Piepjong KRC Genk wipt Juventus na strafschoppen: “Hadden erop getraind”

08/02/2023 - 20:12
"De alom geprezen academie van KRC Genk beleefde opnieuw een hoogdag. Een piepjong U19-team, met drie spelers van 15 en eentje van 16 jaar, plaatste zich ten koste van een rijper Juventus via strafschoppen (0-0, 4-3) voor de achtste finales van de Youth League"

1. Wouter Vrancken laat spelers niet oefenen op strafschoppen: “Op training leg ik bal ook in de hoek” (01/08/2023 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk moet thuis winnen om zich te verzekeren van een topaffiche tegen Glasgow Rangers in de derde voorronde van de Champions League. Bij een nederlaag is Racing uitgeschakeld, staat het na de reguliere speeltijd nog gelijk dan volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen. Op het nemen van penalty’s heeft KRC Genk alvast niet getraind, coach Wouter Vrancken ziet er het nut niet van in. [naar artikel]

2. Football Talk. Lloris acht weken uit met knieblessure - U19 Racing Genk verslaat Juventus na strafschoppen en bereikt achtste finales Youth League (08/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het U19-team van KRC Genk heeft zich na een thriller verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Youth League. De Limburgse youngsters versloegen woensdag in de barrages op eigen veld het Italiaanse topteam Juventus, dat in de tweede helft twee rode kaarten kreeg, na strafschoppen met 4-3. Na negentig minuten stond het 0-0. [naar artikel]

3. Genkse jonkies via strafschoppenserie naar achtste finales in Youth League (08/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Net zoals vorig seizoen plaatste KRC Genk zich voor de achtste finales van de Youth League. Een piepjong Racing liet veel bloed, zweet en tranen tegen negen spelers van Juventus maar haalde het uiteindelijk na strafschoppen. [naar artikel]

4. REACTIES. Wouter Vrancken vindt niet dat Genk had moeten trainen op strafschoppen: “Zij hadden het mentale voordeel” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Amper twee maanden na het vorige is Racing Genk een nieuw trauma rijker. Eruit na strafschoppen tegen Servette Genève en niet door naar de derde voorronde van de Champions League, met als vangnet de derde voorronde van de Europa League. Wie had dat op voorhand gedacht? “Het is onze eigen fout dat we eruit liggen”, zei trainer Wouter Vrancken. [naar artikel]

5. Antwerp klaar voor elk scenario in Kosovo, garanderen Alderweireld en Van Bommel: “Getraind op penalty’s, maar hopelijk komt het zover niet” (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met het nodige vertrouwen, maar tegelijk waakzaam: zo kijken Antwerps trainer Mark van Bommel en kapitein Toby Alderweireld de Europese terugmatch tegen het Kosovaarse FC Drita tegemoet. “We hebben getraind op strafschoppen, maar hopen dat het niet zo ver hoeft te komen.” [naar artikel]

6. WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi (01/07/2018 - Metro)

Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Om een plaats bij de laatste vier nemen de Russen het zaterdagavond 7 juli in Sochi op tegen Kroatië of Denemarken, die elkaar […] Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

7. Drie strafschoppen, twee rode kaarten én een doelpunt van Romelu Lukaku: Juventus wint boeiende topper van Inter (15/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Juventus heeft zaterdagavond de Italiaanse topper tegen Inter gewonnen met 3-2. Het was boeiende match met twee drie strafschoppen, twee rode kaarten én een nieuw doelpunt van Romelu Lukaku. Door de overwinning springt Juventus naar de vierde plaats in het klassement, een stek die recht geeft op de Champions League. [naar artikel]

8. Referee Department na derby STVV-KRC Genk: “STVV had twee strafschoppen verdiend” (29/01/2024 - Het Belang van Limburg)

STVV had in de derby tegen KRC Genk niet één, maar twee strafschoppen verdiend. Dat is het oordeel van het Belgian Referee Department, dat ook over een aantal andere discutabele fases een duidelijke mening heeft. [naar artikel]

9. Charleroi wipt Anderlecht uit Beker na strafschoppen (01/12/2016 - Knack)

Nadat het na de reguliere tijd en na verlengingen 2-2 was gebleven, wist Charleroi Anderlecht via strafschoppen uit de Beker te wippen. [naar artikel]

10. MATCHVERSLAG. Genk plaatst zich pas na 147 minuten én strafschoppen voor groepsfase Conference League: “Ging druppel teveel zijn als het niet zou lukken” (31/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Derde keer, goeie keer voor Racing Genk. In een slijtageslag van 147 minuten in het bloedhete Adana plaatste de ploeg van trainer Wouter Vrancken zich na strafschoppen ten koste van het Turkse Demirspor voor de Conference League. [naar artikel]

11. Dries Mertens wint Coppa Italia met Napoli na strafschoppen tegen Juventus: “Ik heb lang nagedacht voor ik verlengde” (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Geen heldenrol, wel een prijs voor Dries Mertens. Napoli won de Coppa Italia na strafschoppen tegen competitieleider Juventus. Milik trapte de... [naar artikel]

12. Nainggolan gaat met Roma na strafschoppen onderuit tegen Juventus (31/07/2017 - Het Belang van Limburg)

AS Roma en Juventus hebben elkaar zondagavond in een partij om de International Champions Cup in het Amerikaanse Foxborough (Massachusetts) in evenwicht gehouden. Het werd 1-1, waarna Juventus in de strafschoppenreeks met 5-4 aan het langste eind trok. Radja Nainggolan speelde 65 minuten mee bij de Romeinen. [naar artikel]

13. Milan slaat Juventus knock-out in Supercoppa na strafschoppen (23/12/2016 - Sporza)

Juventus heeft naast zijn 8e trofee in de Italiaanse Supercup gegrepen. Bij een 1-1-stand na 120 minuten misten Dybala en Mandzukic vanaf elfmeter. [naar artikel]

14. Football Talk. Genk loot Juventus in Youth League - Neuer blijft ondanks blessurezorgen eerste keuze tussen Duitse palen (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een echte topper voor Genk in de Youth League: Juventus. In de vorige ronde schakelde de U19 van Genk het Noord-Ierse Coleraine uit. Op verplaatsing werd met 0-4 gewonnen, thuis met 6-1. Nu wacht dus Juventus. De Oude Dame eindigde met 11 op 18 tweede in een groep met PSG, Benfica en Maccabi Haifa. Het duel wordt op 7 of 8 februari in Genk gespeeld. [naar artikel]

15. De zeldzame penaltymisser van Ronaldo: Juventus naar finale na teleurstellende pot voetbal (12/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Op tien strafschoppen mist hij er gemiddeld anderhalve. De voorpagina’s zijn niet zoals CR7 die in gedachten had. Juventus plaatste zich na een... [naar artikel]

16. “Strafschoppen zijn altijd een loterij”: Geen finale voor Philippe Clement en AS Monaco in Franse beker (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Philippe Clement en AS Monaco hebben zich niet kunnen verzekeren van een finaleplaats in de Coupe de France. De Monegasken sneuvelden na strafschoppen op het veld van Nantes. “We hadden het geluk niet aan onze zijde", besloot Clement achteraf. [naar artikel]

17. Karting Genk uitzinnig na wereldzege van Max Verstappen: “Hij is een kind van ons” (13/12/2021 - Het Belang van Limburg)

En of ze bij Karting Genk gefeest hebben afgelopen zondag. Max Verstappen heeft er vijftien jaar lang getraind en gestreefd naar de wereldtitel die hij zondag voor het eerst binnenrijfde. “En hij heeft honger naar meer”, weet Paul Lemmens de bezieler van Karting Genk. [naar artikel]

18. Nicky Hayen en Club Brugge geven ontspannen indruk voor confrontatie met PAOK: “Hebben niet op strafschoppen getraind” (17/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Nicky Hayen (43) staat voor de grootste match uit zijn carrière. De spanning, op en naast het veld, zal immens zijn, maar Hayen haalde de schouders op: “We moeten dit omarmen.” [naar artikel]

19. Ongelukkig basisdebuut voor recordaankoop Matthijs de Ligt, Juventus-verdediger scoort owngoal (24/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Matthijs de Ligt heeft woensdag geen al te gelukkig debuut in de basis gemaakt bij Juventus. De Nederlandse verdediger scoorde na tien minuten in het vriendschappelijke duel met Inter op de International Champions Cup in het Chinese Nanjing een eigen doelpunt. Juventus won uiteindelijk de partij na strafschoppen (4-3). [naar artikel]

20. Thibaut Courtois stopt in 2022 meer dan de helft van de strafschoppen die hij tegen krijgt: “Dat is dus niét een slecht punt bij mij” (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Was hij geprikkeld door de berichten die verschenen dat hij te weinig penalty’s pakte? Ze waren hoe dan ook terecht voor een doelman van zijn niveau. Tussen zijn debuut in 2010 bij Genk en het einde van het kalenderjaar 2021 kreeg hij 55 strafschoppen tegen en daar hield hij er maar acht van tegen. Dat is ocharme 14 procent, één op acht. Dit jaar zit hij aan 5 gestopte strafschoppen op 9. Dat is een reddingspercentage van 56 procent, meer dan één op twee. [naar artikel]

21. Veld Hockeyclub Genk is klaar: “Trainen kan, wedstrijden nog niet” (26/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Het eerste speelveld van Hockeyclub Genk is klaar. Overdag kan er getraind worden, maar wedstrijden zullen pas in januari van start kunnen gaan. “Eerst moeten we de bezoekers waardig kunnen ontvangen”, zegt voorzitter Gerd Houben. [naar artikel]

22. Priske gelooft voor 100 procent in Antwerpse stunt: “Radja is goed bezig” (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zelf twee doelpunten maken, een clean sheet houden en winnen met strafschoppen. Of gewoon drie goals scoren. Antwerps missie even neerpennen is poepsimpel, ze ook daadwerkelijk realiseren wordt een ander paar mouwen. Toch gelooft coach Brian Priske rotsvast in de goede afloop. “We hebben niet getraind op penalty’s.” [naar artikel]

23. Onze chef voetbal vindt dat Genk Van den Brom na bekerexit niet kan ontslaan: “Scorebordbeleid is al even erg als scorebordjournalistiek” (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge staat in de kwartfinale bij gratie van de strafschoppen. Na een spektakelwedstrijd waarin beide ploegen elkaar met defensieve flaters de loef afstaken. Racing Genk likt de wonden. Onze chef voetbal breekt daarbij een lans voor John van den Brom. “De realiteit is dat Racing Genk afgelopen week gewoon goed voetbal serveerde.” [naar artikel]