De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Britse werknemers Amazon leggen het werk neer: “De robots worden beter behandeld dan wij”

Express

25/01/2023 - 16:13

De Britse werknemers van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon zijn op dit moment aan het staken. Ze zijn onder meer ontevreden over de beperkte loonstijging die ze hebben gekregen. In het nieuws: Amazon heeft afgelopen zomer het uurloon van de Britse werknemers verhoogd met 0,5 pond (iets minder dan 0,6 euro). Het personeel van het magazijn […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Werknemers Amazon leggen het werk neer op Black Friday: 'We are not robots' (23/11/2018 - Knack)
  Werknemers van de Amerikaanse internetreus Amazon in Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië hebben vrijdag, op de koopjesdag Black Friday, het werk neergelegd. Ze eisen betere werkomstandigheden. Amazon minimaliseert de impact van de acties.
  [naar artikel]
 2. Duitse Amazon-werknemers leggen werk neer op jaarlijks kortingfestival (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk vandaag neer te leggen. Aanleiding is de "Prime...
  [naar artikel]
 3. Europese Amazon-werknemers leggen werk neer op hoogdag Black Friday (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van de Amerikaanse internetreus Amazon hebben vandaag in Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië het werk neergelegd. Ze eisen betere...
  [naar artikel]
 4. Werknemers Bank of England leggen werk neer (01/08/2017 - De Tijd)
  16:09 Werknemers van de Britse centrale bank pikken hun lage lonen niet meer en leggen uit protest drie dagen het werk neer. Het gaat om de eerste staking in vijftig jaar.
  [naar artikel]
 5. VDAB-werknemers leggen halve dag werk neer (27/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: VDAB-werknemers leggen halve dag werk neer Maandag leggen de medewerkers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB in de voormiddag het werk neer. De staking, die uitgaat van een gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, ACV Openbare Diensten en VSOA, is een signaal aan de directie en de Vlaamse regering, omdat het personeel van de VDAB ongerust is over de plannen om de organisatie te […] Lees dit artikel: VDAB-werknemers leggen halve dag werk neer
  [naar artikel]
 6. Oproep tot staking bij Amazon in Duitsland (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse vakbond Verdi heeft de werknemers van zeven distributiecentra van de Amerikaanse internetwinkelreus Amazon in Duitsland opgeroepen om vanaf maandagochtend het werk neer te leggen. Verdi eist dat de werknemers meer loon krijgen. Volgens Amazon zal de staking de leveringen aan klanten niet hinderen.
  [naar artikel]
 7. Honderden werknemers Amazon Duitsland leggen het werk neer tot kerstavond (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In meerdere Duitse vestigingen van webwinkelconcern Amazon zijn vandaag werkonderbrekingen uitgebroken te midden van de kerstdrukte. Zo zijn ongeveer 800 werknemers op locaties in Rheinberg en Werne weggelopen van hun bezigheden vanwege een conflict over de arbeidsvoorwaarden. Het is nog niet duidelijk of de acties ook gevolgen kunnen hebben voor de bezorging van Amazon-artikelen in België.
  [naar artikel]
 8. Britse verpleegkundigen leggen in december werk neer (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het Verenigd Koninkrijk leggen de verplegers en verpleegsters van de chronisch ondergefinancierde Britse gezondheidsdienst NHS in december het werk neer. Ze eisen onder meer een beter loon. De beroepsvereniging Royal College of Nursing (RCN) riep vandaag in Engeland, Wales en Noord-Ierland een staking uit voor 15 en 20 december.
  [naar artikel]
 9. Staking bij Amazon in Europa op Black Friday: 'We are not robots' (23/11/2018 - Knack)
  Werknemers van de Amerikaanse internetreus Amazon in Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben vrijdag, op de koopjesdag Black Friday, het werk neergelegd. Ze eisen betere werkomstandigheden. Amazon minimaliseert de impact van de acties.
  [naar artikel]
 10. Werknemers DXC Mechelen leggen het werk neer (30/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij DXC Technology in Mechelen legden de werknemers vrijdagmorgen het werk neer. Volgens de vakbonden zijn honderden banen bedreigd.
  [naar artikel]
 11. Werknemers Van Hool leggen om de beurt werk neer voor loonopslag (18/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt zullen de werknemers de hele week afwisselend staken. De arbeiders legden vorige dinsdag het werk neer...
  [naar artikel]
 12. Poetshulpen leggen het werk neer op 8 januari (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat er geen vooruitgang geboekt is in de onderhandelingen, leggen de dienstencheque-werknemers het werk neer op 8 januari 2020. Dat meldt het ACV.
  [naar artikel]
 13. Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland (15/07/2019 - Metro)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk maandag neer te leggen. Aanleiding is de “Prime Day” van dinsdag, waarbij de onlineketen stunt met superpromoties voor zijn leden. Onder de slogan “geen korting op ons inkomen” wil Verdi dat het personeel al vanaf 7 uur het werk neerlegt. Er zal gestaakt worden in de Amazon-vestigingen in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld. Verdi pleit al meer dan zes jaar voor een CAO en loonsverhogingen. In heel Duitsland heeft Amazon twaalf magazijnen op elf locaties en heeft het ongeveer 13.000 werknemers in dienst. bron: Belga   Het bericht Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland (17/07/2019 - Metro)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk maandag neer te leggen. Aanleiding is de “Prime Day” van dinsdag, waarbij de onlineketen stunt met superpromoties voor zijn leden. Onder de slogan “geen korting op ons inkomen” wil Verdi dat het personeel al vanaf 7 uur het werk neerlegt. Er zal gestaakt worden in de Amazon-vestigingen in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld. Verdi pleit al meer dan zes jaar voor een CAO en loonsverhogingen. In heel Duitsland heeft Amazon twaalf magazijnen op elf locaties en heeft het ongeveer 13.000 werknemers in dienst. Bron: Belga   Het bericht Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Werknemers Brusselse Iris-ziekenhuizen leggen werk een dag neer (02/06/2019 - De Standaard)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de Brusselse ziekenhuizen van het Iris-netwerk. Van zondagavond 20 uur tot maandagavond 20 uur roept het de werknemers op om het werk neer te leggen. De vakbonden klagen de stijgende werkdruk aan, terwijl er een gebrek is aan tegemoetkomingen voor het personeel.
  [naar artikel]
 16. Werknemers Brusselse Iris-ziekenhuizen leggen vanaf vanavond werk een dag neer (02/06/2019 - VRT NWS)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de Brusselse ziekenhuizen van het Iris-netwerk. Van zondagavond 20 uur tot maandagavond 20 uur roept het de werknemers op om het werk neer te leggen. De vakbonden klagen de stijgende werkdruk aan, terwijl er een gebrek is aan tegemoetkomingen voor het personeel.
  [naar artikel]
 17. VDAB-werknemers leggen halve dag werk neer (27/09/2021 - De Standaard)
  Maandag leggen de medewerkers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB in de voormiddag het werk neer.
  [naar artikel]
 18. Opnieuw stakingsacties bij Amazon in Duitsland (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbond Verdi heeft maandag opgeroepen om in verschillende logistieke centra van webwinkel Amazon in Duitsland het werk neer te leggen. Aanleiding is de “equal pay day” en Internationale Vrouwendag morgen/dinsdag, waarbij geijverd wordt voor gelijk loon voor mannen en vrouwen.
  [naar artikel]
 19. Amazon-robots in de war door coronavirus (13/05/2020 - Express)
  Door onze veranderde koopgewoontes tijdens de lockdown raakten de robots in de Amazon-verdeelcentra, die geprogrammeerd zijn om koopgedrag te voorspellen,... The post Amazon-robots in de war door coronavirus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Britse magazijnmedewerkers Amazon staken om loon (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-werknemers in een magazijn in Coventry, een stad in Midden-Engeland, zullen vandaag niet op het werk verschijnen na een maandenlange ruzie over loon. Volgens vakbond GMB nemen naar verwachting zo'n 300 werknemers deel aan de vakbondsactie.
  [naar artikel]
 21. Werknemers Mainfreight in Genk leggen werk neer: “Voorstel loonsverhoging onaanvaardbaar” (21/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n tachtig werknemers van het logistiek bedrijf Mainfreight in Genk hebben maandagochtend spontaan het werk neergelegd. Ze vinden het voorstel van loonsverhoging van de directie onaanvaardbaar.
  [naar artikel]
 22. Live - Nationale staking: bedrijven en overheidsdiensten leggen massaal het werk neer (13/02/2019 - De Morgen)
  De vakbonden leggen massaal het werk neer omdat ze vinden dat de werknemers er financieel te weinig op vooruitgaan. Mis niets van de stakingsdag via deze liveblog of lees hier een overzicht van waar u hinder zult onder vinden.
  [naar artikel]
 23. "Amazon werkt in het geheim aan robots voor in huis" (23/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onlinehandelsconcern Amazon werkt in het geheim aan robots die in huis ingezet kunnen worden. Dat meldt persagentschap Bloomberg. De robots zouden...
  [naar artikel]
 24. VDAB-werknemers leggen halve dag werk neer (27/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maandag leggen de medewerkers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB in de voormiddag het werk neer. De staking, die uitgaat van een gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, ACV Openbare Diensten en VSOA, is een signaal aan de directie en de Vlaamse regering, omdat het personeel van de VDAB ongerust is over de plannen om de organisatie te moderniseren.
  [naar artikel]
 25. VDAB-werknemers leggen halve dag werk neer (27/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maandag leggen de medewerkers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB in de voormiddag het werk neer. De staking, die uitgaat van een gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, ACV Openbare Diensten en VSOA, is een signaal aan de directie en de Vlaamse regering, omdat het personeel van de VDAB ongerust is over de plannen om de organisatie te moderniseren.
  [naar artikel]
 26. Werknemers Caterpillar leggen het werk halve dag neer (08/02/2017 - De Redactie)
  Ook donderdag en vrijdag zullen de werknemers van het bedrijf in Gosselies bij Charleroi telkens een halve dag het werk neerleggen.
  [naar artikel]
 27. Meer dan dertig Deliveroo-koeriers leggen het werk neer in Gent: “Respect is ver te zoeken in dit vak” (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een grote groep Deliveroo-koeriers heeft deze avond het werk neergelegd. De werknemers parkeerden hun brommers aan de stadshal en sloegen elke bestelling af die binnenkwam. “Deliveroo betaalt ons te weinig”, klinkt het . “Vroeger verdienden we zo’n 7 euro per bestelling, vandaag is dat maar 3 of 4 euro.”
  [naar artikel]
 28. Hinder op Brussels Airport: werknemers Aviapartner leggen werk neer (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hinder op de luchthaven van Zaventem, waar werknemers van Aviapartner actie voeren tegen “de wantoestanden op Brussels Airport”. De...
  [naar artikel]
 29. Chaos op Brussels Airport: werknemers Aviapartner leggen werk neer (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Chaos op de luchthaven van Zaventem, waar werknemers van Aviapartner actie voeren tegen “de wantoestanden op Brussels Airport”. De...
  [naar artikel]
 30. Magazijnmedewerkers Amazon in Britse stad Coventry staken om loon (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-werknemers in een magazijn in Coventry, een stad in Midden-Engeland, zullen woensdag niet op het werk verschijnen na een maandenlange ruzie over loon. Volgens vakbond GMB nemen naar verwachting zo'n 300 werknemers deel aan de vakbondsactie.
  [naar artikel]
 31. Werknemers Audi Brussels in Vorst leggen werk neer: “Er is enorm veel ongerustheid” (09/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De werknemers van de fabriek Audi Brussels in Vorst zijn maandagochtend om 6 uur niet aan de slag gegaan. Dat kondigt Grégory Dascotte van de Franstalige socialistische vakbond FGTB aan. De werknemers zijn ongerust over de aankondigingen op de bijzondere ondernemingsraad die maandagochtend gepland staat.
  [naar artikel]
 32. Werknemers Agentschap Integratie en Inburgering leggen maandag het werk neer (12/01/2018 - Metro)
  De werknemers van het Agentschap Integratie en Inburgering leggen maandag het werk neer uit onvrede met de lopende herstructurering. Dat melden de bediendebonden BBTK en LBC vandaag. “Ondanks een organisatie nog volop in fusie en een nog steeds aanhoudende vluchtelingenstroom na de asielcrisis van 2016, beslist het Agentschap Integratie en Inburgering toch om 170 medewerkers te ontslaan middels een procedure van collectief ontslag”, zeggen de bonden. De directie gaf volgens hen aan dat er maar middelen zijn voor 537 voltijdse equivalenten. bron: Belga  
  [naar artikel]
 33. Redders van grootste stranden van Mallorca leggen werk neer: “Als er iemand sterft, is het niet onze fout” (20/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De redders op de grootste standen van Palma, de hoofdstad van het Spaanse vakantie-eiland Mallorca, leggen vanaf zondag voor onbepaalde tijd het werk neer. Ze eisen hogere lonen en een langer strandseizoen.
  [naar artikel]
 34. 500 werknemers leggen werk neer bij Volvo Trucks (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostakker hebben zo'n 500 werknemers van Volvo Trucks spontaan het werk neergelegd, meldt VRT Nieuws. Ze zijn vooral ontevreden over de
  [naar artikel]
 35. Eerste staking in 12 jaar bij General Motors: bijna 50.000 werknemers leggen werk neer in VS (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 50.000 werknemers van de Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) hebben maandag het werk neergelegd in de Verenigde Staten. Dat gebeurde...
  [naar artikel]
 36. Werknemers Brusselse Iris-ziekenhuizen leggen werk een dag neer (02/06/2019 - Metro)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de Brusselse ziekenhuizen van het Iris-netwerk. Van zondagavond 20 uur tot maandagavond 20 uur roept het de werknemers op om het werk neer te leggen. De vakbonden klagen de stijgende werkdruk aan, terwijl er een gebrek is aan tegemoetkomingen voor het personeel. De staking zal plaatsvinden in de ziekenhuizen Universitair Verplegingscentrum Brugmann, Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter, Jules Bordet Instituut, Universitair KinderZiekenhuis Koningin Fabiola en de Iris Ziekenhuizen Zuid. Voor het hoofdgebouw van de Iris-koepel in de Dejonckerstraat in Sint-Gillis zal het gemeenschappelijk vakbondsfront maandag een protestactie houden. De vakbondsmilitanten en het personeel van de ziekenhuizen worden uitgenodigd om samen hun onvrede te uiten. Maandag vind er op die plek een vergadering plaats tussen de vakbondsvertegenwoordigers, het Comité C en de directie van de Iris-ziekenhuizen. De vakbonden benadrukken dat de situatie in de Iris-ziekenhuizen stilaan ondraaglijk wordt voor de werknemers. Door de te hoge werkdruk kunnen ze niet meer de zorg garanderen die nodig is in de ziekenhuizen en dus moet er volgens de vakbonden dringend budget vrijgemaakt worden voor nieuwe aanwervingen. De eisenbundel die ze op tafel leggen omvat een algemene herwaardering van de barema’s, mogelijkheden tot een vermindering van de arbeidsduur, een tweede pensioenpijler en een volledige terugbetaling van de transportkosten. bron: Belga Het bericht Werknemers Brusselse Iris-ziekenhuizen leggen werk een dag neer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Cipiers Antwerpse gevangenis leggen werk neer (27/09/2019 - Metro)
  In de gevangenis van Antwerpen hebben de cipiers vanochtend het werk neergelegd. Dat meldt ACV-vakbondssecretaris Filip Dudal. Het personeel is ontevreden over het chronisch personeelstekort in de gevangenis. Deze ochtend vond er een personeelsvergadering plaats. Na afloop werd beslist het werk neer te leggen. De politie is aanwezig om de veiligheid in de gevangenis te verzekeren. bron: Belga Het bericht Cipiers Antwerpse gevangenis leggen werk neer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Arbeiders Total leggen werk neer (27/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Uit onvrede met de lopende cao-onderhandelingen hebben de arbeiders van Total Olefins en Total Polymers Antwerpen – en dus niet de raffinaderij – maandagavond beslist meteen het werk neer te leggen. De directie beslist de komende uren of de procedure om de bedrijven stil te leggen, moet worden aangevangen.
  [naar artikel]
 39. Werknemers bij G4S Cash Solutions leggen het werk neer (31/10/2017 - De Tijd)
  16:03 De werknemers bij G4S Cash Solutions in Groot-Bijgaarden hebben dinsdagmorgen het werk neergelegd.
  [naar artikel]
 40. Stakingen bij internetreus Amazon op Black Friday (23/11/2018 - VRT NWS)
  Op Black Friday hebben werknemers van verschillende Amazon vestigingen massaal het werk neergelegd. In Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië wordt er volop gestaakt. De werknemers eisen betere werkomstandigheden. Volgens Amazon blijft de impact van de stakingsacties beperkt.
  [naar artikel]
 41. Na massa-ontslagen bij Twitter en Meta: “Amazon ontslaat 10.000 werknemers” (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Amazon is van plan om ongeveer 10.000 werknemers op straat te zetten. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Times maandag. Het zou gaan om de grootste reorganisatie van het bedrijf tot nu toe.
  [naar artikel]
 42. Na massa-ontslagen bij Twitter en Facebook: “Amazon ontslaat 10.000 werknemers” (14/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Amazon is van plan om ongeveer 10.000 werknemers op straat te zetten. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times maandag. Het zou gaan om de grootste reorganisatie van het bedrijf tot nu toe.
  [naar artikel]
 43. Nederlandse vakbonden willen pensioen vanaf 66 en leggen daarom 66 minuten lang werk neer (18/03/2019 - VRT NWS)
  In Nederland leggen werknemers in verschillende sectoren vanochtend het werk 66 minuten lang neer, in een eis om de pensioenleeftijd op 66 te houden. Ook de Nederlandse Spoorwegen doen mee: door de "pensioenstaking" rijden er in Nederland van 6 tot 7.06 uur vanochtend geen treinen. 
  [naar artikel]
 44. Britse postbodes gaan weer staken voor meer loon (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van de Britse Royal Mail leggen morgen opnieuw voor 48 uur het werk neer. De nieuwe stakingsactie van de postmedewerkers, die meer loon eisen, dreigt de postbedeling in het Verenigd Koninkrijk te verstoren.
  [naar artikel]
 45. Werknemers Albert Heijn Mol leggen het werk neer: “Je kan mensen niet blijven uitpersen” (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het personeel van de Albert Heijn in Mol heeft op dinsdag 7 juni het werk neergelegd. Ze deden dat uit protest tegen de uitbreiding van de zondagsopeningen. Dat deelt vakbond ACV Puls mee. Volgens de vakbond volgen mogelijk ook nog andere winkels.
  [naar artikel]
 46. Werknemers Mondelez leggen het werk neer: “De gang van zaken is ronduit schandalig” (18/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De werknemers van de hoofdzetel van koekjesfabrikant Mondelez in Mechelen hebben maandagmorgen het werk neergelegd. Ze pikken het niet dat de directie zeven cao’s eenzijdig opzegde en er steeds meer geld gaat naar het management en de aandeelhouders.
  [naar artikel]
 47. Historische staking: tienduizenden Britse verpleegkundigen leggen voor het eerst het werk neer (15/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het verplegend personeel van de Britse gezondheidsdienst NHS is donderdag begonnen aan een historische staking. De vakbond Royal College of Nursing riep voor het eerst in zijn geschiedenis tienduizenden leden in Engeland, Wales en Noord-Ierland op, om vanaf donderdagmorgen voor 12 uur het werk neer te leggen. De verpleegkundigen eisen hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden.
  [naar artikel]
 48. Tesla-werknemers in Zweden leggen werk neer (27/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  De werknemers van de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla in Zweden hebben vrijdag het werk neergelegd uit protest tegen de weigering van de autobouwer om een collectieve overeenkomst over de lonen te ondertekenen. Dat meldt vakbond IF Metall.
  [naar artikel]
 49. Werknemers Dana Belgium in Brugge leggen het werk neer: 35 banen op de helling (16/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Werknemers van Dana Belgium in Brugge hebben woensdagmorgen het werk neergelegd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van aandrijfsystemen zoals assen voor personenwagens en zwaar rollend materieel. De directie besliste dat er meer machines dan gepland moeten verdwijnen waardoor 35 werknemers hun job dreigen te verliezen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy