De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

MEDIAWATCHERS. “In Nederland gaan ze Het Verhaal van Vlaanderen leren kennen dankzij Tom Waes”

Het Laatste Nieuws

09/03/2023 - 17:29

Vanaf eind maart kan je ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ ook op de Nederlandse televisie bekijken. Dat onze noorderburen fan zijn van Tom Waes is geen geheim, na het succes van ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’. “Zijn profiel klopt ook helemaal voor deze reeks”, vindt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Ik heb de Nederlandse versie van het programma gezien, ‘Het Verhaal van Nederland’, en Tom lijkt wel een copy paste van hun presentator.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de podcast.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ scoort ook in Nederland: “Omdat Tom Waes het presenteert, niet omdat het ons zo interesseert” (01/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Nederland gaat helemaal overstag voor Tom Waes (54). De tv-maker en acteur was er al populair dankzij ‘Reizen Waes’ en de serie ‘Undercover’ en scoort er nu ook met ‘Het Verhaal van Vlaanderen’. “Niet omdat jullie geschiedenis ons zo interesseert, maar omdat Tom het presenteert.”
    [naar artikel]
  2. Waarom Nederland smelt voor Tom Waes: “‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt hier enkel uitgezonden omdat hij presenteert” (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Nederland zwijmelt voor Tom Waes (54). Nadat eerder ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’ een groot succes waren, nestelt onze landgenoot zich er nu ook met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in miljoenen harten. “Eerlijk,” klinkt het bij de gerenommeerde tv-recensente Angela De Jong, “dat wordt in Nederland enkel uitgezonden omdat hij het presenteert.” Waarom is de oer-Vlaamse Waes zo populair bij onze noorderburen? Naast zijn charmes heeft hij een paar bijzondere wapens, zo blijkt. “Toen Tom en zijn vriendin uit elkaar gingen, stond dat hier in alle grote showbizzmagazines.”
    [naar artikel]
  3. Nederland smelt voor Tom Waes: “‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt hier enkel uitgezonden omdat hij presenteert” (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Nederland smelt en zwijmelt voor Tom Waes. Na de kennismaking in ‘Undercover’ flirtte ‘Reizen Waes’ met de kijkcijfersrecords op zondagavond en nu nestelt onze landgenoot zich er met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in miljoenen harten. “Eerlijk,” klinkt het bij de gerenomeerde tv-recensente Angela De Jong. “Dat programma wordt in Nederland enkel uitgezonden omdat hij het presenteert.” En naast zijn charmes heeft hij er nog één bijzonder verrassend wapen. “Ik schaam me dat dat nog niet gebeurd is,” klinkt het bij een bekende media-journalist.
    [naar artikel]
  4. Tom Waes filmt in Nederland tussen de dappersten aller Galliërs (30/07/2021 - Het Belang van Limburg)
    Hoeveel Neanderthaler zit er in Tom Waes? Ook dat komt u te weten in de Eén-serie Het verhaal van Vlaanderen, waarin Waes door de geschiedenis van onze contreien struint. De ­opnameploeg van wat je ‘Tijdreizen Waes’ kan noemen, kampeerde gisteren in het Nederlandse Dongen. “Je waant je in het ijzertijdperk. Wat ben ik een gelukzak dat ze mij voor deze reeks gekozen hebben.”
    [naar artikel]
  5. “Amai mijn frak”: Tom Waes veilt jas uit “Verhaal van Vlaanderen” voor goed doel (06/02/2023 - VRT NWS)
    Tom Waes gaat de jas die hij draagt in de afleveringen van het Eén-programma “Het Verhaal van Vlaanderen” veilen voor het goede doel. Dat besliste hij vanmorgen tijdens zijn passage in het radio2-programma “Goeiemorgen Morgen!”.
    [naar artikel]
  6. “Zijn relatiebreuk stond hier in alle showbizzbladen”: waarom Nederland smelt voor Tom Waes (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Nederland zwijmelt voor Tom Waes (54). Nadat eerder ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’ een groot succes waren, nestelt onze landgenoot zich er nu ook met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in miljoenen harten. “Eerlijk,” klinkt het bij de gerenommeerde tv-recensente Angela De Jong, “dat wordt in Nederland enkel uitgezonden omdat hij het presenteert.” Waarom is de oer-Vlaamse Waes zo populair bij onze noorderburen? Naast zijn charmes heeft hij een paar bijzondere wapens, zo blijkt. “Toen Tom en zijn vriendin uit elkaar gingen, stond dat hier in alle grote showbizzmagazines.”
    [naar artikel]
  7. Tom Waes in docu over Vlaamse geschiedenis (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
    Naast een seizoen van Reizen Waes over Nederland werkt Tom Waes (52) aan een fonkelnieuw programma: Het verhaal van Vlaanderen.
    [naar artikel]
  8. "400.000 euro is veel geld, maar het is maar 0,01 procent van het budget": Tom Waes over de kritiek op 'Het verhaal van Vlaanderen' (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over “propaganda” en “misbruik van overheidssteun”. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in ‘Dag Allemaal’ uitgebreid terug. “Hier en daar stonden flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”
    [naar artikel]
  9. Tom Waes in de bres voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het geld was nodig om dit programma te maken” (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Op zondagavond dompelt Tom Waes (54) de kijkers op Eén onder in onze Vlaamse geschiedenis. Er werden kosten noch moeite gespaard voor de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar net daar wringt volgens sommigen het schoentje. Het programma kreeg dan ook al heel wat kritiek over zich heen. Maar de presentator van dienst snelt ter verdediging in ‘De afspraak’. “Voor mij draait het rond de mensen die er iets uit kunnen leren.”
    [naar artikel]
  10. Tom Waes geeft ons les in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Wat de geschiedenis ons leert? Dat we grote lomperiken zijn” (24/12/2022 - Het Nieuwsblad)
    “Is dat daar een gierzwaluw die ik op de achtergrond hoor? Dat mag niet, die waren hier 2.000 jaar geleden nog niet.” Om maar te zeggen: er is veel werk, tijd én expertise gekropen in de prestigieuze docureeks Het verhaal van Vlaanderen. Daarin laat Tom Waes (54) de eerste tien weken van 2023 de geschiedenisleraar in zichzelf volledig los. “Ik ben altijd zenuwachtig bij een nieuw programma, maar dit is toch nog andere koek. Het verhaal van Vlaanderen is veel meer dan entertainment. Deze serie doet er echt toe.”
    [naar artikel]
  11. “Ik werd uitgescholden voor nazi. Waanzin”: Tom Waes blikt terug op 'Het Verhaal van Vlaanderen' (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over ‘propaganda’ en ‘misbruik van overheidssteun’. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in Dag Allemaal uitgebreid terug. “Hier en daar stonden Flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”
    [naar artikel]
  12. MEDIAWATCHERS. “Tom Waes en Imke Courtois zijn de exportproducten naar Nederland” (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “De beste tv-producten die naar Nederland geëxporteerd worden, zijn Tom Waes en Imke Courtois. Imke zag je al evenveel opduiken in de Nederlandse WK-magazines als hier bij Sporza en Tom scoort goed met ‘Reizen Waes’.” Mark Coenegracht en Desna Lespinoy van HLN bespreken samen met Robin Vissenaekens het jaar 2022 en geven hun opiniërende mening. In de categorie import- en exportproduct scoren Evi Hanssen, maar ook de broertjes Coppens met ‘Code van Coppens’ goed. Zelfs de docusoap ‘De Verhulstjes’ werkt uitstekend in Nederland. Beluister de hele podcast en zie hieronder de onderwerpen die aan bod komen.
    [naar artikel]
  13. 'Reizen Waes: Nederland' vanaf 13 december ook te zien bij ons (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Na ‘Reizen Waes: Vlaanderen’ trok Tom Waes (53) naar onze noorderburen in ‘Reizen Waes: Nederland’. Zes afleveringen lang gaat hij op zoek naar straffe verhalen en mooie plekken. “Het is er exotischer dan je denkt”, vertelt de presentator.
    [naar artikel]
  14. Tom Waes op de set van 'Het verhaal van Vlaanderen’: “Ik ben allicht de meest geteste mens van het land” (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
    “Het mooie aan zo lang in het vak zitten is dat je jezelf altijd kan heruitvinden.” Na 'Undercover' en 'Reizen Waes Vlaanderen' werkt Tom Waes (52) alweer aan een groot project. Daarvoor combineert hij zijn skills als acteur en presentator. Voor een nieuwe Eén-reeks wordt hij de man die 'live' de geschiedenis van Vlaanderen sinds de eerste homo sapiens ontdekt. Wij brachten een bezoek aan de coronaproof set en spraken met Tom, die ook vertelt hoe het verder moet met ‘Reizen Waes’ en ‘Undercover’.
    [naar artikel]
  15. Tom Waes op de set van 'Het verhaal van Vlaanderen’: “Je zou het ‘Tijdreizen Waes’ kunnen noemen, het dekt perfect de lading” (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Na 'Undercover' en 'Reizen Waes Vlaanderen' werkt Tom Waes (52) alweer aan een groot project. Daarvoor combineert hij zijn skills als acteur en presentator. “Het mooie aan zo lang in het vak zitten is dat je jezelf altijd kan heruitvinden”, klinkt het tussen twee opnames door. Voor een nieuwe Eén-reeks wordt hij de man die 'live' de geschiedenis van Vlaanderen sinds de eerste homo sapiens ontdekt. En hoewel we een heel stuk terugkeren in de geschiedenis, moet ook hier alles coronaproof verlopen. “Ik ben met meer dan 250 testen allicht de meest geteste mens van Vlaanderen.” Wij gingen alvast een kijkje nemen op de set.
    [naar artikel]
  16. Tom Waes gaat ‘Reizen Waes’ maken in Nederland (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
    ‘Reizen Waes: Vlaanderen’ heeft Tom Waes duidelijk geïnspireerd voor nog meer reizen dicht bij huis. Binnenkort gaat de presentator namelijk op trot door Nederland. Het nieuwe ‘Reizen Waes: Nederland’ zal in het najaar te zien zijn op Eén.
    [naar artikel]
  17. Tom Waes maakt Reizen Waes Nederland: “We spreken dezelfde taal maar daar houdt het op” (17/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
    Op Eén kun je vanaf vandaag nog eens genieten van Reizen Waes Vlaanderen, maar Tom Waes zelf zit ondertussen al een land verder. “De opnames in Nederland zijn net achter de rug en het belooft een verrassende reeks te worden”, zegt Waes. Al was het maar omdat hij aanbelde bij Linda de Mol… die net in haar blootje stond. “Haar reactie zegt veel over het verschil tussen Nederland en Vlaanderen.”
    [naar artikel]
  18. Tom Waes over nieuw programma 'Het verhaal van Vlaanderen': “3 jaar werk, bijna 1.000 medewerkers, en enkele stuntpaarden” (24/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Maak plaats, Eddy Planckaert. Het enige echte opperhoofd van de zondagavond op Eén is terug. Vanaf 1 januari vertelt Tom Waes (54) ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een ongeziene historische documentaire die zonder twijfel de bezoekersaantallen van musea en inschrijvingscijfers archeologie zal doen boomen. “Op dag één hield ik me al niet aan het draaiboek: ineens had ik die speer in mijn handen.”
    [naar artikel]
  19. Schrijver van ‘Dos Cervezas’ werkte drie jaar aan ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Alles moest kloppen, tot wegretoucheren van prikkeldraad toe” (17/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    ‘Het verhaal van Vlaanderen’ wordt verteld door Tom Waes, maar de man die dat verhaal schreef, is Jesse Fabré (45). Hij is al jaren de vaste eindredacteur van Waes, en hij schreef ook de onvergetelijke tekst van de carnavalshit ‘Dos Cervezas’. Met dat liedje was hij in één dag klaar, ‘Het verhaal van Vlaanderen’ houdt hem al zo’n drie jaar bezig. “We spraken met bijna 200 experten, elk detail moest juist zijn.”
    [naar artikel]
  20. “Ik ben niet bang voor een burn-out, maar ik blijf waakzaam”: Tom Waes beleefde door ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een zwaar jaar (01/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “‘Ik werkte jaren achter de schermen voor mensen als Bart De Pauw en Mark Uytterhoeven. Dat helpt om op een volwassen manier met beroemdheid om te gaan.” Gelukkig maar, want nu hij weer elke zondag op tv komt met ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’, zit anoniem over straat lopen er voor Tom Waes (54) meer dan ooit niet meer in. In Dag Allemaal vertelt hij honderduit over z’n nieuwe programma, z'n erg drukke leven en z'n visie op beroemd zijn. “Ik kom vaak kinderen tegen die zeggen dat ze beroemd willen worden. Dan denk ik: ben je zeker?”
    [naar artikel]
  21. Tom Waes geniet op de set van 'Het verhaal van Vlaanderen’: "De kracht om lang bezig te zijn als tv-gezicht is jezelf voortdurend opnieuw uitvinden” (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Na 'Undercover' en 'Reizen Waes Vlaanderen' werkt Tom Waes (52) alweer aan een groot project. Daarvoor combineert hij zijn skills als acteur en presentator. Voor een nieuwe Eén-reeks wordt hij de man die 'live' de geschiedenis van Vlaanderen sinds de eerste homo sapiens ontdekt. "Noem het gerust 'Tijdreizen Waes'", klinkt het tussen twee opnames door. En hoewel we een heel stuk terugkeren in de geschiedenis, moet ook hier alles coronaproof verlopen. “Ik ben met meer dan 250 testen allicht de meest geteste mens van Vlaanderen.”
    [naar artikel]
  22. Tom Waes reageert op kritiek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Iedereen heeft zijn eigen invulling” (11/01/2023 - Het Belang van Limburg)
    Tom Waes is het niet eens met de kritiek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’. In ‘De Afspraak’ zei de presentator maandag dat “iedereen zijn eigen invulling heeft” van de bedoeling van het programma, en dat de 400.000 euro onderwijssubsidies die ernaartoe vloeiden “eigenlijk een peulschil zijn”.
    [naar artikel]
  23. Tom Waes reist van prehistorie naar nu: tiendelige reeks op Eén frist geschiedkundige kennis op (30/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
    Hoeveel neanderthaler zit er in Tom Waes? Ook dat komt u te weten in de Eén-serie Het verhaal van Vlaanderen waarin Waes door de geschiedenis van onze contreien struint. De opnameploeg van wat je Tijdreizen Waes kunt noemen, kampeerde gisteren in het Nederlandse Dongen. “Je waant je in het ijzertijdperk. Wat ben ik een gelukzak dat ze mij voor deze reeks hebben gekozen.”
    [naar artikel]
  24. Tom Waes geeft geschiedenisles in Virga Jessecollege: “Mijn leerkrachten zullen dit nooit verwacht hebben” (03/02/2023 - Het Belang van Limburg)
    “Ik ben compleet overdonderd”, zegt Tom Waes nadat hij een massascène meemaakte op de speelplaats van het Hasseltse Virga Jessecollege. “Het verhaal van Vlaanderen maakt duidelijk iets los, ook bij jongeren. Het programma is zoals gezelschapsspelletjes voor mensen van 7 tot 77 jaar.”
    [naar artikel]
  25. De man die zijn paarden naar het slagveld stuurt in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het zijn strijders met goesting om te gaan” (21/01/2023 - Het Nieuwsblad)
    “Hou je klaar voor het betere hakwerk.” Woorden van Tom Waes aan het begin van Het verhaal van Vlaanderen over de Guldensporenslag. Toch is er één man die vol vertrouwen zijn paarden tussen de zwaarden en goedendags het slagveld op stuurt. Dietrich Verzele, de horsemaster uit Oudenaarde, heeft van film- en showpaarden zijn levenswerk gemaakt. “Wij brengen de paarden waar ze eigenlijk niet moeten zijn.”
    [naar artikel]
  26. MEDIAWATCHERS. ‘Blind Getrouwd’ mag gedurfder volgens Ingeborg: “Ik wil de ergernissen bespreekbaar maken” (01/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Ook dit jaar keert Ingeborg terug in het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’. Als grote supporter van de liefde, praat ze erover in onze HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Als we iets willen leren over liefde, moeten we bepaalde dingen kunnen benoemen”, vertelt ze. “Iedere relatie begint als een mooi sprookje, maar vanaf er een ergernis is willen we er niet over praten. Juist dan wordt een relatie interessant.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van ‘De Mediawatchers’.
    [naar artikel]
  27. Tom Waes veilt zijn jas uit ‘Het verhaal van Vlaanderen’ voor goed doel (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    In de nieuwe Radio 2-ochtendshow ‘Goeiemorgen morgen!’ kregen Peter Van de Veire (51) en zijn sidekick, ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen, het gezelschap van de bekendste leraar geschiedenis van Vlaanderen, Tom Waes (54). Hij droeg toevallig de jas die hij steeds draagt in Eén-programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een kans die gastheer Peter niet kon laten liggen. “Mogen wij die hebben?”
    [naar artikel]
  28. ‘Verhaal van Vlaanderen’ scoort bijna miljoen in Nederland (29/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Dat noemen het Tom Waes-effect. Een paar weken na de laatste aflevering van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ bij ons, scoort de reeks ook in Nederland. Het eerste deel over de prehistorie haalde er gemiddeld 890.000 kijkers, met een piek van 1,7 miljoen.
    [naar artikel]
  29. INTERVIEW. Tom Waes over prestigieus nieuw programma: “In sommige musea gaan ze niet weten wat er gebeurt” (24/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Maak plaats, Eddy Planckaert. Het enige echte opperhoofd van de zondagavond op Eén is terug. Vanaf 1 januari vertelt Tom Waes (54) ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een ongeziene historische documentaire die zonder de twijfel de bezoekersaantallen van musea en inschrijvingscijfers archeologie zal doen boomen. “Op dag één hield ik me al niet aan het draaiboek: ineens had ik die speer in mijn handen.”
    [naar artikel]
  30. MEDIAWATCHERS. “Erik van Looy is klaar voor doorbraak in Nederland” (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “Erik Van Looy is klaar voor de doorbraak in Nederland met zijn deelname aan De Slimste Mens bij de NPO” zeggen de tv experten. Mark Coenegracht, Desna Lespinoy en Robin Vissenaekens bespreken wat er zich voor- en achter de schermen afspeelt. Ook het nieuwe programma ‘Dagen zonder broer’ van Jeroen Meus werd bekeken. “Jeroen is enorm gegroeid met zijn nieuw tv-programma, zo eerlijk en ontroerend”, zeggen de Mediawatchers.
    [naar artikel]
  31. COLUMN. Het tussentaaltje van Tom Waes splijt N-VA. Voor Bourgeois is het Nederlands een pochet, voor Jambon is het een toiletborstel (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    In ‘Het verhaal van Vlaanderen’ gaat het niet meer om wat precies Tom Waes vertelt, wel om hoe hij dat doet: in veredeld Antwerps. “Het zuiverste Nederlands in de aflevering van zondag over de Guldensporenslag”, stelde columnist Jan Segers vast, “was het Middelnederlands van Pieter de Coninck.”
    [naar artikel]
  32. Echte leraren geschiedenis over hun ‘collega’ Tom Waes: “Als ik het geld had, liet ik de slag van Waterloo ook naspelen op de speelplaats” (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Tom Waes is sinds ‘Het verhaal van Vlaanderen’ op slag de bekendste en populairste leraar geschiedenis van deze kontreien. Wij spraken twee echte leerkrachten geschiedenis die het met iets minder applaus, subsidies en loon doen, maar met minstens evenveel enthousiasme. “Wel jammer dat Waes in interviews een beetje een negatief beeld ophangt van geschiedenis op school.”
    [naar artikel]
  33. (Her)ontdek West-Vlaanderen dankzij de tips van Reizen Waes (04/01/2021 - VRT NWS)
    Het televisieprogramma "Reizen Waes" moest door de coronacrisis op zoek gaan naar bijzondere plekken in ons land. Presentator Tom Waes heeft er in ieder geval geen seconde spijt dat hij in België moest blijven. Ontdek hier zijn meest verrassende vondsten in West-Vlaanderen.
    [naar artikel]
  34. Binnenkort op tv: Tom Waes duikt in geschiedenis van Vlaanderen voor nieuwe reeks (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Tom Waes (54) is helemaal klaar om het scherm te veroveren met zijn nieuwe reeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. In deze documentairereeks, die doorspekt wordt met historische reconstructies, zoekt Waes uit wat er zich sinds de aankomst van de eerste Homo sapiens heeft afgespeeld, op de 14.000 vierkante kilometer die we vandaag Vlaanderen noemen.
    [naar artikel]
  35. MEDIAWATCHERS. “Felice was de Matthijs van Nieuwkerk van zijn tijd. Hij ontplofte en kafferde iedereen uit” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De onthullingen over Matthijs van Nieuwkerk beheersten het medianieuws de voorbije dagen. In Nederland maar ook bij ons. In de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’ trekt mediajournalist Mark Coenegracht de parallel met Dré Steemans, alias Felice, die in 2009 overleed. In de jaren negentig presenteerde hij populaire programma’s zoals ‘Het Swingpaleis’ en ‘1000 seconden’. “Felice kon plots achter de schermen ontploffen en zijn collega’s uitkafferen”, aldus Coenegracht. Luister hierboven naar ‘De Mediawatchers’.
    [naar artikel]
  36. Tom Waes zat zes dagen vast in Mongoolse hotelkamer: “Ik deed álles om de tijd te doden. Zelfs m’n teennagels vijlen” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Na twee jaar met bescheiden tripjes door Vlaanderen en Nederland, reist Tom Waes (53) straks opnieuw de wereld rond in een nieuw seizoen ‘Reizen Waes’. Een unieke ervaring, al werd zijn reis naar Mongolië niet meteen een pleziertripje. Na een positieve coronatest zat hij zes dagen opgesloten in een hotelkamer. “Ik heb de tijd nog nooit zo traag voorbij zien kruipen.”
    [naar artikel]
  37. Tom Waes beleeft knalstart met 1,1 miljoen kijkers voor ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ (02/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Vuurwerk voor Tom Waes (54) op de eerste dag van 2023. Zijn ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ ging zondagavond op antenne voor 1.104.000 kijkers. Daar zijn het uitgesteld kijken en de onlinecfijfers op VRT Max nog niet bijgeteld. Tom Waes haalde met zijn knalstart een marktaandeel van 40,9%.
    [naar artikel]
  38. Tom Waes spot op MIA’s met kritiek op zijn Antwerpse “tussentaal”: “Amai mijn botten!” (26/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Tom Waes was op de MIA’s om een award uit te reiken, maar voor hij dat deed, moest er hem iets van het hart. De presentator van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ reageerde op de kritiek die Geert Bourgeois deze week uitte in de media. “Ik beloof u plechtig dat ik die tussentaal nooit meer zal hanteren vanaf nu. Vanaf na is ’t gewoen in ‘t plat Antwerps.”
    [naar artikel]
  39. N-VA is blij met ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Maar wie dit propaganda noemt, ziet spoken” (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’ keken zondagavond 1,1 miljoen mensen. Bij N-VA zijn ze blij, want de geschiedenisles van Tom Waes is een gevolg van een regel die de partij in het Vlaams bestuursakkoord liet opnemen: meer aandacht op de VRT voor de Vlaamse identiteit. Het programma werd ook gemaakt met subsidies van N-VA-ministers Jan Jambon, Zuhal Demir en Ben Weyts. Is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een verdoken N-VA-pamflet?
    [naar artikel]
  40. Tom Waes is straks opnieuw de publiekstrekker van het najaar: “Kijkcijfers blijven de waardemeter of je ‘het’ nog hebt” (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Nog even en het najaar is opnieuw van Tom Waes (52). Eerst met het derde seizoen van ‘Undercover’, nadien met ‘Reizen Waes: Nederland’. Die laatste - straks voor het eerst niet op zondagavond - is nu al een enorm succes in Nederland. En zo stopt het maar niet voor Waes, die door de drukte wel al een klopje kreeg. “Een burn-out wil ik het niet noemen, maar de hectiek eiste zijn tol.”
    [naar artikel]
  41. “Het kan nog steeds Judith zijn”: dankzij DNA-onderzoek krijgt vrouwenskelet stilaan gezicht (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Is het Judith van West-Francië, of niet? Sinds de uitzending van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ van Tom Waes liggen in Gent heel wat wetenschappers wakker van die vraag over het skelet dat in 2002 werd opgegraven op het Sint-Pietersplein. Professor Steven Vanderputten houdt zich met de kwestie bezig, tussen zijn ander werk door. “Zo’n onderzoek is in Vlaanderen nooit eerder gebeurd.” Maar is het Judith?
    [naar artikel]
  42. GEZIEN? ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Plots had Tom Waes hetzelfde gevoel voor humor als een echte geschiedenisleerkracht” (01/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Op de eerste dag van het jaar pakte Eén meteen uit met een van z'n meest prestigieuze tv-projecten. In ‘Het verhaal van Vlaanderen’ dompelt Tom Waes ons tien weken lang onder in de rijke geschiedenis van onze contreien. In episode één belandde de presentator in de prehistorie, samen met enkele acteurs die scènes uit het tijdperk naspeelden. De opnames waren een huzarenstukje en mochten een aardige duit kosten, maar zorgde dat ook voor een eindresultaat dat de traditionele, duffe schooltelevisie kon overstijgen? “Ontzettend interessant, maar de ietwat knullige toneeltjes waren voorlopig een overbodige ingreep.”
    [naar artikel]
  43. De eerste Vlamingen hadden een kleurtje en schrik voor de holenbeer: wat de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’ ons leert (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Elke zondagavond duikt Tom Waes in de geschiedenis van Vlaanderen. Kosten noch moeite werden gespaard voor de prestigieuze reeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar welk verhaal valt er precies te vertellen? En welke belangrijke gebeurtenissen vonden er in onze streek plaats? “Eén van de verhandelde ‘producten’ waren slaven.”
    [naar artikel]
  44. De man die zijn paarden naar het slagveld stuurt in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “De acteurs kunnen rijden... tot wij arriveren” (22/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
    “Hou je klaar voor het betere hakwerk.” Woorden van Tom Waes aan het begin van Het Verhaal van Vlaanderen over de Guldensporenslag. Toch is er één man die vol vertrouwen zijn paarden tussen de zwaarden en goedendags het slagveld op stuurt. Dietrich Verzele, de horsemaster uit Oudenaarde, heeft van film- en showpaarden zijn levenswerk gemaakt. “Wij brengen de paarden waar ze eigenlijk niet moeten zijn.”
    [naar artikel]
  45. RECENSIE. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’: een geschiedenisles op zondagavond? Dat pikken we alleen van Tom Waes (09/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Er is al heel wat inkt gevloeid over Het Verhaal van Vlaanderen en dan vooral over de 2 miljoen euro subsidies waarover het prestigeproject van de VRT kon beschikken. Maar is deze gezellige geschiedenisles van gelegenheidsleraar Tom Waes ook de heisa (en de poen) waard? Wij maken de balans op na 36.000 jaar, ofwel de eerste twee afleveringen van de prehistorie tot het Romeinse Rijk.
    [naar artikel]
  46. “Blind Getrouwd mag gedurfder. Ik wil de ergernissen bespreekbaar maken volgend seizoen” (01/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Ook dit jaar keert Ingeborg terug in het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’. Als grote supporter van de liefde, praat ze erover in onze HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Als we iets willen leren over liefde, moeten we bepaalde dingen kunnen benoemen”, vertelt ze. “Iedere relatie begint als een mooi sprookje, maar vanaf er een ergernis is willen we er niet over praten. Juist dan wordt een relatie interessant.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van ‘De Mediawatchers’.
    [naar artikel]
  47. Tom Waes ontrafelt 23.000 jaar geschiedenis in ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ (11/05/2021 - De Morgen)
    De complexe Vlaamse geschiedenis, van de prehistorie tot de 21ste eeuw, in 10 uur televisie gieten. Dat is de 'challenge' die Tom Waes (52) heeft aanvaard. Vanaf augustus gaat de presentator haast fulltime aan de slag voor 'Het verhaal van Vlaanderen', een prestigieuze docureeks voor Eén die in 2022 op tv moet komen. Een voorproefje van wat het gaat worden.
    [naar artikel]
  48. Tom Waes trekt voor nieuwe ‘Reizen Waes’ naar Nederland (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
    Tom Waes steekt nog dit jaar de grens over om bijzondere plekken en aparte gewoontes in Nederland te ontdekken. Dat moet een nieuwe reeks van Reizen Waes opleveren.
    [naar artikel]
  49. MEDIAWATCHERS. “Camille is klaar om verkocht te worden aan Studio 100” (27/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Het gaat hard voor Camille Dhont. Onlangs lanceerde ze nog haar eerste Duitse single, Feuerwerk. En binnenkort zal ze te zien zijn in een gloednieuwe telenovelle op VTM, waarin ze de hoofdrol speelt. Dat succes is ook onze mediawatchers niet ontgaan. “Camille profileert zich vandaag als een perfect Studio 100-product”, vertelt showbizzjournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. Luister hierboven naar de volledige aflevering.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy