De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Amper half jaar na haar eerste boek brengt Aster (20) al een vervolg uit: “De reacties gaven me vleugels”

Het Belang van Limburg

25/01/2023 - 03:28

Ze is amper 20 jaar, heeft autisme en kampt met de genetische aandoening neurofibromatose, maar met ‘De verloren zus’ brengt de Gingelomse Aster Knaepen al haar tweede boek uit op amper een jaar tijd. “Door de vele positieve reacties op mijn eerste boek heb ik vleugels gekregen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Pascale Naessens brengt nieuw boek uit (07/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pascale Naessens brengt met Ketokuur 2 een vervolg op haar eerste boek waarin de ketogene levensstijl centraal staat. Het nieuwste werk ligt vanaf woensdag 12 mei in de winkelrekken.
  [naar artikel]
 2. Aster Vranckx krijgt én grijpt zijn kans vroeger dan verwacht bij Wolfsburg: “Wat hij nu al laat zien: indrukwekkend” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn onder de indruk in de Bundesliga. Een half jaar geleden voetbalde hij nog in Mechelen, maar vanavond strijdt Aster Vranckx (19) met Wolfsburg om een plek in de 1/8ste finales van de Champions League. “Hij speelt als een 25-jarige.”
  [naar artikel]
 3. Ex-Spice Girl Mel C brengt dit jaar nog haar autobiografie uit (27/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Melanie Chisholm (48) aka Mel C brengt dit najaar haar autobiografie uit. Het is voor de voormalige Spice Girl de eerste keer dat ze een autobiografisch boek schrijft. Naar eigen zeggen is ze er eindelijk klaar voor om “haar verhaal te vertellen”.
  [naar artikel]
 4. Eerste reacties ‘Avatar: The Way of Water’ stromen binnen: “Veel beter dan de eerste film” (07/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf volgende week, 14 december, is het tijd om je een weg te banen naar de bioscoop. Want vanaf dan speelt ‘Avatar: The Way of Water’- het vervolg op kaskraker ‘Avatar’ uit 2009 - in de zalen. Enkele gelukkigen van de pers, die de première in Londen konden bijwonen, gaven op sociale media al uitgebreid hun mening over de film: “Regisseur James Cameron laat zien wie de baas is.”
  [naar artikel]
 5. Koen Wauters brengt boek over Dakar-rally uit: “Het verhaal over de avonturen die de woestijn me bracht” (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Koen Wauters (55) heeft groot nieuws. Op Instagram laat hij weten dat hij een boek gaat uitbrengen. “Ze hebben me altijd gevraagd ‘breng eens een boek uit over Clouseau of je leven’, maar ik heb dit altijd geweigerd.” Maar nu komt er wél een boek aan over Dakar. “Vol fantastische en gekke verhalen die we de voorbije jaren hebben meegemaakt”, vertelt hij. ‘Koen in Dakar’ wordt half december in de winkelrekken verwacht.
  [naar artikel]
 6. Lize Feryn en Aster Nzeyimana over hun eerste kus: “Romantisch, zo’n parkeergarage” (30/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Geen tussenschot deze week bij team Lize in ‘Veel Tamtam’. Ze brengt namelijk haar lief Aster Nzeyimana mee. Ze vertellen er onder andere over hun...
  [naar artikel]
 7. Erotisch masseuse Alexandra (46) brengt eerste boek uit, en dat doet ze met een doel: “Werken in erotische branche kan ook zónder drank, drugs en prostitutie” (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Alexandra Moreels (46) werkt al meer dan 10 jaar in de erotische sector. Momenteel geeft ze erotische massages in Bekkevoort. Onlangs bracht ze haar eerste boek uit: ‘Ondraagelijk lichte zede’, haar levensverhaal. Een moeilijke jeugd en een moeder in de sector geven haar de kracht om te laten zien hoe het wél goed kan in deze branche.
  [naar artikel]
 8. Erotisch masseuse Alexandra (46) brengt eerste boek uit, en dat doet ze met een doel: “Werken in deze branche kan ook zónder drank, drugs en prostitutie” (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Alexandra Moreels (46) werkt al meer dan 10 jaar in de erotische sector en geeft ‘massages met hoogtepunt’ in Bekkevoort. Onlangs bracht ze haar eerste boek uit: ‘Ondraaglijk lichte zeden’, haar levensverhaal. Een moeilijke jeugd en een moeder in de sector geven haar de kracht om te tonen hoe het wél goed kan in haar branche, waarin je mentaal sterk moet staan. “Een man wou niet bijbetalen, omdat ‘het’ niet gelukt was. Alsof je niet voor een brood moet betalen als je het niet opeet.”
  [naar artikel]
 9. Het laatste interview met Aster Berkhof: “Ik vergeet veel, dat is het mooie aan oud zijn” (29/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zijn helblauwe ogen laten het ­afweten, zijn geheugen sputtert, maar praten kan hij nog als geen ander. In ronkende volzinnen die zo in een boek kunnen. Aster Berkhof is 95 wanneer we hem voor het laatst spreken en een literair fenomeen. Zijn geliefde Nora leeft nog op dat moment. Pas in maart 2020 worden de twee van elkaar gescheiden. Een half jaar na zijn vrouw overlijdt ook Aster zelf. Na een carrière die acht decennia overspant en 105 romans opleverde. Niemand doet het hem na, ook al wilde hij het zelf niet weten. “Ik ben een stokoude man die aan het vergeten is.”
  [naar artikel]
 10. Dolly Parton brengt eerste boek uit, mét bijhorend muziekalbum (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Country-icoon Dolly Parton (76) brengt binnenkort haar eerste boek uit. En de zangeres zou zichzelf niet zijn, mocht er geen bijhorende muziek bij verschijnen. ‘Run, Rose, Run’, heet het boek en haar gelijknamige album. Fans moeten niet lang wachten, want beiden komen uit op 7 maart.
  [naar artikel]
 11. Ruinerwold-zoon Israel brengt boek uit: “Over mijn leven in de geloofswereld van mijn vader” (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israel van Dorsten (28), één van de negen kinderen van Ruinerwold, brengt een boek uit. Dat maakte hij woensdag bekend op Instagram. “Meer dan twee jaar heb ik eraan gewerkt en sinds enkele maanden weet ik zeker dat ik het publiekelijk wil delen”, aldus Israel.
  [naar artikel]
 12. Lichaam Roger Van Poucke (65) gerepatrieerd, half jaar na verdwijning: “Er werd nooit echt naar papa gezocht. Dit had anders kunnen aflopen” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een half jaar nadat hun vader uit hun leven verdween, kunnen de kinderen van Roger Van Poucke (65) uit Oudenburg eindelijk afscheid nemen. De man werd dinsdag gerepatrieerd. Roger raakte op 28 mei vermist en zijn lichaam werd op 12 oktober toevallig gevonden in een bos in de buurt van Parijs. “We kunnen een boek schrijven over wat er is misgelopen tijdens het onderzoek. Maar dat brengt papa niet terug”, getuigen Rogers kinderen. “Er is cruciale tijd verloren. We zijn ontgoocheld in de politiediensten.”
  [naar artikel]
 13. Anouk Matton werkt aan eerste boek: “Spiritueel werk vol kristallen” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Haar realityprogramma moet nog van start gaan op VTM 2, maar intussen is Anouk Matton (28) alweer bezig aan een nieuw exportproduct. “Ik ben een boek aan het schrijven”, vertelt ze ons vanop Ibiza, waar ze met haar man Dimitri Vegas (39) en hun zoontje London (2 maanden) van hun eerste gezinsuitje genieten.
  [naar artikel]
 14. Aster Vranckx gooit hoge ogen in de Bundesliga: “Hoop dat bondscoach in maart aan mij denkt” (10/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na de Jupiler Pro League is Aster Vranckx (19) ook de Bundesliga aan het veroveren. De voormalige middenvelder van KV Mechelen maakt indruk in zijn eerste maanden bij Wolfsburg en scoorde afgelopen weekend tegen Greuther Fürth zijn eerste twee doelpunten voor Die Wölfe. “Het was een grote stap vanuit Mechelen, maar het blijft gewoon voetbal.”
  [naar artikel]
 15. BIZAR. Vrouw brengt boek na 74 jaar terug naar bib (23/10/2019 - Metro)
  Een Amerikaanse vrouw heeft in het huis van haar moeder een opmerkelijke vondst gedaan. Tijdens een grondige schoonmaakbeurt vond ze in de bureauruimte een boek dat haar moeder 74 jaar geleden uit de bib meegenomen had. De vrouw besloot om het boek na al die jaren maar eens terug te brengen. De bibliothecaris van de Berkeley Library in Californië was verrast toen Jean Durham opdook met het boek ‘Lady of the Lake’ van Sir Walter Scott. Haar moeder had het boek immers in 1945 uitgeleend. Geen boete Gelukkig moest Jean geen boete betalen. De bibliotheek besliste in 2018 dat niemand nog achterstallige boetes moest betalen. Lees ook : Man brengt boek pas na 53 jaar terug naar bibliotheek Het bericht BIZAR. Vrouw brengt boek na 74 jaar terug naar bib verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Aster Nzeyimana openhartig over opgroeien zonder vader in ‘Het huis’: “Meer dan tien jaar hebben we niks van hem gehoord” (14/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Het mag ook eens positief zijn in Het huis.” Dinsdagavond is Aster Nzeyimana (28) te gast bij Eric Goens. “Ik ben altijd goedgezind”, klinkt het al bij de start van de aflevering. De VRT-sportjournalist vertelt over de passie voor zijn beroep, maar ook over opgroeien met een vader die vastzat in Rwanda.
  [naar artikel]
 17. INTERVIEW. Aster Vranckx verovert harten in de Bundesliga na zijn eerste goals voor Wolfsburg: “Ik hoop dat Martínez aan me denkt” (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ein Super-Talent. Aster Vranckx (19) verovert Duitsland. De jonge middenvelder scoorde vorig weekend zijn eerste goals voor Wolfsburg én hoopt op een selectie bij de Rode Duivels (voor het WK in Qatar). “De twijfelaars krijgen ongelijk.”
  [naar artikel]
 18. MEDIAWATCHERS. “Aster is het talent van 2022, maar Stef is de absolute nummer één” (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Mediawatchers is Frank Deboosere dé tijdloze tv-figuur van 2022. “Hij is te goed om al afscheid te nemen van het scherm volgend jaar, maar hij zal moeten van VRT”. Aster Nzeyimana is dan weer de ontdekking van 2022. “Zijn voetbalcommentaar, zijn presence, hij heeft het allemaal en in 2023 zal hij alleen nog maar groeien.” Met deze uitspraken hebben De Mediawatchers hun uitblinkers en uitschuivers benoemd in de laatste podcast van dit jaar. Het is het eerste deel van een tv-jaaroverzicht. Mark Coenegracht en Desna Lespinoy van HLN bespreken samen met Robin Vissenaekens 2022 en geven hun opiniërende mening.
  [naar artikel]
 19. J.K. Rowling viert 25 jaar Harry Potter: “Bedankt aan iedere lezer” (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  25 jaar geleden verandert het leven van J.K. Rowling (56). De auteur brengt dan haar eerste boek ‘Harry Potter and the Philosopher’s Stone’ op de markt, niet wetende dat het een echte cultfavoriet zou worden. “Ik had geen idee wat er zou komen", tweet ze.
  [naar artikel]
 20. Aster Nzeyimana volgt deze zomer de Red Flames: “Een fout zoals Demarez? Daar heb ik geen schrik voor” (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdagavond trappen de Red Flames hun eerste EK-match op gang in Engeland, en daar is ook Aster Nzeyimana (28) bij. “Ik ben heel blij dat ik ter plekke mag gaan, want met de besparingen was dat geen evidentie”, vertelt hij in Story. Vlak voor de start van zijn drukke VRT-sportzomer is hij trouwens nog verhuisd. Samen met zijn vriendin, actrice Lize Feryn (29), heeft hij een huis gekocht in Antwerpen ‘in een leuke volkse buurt’. “Ik behoor niet tot de grootverdieners bij de VRT”, knipoogt hij. Al is de nieuwe woonst wel op de groei gekocht. “Onze kinderwens wordt elk jaar groter.”
  [naar artikel]
 21. Margaret Atwood onthult vervolg op ‘The Handmaid’s Tale’ (12/09/2019 - Metro)
  De Canadese auteur Margaret Atwood heeft in Londen ‘The Testaments’ gepresenteerd, het langverwachte vervolg op het populaire dystopische boek ‘The Handmaid’s Tale’, dat werd verfilmd tot een succesvolle serie. Het boek vertelt het verhaal 15 jaar na de gebeurtenissen van het eerste boek in het vrouwonvriendelijke en dystopische Republiek van Gilead. Margaret Atwood zou geïnspireerd zijn geweest door de vele vragen die ze van lezers kreeg maar had uiteindelijk bijna 35 jaar nodig om het vervolg op «The Handmaid’s Tale» te schrijven. Dat eerste deel was al een groot succes toen het in 1985 werd uitgebracht, maar werd opnieuw populair toen het in 2017 verfilmd werd tot een dramaserie. «The Testaments» werd al geselecteerd voor de Booker Prize 2019, de meest prestigieuze Britse literaire prijs. Het boek zou net als haar voorganger ook verfilmd worden tot een serie, een spin-off van het eerste verhaal. Het boek en de herkenbare kledij van de personages werden wereldwijd als feministisch symbool gebruikt bij protesten zoals bijvoorbeeld voor het recht op abortus. Lees ook : Atwood en Rushdie maken kans op Booker Prize Het bericht Margaret Atwood onthult vervolg op ‘The Handmaid’s Tale’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Vranckx krijgt én grijpt zijn kans vroeger dan verwacht bij Wolfsburg: “Wat hij nu al laat zien: indrukwekkend” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn onder de indruk in de Bundesliga. Een half jaar geleden voetbalde hij nog in Mechelen, maar vanavond strijdt Aster Vranckx (19) met Wolfsburg om een plek in de achtste finales van de Champions League. “Hij speelt als een 25-jarige.”
  [naar artikel]
 23. Van Aert reed eerste wegkoers met RedBull-helm: “Het gaf hem vleugels” (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van Aert won de Omloop met een Red Bull-helm. Nieuw is dat niet, want in de cross ploetert hij al drie jaar met de gesponsorde helm van de energiedrank door de modder. “Wout heeft al sinds 2018 een sponsordeal met Red Bull. Die samenwerking hebben we recent uitgebreid en verlengd tot eind 2024. Hij zal dit jaar alle wegkoersen afwerken met die helm. Het nieuws heeft hem blijkbaar vleugels gegeven”, zegt zijn makelaar Jef Van Den Bosch.
  [naar artikel]
 24. Reacties niet mild voor Derksen die plots verkrachting opbiecht: “Hoop dat dit een experiment is” en “ontluisterend” (28/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat de Nederlandse voetbalanalist Johan Derksen (73) op tv bekende dat hij ooit een bewusteloze vrouw verkrachtte met een kaars - wat hij zelf een “jeugdzonde” noemde -, regende het boze reacties. “Ontluisterend”, “denigrerend”, of “kwetsend”, klonk het. Goedele Liekens hoopt op haar beurt dat het een soort experiment was. “Want ik kan het echt niet geloven”, vertelt ze.
  [naar artikel]
 25. De comeback van Poirot (13/04/2019 - De Morgen)
  Negenendertig jaar geleden verscheen het laatste boek van Agatha Christie. Curtain: Poirot's Last Case krijgt nu een vervolg. De erven gaven fan van het eerste uur en schrijfster Sophie Hannah toestemming om onze landgenoot, alias de bekendste detective ter wereld, nieuw leven in te blazen. Sherlock Holmes en James Bond achterna.
  [naar artikel]
 26. REACTIES. Danny Buijs: “Er waren geen revanchegevoelens” (10/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Zo’n ruime zege hadden we niet verwacht”, blikte Malinwacoach Danny Buijs terug op de 1-4-uitzege in Kortrijk. “De eerste helft hadden we grip op de wedstrijd, zonder dat we echt grote kansen creëerden. Bovendien moesten we alert zijn op de tegenprikken. Vervolgens gaven de 0-1 en de 0-2 ons een boost voor het wedstrijdvervolg.”
  [naar artikel]
 27. Britney Spears over onthullende memoires: “Het schrijven van mijn boek was als therapie” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Britney Spears zegt dat het schrijven van haar boek een soort “therapie” voor haar was. De zangeres komt binnenkort met een onthullend boek over haar leven, waarin ze het onder andere heeft over het ‘verraad’ van haar familie.
  [naar artikel]
 28. Boek van Matthew Perry bezorgt Jennifer Aniston “slapeloze nachten”: “Bang voor pijnlijke details over haar scheiding met Brad” (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Friends’-acteur Matthew Perry (52) brengt eind dit jaar z’n eigen memoires uit. Het boek ‘Friends, Lovers, and The Big Terrible Thing’ werpt onder andere een persoonlijke blik achter de schermen bij de sitcom en daar zijn niet alle collega’s gerust in. Vooral Jennifer Aniston (53) zou schrik hebben. “Ze vreest dat alle geheimen over haar scheiding met Brad Pitt op straat gegooid zullen worden.”
  [naar artikel]
 29. Aster Nzeyimana neemt het over van Frank Raes in ‘Extra Time 2.0’: “Ik ga mijn stinkende en nederige best doen” (17/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een belachelijk onrealistische kinderdroom die uitkomt.” Zo omschrijft Aster Nzeyimana (28) zijn start vanavond als gastheer van ‘Extra Time’, waar hij Frank Raes (67) mag opvolgen. Aster krijgt meteen ook een fonkelnieuw, virtueel decor ter beschikking. “Ik ga mijn stinkende en nederige best doen om te slagen”, klinkt het bescheiden maar ambitieus.
  [naar artikel]
 30. Moederen in tijden van kanker: oud-‘Libelle’-hoofdredacteur schrijft boek over niertumor vol advies voor haar dochters (08/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Toen Ditte Van de Velde (59) in januari 2021 op de spoed belandde met wat achteraf een dikkedarmontsteking bleek te zijn, werd met een scan per toeval een grote kwaadaardige niertumor ontdekt. “Oké, iedereen gaat dood, nu is het mijn beurt”, was haar eerste reactie. Het liep anders. De “hinderlijke hindernis”, zoals Ditte haar gezwel noemt, is weg, en op tafel ligt haar eerste boek. Kam je haren, groet de ochtend vertelt over een jaar van herstel, heel behapbaar in columns, met vooral veel advies voor haar lieve dochters Billie (30) en Robin (28), van fikfak tot red levens. “Relativeer niet alles kapot, zeg ik hen ook, iets wat ik zelf misschien te veel doe.”
  [naar artikel]
 31. Voor het eerst vindt Hilde Van Mieghem een gevoel van eigenwaarde: “Mijn fantasie was de enige manier om aan de realiteit te ontsnappen” (16/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Veertien jaar heeft de uitgever moeten wachten, maar nu is er ‘De drie duifkes’, het eerste boek van actrice, regisseur en documentairemaakster Hilde Van Mieghem (64). “Ik wou het boek uitbrengen onder een mannennaam, zo bang was ik dat ze me zouden kraken”, bekent ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over het disfunctionele gezin waarin ze opgroeide, haar voortrekkersrol als filmdiva en de twintig jaar therapie die haar maakten tot wie ze nu is. “Toen ik 36 was, dacht ik: ‘Ik wacht tot mijn kinderen 18 zijn en dan ben ik weg. Dan spring ik in de Schelde’.”
  [naar artikel]
 32. Wie is Ben Shelton, pas half jaar prof en in eerste toernooi buiten de VS meteen in de kwartfinale? “Ik heb mijn succes aan mijn vader te danken” (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ben Shelton (ATP 89) is dé exponent van de Amerikaanse boom in het mannentennis. De 20-jarige zoon van ex-prof Bryan Shelton staat voor het eerst in de kwartfinale van de Australian Open. En dat in zijn eerste toernooi buiten Amerika en na amper een half jaar als prof. Fenomeen in wording.
  [naar artikel]
 33. Ellie Goulding brengt in september haar allereerste boek uit (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ellie Goulding (34) heeft dit jaar nog een nieuwigheid voor al haar fans in petto, maar voor een keer heeft het niets met muziek te maken. De zangeres brengt in september een eerste boek uit en dat heeft alles te maken met sport en fitness.
  [naar artikel]
 34. Aster Nzeyimana over het schandaal rond Bart De Pauw: “Slachtoffers aanvallen? Dat is de omgekeerde ­wereld” (03/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aster Nzeyimana (28) verschiet ervan hoeveel mensen niet snappen dat De Pauws gedrag verkeerd was. Dat vertelt het sportanker in een interview met Het Nieuwsblad. Ook zijn vriendin, Lize Feryn, diende klacht in tegen de televisiemaker. “Op onze eerste date bracht Lize dat voorzichtig aan, want ze had al meerdere mensen horen foeteren over wat die arme De Pauw toch aangedaan was.”
  [naar artikel]
 35. Aster Nzeyimana neemt het vanavond over van Frank Raes in ‘Extra Time 2.0’: “Ik ga mijn stinkende en nederige best doen” (17/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een belachelijk onrealistische kinderdroom die uitkomt.” Zo omschrijft Aster Nzeyimana (28) zijn start vanavond als gastheer van ‘Extra Time’, waar hij Frank Raes (67) mag opvolgen. Aster krijgt meteen ook een fonkelnieuw, virtueel decor ter beschikking. “Ik ga mijn stinkende en nederige best doen om te slagen”, klinkt het bescheiden maar ambitieus.
  [naar artikel]
 36. Serena Williams blijft op haar 40ste ondanks afwezigheid van een jaar eergierig en immer ambitieus: “Een goed resultaat? Dat weet je zelf ook wel” (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Half mokkend, half monkelend vervulde Serena Williams (WTA 1204) zaterdag haar verplicht persmomentje in aanloop naar Wimbledon. De ‘queen’ van het circuit gaat op haar 40ste niet meer veranderen, ook al bleef ze een jaar weg van de tennisbanen. “Ik ben nog niet op pensioen.”
  [naar artikel]
 37. Boek ‘The Handmaid's Tale’ krijgt een vervolg (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Margaret Atwood, de schrijfster van ‘The Handmaid’s Tale’, zal een vervolg schrijven op haar bestseller uit 1985, meldt The Guardian. Het vervolg...
  [naar artikel]
 38. Gio (17) is de jongste keeper in eerste provinciale: “De trainer is content, vermoed ik toch” (18/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Om meer speelkansen te krijgen, verliet hij half augustus Patro Eisden voor Park Houthalen. Intussen stond hij al zes matchen onder de lat bij z’n nieuwe club. “Hij doet dat goed”, drukt coach Van Helden z’n tevredenheid uit over Gio Magoga, amper 17 jaar en de jongste keeper van eerste provinciale.
  [naar artikel]
 39. Vervolg op Holocaustdrama "De jongen in de gestreepte pyjama", auteur John Boyne komt naar Kortrijk (30/08/2022 - VRT NWS)
  De hartverscheurende roman “De jongen in de gestreepte pyjama”, ook succesvol verfilmd, krijgt een vervolg: “Toen de wereld brak”. De Ierse schrijver John Boyne komt zijn boek voorstellen op de beurs Boektopia in november.
  [naar artikel]
 40. Pauline duikt één jaar na overwinning op in 'Regi Academy’: “Ik ben jong, maar ik heb Regi al tegengesproken hoor” (15/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De gouden vleugels van Regi. “Ze bestáán”, bevestigt Pauline Slangen (20) een jaar nadat ze de ‘Regi Academy’ won. Vanaf vandaag coacht ze de nieuwe lichting in het tweede seizoen én scoort ze met haar eerste solosingle ‘Uit mijn hoofd’ een nummer 1-hit in ‘Tien Om Te Zien’. “Dankzij Regi leef ik van de muziek, ik ben hem eeuwig dankbaar.” Al durft ze haar leermeester weleens tegenspreken. “Maar wat koppigheid is belangrijk in de muziekwereld, merk ik.”
  [naar artikel]
 41. Pianowonder Benjamin uit ‘Belgium’s Got Talent’ brengt eerste plaat uit én verhuist naar LA (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was het pianowonder uit het zesde en recentste seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’, won die talentenjacht ook en breit daar nu een vervolg aan. Benjamin Ceyssens (21) brengt zijn eerste zelf gecomponeerde werk uit, meteen goed voor twee ep’s vol filmische soundtracks. Een ideaal visitekaartje om volgend jaar richting Hollywood te trekken voor een exclusieve muziekopleiding. “Ik ga er de komende drie jaar wonen en studeren.”
  [naar artikel]
 42. Schrijver Tjen Mampaey eert verzetsheld Clement Dielis in nieuw boek: “Hij werd vreselijk gemarteld” (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Hier woonde Clement Dielis, vermoord op 7.8.1943.” Met een koperen tegel in het trottoir brengt Puurs hulde aan een van haar verzetshelden. Tjen Mampaey (69) schreef een boek over de leider van De Zwarte Hand, de verzetsgroep die na een jammerlijke beginnersfout bloedig werd opgedoekt door de nazi’s. “De 12 leiders zijn geëxecuteerd, 70 andere leden kwamen om in de kampen.” Dat meldt Dag Allemaal.
  [naar artikel]
 43. Martine (45) kreeg 30 jaar geleden als eerste Vlaming nieuw hart én nieuwe longen: “Het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen heb” (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens dokters zou Martine Jordaens (45) nooit één jaar oud worden. De eerste hart- en longtransplantatie in Vlaanderen gaven haar dertig jaar geleden echter een tweede leven. “Dankzij deze ‘nieuwe motor’ heb ik al dubbel zo lang geleefd als met mijn vorige”, vertelt de optimistische dame uit Zoersel. “Al heb ik binnenkort waarschijnlijk nieuwe longen nodig.”
  [naar artikel]
 44. Weduwe Pieter Aspe emotioneel op voorstelling laatste boek: “Hier is het begonnen en hier sluiten we af” (01/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In het stadhuis van Brugge is het nieuwste en tegelijk allerlaatste boek van Pieter Aspe, een half jaar na zijn overlijden, voorgesteld. Ook zijn weduwe Tamara Hanegraaf was aanwezig. “Om zo af te kunnen sluiten, geeft mij rust.”
  [naar artikel]
 45. Weduwe Pieter Aspe emotioneel op voorstelling laatste boek: “Hier is het begonnen en hier sluiten we af” (31/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  In het stadhuis van Brugge is het nieuwste en tegelijk allerlaatste boek van Pieter Aspe, een half jaar na zijn overlijden, voorgesteld. Ook zijn weduwe Tamara Hanegraaf was aanwezig. “Om zo af te kunnen sluiten, geeft mij rust.”
  [naar artikel]
 46. N-VA-politica zet leven op pauze om voor haar ouders te zorgen: “Nog geen seconde spijt gehad dat ik mijn vrijheid kwijt ben” (17/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het is kwart over acht in de ochtend als Elke Sleurs haar woning verlaat. Niet om zich in Brussel in het politieke gewoel te storten en de gediplomeerde gynaecologe zal die dag ook geen patiënten ontvangen. Sinds september vorig jaar brengt de ex-staatssecretaris iedere morgen haar 87-jarige dementerende vader naar het dagcentrum De Maretak in Sint-Denijs-Westrem. Een fikse wandeling van een half uur heen en een half uur terug met de rolstoel. “Of het nu regent of waait, daar kijken we niet naar, hé va”, zegt de politica terwijl ze nog een dekentje op zijn benen legt. Haar vader Clem glimlacht. “Ik weet niet of hij altijd beseft dat ik zijn dochter ben maar ik voel wel zijn affectie.”
  [naar artikel]
 47. Nieuw decor, nieuwe presentator, géén druk: Aster Nzeyimana neemt het vanavond over van Frank Raes in 'Extra Time 2.0' (17/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een belachelijk onrealistische kinderdroom die uitkomt.” Zo omschrijft Aster Nzeyimana (28) zijn start vanavond als gastheer van ‘Extra Time’, waar hij Frank Raes (67) mag opvolgen. Aster krijgt meteen ook een fonkelnieuw, virtueel decor ter beschikking. “Ik ga mijn stinkende en nederige best doen om te slagen”, klinkt het bescheiden maar ambitieus.
  [naar artikel]
 48. Netflix verfilmt boek van Nederlandse ex-moslima Lale Gül: “Ik weet dat mijn ouders me nooit zullen vergeven” (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een jaar geleden publiceerde Lale Gül (24) haar debuutroman ‘Ik ga leven’. In dat boek gooit de Nederlandse met Turkse roots haar hoofddoek af en haalt ze genadeloos uit naar het streng islamitische milieu en gezin waarin ze was opgegroeid. Sindsdien wordt ze bedreigd, probeert extreemrechts haar voor de kar te spannen, laat links haar links liggen en is er een Netflix-reeks over haar in de maak. “Ik loop gevaar,” zegt ze, “maar ik ben niet bang.”
  [naar artikel]
 49. Kimberly (19) schrijft boek over autisme en zelfmoordgedachten: “Ik heb al mijn pesters achteraf persoonlijk een bericht gestuurd” (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Van de Winckel is pas 19 jaar en vrijdag ligt haar eerste boek al in de rekken. Die medaille heeft ook een keerzijde. De tiener werd zwaar gepest en ze probeert die negatieve ervaringen nu in iets positiefs om te zetten. “Ik wilde eerst een klacht indienen tegen mijn lagere school, maar dat bleek de verkeerde methode.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy