We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te beseffen dat je het nog hebt liggen. Nu de prijzen de pan uit swingen, is het misschien handig om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Nu het brood volgens Eurostat duurder is dan ooit, is het misschien niet onbelangrijk om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries echt zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]
Nu de herfst in het land is, verschijnen er weer vaker kaasschotels op tafel. Daar horen geregeld ook vragen bij zoals "Is de korst van elke kaas eetbaar?" en "Zijn korsten soms ook ongezond?" Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan Sophie Schockaert van kaaswinkel Schockaert in Mechelen. "Kort samengevat: van plastic blijf je af. Een dikke korst is eetbaar, maar niet altijd lekker. Heeft je kaas een natuurlijke korst? Dan is het zelfs zonde om ze niet op te eten." [naar artikel]
Mmm… niks zo lekker dan de geur van vers gebakken brood. De krokante korst die kraakt tussen je tanden en een stevig kruim om in te bijten: echt heerlijk. Brood kent vandaag een heropleving. En daar dragen deze zuurdesembakkers, van professionals tot de gepassioneerde thuisbakker, een dikke steen aan bij. [naar artikel]
Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke proeft voor ons 10 garnaalkroketten uit de supermarkt. Waar hij op hoopt zijn garnaalkroketten met een fijne krokante korst, een nog lopende vulling en de heerlijke smaak van grijze garnaaltjes, de kaviaar van onze Noordzee. [naar artikel]
Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd, uit het vuistje als snelle lunch of met gezelschap van een salade en saus als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant", vertelt chef Jelle Beeckman. “Dat is moeilijker dan het lijkt.” Want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je een echt smeuïge korst kaas? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultiéme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]
Snijd je bij het samenstellen van een kaasplankje alle korsten van de kaas weg of serveer je ze mét korst? Zijn die korsten eetbaar of waag je jezelf er beter niet aan? Het zijn vragen die tijdens een kaas- en wijnavond ongetwijfeld wel eens opduiken. Kaasspecialist Betty Koster geeft voor eens en altijd duidelijkheid over die plastic of zoutige randjes rond de lekkernij. [naar artikel]
Bij Delhaize in Hasselt betaal je 1,25 euro in plaats van 2,49 voor één brood. Het enige verschil: het brood werd een dag eerder gebakken. In tijden waar het budget voor veel gezinnen steeds beperkter wordt, is het oude brood bij heel wat bakkers en -ketens een hit. Maar is dat dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? [naar artikel]
Snijd je bij het samenstellen van een kaasplankje alle korsten van de kaas weg of serveer je ze mét korst? Zijn die korsten eetbaar of waag je jezelf er beter niet aan? Het zijn vragen die tijdens een kaas- en wijnavond ongetwijfeld wel eens opduiken. Kaasspecialist Betty Koster geeft voor eens en altijd duidelijkheid over die plastic of zoutige randjes rond de lekkernij. [naar artikel]
Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood? [naar artikel]
Ook al eens al je nagels opgevreten wanneer je telkens weer bot ving op de grijpmachine op de kermis? Misschien moet je het trucje van deze [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Je kan elke dag vis op het menu zetten, maar als je een soort kiest, hou je toch best rekening met wat er op dat moment gevangen wordt. En daar is een eenvoudig trucje voor. [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]
Langere benen faken? Met een klein staaltje rekenwerk heb je zo enkele optische centimeters bij. Met dit simpele trucje zien je benen er op hun langst uit! [naar artikel]
Je herkent het vast wel: het is namiddag, je zit al uren naar je computerscherm te staren en dan komt hij ongevraagd opduiken: die gevreesde... [naar artikel]
Lig jij iedere avond te woelen in je bed, wachtend tot Klaas Vaak slaapzand in je ogen komt strooien? Dit eenvoudige trucje biedt soelaas. [naar artikel]
Op een warme zomerdag is een opsteekkapsel zoals een simpele dot een goed idee. Wil je de dot iets voller doen ogen, dan kan dit trucje van lifestylesite Refinery 29 je daar zeker bij helpen. [naar artikel]
Langdurig zitten is ongezond. Het is gelinkt aan allerhande lichamelijke kwalen en ziekten zoals overgewicht, kanker, hart- en vaataandoeningen… Men zegt dan ook niet voor niets dat zitten het nieuwe roken is. Maar volgens de wetenschap kan je die schadelijke gezondheidseffecten verminderen door één simpele gewoonte te introduceren. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit. [naar artikel]
Vanaf zaterdag koop je bij Aldi een broodbakbol van Crofton voor 29,99 euro. Bij de Britten was de keukentool op amper één dag uitverkocht, want je zou er binnen een uur tijd even krokant brood mee bakken zoals een warme bakker dat doet. Normaal kost dat veel meer, heb je voor deze toegankelijke prijs iets degelijks? Bakker Toon de Klerck test het product voor ons uit: “Het materiaal van de bol valt me meteen op.” [naar artikel]
Bakken is voor jou een eitje? Toch kent niet iedereen dit simpele trucje waardoor je eiwitten makkelijker opgeklopt krijgt. [naar artikel]
Bij Delhaize in Hasselt betaal je 1,25 euro in plaats van 2,49 voor één brood. Het enige verschil: het brood werd een dag eerder gebakken. In tijden waar het budget voor veel gezinnen steeds beperkter wordt, is het oude brood bij heel wat bakkers en -ketens een hit. Maar is dat dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? [naar artikel]
Hoe mooi een tuin ook is: als die net naaste een drukke weg ligt, hoor je sowieso ruis van het verkeer. Maar volgens de Britse tuinarchitect Stuart Craine kun je dat lawaai verminderen met een simpel trucje… [naar artikel]
Stoffen zomerschoentjes waarmee je toevallig in de regen terechtkomt? Dankzij deze simpele hack van entertainmentsite Bright Side bescherm je ze tegen water en blijven je voeten dus gewoon droog. [naar artikel]
Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.