Er bestaat een natuurlijke suiker die slechts 38 procent van de caloriën telt van onze 'gewone' tafelsuiker, die veilig is voor mensen met suikerziekte en geen gaatjes in de tanden veroorzaakt. Bovendien smaakt tagatose, want dat is de suiker in kwestie, gewoon naar suiker. Toch wordt tagatose niet veel gebruikt als suikervervanger, omdat het moeilijk en duur is om hem aan te maken. Onderzoekers hebben nu een procede ontwikkeld waarbij bacteriën helpen om de suiker veel efficiënter te produceren. [naar artikel]
Kankercellen kicken op suiker. In afwezigheid van suiker vertraagt hun groei, althans in een laboschaaltje en bij proefmuizen. De mens zit complexer in elkaar. [naar artikel]
Ontharen met suiker, het zit in de lift. Schoonheidsspecialiste Silke Van de Velde uit Lummen doet enkel ontharingen met suiker en ze heeft er zelfs een prijs mee gewonnen. [naar artikel]
Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]
Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]
Wanneer je een lange tijd geen bruine suiker hebt gebruikt, kunnen er soms wat klontjes vormen in je suikerpot. Hoe je hiervan terug zachte suiker... [naar artikel]
Koffie drink je toch gewoon zwart of met een schepje suiker en wat melk, niet? Enkele koffiekenners en wetenschappers beweren net dat je best de suiker in je kopje vervangt door wat zout. Dat zou namelijk de bitterheid wat wegnemen. [naar artikel]
Suiker zit overal, zowel in zoete als in zoute producten of pikante sauzen. De consumptie blijft stijgen en draagt bij tot de obesitasepidemie. Het is niet duidelijk of suiker de grote boosdoener van de obesitascrisis is, maar het is wel zeker dat we er te veel van eten. [naar artikel]
De Belgische suikerproducent Tiense Suiker gaat vanaf maandag, naast de normale suikerproductie, ook alcoholgel produceren. De vraag naar suiker is... The post Tiense Suiker gaat alcoholgel produceren appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. De Haspengouwse bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker. [naar artikel]
De Zwitserse groep Nestlé gaat tot 40 procent minder suiker in zijn snoepgoed kunnen gebruiken. Wetenschappers van de groep ontdekten een manier om suiker anders te structureren, waardoor je minder suiker kan gebruiken, zonder smaakverschil. [naar artikel]
IJsboerke, het bekende roomijsbedrijf uit Tielen, bindt de strijd tegen suiker aan. Het vervangt de suiker in alle kinderijsjes die Ijsboerke voor Studio 100 produceert. De suikervervanger haalt IJsboerke in Limburg, bij het voedingbedrijf Damhert. [naar artikel]
Vergeet Stevia en andere zoetalternatieven. Voedselproducent Nestlé gaat de structuur van echte suiker omgooien zodat het zoeter smaakt. Vanaf 2018 zal zijn snoepgoed zo 40 procent minder suiker bevatten, terwijl het precies hetzelfde proeft. [naar artikel]
Uit een nieuw experiment van de KU Leuven bij 462 kleuters blijkt dat suiker hen rustelozer maakt. Zo beïnvloedt suiker niet alleen hun gedrag maar... [naar artikel]
Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier-M in Knokke proeft tien paashazen van melkchocolade uit de supermarkt. Hij kijkt uit naar een romige volle chocoladesmaak, maar proeft ... suiker, heel veel suiker. [naar artikel]
Suiker blijft duurder worden op de markten in New York en Londen. Onder meer een wijziging in de Braziliaanse brandstoftaksen en een teleurstellende suikerrietoogst in Azië stuwen de prijzen. Voor witte suiker ligt de prijs op de Londense termijnmarkt rond de 630 dollar per ton, het hoogste in tien jaar. Ruwe suiker noteert in New York op het hoogste niveau in zes jaar op zowat 0,22 dollar per pond. [naar artikel]
Suiker doet kankercellen groeien en maakt kanker agressiever. Dat hebben Vlaamse wetenschappers na 9 jaar onderzoek aangetoond. Hun bevindingen zijn verschenen in het gezaghebbende tijdschrift Nature Communications, en roepen de vraag op of kankerpatiënten suiker nu maar beter zouden vermijden. [naar artikel]
Niet alleen de prijzen van tarwe en suiker zijn geëxplodeerd. Ook die van verschillende theesoorten. Vooral in Engeland en vele landen in de derde wereld komt dat hard aan. [naar artikel]
De gemiddelde Britse tienjarige consumeert dagelijks evenveel suiker als de aangeraden norm voor volwassenen. Terwijl de limiet voor kinderen op 20 à 25 gram toegevoegde suiker ligt, nuttigen ze volgens de overheidsinstelling Public Health England (PHE) vaak dubbel zo veel. [naar artikel]
De gemiddelde vaste klant van Albert Heijn krijgt volgend jaar een kwart kilo minder suiker voor zijn geld. De supermarkt gaat het suikergehalte in honderd van zijn huismerkproducten drastisch verlagen en denkt op die manier '250 miljoen klontjes' minder suiker te verkopen. [naar artikel]
Er is een verband tussen suiker en de groei van een kankertumor, zo blijkt uit een 9-jarig onderzoek van de KU Leuven bij gistcellen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.