Piet gepeperd is het jubileumkookboek dat chef-kok Piet Huysentruyt bij zijn 60ste verjaardag uitbrengt, tegelijkertijd met zijn biografie Piet ongezouten. Hier krijg je een voorproefje uit zijn 77 meest geliefde recepten. [naar artikel]
Piet Huysentruyt is niet alleen chef-kok, hij is ook schilder. En wie dan spontaan denkt aan een klein hobbyproject, zit verkeerd. In het Play4-programma ‘Stukken van mensen’ sluit Huysentruyt vanavond een deal met een van de experts voor maar liefst 5.500 euro. Maar is een “echte Huysentruyt” dat wel waard? [naar artikel]
Wekelijks 600.000 kijkers en dat tijdens het WK voetbal. Dat is meer dan genoeg om de comeback van Piet Huysentruyt (60) geslaagd te noemen. De chefkok nam nochtans een risico met zijn terugkeer. “Maar ik merkte dat ik meteen terug helemaal SOS Piet werd, het was als een schakelaar die ik aanzette”, zegt Huysentruyt, die ook vooruitblikt op de toekomst. Komt er een nieuw seizoen? “De tv-wereld is toch een stuk complexter geworden.” [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Piet Huysentruyt. “Dit gerecht was zo lekker, dat ik er meteen een tweede bord van wilde bestellen.” [naar artikel]
Piet Huysentruyt is helemaal terug op VTM met ‘SOS Piet XL’. Meer kookproblemen, in prime time en mét BV’s. Zo trekt hij deze week naar Gunther Levi van de Romeo’s die z’n pad thai niet op smaak krijgt. Showbits was bij de opname voor een blik achter de schermen. Wie van de Romeo’s kookt al eens en in wie ziet Piet Huysentruyt het meeste potentieel als chef-kok? Bekijk het in een nieuwe Showbits. [naar artikel]
Vanaf zondag 26 november gaat HLN-chef Piet Huysentruyt weer op pad door Vlaanderen in een nieuw seizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag”, klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost, maar wat heb jíj geleerd van de chef? Deel het met HLN en wie weet verschijnt jouw verhaal hier binnenkort. [naar artikel]
Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen. [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
Chef-kok Piet Huysentruyt kruipt nog één keer in de rol van ‘SOS Piet’, in een laatste reeks van het gelijknamige tv-programma. “Om zijn 60ste verjaardag te vieren”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
Wijnen à la de Meilandjes kan straks met de wijn van Piet Huysentruyt (60). Na tien jaar brengt de tv-chef nog eens een product op de markt, bij Aldi. Vanaf 24 februari vind je daar Piets wijnen in de rekken. “Nu ‘SOS Piet’ opnieuw op tv komt, is dat het ideale moment”, klinkt het aan ‘Het Nieuwsblad’. [naar artikel]
Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]
Gespot in de pit: chef-kok – voortaan chef-mosh – Piet Huysentruyt. Het snoeiharde BYOB van System Of A Down was voor Huysentruyt, een gekend liefhebber van het betere gitaarwerk, zaterdag het sein om zijn pint aan een vriend toe te vertrouwen, zijn Porsche-pet wat steviger op het hoofd te drukken en zichzelf met de glimlach een tiental seconden vol in het geweld te storten. [naar artikel]
In de jaren 90 was hij zelf een trendsetter, maar bij welke vernieuwende chefs wil HLN-chef Piet Huysentruyt (60) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn zijn favoriete producten? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef en dus schotelen we Piet onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor: “Ik heb tegen veel schenen geschopt in de culinaire wereld, dat zou ik nu niet meer doen.” [naar artikel]
Vanaf vrijdag 24 februari liggen een rode en witte Piet’se Wyn in de rekken bij supermarkt Aldi. Twee wijnen die chef-kok Piet Huysentruyt heeft samengesteld met de hulp van een bevriende Zuid-Afrikaanse wijnboer. “Qua prijs-kwaliteit zijn deze wijnen top”, zegt Huysentruyt zelf. Maar is dat wel zo? Wij deden de smaaktest. [naar artikel]
Wat hebben we vandaag geleerd?Piet Huysentruyt is jarig, en dat moet gevierd worden met een ode aan 'S.O.S. Piet'. Het valt op dat Piet graag een... [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van stoofvlees, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. En... van frietjes natuurlijk. Chef Piet Huysentruyt deelt ter gelegenheid van onze nationale feestdag 5 Belgische recepten. [naar artikel]
Piet Huysentruyt wordt op 7 december 60 jaar en dat kan in ‘SOS Piet XL’ niet ongemerkt voorbij gaan. De cava vloeit rijkelijk en de bekende tv-chef krijgt ook een boeket bloemen in de hand gedrukt. Van Jamie-Lee Six krijgt Piet dan weer enkele ballonnen, maar het mooiste cadeau komt zonder twijfel van Loredana. Zij brengt in ‘SOS Piet XL’ een serenade aan Vlaanderens favoriete chef. [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
Pompoen is tijdens de herfstmaanden niet weg te denken, maar hoe maak je de groente op een originele manier klaar? Met welke verschillende soorten kan je allemaal aan de slag? En wat zijn topgerechten om de groente in te verwerken? HLN-chef Piet Huysentruyt legt de do’s en don’ts met pompoen uit én deelt 3 exclusieve recepten. “Tomaat en pompoen combineer je best niet.” [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]
Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept. [naar artikel]
Nadat Piet Huysentruyt in een nieuw seizoen van SOS Piet het grote publiek opnieuw leerde koken, leert hij hen nu ook drinken: en wel van zijn eigen gemaakte wijn. Vanaf 24 februari koop je de wijn van de chef bij supermarkt Aldi. Hoe heeft hij die wijn gemaakt? Welke smaak mag je verwachten? En wat mag dat allemaal kosten? [naar artikel]
Grills-chips zal je hem niet meer zien eten. Maar de overwinning, die smaakt zoet voor Piet Huysentruyt (57). In de finale van ‘Snackmasters’ snoepte hij de eindzege af van Anne-Sophie Breysem (33). Die knikkerde hem nota bene enkele weken geleden nog uit het spel. Maar door een speling van het lot werd Huysentruyt nog opgevist. “Revanche? Dat niet. Maar iedere chef wilt de beste zijn. Ik zit op een wolk.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.