Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“In een caesar salad hoort geen kip thuis, dat is iets Amerikaans”: Marcelo Ballardin gunt ons een blik in zijn restaurant OAK (*)

25/01/2023 - 12:19
"Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Thuis bij Marcelo Ballardin: “Bij Hertog Jan heb ik zoveel scheldwoorden gehoord. Echt, ze maakten me kapot” (15/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als een haat-liefdeverhouding, zo omschrijft sterrenchef en tv-figuur Marcelo Ballardin (41) zijn relatie met zijn Gentse restaurant Oak, waarover hij nu een kookboek uitbrengt. Maar van opgeven is geen sprake. “Ik ben de hundred percent guy. Ik ga voluit, altijd”, vertelt hij aan ‘De Morgen’. Een gesprek over de liefde voor koken, de stress van zijn eigen restaurant en de stage bij Hertog Jan die hem gevormd heeft. “Met sommige van die gasten praat ik nog altijd niet.” [naar artikel]


2. “Napolitaanse pizza kan evengoed fine dining zijn”: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én 3 recepten (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]


3. Sterrenchef Marcelo Ballardin (42) verhuist na 10 jaar met zijn restaurant Oak: “We hebben de kleinste keuken van alle Michelinzaken” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op 15 december zal chef Marcelo Ballardin (42) zijn laatste service draaien in zijn restaurant Oak in de Hoogstraat in Gent. Dat bleek geen eenvoudige beslissing, want achter huisnummer 167 begon het tien jaar geleden met een droom en veel passie. “We verhuizen zowel om praktische als om creatieve redenen”, klinkt het. Voor zijn nieuwe spannende avontuur trekt hij gelukkig niet ver weg. [naar artikel]


4. Marcelo Ballardin: “Ik ben fan van ketchup, dat gebruiken we in Brazilië als dipsaus bij pizza” (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Staat hij niet achter de kookpotten van zijn restaurant Oak in Gent, dan schrijft hij aan zijn boek dat in oktober uitkomt. De keuken van hun loft is eerder het domein van zijn partner Dominik. “De koelkast uitmesten? Dat laat ik aan Dominik over”, zegt topchef Marcelo Ballardin. [naar artikel]


5. “De horeca lijdt aan een enorm personeelstekort, robots kunnen een grote meerwaarde zijn”: chef Marcelo Ballardin over zijn passie voor eten (14/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Bij welke vernieuwende chefs wil chef Marcelo Ballardin (42) van restaurant Oak (*) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn de favoriete producten van de chef? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef. Dee week schotelen we Marcelo onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor. “Ik dacht dat ik nooit een goede chef zou worden.” [naar artikel]


6. De favoriete adresjes van topchef Marcelo Ballardin: “Een van mijn geliefde plekken om de Belgische klassiekers te proeven” (30/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Marcelo Ballardin van restaurant Oak (*). [naar artikel]


7. Het motto van chef-kok Marcelo Ballardin: “Elke dag probeer ik het beter te doen” (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met zijn vlijmscherpe commentaren zorgt Marcelo Ballardin (38) voor de perfecte kruiding in Mijn Keuken Mijn Restaurant. In NINA vertelt de topchef... [naar artikel]


8. Van Tim Boury tot Marcelo Ballardin: 14 topchefs delen exclusieve kooktips om beter te koken thuis. “Zo wordt je saus nooit meer waterig” (23/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]


9. Smaak en geur kwijt door corona? Geen paniek: door sterrenchef Marcelo Ballardin kan ook jij genieten van een feestmaaltijd (18/12/2020 - VRT NWS)

Sterrenchef Marcelo Ballardin van restaurant OAK in Gent wou in deze coronacrisis zijn steentje bijdragen. Daarom ontwikkelde hij een speciaal feestmenu waardoor ook mensen die na een coronabesmetting lijden aan smaak-en reuksverlies kunnen genieten van de eindejaarsdagen. [naar artikel]


10. ‘Snackmasters’-winnaar Marcelo Ballardin over zijn echtgenoot: “Achter de schermen regelt hij alles” (16/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zijn restaurant Oak is een jaar volgeboekt, zijn brasserie draait goed en straks ligt zijn eerste modecollectie in de winkels. Om maar te zeggen dat topchef Marcelo Ballardin (40), die triomfeerde in ‘Snackmasters’, geen tijd overhoudt om zich voor te bereiden op zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’. “Ik ben er héél bang voor”, geeft hij toe. Verder vertelt de keukenprins over z’n grote liefde Dominik en hoe het eraan toegaat in z'n keuken: “Vroeger werd ik snel boos en durfde ik hard te zijn tegen m’n personeel.” [naar artikel]


11. Met deze 14 eenvoudige tips van topchefs kook je thuis zoals in een restaurant: “Met kleine ingrepen maak je al een groot verschil” (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]


12. De 7 favoriete eetadresjes van Marcelo Ballardin: “Hier bakken ze zelfs croissants met zuurdesemdeeg!” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]


13. Marcelo Ballardin wint ‘Snackmasters’ dankzij Leo-wafeltje: Seppe nobels gaf het zelf op (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af. [naar artikel]


14. De 7 favoriete eetadresjes van chef Marcelo Ballardin: “Hier bakken ze zelfs croissants met zuurdesemdeeg!” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]


15. Sterrenchef Marcelo Ballardin debuteert naast Sergio Herman op VTM (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Niet alleen Sergio Herman (49) mag de hobbykoks beoordelen in het nieuwe VTM-programma Mijn keuken mijn restaurant. Hij krijgt topchef Marcelo Ballardin (39) naast zich, van de Gentse sterrenzaak OAK. “Elke dag als ik wakker word, wil ik beter doen dan de dag ervoor.” [naar artikel]


16. Marcelo Ballardin wint ‘Snackmasters’ dankzij Leo-wafeltje: Seppe Nobels verrast kijkers (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af. [naar artikel]


17. Loic Van Impe zoekt piepjonge keukentalenten voor nieuwe 'Tussen 2 Vuurtjes’ (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Loïc Van Impe neemt het vanavond op tegen Marcelo Ballardin in de eerste halve finale van ‘Snackmasters’. Doel: een perfecte kopie maken van de Lotus frangipane, het gebakje met abrikozenconfituur. En dat blijkt niet erg in de smaak te vallen bij Marcelo. Loïc is gelukkig iets enthousiaster. “Dat is echt kei lekker”, klinkt het onder meer. Waar Loïc Van Impe nog blij mee is, is zijn tegenstander. In een preview voor de aflevering liet de tv-kok weten dat hij het heel goed kan vinden met Marcelo Ballardin. “Dat is echt een topkerel. Maar wel heel gedreven.” [naar artikel]


18. Topchef Marcelo Ballardin wilde eerst muzikant of stand-upcomedian worden: “Ik wist niet waar mijn leven naartoe ging” (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Noem het gerust een vroege midlifecrisis.” De één koopt dan een Harley-Davidson, de andere wil gitarist worden. Dat laatste had Marcelo Ballardin... [naar artikel]


19. “Mocht er iets tussen ons gebeuren, dan blijf ik single.” Topchef Marcelo Ballardin is al 16 jaar samen met zijn man (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ik kom toe met een paar uur slaap. Gelukkig.” Bekroond tot ‘Snackmaster’, een collectie bij CKS en te gast bij ‘De Slimste Mens’: het loopt als een trein voor de Braziliaans-Italiaanse Gentenaar Marcelo Ballardin (40). De topchef van OAK en DOOR73! klopt samen met zijn man Dominik lange dagen in zijn restaurants, maar houdt er vijf slimme gewoontes op na die hem mentaal en fysiek scherp houden. “Ik sport soms tussen twaalf en twee uur ’s nachts. Dat vind ik het leukst.” [naar artikel]


20. Marcelo Ballardin en Roger Van Damme zwoegen op Giant-burger: “Nachtenlang geen oog dichtgedaan” (29/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het lijkt de makkelijkste opdracht in 'Snackmasters', maar sterrenchefs Marcelo Ballardin (39) en Roger Van Damme (49) bijten hun tanden stuk op de... [naar artikel]


21. Marcelo Ballardin na z’n overwinning in ‘Snackmasters’: “Drie keer zoet, dat was helemaal uit mijn comfortzone” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

De winnaar van het tweede seizoen van ‘Snackmasters’ is bekend: topchef Marcelo Ballardin maakte de beste Leo-wafel. Hij won in de finale van Seppe Nobels. Het was de tweede deelname van Ballardin aan het VTM-programma. Je vraagt je af waar hij de tijd daarvoor haalt, want binnenkort treedt hij ook aan bij Erik Van Looy in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. En tussendoor moet hij ook nog zijn eigen restaurant - Oak in Gent - runnen. Showbits vraagt het hem zelf. Wij hebben de eerste reactie na z’n overwinning. Welke snack vond hij nu het moeilijkst om na te maken? Je ziet het bij Desna en Senne in een nieuwe ‘Showbits’. [naar artikel]


22. Sterrenchef Marcelo Ballardin: 'Een goede portie stoverij met witloof voor de Rode Duivels' (30/12/2021 - Knack)

Marcelo Ballardin is chef van de Gentse sterrenzaak Oak en van Door 73. Hij won dit jaar Snackmasters en nam deel aan De Slimste Mens Ter Wereld. Hoe kijkt hij terug op 2021? [naar artikel]


23. ‘Zodra een bord voor je neus staat, zie je of het goed of fout zit’: Sergio Herman en Marcelo Ballardin (13/03/2020 - De Morgen)

Een kookprogramma die naam waardig kan niet zonder een paar sterrenchefs in de jury. In Mijn keuken, mijn restaurant nemen Sergio Herman (49) en Marcelo Ballardin (38) de honneurs waar. De ene een ervaren rot, de andere een tv-debutant maar wel opvallend eensgezind. ‘Als je kookt vanuit je hart en je buik komt het altijd goed.’ [naar artikel]


24. ‘Snackmasters’ Marcelo en Loïc strijden om eerste finaleplaats: “Ik ben eigenlijk niet zo content” (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Loïc Van Impe en Marcelo Ballardin bijten de spits af in de eerste halve finale van ‘Snackmasters’. Ze mogen de beroemde frangipane van Lotus namaken. En dat blijkt niet erg in de smaak te vallen bij Marcelo. Loïc is gelukkig iets enthousiaster. “Dat is echt kei lekker.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!