De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Akkefietje met Dimitri Van den Bergh tijdens Premier League darts: security moet even ingrijpen bij walk-on in Cardiff

Gazet van Antwerpen

10/02/2023 - 17:04

Dimitri Van den Bergh raakte donderdag niet voorbij de kwartfinales in de Premier League. ‘The DreamMaker’ verloor met 6-4 van Michael van Gerwen, die hem een week eerder had verslagen in de halve finales. Tijdens de walk-on liep het echter even mis voor onze landgenoot.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. KIJK. Incident tijdens walk-on van Dimitri Van den Bergh ontging veel tv-kijkers, security greep kordaat in (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de start van het duel tussen Dimitri Van den Bergh en Michael van Gerwen in Cardiff in de Premier League darts kwam het even tot een akkefietje. Tijdens zijn walk-on werd onze landgenoot wel heel stevig aan zijn arm getrokken door een fan (zie video boven vanaf seconde 6).
  [naar artikel]
 2. KIJK. Nieuw incident tijdens walk-on op Premier League: “Dit is ‘not done’, ze zouden hem onmiddellijk uit de zaal moeten zetten” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Herkenbaar voorval in de Premier League. Na Dimitri Van den Bergh werd ook Nathan Aspinall tijdens zijn walk-on gestoord door een fan. De toeschouwer hield de hand van de Engelsman iets te lang vast, waardoor de security moest ingrijpen.
  [naar artikel]
 3. Dimitri Van den Bergh lijdt eerste nederlaag in Premier League (09/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri Van den Bergh heeft voor het eerst verloren in de Premier League darts. De Belg verloor vrijdagavond van José Oliveira de Sousa, het nummer 14 van de wereld dat net als Van den Bergh debuteert in de Premier League. Het werd 3-7. Van den Bergh blijft tweede in de stand. Over tien dagen staat speeldag zes op het programma.
  [naar artikel]
 4. Dimitri Van den Bergh verplettert Kim Huybrechts op WK darts en stoot door naar kwartfinale (30/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri Van den Bergh staat na een walk over in de kwartfinales van het WK darts. Dancing Dimi acteerde op een hoog niveau, terwijl Kim Huybrechts nooit echt zijn draai vond. Dat heeft geresulteerd in een totale walk over: 4-0. Enkel in de derde set kon “The Hurricane” even weerwerk bieden door twee legs te winnen. Dimitri Van den Bergh neemt het in de kwartfinales op tegen Jonny Clayton.
  [naar artikel]
 5. Premier League Darts: Dimitri Van den Bergh stuit op sterke Schot (07/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geen zevende zege voor Dimitri Van den Bergh in de Premier League Darts. De Antwerpenaar moest zijn meerdere erkennen in de Schot Gary Anderson: 8-4.
  [naar artikel]
 6. “Sensationele” Dimitri Van den Bergh blijft steken op gelijkspel in Premier League darts (22/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri Van den Bergh heeft niet opnieuw kunnen winnen in de Premier League darts. Onze landgenoot bleef donderdagavond op de negende speeldag op 6-6 steken tegen James Wade.
  [naar artikel]
 7. Dimitri Van Den Bergh wordt verpletterd door Van Gerwen in Premier League Darts (05/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een bijzonder sterke Michael van Gerwen heeft onze landgenoot Dimitri Van Den Bergh met stevige cijfers geklopt in de Premier League Darts in het Engelse Milton Keynes. Het werd uiteindelijk 3-8 voor de dartslegende uit Nederland.
  [naar artikel]
 8. Dimitri van den Bergh haalt uit tegen Glen Durrant en pakt tweede zege in Premier League darts (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri van den Bergh heeft uitgehaald in zijn derde wedstrijd in de Premier League darts. De Belg klopt de Engelsman Glen Durrant met een knappe 0-7. Van den Bergh gooide drie 180’s tegen de ex-wereldkampioen en komt voorlopig alleen aan de leiding.
  [naar artikel]
 9. Michael van Gerwen jaagt op zesde titel in “radicaal vernieuwde” Premier League darts, zonder Dimitri Van den Bergh (03/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag gaat de prestigieuze Premier League darts van start. Zonder Dimitri Van den Bergh deze keer, maar met acht andere topspelers én een nieuw format.
  [naar artikel]
 10. Dimitri Van den Bergh kan opnieuw niet winnen in Premier League Darts, deze keer is de wereldkampioen te sterk (30/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Op de negende avond van de Premier League Darts heeft Dimitri Van den Bergh niet kunnen stunten tegen wereldkampioen Michael Smith. In Berlijn werd het in de kwartfinale 3-6 voor Bully Boy.
  [naar artikel]
 11. Dimitri Van den Bergh klopt Jonny Clayton met 7-3 en springt naar leiding in Premier League darts (19/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri Van den Bergh is opnieuw naar de leiding gesprongen in de Premier League darts. De Belg klopte maandagavond op speeldag zes Jonny Clayton, de winnaar van de Masters. Van den Bergh haalde het met knappe 7-3-cijfers.
  [naar artikel]
 12. Dimitri Van den Bergh duikt vlak voor WK op in Cardiff: dansen met Gerwyn Price, “ijskoude zaal” en poseren met dartsfenomeen (12/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri Van den Bergh begint op 17 december aan zijn WK darts. Tot het zover is, traint ‘The DreamMaker’ zich te pletter aan de zijde van collega/vriend Damon Heta, in hun huis in Leicester. Maar zondagavond dook Van den Bergh op in… Cardiff.
  [naar artikel]
 13. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Kan Dimitri Van den Bergh wereldkampioen Michael Smith vloeren? (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De slotspeeldag in de Premier League darts. In Aberdeen strijden Jonny Clayton en Nathan Aspinall voor het laatste plekje in de Final Four. Dimitri Van den Bergh maakt geen kans meer op zo’n play-off-ticket. Wie wint het laatste minitoernooi? Volg het hier of op VTM 2!
  [naar artikel]
 14. Dimitri Van Den Bergh wordt verpletterd door losgeslagen Michael van Gerwen in Premier League Darts (05/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een bijzonder sterke Michael van Gerwen heeft onze landgenoot Dimitri Van Den Bergh met stevige cijfers geklopt in de Premier League Darts in het Engelse Milton Keynes. Het werd uiteindelijk 3-8 voor de dartslegende uit Nederland.
  [naar artikel]
 15. LIVE DARTS. Break voor De Sousa, Van den Bergh moet achtervolgen tegen Portugees (24/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag gaat de finaleweek van de Premier League Darts van start. Mét publiek. “Het wordt plezant”, zegt Dimitri Van den Bergh, die nog vier punten wil pakken om zich zo te plaatsen voor de play-offs. De slotweek van de Premier League is te bekijken op VTM 2, hieronder kunt u via liveverslag volgen. Van den Bergh speelt vanavond omstreeks 20u55.
  [naar artikel]
 16. LIVE DARTS. Dimitri Van den Bergh start met nipt verlies tegen De Sousa aan slotweek Premier League darts en valt uit de top vier (24/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh heeft de finaleweek van de Premier League Darts met een valse noot ingezet. Hij verloor nipt van de Portugees José de Sousa en valt zo uit de top vier. Voorlopig geen play-offs dus voor onze landgenoot. Het werd 8-6.
  [naar artikel]
 17. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Zet Dimitri Van den Bergh grote stap richting volgende ronde? (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dag drie op de Premier League Darts. Onze landgenoot Dimitri Van den Bergh, op dit moment mee aan de leiding in het klassement, gaat tegen Glen Durrant op zoek naar zijn tweede zege op rij. Alle duels zijn LIVE te bekijken op VTM 4.
  [naar artikel]
 18. LIVE DARTS. Wright opnieuw meteen onderuit, Van den Bergh in laatste kwartfinale tegen Van Gerwen (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh (28) staat vanavond in de Premier League tegenover Michael van Gerwen (33). Een Belgisch-Nederlands duel in de kwartfinale in Cardiff. “Dimitri heeft heel veel geluk gehad met zijn Premier League-ticket”, zegt Van Gerwen in een gesprek met onze redactie. Bekijk alle duels vanavond op VTM 2 of volg het op de voet in onze liveblog!
  [naar artikel]
 19. LIVE DARTS. Wereldkampioen Smith zet Clayton opzij, Van den Bergh in laatste kwartfinale tegen Van Gerwen (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh (28) staat vanavond in de Premier League tegenover Michael van Gerwen (33). Een Belgisch-Nederlands duel in de kwartfinale in Cardiff. “Dimitri heeft heel veel geluk gehad met zijn Premier League-ticket”, zegt Van Gerwen in een gesprek met onze redactie. Bekijk alle duels vanavond op VTM 2 of volg het op de voet in onze liveblog!
  [naar artikel]
 20. Dimitri Van den Bergh eindigt op tweede plaats in eerste fase Premier League darts (23/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met een 6-6 gelijkspel tegen de Engelsman James Wade (PDC 4) is Dimitri Van den Bergh (PDC 9) donderdagavond tweede geworden in het eindklassement van de eerste fase in de Premier League darts (993.000 euro), die plaatsvond in het Engelse Milton Keynes.
  [naar artikel]
 21. Dimitri Van den Bergh voor het eerst geselecteerd voor Premier League Darts (03/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De PDC heeft direct na de door Gerwyn Price gewonnen WK-finale de namen van negen van de tien deelnemers van de Premier League Darts bekendgemaakt, met daarbij voor het eerst onze landgenoot Dimitri Van den Bergh. Uiteraard behoort ook de nieuwe wereldkampioen bij het deelnemersveld.
  [naar artikel]
 22. Deze vijf mannen zonder dartsverleden beslisten over de deelname van Dimitri Van den Bergh aan de Premier League darts (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf mannen bepaalden dat Dimitri Van den Bergh een ticket kreeg voor de Premier League. Geen van hen speelde ooit darts op een hoog niveau. Waarom gaven zij ‘Dancing Dimi’ een plek in het prestigieuze dartsevent? Een inzicht in de selectieprocedure van de PDC.
  [naar artikel]
 23. LIVE DARTS. Tijd voor ‘Dancing Dimi’! Wat doet Van den Bergh in laatste kwartfinale tegen Van Gerwen? (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh (28) staat vanavond in de Premier League tegenover Michael van Gerwen (33). Een Belgisch-Nederlands duel in de kwartfinale in Cardiff. “Dimitri heeft heel veel geluk gehad met zijn Premier League-ticket”, zegt Van Gerwen in een gesprek met onze redactie. Bekijk alle duels vanavond op VTM 2 of volg het op de voet in onze liveblog!
  [naar artikel]
 24. Dancing Dimi doet het weer: Van den Bergh klopt Rob Cross en blijft leider in Premier League darts (20/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dimitri Van den Bergh heeft dinsdagavond gewonnen op speeldag zeven van de Premier League darts. Hij haalde het van Rob Cross, het nummer vijf van de wereld, met 4-7. Van den Berg blijft zo aan de leiding staan in de Premier League.
  [naar artikel]
 25. Dancing Dimi doet het weer: Van den Bergh verslaat Cross en blijft leider in Premier League darts (20/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri Van den Bergh heeft dinsdagavond gewonnen op speeldag zeven van de Premier League darts. Hij haalde het van Rob Cross, het nummer vijf van de wereld, met 4-7. Van den Berg blijft zo aan de leiding staan in de Premier League.
  [naar artikel]
 26. Dimitri Van den Bergh grijpt zoals verwacht naast ticket voor Premier League Darts (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zoals verwacht geen Premier League Darts voor Dimitri Van den Bergh. Onze 27-jarige landgenoot strandde afgelopen weekend in de tweede ronde van de Masters en hoort niet bij de acht deelnemers die vanaf donderdag strijden om de prestigieuze winst.
  [naar artikel]
 27. Dimitri Van den Bergh grijpt zoals verwacht naast ticket voor Premier League Darts (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zoals verwacht geen Premier League Darts voor Dimitri Van den Bergh. Onze 27-jarige landgenoot strandde afgelopen weekend in de tweede ronde van de Masters en hoort niet bij de acht deelnemers die vanaf donderdag strijden om de prestigieuze winst.
  [naar artikel]
 28. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Hoe doet Dimitri Van den Bergh het op de vijfde avond? (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Engelse Exeter is vanavond het decor van de vijfde avond van de Premier League darts. Dimitri Van den Bergh komt voor het eerst in actie rond 21u10 - hij neemt het dan op tegen Chris Dobey. Hoever ‘Dacing Dimi' komt, ontdekt u in onderstaande liveblog.
  [naar artikel]
 29. Dit jaar mag Dimitri Van den Bergh niet meedoen: acht deelnemers Premier League Darts bekend (31/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zoals verwacht grijpt Dimitri Van den Bergh (27) naast een ticket voor de Premier League Darts. Hij hoort niet bij de acht die het vanaf donderdag tegen elkaar opnemen in de prestigieuze competitie. ‘Dancing Dimi’ strandde afgelopen weekend al in de tweede ronde van de Masters.
  [naar artikel]
 30. Dimitri Van den Bergh botst opnieuw op “The Asp”, Smith wint hoogstaande finale tegen Price in Premier League darts (28/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri Van den Bergh (PDC-10) heeft zich in het Engelse Leeds niet voor de kwartfinales van de dertiende nacht in de Premier League darts kunnen plaatsen. In de eerste ronde verloor de 28-jarige Antwerpenaar opnieuw met 6-4 van de Engelsman Nathan Aspinall (PDC-9). Vorige week hield “The Asp” Van den Bergh met dezelfde score uit de finale.
  [naar artikel]
 31. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Dimitri Van den Bergh: “Wil zeker in top vier geraken, maar dit zijn de beste spelers ter wereld” (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Engelse Exeter is vanavond het decor van de vijfde avond van de Premier League darts. Dimitri Van den Bergh komt voor het eerst in actie rond 21u10 - hij neemt het dan op tegen Chris Dobey. Hoever ‘Dacing Dimi' komt, ontdekt u in onderstaande liveblog.
  [naar artikel]
 32. Alarmbellen gaan af bij Dimitri Van den Bergh: Belgische darter doet bijzonder slechte zaak in Premier League (25/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Opnieuw geen overwinning in de Premier League darts voor Dimitri Van den Bergh (PDC-9). Onze landgenoot ging ook tegen goede vriend en ex-wereldkampioen Peter Wright onderuit.
  [naar artikel]
 33. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Kan Dimitri Van den Bergh in Newcastle Nathan Aspinall kloppen in de kwartfinale? Volg het duel hier of kijk bij VTM 2! (23/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Premier League darts houdt vanavond halt in Newcastle. Knokt Dimitri Van den Bergh zich in de kwartfinales voorbij Nathan Aspinall? De match van ‘Dancing Dimi’ en alle andere duels kunt u volgen op deze pagina of via VTM 2.
  [naar artikel]
 34. Dimitri Van den Bergh slikt eerste nederlaag op Premier League darts (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh (PDC-9) heeft zijn eerste nederlaag geleden op de Premier League darts. Na twee zeges en twee draws ging onze 26-jarige landgenoot onderuit tegen José de Sousa (PDC-14). Het werd 3-7. ‘Dancing Dimi’ is ook zijn leidersplaats kwijt aan Jonny Clayton.
  [naar artikel]
 35. Dimitri Van den Bergh slikt eerste nederlaag op Premier League darts (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh heeft zijn eerste nederlaag geleden op de Premier League darts. Na twee zeges en twee draws ging onze 26-jarige landgenoot onderuit tegen José de Sousa. Het werd 3-7. ‘Dancing Dimi’ is ook zijn leidersplaats kwijt aan Jonny Clayton.
  [naar artikel]
 36. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Dimitri Van den Bergh of geblesseerde Michael van Gerwen, wie bereikt finale in Aberdeen? (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De slotspeeldag in de Premier League darts. Dimitri Van den Bergh stuntte tegen Michael Smith en staat in de halve finales tegenover Michael van Gerwen, die een schouderblessure opliep. Jonny Clayton greep dan weer het laatste play-off-ticket. Wie wint het laatste minitoernooi? Volg het hier of op VTM 2!
  [naar artikel]
 37. Dimitri Van den Bergh start met nipt verlies tegen De Sousa aan slotweek Premier League darts en valt uit de top vier (24/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh heeft de finaleweek van de Premier League Darts met een valse noot ingezet. Hij verloor nipt van de Portugees José de Sousa en valt zo uit de top vier. Voorlopig geen play-offs dus voor onze landgenoot. Na een spannende wedstrijd werd het 8-6.
  [naar artikel]
 38. Dimitri Van den Bergh na jaartje afwezigheid weer geselecteerd voor Premier League darts (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor Dimitri Van den Bergh (28). Onze landgenoot kreeg van de PDC een wildcard in de bus voor de Premier League, een prestigieus toernooi met acht topspelers over een tijdspanne van zeventien weken.
  [naar artikel]
 39. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Dimitri Van den Bergh rekent af met onsportief publiek, Michael van Gerwen loopt schouderblessure op (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De slotspeeldag in de Premier League darts. In Aberdeen strijden Jonny Clayton en Nathan Aspinall voor het laatste plekje in de Final Four. Dimitri Van den Bergh maakt geen kans meer op zo’n play-off-ticket, maar klopte in zijn kwartfinale wel wereldkampioen Michael Smith. Wie wint het laatste minitoernooi? Volg het hier of op VTM 2!
  [naar artikel]
 40. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Opent Dimitri Van den Bergh z’n avond in Newcastle met zege tegen Nathan Aspinall? (23/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Premier League darts houdt vanavond halt in Newcastle. Knokt Dimitri Van den Bergh zich in de kwartfinales voorbij Nathan Aspinall? De match van ‘Dancing Dimi’ en alle andere duels kunt u volgen op deze pagina of via VTM 2. De uitzending begint om 20 uur!
  [naar artikel]
 41. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Wint Dimitri Van den Bergh zijn kwartfinale tegen Chris Dobey in Manchester? (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de Premier League staat de veertiende speeldag op het programma, deze keer in de AO Arena in Manchester. Onze landgenoot Dimitri Van den Bergh kende een lastige campagne tot nu toe en moet hopen op een mirakel om zich nog bij de eerste vier te scharen. Bovenin het klassement kan het wel nog schuiven. Volg het allemaal in onderstaande liveblog.
  [naar artikel]
 42. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Dimitri Van den Bergh rechtstreeks naar finale tegen Price: Van Gerwen geeft forfait door schouderblessure (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De slotspeeldag in de Premier League darts. Dimitri Van den Bergh stuntte tegen Michael Smith en staat en kreeg in de halve finale forfait van Michael van Gerwen, die een schouderblessure opliep. Jonny Clayton greep dan weer het laatste play-off-ticket. Kan Van den Bergh het laatste minitoernooi winnen? Volg het hier of op VTM 2!
  [naar artikel]
 43. LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Dimitri Van den Bergh vloert Michael Smith en staat in de halve finales (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De slotspeeldag in de Premier League darts. In Aberdeen strijden Jonny Clayton en Nathan Aspinall voor het laatste plekje in de Final Four. Dimitri Van den Bergh maakt geen kans meer op zo’n play-off-ticket, maar klopte in zijn kwartfinale wel wereldkampioen Michael Smith. Wie wint het laatste minitoernooi? Volg het hier of op VTM 2!
  [naar artikel]
 44. Dimitri Van den Bergh slikt eerste nederlaag op Premier League darts en is leidersplek kwijt (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh (PDC-9) heeft zijn eerste nederlaag geleden op de Premier League darts. Na twee zeges en twee draws ging onze 26-jarige landgenoot onderuit tegen José de Sousa (PDC-14). Het werd 3-7. ‘Dancing Dimi’ is ook zijn leidersplaats kwijt aan Jonny Clayton.
  [naar artikel]
 45. Elke donderdag live bij VTM en HLN: Dimitri Van den Bergh na jaartje afwezigheid weer geselecteerd voor Premier League darts (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor Dimitri Van den Bergh (28). Onze landgenoot kreeg van de PDC een wildcard in de bus voor de Premier League, een prestigieus toernooi met acht topspelers over een tijdspanne van zeventien weken.
  [naar artikel]
 46. Hij gaat nog meer van huis zijn, maar Dimitri Van den Bergh wil knallen in lucratieve Premier League darts: “Dit is te zot voor woorden” (30/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na een jaar afwezigheid zal Dimitri Van den Bergh in 2023 opnieuw aantreden in de Premier League darts, een van de drie grootste toernooien waaraan slechts acht spelers mogen deelnemen. “Ik heb er nog altijd geen woorden voor”, aldus ‘The DreamMaker’.
  [naar artikel]
 47. Dimitri Van den Bergh wint na nagelbijter van Anderson in Premier League en springt opnieuw naar leiding (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri Van den Bergh heeft woensdagavond gewonnen tegen Gary Anderson op speeldag 8 van de Premier League darts. Het werd 5-7 tegen het Schotse nummer zes van de wereld. Van den Bergh springt zo opnieuw naar de leiding in de Premier League.
  [naar artikel]
 48. Dimitri Van den Bergh mag dit jaar meedoen in de lucratieve Premier League (04/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Goed nieuws voor Dimitri Van den Bergh. De Antwerpenaar is zeker van deelname aan de lucratieve Premier League darts. Iets wat ‘Dancing Dimi’ te danken heeft aan zijn World Matchplay-titel en zijn negende plaats op de PDC-wereldranglijst.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy