De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vijftig sporten onder één dak: Hasselt krijgt met Sparkx grootste sportpretpark van Europa

Het Belang van Limburg

25/01/2023 - 03:28

In het voorjaar van 2023 is Hasselt een unieke attractie rijker: het nagelnieuwe sportbedrijf Sparkx bouwt er momenteel het grootste sportpretpark van Europa. Bezoekers zullen er kunnen proeven van vijftig verschillende sporten. Het bedrijf creëert 40 extra jobs in de regio.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ons land krijgt gigantisch ‘sportpretpark’: bekijk hier hoe het eruit zal zien (25/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vijftig verschillende sporten onder één dak, dat is het idee achter Sparkx. Van voetbal over golf tot de iets gewaagdere paragliding en skiën. Het sportpretpark moet het antwoord worden op de vraag: waar gaan we samen sporten?
  [naar artikel]
 2. Ons land krijgt gigantisch ‘sportpretpark’: bekijk hier hoe het eruit zal zien (25/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vijftig verschillende sporten onder één dak, dat is het idee achter Sparkx. Van voetbal over golf tot de iets gewaagdere paragliding en skiën. Het sportpretpark moet het antwoord worden op de vraag: waar gaan we samen sporten?
  [naar artikel]
 3. Concurrentie voor Plopsaland en Walibi? Grootste sportpretpark van Europa komt naar België (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nog dit voorjaar opent in ons land Sparkx, het grootste sportpretpark van Europa. Jong én oud kunnen er dankzij enkele technologische hoogstandjes meer dan 50 virtuele sporten beoefenen. Denk aan basketbal of voetbal, maar ook aan extreme sporten zoals paragliding of alpineskiën. Hoe werkt het precies? Kan je het als niet-getrainde sporter ook doen? En hoeveel betaal je voor een ticket? Wij konden spreken met de oprichters.
  [naar artikel]
 4. Hasselt krijgt één groot verzekeringskantoor onder DVV-paraplu (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt heeft vanaf vandaag 1 juni nog één groot verzekeringskantoor onder de paraplu van DVV. Dat is het gevolg van de fusie van de Hasseltse DVV-kantoren van Hoedemaekers (één vestiging) en Camps (met twee vestigingen). Een niet alledaagse gebeurtenis.
  [naar artikel]
 5. Brussel krijgt Europa’s grootste Museum of Illusions (15/06/2022 - VRT NWS)
  Het grootste museum in Europa gewijd aan optische illusies zal op 1 juli zijn deuren openen in het Théâtre de la Gaîté in Brussel. Dat heeft de directie van Museum of Illusions bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 6. Frankrijk krijgt grootste lithiummijn van Europa tegen 2027 (24/10/2022 - VRT NWS)
  Frankrijk zou tegen 2027 één van de grootste lithiummijnen van Europa krijgen. Het bedrijf Imerys kondigde aan dat het daar 1 miljard euro in wil investeren. Lithium is een erg belangrijke grondstof voor de ontwikkeling van batterijen voor elektrische wagens. De mijn zou jaarlijks de productie van ongeveer 700.000 autobatterijen mogelijk maken.
  [naar artikel]
 7. Lithium van Franse bodem: belangrijke stap voor Europese energie-autonomie (26/10/2022 - Express)
  Frankrijk krijgt één van de grootste lithiummijnen van Europa. Mijnbouwer Imerys heeft aangekondigd in 2028 een mijn te openen die jaarlijks 700.000 elektrische auto’s van een lithium-ion accu kan voorzien. Frankrijk krijgt één van de grootste lithiummijnen van Europa. Mijnbouwer Imerys heeft aangekondigd in 2028 een mijn te openen die jaarlijks 700.000 elektrische auto’s van een lithium-ion […]
  [naar artikel]
 8. Juli 2021 was op één na warmste maand ooit gemeten in Europa (05/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Juli 2021 was op één na warmste maand ooit gemeten in Europa Afgelopen maand was de op één na warmste juli ooit gemeten in Europa en de derde warmste ooit wereldwijd. Dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus. In het grootste deel van Noord- en Oost-Europa was juli 2021 “aanzienlijk warmer” dan gemiddeld. In de regio rond de Oostzee lag de temperatuur boven het gemiddelde van 1991 tot […] Lees dit artikel: Juli 2021 was op één na warmste maand ooit gemeten in Europa
  [naar artikel]
 9. Café Café in Hasselt en discotheek Mac Queen in Borgloon testten vrijdag al met zelftesten (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook al zijn de nieuwe coronamaatregelen pas sinds zaterdagochtend van kracht, toch werden ze in enkele Limburgse horecazaken vrijdag al toegepast. Dat gebeurde onder meer in Dancing Mac Queen in Borgloon en in Café Café in Hasselt.
  [naar artikel]
 10. Van sporten krijg je energie én ga je beter slapen. Deze work-out zet je op weg naar de ideale nachtrust. “Rustige oefeningen zijn beter” (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dat sporten goed is voor je algemene gezondheid, wisten we. Maar dat je er ook een goede nachtrust én een portie productiviteit voor in de plaats krijgt, kan verrassen. Daarvoor hoef je zeker niet diep te gaan. Welke work-out is het meest geschikt om vlot te kunnen slapen? En wanneer sport je dan het best? Psychologe Mariska Fissette en vitaliteitscoach Frédéric Heylen weten raad en geven 8 oefeningen mee.
  [naar artikel]
 11. Frankrijk krijgt één van grootste lithiummijnen van Europa (24/10/2022 - De Tijd)
  22:22 Het bedrijf Imerys wil tegen 2027 in de Allier, in het midden van Frankrijk, starten met de exploitatie. Lithium is een belangrijk materiaal voor herlaadbare batterijen in elektrische voertuigen.
  [naar artikel]
 12. Oppo brengt volgend jaar minstens één plooibare telefoon naar Europa (15/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oppo, één van de grootste telefoonmerken ter wereld, opent begin volgend jaar het offensief met de Find N2 Flip. Samsung krijgt daarmee concurrentie op de markt van plooibare smartphones. Of daarmee de relatief populaire Galaxy Flip 4 van de troon kan gestoten worden, is nog te bezien.
  [naar artikel]
 13. Limburg krijgt één grote sociale huisvestingsmaatschappij: fusie van 19 organisaties (06/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Limburg krijgt één sociale huisvestingsmaatschappij. De 19 bestaande organisaties in onze provincie fuseren. De éénloketfunctie zorgt voor een toegankelijkere dienstverlening. De vier grootste politieke partijen anticiperen ook op de regiovorming die op zich laat wachten. Politiek Limburg zet zich opnieuw schouder aan schouder in het belang van de Limburger.
  [naar artikel]
 14. Dit is de Noord-Zuid: 150 onteigeningen, tunnels door Houthalen en Helchteren en een elektrische trambus op 45 minuten van Pelt naar Hasselt (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na 50 jaar palaveren over de Noord-Zuid is de historische beslissing genomen om twee tunnels - één onder het centrum van Houthalen en één onder het centrum van Helchteren - aan te leggen. De Werkvennootschap en de Vlaamse ministers Lydia Peeters en Zuhal Demir kiezen voor het doortochttracé, met tunnels dus onder de Grote Baan. En zo moet er eindelijk een vlotte verbinding tot stand komen tussen Noord-Limburg en Hasselt. Er wordt 835 miljoen euro voor uitgetrokken en het wordt samen met Oosterweel in Antwerpen één van de grootste infrastructuurwerken in Vlaanderen. De impact is groot. Omdat in Houthalen een 2x2-tunnel komt, moeten 150 woningen of percelen onteigend worden. Het gaat onder meer om de McDonald’s, het Bruno-tankstation en woningen langs de Grote Baan in Laak. Naast de tunnels zal er ook een elektrische trambus van Pelt naar Hasselt rijden in een eigen bedding op 45 minuten tijd. Ecopassages aan de Mangelbeek en Molenheide moeten de natuur maximaal beschermen.
  [naar artikel]
 15. GZA en ZNA worden Ziekenhuis aan de Stroom: “Een van grootste ziekenhuiskoepels in Europa” (22/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse ziekenhuizen ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) en GZA Ziekenhuizen fusioneren tot één grote ziekenhuisgroep. Vanaf 1 januari 2024 vormen ze samen ZAS of Ziekenhuis aan de Stroom. ZAS wordt met meer dan 3300 bedden niet alleen de grootste van België, maar ook een van de grootste zorgkoepels van Europa.
  [naar artikel]
 16. Noorwegen voert gasleveringen aan Europa op, maar is het genoeg om prijsstijgingen halt toe te roepen? (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noorwegen, de op één na grootste leverancier van aardgas aan Europa, trekt de productiebeperkingen voor twee gasvelden op, in een poging om de grote energiecrisis in Europa te verzachten. De Noorse energiereus Equinor heeft maandag laten weten dat de productie van Troll, de grootste gasontginningssite van Noorwegen, vanaf 1 oktober gedurende twaalf maanden met 3 procent verhoogd kan worden, onder nieuwe goedgekeurde vergunningen. Eenzelfde extra productie wordt ook mogelijk gemaakt voor het gasveld Oseberg.
  [naar artikel]
 17. Van verpleegkundige naar baas van één van de grootste Europese ziekenhuiskoepels: “Soms neem ik even plaats in de wachtzaal” (22/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  De langverwachte fusie tussen de twee grote ziekenhuiskoepels van Antwerpen is zo goed als in kannen en kruiken. De raden van bestuur van zowel Gasthuiszusters Antwerpen (GZA) als Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA) ondertekenden na jaren onderhandelen een intentie tot fusie. Samen zullen ze vanaf 2024 de nieuwe ziekenhuisgroep Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) vormen. Willeke Dijkhoffz (54) krijgt als CEO de leiding over één van de grootste ziekenhuisgroepen van Europa, met meer dan 3.300 bedden en tienduizend werknemers. Maar wie is deze topvrouw die haar carrière begon als verpleegkundige?
  [naar artikel]
 18. “Om de kans op botbreuken te verminderen moét je als jongere veel calcium eten”: hoeveel zuivelporties per dag is dat? En kan je als volwassene nog iets doen? (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we precies onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken?
  [naar artikel]
 19. Leuven verkozen tot één van de vijf topbestemmingen in Europa (11/02/2022 - VRT NWS)
  Leuven is met 48.000 stemmen uit 77 landen verkozen tot één van de vijf topbestemmingen van Europa in 2022. Leuven krijgt daarmee de titel "European Best Destination" en laat zelfs steden als Rome en Londen achter zich.
  [naar artikel]
 20. Internet heeft de grootste pret met Supermans snor (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Cyborg én Aquaman in één film stoppen: je zou denken dat je dan een kaskraker krijgt. Maar toch vallen...
  [naar artikel]
 21. Het grote Champions League-rapport van Club Brugge: Mignolet dé grote primus, slechts één vijf op tien (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een historische campagne om te koesteren. Vandaar een rapport - net zoals bij een landstitel. Met de grootste égards voor allespakker Simon Mignolet, een flink reeksje onderscheidingen, maar ook één iemand die niet bracht wat er van hem verwacht werd. “Hij trok de lijn van de competitie door in Europa en speelde nooit een rol van betekenis als invaller.”
  [naar artikel]
 22. Het grote Champions League-rapport van Club Brugge: Mignolet dé grote primus, slechts één vijf op tien (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een historische campagne om te koesteren. Vandaar een rapport - net zoals bij een landstitel. Met de grootste égards voor allespakker Simon Mignolet, een flink reeksje onderscheidingen, maar ook één iemand die niet bracht wat er van hem verwacht werd. “Hij trok de lijn van de competitie door in Europa en speelde nooit een rol van betekenis als invaller.”
  [naar artikel]
 23. Voornemens om meer te sporten? Dit heb je écht nodig om thuis te trainen (30/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is één van je goede voornemens om in 2019 meer te sporten? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet alleen. Geen zin om je naar een overbevolkt...
  [naar artikel]
 24. Hoeveel porties zuivel eet je best per dag om botbreuken op oudere leeftijd te vermijden? En wat als je lactose-intolerant bent? (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we precies onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken?
  [naar artikel]
 25. Na één van de grootste wielerploegen straks ook één van de grootste voetbalploegen in z’n portefeuille? INEOS-eigenaar doet stevig bod op Chelsea (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De groep met Lewis Hamilton en Serena Williams krijgt concurrentie van INEOS-eigenaar Jim Ratcliffe in de strijd om voetbalclub Chelsea. De Britse miljardair heeft een bod van 2,5 miljard pond (bijna drie miljard euro) gedaan mét de belofte om nog eens 1,75 miljard pond (ruim 2 miljard euro) te investeren in de komende tien jaar.
  [naar artikel]
 26. Megajackpot van Euromillions is gewonnen, helaas niet door Belg (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De grootste jackpot ooit van Euromillions is gevallen: één speler heeft 220 miljoen euro gewonnen vrijdagavond. Één speler in België krijgt ook een aanzienlijk bedrag.
  [naar artikel]
 27. Makelaar van Divock Origi zoekt voetbalplezier met broer bij Sporting Hasselt (19/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het ene moment zit je met superster Paolo Maldini rond de tafel om de transfer van één van de meest begeerde spitsen in Europa af te handelen. Het andere moment sta je samen met je broer op het trainingsveld van Sporting Hasselt. Een flits in het leven van Willem die samen met zijn broer Kel het voetbalplezier nastreeft in Hasselt.
  [naar artikel]
 28. Rudeboy naar Café Café (18/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een belangrijk stuk Nederlandse muziekgeschiedenis passeert binnenkort in Hasselt. Nadat Rudeboy onlangs in de AB een stukje van het legendarische Urban Dance Squad deed herleven (in feite hij en dj DNA) houdt Rudeboy plays UDS ft. dj DNA op zaterdag 18 juni ook halt in Café Café in Hasselt. Tickets te koop via www.cafecafe.be. Nu maar duimen dat de magie van vroeger er nog is.
  [naar artikel]
 29. "1 extra portie zuivel verkleint kans op botbreuken en heupletsels op oudere leeftijd": op welke leeftijd eet je best welke hoeveelheid zuivel? En waarom? (28/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken?
  [naar artikel]
 30. Visé blijft leider, Initia Hasselt degradeert (08/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na vier speeldagen behoudt Visé, dat Tongeren versloeg, in de play-offs voor de titel één punt voorsprong op Bocholt. Volgend weekend staan de twee ploegen in Visé tegenover mekaar en staat de leidersplaats op het spel.
  [naar artikel]
 31. Binnenkort maar één oplader voor alle telefoons? Europa stelt straks wetsvoorstel voor (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Europa wil in 2024 één standaardoplader in de EU voor smartphones, tablets, camera’s, koptelefoons, spelconsoles en draagbare speakers. Dat meldt Reuters.
  [naar artikel]
 32. EuroMillionsjackpot gevallen: winnaar in één klap 193 miljoen euro rijker, ook Belg aan de haal met mooie prijs (23/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ergens in Europa is sinds vrijdagavond iemand in één klap ‘schandalig rijk’. De winnaar van EuroMillions krijgt zo maar eventjes 193.007.524 euro op zijn rekening gestort.
  [naar artikel]
 33. De vrouw die Europa Noors gas verkoopt: ‘Wij beseffen dat we geld verdienen aan deze crisis' (19/11/2022 - De Tijd)
  06:00 Een groot deel van uw torenhoge energiefactuur gaat naar één bedrijf uit Noorwegen. Equinor verdient als grootste gasleverancier van Europa miljarden aan de crisis. In een zeldzaam interview verdedigt...
  [naar artikel]
 34. De gevaarlijkste spits van Europa: de indrukwekkende cijfers van Deniz Undav, die zélfs straffer doet dan Kylian Mbappé (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deniz Undav (25), alias hét fenomeen van Union. Na zijn drie assists tegen Anderlecht vorig weekend is hij met 25 goals en 12 assists al 37 keer rechtstreeks beslissend in de hoogste klasse in België. In de tien grootste nationale competities in Europa doet niemand beter, ook Kylian Mbappé in de Ligue 1 of Karim Benzema in de Primera Division niet.
  [naar artikel]
 35. Van jump squats tot touwtjespringen: sportkinesiste deelt 5 oefeningen die risico op hart- en vaatziekten kunnen verkleinen (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer we sporten, kiezen we massaal voor oefeningen die onze buik, armen of benen versterken. Maar heb je er al eens aan gedacht om te sporten om je hart te versterken? Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Ze deelt 5 oefeningen om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. “Het beste is om één dag harttraining af te wisselen met één dag rust.”
  [naar artikel]
 36. Amsterdam krijgt mopshondjescafé (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na het kattencafé krijgt Amsterdam er voor drie dagen ook een mopshondjescafé bij. Morgen laat café Ruyschkamer zich omtoveren tot 'PUG-café' waar...
  [naar artikel]
 37. Zelenski: “Oekraïne heropbouwen wordt op één na grootste economisch project in Europa” (28/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski zal de heropbouw van zijn land het grootste economisch project in Europa zijn na de Tweede Wereldoorlog. Dat zei hij woensdag in een toespraak aan het parlement in Kiev.
  [naar artikel]
 38. Tien bestuurders onder invloed betrapt in Lummen, Diepenbeek en Hasselt (17/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie LRH heeft donderdagnacht 369 bestuurders gecontroleerd in de Dikke Eikstraat in Lummen, op de Steenweg in Diepenbeek en op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Negen van hen bliezen positief, één chauffeur was onder invloed van drugs. Ze verloren allemaal hun rijbewijs. 
  [naar artikel]
 39. Nederlandse speler wil grootste spelletjeshal van Europa in Antwerpen openen (25/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In het UGC-complex in het centrum van Antwerpen komt heel waarschijnlijk de grootste spelletjeshal van Europa. De Nederlandse speler Gamestate, goed voor acht spelletjeshallen in Nederland en één in Brussel wil nu ook Antwerpen veroveren. “In het centrum van Antwerpen is nog niet veel vrijetijdsaanbod”, zegt CEO Roel Veltmeijer.
  [naar artikel]
 40. IN BEELD. De grootste Pokémonverzameling ter wereld gaat onder de hamer (06/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste collectie Pokémonmemorabilia ter wereld gaat onder de hamer. De verzameling, die bestaat uit onder meer zeldzame kaarten, videospellen, speelgoed en een karrenvracht aan knuffels, werd over een periode van 25 jaar bijeen geschaard door een superfan, meldt de ‘BBC’.
  [naar artikel]
 41. Rijnland-Westfalen krijgt grootste waterstoffabriek van Europa (06/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rijnland-Westfalen krijgt grootste waterstoffabriek van Europa In de vestiging van de Brits-Nederlandse energiegroep Shell in de Duitse stad Wesseling, in de buurt van Keulen, is het project Refhyne opgestart. De site herbergt de grootste olieraffinaderij van Duitsland, maar beschikt nu ook over de grootste elektrolyse-installatie die in zijn soort in Europa is te vinden. De installatie moet Shell toelaten om duurzame […] Lees dit artikel: Rijnland-Westfalen krijgt grootste waterstoffabriek van Europa
  [naar artikel]
 42. Grootste karaoke van Europa opent in Antwerpen: “Fortuin geïnvesteerd in ventilatie” (18/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Net nu er verstrengingen aankomen, opent het grootste karaokecomplex van Europa, tegenover Kinepolis op de Noorderlaan in Antwerpen. Joyt is goed voor 1.300 vierkante meter aan evenementenruimte, 22 karaokeboxen die je privé kunt huren én een peperduur ventilatiesysteem in alle kamers. “Hier kun je veilig uit de bol gaan”, belooft eigenaar Laurent Dierckx.
  [naar artikel]
 43. Grootste karaoke van Europa opent in Antwerpen: “Fortuin geïnvesteerd in ventilatie” (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Net nu er verstrengingen aankomen, opent het grootste karaokecomplex van Europa, tegenover Kinepolis op de Noorderlaan in Antwerpen. Joyt is goed voor 1.300 vierkante meter aan evenementenruimte, 22 karaokeboxen die je privé kunt huren én een peperduur ventilatiesysteem in alle kamers. “Hier kun je veilig uit de bol gaan”, belooft eigenaar Laurent Dierckx.
  [naar artikel]
 44. Blitzkrieg is pletwals geworden: één week nadat oorlog begon, is balans verschrikkelijk (03/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Russische leger boekte grote successen met de verovering van strategisch belangrijke steden als Cherson en Marioepol. Ook Europa’s grootste kerncentrale, in Zaporizja, is veroverd. De tweede grootste stad, Charkov, wordt omsingeld en kapot gebombardeerd.
  [naar artikel]
 45. Haast nergens zoveel vluchtmisdrijven als bij ons: één maatregel zou al kunnen helpen, maar “wordt al dertig jaar over gepalaverd” (04/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het dodelijke verkeersongeval in Temse was er alweer één met vluchtmisdrijf. Gemiddeld zijn er in ons land 12 per dag, wat ons de op één na slechtste leerling van de klas maakt in Europa. Dé oplossing voor het probleem bestaat niet, maar één maatregel zou alvast een groot verschil kunnen maken, zeggen verkeersexperten, politieke partijen en het verkeersinstituut Vias.
  [naar artikel]
 46. "Dit is laatste kans voor Noord-Zuid. Ik hoop dat we geen procedureslagen meer tegenkomen" (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij ons in de studio Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters die onlangs een doorbraak mocht aankondigen in het traject van de Noord-Zuidverbinding, de weg die het noorden van Limburg verbindt met de rest van de provincie en die al vijftig jaar een politieke twistappel in Limburg is. Er komt een doortochttracé met twee tunnels onder de Grote Baan, één van twee kilometer in Houthalen en één van anderhalve kilometer in Helchteren. Een historische beslissing, waarvoor wel een 150-tal onteigeningen nodig zijn.
  [naar artikel]
 47. Sporten onder druk: compressieve sportkledij is dé trend (én dit is allemaal Belgisch) (05/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Compressieve sportkleding die ook nog eens comfortabel zit en er tegelijk modieus uitziet? Dat is onder meer te vinden bij de Belgische sportlabels Unrun en RectoVerso. Wij bij Billie kunnen alvast niet wachten om deze outfits aan te trekken om een rondje (of zelfs twee!) te gaan rennen.
  [naar artikel]
 48. 12 nieuwe covidpatiënten op één dag in Jessa, 10 in ZOL: “Staan voor cruciale week” (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt zag op één dag het aantal covidpatiënten toenemen met twaalf. Dat is de grootste stijging in deze vierde golf. Ook het ZOL in Genk telt op één dag tien extra covidpatiënten. “We staan voor een cruciale week”, zegt ZOL-woordvoerder Jurgen Ritzen.
  [naar artikel]
 49. Een babbel met Ariël Jacobs, bekerwinnaar met RSCA én La Louvière: “Dat Kompany meer krediet krijgt dan een ander? So be it” (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gooi Anderlecht en La Louvière in een blender en je krijgt: Ariël Jacobs (68). In een vorig leven gidste hij beide clubs naar bekerglorie. Vooraleer zijn twee voetballiefdes elkaar in de ogen kijken, neemt hun gewezen succescoach het woord. Jacobs over het absolute delirium achttien jaar geleden, één van de grootste wanprestaties van RSCA op het bekertoneel én de lessen die Vincent Kompany trok. “Anderlecht is de grootste uitdager van Club Brugge. Dat meen ik.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy