De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Concurrentie voor Plopsaland en Walibi? Grootste sportpretpark van Europa komt naar België

Het Laatste Nieuws

25/01/2023 - 06:09

Nog dit voorjaar opent in ons land Sparkx, het grootste sportpretpark van Europa. Jong én oud kunnen er dankzij enkele technologische hoogstandjes meer dan 50 virtuele sporten beoefenen. Denk aan basketbal of voetbal, maar ook aan extreme sporten zoals paragliding of alpineskiën. Hoe werkt het precies? Kan je het als niet-getrainde sporter ook doen? En hoeveel betaal je voor een ticket? Wij konden spreken met de oprichters.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vijftig sporten onder één dak: Hasselt krijgt met Sparkx grootste sportpretpark van Europa (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  In het voorjaar van 2023 is Hasselt een unieke attractie rijker: het nagelnieuwe sportbedrijf Sparkx bouwt er momenteel het grootste sportpretpark van Europa. Bezoekers zullen er kunnen proeven van vijftig verschillende sporten. Het bedrijf creëert 40 extra jobs in de regio.
  [naar artikel]
 2. Grootste circustent van Europa komt opnieuw naar de grootste markt van België (28/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De grootste circustent van Europa komt eind november opnieuw naar de grootste markt van België voor zowel het Wintercircus Vlaanderen als Sint in de Piste.
  [naar artikel]
 3. Walibi wil Plopsaland overtroeven (01/01/2018 - De Tijd)
  21:32 Plopsaland en Studio 100 zijn gewaarschuwd, want de Franse skioordengroep Compagnie des Alpes gaat Walibi voor 100 miljoen euro vernieuwen. 'We kunnen nog enorm groeien.'
  [naar artikel]
 4. Walibi is volzet en dat veroorzaakt wrevel (01/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het begin van het weekend veroorzaakt de drukte bij pretpark Walibi onvrede bij de ingang van het terrein. Walibi België zit vol voor vandaag, liet het bedrijf dinsdagmiddag op sociale netwerken weten.
  [naar artikel]
 5. Walibi is opnieuw volzet, en dat veroorzaakt wrevel (01/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Sinds het begin van het weekend veroorzaakt de drukte bij pretpark Walibi onvrede bij de ingang van het terrein. Walibi België zit vol voor vandaag, liet het bedrijf dinsdagmiddag op sociale netwerken weten.
  [naar artikel]
 6. Walibi is volzet: park raadt aan om bezoek uit te stellen (en dat veroorzaakt wrevel) (01/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds het begin van het weekend veroorzaakt de drukte bij pretpark Walibi onvrede bij de ingang van het terrein. Walibi België zit vol voor vandaag, liet het bedrijf dinsdagmiddag op sociale netwerken weten.
  [naar artikel]
 7. Nieuwe concurrentie op Belgische e-commercemarkt: Amazon.com lanceert Belgische webwinkel (28/07/2022 - Express)
  België krijgt er een nieuwe webwinkel bij. Amazon.com, het op vijf na grootste bedrijf ter wereld en de grootste e-commercespeler, is nu al operationeel in België, maar nog niet onder een .be-webadres. Dat komt er nu wel, net als een Belgische vestiging. Voor de Belg is het de dag van vandaag al mogelijk om te […]
  [naar artikel]
 8. Daarom ging de maker van de meest fantastische decors voor Tomorrowland, Plopsaland en Walibi toch failliet (31/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Kamer Van Koophandel van Dendermonde heeft decorbouwer Neverland Themepark Projects failliet verklaard. Een zware klap voor zaakvoerders Kurt Heerman en zijn echtgenote, die de voorbije jaren het bedrijf leidden dat decors bouwde voor grootse festivals als Tomorrowland en pretparken als Walibi, Plopsaland, Bellewaerde en Eurodisney.
  [naar artikel]
 9. Action krijgt concurrentie: Duitse discountgroep TEDi komt naar België (28/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Action krijgt concurrentie in ons land. TEDi, ofwel de Duitse rivaal van Action, wil nog dit jaar zo'n tien winkels openen in België. Dat meldt RetailDetail. Nu al is de non-fooddiscounter actief in elf landen met liefst 2.750 winkels.
  [naar artikel]
 10. Action krijgt concurrentie: Duitse discountgroep TEDi komt naar België (28/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Action krijgt concurrentie in ons land. TEDi, ofwel de Duitse rivaal van Action, plant dit jaar nog in België een tiental winkels te openen. Dat meldt RetailDetail. Nu al is de non-fooddiscounter actief in elf landen met liefst 2.750 winkels.
  [naar artikel]
 11. Ons land krijgt gigantisch ‘sportpretpark’: bekijk hier hoe het eruit zal zien (25/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vijftig verschillende sporten onder één dak, dat is het idee achter Sparkx. Van voetbal over golf tot de iets gewaagdere paragliding en skiën. Het sportpretpark moet het antwoord worden op de vraag: waar gaan we samen sporten?
  [naar artikel]
 12. Ons land krijgt gigantisch ‘sportpretpark’: bekijk hier hoe het eruit zal zien (25/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vijftig verschillende sporten onder één dak, dat is het idee achter Sparkx. Van voetbal over golf tot de iets gewaagdere paragliding en skiën. Het sportpretpark moet het antwoord worden op de vraag: waar gaan we samen sporten?
  [naar artikel]
 13. Concurrentie “gechoqueerd” door miljoenensteun aan ‘Legoland Benelux’: “Overheid zou beter in bestaande parken investeren” (30/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmorgen raakte bekend dat het pretpark Legoland naar België komt. Sterker nog: ‘Legoland Benelux’, dat zal openen op de voormalige site van Caterpillar in Gosselies nabij Charleroi, belooft het grootste Legopretpark van Europa te worden. Het nieuws werd warm onthaald door pretparkfans, maar niet iedereen staat te springen voor het project. Zo vindt de concurrentie de miljoenensteun van de overheid “choquerend”.
  [naar artikel]
 14. België heeft meeste leerlingen in buitengewoon onderwijs van heel Europa: hoe komt dat? (05/10/2022 - VRT NWS)
  België heeft met 6 procent het grootste aandeel leerlingen in aparte scholen voor buitengewoon onderwijs van heel Europa. Gisteren bleek opnieuw dat het aantal kleuters in het buitengewoon onderwijs verder toeneemt. Waar komt dat grote aantal vandaan? “Pano” gaat vanavond dieper in op inclusie in het Vlaamse onderwijs, maar we doken nu al in de cijfers.
  [naar artikel]
 15. 9 nieuwe attracties in pretpark Walibi (22/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Pretpark Walibi investeert de komende jaren 100 miljoen euro in het park. Het gaat om de grootste investering ooit van Walibi. Dat werd
  [naar artikel]
 16. HBO Max maakt details bekend voor release in Europa; België voorlopig niet op planning (31/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: HBO Max maakt details bekend voor release in Europa; België voorlopig niet op planning WarnerMedia heeft meer details vrijgegeven over de Europese release van hun streamingplatform HBO Max. De dienst komt eind dit jaar naar Spanje en Scandinavië. In 2022 zullen heel wat andere landen uit Centraal- en Oost-Europa volgen. Van een lancering in België is voorlopig geen sprake. Eind 2020 maakte HBO bekend dat HBO Max in 2021 […] Lees dit artikel: HBO Max maakt details bekend voor release in Europa; België voorlopig niet op planning
  [naar artikel]
 17. Walibi-moeder Compagnie des Alpes trekt prognoses op (24/05/2022 - De Tijd)
  21:40 Compagnie des Alpes, de Franse uitbater van skigebieden die in België ook de pretparken Walibi en Bellewaerde bezit, is na een uitstekende eerstejaarhelft helemaal coronavrij. Dat is ook goed nieuws v...
  [naar artikel]
 18. Wachtrij voor ticketverkoop Plopsaland: pretpark geeft 10 procent korting per goal van de Rode Duivels (24/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Heel België vierde gisteren de 5-2-overwinning van onze Rode Duivels tegen Tunesië op het WK in Rusland. Ook het pretpark Plopsaland merkt de...
  [naar artikel]
 19. België is zesde grootste wapenleverancier aan Saudi-Arabië in Europa (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België was vorig jaar de op vijf na grootste exporteur van wapens naar Saudi-Arabië in de Europese Unie. Dat blijkt uit een EU-rapport dat de...
  [naar artikel]
 20. Europol: 'België en Nederland zijn grootste draaischijven voor cocaïnesmokkel naar Europa' (08/09/2021 - Knack)
  België en Nederland zijn de belangrijkste draaischijven voor cocaïnesmokkel naar Europa. Beide landen hebben Spanje verdrongen als belangrijkste plaats om Europa binnen te komen, blijkt uit een rapport van de Europese politieorganisatie Europol.
  [naar artikel]
 21. Opnieuw coëfficiëntenfeest: dankzij zeges Anderlecht en AA Gent én falen concurrentie verstevigt België achtste plek (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgische voetbal heeft opnieuw punten gescoord in Europa. Door de zeges van Anderlecht en AA Gent in de Conference League wisten onze clubs hun achtste plek op de coëfficiëntenranking van het huidige seizoen te verstevigen en hun voorsprong op de concurrentie voor een rechtstreeks Champions League-ticket nog uit te bouwen.
  [naar artikel]
 22. België is in Europa “zesde grootste wapenleverancier aan Saudi-Arabië” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België was vorig jaar de zesde grootste exporteur van wapens naar Saudi-Arabië in de Europese Unie. Dat blijkt uit een EU-rapport dat de...
  [naar artikel]
 23. DISCUSSIE. België op economisch vlak kneusje van Europa, wat moet er volgens jou gebeuren? (10/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens ING België is de coronacrisis puur cijfermatig nagenoeg verteerd. De economie kromp vorig jaar met 6,2% en groeide dit jaar alweer met 6%. Dat lijkt goed nieuws, maar dat is het niet. ING België heeft berekend dat de gemiddelde economische groei in Europa volgend jaar 3,8% zal zijn. In België is dat 2,9%.
  [naar artikel]
 24. Servië speelt hoog spel, en dat brengt honderden Burundese asielzoekers naar ons land (15/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Dit jaar vroegen al meer dan 1.500 Burundezen politiek asiel aan in België. Het gevolg van diplomatiek pokerspel van Servië, dat de poort naar Europa open zet door voor Burundezen geen visum te vragen. Eens in Servië staan er smokkelbendes klaar om hen massaal naar België te brengen. Vraag is nu of Europa de Servische arm snel kan omwringen en de visumpoort kan sluiten.
  [naar artikel]
 25. Tourist LeMC en Loïc Nottet op gloednieuw muziekfestival in Walibi (05/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie naar live muziek snakt, kan deze herfstvakantie afzakken naar Walibi Belgium. Het pretpark in Waver kiest met ‘Walibi On Stage’ voor een unieke...
  [naar artikel]
 26. Grote drukte in Belgische pretparken: Bellewaerde en Walibi “helemaal volzet”, ook aanschuiven naar Plopsaland en Pairi Daiza (30/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  De bijzonder warme nazomer lokt zondag veel mensen naar de verschillende Belgische pretparken. Bellewaerde Park en Walibi laten zelfs weten “helemaal volzet” te zijn.
  [naar artikel]
 27. Grote drukte in Belgische pretparken: Bellewaerde en Walibi “helemaal volzet”, ook aanschuiven naar Plopsaland en Pairi Daiza (30/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De bijzonder warme nazomer lokt zondag veel mensen naar de verschillende Belgische pretparken. Bellewaerde Park en Walibi laten zelfs weten “helemaal volzet” te zijn.
  [naar artikel]
 28. Grote drukte in Belgische pretparken: Bellewaerde en Walibi “helemaal volzet”, ook aanschuiven naar Plopsaland en Pairi Daiza (30/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De bijzonder warme nazomer lokt zondag veel mensen naar de verschillende Belgische pretparken. Bellewaerde Park en Walibi laten zelfs weten “helemaal volzet” te zijn.
  [naar artikel]
 29. Walibi België wil gemeentelijke zwembaden bouwen (22/08/2017 - De Tijd)
  16:19 Het pretpark Walibi wil zwembaden bouwen en uitbaten met gemeenten die te weinig geld hebben om dat zelf te doen. Het gaat de concurrentie aan met Sportoase en Plopsa.
  [naar artikel]
 30. Grootste wesp van Europa nu ook gespot in België (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst is de grootste wesp van Europa, de reuzendolkwesp of Megascolia maculata, waargenomen in ons land. Dat gebeurde op twee verschillende plaatsen, meldt Natuurpunt. De vereniging verwacht dat er nog enkele exemplaren zullen opduiken.
  [naar artikel]
 31. Man met wapen opgepakt net voor Miss België-verkiezing in Plopsaland: "Mogelijk aanslag vermeden" (11/02/2023 - VRT NWS)
  Net voor de Miss Belgiëverkiezing in Plopsaland in De Panne is een man opgepakt die in het bezit was van een wapen. "Er is waarschijnlijk een aanslag vermeden", zegt Eric Van Der Sypt van het federaal parket. In een gehuurde auto werd een tweede wapen gevonden. De zaal werd ontruimd.
  [naar artikel]
 32. Grootste wesp van Europa waargenomen in België (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst is de grootste wesp van Europa, de reuzendolkwesp of Megascolia maculata, waargenomen in ons land. Dat gebeurde op twee verschillende plaatsen, meldt Natuurpunt. De vereniging verwacht dat er nog enkele exemplaren zullen opduiken.
  [naar artikel]
 33. Terreurspecialist waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan” (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens terreurspecialist Colin P. Clarke is de kans dat Rusland naar terreur in Europa grijpt als vergelding voor de steun aan Oekraïne niet onbestaande. “Eerder waren er al dodelijke aanslagen tegen leveranciers van het Oekraïense leger in Oost-Europa”, waarschuwt hij. Wie zat er juist achter die verdachte explosies? En als het zover komt, loopt dan ook België gevaar?
  [naar artikel]
 34. Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België (28/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België Het is de trieste conclusie van de Europese statistiekdienst Eurostat. De consumptie van suikerhoudende dranken ligt in België veel hoger dan in andere EU-landen. De meest recente cijfers over de consumptie van frisdrank dateren van 2019. En ze zijn ondubbelzinnig voor België: 20 procent van de Belgen consumeert ten minste één suikerhoudende drank per dag. […] Lees dit artikel: Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België
  [naar artikel]
 35. De grootste en snelste achtbaan van de Benelux vind je straks bij ons in Walibi (14/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Walibi wil de komende jaren stevig investeren om van een pretparkbezoek een weergaloze ervaring te maken. Er wordt zo’n 100 miljoen euro vrijgemaakt voor de veranderingen aan het park, geld dat ook moet dienen om de grootste en snelste achtbaan van de Lage Landen te bouwen.
  [naar artikel]
 36. De grootste en snelste achtbaan van de Benelux vind je straks bij ons in Walibi (14/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Walibi wil de komende jaren stevig investeren om van een pretparkbezoek een weergaloze ervaring te maken. Er wordt zo’n 100 miljoen euro vrijgemaakt voor de veranderingen aan het park, geld dat ook moet dienen om de grootste en snelste achtbaan van de Lage Landen te bouwen.
  [naar artikel]
 37. De grootste en snelste achtbaan van de Benelux vind je straks bij ons in Walibi (14/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Walibi wil de komende jaren stevig investeren om van een pretparkbezoek een weergaloze ervaring te maken. Er wordt zo’n 100 miljoen euro vrijgemaakt voor de veranderingen aan het park, geld dat ook moet dienen om de grootste en snelste achtbaan van de Lage Landen te bouwen.
  [naar artikel]
 38. Dit Brussels logement wordt het grootste hotel van België (10/02/2022 - Express)
  De Zweedse Pandox-hotelgroep heeft uitbreidingsplannen aangekondigd voor het Brusselse DoubleTree-hotel aan het Rogierplein. Er komen 151 extra kamers bij, waardoor het hotel met dan in totaal 505 kamers, het grootste van België wordt. Het hotel in Brussel wordt uitgebaat door de Hilton-groep onder de naam DoubleTree. Die groep is in 2008 afgezakt naar Europa. Vorig jaar alleen […]
  [naar artikel]
 39. Buitenlandse reacties op Aalst Carnaval op Twitter: “80 jaar na de Holocaust en Europa is nog steeds hetzelfde” (23/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alle ogen zijn op Aalst gericht, waar momenteel de grootste en bekendste carnavalsstoet van België door trekt. Niet alleen in België, maar ook in...
  [naar artikel]
 40. Waarom Walibi uitpakt met snelheidsrecords van achtbaan Kondaa (06/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Walibi Belgium stelde donderdagochtend haar nieuwste spectaculaire – en peperdure – achtbaan voor. Met Kondaa zegt het park verschillende records te breken, twee in de Benelux en twee wereldwijd. En dat is geen toeval: het hoort bij de strategie van Walibi om uit het dal te kruipen. “Voor het grote publiek is het belangrijk om de grootste en de langste te hebben.”
  [naar artikel]
 41. België ondanks hoge vaccinatiegraad bij coronakoplopers in West-Europa (25/10/2021 - De Tijd)
  21:44 Met de winter voor de deur maakt Europa zich op voor een coronastresstest. Het is afwachten of vaccins de regio behoeden voor zwaar onheil. In West-Europa zien Ierland en België de statistieken het sn...
  [naar artikel]
 42. Grootste wesp van Europa voor het eerst gespot in België: "Van zuiden naar hier gevlogen tijdens hittegolf" (20/07/2022 - VRT NWS)
  In Sint-Niklaas is voor het eerste in ons land een levende reuzedolkwesp waargenomen, dat is de grootste wespensoort die voorkomt in Europa. Het insect kan 4 centimeter lang worden en is ongevaarlijk voor de mens. De wesp is vermoedelijk op eigen kracht van het zuiden van Europa naar hier gevlogen. "Door de klimaatopwarming kan het dier hier beter gedijen", zegt entomoloog Arno Thomaes.
  [naar artikel]
 43. Huiveringwekkende ticketprijzen om te griezelen in Belgische pretparken: elke dag een andere toegangsprijs, tot 8 euro voor één spookhuis (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Bobbejaanland is het halloweenseizoen al gestart, Plopsaland begon er het voorbije weekend aan, Bellewaerde en Walibi houden er de spanning in tot 22 oktober. Wij leggen de vier grootste pretparken van het land naast elkaar. Hoeveel kost een griezeldagje? Wat krijg je in ruil? Er is slechts één pretpark dat alle halloweenanimatie gratis aanbiedt. Bij de andere spelers is de prijs voor de volledige beleving vaak dubbel zo duur als normaal. Plopsaland is in halloweenperiode met 45,5 euro alvast niet langer het duurste pretpark van het land.
  [naar artikel]
 44. Pretpark Walibi opnieuw volzet: "Eerste halloweeneditie zonder coronamaatregelen" (01/11/2022 - VRT NWS)
  De drukte bij pretparken houdt aan. Vanmiddag al communiceerde Walibi België dat het park, net als afgelopen zaterdag en zondag, volledig volzet was. Dat veroorzaakte flink wat onvrede aan de ingang van het terrein. Rond 10 uur kwam het tot een schermutseling, al was dat volgens woordvoerster Justien Dewil een “geïsoleerd geval”.
  [naar artikel]
 45. Waarom Walibi uitpakt met records van achtbaan Kondaa: “De grootste en de langste hebben is belangrijk voor het grote publiek” (06/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Walibi Belgium stelde donderdagochtend haar nieuwste spectaculaire – en peperdure – achtbaan voor. Met Kondaa zegt het park verschillende records te breken, twee in de Benelux en twee wereldwijd. En dat is geen toeval: het hoort bij de strategie van Walibi om uit het dal te kruipen. “Voor het grote publiek is het belangrijk om de grootste en de langste te hebben.”
  [naar artikel]
 46. Vervuiling door mest nog altijd niet voldoende aangepakt: Europa sleept België voor Hof van Justitie (15/02/2023 - VRT NWS)
  Het Waals Gewest neemt onvoldoende maatregelen tegen nitraatverontreiniging in grondwater en waterlopen, als gevolg van bemesting door boeren. Dat vindt de Europese Commissie. België wordt daarom voor het Europese Hof van Justitie gesleept. Ook Vlaanderen komt trouwens om dezelfde reden in het vizier van Europa.
  [naar artikel]
 47. Grootste wesp van Europa voor het eerst waargenomen in België (20/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst is de grootste wesp van Europa, de reuzendolkwesp of megascolia maculata, waargenomen in ons land. Dat gebeurde op twee verschillende plaatsen, meldt Natuurpunt. De vereniging verwacht dat er nog enkele exemplaren zullen opduiken.
  [naar artikel]
 48. Grootste wesp van Europa voor het eerst waargenomen in België (20/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst is de grootste wesp van Europa, de reuzendolkwesp of megascolia maculata, waargenomen in ons land. Dat gebeurde op twee verschillende plaatsen, meldt Natuurpunt. De vereniging verwacht dat er nog enkele exemplaren zullen opduiken.
  [naar artikel]
 49. Grootste wesp van Europa voor het eerst waargenomen in België (20/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst is de grootste wesp van Europa, de reuzendolkwesp of megascolia maculata, waargenomen in ons land. Dat gebeurde op twee verschillende plaatsen, meldt Natuurpunt. De vereniging verwacht dat er nog enkele exemplaren zullen opduiken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy