Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.” [naar artikel]
Tussen al het diëten door vergeten we wel eens dat er simpelere manieren zijn om gezond te eten. De voedingsdriehoek is een handige tool die duidelijk weergeeft wat de do’s en don’ts zijn als het om gezonde voeding gaat. De driehoek wordt uitvoerig besproken in een aflevering van de podcast ‘Wat ligt er op uw […] Het bericht Gezond eten volgens de voedingsdriehoek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Leerlingen moeten gezonder eten op school: minder martino’s, meer broodjes met hummus, zegt Vlaams Instituut Gezond Leven. Maar de directie moet het natuurlijk ook willen: “Sommige scholen vragen zelf minder gezonde maaltijden.” [naar artikel]
De overheid wil met de campagne ‘Gezond Opvoeden’ mama’s en papa’s sensibiliseren om gezond te eten zodat hun kinderen hun voorbeeld volgen, want het eetpatroon van Vlaamse kinderen zit niet goed. Nutritherapeute Véronique De Clercq wil ouders daarbij helpen en leert hen in workshops een brooddoos samen te stellen vol gezond lekkers. [naar artikel]
Is gezond eten een obsessie geworden? Ja, vrezen de experts. Want té gezond willen eten is allesbehalve gezond. Niet voor het lichaam en niet voor de geest. 'Ik heb liever dat mensen een chocoladewafel eten en ervan genieten, dan dat ze dat compenseren met een stapel rijstwafels.' [naar artikel]
Gezond en lekker eten: daar draait het om in het leven van Karolien Olaerts. De dame is het brein achter de foodblog Karola’s Kitchen, dat sinds kort ook als kookboek in de rekken ligt. In onze videorubriek ‘… kopt binnen’ beantwoordt ze onder meer enkele vragen over gezond eten. “Het grootste misverstand over eten is dat er gezonde en ongezonde producten zijn”, vertelt de foodblogger. “Dat is niet zo. Je hebt alleen gezonde of ongezonde eetpatronen.” [naar artikel]
‘Gezond is het nieuwe slank’ en ‘fit is het nieuwe dun’. Is het je ook al opgevallen dat je zulke slogans meer en meer ziet opduiken? Ze luiden een... [naar artikel]
Het nieuwe VTM-programma Ik wil een kind, waarin Dina Tersago wensouders zoekt die kiezen voor zogenaamd bewust co-ouderschap, is nog niet op antenne, maar zorgt nu al voor controverse. ‘Een kind krijgen is nog iets anders dan een huis kopen of een partner vinden.’ [naar artikel]
In de buurt van scholen zijn groente- en fruitwinkels en bakkers de laatste jaren steeds meer vervangen door fastfoodrestaurants. Dat ongezonde aanbod heeft ook gevolgen voor het gewicht: steeds meer 6 - tot 12-jarigen kampen met overgewicht. Vindt u het ook moeilijk om uw kind gezond te laten eten? Wat geeft u het mee naar school? Deel uw ervaringen. [naar artikel]
Eten en eetgewoonten zijn steeds meer onderwerp van heftig debat. Gezond eten wordt een filosofie, met voor- en tegenstanders. Maar wat gezond en... [naar artikel]
Een diploma omdat je kind zijn of haar bord leeg heeft gegeten, is volgens kinderdiëtiste Rolinde Demeyer niet meer van deze tijd. Met een post op Instagram uit ze kritiek op het ‘bordje leeg diploma’ uit het ‘diplomaboek’ van Studio 100. “Kinderen dwingen om alles op te eten, zorgt ervoor dat ze niet meer luisteren naar hun verzadigingsgevoel.” [naar artikel]
Wie een gezondere levensstijl probeert aan te nemen, valt vaak terug op dezelfde soort voedingsmiddelen. Maar is dat wel slim om elke dag hetzelfde te eten? Sandra Bekkari beantwoordt vier vragen over gevarieerd eten op dag 11 van de ‘Start Gezond’-challenge en legt uit waarom variatie op het menu een goed idee is. “Het is de samenwerking van verschillende gezonde voedingsstoffen die zorgt voor een gezond succes.” [naar artikel]
Het nieuwe VTM-programma Ik wil een kind, waarin Dina Tersago wensouders zoekt die kiezen voor zogenaamd bewust co-ouderschap, is nog niet op antenne, maar zorgt nu al voor controverse. ‘Een kind krijgen is nog iets anders dan een huis kopen of een partner vinden.’ [naar artikel]
Het aantal jonge kinderen voor wie eten een gevecht is neemt toe, net als het aantal eetstoornissen. ‘Er is niet per se een verband, maar ook wij zien meer kinderen die zijn verwikkeld in veldslagen aan tafel’, zegt kinderdiëtist Rolinde Demeyer. ‘Het helpt niet dat veel volwassenen zelf een gespannen relatie met eten hebben.’ [naar artikel]
Ook dit schooljaar is het dé uitdaging om zoveel mogelijk kinderen gezond te laten eten. De campagne ‘Oog voor lekkers’ wil ouders en scholen hierbij helpen, door een gezond tussendoortje aan te bieden. Want Vlaamse kinderen en jongeren eten die onvoldoende. Tien tips om uw kind groeten en fruit te laten eten. [naar artikel]
Wie gezond eten zegt, denkt meteen aan Sandra Bekkari. De Vlaamse voedingsdeskundige heeft intussen een hele resem kookboeken en -producten op haar naam staan. Maar een gezond lichaam, dat bereik je niet alleen door middel van healthy food. In haar nieuwe publicatie ‘Lang Leve(n) Gezond’ bekijkt Bekkari gezondheid daarom vanuit een breder standpunt, inclusief pilatesoefeningen. [naar artikel]
Heel wat mensen trekken vaak hun sportkleren aan om daarna te kunnen eten wat ze willen. Maar maakt het dan écht niet uit wat je voor of na die sportprestaties eet en kan je eventueel slechte eetgewoontes gewoon wegsporten? En wat als je het omgekeerde doet: wel gezond eten, maar niet sporten? Voedingscoach Claudia Van Avermaet legt het uit én deelt 3 recepten uit ‘Sportfood’ om de sportprestaties te verbeteren. [naar artikel]
Genoeg slapen, gezond eten, in beweging blijven en op tijd de nodige ontspanning inlassen. Gezond leven maakt het een student gemakkelijker om goed te studeren. “Maar het is belangrijk om onder gezond leven meer te verstaan dan dat”, zegt Eva Hendrickx, van de dienst studentenvoorzieningen van de UCLL. “Ook geestelijke gezondheid en goed in je vel zitten spelen een grote rol.” [naar artikel]
Worst als ontbijt of een rauwe lever als vieruurtje? Het ‘leeuwendieet’ is ontzettend populair op sociale media. Aanhangers zijn lyrisch: ze zouden tientallen kilo’s verliezen, beter slapen en geen last meer hebben van allergieën en huidaandoeningen. Hoe gezond is dat echt, alleen maar vlees eten? Diëtiste Sanne Mouha reageert. “Je verliest kilo’s, ja, maar dat zijn nutteloze kilo’s.” [naar artikel]
Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is, maar aan het einde van de maand avocado's en gojibessen kopen lukt helaas niet altijd meer. Pizza's [naar artikel]
Elke dag gezond eten. Voor onze grootouders leek het simpel. Maar weet jij nog wat je beter wel of niet kan eten? Zonder diploma biochemie is het... [naar artikel]
Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Inge Louf van Oy. 1. Wat is Oy? ‘Oy staat voor dermatocosmetica met een farmaceutische achtergrond. Als apotheker ontwikkel ik zelf de formules waarbij we alledaagse ongemakken oplossen die de […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Inge Louf van Oy: ‘Met een gezonde geest in een gezond lichaam bereik je meer’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Wereldwijd eten 370 miljoen kinderen elke dag een gezonde maaltijd op school. Ondertussen leren ze over het belang van gezonde voeding en proeven ze van diverse groenten en fruit. De Verenigde Naties willen nog meer landen aansporen om deze kans op een goede start te benutten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.