De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Tom (43) verliest zes vakantiedagen, en hij is dit jaar niet de enige: 300.000 werknemers getroffen

Het Nieuwsblad

25/01/2023 - 04:06

Tijdens de eerste helft van vorig jaar konden bedrijven hun personeel nog op coronawerkloosheid zetten. Maar die personeelsleden komen dit jaar voor de verrassing te staan dat ze daardoor vakantiedagen en vakantiegeld verliezen. Volgens de christelijke vakbond ACV gaat het om 300.000 personeelsleden. Die roept de federale regering op om tussen te komen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minder vakantiedagen voor ruim 300.000 werknemers door coronawerkloosheid (25/01/2023 - VRT NWS)
  Wie vorig jaar werkloos was door corona, verliest dit jaar vakantiedagen. Dat meldt Het Nieuwsblad. In 2020 en 2021 werden die werkloosheidsdagen “gelijkgesteld”. Maar vorig jaar verviel die gelijkstelling. De christelijke vakbond ACV vraagt de regering om dat nog aan te passen.
  [naar artikel]
 2. Werknemers sparen massaal vakantiedagen op (21/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Belgische werknemers nemen dit jaar opvallend weinig vakantiedagen op. In vergelijking met pre-coronajaar 2019 zelfs een derde minder. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta.
  [naar artikel]
 3. Vier op tien werknemers krijgt vakantiedagen niet opgebruikt (19/01/2017 - De Tijd)
  18:34 Vier op de tien werknemers zetten op het einde van het jaar vakantiedagen over omdat hij of zij er niet toe kwam ze op te gebruiken. Dat blijkt uit een rondvraag bij sociale secretariaten.
  [naar artikel]
 4. “Meer dan 300.000 werknemers verliezen dit jaar tot 8 vakantiedagen door coronawerkloosheid” (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de eerste helft van vorig jaar konden bedrijven hun personeel nog altijd op tijdelijke werkloosheid zetten om de coronacrisis door te komen. En dat laat zich dit jaar pijnlijk voelen in het aantal vakantiedagen en het vakantiegeld van meer dan 300.000 werknemers, zegt de christelijke vakbond ACV. “Ze kunnen tot acht vakantiedagen verliezen”, aldus Marc Leemans van het ACV op Radio 1.
  [naar artikel]
 5. Belg neemt op de valreep meer vakantiedagen op (21/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Belgische werknemers namen de voorbije maanden massaal vakantiedagen op. Daardoor is de achterstand van vakantiedagen kleiner dan andere jaren, zelfs kleiner dan voor de coronapandemie. Dat zegt SD Worx dinsdag in een persbericht, op basis van de loongegevens bij 70.000 werkgevers en bijna 1 miljoen werknemers uit de privésector.
  [naar artikel]
 6. Belgen nemen minder vakantiedagen op in 2021 (13/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar hebben werknemers beduidend minder wettelijke vakantiedagen opgenomen dan normaal. Er is zelfs een daling ten opzichte van vorig jaar - toen corona ook al een rem zette op de zin van werknemers om vakantie te nemen - schrijft De Zondag.
  [naar artikel]
 7. Werknemers nemen minder vakantiedagen op dan vorig jaar (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We nemen dit jaar nog minder vakantiedagen op dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf Acerta, die VTM NIEUWS heeft opgevraagd. Reizen is nog altijd onzeker, het weer is slecht, er was lang weinig te doen en dus stellen we het uit. Heel wat bedrijven vrezen, dat werknemers in het najaar massaal vakantie zullen opnemen.
  [naar artikel]
 8. Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld (16/08/2018 - Metro)
  Met gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer bij 2.191 werkgevers in 47 landen. Werknemers in de Verenigde Arabische Emiraten hebben gemiddeld de meeste vakantiedagen: 33. Maar het kan ook een pak minder. Werknemers in Mexico en China kunnen met gemiddeld 15 verlofdagen per jaar het minst vaak op vakantie. Met onze 10 wettelijke feestdagen per jaar bengelen we onderaan de lijst. Werknemers in 33 andere landen hebben recht op 11 of meer wettelijke feestdagen. In Colombia wordt er het meest gefeest: daar zijn er 17 wettelijke feestdagen. In Zuid-Korea heb je maar 4 feestdagen. Belgische werkgevers laten het minst vaak toe om verlofdagen over te dragen naar het volgende jaar. Met 47 procent van de Belgische werknemers die hun vakantiedagen kunnen overzetten, scoren we beduidend lager dan het wereldwijde gemiddelde van 75 procent. Wereldwijd geeft amper 4 procent van de werkgevers een ongelimiteerd aantal verlofdagen aan hun werknemers. In België zijn er nog geen bedrijven in het onderzoek die zo’n vakantiebeleid hebben, al geeft 5 procent van de werkgevers wel aan dit te overwegen. bron: Belga   Het bericht Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld (17/08/2018 - Metro)
  Met gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer bij 2.191 werkgevers in 47 landen. Werknemers in de Verenigde Arabische Emiraten hebben gemiddeld de meeste vakantiedagen: 33. Maar het kan ook een pak minder. Werknemers in Mexico en China kunnen met gemiddeld 15 verlofdagen per jaar het minst vaak op vakantie. Met onze 10 wettelijke feestdagen per jaar bengelen we onderaan de lijst. Werknemers in 33 andere landen hebben recht op 11 of meer wettelijke feestdagen. In Colombia wordt er het meest gefeest: daar zijn er 17 wettelijke feestdagen. In Zuid-Korea heb je maar 4 feestdagen. Belgische werkgevers laten het minst vaak toe om verlofdagen over te dragen naar het volgende jaar. Met 47 procent van de Belgische werknemers die hun vakantiedagen kunnen overzetten, scoren we beduidend lager dan het wereldwijde gemiddelde van 75 procent. Wereldwijd geeft amper 4 procent van de werkgevers een ongelimiteerd aantal verlofdagen aan hun werknemers. In België zijn er nog geen bedrijven in het onderzoek die zo’n vakantiebeleid hebben, al geeft 5 procent van de werkgevers wel aan dit te overwegen. Bron: Belga   Het bericht Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Plan om vakantiedagen met collega’s te delen half jaar uitgesteld (20/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Werknemers krijgen voorlopig niet de mogelijkheid om vakantiedagen over de jaren heen op te potten. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) geeft de sociale partners een half jaar extra tijd om een alternatief te bedenken. Dat bericht De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 11. Plan om vakantiedagen met collega’s te delen half jaar uitgesteld (20/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Werknemers krijgen voorlopig niet de mogelijkheid om vakantiedagen over de jaren heen op te potten. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) geeft de sociale partners een half jaar extra tijd om een alternatief te bedenken. Dat bericht De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 12. Er worden minder vakantiedagen opgenomen; werknemers kijken kat uit de boom (14/05/2020 - Express)
  De onzekerheid rond de maatregelen tegen de coronapandemie zet vele Belgische werknemers aan hun vakantieplannen uit te stellen. Dat blijkt... The post Er worden minder vakantiedagen opgenomen; werknemers kijken kat uit de boom appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Ziek tijdens uw vakantie? Binnenkort verliest u geen vakantiedagen meer (02/03/2018 - VRT NWS)
  Werknemers die ziek worden tijdens hun vakantie, zullen die vakantiedagen binnenkort kunnen recupereren. De sociale partners werken daarvoor een regeling uit, schrijft De Tijd. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) hoopt dat de nieuwe regeling binnen enkele weken een feit zal zijn. 
  [naar artikel]
 14. Cadeau voor ruim 20.000 Lego-werknemers: 3 vakantiedagen en bonus (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lego kende een “buitengewoon” jaar waarin veel meer winst werd geboekt dan normaal. Daarom geeft de speelgoedfabrikant zijn werknemers - ruim 20.000 - drie extra vakantiedagen en een bonus. Lego profiteert al sinds het begin van de coronapandemie van thuisblijvende kinderen en ouders die bouwpakketten aanschaffen.
  [naar artikel]
 15. Onbeperkte vakantiedagen in de praktijk: vier vragen (30/01/2020 - Express)
  Eerder deze week kondigde vertaalbedrijf Jonckers aan dat zijn werknemers een onbeperkt aantal betaalde vakantiedagen mogen opnemen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Vier vragen en antwoorden. Is dat legaal? Ja, bedrijven mogen hun personeelsleden een onbeperkt aantal vakantiedagen toekennen. ‘Er bestaat enkel de verplichting om de twintig wettelijke vakantiedagen toe te kennen, naast […] The post Onbeperkte vakantiedagen in de praktijk: vier vragen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Mooi initiatief, maar werkt het ook echt? Steeds meer bedrijven geven werknemers pop-up vakantiedagen om burn-out te vermijden (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Pop-up vakantiedagen, selfcare-verlof of wellbeing days. Sinds het begin van de pandemie lassen steeds meer bedrijven wereldwijd spontane vakantiedagen in voor hun (uitgebluste) werknemers om een burn-out te vermijden. Arbeidspsycholoog Tom Dijckmans neemt de trend onder de loep. Want een nobel initiatief is het zeker, maar hebben die vrije dagen ook het beoogde effect?
  [naar artikel]
 17. Nog veel vakantiedagen over? Zo zorg je ervoor dat er geen enkele verloren gaat (21/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is een speciaal jaar geweest. Met lockdowns en veel tijdelijke werkloosheid. Gevolg is dat meer werknemers dan andere jaren nog met een karrenvracht aan vakantiedagen zitten. Maar hoe zit dat nu met al die resterende vrije dagen? Kan ik ze overdragen naar volgend jaar? Kan ik ze laten uitbetalen? Of ben ik ze kwijt?
  [naar artikel]
 18. Lege doos of koffer vol vakantiedagen? 5 vragen over loopbaansparen (31/01/2018 - VRT NWS)
  Vanaf 1 februari is het voor werknemers wettelijk mogelijk om aan loopbaansparen te doen. In theorie dan toch, want de wet is nog niet omgezet in de praktijk. Loopbaansparen moet het werknemers in principe mogelijk maken om "tijd" op te sparen die ze later in hun loopbaan of zelfs net voor hun pensioen kunnen gebruiken als betaalde vakantiedagen. 
  [naar artikel]
 19. Wie vorig jaar in coronawerkloosheid zat, verliest dit jaar vakantiedagen (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de eerste helft van vorig jaar konden bedrijven hun personeel nog op coronawerkloosheid zetten. Maar die personeelsleden komen dit jaar voor de verrassing dat ze daardoor vakantiedagen en vakantiegeld verliezen. Volgens de christelijke vakbond ACV gaat het om 300.000 personeelsleden. Hij roept de federale regering op om tussen te komen.
  [naar artikel]
 20. We nemen de voorbije maanden massaal onze vakantiedagen op (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische werknemers namen de voorbije maanden massaal vakantiedagen op. Hierdoor is de achterstand van vakantiedagen kleiner dan andere jaren, zelfs kleiner dan voor de coronapandemie. Dat zegt hr-bedrijf SD Worx dinsdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 21. Zorgsector boos over minder vakantie: "Sector bedreigd met machete" (22/10/2016 - De Redactie)
  Op termijn zou het zorgpersoneel tussen 45 en 50 jaar zijn extra vakantiedagen verliezen. Oudere werknemers in administratieve en onderhoudsjobs zouden al hun extra vakantiedagen kwijt raken.
  [naar artikel]
 22. Cadeau voor ruim 20.000 Lego-werknemers: drie vakantiedagen en bonus (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lego kende een ‘buitengewoon’ jaar waarin veel meer winst werd geboekt dan normaal. Daarom geeft de speelgoedfabrikant zijn — ruim 20.000 — werknemers drie extra vakantiedagen en een bonus. Lego profiteert al sinds het begin van de coronapandemie van thuisblijvende kinderen en ouders die bouwpakketten aanschaffen.
  [naar artikel]
 23. Bij SD Worx kan je vakantiedagen opsparen (26/04/2017 - De Tijd)
  07:34 Dienstengroep SD Worx is zelf gestart met een vorm van loopbaansparen. Werknemers kunnen er vakantiedagen omzetten in cash.
  [naar artikel]
 24. Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld (16/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer...
  [naar artikel]
 25. Vakantiedagen over omwille van corona? Dit kan je doen (05/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een wijdverspreid probleem deze dagen: door de vele restricties in de reis- en cultuursector of door werkloosheid of ziekte hebben heel wat werknemers hun potje vakantiedagen nog niet kunnen opdoen. Jobat.be zet de regels - die niét gewijzigd zijn door de coronacrisis - nog eens op een rij.
  [naar artikel]
 26. Trend in de bedrijfswereld: spontane vakantiedagen om burn-out te vermijden. “Wie lange dagen maakt, is niet per se werkverslaafd” (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Pop-up vakantiedagen, selfcare-verlof of wellbeing days. Sinds het begin van de pandemie lassen steeds meer bedrijven wereldwijd spontane vakantiedagen in voor hun (uitgebluste) werknemers om een burn-out te vermijden. Arbeidspsycholoog Tom Dijckmans neemt de trend onder de loep. Want een nobel initiatief is het zeker, maar hebben die vrije dagen ook het beoogde effect?
  [naar artikel]
 27. Vrouwen en laaggeschoolde werknemers zwaarst getroffen door coronacrisis (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle sectoren van de Belgische arbeidsmarkt hebben in 2020 de gevolgen van de coronapandemie ondervonden. Toch werden vooral de horeca en de niet-medische contactberoepen getroffen, met 26 procent minder werknemers in cafés en restaurants en 17 procent minder kappers. Vrouwen en laaggeschoolde werknemers of werknemers met onzekere arbeidscontracten zijn het zwaarst getroffen, leert de barometer van hr-dienstenbedrijf Partena.
  [naar artikel]
 28. Overschot aan vakantiedagen wordt zelden uitbetaald (23/01/2017 - Express)
  In België heeft 40 procent van de werknemers op het einde van het jaar nog altijd vakantiedagen op overschot. Dat blijkt uit een enquête van de sociale secretariaten SD Worx en Attentia. De betrokken werknemers maken vaak gebruik van de mogelijkheid om recuperatiedagen naar het volgende jaar over te zetten. Meestal worden drie tot vijf dagen vakantie naar het volgende jaar doorgeschoven. De onderzoekers benadrukken wel dat de bedrijven aandacht moeten hebben voor het fenomeen. Wanneer werknemers teveel vakantiedagen naar het volgende jaar moeten overschrijven, is er immers wellicht sprake van een overdreven werkdruk en dreigt het evenwicht tussen werk en gezin in het gedrang te komen. De onderzoekers merken op dat vakantiedagen ook kunnen worden uitbetaald, maar daarvan blijkt zelden gebruik gemaakt te worden. Slechts 4 procent van de werknemers met openstaande vakantiedagen kiest voor een uitbetaling. Tegelijkertijd moest worden vastgesteld dat 20 procent van de werknemers op het einde van het jaar nog meer dan vijf recuperatiedagen heeft overgehouden. Bij 4 procent is er zelfs sprake van meer dan tien dagen. Spaarreflex Frederik Anseel, organisatiepsycholoog aan de Universiteit Gent, heeft het tegenover de krant De Tijd over een spaarreflex, waarbij de werknemer een voldoende buffer wil opbouwen om op onvoorziene omstandigheden te kunnen inspelen. Anseel zegt dan ook positief te staan tegenover een plan van Kris Peeters, federaal minister van werk, om werknemers toe te laten hun vakantiedagen over een langere periode op te sparen. Op dit ogenblik mogen vakantiedagen alleen naar het volgende jaar worden overgedragen. Volgens de minister moet het echter mogelijk zijn om gedurende vijf jaar telkens vier vakantiedagen op te sparen, waardoor uiteindelijk één maand extra vrijaf kan worden genomen. Die flexibiliteit is volgens Anseel een positieve ontwikkeling. Indien er langer moet worden gewerkt, moeten er volgens hem nieuwe manieren worden aangeboden om de arbeid te organiseren. The post Overschot aan vakantiedagen wordt zelden uitbetaald appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 29. Mag je zomaar vakantiedagen overdragen naar 2022? Stijn Baert: “De ene vakantiedag is de andere niet” (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan het einde van het jaar hebben vele Vlaamse werknemers nog wel wat vakantiedagen openstaan, méér dan ze eigenlijk willen opnemen. Maar hebben ze het recht om die over te dragen naar het volgende jaar? En wanneer is uitbetaling mogelijk? Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent), werkexpert binnen ons geldpanel, licht toe.
  [naar artikel]
 30. Niemand wil thuis ‘met vakantie’: Vakantiedagen worden massaal geannuleerd, maar mag dat wel? (27/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Werknemers die vakantiedagen hadden gepland in de paasperiode zijn die massaal aan het annuleren of doorschuiven naar later. Maar dat kan niet altijd. Wat zijn de spelregels?
  [naar artikel]
 31. Wie ziek wordt tijdens vakantie, mag die vakantiedagen later inhalen (02/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wie tijdens zijn vakantie ziek wordt, kan die vakantiedagen binnenkort recupereren. De Europese regels verplichten ons land de huidige regeling bij te sturen. Nu verliest wie ziek wordt tijdens zijn vakantie die vakantiedagen. Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vindt dat niet kunnen. “Dit zet de deur open voor misbruiken en conflicten.”
  [naar artikel]
 32. Loon inruilen voor extra vakantiedagen: is dat echt zo interessant? Dit moet je erover weten (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nog niet alle werkgevers bieden de mogelijkheid aan, maar bedrijven die hun werknemers de keuze geven loon in te ruilen voor extra vakantiedagen,...
  [naar artikel]
 33. We blijven vakantiedagen opsparen, en dat zou wel eens problemen kunnen opleveren (19/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Belgische werknemers namen in de eerste jaarhelft opvallend weinig vakantiedagen op. In vergelijking met pre-coronajaar 2019 werd 15 procent minder opgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener SD Worx.
  [naar artikel]
 34. We blijven vakantiedagen opsparen, en dat zou wel eens problemen kunnen opleveren (19/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Belgische werknemers namen in de eerste jaarhelft opvallend weinig vakantiedagen op. In vergelijking met pre-coronajaar 2019 werd 15 procent minder opgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener SD Worx.
  [naar artikel]
 35. 'Bedrijven zullen niet snel 40 extra vakantiedagen geven zoals Sofina' (23/03/2021 - De Tijd)
  19:37 Zet de holding Sofina een trend door werknemers liefst 40 extra vakantiedagen te beloven als coronacompensatie? Arbeidsmarktexperts betwijfelen of andere ondernemingen even gul zullen zijn. 'Maar het ...
  [naar artikel]
 36. Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld (16/08/2018 - De Morgen)
  Met gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer bij 2.191 werkgevers in 47 landen.
  [naar artikel]
 37. Regeling in de maak voor overdracht van vakantiedagen naar nieuwe job (17/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) gaat bij de sociale partners aandringen dat er eindelijk een oplossing komt voor werknemers die van job veranderen maar hun vakantiedagen daardoor kwijtspelen.
  [naar artikel]
 38. Lagere eindejaarspremie en minder vakantiedagen: ook hier laat corona zich voelen (14/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bent u de afgelopen maanden tijdelijk werkloos geweest? Dan is de kans groot dat uw eindejaarspremie enkele honderden euro lager uitvalt dan vorig jaar, zo stelt SD Worx. De impact kan zich zelfs volgend jaar ook nog doen voelen: wie na 30 juni tijdelijk werkloos was, verliest mogelijk vakantiedagen.
  [naar artikel]
 39. Steeds meer Belgen kopen extra vakantiedagen (03/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als ze er de kans toe krijgen, koopt ongeveer één op de zeven werknemers extra vakantiedagen via een zogenaamd flexplan. “Er is een grote groep die nood heeft aan een aanvullend verlofsysteem”, zegt Katrien Nijs van Attentia.
  [naar artikel]
 40. OVERZICHT. Zo tover je dit jaar 26 vakantiedagen om in 65 vrije dagen (02/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Belgische werknemer heeft gemiddeld 26,7 vakantiedagen per jaar. Wie een beetje goed plant, haalt daar echter veel meer vrije dagen uit. In 2017 kan u met 4 vakantiedagen al 33 dagen vrijaf hebben, met 26 liefst 65.
  [naar artikel]
 41. OVERZICHT. Zo tover je dit jaar 26 vakantiedagen om in 65 vrije dagen (02/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Belgische werknemer heeft gemiddeld 26,7 vakantiedagen per jaar. Wie een beetje goed plant, haalt daar echter veel meer vrije dagen uit. In 2017 kan u met 4 vakantiedagen al 33 dagen vrijaf hebben, met 26 liefst 65.
  [naar artikel]
 42. 73 procent Belgen wil vakantiedagen opsparen (11/01/2021 - Express)
  Bijna drie op de vier Belgische werknemers wil vakantiedagen opsparen voor later in hun loopbaan. 56 procent wil dit zogenaamde ‘loopbaansparen’ gebruiken om vroeger met pensioen te gaan. Dat blijkt uit een bevraging van hr-dienstenbedrijf Acerta bij 2.000 werkende Belgen. De wet van 5 maart 2017 betreffende werkbaar en wendbaar werk creëerde een wettelijk kader […] The post 73 procent Belgen wil vakantiedagen opsparen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. OVERZICHT. Zo tover je volgend jaar 26 vakantiedagen om in 65 vrije dagen (02/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een Belgische werknemer heeft gemiddeld 26,7 vakantiedagen per jaar. Wie een beetje goed plant, haalt daar echter veel meer vrije dagen uit. In 2017 kan u met 4 vakantiedagen al 33 dagen vrijaf hebben, met 26 liefst 65.
  [naar artikel]
 44. Belg zette gemiddeld 2,5 vakantiedagen over naar 2021 (15/02/2021 - Express)
  75% van de Belgische bedienden zat eind 2020 met een overschot aan extralegale vakantiedagen. Dat is 7% meer dan het jaar daarvoor. Gemiddeld schoof de Belgische bediende 2,5 vakantiedagen door van 2020 naar dit jaar. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta. De Belgische bedienden uit de privésector droegen gemiddeld 2,5 vakantiedagen over uit […] The post Belg zette gemiddeld 2,5 vakantiedagen over naar 2021 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Roken op het werk? In dit Antwerpse bedrijf kost het je 10 vakantiedagen (31/10/2019 - VRT NWS)
  Tabakologen roepen bedrijven op om niet-roken op het werk te promoten. Personeel dat rookt, meldt zich immers 1,5 keer zo vaak ziek als niet-rokers. Bij sociaal verzekeringsfonds Xerius in Antwerpen nemen ze al maatregelen. Daar kunnen werknemers rookpauzes nemen in ruil voor 10 vakantiedagen.
  [naar artikel]
 46. Wie ziek wordt tijdens vakantie, mag die vakantiedagen later inhalen (02/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie tijdens zijn vakantie ziek wordt, kan die vakantiedagen binnenkort recupereren. De Europese regels verplichten ons land de huidige regeling bij te sturen. Nu verliest wie ziek wordt tijdens zijn vakantie die vakantiedagen.
  [naar artikel]
 47. Wie ziek wordt tijdens vakantie, mag die vakantiedagen later inhalen (02/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie tijdens zijn vakantie ziek wordt, kan die vakantiedagen binnenkort recupereren. De Europese regels verplichten ons land de huidige regeling bij te sturen. Nu verliest wie ziek wordt tijdens zijn vakantie die vakantiedagen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy