De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vlaanderen stopt met adopties uit Vietnam

Knack

14/02/2023 - 16:39

Voor adopties uit Portugal, Colombia en Zuid-Afrika staat het licht wel op groen. Voor Kazachstan komt er een bijkomend bezoek ter plaatse. De screening van 15 andere herkomstlanden loopt nog. Na berichten over wanpraktijken met interlandelijke adopties uit Ethiopië in 2019 besliste de Vlaamse regering een expertenpanel op te richten rond interlandelijke adopties. Na de […] The post Vlaanderen stopt met adopties uit Vietnam appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaanderen stopt met adopties uit Vietnam: “Onvoldoende garanties om wanpraktijken uit te sluiten” (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen stopt met interlandelijke adopties uit Vietnam. Uit een eerste screeningsronde van vijf herkomstlanden blijkt dat er onvoldoende garanties zijn dat wanpraktijken met adopties uit Vietnam uitgesloten zijn, zo concludeert Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Hilde Crevits. Voor adopties uit Portugal, Colombia en Zuid-Afrika staat het licht wel op groen. Voor Kazachstan komt er een bijkomend bezoek ter plaatse. De screening van 15 andere herkomstlanden loopt nog.
  [naar artikel]
 2. Geen adopties meer uit Vietnam, Kazachstan ligt nog in de weegschaal (14/02/2023 - De Standaard)
  Het wordt onmogelijk om vanuit Vlaanderen een kind te adopteren uit Vietnam. Vlaanderen zet de samenwerking met dat land stop, omdat er onvoldoende garanties zijn dat de rechten van kinderen die in aanmerking komen voor adoptie en die van hun gezin gewaarborgd worden.
  [naar artikel]
 3. Aantal interlandelijke adopties stabiliseert na dalende trend (03/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vorig jaar waren er in Vlaanderen 28 interlandelijke adopties en 17 binnenlandse adopties. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (cd&v) heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v).
  [naar artikel]
 4. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018 (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar 19 binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties tussen de...
  [naar artikel]
 5. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018: “Instagram-generatie wil het perfecte kind” (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar negentien binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties...
  [naar artikel]
 6. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018 (10/01/2019 - De Morgen)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar 19 binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties tussen de 22 en 35. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Kind & Gezin. 
  [naar artikel]
 7. ‘Adoptie uit het buitenland is altijd al omstreden geweest’ (14/09/2023 - De Standaard)
  Historica Chiara Candaele behaalde zopas haar doctorstitel met een proefschrift over transnationale adopties. ‘Vanaf het begin was er kritiek. Over adopties uit Vietnam en Zuid-Korea in de jaren 70 was er óók al onrust.’
  [naar artikel]
 8. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018 (10/01/2019 - Knack)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar 19 binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties tussen de 22 en 35. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Kind & Gezin. Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) waarschuwt voor de 'zoektocht naar het perfecte kind'.
  [naar artikel]
 9. Verdachte adopties in ons land: parket voert onderzoek naar alle adopties via Congolees weeshuis (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het federaal parket zal alle adopties via het omstreden Congolese weeshuis Tumaini herbekijken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van de woordvoerder van het federaal parket. Al in drie adopties is er sprake van verregaande fraude. Nu zullen ook de acht andere adopties uit het weeshuis van Julienne Mpemba onder de loep worden genomen.
  [naar artikel]
 10. Verdachte adopties in ons land: parket voert onderzoek naar alle adopties via Congolees weeshuis (10/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het federaal parket zal alle adopties via het omstreden Congolese weeshuis Tumaini herbekijken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van de woordvoerder van het federaal parket. Al in drie adopties is er sprake van verregaande fraude. Nu zullen ook de acht andere adopties uit het weeshuis van Julienne Mpemba onder de loep worden genomen.
  [naar artikel]
 11. ‘Geen aanwijzing van onregelmatigheid bij adopties in Vlaanderen’ (05/05/2017 - De Standaard)
  Het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA), dat kandidaat-adoptieouders begeleidt voor en gedurende de adoptieprocedure, heeft geen aanwijzingen van onregelmatigheden bij de enige drie adopties in Vlaanderen uit de DR Congo in 2015. Ook die kinderen kwamen uit het weeshuis Tumaini in Kinshasa, waarover Het Laatste Nieuws vrijdag bericht.
