De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ook Clinton, Bush en Obama gevraagd hun huis en garage te checken op geheime documenten

Het Laatste Nieuws

26/01/2023 - 21:18

Het Amerikaanse Nationaal Archief heeft onder andere Bill Clinton, George Bush en Barack Obama gevraagd of ze alstublieft even in hun huis willen nagaan of ze niet nog ergens geheime regeringsdocumenten hebben liggen. Het archief heeft het opvallende verzoek per brief gestuurd naar alle laatste zes presidenten en hun vicepresidenten, na de vondst van documenten bij president Joe Biden, voormalig president Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook in garage van Joe Biden geheime documenten teruggevonden (12/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat er dinsdag geheime documenten van Amerikaans president Joe Biden werden aangetroffen in een privékantoor in Washington, zijn er nu ook documenten gevonden in de garage van zijn woning in Wilmington. Dat liet het Witte Huis donderdag weten. De documenten dateren van zijn periode als vice-president onder Barack Obama.
  [naar artikel]
 2. Medewerkers Biden vinden meer geheime documenten: “Bijna alle documenten lagen in garage van president” (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de Amerikaanse president Joe Biden hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden. Deze keer zijn er documenten gevonden in zijn huis in de staat Delaware. Het overgrote deel ervan lag in de garage van de woning, meldt het Witte Huis na berichtgeving van Amerikaanse meida.
  [naar artikel]
 3. Clinton, Obama en Bush roepen op verdeeldheid te beëindigen in gezamenlijke videoboodschap (21/01/2021 - De Morgen)
  De Amerikaanse oud-presidenten Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton hebben in een video de bevolking opgeroepen een einde te maken aan de verdeeldheid in het land. Met hun boodschap schaart het drietal zich achter de roep van president Joe Biden om de politieke tegenstellingen, na vier jaar Trump, te verminderen.
  [naar artikel]
 4. Witte Huis geeft toe dat er vertrouwelijke documenten gevonden werden in privéwoning van Biden : “Bijna alle documenten lagen in garage van president” (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de Amerikaanse president Joe Biden hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden. Deze keer zijn er documenten gevonden in zijn huis in de staat Delaware. Het overgrote deel ervan lag in de garage van de woning, meldt het Witte Huis na berichtgeving van Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 5. Obama, Bush en Clinton willen zich voor de camera laten inenten (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Amerikaanse presidenten Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton zijn bereid zich voor de camera te laten inenten tegen het coronavirus. Zo hopen ze hun landgenoten te laten zien dat vaccins veilig zijn, bericht CNN.
  [naar artikel]
 6. Obama, Bush en Clinton willen zich voor de camera laten inenten (03/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De voormalige Amerikaanse presidenten Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton zijn bereid zich op termijn voor de camera te laten inenten tegen het coronavirus. Zo hopen ze hun landgenoten te laten zien dat vaccins veilig zijn. Dat bericht de nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 7. Brengen de geheime documenten in de garage van Biden zijn herverkiezing in gevaar? (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe vondst van geheime documenten geeft de geloofwaardigheid van Joe Biden een serieuze klap. Vervelend voor de Amerikaanse president, want de zaak doet denken aan het schandaal waarbij Donald Trump geheime documenten achterhield in zijn resort in Florida. Toch zijn er tussen de twee cases belangrijke verschillen.
  [naar artikel]
 8. Geheime documenten in zijn garage komen op slecht moment voor Joe Biden: Amerikaanse president staat voor moeilijke weken (13/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Hij had de wind in de zeilen, maar plots ligt de Amerikaanse president Joe Biden onder vuur. Net als bij Donald Trump werden bij hem geheime documenten gevonden, die hij niet had teruggegeven na zijn termijnen als vicepremier van Barack Obama. De vraag is nu of dit hem schade zal berokkenen en of het politieke gevolgen zal hebben.
  [naar artikel]
 9. Geheime documenten in zijn garage komen op slecht moment voor Joe Biden: Amerikaanse president staat voor moeilijke weken (13/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Hij had de wind in de zeilen, maar plots ligt de Amerikaanse president Joe Biden onder vuur. Net als bij Donald Trump werden bij hem geheime documenten gevonden, die hij niet had teruggegeven na zijn termijnen als vicepremier van Barack Obama. De vraag is nu of dit hem schade zal berokkenen en of het politieke gevolgen zal hebben.
  [naar artikel]
 10. Obama, Clinton, Carter, alsook vader en zoon Bush slaan handen in elkaar: "Meer liefde dan water in Texas" (08/09/2017 - VRT NWS)
  Alle voormalige presidenten van de Verenigde Staten die nog in leven zijn, hebben de handen in elkaar geslagen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Harvey, die later werd afgezwakt naar een tropische storm. Jimmy Carter, George H.W. Bush, Bill Clinton, George Bush en Barack Obama waren te zien in een reclameboodschap op de Amerikaanse televisie. De campagne heet "One America Appeal", aldus Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 11. Trump verbant schilderijen Clinton en Bush (18/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president heeft de schilderijen van oud-presidenten Bill Clinton en George W. Bush verwijderd van een prominente plek in het Witte Huis.
  [naar artikel]
 12. Witte Huis bevestigt: meer geheime documenten gevonden in garage van Joe Biden (12/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Obama, Bush en Clinton bereid coronavaccin te nemen voor de camera om bevolking gerust te stellen (04/12/2020 - Express)
  De coronavaccinaties komen heel dichtbij. Toch is niet iedereen ervan overtuigd dat de vaccins veilig zijn. Om te bewijzen dat... The post Obama, Bush en Clinton bereid coronavaccin te nemen voor de camera om bevolking gerust te stellen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Trump verplaatst schilderijen Clinton en Bush naar zijkamer (18/07/2020 - Knack)
  De Amerikaanse president heeft de schilderijen van oud-presidenten Bill Clinton en George W. Bush verwijderd van een prominente plek in het Witte Huis. Dat hebben medewerkers gemeld aan CNN.
  [naar artikel]
 15. Dochters Bush schrijven brief aan Malia en Sasha Obama: “Maak fouten, jullie mogen dat nu” (13/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Barbara Bush en Jenna Bush Hager, de dochters van gewezen president George Bush, hebben in Time Magazine een open brief geschreven aan de dochters van Barack Obama. Ze raden Malia en Sasha aan om niet te vrezen voor wat te gebeuren staat nu ze het Witte Huis zullen verlaten. “Jullie hebben zoveel om naar uit te kijken.”
  [naar artikel]
 16. Dochters Bush schrijven brief aan Malia en Sasha Obama: “Maak fouten, jullie mogen dat nu” (13/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Barbara Bush en Jenna Bush Hager, de dochters van gewezen president George Bush, hebben in Time Magazine een open brief geschreven aan de dochters van Barack Obama. Ze raden Malia en Sasha aan om niet te vrezen voor wat te gebeuren staat nu ze het Witte Huis zullen verlaten. “Jullie hebben zoveel om naar uit te kijken.”
  [naar artikel]
 17. Bush port Obama om een foto van hem te nemen en poseert innig met Michelle (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Washington kreeg Amerikaans president Barack Obama een ongewone vraag van zijn voorganger, George W. Bush. Die onderbrak Obama doodleuk met de
  [naar artikel]
 18. Ex-president Trump nam 700 bladzijden aan geheime documenten mee bij vertrek uit Witte Huis (24/08/2022 - VRT NWS)
  Voormalig Amerikaans president Donald Trump nam bij zijn vertrek uit het Witte Huis 700 bladzijden aan geheime documenten mee. Dat staat in een brief van de National Archives aan de advocaten van Trump. Sommige van die geheime documenten zijn geclassificeerd onder het hoogste geheimhoudingsniveau.
  [naar artikel]
 19. Prof voorspelt al 30 jaar elke presidentsverkiezing correct: nu verwacht hij winst voor Donald Trump (29/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ronald Reagan, George Bush Sr., Bill Clinton, George Bush Jr. en Barack Obama, professor Allan J. Lichtman heeft sinds 1984 de resultaten van
  [naar artikel]
 20. Weggemoffelde portretten van Clinton en Bush hangen weer op oude plaats in Witte Huis (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee portretten van de vroegere Amerikaanse presidenten Clinton en Bush hangen weer op hun oude plaats in het Witte Huis. Dat meldt de nieuwszender CNN. Onder het bewind van president Donald Trump waren ze weggenomen en op een andere plek gehangen.
  [naar artikel]
 21. Begrafenis oud-president George H.W. Bush van start (05/12/2018 - Metro)
  Vandaag vindt in de National Cathedral van Washington de staatsbegrafenis plaats van oud-president George H. W. Bush. Met militaire eer werd de kist uit het Capitool gedragen. Leden van de familie Bush namen aan de ceremonie deel, onder hen zijn zonen George W. en Jeb Bush. In de omliggende straten waren veel mensen samengestroomd om de overledene de laatste eer te bewijzen. Naast president Donald Trump en First Lady Melania nemen ook de ex-presidenten Barack Obama, Bill Clinton en Jimmy Carter, alsook bondskanselier Angela Merkel en prins Charles aan de rouwplechtigheid deel, die om 11.00 uur (17.00 uur Belgische tijd) is begonnen. De Trumps namen plaats op de eerste rij naast Barack Obama en zijn vrouw Michelle. De koppels begroetten elkaar kort, zo was op televisiebeelden te zien. Naast de Obama’s zaten de beide andere Democratische ex-presidenten Bill Clinton en Jimmy Carter met hun echtgenotes. Niet veel later arriveerde de lijkwagen met de kist van Bush voor de kathedraal. Bush was vrijdag op 94-jarige leeftijd in zijn woning Houston (Texas) overleden. Hij was de 41ste president van de Verenigde Staten en regeerde van 1989 tot 1993. Bron: Belga   Het bericht Begrafenis oud-president George H.W. Bush van start verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Trump wil interventie ​​Hooggerechtshof in onderzoek naar geheime documenten (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die in beslag zijn genomen werden in zijn huis Mar-a-Lago in Florida een beroep gedaan op het Hooggerechtshof. Zijn advocaten hebben de hoogste rechtbank van de VS gevraagd de beslissing van een lagere rechtbank te vernietigen.
  [naar artikel]
 23. Witte Huis geeft toe dat er vertrouwelijke documenten gevonden werden in privéwoning van president Biden (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de Amerikaanse president Joe Biden hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden. Deze keer zijn er documenten gevonden in zijn huis in de staat Delaware. Het overgrote deel ervan lag in de garage van de woning, meldt het Witte Huis na berichtgeving van Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 24. Geheime documenten gevonden in garage en privékantoor van Biden: speciaal aanklager moet zaak onderzoeken (12/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse minister van Justitie Merrick Garland heeft een speciale aanklager aangesteld om het onderzoek naar Joe Biden’s mogelijk misbruik van geheime documenten over te nemen. Dat kondigde hij donderdag aan tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 25. Weggemoffelde portretten van Clinton en Bush hangen weer op oude plaats in Witte Huis (09/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twee portretten van de vroegere Amerikaanse presidenten Clinton en Bush hangen weer op hun oude plaats in het Witte Huis, zo heeft nieuwszender CNN dinsdag op gezag van een regeringsambtenaar gemeld. Onder het bewind van president Donald Trump waren ze weggenomen en op een andere plek gehangen.
  [naar artikel]
 26. Hartverwarmende knuffel van Michelle Obama voor Bush op gejuich onthaald (25/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Voormalig Amerikaans president George W. Bush en huidig president Barack Obama waren zaterdag te gast bij de opening van het National Museum Of African American History And Culture in Washington DC. Maar het was dit keer geen bevlogen speech die met de aandacht ging lopen, wel de knuffel die Bush van first lady Michelle Obama kreeg.
  [naar artikel]
 27. Hartverwarmende knuffel van Michelle Obama voor Bush op gejuich onthaald (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Amerikaans president George W. Bush en huidig president Barack Obama waren zaterdag te gast bij de opening van het National Museum Of African American History And Culture in Washington DC. Maar het was dit keer geen bevlogen speech die met de aandacht ging lopen, wel de knuffel die Bush van first lady Michelle Obama kreeg.
  [naar artikel]
 28. Geheime documenten uit vicepresidentschap Biden aangetroffen in privékantoor (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een onderzoek geopend naar geheime documenten die eind vorig jaar zijn aangetroffen in een privékantoor van de Amerikaanse president Joe Biden. De documenten dateren uit de tijd dat hij vicepresident was onder Barack Obama.
  [naar artikel]
 29. Amerikaanse geheime dienst onderschept explosieven bestemd voor Clintons en Obama (24/10/2018 - Knack)
  Bij een woning van Bill en Hillary Clinton in een buitenwijk van New York is een bom aangetroffen. Ook was er een bompakket op weg naar Barack Obama.
  [naar artikel]
 30. Geheime documenten uit vicepresidentschap Biden aangetroffen in kantoren denktank Washington (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een onderzoek geopend naar een klein aantal geheime documenten van Joe Biden, die eind vorig jaar zijn aangetroffen in kantoren van een denktank in Washington. De documenten dateren uit de tijd dat Biden vicepresident was onder Barack Obama (2009-2017). Biden gebruikte de kantoren soms als werkplek.
  [naar artikel]
 31. Republikeinen starten onderzoeken naar Obama en Clinton (25/10/2017 - Knack)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de Republikeinen dinsdag twee onderzoeken gestart naar president Donald Trumps voorganger Barack Obama en uitdager bij de verkiezingen Hillary Clinton. Daarmee gaan ze nu formeel aan het werk met beschuldigingen die Trump al uitte tijdens de campagne om Clinton in diskrediet te brengen.
  [naar artikel]
 32. Trump verplaatst schilderijen Clinton en Bush naar zijkamer (18/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president heeft de schilderijen van oud-presidenten Bill Clinton en George W. Bush verwijderd van een prominente plek in het Witte...
  [naar artikel]
 33. Obama en Bush uiten kritiek op Trump (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Barack Obama en George Bush hebben zich ongewoon hard uitgelaten over het beleid van huidig president Donald Trump.
  [naar artikel]
 34. FBI vond 14.900 'vernietigde' mails en documenten van Hillary Clinton (23/08/2016 - Knack)
  Een rechter heeft beslist dat het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken 14.900 mails en documenten van Hillary Clinton moet vrijgeven. Die documenten, die Clinton ten dele had laten vernietigen, werden tijdens een FBI-onderzoek bovengehaald. De rechter dringt erop aan dat ze snel publiek worden.
  [naar artikel]
 35. Geheime documenten gevonden in opslagplaats Trump (07/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een team dat werd ingeschakeld door advocaten van Donald Trump heeft eigendommen en opslagplaatsen van de ex-president doorzocht om eventuele geheime documenten op te sporen die hij meenam uit het Witte Huis. In een opslagplaats in West Palm Beach, Florida werden minstens twee zulke documenten aangetroffen in een verzegelde doos. Dat melden de New York Times en Washington Post.
  [naar artikel]
 36. Obama geeft geheime documenten vrij (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. Obama pleit vurig voor Clinton (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Barack Obama heeft in een speech openlijk zijn steun uitgesproken voor de strijd van Clinton tegen Trump. Hillary Clinton
  [naar artikel]
 38. Obama haalt hard uit naar Republikeinen in memoires: “Mijn aanwezigheid heeft raciale angst gevoed” (12/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Amerikaans president Barack Obama toont zich in zijn memoires hard voor de evolutie die de Republikeinse partij doormaakt en die volgens hem begon bij Sarah Palin. George W. Bush kan wel op zijn goedkeuring rekenen: Obama wijst op het grote verschil tussen het welkom dat Bush hem gaf en de houding van Donald Trump deze dagen. Het 768 pagina’s tellende A promised land verschijnt op 17 november en handelt over Obama’s jeugd, zijn eerste stappen in de politiek, zijn verkiezingscampagne in 2008 en zijn eerste vier jaar in het Witte Huis.
  [naar artikel]
 39. Hillary Clinton deelt warme brief die George H.W. Bush achterliet voor zijn opvolger Bill Clinton: “Zo doen we het in Amerika” (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een week na de Amerikaanse verkiezingen en drie dagen nadat duidelijk werd dat Joe Biden de strijd om het Amerikaanse presidentschap gewonnen heeft, weigert Donald Trump te erkennen dat hij in januari het Witte Huis moet verlaten. Meer nog, op Twitter blijft hij uitschreeuwen dat hij de verkiezingen zal winnen. Hillary Clinton, die in 2016 de verkiezingen verloor van Trump, deelde vandaag op Instagram de brief die haar man Bill kreeg van George H.W. Bush op de dag van zijn inauguratie.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe vondst geheime documenten in garage Joe Biden levert president politieke hoofdpijn op (12/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Obama in memoires openhartig over zijn verleidingskunsten, eerste ambtstermijn en “duistere krachten” binnen de Republikeinse partij (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Amerikaans president Barack Obama toont zich in zijn memoires hard voor de evolutie die de Republikeinse partij doormaakt en die volgens hem begon bij Sarah Palin. George W. Bush kan wel op zijn goedkeuring rekenen: Obama wijst op het grote verschil tussen het welkom dat Bush hem gaf en de houding van Donald Trump deze dagen. Het 768 pagina's tellende 'A promised Land’ verschijnt op 17 november en handelt over Obama's jeugd, zijn eerste stappen in de politiek, zijn verkiezingscampagne in 2008 en zijn eerste vier jaar in het Witte Huis.
  [naar artikel]
 42. "George W. Bush stemde niet voor Clinton of Trump" (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een woordvoerder van de Republikeinse oud-president George W. Bush ontkent dat hij op de Democrate Hillary Clinton heeft gestemd. George en zijn
  [naar artikel]
 43. Nu ook geheime documenten gevonden in huis voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nu ook geheime documenten gevonden in het huis van voormalig vicepresident Mike Pence in de Amerikaanse staat Indiana. Dat meldt nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 44. George Bush senior bevestigt: "Ik heb voor Hillary Clinton gestemd" (04/11/2017 - VRT NWS)
  Oud-president van de VS én Republikein George Bush senior heeft op Hillary Clinton gestemd bij de jongste presidentsverkiezingen. Dat bevestigt hij in een nieuw boek waarin hij en zijn zoon George Bush junior hun opvolger Donald Trump met de grond gelijk maken.
  [naar artikel]
 45. Clintons en Bush komen nu toch naar eedaflegging Trump (03/01/2017 - Knack)
  Hillary Clinton, de tegenkandidaat van toekomstig president Donald Trump, zal op 20 januari samen met haar echtgenoot Bill Clinton de eedaflegging van Trump bijwonen. Ook George W. Bush komt.
  [naar artikel]
 46. Amerikaans Hooggerechtshof verwijst verzoek van Donald Trump voor toegang tot geheime documenten naar prullenmand (13/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de strijd om de geheime documenten die na een huiszoeking in beslag werden genomen werden in Mar-a-Lago, het landgoed van Donald Trump, heeft de voormalige Amerikaanse president een juridische nederlaag geleden. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft donderdag een dringend verzoek van Trump naar de prullenmand verwezen. De advocaten van de ex-president hadden vorige week aan het Hooggerechtshof gevraagd om een zogenaamde ‘special master’ toegang te geven tot de geheime documenten.
  [naar artikel]
 47. Clintons gaan naar de eedaflegging van Trump (04/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hillary Clinton, de rivale van toekomstig president Donald Trump, zal samen met haar echtgenoot Bill Clinton de ceremonie voor de eedaflegging van Trump op 20 januari bijwonen. Dat meldde de nieuwszender CNN dinsdag onder aanhaling van de administratie van Clinton. Net zoals ex-president Bill Clinton zal ook diens opvolger George W. Bush met zijn vrouw Laura naar Washington komen, klinkt het in een mededeling van Bush, die eveneens dinsdag verspreid werd.
  [naar artikel]
 48. FBI doorzoekt woning Biden: nog meer geheime documenten gevonden (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de woning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn nog meer geheime papieren aangetroffen. Het gaat om zes documenten uit de periode waarin Biden vicepresident was onder Barack Obama en uit zijn tijd in de Senaat, meldt de advocaat van het staatshoofd van de VS. De stukken werden vrijdag aangetroffen door agenten van de FBI die zijn woning doorzochten.
  [naar artikel]
 49. Witte Huis stelt publicatie documenten over moord op Kennedy uit (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft besloten geheime documenten over de moord op John F. Kennedy in 1963 niet al eind dit jaar vrij te geven, maar pas in december 2022. Volgens het Witte Huis is meer tijd nodig om te bepalen of de documenten openbaar mogen worden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy