De discussie of vlees al dan niet de kans op kanker verhoogt, is al een tijdje aan de gang. Wij vroegen voedingsdeskundige Nina Van Den Broecke om... [naar artikel]
Dat lazen we onlangs in Het Laatste Nieuws. Maar klopt dat wel? [naar artikel]
Het lijkt tegenwoordig wel alsof je van alles kanker krijgt. Vlees eten, alcohol drinken, zonnen op vakantie en ook van eten in de microgolf... [naar artikel]
Insecten eten: het is nog lang niet populair. Maar morgen lanceert start-up Kriket een nieuwe poging: een notenreep met onzichtbaar krekelmeel. “Ik weiger te geloven dat insecten niet kunnen aanslaan”, zegt oprichter Michiel Van Meervenne. [naar artikel]
Op 23 januari verschijnt onderstaande Facebookpost (hier gearchiveerd). De auteur van de post maakt zich zorgen: voortaan zouden verschillende insectensoorten ‘stiekem’ in al ons voedsel mogen worden verwerkt, ‘zonder apart vermeld te moeten worden’. De post werd 69 keer gedeeld, en meer dan 8000 mensen kregen hem te zien. Er circuleren veel vergelijkbare posts op […] The post Factcheck: bepaalde insecten mogen aan voeding worden toegevoegd, maar niet ‘stiekem’ appeared first on Knack. [naar artikel]
BenSBugS, een bedrijfje uit Beringen dat wokblokjes en burgers maakt op basis van insecten, stopt zijn activiteiten. Wat begon als een beloftevol crowdfundingproject is gebotst op de harde wetten van de economie. Consumenten zijn nog niet klaar om op grote schaal insecten te eten en bijgevolg haken ook de supermarkten af. [naar artikel]
Uit onderzoek is gebleken dat spinnen elk jaar 400 tot 800 miljoen ton aan prooien verorberen, vooral insecten. Zelf dienen ze dan weer als voedsel voor talloze insecten en vogels. [naar artikel]
Bij Inagro in Beitem is een nieuw onderzoekscentrum voor het kweken van insecten geopend. Samen met hogeschool Vives voeren ze er al jaren onderzoek naar hoe je insecten op grote schaal kunt kweken. “Insecten maken deel uit van het eten van de toekomst.” [naar artikel]
Onder het motto ‘To meat or not to meat’ start het H. Hartinstituut in Heverlee een campagne om insecten te eten in plaats van vlees. Insecten eten is immers duurzamer omdat er minder energie, land en water nodig is voor de kweek ervan. Het wordt de komende drie jaar als een klimaatproject financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Onder het motto ‘To meat or not to meat’ start het H. Hartinstituut in Heverlee een campagne om insecten te eten in plaats van vlees. Insecten eten is immers duurzamer omdat er minder energie, land en water nodig is voor de kweek ervan. Het wordt de komende drie jaar als een klimaatproject financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Onder het motto ‘To meat or not to meat’ start het H. Hartinstituut in Heverlee een campagne om insecten te eten in plaats van vlees. Insecten eten is immers duurzamer omdat er minder energie, land en water nodig is voor de kweek ervan. Het wordt de komende drie jaar als een klimaatproject financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Haal jij je neus op voor een krekelreep? Dan ben je in de minderheid, want zo’n 75 procent van de Vlamingen geeft aan bereid te zijn om insecten te eten. Een positieve evolutie volgens Freek Van Baelen, docent marketing aan de HOGENT, want “insecten kunnen dienen als vleesvervangers”. Al hebben we één belangrijke voorwaarde. [naar artikel]
Lees dit artikel: Beschadigt vapen echt DNA en verhoogt het risico op kanker? Vapers ervaren DNA-veranderingen, volgens een recent artikel gepubliceerd in Nature, en de veranderingen zijn vergelijkbaar met die bij rokers. Nogal wat media pikten dat snel en ongenuanceerd op: vapen beschadigt DNA en verhoogt het risico op kanker op dezelfde manier als sigaretten luidde het. Maar klopt dat wel? Een eerste probleem is dat de studie […] Lees dit artikel: Beschadigt vapen echt DNA en verhoogt het risico op kanker? [naar artikel]
Wie gebruik maakt van de omstreden onkruidbestrijder glyfosaat heeft tot 41 procent meer kans om de kanker non-hodgkinlymfoom te ontwikkelen. Dat... [naar artikel]
Grote hoeveelheden fruitsap drinken verhoogt mogelijk de kans op kanker. Dat heeft een grootschalige, Franse studie uitgewezen. Ook de consumptie van andere gesuikerde dranken, zoals cola, limonade en energiedrankjes, kunnen potentieel aan kanker gelinkt worden. [naar artikel]
Dat laat eten minder goed voor de lijn is, wisten we al. Maar nu beweren onderzoekers dat ook het risico op kanker vergroot. Wie vlak voor het... [naar artikel]
Zelfs matige alcoholconsumptie verhoogt het risico op borstkanker, daarvoor waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie. Alcoholgebruik veroorzaakt zeven op de honderd borstkankers in Europa. Al zijn er nog andere oorzaken en risicofactoren die we niet in de hand hebben. [naar artikel]
Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood... [naar artikel]
Een nieuw rapport van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft bekendgemaakt dat het eten van volkorenproducten het risico op darmkanker kan verlagen. Drie porties per dag zouden volstaan. De experts benadrukken dat geen enkele levensstijl garantie biedt tegen kanker. Toch kunnen een gezonde voeding en levensstijl een grote rol spelen bij de preventie ervan. Om […] [naar artikel]
Sun, een 35-jarige vlogger uit China, is zaterdag overleden na het eten van giftige insecten en gekko’s, dat melden verschillende Chinese media. De... [naar artikel]
Een 30-jarige Boliviaan heeft in het Amazonewoud dertig dagen lang overleefd door insecten en wormen te eten en zijn eigen urine te drinken. [naar artikel]
Vegetariërs hebben 14% minder kans om kanker te krijgen dan vleeseters, zo blijkt uit een studie aan universiteit van Oxford, die vlees eten in verband brengt met een verhoogd risico op de ziekte. Ook pescotariërs lopen 10% minder risico dan mensen die regelmatig vlees eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.