  [naar artikel]
 12. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018: 'De Instagram-generatie wil het perfecte kind' (10/01/2019 - Knack)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar 19 binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties tussen de 22 en 35. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Kind & Gezin. Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) waarschuwt voor de 'zoektocht naar het perfecte kind'.
  [naar artikel]
 13. Alle Belgische adopties via omstreden Congolees weeshuis onderzocht (10/05/2017 - De Standaard)
  Het federaal parket zal alle Belgische adopties die via het omstreden Congolese weeshuis Tumaini gebeurd zijn herbekijken. Drie van die adopties bleken eerder al niet wettelijk te zijn. Nu zullen ook de andere adopties uit het weeshuis van Julienne Mpemba onder de loep worden genomen.
  [naar artikel]
 14. Parket voert onderzoek naar alle adopties via Congolees weeshuis (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het federaal parket zal alle adopties via het omstreden Congolese weeshuis Tumaini herbekijken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag op basis van de woordvoerder van het federaal parket. Al in drie adopties is er sprake van verregaande fraude. Nu zullen ook de acht andere adopties uit het weeshuis van Julienne Mpemba onder de loep worden genomen.
  [naar artikel]
 15. Aantal internationale adopties zakt drastisch (10/04/2019 - De Morgen)
  Het aantal internationale adopties in Vlaanderen is dit jaar zeer stevig afgenomen. 'Er is al enkele jaren sprake van een neerwaartse trend', zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin, 'maar dit is een ongezien laag cijfer.'
  [naar artikel]
 16. Geert Versnick (Open Vld) stapt op na nieuwe onthullingen (10/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Geert Versnick (Open VLD) stopt als gedeputeerde bij de provincie Oost-Vlaanderen. Dit gebeurt na onthullingen over onkostennota’s voor overnachtingen in Bangkok. Versnick reisde al vijf jaar tweemaal per jaar naar Vietnam voor een economische missie. Daarbij deed hij telkens een onnodige tussenstop in Vietnam. Zo overnachtte hij in hotelsuites aan 320 euro per nacht.
  [naar artikel]
 17. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018 in zoektocht naar perfecte kind (10/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar 19 binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties tussen de 22 en 35. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Kind & Gezin. Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) gebruikt de cijfers als kapstok voor een bezorgdheid. Hij waarschuwt voor de “zoektocht naar het perfecte kind”.
  [naar artikel]
 18. Vlaanderen werkt niet meer samen met Vietnam voor adoptie (14/02/2023 - VRT NWS)
  Vlaanderen zet de samenwerking met Vietnam voorlopig stop in verband met adoptie. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) beslist na een screening van 5 van de 20 landen waarmee Vlaanderen samenwerkt voor adoptie. Volgens Crevits is er te weinig vertrouwen waardoor eventuele wantoestanden bij adoptie niet kunnen worden uitgesloten.
  [naar artikel]
 19. MR vraagt onderzoek naar illegale adopties in België (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  MR-Kamerlid Michel De Maegd vraagt de regering om het bestaan van illegale adopties in België te erkennen en na te denken over een slachtofferstatuut voor de kinderen in kwestie. Volgens De Maegd zijn wel honderden families in België onbewust betrokkenen bij illegale adopties, daarom is er onderzoek nodig, vindt hij.
  [naar artikel]
 20. Handelsakkoord tussen de Europese Unie en Vietnam goedgekeurd (12/02/2020 - VRT NWS)
  Het Europees Parlement keurt het handelsakkoord tussen de EU en Vietnam goed. Daardoor zal voortaan de handel tussen de EU en Vietnam goedkoper worden. Bijna alle douanerechten worden afgeschaft. Dat is belangrijk omdat Vietnam een van onze grootste handelspartners in Azië is.
  [naar artikel]
 21. Na China verbiedt ook Vietnam handel in wilde dieren wegens coronavirus (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vietnam stopt onmiddellijk met de handel in wilde dieren of producten afkomstig van wilde dieren vanwege het coronavirus. Dat heeft premier Nguyen...
  [naar artikel]
 22. Grootschalig onderzoek naar wanpraktijken bij adoptie: kinderen geroofd bij ouders groeien hier als geadopteerd weeskind op (05/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst start er in Vlaanderen een grootschalig onderzoek naar mogelijke wantoestanden bij adoptie. Drie universiteiten gaan alle interlandelijke adopties in kaart brengen, mogelijke wanpraktijken oplijsten en aanbevelingen formuleren. Dat na een rist schandalen bij adopties uit Guatemala, Ethiopië en Congo.
  [naar artikel]
 23. Te weinig vraag, dus telt Vlaanderen voortaan nog maar één dienst voor buitenlandse adopties (19/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 1 juli heeft ons land niet langer drie maar nog maar één dienst voor buitenlandse adopties. “De dossiers van elk kandidaat-adoptiegezin wordt de komende maanden stapsgewijs overgeheveld”, zegt Adoptieambtenaar Ariane Van den Berghe.
  [naar artikel]
 24. Te weinig vraag, dus telt Vlaanderen voortaan nog maar één dienst voor buitenlandse adopties (19/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 1 juli heeft ons land niet langer drie maar nog maar één dienst voor buitenlandse adopties. “De dossiers van elk kandidaat-adoptiegezin wordt de komende maanden stapsgewijs overgeheveld”, zegt Adoptieambtenaar Ariane Van den Berghe.
  [naar artikel]
 25. Aantal interlandelijke adopties historisch laag (22/02/2019 - Metro)
  Vorig jaar vonden amper 32 buitenlandse kindjes via adoptie een nieuwe thuis bij een Vlaams gezin. In 2017 waren dat er nog 59 en in 2012 zelfs nog 122. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) heeft opgevraagd bij ­minister van Welzijn Vandeurzen (CD&V). Het aantal interlandelijke adopties gaat al jaren in dalende lijn. In 2012 werden in Vlaanderen nog 122 kinderen vanuit het buitenland geadopteerd. Ook toen al was er sprake van een dalende trend. Na 2012 – het jaar waarin het parlement een nieuw decreet op interlandelijke adoptie goedkeurde – ging het aantal interlandelijke adopties nog verder naar beneden. Vanaf 2013 waren het er nooit meer dan een zeventigtal en in 2018 is er sprake van amper 32 interlandelijke adopties, een historisch laag cijfer. De 32 interlandelijk geadopteerde kinderen in 2018 zijn afkomstig uit twaalf verschillende landen (Bulgarije, Burkina Faso, China, Filipijnen, Haïti, India, Kazachstan, Portugal, Thailand, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika). Er gebeurden niet alleen veel minder adopties in 2018, ook een aantal kanalen bleven inactief of werden volledig stopgezet. Vanuit Chili, Ethiopië, Guinee en Polen werden in 2017 nog wel kinderen geadopteerd, maar in 2018 niet meer. “Het aantal interlandelijke adopties is de afgelopen jaren wereldwijd sterk gedaald en dat zal de komende jaren wellicht niet opnieuw spectaculair toenemen”, zegt CD&V-parlementslid Katrien Schryvers. Volgens haar zijn er verschillende oorzaken voor de terugval. Zo wordt er onder ander meer ingezet op opvang in de herkomstlanden. “Het aantal kinderen dat geadopteerd wordt vanuit eenzelfde kanaal is ook heel beperkt. Er worden wel nieuwe kanalen onderzocht, maar dat vraagt veel expertise en tijd. Daarom is het aangewezen dat de drie adoptiediensten die in Vlaanderen actief zijn hun werking beter op elkaar afstemmen en onderzoeken hoe een nauwe samenwerking gerealiseerd kan worden. Alleen zo kan de noodzakelijke deskundigheid behouden blijven.” bron: Belga Het bericht Aantal interlandelijke adopties historisch laag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. "Agent Orange": VS ontsmet zwaarst vervuilde site in Vietnam (21/04/2019 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten zijn meer dan 40 jaar na het einde van de Vietnam-oorlog gestart met een grote schoonmaakoperatie op een oude luchtmachtbasis in Vietnam. Op die basis sloeg de VS het gevaarlijke chemische product Agent Orange op tijdens de Vietnam-oorlog, het is de zwaarst vervuilde site in Vietnam. Washington trekt 183 miljoen dollar (162 miljoen euro) uit voor de operatie.
  [naar artikel]
 27. Tientallen doden door felle regen in Vietnam (12/10/2017 - VRT NWS)
  In het noorden en het centrum van Vietnam zijn zeker 37 mensen om het leven gekomen bij overstromingen en landverschuivingen. Het heeft de afgelopen dagen uitzonderlijk veel geregend in Vietnam. Duizenden huizen staan onder water. 
  [naar artikel]
 28. Vietnam boos over "desinformatie" door Chinese media (18/07/2016 - De Redactie)
  Vietnam reageert geïrriteerd op berichten in de Chinese staatsmedia als zou de Vietnamese premier Nguyen Xian Phuc "begrip" hebben voor de Chinese standpunten over de eilanden in de Zuid-Chinese Zee. Volgens Vietnam zijn die uitspraken niet correct weergegeven. Vietnam en China liggen ook overhoop in de eilandkwestie.
  [naar artikel]
 29. Binnenlandse adopties op laagste peil in jaren: 'Wereld niet op zijn kop zetten' (10/01/2019 - De Standaard)
  Het aantal binnenlandse adopties daalt, waardoor de wachttijd weer stijgt. ‘Maar als het systeem werkt, is dat een goed signaal’, zegt Lorin Parys (N-VA)
  [naar artikel]
 30. Adoptiefraude in Congo (slot): Onderzoek naar álle adopties via Congolees weeshuis (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het federaal parket zal álle adopties via het omstreden Congolese weeshuis Tumaini herbekijken. Dat bevestigt woordvoerder Eric Van der Sijpt. In
  [naar artikel]
 31. Een derde minder adopties van buitenlandse kinderen (09/04/2019 - De Morgen)
  In 2012 kwamen 122 buitenlandse kinderen via een interlandelijke adoptie bij Vlaamse ouders terecht. Dat is een daling met 32 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het aantal binnenlandse adopties steeg licht.
  [naar artikel]
 32. Investeren in Vietnam: Gouden kans door productievlucht uit China? (12/10/2022 - Express)
  Steeds meer multinationals willen hun fabricage van China naar Vietnam verhuizen. Hoe kunnen beleggers het slimst anticiperen op die evolutie? Waarom Vietnam? De een zijn dood is de ander zijn brood: China’s “Zero-COVID”-doctrine veroorzaakt een derde investeringsgolf in Vietnam. Volgens Quynh Le Yen, een portfoliomanager van Dragon Capital, een Vietnamese vermogensbeheerder die rond de 6 […]
  [naar artikel]
 33. Federaal parket onderzoekt alle Belgische adopties via omstreden Congolees weeshuis (10/05/2017 - De Redactie)
  Sinds vorig jaar liep er een onderzoek naar de 11 adopties, die in 2015 geregeld werden door een Congolese vrouw uit Namen. In 3 gevallen bleken de adoptiekinderen geen wezen maar weggehaald bij hun ouders.
  [naar artikel]
 34. Internationale adopties blijven afnemen (24/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  In 2016 en 2017 erkende de Federale Centrale Autoriteit voor adoptie nog zowat 200 dossiers van omkaderde adopties uit het buitenland. Sindsdien is dat aantal alleen maar gedaald: 75 in 2018, 58 in 2019 en 49 in 2020. Dat meldt La Dernière Heure in zijn zondageditie.
  [naar artikel]
 35. Internationale adopties blijven afnemen (24/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In 2016 en 2017 erkende de Federale Centrale Autoriteit voor adoptie nog zowat 200 dossiers van omkaderde adopties uit het buitenland. Sindsdien is dat aantal alleen maar gedaald: 75 in 2018, 58 in 2019 en 49 in 2020. Dat meldt La Dernière Heure in zijn zondageditie.
  [naar artikel]
 36. Zware overstromingen eisen al 54 mensenlevens in Vietnam (13/10/2017 - VRT NWS)
  Overstromingen en aardverschuivingen hebben in Vietnam al aan 54 mensen het leven gekost, zeker 39 zijn nog vermist. Vooral het centrum en het noorden van Vietnam zijn eerder deze week getroffen door een tropische storm. 
  [naar artikel]
 37. Wantoestanden bij buitenlandse adopties nog niet onderzocht (18/07/2023 - De Standaard)
  Onderzoek naar aanwijzingen van gesjoemel bij internationale adopties, onder meer in Belgische archieven, is nog altijd niet gebeurd. Vorig jaar in juni vroeg de Kamer daar nochtans unaniem naar.
  [naar artikel]
 38. Internationale adopties blijven afnemen (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In 2016 en 2017 erkende de Federale Centrale Autoriteit voor adoptie in ons land nog zowat 200 dossiers van omkaderde adopties uit het buitenland. Sindsdien is dat aantal alleen maar gedaald: 75 in 2018, 58 in 2019 en 49 in 2020. Dat meldt La Dernière Heure in zijn zondageditie.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe getuigenissen over fraude bij adoptie uit Ethiopië (30/04/2019 - VRT NWS)
  Er zijn nieuwe getuigenissen opgedoken over fraude bij adopties uit Ethiopië. Bij de adopties van de 936 Ethiopische kinderen die tussen 1997 en 2017 naar Vlaanderen zijn gekomen, zijn mogelijk fouten gebeurd, bleek afgelopen weekend uit een getuigenis van een 17-jarig meisje uit Denderleeuw in Het Laatste Nieuws. De krant heeft nu 15 nieuwe getuigenissen binnengekregen. VRT NWS is op zoek naar ouders en kinderen die mogelijk het slachtoffer zijn van adoptiefraude.
  [naar artikel]
 40. Commissie Welzijn houdt extra zitting over mogelijk gesjoemel met adopties uit Ethiopië (02/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Commissie Welzijn van het Vlaams parlement komt volgende week donderdag uitzonderlijk nog eens samen om de mogelijk frauduleuze adopties uit...
  [naar artikel]
 41. Wat u over het kersverse handelsakkoord tussen de EU en Vietnam moet weten (12/02/2020 - Knack)
  Vandaag keurde het Europees Parlement een vrijhandelsakkoord met Vietnam goed. Maar het akkoord is omstreden. Voorstanders vinden dat het akkoord de penibele situatie in Vietnam drastisch verbetert. Tegenstanders menen op hun beurt dat de Unie te weinig eisen stelt op vlak van sociale rechten en klimaat.
  [naar artikel]
 42. ‘Fraude met adopties was toen de norm in Guatemala’ (14/05/2019 - De Morgen)
  De jaren waarin Hacer Puente adopties organiseerde vanuit Guatemala waren gekenmerkt door een totaal gebrek aan controle. Slachtofferorganisatie Racines Perdues zou weet hebben van minstens 100 dossiers. ‘De geruchten van toen blijken nu waar te zijn.’
  [naar artikel]
 43. Europees Parlement keurt handelsakkoord met Vietnam goed: “Een krachtig signaal” (12/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Parlement heeft woensdag het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Vietnam goedgekeurd. Ook de bijbehorende investeringsbeschermingsovereenkomst kreeg groen licht, al belooft het stemgedrag van de Franstalige Belgische Europarlementsleden weinig goeds voor dit luik van het akkoord met Vietnam.
  [naar artikel]
 44. Nederlands Ministerie van Justitie verzweeg tientallen illegale adopties in de jaren 80: “Het was dweilen met de kraan open” (04/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse Ministerie van Justitie heeft in de jaren 80 illegale adopties uit Brazilië verzwegen. In een strafrechtelijk onderzoek bleven...
  [naar artikel]
 45. Nederland schort adopties uit Congo op (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland schort adopties uit Congo op. Dat heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie laten weten. Volgens Dijkhoff zijn
  [naar artikel]
 46. David en Goliath in Zuidoost-Azië: Hoe Vietnam zich afwendt van China (19/03/2023 - Express)
  Chinese investeringen en invloed worden in Vietnam steeds afgeblokt. Het land keert zich als enige in Zuidoost-Azië weg van de Aziatische grootmacht. De essentie: Veel Zuidoost-Aziatische landen verwelkomden het Chinese initiatief met open armen, maar Vietnam bleef al die tijd weigerachtig. Diversifiëren van buitenlandse banden Opvallend: Ook al vallen Vietnam en China beide onder het […]
  [naar artikel]
 47. Congo blijft woestijn voor adopties (12/04/2019 - De Morgen)
  Na een uitstel van twee jaar besliste president Kabila om zeventig Congolese adoptiekinderen toestemming te geven naar hun nieuwe land te vertrekken. Onder hen elf kinderen die eerstdaags hun Belgische ouders zullen zien. Intussen ontstond in Congo een vruchtbare markt voor illegale adopties.
  [naar artikel]
 48. Vlaamse frieten en peren in Vietnam (15/05/2018 - VRT NWS)
  Belgische frietjes in Vietnam? Het kan. Ons land voert bijna 3.000 ton diepvriesfrieten uit naar het Aziatische land. Sinds 2016 vinden ook Belgische groenten en fruit hun weg naar de lokale markt. Met een handelsmissie proberen Vlaamse bedrijven hun producten nog meer te promoten in Vietnam. 
  [naar artikel]
 49. Niet op tv: Kandidaten van ‘De Mol’ roepen en tieren tijdens een rit door de drukke straten van Vietnam (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele kandidaten van ‘De Mol’ schrikken wanneer ze door de drukke straten van Ninh Binh in Vietnam rijden. In Vietnam kan het drukke autoverkeer...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy