Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Stijn Baert proeft steak-friet in 4 luxerestaurants en bezoekt één bekende grillmaster: “Zowel hoeveelheid als smaak doen me de prijs niet begrijpen”

05/03/2023 - 12:28
"Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder de knie heeft, las ik op voorhand, maar het is niet slecht, noch exceptioneel of origineel.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende zaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Een traditiehuis vol ambiance én smaak” (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek in Vlaanderen. Deze maand passeert hij bij vier bekende zaken in Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen, ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Ik had deze charmante zaak graag een beter oordeel gegund, maar wat prijs-kwaliteit betreft, moet dit beter.” [naar artikel]


2. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditiezaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar” (05/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]


3. In deze 4 brasserieën eet je steak-friet voor minder dan 20 euro, maar is het vlees ook lékker? Stijn Baert test uit: “Dit is de beste die ik al besteld heb” (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]


4. Dit zijn de 10 beste restaurants voor steak-friet in België volgens Stijn Baert: “Deze steekt er met kop en schouders bovenuit!” (18/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zeven maanden lang ging HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert voor HLN op zoek naar de meest smakelijke biefstuk-friet. Voor de steak van Stijn testte hij restaurants van West-Vlaanderen tot Limburg, bekend en onbekend, goedkoop en luxueus, met de lekkerste bearnaise of beste prijs-kwaliteit. Wat is de ultieme top tien? En voor welke prijs kan je daar terecht? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


5. Stijn Baert proeft zijn favoriete gerecht steak-friet in 4 bekende zaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Ribeye van meer dan 250 gram voor 28,5 euro” (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek in Vlaanderen. Deze maand passeert hij bij vier zaken in Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen, ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Ik had deze charmante zaak graag een beter oordeel gegund, maar wat prijs-kwaliteit betreft, moet dit beter.” [naar artikel]


6. Stijn Baert zoekt naar de lekkerste steak bearnaise in 4 brasserieën: “Ik moet Bellings ongelijk geven, maar misschien proeft het voor mij als amateur anders” (16/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert de versie met bearnaisesaus. “Hier zou die bij iedereen live aan tafel vers geklopt worden", vertelt hij in zijn verwachtingen vooraf. Welk plekje kan hem bekoren? En moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Dit is een plek helemaal op maat voor een meatlover als ik!” [naar artikel]


7. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 zaken in Vlaanderen: welke serveert de lekkerste biefstuk? “29,90 euro voor rundsfilet van hoge kwaliteit” (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “De Pascale Naessens in je hoofd schreeuwt nee, maar je hart huppelt van ja.” [naar artikel]


8. De beste steak-friet van Antwerpen volgens econoom én foodie Stijn Baert (07/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Voor zijn boek Steak met Stijn ging professor arbeidseconomie en foodie Stijn Baert op zoek naar de 25 beste steak-frietrestaurants in België. Vier daarvan liggen in Antwerpen. [naar artikel]


9. Week van de steak-friet. De 10 favorieten van Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


10. Week van de steak-friet: deze 10 restaurants serveren de beste versie volgens Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


11. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


12. Week van de steak-friet. Dit zijn de 10 beste restaurants voor het gerecht volgens Stijn Baert: “Hier vind je een goede voor 20 euro” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


13. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


14. Welke van deze 4 zaken serveert de lekkerste steak-friet? Stijn Baert vervolgt zoektocht: “Ervaring die ik nooit eerder meemaakte” (04/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Deze zaak duwde fors richting een 10/10.” [naar artikel]


15. Professor Baert vond hun steak-friet de beste en ook Wout van Aert schoof er al eens de benen onder tafel, toch sluit restaurant ’t Oud Scheepken de deuren (14/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Restaurant ’t Oud Scheepken in de Rechtstraat in Eksaarde (Lokeren) heeft de deuren gesloten. Sinds professor Stijn Baert de steak-friet tot de beste van België bombardeerde, genoot de horecatrekpleister tot ver buiten Eksaarde bekendheid in Vlaanderen. Aan bekende klanten dan ook geen gebrek, zoals de Nederlandse orkestleider André Rieu of veldrijder Wout van Aert. [naar artikel]


16. Waar eet... arbeidseconoom Stijn Baert (38): “Ik maak er een sport van om de lekkerste biefstuk-friet van het land te spotten” (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zeven plekken om duimen en vingers van af te likken. Deze week: professor ­arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). “Ik ben allesbehalve een fan van zalfjes, mousses en vergeten groenten op mijn bord. Geef mij maar de ‘brute’ Vlaamse keuken. Niets heerlijker dan een restaurant waar je ruikt dat ze hun ­frieten in ossenvet bakken.” [naar artikel]


17. BINNENKIJKEN. Professor Stijn Baert blaast uit in appartement in Westende: “Meer hebben we niet nodig voor de mooiste vakantie van ons leven” (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op vakantie hoeft het voor Stijn Baert allemaal niet zo moeilijk te zijn. Een klein appartement met een gezellig terras dat uitkijkt op de Westendse zee zijn het decor van “de mooiste vakantie die hij ooit had”. Ook omdat je in een plaatselijke brasserie misschien wel de beste steak-friet van het land kunt eten. “Niet elke professor wil een culturele vakantie: wij kiezen ook al eens graag voor een klassieke all-in”, vertelt Stijn aan Birgit Van Mol in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. [naar artikel]


18. Luc Bellings proeft steak au poivre aan de Belgische kust en geeft één 10/10: “Ik zou het niet anders doen én niet beter kunnen” (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een goede chef herken je aan de cuisson van zijn biefstuk. Zeg dat Luc Bellings het gezegd heeft. Na steak bearnaise vorig jaar, waagt hij zich deze zomer aan steak au poivre. Hoe hoort een kwalitatieve biefstuk te zijn? Wat maakt of kraakt de pepersaus? En zijn er ook vereisten voor de frietjes? Bellings bestelt het gerecht in vijf restaurants aan onze Belgische kust in Oostende, De Panne, Knokke, Bredene en Blankenberge. “Deze saus komt recht uit zo’n ‘blubberpakske’.” [naar artikel]


19. In welke supermarkt koop je de lekkerste paaseitjes? Topchocolatier Dominique Persoone deelt één 9/10 uit: “De praliné is heerlijk” (23/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]


20. Stijn Baert en Véronique Goossens over uw geld in 2024: “Onze premier die zegt dat ‘het beste nog moet komen?’ Dat klopt helaas niet” (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Wat brengt 2024 voor uw centen? Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) en Belfius-hoofdeconome Véronique Goossens laten hun licht schijnen over het nieuwe jaar. Zal sparen meer lonen? Wordt een huis kopen goedkoper? Zal ik meer verdienen? En wat doet de prijs van een winkelkar? [naar artikel]


21. Dominique Persoone proeft 12 paaseitjes uit de supermarkt: “5 miskopen, maar 3 eitjes krijgen topscore” (23/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]


22. Voedingsexperte proeft 10 potten pindakaas en deelt een 9,5/10 uit: “Mooie balans in smaak én op en top gezond” (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een zoete spread op zijn boterhammen verkiest, gaat daarbij op vlak van gezondheid liever voor pindakaas dan voor choco. Maar welke soort pindakaas is het gezondst en lekkerst binnen dat grote supermarktaanbod? Voedingsexperte Karolien Olaerts haalde haar lepel boven om 10 soorten te proeven: van het bekende Calvé tot de huismerken van de supermarkten. “Deze heeft een véél hogere prijs dan de andere, terwijl hij even voedzaam is...” Welke is de grote winnaar? [naar artikel]


23. Arbeidseconoom Stijn Baert over de crisis, zichzelf en biefstuk-friet: “Ik probeer hard te zijn voor systemen en mild voor mensen” (03/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een zomerse middag in Antwerpen. We hebben met professor arbeidseconomie Stijn Baert afgesproken in brasserie Ciro’s, en dat blijkt een populaire plek onder mediafiguren. Op het terras laten Gert Verhulst en Jonas Van Geel zich een flesje Pomerol smaken. Luk Alloo komt er bijzitten, en achterin het restaurant zit Herbert Flack. “Voor Gert Verhulst heb ik veel respect”, zegt Stijn Baert. “Hij doet waar hij goesting in heeft, het plezier straalt ervan af. En ik heb als kind nog de start van Gert en Samson meegemaakt.” Het is Stijn Baert ten voeten uit: hij praat met hetzelfde gemak over het effect van RSZ-kortingen op de tewerkstelling als over FC De Kampioenen. [naar artikel]


24. Mag je baas weigeren dat je vakantiedagen overdraagt? Stijn Baert: “De ene vakantiedag is de andere niet” (05/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Veel Vlamingen hebben tegen het einde van het jaar meer vakantiedagen over dan ze nog kunnen of mogen opnemen. Worden die resterende dagen sowieso uitbetaald? Of kan je ze ook overdragen naar volgend jaar? Professor arbeidseconomie en HLN-werkexpert Stijn Baert schept klaarheid: “Of je vakantiedagen kan overhevelen en of ze worden uitbetaald, hangt af van één ding.” [naar artikel]


25. DE GROTE TEST. Julius Persoone proeft tien keer dame blanche. “Deze prijs is straf als je ziet wat we elders betaalden” (15/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Bij warme temperaturen hoort een ijsje. En dan is er geen betere klassieker dan de dame blanche. Julius Persoone proefde er voor ons tien, van de Panne tot Knokke. Hij vond zowel een topper qua smaak als één qua prijs/kwaliteit. “Zo weinig geld voor drie zo’n lekkere bollen? Straf als je ziet wat we elders betaalden.” Al was het niet overal feest. “Er staat een velletje op mijn chocoladesaus. Ronduit smerig. En is dat hier een dikke stofpluis in de slagroom?” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!