Elk gezin vult de vraag ‘wat eten we vandaag’ anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één familie om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Evelien (33), Pieter-Jan (33), hun dochtertje Livia (1) en hond Elli. Ze eten zoveel mogelijk plantaardig en proberen hard te letten op voedselverspilling. Hoe pakken ze hun budget aan? “Door een weekmenu te maken, kopen we geen overbodige producten.” [naar artikel]
De 47-jarige Patricia woont samen met haar 21-jarige dochter Yana: met hun tweetjes proberen ze hun eetbudget zo goed mogelijk te beperken én bewust te kijken naar wat en wanneer ze precies kopen. “Op restaurant gaan we eigenlijk amper”, vertellen moeder en dochter. Hoe lukt het hen dan om voor amper 90 euro per week vers eten op tafel te krijgen? Waarop besparen ze? En welke tips hebben ze om het zelf zo aan te pakken? [naar artikel]
Elk gezin vult de vraag ‘wat eten we vandaag’ anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één familie om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Evelien (33), Pieter-Jan (33), hun dochtertje Livia (1) en hond Elli. Ze eten zoveel mogelijk plantaardig en proberen hard te letten op voedselverspilling. Hoe pakken ze hun budget aan? “Door een weekmenu te maken, kopen we geen overbodige producten.” [naar artikel]
Iedereen vult de vraag “wat eten we vandaag” anders in, en bij HLN Eten kijken we graag mee in de koelkast en portemonnee van iemand anders ter inspiratie. Deze week deelt Isabeau (35) haar eetbudget en -gewoontes. Door haar drukke job probeert ze zo efficiënt mogelijk te koken en eten. “Ik ben niet heel goed georganiseerd, maar probeer niet in de val te trappen van de snelle broodjes aan het tankstation”, vertelt ze. Hoe pakt ze dat aan? [naar artikel]
De 47-jarige Patricia woont samen met haar 21-jarige dochter Yana: met hun tweetjes proberen ze hun eetbudget zo goed mogelijk te beperken én bewust te kijken naar wat en wanneer ze precies kopen. “Op restaurant gaan we eigenlijk amper”, vertellen moeder en dochter. Hoe lukt het hen dan om voor amper 90 euro per week vers eten op tafel te krijgen? Waarop besparen ze? En welke tips hebben ze om het zelf zo aan te pakken? [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Viki Geunes van Zilte (***) in Antwerpen. “Met deze jonge Belgische kok start een hele nieuwe generatie, daar wil ik sowieso nog eens gaan eten.” [naar artikel]
Robby Dufour (60), een alleenstaande uit Maasmechelen, zag zijn energiefactuur op korte tijd stijgen van 300 naar 675 euro per maand. “Dat bedrag kan ik gewoonweg niet betalen. Ik moet ook nog een boterham kunnen eten”, zucht Robby. [naar artikel]
Als personal trainer vindt Karin (35) het belangrijk om gezond en vers te koken. “Dat is helaas duurder dan kant-en-klaarmaaltijden en vereist meer moeite en creativiteit”, stelt ze. “Maar toch slagen we er in.” Zij en haar verloofde Stéphanie kunnen zes dagen op zeven eten voor een beperkt eetbudget van 86 euro. Hoe pakt zij dat aan? En welke bespaartips heeft ze om te delen? [naar artikel]
Christof (42) en Katrien (42) hebben elk twee dochters en wonen week om week samen als nieuw samengesteld gezin. Een situatie waarin het soms zoeken is naar wat er die week op tafel komt én naar wie wat kan eten. “In zo’n groot gezin verschillende potjes koken is verre van handig”, lacht Christof. Hoe pakken ze dat dan aan? En hoe besparen ze op hun eetbudget voor 6 personen? [naar artikel]
Christof (42) en Katrien (42) hebben elk twee dochters en wonen week om week samen als nieuw samengesteld gezin. Een situatie waarin het soms zoeken is naar wat er die week op tafel komt én naar wie wat kan eten. “In zo’n groot gezin verschillende potjes koken is verre van handig”, lacht Christof. Hoe pakken ze dat dan aan? En hoe besparen ze op hun eetbudget voor 6 personen? [naar artikel]
Eten uit vuilnisbakken, straatvechten voor geld,... Robby Peleriau (24) was tot enkele jaren geleden dakloos en maakte het mee. De Truienaar getuigt woensdag in tv-programma ‘Durf te vragen’ dat (ex-)thuislozen aan het woord laat. [naar artikel]
Eten op tafel krijgen na een drukke werkdag is niet altijd een evidentie. “Vroeger schoof ik uit tijdsgebrek een kant-en-klare maaltijd in de oven, maar dat gebeurt vandaag niet meer”, vertelt Evi Hanssen (32). Hoe kies je de meest betaalbare gerechten, hoe krijg je ze op tijd klaar en hoe pak je die supermarktbezoeken aan? Samen met Els Lefever (41) en Jozefien Ryckx (35) deelt ze efficiënte tips om het weekmenu in orde te krijgen. [naar artikel]
Cathy Bulens (53) uit Zandhoven leeft van een invaliditeitsuitkering van de FOD van 1.229,58 euro. Hoewel ze eigenlijk een beschermd afnemer is, kreeg ze nu van Luminus het voorstel om haar voorschotfactuur voor gas en elektriciteit te verhogen van 35,04 euro naar 4.201 euro. Sindsdien durft ze amper nog te stoken en te koken. [naar artikel]
Cathy Bulens (53) uit Zandhoven leeft van een invaliditeitsuitkering van de FOD van 1.229,58 euro. Hoewel ze eigenlijk een beschermd afnemer is, kreeg ze nu van Luminus het voorstel om haar voorschotfactuur voor gas en elektriciteit te verhogen van 35,04 euro naar 4.201 euro. Sindsdien durft ze amper nog te stoken en te koken. [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Viki Geunes van Zilte (***) in Antwerpen. “Robots zijn goed voor in een tankstation, maar niet als bediening in een restaurant”. [naar artikel]
De vraag “wat eten we vandaag?” vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. “Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles.” [naar artikel]
De vraag “wat eten we vandaag?” vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. “Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles.” [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Roger Van Damme (52) van Het Gebaar (*) in Antwerpen, die ook één exclusief recept deelt met de HLN-lezers. “Asperges met een Aziatische toets? Heerlijk!” [naar artikel]
Wie niet kan koken, zegt vaak dat hij “amper een gekookt eitje kan klaarmaken”. Al is het zelfs voor wie wel kan koken niet altijd evident. De ene keer krijg je een te lopend resultaat, de andere keer ziet je eidooier groen na het koken of barst het ei al in de pot. Hoe krijg je dat perfect gekookt eitje dan op tafel? En eet je het ei nog op als het eigeel groen kleurt tijdens het koken? [naar artikel]
Gezonde en verse voeding heeft de reputatie duur te zijn. Toch kan je ook gezond en lekker koken voor weinig geld. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen in vijf simpele tips hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd. Ze geven ook zes exclusieve recepten om meteen mee aan de slag te gaan: “Dure superfoods zijn echt niet nodig.” [naar artikel]
Hulpverlener Lyna (33) woont samen met haar 72-jarige vader Francis en neemt de boodschappen op zich. “Als ik 100 gram selder nodig heb, moet ik er in de supermarkt een hele kopen. En dus koop ik liever een foodbox”, vertelt ze. “Ik eet wel vegetarisch en mijn vader niet, maar er is keuze genoeg uit verschillende gerechten.” Hoeveel geeft Lyna wekelijks uit aan eten? En komt ze toe met een maaltijdbox of moeten ze nog veel eten bijkopen? Ze deelt haar rekening én handige bespaartips. [naar artikel]
Studente Sara (23) woont tijdens de week op kot en in het weekend bij haar ouders. Daardoor moet ze zien rond te komen met een vast budget dat ze maandelijks van thuis uit meekrijgt. “Het is nipt, maar het is wel te doen”, vertelt ze. “Ik maak bewuste keuzes in de winkel én tijdens het koken. Een broodje zal je mij niet makkelijk zien kopen, tenzij eens op vettige vrijdag.” Hoe vult ze dat eetbudget in? En welke bespaartips heeft ze? [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.