Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De 8 sterwaardige adresjes van chef-kok Piet Huysentruyt: “Hier vind je het beste gerecht van de wereld”

04/02/2023 - 16:26
"Wie beter dan de West-Vlaamse chef Piet Huysentruyt (60) om ons de lekkerste adresjes te tippen? Nu ‘SOS Piet’ er weer op zit en zijn biografie én nieuw kookboek uit zijn, keert hij rustig terug naar Zuid-Afrika. Voor ons verklapt hij waar hij zelf het liefst gaat eten. Van Kopenhagen tot Chicago of het restaurant van zijn zoon. “Voor mij moet het niet poepchic zijn. Hoe normaler, hoe beter.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Een suikertaart met appel, perfecte pita en vis met Afrikaanse toets: drie gerechten van Piet Huysentruyt (27/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Piet gepeperd is het jubileumkookboek dat chef-kok Piet Huysentruyt bij zijn 60ste verjaardag uitbrengt, tegelijkertijd met zijn biografie Piet ongezouten. Hier krijg je een voorproefje uit zijn 77 meest geliefde recepten. [naar artikel]


2. Een Piet Huysentruyt voor 5.500 euro: wie biedt meer? (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Piet Huysentruyt is niet alleen chef-kok, hij is ook schilder. En wie dan spontaan denkt aan een klein hobbyproject, zit verkeerd. In het Play4-programma ‘Stukken van mensen’ sluit Huysentruyt vanavond een deal met een van de experts voor maar liefst 5.500 euro. Maar is een “echte Huysentruyt” dat wel waard? [naar artikel]


3. Piet Huysentruyt maakte een geslaagde comeback met ‘SOS Piet’: “Een keukenprinses zou ik Natalia niet noemen” (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wekelijks 600.000 kijkers en dat tijdens het WK voetbal. Dat is meer dan genoeg om de comeback van Piet Huysentruyt (60) geslaagd te noemen. De chefkok nam nochtans een risico met zijn terugkeer. “Maar ik merkte dat ik meteen terug helemaal SOS Piet werd, het was als een schakelaar die ik aanzette”, zegt Huysentruyt, die ook vooruitblikt op de toekomst. Komt er een nieuw seizoen? “De tv-wereld is toch een stuk complexter geworden.” [naar artikel]


4. De 7 favoriete eetadresjes van Piet Huysentruyt: “Hier proef je na één hap dat de chef weet waar hij mee bezig is” (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Piet Huysentruyt. “Dit gerecht was zo lekker, dat ik er meteen een tweede bord van wilde bestellen.” [naar artikel]


5. KIJK: De Romeo’s zingen voor jarige SOS Piet: “Viva Piet Huysentruyt” (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Piet Huysentruyt is helemaal terug op VTM met ‘SOS Piet XL’. Meer kookproblemen, in prime time en mét BV’s. Zo trekt hij deze week naar Gunther Levi van de Romeo’s die z’n pad thai niet op smaak krijgt. Showbits was bij de opname voor een blik achter de schermen. Wie van de Romeo’s kookt al eens en in wie ziet Piet Huysentruyt het meeste potentieel als chef-kok? Bekijk het in een nieuwe Showbits. [naar artikel]


6. SOS Piet XL komt met nieuw seizoen eind deze maand: wat heb jij geleerd van de HLN-chef? (15/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf zondag 26 november gaat HLN-chef Piet Huysentruyt weer op pad door Vlaanderen in een nieuw seizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag”, klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost, maar wat heb jíj geleerd van de chef? Deel het met HLN en wie weet verschijnt jouw verhaal hier binnenkort. [naar artikel]


7. HLN-chef Piet Huysentruyt kookt morgen voor koning in Zuid-Afrika: “Filip krijgt 1 friet, maar wel een perfecte” (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen. [naar artikel]


8. Even lekker als op restaurant: hoe maak je de beste mosselen klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt 7 tips. “Zo wordt het simpel” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


9. “Wat hebben we geleerd?”: Piet Huysentruyt komt nog één keer terug voor ‘SOS Piet’ (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Chef-kok Piet Huysentruyt kruipt nog één keer in de rol van ‘SOS Piet’, in een laatste reeks van het gelijknamige tv-programma. “Om zijn 60ste verjaardag te vieren”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


10. Na tien jaar lanceert Piet Huysentruyt opnieuw zijn eigen product: wijnen bij Aldi (13/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijnen à la de Meilandjes kan straks met de wijn van Piet Huysentruyt (60). Na tien jaar brengt de tv-chef nog eens een product op de markt, bij Aldi. Vanaf 24 februari vind je daar Piets wijnen in de rekken. “Nu ‘SOS Piet’ opnieuw op tv komt, is dat het ideale moment”, klinkt het aan ‘Het Nieuwsblad’. [naar artikel]


11. Piet Huysentruyt brengt nieuw kookboek ‘SOS Piet XL’ uit: 4 exclusieve recepten die je zondag op het menu kan zetten voor moederdag (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]


12. Piet Huysentruyt laat zich gelden in de pit op Rock Werchter (03/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Gespot in de pit: chef-kok – voortaan chef-mosh – Piet Huysentruyt. Het snoeiharde BYOB van System Of A Down was voor Huysentruyt, een gekend liefhebber van het betere gitaarwerk, zaterdag het sein om zijn pint aan een vriend toe te vertrouwen, zijn Porsche-pet wat steviger op het hoofd te drukken en zichzelf met de glimlach een tiental seconden vol in het geweld te storten. [naar artikel]


13. “Als je ergens gaat eten en je weet na een maand niet meer wat het menu was, dan is het niet de moeite”: 10 vragen over eten aan Piet Huysentruyt (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de jaren 90 was hij zelf een trendsetter, maar bij welke vernieuwende chefs wil HLN-chef Piet Huysentruyt (60) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn zijn favoriete producten? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef en dus schotelen we Piet onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor: “Ik heb tegen veel schenen geschopt in de culinaire wereld, dat zou ik nu niet meer doen.” [naar artikel]


14. Voor u geproefd: rode en witte wijn van Piet Huysentruyt uit Aldi zijn verrassend lekker (23/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vrijdag 24 februari liggen een rode en witte Piet’se Wyn in de rekken bij supermarkt Aldi. Twee wijnen die chef-kok Piet Huysentruyt heeft samengesteld met de hulp van een bevriende Zuid-Afrikaanse wijnboer. “Qua prijs-kwaliteit zijn deze wijnen top”, zegt Huysentruyt zelf. Maar is dat wel zo? Wij deden de smaaktest. [naar artikel]


15. Piet Huysentruyt is jarig en dat vieren we met het beste uit 'S.O.S. Piet' (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wat hebben we vandaag geleerd?Piet Huysentruyt is jarig, en dat moet gevierd worden met een ode aan 'S.O.S. Piet'. Het valt op dat Piet graag een... [naar artikel]


16. 5 Belgische klassiekers van Piet Huysentruyt voor de nationale feestdag (21/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van stoofvlees, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. En... van frietjes natuurlijk. Chef Piet Huysentruyt deelt ter gelegenheid van onze nationale feestdag 5 Belgische recepten. [naar artikel]


17. KIJK. Piet Huysentruyt krijgt serenade van Loredana voor zijn 60ste verjaardag (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Piet Huysentruyt wordt op 7 december 60 jaar en dat kan in ‘SOS Piet XL’ niet ongemerkt voorbij gaan. De cava vloeit rijkelijk en de bekende tv-chef krijgt ook een boeket bloemen in de hand gedrukt. Van Jamie-Lee Six krijgt Piet dan weer enkele ballonnen, maar het mooiste cadeau komt zonder twijfel van Loredana. Zij brengt in ‘SOS Piet XL’ een serenade aan Vlaanderens favoriete chef. [naar artikel]


18. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste frietjes volgens Piet Huysentruyt. “Alleen door dit trucje krijg je ze krokant” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


19. “Als je pompoen eerst roostert in de oven, krijg je een vollere smaak”: HLN-chef Piet Huysentruyt geeft tips én 3 recepten (02/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pompoen is tijdens de herfstmaanden niet weg te denken, maar hoe maak je de groente op een originele manier klaar? Met welke verschillende soorten kan je allemaal aan de slag? En wat zijn topgerechten om de groente in te verwerken? HLN-chef Piet Huysentruyt legt de do’s en don’ts met pompoen uit én deelt 3 exclusieve recepten. “Tomaat en pompoen combineer je best niet.” [naar artikel]


20. “Doe de kip pas op het einde in de saus”: zo maak je de béste vol-au-vent thuis volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


21. Wie is de sterrenchef achter 'SOS Piet’? Huysentruyt brengt culinaire biografie en receptenbundel uit: “Een restaurant in Zuid-Afrika zie ik nog wel zitten” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]


22. Tips van de chef: zo maak je de perfecte tomaat-garnaal volgens Piet Huysentruyt. “Koop in geen geval diepvriesgarnalen!” (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept. [naar artikel]


23. Piet Huysentruyt brengt eigen wijn uit bij Aldi: “Toegankelijk in prijs én in smaak” (13/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nadat Piet Huysentruyt in een nieuw seizoen van SOS Piet het grote publiek opnieuw leerde koken, leert hij hen nu ook drinken: en wel van zijn eigen gemaakte wijn. Vanaf 24 februari koop je de wijn van de chef bij supermarkt Aldi. Hoe heeft hij die wijn gemaakt? Welke smaak mag je verwachten? En wat mag dat allemaal kosten? [naar artikel]


24. Piet Huysentruyt wint ‘Snackmasters’: “Ik heb laten zien dat <I>den ouwe</I> het nog kan” (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Grills-chips zal je hem niet meer zien eten. Maar de overwinning, die smaakt zoet voor Piet Huysentruyt (57). In de finale van ‘Snackmasters’ snoepte hij de eindzege af van Anne-Sophie Breysem (33). Die knikkerde hem nota bene enkele weken geleden nog uit het spel. Maar door een speling van het lot werd Huysentruyt nog opgevist. “Revanche? Dat niet. Maar iedere chef wilt de beste zijn. Ik zit op een wolk.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!