Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Daarom zijn er dit jaar al zo vroeg asperges

04/04/2017 - 14:52
"Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


2. "Asperges houden nu van alles waar de mensen niet van houden" en andere dingen die je moet weten aan het begin van het aspergeseizoen (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]


3. We kunnen nu al asperges eten, en dat is uitzonderlijk vroeg (26/03/2019 - Het Nieuwsblad)

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen worden al asperges geoogst en dat is uitzonderlijk vroeg. “Maar dat wil niet zeggen dat er een uitzonderlijk aspergeseizoen zit aan te komen”, klinkt het bij groenten- en fruitveiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. [naar artikel]


4. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


5. Waarom asperges nu zo duur zijn (04/04/2018 - VRT NWS)

Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]


6. Waarom we zo van asperges houden (16/04/2019 - VRT NWS)

De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]


7. Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: “Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]


8. Waarom asperges niet alleen lekker, maar ook gezond zijn (tip: ze verhelpen je kater) (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]


9. Eerste asperges uit volle grond zijn er: “Later dan vorig jaar door gebrek aan zon” (31/03/2023 - Het Belang van Limburg)

De eerste asperges uit volle grond zijn er. Die zijn later dan vorig jaar door het gebrek aan zonlicht. De zon is cruciaal voor de groei van asperges. Die zorgt ervoor dat de aarde opwarmt. “Pas als de warmte de wortel bereikt, begint een asperge te groeien.” [naar artikel]


10. Zijn asperges echt goed voor de potentie? (28/05/2019 - De Morgen)

Aan asperges worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Klopt dat wel? [naar artikel]


11. Hoe vermijd je die lange, vezelige draden bij witte asperges als je ze klaarmaakt? (03/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Liefhebbers kijken er het hele jaar naar uit: aspergeseizoen. Zo ook chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste, als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe bereid je de witte asperges het best om dit te vermijden? En hoe smaken ze het lekkerst? [naar artikel]


12. Prijzen asperges nog nooit zo laag (17/05/2018 - Het Belang van Limburg)

De aspergetelers klagen steen en been omdat ze het slechtste seizoen in jaren beleven. Door de late start van het seizoen en de aanhoudende warmte is er al weken een overaanbod aan asperges, met historisch lage prijzen tot gevolg. “Voor AA-asperges krijg ik op de veiling nog maar 1,60 euro per kilo, terwijl dat normaal 3 euro is”, zegt aspergeteler Maarten Snijkers uit Kinrooi. “Dit is ons slechtste seizoen in 18 jaar.” [naar artikel]


13. Asperges stuk goedkoper dan vorig jaar (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Asperges zijn dit jaar een stuk goedkoper dan vorig jaar. Het warme voorjaar heeft er immers voor gezorgd dat het witte goud veel vroeger dan anders geoogst kan worden en het aanbod groter is. “Ze zijn lekker en betaalbaar en dat is natuurlijk goed nieuws voor de consument”, klinkt het bij de Limburgse telers. [naar artikel]


14. Aspergeseizoen uitzonderlijk vroeg van start: “Halve maand vroeger dan normaal” (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Het seizoen van de asperges in volle grond is dit jaar uitzonderlijk vroeg begonnen. “We verkopen er sinds vorige vrijdag, een halve maand vroeger dan normaal”, zegt aspergeboer Adriaan van Meijl. [naar artikel]


15. Asperges (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]


16. Superfan Sus (9) belooft Wout van Aert levenslang gratis asperges in ruil voor groene trui (12/07/2022 - VRT NWS)

Een groene trui in ruil voor een levenslange voorraad gratis asperges, dat is de deal die Sus (9) uit Morkhoven, bij Herentals, wil sluiten met wielrenner Wout van Aert. Sus is al sinds zijn 3 jaar fan van Wout. Hij wil nu heel graag de groene trui, die Wout draagt in de Ronde van Frankrijk, bemachtigen. Hij ruilt die graag tegen asperges van de boerderij van zijn ouders. [naar artikel]


17. Warm voorjaar zorgt voor veel (en goedkope) asperges (16/04/2019 - Gazet van Antwerpen)

Wie graag asperges eet, mag zich naar de winkel haasten. Door het warme voorjaar zijn er al veel, en ze zijn goedkoop voor de tijd van het jaar. De komende weken kunnen de prijzen wel stijgen. [naar artikel]


18. Geen Pasen zonder De Ronde en asperges (04/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen Pasen zonder de Ronde en... asperges. Naar verluidt serveerde Cleopatra ze al aan Julius Caesar, maar zekerder is dat dit weekend zowat elke (sterren)chef ze in zijn afhaalmenu stopt. Net zoals er zondag aan de Vlaamse keukentafels vele kilo’s geschild zullen worden terwijl Wout naar de zege snelt. En dat hebben we vooral te danken aan... het kleine Kalfort. Vandaag een gehucht van Puurs, honderd jaar geleden het epicentrum van de witte asperges dat zelfs Parijs overblufte. [naar artikel]


19. Puur Sonja: 3 x genieten van asperges (09/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Dit is hét moment om van asperges te genieten, voordat de telers traditiegetrouw stoppen met telen op 24 juni. Het witte goud op zijn best, nu het... [naar artikel]


20. Daar is het witte goud weer: bij deze Limburgse boeren koop je asperges recht van het veld (29/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]


21. Zo maak je asperges op Vlaamse wijze klaar voor Pasen volgens Piet Huysentruyt: “Prak het ei nooit met een vork” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


22. Asperges zijn uitstekend dankzij strenge vorst (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Zaterdagmiddag werden bij aspergeboer Johan Driessens in Molenbeersel de eerste asperges uit de grond gestoken. Seizoenarbeiders van dienst waren minister Beke en aspergekoningin Bente. [naar artikel]


23. Hoe maak je asperges op Vlaamse wijze klaar? Piet Huysentruyt deelt 7 tips: “Zo krijg je een mooi gebonden saus” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


24. Geen Pasen zonder asperges - en dat danken we aan het kleine Kalfort (04/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen Pasen zonder de Ronde en... asperges. Naar verluidt serveerde Cleopatra ze al aan Julius Caesar, maar zekerder is dat dit weekend zowat elke (sterren)chef ze in zijn afhaalmenu stopt. Net zoals er zondag aan de Vlaamse keukentafels vele kilo’s geschild zullen worden terwijl Wout naar de zege snelt. En dat hebben we vooral te danken aan het kleine Kalfort. Vandaag een gehucht van Puurs, honderd jaar geleden het epicentrum van de witte asperges dat zelfs Parijs overblufte. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!