De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Aantal interlandelijke adopties stabiliseert na dalende trend

Het Belang van Limburg

03/03/2023 - 14:19

Vorig jaar waren er in Vlaanderen 28 interlandelijke adopties en 17 binnenlandse adopties. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (cd&v) heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Aantal interlandelijke adopties historisch laag (23/02/2019 - De Morgen)
  Vorig jaar vonden amper 32 buitenlandse kinderen via adoptie een nieuwe thuis bij een Vlaams gezin. In 2017 waren dat er nog 59 en in 2012 zelfs nog 122. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). Na 2012, het jaar waarin het parlement een nieuw decreet op interlandelijke adoptie goedkeurde, ging het aantal interlandelijke adopties sterk naar beneden.
  [naar artikel]
 2. Aantal interlandelijke adopties historisch laag (22/02/2019 - Metro)
  Vorig jaar vonden amper 32 buitenlandse kindjes via adoptie een nieuwe thuis bij een Vlaams gezin. In 2017 waren dat er nog 59 en in 2012 zelfs nog 122. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) heeft opgevraagd bij ­minister van Welzijn Vandeurzen (CD&V). Het aantal interlandelijke adopties gaat al jaren in dalende lijn. In 2012 werden in Vlaanderen nog 122 kinderen vanuit het buitenland geadopteerd. Ook toen al was er sprake van een dalende trend. Na 2012 – het jaar waarin het parlement een nieuw decreet op interlandelijke adoptie goedkeurde – ging het aantal interlandelijke adopties nog verder naar beneden. Vanaf 2013 waren het er nooit meer dan een zeventigtal en in 2018 is er sprake van amper 32 interlandelijke adopties, een historisch laag cijfer. De 32 interlandelijk geadopteerde kinderen in 2018 zijn afkomstig uit twaalf verschillende landen (Bulgarije, Burkina Faso, China, Filipijnen, Haïti, India, Kazachstan, Portugal, Thailand, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika). Er gebeurden niet alleen veel minder adopties in 2018, ook een aantal kanalen bleven inactief of werden volledig stopgezet. Vanuit Chili, Ethiopië, Guinee en Polen werden in 2017 nog wel kinderen geadopteerd, maar in 2018 niet meer. “Het aantal interlandelijke adopties is de afgelopen jaren wereldwijd sterk gedaald en dat zal de komende jaren wellicht niet opnieuw spectaculair toenemen”, zegt CD&V-parlementslid Katrien Schryvers. Volgens haar zijn er verschillende oorzaken voor de terugval. Zo wordt er onder ander meer ingezet op opvang in de herkomstlanden. “Het aantal kinderen dat geadopteerd wordt vanuit eenzelfde kanaal is ook heel beperkt. Er worden wel nieuwe kanalen onderzocht, maar dat vraagt veel expertise en tijd. Daarom is het aangewezen dat de drie adoptiediensten die in Vlaanderen actief zijn hun werking beter op elkaar afstemmen en onderzoeken hoe een nauwe samenwerking gerealiseerd kan worden. Alleen zo kan de noodzakelijke deskundigheid behouden blijven.” bron: Belga Het bericht Aantal interlandelijke adopties historisch laag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Een derde minder adopties van buitenlandse kinderen (09/04/2019 - De Morgen)
  In 2012 kwamen 122 buitenlandse kinderen via een interlandelijke adoptie bij Vlaamse ouders terecht. Dat is een daling met 32 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het aantal binnenlandse adopties steeg licht.
  [naar artikel]
 4. Aantal internationale adopties zakt drastisch (10/04/2019 - De Morgen)
  Het aantal internationale adopties in Vlaanderen is dit jaar zeer stevig afgenomen. 'Er is al enkele jaren sprake van een neerwaartse trend', zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin, 'maar dit is een ongezien laag cijfer.'
  [naar artikel]
 5. Dalende trend aantal besmettingen is “gestopt’, maar dat komt door toegenomen aantal tests (11/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Met 368 nieuwe bevestigde besmettingen is de “de dalende trend van het aantal besmettingen gestopt”. Dat zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum. Wel merkt hij op dat het aantal test beduidend gestegen is. Er wordt nu meer en breder getest. “Dit is waarschijnlijk de belangrijkste verklaring waarom het aantal besmettingen stijgt.”
  [naar artikel]
 6. Coronacijfers: Dalende trend houdt aan (18/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Coronacijfers: Dalende trend houdt aan Het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames in ons land blijven dalen. Ook de druk op de afdelingen intensieve zorgen blijft verder afnemen.  Uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de coronacijfers in ons land verder afnemen. Zowel bij het aantal nieuwe besmettingen, overlijdens als ziekenhuisopnames zijn sterke dalingen te zien. […] Lees dit artikel: Coronacijfers: Dalende trend houdt aan
  [naar artikel]
 7. Drie keer minder buitenlandse kinderen geadopteerd dan in 2009 (18/01/2018 - Metro)
  Het aantal adopties van buitenlandse kinderen is de voorbije jaren fors gedaald in België. Vorig jaar waren er 159 dergelijke interlandelijke adopties, drie keer minder dan in 2009 (toen 479). Dat schrijft La Dernière Heure vandaag, op basis van cijfers van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Er waren vorig jaar ook meer interlandelijke adopties in Franstalig België (87) dan aan Nederlandstalige zijde (72). De voornaamste landen van waaruit we kinderen adopteren, zijn Ethiopië, Zuid-Afrika, Thailand, Guinee, India, Frankrijk en Colombia. Deze zeven landen waren goed voor de helft van de dossiers in 2017. Uit China werden 4 kinderen geadopteerd. In 2007 waren dat er nog 136. Op tien jaar tijd werden 3.334 buitenlandse kinderen geadopteerd in België, van wie 16 door koppels van hetzelfde geslacht. bron: Belga
  [naar artikel]
 8. Drie keer minder buitenlandse kinderen geadopteerd dan in 2009 (18/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal adopties van buitenlandse kinderen is de voorbije jaren fors gedaald in België. Vorig jaar waren er 159 dergelijke interlandelijke adopties, drie keer minder dan in 2009 (toen 479). Dat schrijft La Dernière Heure donderdag, op basis van cijfers die minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
  [naar artikel]
 9. Drie keer minder buitenlandse kinderen geadopteerd dan in 2009 (18/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal adopties van buitenlandse kinderen is de voorbije jaren fors gedaald in België. Vorig jaar waren er 159 dergelijke interlandelijke adopties, drie keer minder dan in 2009 (toen 479). Dat schrijft La Dernière Heure donderdag, op basis van cijfers die minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
  [naar artikel]
 10. Vlaanderen stopt met adopties uit Vietnam: “Onvoldoende garanties om wanpraktijken uit te sluiten” (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen stopt met interlandelijke adopties uit Vietnam. Uit een eerste screeningsronde van vijf herkomstlanden blijkt dat er onvoldoende garanties zijn dat wanpraktijken met adopties uit Vietnam uitgesloten zijn, zo concludeert Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Hilde Crevits. Voor adopties uit Portugal, Colombia en Zuid-Afrika staat het licht wel op groen. Voor Kazachstan komt er een bijkomend bezoek ter plaatse. De screening van 15 andere herkomstlanden loopt nog.
  [naar artikel]
 11. Vanaf 2023 één dienst voor interlandelijke adoptie (05/04/2019 - Metro)
  Vanaf 2023 zal er nog maar één dienst voor interlandelijke adoptie meer worden erkend. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van Welzijnsminister Jo Vandeurzen. Het aantal interlandelijke adopties loopt al enkele jaren terug, onder meer omdat sommige herkomstlanden eerder op zoek gaan naar een oplossing in eigen land. De kinderen die wel nog in aanmerking komen voor interlandelijke adoptie zijn vaak degenen die al wat ouder zijn of nood hebben aan specifieke zorg. De wijziging in de profielen zorgt voor een bijzondere expertise. De adoptiediensten zullen daarom worden verplicht om een ondersteuningsporgramma voor de ouders en de kinderen uit te werken tot het kind 18 jaar is, met huisbezoeken en activiteiten op een aantal scharnierleeftijden. “Dat is belangrijk om meer aansluiting te maken tussen ouders en kinderen”, zegt Vandeurzen. Vanaf 1 januari 2023 zal er nog slechts één dienst een erkenning krijgen. Zo kunnen de beschikbare budgetten en de kennis worden gebundeld. bron: Belga Het bericht Vanaf 2023 één dienst voor interlandelijke adoptie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. ‘Als ik zie hoe ik zelf verscheurd geraakt ben, moet ik besluiten dat interlandelijke adoptie gewoon niet wenselijk is’ (03/09/2021 - De Morgen)
  Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) wil interlandelijke adopties twee jaar op pauze zetten om het systeem te hervormen. Broodnodig, vinden deze drie geadopteerden. ‘Ik vrees dat wantoestanden moeilijk uit te sluiten zijn.’
  [naar artikel]
 13. Adoptiebureaus reageren op "pauzeknop" Beke: "Zal interlandelijke adoptie fnuiken" (02/09/2021 - VRT NWS)
  Drie interlandelijke adoptiediensten reageren teleurgesteld op het voorstel van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) om buitenlandse adopties voor twee jaar op te schorten. Met die "adoptiepauze" wil de minister onder meer wantoestanden uit het verleden voorkomen. Maar de adoptiebureaus vrezen dat zo'n pauze van twee jaar de hele interlandelijke adoptie zal nekken.
  [naar artikel]
 14. Vlaamse Adoptiediensten: ‘Adoptie heeft nog altijd een toekomst’ (14/02/2021 - De Standaard)
  De drie Vlaamse adoptiediensten Horizon, Het kleine mirakel en Ray of hope reageren gezamenlijk op de tijdelijke opschorting van interlandelijke adoptie in Nederland. ‘We streven voortdurend naar een betere en transparante adoptieprocedure in Vlaanderen. We vinden dan ook dat we in Vlaanderen moeten verder werken aan interlandelijke adopties.’
  [naar artikel]
 15. Wouter Beke pleit dan toch voor algemene adoptiepauze: “Schort vrijwel àlle adopties twee jaar lang op” (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) vindt een adoptiepauze van twee jaar noodzakelijk. Dat blijkt uit een nota die Beke volgende week op de Vlaamse regering zal voorleggen en die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Beke treedt daarbij een aantal experten bij die na twee jaar een rapport over interlandelijke adoptie af hebben. Veel animo om nog adopties uit het buitenland toe te laten is er niet bij die experten. Integendeel: het hele systeem moet op de schop. In de tussentijd moeten volgens Beke vrijwel alle adopties opgeschort worden. Ook de binnenlandse.
  [naar artikel]
 16. “Dalende trend aantal besmettingen lijkt voorlopig gestopt” (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers maken op zondag melding van 282 besmettingen. De dalende trend van het aantal besmettingen lijkt voorlopig gestopt en steeg zelfs opnieuw met 4 procent. Dat blijkt uit de cijfers van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 17. Laagste aantal nieuwe besmettingen in Limburg: dalende trend duidelijk zichtbaar (07/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg zijn er 23 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen, dat is het laagste aantal sinds de uitbraak van de crisis. Het coronavirus zit in onze provincie duidelijk in een dalende trend. Vandaag is nog 10,8 procent van alle besmette Belgen een Limburger, vorige maand was dat nog 12,1 procent.
  [naar artikel]
 18. ‘Interlandelijke adopties zijn fundamenteel fout’: ouders met adoptiekinderen getuigen (08/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Vlaanderen stopt met adopties uit Vietnam (14/02/2023 - Knack)
  Vlaanderen stopt met interlandelijke adopties uit Vietnam. Uit een eerste screeningsronde van vijf herkomstlanden blijkt dat er onvoldoende garanties zijn dat wanpraktijken met adopties uit Vietnam uitgesloten zijn, zo concludeert Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Hilde Crevits. Voor adopties uit Portugal, Colombia en Zuid-Afrika staat het licht wel op groen. Voor Kazachstan komt er een bijkomend bezoek ter plaatse. De screening van 15 andere herkomstlanden loopt nog. Na berichten over wanpraktijken met interlandelijke adopties uit Ethiopië in 2019 besliste de Vlaamse regering een expertenpanel op te richten rond interlandelijke adopties. Na de publicatie van het eindrapport van dat panel besliste voormalig minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) om de samenwerking met alle herkomstlanden te laten screenen. Die screening, waarbij ook geadopteerden en de interlandelijke adoptiediensten gehoord werden, moest helpen om wantoestanden in de toekomst te vermijden.  Vijf landen maakten deel uit van de eerste screeningsronde: Portugal, Colombia, Zuid-Afrika, Kazachstan en Vietnam. Voor Portugal, Colombia en Zuid-Afrika gaf de screening groen licht. Voor die landen blijft adoptiesamenwerking mogelijk. Kazachstan kleurt oranje. Dat betekent dat een bezoek ter plaatse nodig is voor een definitieve beslissing kan worden genomen.  (Lees verder onder het artikel.) ‘Nazorg na interlandelijke adoptie: tijd om de focus te leggen op ondersteuning van geadopteerden en hun ouders van oorsprong’ Voor één land staat het licht op rood: Vietnam. “Er is te weinig vertrouwen om te kunnen zeggen dat wantoestanden uitgesloten zijn”, zegt minister Crevits. “Dat zegt niets over adopties uit het verleden, maar nieuwe adopties worden uitgesloten”. Volgens Bruno Vanobbergen, waarnemend administrateur-generaal van Opgroeien, waren er verschillende problemen met de samenwerking met Vietnam.  “Problemen met de toepassing van het Haags verdrag (het referentieverdrag voor interlandelijke adoptie, red.), geen centrale databank en registratie, weinig transparantie rond financiële transacties,…”, somt Vanobbergen op. Met de twee kandidaat-ouders die op de wachtlijst stonden voor een adoptie uit Vietnam is intussen contact opgenomen. “We gaan samen met hen op zoek naar een oplossing”, klinkt het.  Het aantal adopties uit Vietnam was de voorbije jaren al erg beperkt. Sinds 2018 ging het maar om 5 adopties. Het aantal interlandelijke adopties ligt in Vlaanderen sowieso al jaren erg laag. Terwijl dat aantal in 2016 en 2017 nog rond de 60 lag, waren er in 2021 en 2022 maar 28 interlandelijke adopties.  De screening van de 15 andere herkomstlanden loopt nog. Verwacht wordt dat daarover nog voor de zomer communicatie volgt. Lees ook: – ‘Ik ben geadopteerd en ik ben niet oké’– ‘Belgische adoptie in Marokkaanse weeshuizen: het doet denken aan het Offerfeest’– Moet België internationale adoptie verbieden? ‘Het systeem nodigt nog altijd uit tot fraude’–  ‘Systeem van interlandelijke adoptie is gedateerd: tijd om het ook in Vlaanderen stop te zetten’ The post Vlaanderen stopt met adopties uit Vietnam appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 20. Achttien nieuwe besmettingen in Limburg: dalende trend houdt aan (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg hebben de afgelopen 24 uur 18 mensen een positieve coronatest afgelegd. Dat is het op twee na laagste aantal sinds de uitbraak van de epidemie. “Er worden in ons land nog steeds nieuwe besmettingen vastgesteld, maar de dalende trend houdt aan”, klinkt het bij het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 21. Meeste coronastatistieken bevestigen de dalende trend (09/03/2021 - Express)
  De voorbije week zijn in België elke dag gemiddeld 2.336 besmettingen met het virus Covid-19 vastgesteld. Dat is een daling met 3 procent tegenover de vorige meetperiode. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee zet de dalende trend van de voorbije dagen zich verder door.  Een gelijkaardig fenomeen kon ook worden vastgesteld bij […] The post Meeste coronastatistieken bevestigen de dalende trend appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. 62 nieuwe overlijdens in België, 60 nieuwe patiënten: “Dalende trend voorlopig gestopt” (11/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De dalende trend van het aantal besmettingen in ons land is voorlopig gestopt, maar dat komt volgens viroloog Steven Van Gucht door een nieuwe teststrategie. Er zijn 62 nieuwe doden te betreuren, maar daar blijven de cijfers wel dalen.
  [naar artikel]
 23. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018 (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar 19 binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties tussen de...
  [naar artikel]
 24. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018: “Instagram-generatie wil het perfecte kind” (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar negentien binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties...
  [naar artikel]
 25. Grootschalig onderzoek naar wanpraktijken bij adoptie: kinderen geroofd bij ouders groeien hier als geadopteerd weeskind op (05/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst start er in Vlaanderen een grootschalig onderzoek naar mogelijke wantoestanden bij adoptie. Drie universiteiten gaan alle interlandelijke adopties in kaart brengen, mogelijke wanpraktijken oplijsten en aanbevelingen formuleren. Dat na een rist schandalen bij adopties uit Guatemala, Ethiopië en Congo.
  [naar artikel]
 26. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018 (10/01/2019 - De Morgen)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar 19 binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties tussen de 22 en 35. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Kind & Gezin. 
  [naar artikel]
 27. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stabiliseert, ziekenhuisopnames nemen nog af (15/01/2021 - De Morgen)
  Het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw fors gestegen tegenover vorige week, al is er op dagbasis een stabilisatie te zien. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, maar minder uitgesproken, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 28. Van Gucht: ‘Nationale daling wordt gedreven door dalende trend in Antwerpen’ (28/08/2020 - Express)
  Tijdens een persconferentie gaf het Nationaal Crisiscentrum vrijdagochtend toelichting bij de epidemiologische situatie in België. Het gemiddelde aantal coronabesmettingen per... The post Van Gucht: ‘Nationale daling wordt gedreven door dalende trend in Antwerpen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Dalende trend van geboortes in Vlaanderen sinds 2011 is dit jaar gestopt (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De dalende trend in het aantal geboortes in Vlaanderen die zich sinds 2011 aftekende is dit jaar gestopt. Dat blijkt donderdag uit voorlopige cijfers van het Agentschap Opgroeien. Meer nog, voor een stijging van 4 procent, zoals geschat door het agentschap, moet teruggegaan worden naar 2004.
  [naar artikel]
 30. Gemiddelde aantal overlijdens door Covid-19 stabiliseert (17/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal mensen die per dag overlijden door Covid-19 stabiliseert. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 31. Gemiddelde aantal overlijdens door Covid-19 stabiliseert (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal mensen die per dag overlijden door Covid-19 stabiliseert. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 32. Dalende trend in wiskundekennis twaalfjarigen (08/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er zit een dalende trend in de wiskundekennis van de Vlaamse twaalfjarigen. Dat blijkt uit een nieuwe peiling. Vlaams minister van Onderwijs
  [naar artikel]
 33. Debat over interlandelijke adoptie terug van nooit weggeweest (18/02/2021 - De Morgen)
  De stop op interlandelijke adoptie in Nederland zwengelt ook in ons land het debat aan. Het zijn vooral geadopteerde kinderen die steeds meer een plek opeisen bij het beantwoorden van de vraag: is interlandelijke adoptie nog iets van deze tijd?
  [naar artikel]
 34. Debat over interlandelijke adoptie terug van nooit weggeweest (18/02/2021 - De Morgen)
  De stop op interlandelijke adoptie in Nederland zwengelt ook in ons land het debat aan. Het zijn vooral geadopteerde kinderen die steeds meer een plek opeisen bij het beantwoorden van de vraag: is interlandelijke adoptie nog iets van deze tijd?
  [naar artikel]
 35. Lorin Parys (N-VA): 'Aanpak interlandelijke adoptie in Vlaanderen moet gerichter' (08/02/2021 - Knack)
  Ook in Vlaanderen moet de aanpak wat betreft interlandelijke adoptie gerichter. Dat zegt Vlaams Parlementslid Lorin Parys maandag nadat bekend werd dat Nederland stopt met interlandelijke adoptie. Parys pleit onder meer voor het aantal landen waarmee Vlaanderen samenwerkt, te beperken.
  [naar artikel]
 36. Experts panikeren nog niet over stijgende trend: “Tweede golf zal niet voor deze zomer zijn” (12/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbije dagen steeg het het aantal coronabesmettingen plots met 2 procent. Lange tijd vertoonde de besmettingsgraad juist een dalende trend....
  [naar artikel]
 37. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018 (10/01/2019 - Knack)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar 19 binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties tussen de 22 en 35. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Kind & Gezin. Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) waarschuwt voor de 'zoektocht naar het perfecte kind'.
  [naar artikel]
 38. 15 doden en 154 besmettingen: de dalende trend is duidelijk (07/06/2020 - Express)
  De versoepeling van de maatregelen heeft niet meteen voor een stijging in coronaslachtoffers gezorgd. Dat is een voorzichtige conclusie uit... The post 15 doden en 154 besmettingen: de dalende trend is duidelijk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Verdachte adopties in ons land: parket voert onderzoek naar alle adopties via Congolees weeshuis (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het federaal parket zal alle adopties via het omstreden Congolese weeshuis Tumaini herbekijken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van de woordvoerder van het federaal parket. Al in drie adopties is er sprake van verregaande fraude. Nu zullen ook de acht andere adopties uit het weeshuis van Julienne Mpemba onder de loep worden genomen.
  [naar artikel]
 40. Verdachte adopties in ons land: parket voert onderzoek naar alle adopties via Congolees weeshuis (10/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het federaal parket zal alle adopties via het omstreden Congolese weeshuis Tumaini herbekijken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van de woordvoerder van het federaal parket. Al in drie adopties is er sprake van verregaande fraude. Nu zullen ook de acht andere adopties uit het weeshuis van Julienne Mpemba onder de loep worden genomen.
  [naar artikel]
 41. Aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen stabiliseert, overlijdens nog niet (06/11/2020 - De Standaard)
  Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen bevindt zich nog altijd op een heel hoog niveau, maar lijkt zich wel stilaan te stabiliseren. Het aantal overlijds volgt die trend voorlopig nog niet. Dat blijkt vrijdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 42. Dalende trend aantal woninginbraken zet zich door in 2018 (03/01/2019 - Metro)
  In het eerste trimester van 2018 werden er in ons land 13.125 woninginbraken geregistreerd. Dat zijn er op jaarbasis (52.500) minder dan in 2017 (53.284). De dalende trend zet zich hiermee voort. In 2016 werden immers nog 56.534 dergelijke feiten geregistreerd. Dat blijkt uit het antwoord van voormalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een schriftelijke vraag van Gautier Calomne (MR). In de eerste trimester van 2018 werden ongeveer evenveel woninginbraken geregistreerd in Vlaanderen (5.615) als in Wallonië (5.544). In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telde men er 1.966. In 2017 waren er nog meer inbraken in Wallonië (23.537) dan in Vlaanderen (22.281). Bij de steden Oostende, Gent, Antwerpen, Charleroi, Namen, Luik, Brugge, Aarlen en Kortrijk werden in de eerste trimester van 2018 het meeste inbraken geregistreerd in Antwerpen (723), gevolgd door Charleroi (530), Luik (353) en Gent (287). bron: Belga Het bericht Dalende trend aantal woninginbraken zet zich door in 2018 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Voor het eerst sinds lang weer stijging in aantal besmettingen (09/07/2020 - Metro)
  De dalende trend van de afgelopen weken is doorbroken. Het gemiddeld aantal besmettingen is gestegen met 1 procent. Dat blijkt uit de dagelijkse update van Sciensano. In de week van 29 juni tot 5 juli raakten 86 mensen besmet met het coronavirus. Dat is een lichte stijging (+1%) ten opzichte van de week voordien, toen er gemiddeld 85,4 nieuwe besmettingen werden vastgesteld. In het totaal raakten 62.210 Belgen besmet met het longvirus. De stijging is opvallend, want sinds midden mei tekende er zich een dalende trend af. De laatste weken stabiliseerde die trend een beetje, maar nu zien we dus toch weer een stijging. Overige cijfers nog steeds in dalende lijn De dalende trend blijft zich wel verderzetten bij de overige cijfers. In dezelfde periode werden gemiddeld 10,4 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling van 25 procent ten opzichte van de week daarvoor (13,9). In de Belgische hospitalen worden momenteel 165 coronapatiënten behandeld, 38 minder dan voordien (-19%). Op intensieve zorgen liggen 32 mensen, een daling van 11 procent (36). Ook het gemiddeld aantal overlijdens daalt nog steeds. In de afgelopen week stierven gemiddeld 3,4 mensen aan het virus, tegenover 5,4 in de vorige periode (-37%) . De totale dodentol in ons land bedraagt nu 9.778. Lees ook: Coronavirus: neurologen waarschuwen voor ernstige hersenaandoeningen bij patiënten met milde symptomen Het bericht Voor het eerst sinds lang weer stijging in aantal besmettingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Aantal valse biljetten in omloop blijft dalen (22/01/2021 - Express)
  Het aantal valse eurobiljetten dat het voorbije jaar in België ontdekt werd, gaat verder in dalende lijn. Dat bevestigt de Nationale Bank. De trend is al sinds 2016 dalende en werd dus ook in 2020 voortgezet. In totaal werden er in ons land 17.318 valse biljetten uit omloop genomen, bijna een derde minder dan in […] The post Aantal valse biljetten in omloop blijft dalen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Dalende trend zet door: 3 procent minder overlijdens per dag (29/05/2020 - Express)
  Op de persconferentie van het crisiscentrum heeft viroloog Steven Van Gucht toelichting gegeven bij de cijfers over de corona-pandemie. Dit... The post Dalende trend zet door: 3 procent minder overlijdens per dag appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Amper 19 binnenlandse adopties in 2018: 'De Instagram-generatie wil het perfecte kind' (10/01/2019 - Knack)
  In 2018 zijn er in Vlaanderen maar 19 binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal binnenlandse adopties tussen de 22 en 35. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Kind & Gezin. Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) waarschuwt voor de 'zoektocht naar het perfecte kind'.
  [naar artikel]
 47. Verdere daling van aantal coronabesmettingen, maar aantal overlijdens verdubbeld (18/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus zet ook in het Sciensano-rapport van dinsdag de dalende trend verder. Er waren van 8 tot en met 14 augustus per dag gemiddeld 532,6 besmettingen. Dat is een daling met 14 procent in vergelijking met de week daarvoor.
  [naar artikel]
 48. Verdere daling van aantal coronabesmettingen, maar aantal overlijdens verdubbeld (18/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus zet ook in het Sciensano-rapport van dinsdag de dalende trend verder. Er waren van 8 tot en met 14 augustus per dag gemiddeld 532,6 besmettingen. Dat is een daling met 14 procent in vergelijking met de week daarvoor.
  [naar artikel]
 49. Coronacijfers gaan verkeerde kant op: dalende trend lijkt gekeerd (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er raken dagelijks gemiddeld weer meer dan 2.000 personen besmet met het coronavirus in ons land. Dat blijkt maandag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging van 5 procent. De dalende trend die zich al een tijdje doorzette, en die de voorbije dagen stagneerde, lijkt daarmee gekeerd.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy