Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Napolitaanse pizza kan evengoed fine dining zijn”: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én 3 recepten

25/01/2023 - 11:18
"Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “In een caesar salad hoort geen kip thuis, dat is iets Amerikaans”: Marcelo Ballardin gunt ons een blik in zijn restaurant OAK (*) (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]


2. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin + win 5 exemplaren (21/01/2023 - Gezond.be)

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


3. Marcelo Ballardin: “Ik ben fan van ketchup, dat gebruiken we in Brazilië als dipsaus bij pizza” (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Staat hij niet achter de kookpotten van zijn restaurant Oak in Gent, dan schrijft hij aan zijn boek dat in oktober uitkomt. De keuken van hun loft is eerder het domein van zijn partner Dominik. “De koelkast uitmesten? Dat laat ik aan Dominik over”, zegt topchef Marcelo Ballardin. [naar artikel]


4. Van Tim Boury tot Marcelo Ballardin: 14 topchefs delen exclusieve kooktips om beter te koken thuis. “Zo wordt je saus nooit meer waterig” (23/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]


5. Sterrenchef Marcelo Ballardin (42) verhuist na 10 jaar met zijn restaurant Oak: “We hebben de kleinste keuken van alle Michelinzaken” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op 15 december zal chef Marcelo Ballardin (42) zijn laatste service draaien in zijn restaurant Oak in de Hoogstraat in Gent. Dat bleek geen eenvoudige beslissing, want achter huisnummer 167 begon het tien jaar geleden met een droom en veel passie. “We verhuizen zowel om praktische als om creatieve redenen”, klinkt het. Voor zijn nieuwe spannende avontuur trekt hij gelukkig niet ver weg. [naar artikel]


6. Sterrenchef Marcelo Ballardin proeft kant-en-klare hamburgers uit de supermarkt: “Is dit rundvlees? Het ziet geelgroen en smaakt naar niks” (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]


7. Sterrenchef Marcelo Ballardin debuteert naast Sergio Herman op VTM (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Niet alleen Sergio Herman (49) mag de hobbykoks beoordelen in het nieuwe VTM-programma Mijn keuken mijn restaurant. Hij krijgt topchef Marcelo Ballardin (39) naast zich, van de Gentse sterrenzaak OAK. “Elke dag als ik wakker word, wil ik beter doen dan de dag ervoor.” [naar artikel]


8. Smaak en geur kwijt door corona? Geen paniek: door sterrenchef Marcelo Ballardin kan ook jij genieten van een feestmaaltijd (18/12/2020 - VRT NWS)

Sterrenchef Marcelo Ballardin van restaurant OAK in Gent wou in deze coronacrisis zijn steentje bijdragen. Daarom ontwikkelde hij een speciaal feestmenu waardoor ook mensen die na een coronabesmetting lijden aan smaak-en reuksverlies kunnen genieten van de eindejaarsdagen. [naar artikel]


9. EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterrenchefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe? (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Maandag 23 mei vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de gastronomie plaats: de Michelingids deelt (nieuwe) sterren uit. Dat een ster een grote bekroning op hard werk is, weet iedereen, maar wat gebeurt er achter de schermen? En wat verandert er als je er een in de wacht sleept? HLN Eten geeft een exclusieve inkijk in de keuken van Viki Geunes (***), Michaël Vrijmoed (**), Bart Desmidt (**), Marcelo Ballardin (*), Dominique Tondeurs (*) en Hendrik Dierendonck & Timon Michiels (*). [naar artikel]


10. Braziliaanse ouders van sterrenchef volgen zoon naar Gent: “Mama houdt meer van stoverij dan van mijn keuken in Oak” (25/09/2019 - Het Nieuwsblad)

Van een huis op de rand van de jungle in Brazilië naar de Hoogstraat in Gent. De opmerkelijkste verhuizing van dit jaar is die van Roberto (69) en Adna (74) Ballardin. Ze zijn de ouders van Marcelo Ballardin, de sterrenchef van restaurant Oak. “Door hen opnieuw dicht bij me te hebben, besef ik pas hoe hard ik mijn familie heb gemist.” [naar artikel]


11. Sterrenchef Marcelo Ballardin: 'Een goede portie stoverij met witloof voor de Rode Duivels' (30/12/2021 - Knack)

Marcelo Ballardin is chef van de Gentse sterrenzaak Oak en van Door 73. Hij won dit jaar Snackmasters en nam deel aan De Slimste Mens Ter Wereld. Hoe kijkt hij terug op 2021? [naar artikel]


12. “Haal je worst een halfuur voor je die gaat bakken al uit de koelkast”: 14 Vlaamse topchefs delen exclusieve kooktips (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]


13. Het motto van chef-kok Marcelo Ballardin: “Elke dag probeer ik het beter te doen” (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met zijn vlijmscherpe commentaren zorgt Marcelo Ballardin (38) voor de perfecte kruiding in Mijn Keuken Mijn Restaurant. In NINA vertelt de topchef... [naar artikel]


14. De 7 favoriete eetadresjes van Marcelo Ballardin: “Hier bakken ze zelfs croissants met zuurdesemdeeg!” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]


15. Thuis bij Marcelo Ballardin: “Bij Hertog Jan heb ik zoveel scheldwoorden gehoord. Echt, ze maakten me kapot” (15/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als een haat-liefdeverhouding, zo omschrijft sterrenchef en tv-figuur Marcelo Ballardin (41) zijn relatie met zijn Gentse restaurant Oak, waarover hij nu een kookboek uitbrengt. Maar van opgeven is geen sprake. “Ik ben de hundred percent guy. Ik ga voluit, altijd”, vertelt hij aan ‘De Morgen’. Een gesprek over de liefde voor koken, de stress van zijn eigen restaurant en de stage bij Hertog Jan die hem gevormd heeft. “Met sommige van die gasten praat ik nog altijd niet.” [naar artikel]


16. De 7 favoriete eetadresjes van chef Marcelo Ballardin: “Hier bakken ze zelfs croissants met zuurdesemdeeg!” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]


17. “De horeca lijdt aan een enorm personeelstekort, robots kunnen een grote meerwaarde zijn”: chef Marcelo Ballardin over zijn passie voor eten (14/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Bij welke vernieuwende chefs wil chef Marcelo Ballardin (42) van restaurant Oak (*) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn de favoriete producten van de chef? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef. Dee week schotelen we Marcelo onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor. “Ik dacht dat ik nooit een goede chef zou worden.” [naar artikel]


18. ‘Snackmasters’-winnaar Marcelo Ballardin over zijn echtgenoot: “Achter de schermen regelt hij alles” (16/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zijn restaurant Oak is een jaar volgeboekt, zijn brasserie draait goed en straks ligt zijn eerste modecollectie in de winkels. Om maar te zeggen dat topchef Marcelo Ballardin (40), die triomfeerde in ‘Snackmasters’, geen tijd overhoudt om zich voor te bereiden op zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’. “Ik ben er héél bang voor”, geeft hij toe. Verder vertelt de keukenprins over z’n grote liefde Dominik en hoe het eraan toegaat in z'n keuken: “Vroeger werd ik snel boos en durfde ik hard te zijn tegen m’n personeel.” [naar artikel]


19. Wie is de sterrenchef achter 'SOS Piet’? Huysentruyt brengt culinaire biografie en receptenbundel uit: “Een restaurant in Zuid-Afrika zie ik nog wel zitten” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]


20. "Zo krijg je nooit meer een waterige saus": 14 topchefs delen exclusieve kooktips (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]


21. Topchef Marcelo Ballardin wilde eerst muzikant of stand-upcomedian worden: “Ik wist niet waar mijn leven naartoe ging” (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Noem het gerust een vroege midlifecrisis.” De één koopt dan een Harley-Davidson, de andere wil gitarist worden. Dat laatste had Marcelo Ballardin... [naar artikel]


22. 3 exclusieve recepten van Piet Huysentruyt uit nieuwe culinaire biografie: “De moambe is een eerbetoon aan mijn vader, de rijstpap aan mijn moeder” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]


23. Sterrenchef ontwikkelt dansende pizza (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Kingslize Pizza heeft een exclusieve pizza mét showeffect beet: de Katsuobushi (spreek uit: ka-tsu-obu-shi). De letterlijk dansende pizza werd dan ook gemaakt door een sterrenchef: Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver. De samenwerking smaakt naar meer, want heel snel volgen nog meer gerechten. [naar artikel]


24. “Je kan 30 tot 60 procent sneller koken met een airfryer dan met een gewone oven”: Sandra Bekkari tipt hoe én deelt 3 exclusieve recepten (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!