Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Gewaagd: chef en chocolatier maken samen praline met een vleessmaak

04/02/2023 - 15:24
"Wat gebeurt er als je twee ambitieuze twintigers samen laat werken? Voor Timon Michiels van sterrenrestaurant Carcasse in Koksijde en Julius Persoone van The Chocolate Line in Brugge betekent dat een nieuwe praline met gerookt spek."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoeseltse chocolatier ontwikkelt nieuwe Limburgse praline (11/12/2018 - Het Belang van Limburg)

De Hoeseltse chocolatier Ovidias bestaat veertig jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag werd samen met Wijnkasteel Genoels-Elderen een praline ontwikkeld. [naar artikel]


2. De lekkerste paaseitjes met praliné? Dat zijn alvast niet die van Milka (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Meester-chocolatier en -patissier Herman Van Dender proeft voor ons tien paaseitjes van melkchocolade met een vulling van praliné. Waar hij naar zoekt, zijn eitjes die hem blij maken. Niet alleen door hun kleur­rijke verpakking, maar vooral door hun smaak: een lekkere combinatie van melkchocolade en praliné. [naar artikel]


3. Lommelse chocolatier Koen Ulenaers viert 10 jaar Bosland met exclusieve praline (26/10/2016 - Het Belang van Limburg)

De allernieuwste telg in het Bosland streekproductenarrangement is een overheerlijke praline. De Lommelse chocolatier Koen Ulenaers – eveneens de bedenker van de Lommelpraline, geïnspireerd door het GlazenHuis – werkte maandenlang om het recept en de smaak helemaal op punt te krijgen. [naar artikel]


4. VIDEO. Dit is de lekkerste praline van ons land, en ze komt uit ... Sint-Niklaas (07/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Interessant weetje voor de zoetekauwen onder ons. De beste praline van het land komt uit onze streek. Ambachtelijk chocolatier Wim Vyverman uit Sint-Niklaas is in de prijzen gevallen op de Belgian Chocolate Awards. Zijn praline 'Mallow Stick' creëerde hij speciaal voor deze wedstrijd. Het levert hem niet alleen de titel op voor de beste praline van 2019 maar ook die voor het beste fashion design. [naar artikel]


5. Praline van chocolatier uit Kortrijk wint gouden medaille op belangrijkste chocoladebeurs ter wereld (31/01/2022 - VRT NWS)

Chocolatier Vandenbulcke uit Heule bij Kortrijk heeft de gouden medaille gewonnen op de ISM-beurs in Keulen, één van de belangrijkste beurzen ter wereld voor chocolade en zoetwaren. Het bedrijf kreeg de prijs voor de "Cabosse", een nieuwe praline gevuld met het pulp van de cacaovrucht. [naar artikel]


6. "Beste praline van het land wordt gemaakt in Oostende" (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

De beste praline van het land komt van Oostendenaar Olivier Willems Chocolatier. Dat maakten chocoladeproducent Callebaut en restaurantgids [naar artikel]


7. Herenthoutse chocolatier verovert de wereld met één praline (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Kris Van Dijck is groot in iets kleins. De zaakvoerder specialiseert zich in één specifieke praline. Zijn cerisette verovert vanuit ­Herenthout heel de wereld. Netheline plaatst de kers niet op de taart, maar stopt ze in een felgesmaakte likeurpraline. Een krak in zijn vak. [naar artikel]


8. Boon maakt Limburgse praline met vulling van... smurfenvlaai (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)

De Hasseltse chocolatier Boon heeft een nieuwe praline gemaakt met vulling van smurfenvlaai. “Toen de Limburgse vlaai cultureel erfgoed werd, vonden we dat we daar iets moesten mee doen. En wat is er typischer dan Limburgse Smurfenvlaai”, zegt Patrick Mertens. [naar artikel]


9. Anne-Sophie Breysem eerste finalist ‘Snackmasters’: “Die praline was onmogelijk goed na te maken” (13/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Als beste Grills-chips en een witte Manon-praline kunnen namaken, dan verdien je een plek in de finale van Snackmasters. Voormalig Lady Chef of the Year Anne-Sophie Breysem (33) won met vlag en wimpel de eerste halve finale van het VTM-programma. [naar artikel]


10. Na eigen bier krijgt Jazz Bilzen nu ook eigen praline (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Na een eigen bier krijgt Jazz Bilzen nu ook een eigen praline. De Hoeseltse chocolatier Ovidias is verantwoordelijk voor het recept en de productie. [naar artikel]


11. Leonidas maakt smeerpasta van bekendste praline (22/07/2020 - Het Belang van Limburg)

De Belgische chololade- en pralineketen Leonidas heeft een nieuwe uitvoering van de Manon, een praline op basis van witte chocolade, praliné en koffie, aan het gamma toegevoegd. De smaak is nu ook beschikbaar in de vorm van een pot smeerpasta. [naar artikel]


12. Leonidas brengt smeerpasta van populaire ‘Manon’-praline op de markt (23/07/2020 - Metro)

Pech voor wie net alle moeite ter wereld heeft gedaan om de coronakilo’s eraf te sporten, want Leonidas heeft een onweerstaanbaar product gelanceerd dat waarschijnlijk op de verboden lijst van elke diëtist komt te staan. De Belgische chocolatier brengt drie smeerpasta’s, waaronder een van de bekende praline ‘Manon’, op de markt.  Iedereen heeft wel een […] Het bericht Leonidas brengt smeerpasta van populaire ‘Manon’-praline op de markt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. Zoon van chocolatier Dominique Persoone ontwikkelt pralines voor keelkankerpatiënten: "Combinatie van aardbei, munt... en speeksel" (17/11/2020 - VRT NWS)

Julius Persoone heeft in het chocoladebedrijf van zijn vader een nieuwe praline ontworpen die speciaal bedoeld is voor keelkankerpatiënten. Sommige van die patiënten moeten hun strottenhoofd operatief laten verwijderen, waardoor ze blijvend minder goed kunnen ruiken en proeven. Om deze mensen toch weer de volledige smaak van chocolade te kunnen laten proeven, werd een praline ontwikkeld met aardbei, munt én kunstmatig speeksel erin. [naar artikel]


14. Zo maak je zelf overheerlijke Nutella volgens chocolatier Pierre Marcolini (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig. [naar artikel]


15. Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig. [naar artikel]


16. Chocolatier Julius Persoone proefde voor ons 12 potten hazelnootpasta, en koos een weinig verrassende winnaar (22/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Chocolatier en chef Julius Persoone van The Chocolate Line proeft 12 hazelnootpasta’s. Hij zoekt een mooie gladde pasta die makkelijk smeerbaar is en waarin je duidelijk hazelnoten proeft. [naar artikel]


17. Chocolatier uit Knokke is wereldkampioen pralines maken (16/10/2017 - Metro)

David Maenhout, van Chocolatier M uit Knokke, is in de prijzen gevallen op The International Chocolate Awards in Londen. Met vier van zijn creaties haalde hij in totaal twee gouden en twee zilveren medailles binnen. Chocolatier David Maenhout heeft met succes ons land verdedigd in Londen. Hij nam daar deel aan The International Chocolate Awards, […] [naar artikel]


18. Chocolatier Neuhaus en sommelier Sepideh ontwikkelden pralines die perfect bij wijn passen: “Niet iedereen is fan van zoete dessertwijn” (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar... [naar artikel]


19. Pralines uit Oudsbergen (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)

In Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek is gisteren de fusie definitief goedgekeurd en is meteen het nieuwe logo voorgesteld. Dat feit werd nog eens extra in de kijker gezet in de vorm van een praline met het nieuwe logo, aangeboden door een plaatselijke chocolatier. [naar artikel]


20. Chocolatier test gevulde koeken en zit met een probleem: “Het koekje is de beste in de test, de vulling het slechtste” (03/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Chef en chocolatier Julius Persoone van The Chocolate Line proeft voor ons 10 gevulde koeken. Waar hij op zoek naar gaat, is een mooi goudbruin gebakken koekje met een duidelijke chocoladevulling dat lekker hard wegbijt. [naar artikel]


21. Dominique Persoone lanceert ‘javel’-praline en doet dat op toepasselijke wijze: “Een beetje humor mag nu wel, hé” (22/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Dominique Persoone heeft zijn nieuwe praline op een zeer geestige manier gepresenteerd. Verkleed als president Donald Trump prijst hij zijn nieuwe ‘javel’-praline aan als alternatief voor het drinken van bleekwater. Eerder had Trump geopperd om Covid-19-patiënten te injecteren met bleekwater. [naar artikel]


22. Dominique Persoone lanceert ‘javel’-praline verkleed als Trump (22/05/2020 - Gazet van Antwerpen)

Dominique Persoone heeft zijn nieuwe praline op een zeer geestige manier gepresenteerd. Verkleed als president Donald Trump prijst hij zijn nieuwe ‘javel’-praline aan als alternatief voor het drinken van bleekwater. Eerder had Trump geopperd om Covid-19-patiënten te injecteren met bleekwater. [naar artikel]


23. Straks gin-praline op Tomorrowland? (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gaan festivalgangers op Tomorrowland straks uit de bol op muziek van de beste dj's ter wereld met een Aalsterse gin-praline tussen de kiezen? Als [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!