De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De clash België-Nederland belooft weer topspektakel op WK hockey: “Geen twee ploegen die minder geheimen hebben voor elkaar”

Het Belang van Limburg

27/01/2023 - 03:19

België-Nederland is vrijdag meer dan de halve finale van het WK of de heruitgave van de finale van het vorige WK. Het is ook een broederstrijd. “Geen twee ploegen die minder geheimen hebben voor elkaar”, zegt Red Lions-kapitein Felix Denayer. Een inzicht in de Belgisch-Nederlandse ‘entente’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. België en Nederland willen in 2026 WK hockey organiseren (30/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na twee wereldkampioenschappen hockey op Indiase bodem, in 2018 en 2023, zijn over drie jaar België en Nederland aan de beurt. De zestiende editie van de wereldtitelstrijd wordt de eerste georganiseerd in twee landen. “Het wordt een WK op onze maat, helemaal niet te vergelijken met wat India kon doen”, zegt Serge Pilet, de directeur-generaal van de Belgische hockeyfederatie.
  [naar artikel]
 2. België en Nederland organiseren samen het WK hockey in 2026: “Het wordt een ongekend hockeyfeest” (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  België en Nederland zullen in 2026 samen het WK hockey voor mannen en vrouwen organiseren. Dat besliste de Internationale Hockeyfederatie (FIH) donderdag.
  [naar artikel]
 3. WK hockey 2026 wordt in België en Nederland georganiseerd: “Een ongekend hockeyfeest” (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2026 zal het WK hockey, voor mannen én vrouwen, voor het eerst in België, in een co-organisatie met Nederland, afgewerkt worden. Dat werd vandaag door de Internationale Hockeyfederatie bekendgemaakt. De wedstrijden worden in Waver en Amsterdam gespeeld.
  [naar artikel]
 4. Lions verliezen shoot-out van Nederland in Hockey Pro League (26/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In hun derde wedstrijd in de Hockey Pro League hebben de Red Lions vrijdag in Amsterdam in een shoot-out met 3-0 verloren van Nederland. De derby der lage landen was op een 2-2 gelijkspel geëindigd. Zondag staan Nederland en België opnieuw in Amsterdam tegenover elkaar.
  [naar artikel]
 5. Bondscoach Raoul Ehren met Red Panthers tegen Oranje op het WK hockey: “Laten zien hoe sterker, fitter en slimmer we zijn geworden” (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze nationale hockeyvrouwen lieten op het WK in Spanje en Nederland al knap aanvallend hockey zien. In een uitverkocht Wagener Stadion in Amstelveen staan ze om 19.30 uur in kwartfinale tegenover torenhoog favoriet Nederland. “Nederland vindt het niet prettig om nu reeds op België te botsen”, zegt een relaxte bondscoach Raoul Ehren.
  [naar artikel]
 6. Frans bondscoach Deschamps kijkt uit naar “strijd” met Duivels: “België problemen achterin? Bijna alle ploegen willen hun defensie” (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen kijken België en Frankrijk elkaar na drie jaar weer in de ogen. In een exclusief interview met Sudpresse blikt Frans bondscoach Didier Deschamps vooruit op de “strijd” tegen de Rode Duivels. “Deze match wordt géén revanche.”
  [naar artikel]
 7. België en Nederland willen in 2026 samen WK hockey organiseren (16/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  België en Nederland zijn kandidaat om in 2026 samen de wereldkampioenschappen hockey bij de mannen en vrouwen te organiseren. Dat bevestigt de Internationale Hockeyfederatie FIH.
  [naar artikel]
 8. REACTIES. Duivels en Martínez opvallend positief na verlies: “We hebben Nederland toch gedomineerd?” (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zure nederlaag vanavond, voor de Rode Duivels in Nederland (1-0), maar toch weigerde het gros van de spelers na afloop negatief te zijn. “We hebben Nederland gedomineerd”, zei Thibaut Courtois, terwijl ook Jan Vertonghen “geen slecht gevoel” overhoudt aan deze wedstrijd. Ook Roberto Martínez onthoudt dat België “voldoende gecreëerd had”.
  [naar artikel]
 9. België na shoot-outs tegen Nederland naar finale WK hockey: “We hebben een uitzonderlijk goeie keeper” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De halve finale op het WK tussen de Red Lions en Nederland werd een nagelbijter. In de eerste helft domineerde Oranje, na de pauze België. Dat leverde na zestig minuten een 2-2-gelijkspel op. Net als tijdens de WK-finale in 2018 moesten shoot-outs de beslissing brengen. En opnieuw wonnen de Lions. Zondag om 14.30 uur strijden de Red Lions voor een tweede opeenvolgende wereldtitel. Het wordt een duel om goud tegen Duitsland.
  [naar artikel]
 10. BASKET KORT. Wie haalt het in Elite Silver? Vanavond Limburg United vs Aris Leeuwarden (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De reguliere competitie in de BNXT League-basketbal zit er al een poosje op, intussen gaat de competitie verder met Elite Gold en de Elite Silver, play-offcompetities waarin de beste ploegen in België en Nederland elkaar bekampen. In de Elite Gold zit de top vijf van Nederland en België en in de Elite Silver de laatste vijf België en de laatste zes van Nederland. Op deze pagina zit u de komende weken goed voor alle informatie.
  [naar artikel]
 11. Hockey Pro League: interlands tussen Nederland en België verplaatst van Rotterdam naar Amstelveen (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse hockeybond (KNHB) heeft dinsdag laten weten dat de hockeyinterlands bij de mannen van later deze maand tegen België, in het kader van de Hockey Pro League, zullen doorgaan in het Wagenerstadion in Amstelveen. De duels, op 26 en 28 november, zouden oorspronkelijk in Rotterdam plaatsvinden. Vanwege de strenge coronamaatregelen in Nederland zal er achter gesloten deuren worden gespeeld.
  [naar artikel]
 12. Thomas Foket: “Wil trots terugkeren naar mijn Franse club” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas Foket is een van de lastminute opgeroepen Rode Duivels na het forfait van Thomas Meunier die last heeft aan de knie. Als speler bij de Franse club Reims krijgt de clash tussen België en Frankrijk in de halve finale van de Nations League voor hem nog wat extra pigment: “De Fransen herinneren me er graag aan dat ze de wereldbeker gewonnen hebben. Het zou mooi zijn als wij zouden kunnen winnen, dan kan ik trots terugkeren naar de club. Het is een grote wedstrijd, in beide ploegen spelen van de grootste talenten van de wereld. Het zal niet nodig zijn om de spelers te motiveren. Frankrijk is de WK-titelhouder, maar volgens mij is België ook klaar om iets te winnen of te tonen dat we er staan tegen een van de grootste ploegen in de wereld.”
  [naar artikel]
 13. “Die match heeft mijn leven veranderd”: Marc Degryse en Philippe Albert keren terug naar de memorabele België-Nederland op het WK 1994 (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De ‘Beer van Bouillon’ en de ‘Kleine van Ardooie’, dat gaat vonken geven.” We moesten het Marc Degryse en Philippe Albert geen twee keer vragen om ons nog eens mee te nemen naar 1994. En de memorabele België-Nederland in de bakoven van Orlando. “Zet Preud’homme bij Nederland en ze worden wereldkampioen.”
  [naar artikel]
 14. RETRO. “Die match heeft mijn leven veranderd”: Marc Degryse en Philippe Albert keren terug naar de memorabele België-Nederland op het WK 1994 (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De ‘Beer van Bouillon’ en de ‘Kleine van Ardooie’, dat gaat vonken geven.” We moesten het Marc Degryse en Philippe Albert geen twee keer vragen om ons nog eens mee te nemen naar 1994. En de meest memorabele België-Nederland, in de bakoven van Orlando. “Zet Preud’homme bij Nederland en ze worden wereldkampioen.”
  [naar artikel]
 15. Nationale Bank waarschuwt voor ontsporing van overheidsfinanciën en verwacht geen recessie in België: “De bodem is bereikt” (19/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Voorzichtig opbeurend nieuws: de Nationale Bank verwacht geen recessie – waarbij de economie twee kwartalen na elkaar krimpt – in België. “De bodem is bereikt”, zei gouverneur Pierre Wunsch bij de voorstelling van de najaarsprognoses. De verwachting is dat de economische groei in 2023 zal aantrekken. Een duidelijke waarschuwing is er wel opnieuw voor de “onhoudbare” overheidsfinanciën.
  [naar artikel]
 16. België pas 15de na kwalificaties: “Minder dan gehoopt, maar geen ramp” (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Startpositie nummer 15. Dat is de uitkomst voor de Belgen na de kwalificaties van de Naties op zaterdag. “Minder dan gehoopt, maar ook geen ramp”, aldus bondscoach Johan Boonen. Topfavoriet Nederland start op de pole in Mantova.
  [naar artikel]
 17. België valt weer als een blok voor de ‘goeie ouwe’ tochthond: “Verkoop is al ruim verzesvoudigd” (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De tochthond is weer helemaal hip. Veel grootouders hebben er steevast eentje in huis, maar nu zwicht ook de rest van België. De verkoop bij bol.com, marketonweb.be en Hubo is ongezien gestegen, tot wel 650 procent. Vroeger ging het om een paar honderd, nu worden er duizenden verkocht. “We hebben twee jobstudenten moeten aannemen om alle tochthonden te kunnen verwerken.”
  [naar artikel]
 18. Marc Coucke droomt groot bij terugkeer van Het Witte Paard: “Met dit topspektakel kunnen we ook naar het buitenland” (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er wordt weer gelachen in Het Witte Paard. Dé zomerrevue der revues is terug vanaf vrijdag, na anderhalf jaar corona-afwezigheid. Met Jacky Lafon en co op het podium, Marc Coucke (56) als drijvende kracht in de coulissen. De topondernemer is na tien jaar trouwe fan zijnde sinds kort mede-eigenaar. “Topspektakel is dit, waarmee we naast de vaste locatie in Blankenberge komende jaren on tour kunnen gaan”, zegt hij overtuigd. “Zelfs richting buitenland.”
  [naar artikel]
 19. LIVE NEDERLAND-ARGENTINIË. Beide ploegen geven elkaar ook in de tweede helft erg weinig toe, heeft Oranje een flits in huis? (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Louis van Gaal is maar voor één ding op het WK voetbal in Qatar: om wereldkampioen te worden. Dan moet Oranje voorbij Argentinië en dus Lionel Messi. Stunt Nederland en bereikt het de halve finales? Volg de clash op de voet in onderstaande liveblog!
  [naar artikel]
 20. België valt weer als een blok voor de ‘goeie oude’ tochthond: “Verkoop is met 650 procent gestegen” (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De tochthond is weer helemaal hip. Veel grootouders hebben er steevast eentje in huis, maar nu zwicht ook de rest van België. De verkoop bij bol.com, marketonweb.be en Hubo is ongezien gestegen, tot wel 650 procent. Vroeger ging het om een paar honderd, nu worden er duizenden verkocht. “We hebben twee jobstudenten moeten aannemen om alle tochthonden te kunnen verwerken.”
  [naar artikel]
 21. België, Nederland en Duitsland hebben kandidatuur voor WK vrouwenvoetbal in 2027 ingediend (24/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  België, Nederland en Duitsland hebben zich bij de Wereldvoetbalbond FIFA officieel kandidaat gesteld om in 2027 het WK voor vrouwen te organiseren. “FIFA, you’ve got mail”, twitterde de Belgische voetbalbond vrijdag.
  [naar artikel]
 22. Ook Louis van Gaal kijkt uit naar België-Nederland: “Al had ik liever nog in de poule van Engeland en Duitsland gezeten” (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In juni 2022 krijgen we in de poulefase van de Nations League nog eens een confrontatie tussen België en Nederland. Ook Nederlands bondscoach Louis van Gaal kijkt uit naar de ‘Derby der Lage Landen’. “België wordt een heel goede graadmeter, ook op weg naar het WK.”
  [naar artikel]
 23. Internationaal wolvenoverleg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag komen enkele experts van Duitsland, Nederland en België samen in Lommel (Limburg) om overleg te plegen over de wolvenpopulatie in onze contreien. De buitenlandse experts zullen enkele tips aanreiken gezien men in onze buurlanden minder problemen lijkt te hebben met de dieren. “Niet iedereen reageert positief, maar er wordt bij ons geen fakkeltocht georganiseerd zoals in Vlaanderen”, reageerde René Janssen van het Wolvenmeldpunt in Nederland vanmorgen bij Radio 1.
  [naar artikel]
 24. LIVE LOTING WK 2022. Alderweireld in Qatar: “Dit WK bezien als dat van onze laatste kans” - Daar is Martínez - HLN-surfer hoopt op clash met Nederland (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond weten de Rode Duivels tegen wie ze zullen spelen in hun poule op het WK voetbal in Qatar. België gaat in het Doha Exhibition and Convention Center als reekshoofd in de trommel - de loting begint om 18 uur Belgische tijd. Treft België in de poules al een sterk land als Nederland of Duitsland? En voorbij welke opponenten moeten de andere WK-favorieten? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
  [naar artikel]
 25. LIVE LOTING WK 2022. Alderweireld in Qatar: “Dit WK oppakken als onze laatste kans” - Daar is Martínez - HLN-surfer hoopt op clash met Nederland (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond weten de Rode Duivels tegen wie ze zullen spelen in hun poule op het WK voetbal in Qatar. België gaat in het Doha Exhibition and Convention Center als reekshoofd in de trommel - de loting begint om 18 uur Belgische tijd. Treft België in de poules al een sterk land als Nederland of Duitsland? En voorbij welke opponenten moeten de andere WK-favorieten? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
  [naar artikel]
 26. LIVE LOTING WK 2022. Alderweireld in Qatar: “Liever niet meteen tegen Duitsland” - HLN-surfer hoopt op clash met Nederland (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond weten de Rode Duivels tegen wie ze zullen spelen in hun poule op het WK voetbal in Qatar. België gaat in het Doha Exhibition and Convention Center als reekshoofd in de trommel - de loting begint om 18 uur Belgische tijd. Treft België in de poules al een sterk land als Nederland of Duitsland? En voorbij welke opponenten moeten de andere WK-favorieten? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
  [naar artikel]
 27. Onze reporter stelde drie vragen aan Van Gaal: “Ik verwacht geen ruime zege van België” (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Louis van Gaal is er gerust op: België zal Nederland de eerste plek in de Nations League niet meer afsnoepen. Wij gingen de temperatuur meten op zijn persconferentie in Zeist: “Ik ben jaloers op Courtois.”
  [naar artikel]
 28. In Breda is het elk uur dringen voor een plekje in de trein richting België: “We pakken gewoon alle kansen die we hebben” (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ga niet met de trein naar België”. Ondanks een dringend verzoek van de Nederlandse spoorwegmaatschappij (NS) puilden de treinen richting Antwerpen woensdag weer uit, net als de dagen daarvoor. “Er valt verder niets te beleven”.
  [naar artikel]
 29. In Breda is het elk uur dringen voor een plekje in de trein richting België: “We pakken gewoon alle kansen die we hebben” (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ga niet met de trein naar België”. Ondanks een dringend verzoek van de Nederlandse spoorwegmaatschappij (NS) puilden de treinen richting Antwerpen woensdag weer uit, net als de dagen daarvoor. “Er valt verder niets te beleven”.
  [naar artikel]
 30. Van Gaal kijkt uit naar clash met Duivels: “Spelen tegen nummer 1 van de wereld, daar hebben we wat aan” (16/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Louis van Gaal (70) wil de wedstrijden in de groepsfase van de Nations League vooral gebruiken om het Nederlands elftal zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK in Qatar. De Nederlandse bondscoach kijkt ook uit naar de derby met de Rode Duivels. “Nu spelen we tegen België, de nummer 1 van de wereldranglijst”, zei de Nederlandse T1 donderdag na de loting die Oranje in de poulefase aan België, Polen en Wales koppelde. “Daar hebben we wat aan. Duels met Gibraltar brengen je niets bij.”
  [naar artikel]
 31. Extinction Rebellion kondigt “golf van acties” aan in België en Nederland na veroordeling van activisten (04/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Uit solidariteit met de Belgische klimaatactivisten die in Nederland veroordeeld zijn, gaat Extinction Rebellion een golf van acties organiseren in België en Nederland. “We doen dit om aan te klagen dat klimaatactivisten buitenproportioneel worden bestraft terwijl de echte klimaatcriminelen vrij rondlopen”, zo klinkt het.
  [naar artikel]
 32. Extinction Rebellion kondigt “golf van acties” aan in België en Nederland na veroordeling van activisten (04/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Uit solidariteit met de Belgische klimaatactivisten die in Nederland veroordeeld zijn, gaat Extinction Rebellion een golf van acties organiseren in België en Nederland. “We doen dit om aan te klagen dat klimaatactivisten buitenproportioneel worden bestraft terwijl de echte klimaatcriminelen vrij rondlopen”, zo klinkt het.
  [naar artikel]
 33. Burgemeester Chaudfontaine: “We hebben in België geen reddingscultuur” (29/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  In tegenstelling tot Frankrijk en zijn civiele veiligheid, “hebben we in België geen reddingscultuur” en de middelen die tijdens de zware overstromingen van juli werden ingezet, waren vaak “onaangepast”. Dat heeft de burgemeester van Chaudfontaine, MR-Kamerlid Daniel Bacquelaine, vrijdag verklaarde in de Waalse onderzoekscommissie naar die overstromingen.
  [naar artikel]
 34. Burgemeester Chaudfontaine: “We hebben in België geen reddingscultuur” (29/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In tegenstelling tot Frankrijk en zijn civiele veiligheid, “hebben we in België geen reddingscultuur” en de middelen die tijdens de zware overstromingen van juli werden ingezet, waren vaak “onaangepast”. Dat heeft de burgemeester van Chaudfontaine, MR-Kamerlid Daniel Bacquelaine, vrijdag verklaarde in de Waalse onderzoekscommissie naar die overstromingen.
  [naar artikel]
 35. België heeft meer troeven dan Nederland, maar kan dit ons uit lockdown houden? “Een verstrenging is ook hier nodig” (20/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers zien er iets beter uit in België dan in Nederland en we hebben ook enkele extra troeven ten opzichte van onze noorderburen. Maar is dat wel voldoende om een even hard lockdown te vermijden?
  [naar artikel]
 36. België heeft meer troeven dan Nederland, maar kan dit ons uit lockdown houden? “Een verstrenging is ook hier nodig” (20/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers zien er iets beter uit in België dan in Nederland en we hebben ook enkele extra troeven ten opzichte van onze noorderburen. Maar is dat wel voldoende om een even hard lockdown te vermijden?
  [naar artikel]
 37. ONZE OPINIE: “België mensonwaardig? Mogen we dat een tikje hypocriet vinden van onze Nederlandse buren?” (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse rechter wil een Chinese asielzoeker die eerst in België aankwam niet terugsturen naar hier omdat België blijkbaar erger is dan een derdewereldland. Mogen we dat een tikje hypocriet vinden van onze Nederlandse buren vooraleer we ‘alweer een blamage voor België’ roepen? Ja, de asielopvang in België loopt in het honderd. Maar in Nederland is de politiek even wanhopig als in België.”
  [naar artikel]
 38. Nationale Bank waarschuwt voor ontsporing overheidsfinanciën en verwacht geen recessie: “De bodem is bereikt” (19/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voorzichtig opbeurend nieuws: de Nationale Bank verwacht geen recessie - waarbij de economie twee kwartalen na elkaar krimpt - in België. “De bodem is bereikt”, zei gouverneur Pierre Wunsch bij de voorstelling van de najaarsprognoses. De verwachting is dat de economische groei in 2023 zal aantrekken. Een duidelijke waarschuwing is er wel opnieuw voor de “onhoudbare” overheidsfinanciën.
  [naar artikel]
 39. Vanuit Limburg op zoek naar de geheimen van het heelal: daar wil onze gouverneur 1 miljard euro voor (16/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  “België moet net als Nederland een miljard euro klaarleggen voor de bouw van de Einsteintelescoop in Nederlands-Limburg.” Dat zegt gouverneur Jos Lantmeeters. “Dat zal ook onze bedrijven ten goede komen.”
  [naar artikel]
 40. EU-top over energie vandaag belooft grote clash te worden, Duitsland en Nederland lijken niet te plooien, Vivaldi sluit tegelijk nieuwe maatregelen om Belgische facturen te verlichten niet uit (25/03/2022 - Express)
  Het belooft hard tegen onzacht te worden, straks op het vervolg van de EU-top: energie staat nog op de agenda. De Spaanse premier Pedro Sánchez, met achter hem zijn ‘Mediterraanse Club’ duwen hard: ze willen dat de EU ingrijpt in de markt. België volgt dat standpunt helemaal, maar tegenover dat Zuiders blok staan Nederland en […]
  [naar artikel]
 41. “De belangrijkste dartsmatch ooit voor België”: Erik Clarys blikt vooruit op clash tussen Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts (30/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een historisch duel. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts nemen het deze namiddag tegen elkaar op in de achtste finales van het WK darts. Erik Clarys (54), gewezen topdarter én coach van Huybrechts, blikt vooruit naar de Belgische clash. “Het wordt een wedstrijd in de wedstrijd. Ze willen allebei de beste darter van het land zijn.”
  [naar artikel]
 42. 30 schapendrijvers uit België en Nederland nemen het tegen elkaar op in Genk (20/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het voorbije weekend ging er een speciaal kampioenschap door in Genk: een wedstrijd schapendrijven voor border collies. Op de terreinen van de Limburgse Sheepdogs aan de Winterbeeklaan kwamen 30 deelnemers uit Nederland en België samen. “De wedstrijd is voor honden uit klasse I en II”, vertelt Sofie Strauven van de Limburgse Sheepdogs. “Dat betekent dat ze vooral deelnemen om ervaring op te doen zodat ze kunnen doorstoten naar hogere categorieën. Het is niet de eerste maal dat we deze wedstrijd organiseren. Het maakt deel uit van ons aanbod als school.” Net omdat de sport vrij spectaculair oogt, trekken de wedstrijden ook telkens heel wat toeschouwers.
  [naar artikel]
 43. Miss België-finaliste Cheany ondergaat borstverkleining vlak voor verkiezing: “Ik was die stempel van fake kotsbeu” (19/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Drie cupmaten minder en twee kilo lichter. Miss België-finaliste Cheany Van der Jeugt (25) liet na eerder een borstvergroting haar F-cup nu verkleinen naar een C-cup. Amper drie weken voor de verkiezing. “Mijn borsten waren véél te groot en lokten niks dan negativiteit uit”, motiveert de kinesitherapeute. “Dat kleinere borsten ook mooi zijn, besef ik nu pas door het Miss België-avontuur.” En handiger. “Ik zie voor het eerst mijn navelpiercing terug.”
  [naar artikel]
 44. Trond Sollied blikt vooruit op de clash tussen zijn twee ex-ploegen: “Ik zag bij Club Brugge weinig ‘sweat’ en al zeker geen ‘glory’” (26/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Als Club Brugge en AA Gent elkaar aanvliegen, dan kloppen wij al eens aan bij Trond Sollied, succestrainer van beide teams, en ooit de ongekroonde koning van de oneliner. Al klinken die soms mysterieus. “Hopelijk zit Yaremchuk op de trein, als die het station uitrijdt.”
  [naar artikel]
 45. Hanne Troonbeeckx trouwt op Ibiza: “De zagende en klagende Hanne is verleden tijd” (13/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Reeds twee keer werd hun huwelijk uitgesteld, maar zaterdag is het eindelijk zo ver voor Hanne Troonbeeckx (43) en Steffen Brans (31). “Als locatie hebben we Ibiza gekozen”, vertelt Hanne, “want hier in België is er geen garantie op goed weer.”
  [naar artikel]
 46. ‘Prille liefde’ tussen prins Gabriël en prinses Amalia? Huwelijk alvast uitgesloten door oude wet, maar: “Er zijn altijd achterpoortjes” (10/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens enkele Duitse en Argentijnse bladen hebben prins Gabriël (18) en de Nederlandse kroonprinses Amalia (17) een oogje voor elkaar. Probleem: als zij ooit in het huwelijksbootje zouden willen stappen, dan laat de Belgische grondwet dat niet toe. “Maar België zou België niet zijn als er geen achterpoortjes waren”, zegt royaltykenner Jo De Poorter.
  [naar artikel]
 47. Peter Van de Veire onthult de geheimen van ‘Het rad’: “We hebben het rad met plezier gemanipuleerd” (02/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het rad, dat zijn derde seizoen ingaat op Play4, heeft geen geheimen meer voor u? Dat dacht u maar. Opperhoofd Peter Van de Veire doet vier fijne onthullingen. “We hebben serieus aan dat rad gemorreld.”
  [naar artikel]
 48. Jumbo opent 200 “kletskassa’s” tegen eenzaamheid, ook eentje in België (28/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Jumbo opent 200 “kletskassa’s” tegen eenzaamheid, ook eentje in België De Nederlandse supermarktketen Jumbo rolt zijn concept van zogenoemde kletskassa’s uit. Dat zijn kassa’s voor mensen die geen haast hebben en “graag een praatje zouden maken” bij het afrekenen. Het komende jaar wil de keten 200 dergelijke kassa’s openen in Nederland, en ook in een Belgische winkel zal er een eerste kletskassa komen, zegt Jumbo-woordvoerster […] Lees dit artikel: Jumbo opent 200 “kletskassa’s” tegen eenzaamheid, ook eentje in België
  [naar artikel]
 49. Nederland gaat weer meer steenkool verbranden: is dat niet enorm vervuilend? En is het ook bij ons een optie? (22/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na Duitsland laat ook Nederland de steenkoolcentrales weer harder werken, om minder afhankelijk te zijn van Russische gastoevoer. Kan dat gevolgen hebben voor België? En voor het onderlinge gasverkeer in de Europese Unie? Een stand van niet altijd even geruststellende zaken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy