Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]
Pierre François blijft vooralsnog aan als CEO van de Pro League en lid van de onafhankelijke expertencommissie die het voetbal 'zuiverder' moet maken. Hij krijgt wel de dwingende boodschap om voortaan binnen de lijntjes te kleuren. [naar artikel]
De meningen zijn erover verdeeld: is ananas op een pizza wel of niet lekker? We kunnen het Sam Panopoulos, de 'uitvinder' van wat later bekend [naar artikel]
“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]
Zelfs nu de bitcoin heropleeft en de verwante trackers in de VS officieel werden goedgekeurd, blijft het grootste raadsel in de financiële wereld onveranderd overeind. Vijftien jaar na de lancering van de cryptomunt kent nog altijd niemand de echte identiteit van de uitvinder. ‘Satoshi Nakamoto’ - intussen één van de rijkste mensen ter wereld - lijkt in pure anonimiteit te genieten van een miljardenfortuin, al leek de bedenker wel een paar keer bijna gevat. [naar artikel]
Zelfs nu de bitcoin heropleeft en de verwante trackers in de VS officieel werden goedgekeurd, blijft het grootste raadsel in de financiële wereld onveranderd overeind. Vijftien jaar na de lancering van de cryptomunt kent nog altijd niemand de echte identiteit van de uitvinder. ‘Satoshi Nakamoto’ - intussen één van de rijkste mensen ter wereld - lijkt in pure anonimiteit te genieten van een miljardenfortuin, al leek de bedenker wel een paar keer bijna gevat. [naar artikel]
“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]
Het is ‘talk of the town’ in Formule 1: track limits, het letterlijk en figuurlijk buiten de lijntjes rijden. Op het asfaltlabyrint van Circuit Paul Ricard met zijn oneindig veel uitloopzones wordt een stortvloed aan overtredingen verwacht. Niemand schiet er wat mee op, maar wat is de oplossing? [naar artikel]
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. [naar artikel]
Weinig mensen poseren in hun overlijdensbericht met een autoruit. Heinz Kunert deed het in 2012. De Duitse ingenieur en uitvinder was bezeten door glas. Die lijntjes die uw achterruit ontdooien, die heeft u voor een groot deel aan hem te danken. Al is de vraag toch vooral: waarom zitten die lijntjes niet in uw voorruit? [naar artikel]
Fruit op een pizza is ‘not done’, schreeuwen Italianen al decennia. De ‘pizza Hawaï’ met ananas leidde al tot flinke wrevel, nu gooit een pizza met... [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Hoort ananas thuis op een pizza of niet? Die hele discussie hebben we te danken aan één man, Sam Panopoulos. De Canadees van Griekse afkomst belegde voor het eerst een pizza met ananas in 1962. Afgelopen week overleed hij op 83-jarige leeftijd. [naar artikel]
Pierre François blijft vooralsnog aan als CEO van de Pro League en lid van de onafhankelijke expertencommissie die het voetbal ‘zuiverder’ moet... [naar artikel]
Arnaud de Rouck ( 21) is student Master Geneeskunde aan de UGent en vrijwilliger bij holebikoepel çavaria. [naar artikel]
De kans is klein dat je nog nooit een pizza uit de supermarkt hebt meegenomen naar huis wanneer je geen zin had om te koken. Maar hoe vers smaken die ‘verse’ pizza’s? Chef Peppe Giacomazza werpt zijn smaakpapillen in de strijd en proeft tien verse pizza’s binnen twee verschillende categorieën: quattro formaggi en prosciutto. Daarnaast deelt de chef zijn exclusief recept om thuis zelf vers pizzadeeg te maken. “Want dat bepaalt de smaak en kwaliteit van de hele pizza.” [naar artikel]
Het fortuin van “Satoshi Nakamoto”, de schuilnaam van de uitvinder van Bitcoin, groeit even snel als de waarde van zijn cryptomunt. Toch weet niemand echt wie er achter dit pseudoniem zit, waar hij woont, of zelfs of hij nog leeft. [naar artikel]
In Ohio in de Verenigde Staten is Dan Robbins overleden. Hij bedacht een erg eenvoudig systeem om kinderen en beginnende amateurkunstenaars met kleuren te leren werken. Dat deed hij door tekeningen in genummerde vakjes te verdelen. Elk nummer kwam overeen met een kleur. Robbins was 93, hij overleed na een zware val. [naar artikel]
De Griek Sam Panopoulos was in de jaren 60 jong en experimenteerde erop los in de keuken. Voor de "fun" legde hij ananas op tomatensaus. [naar artikel]
01:00 Private stichtingen kunnen gebruikt of misbruikt worden. Wat kan en wat mag? Een korte handleiding om binnen de lijntjes te kleuren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.