De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

16 maart 2003: 20 jaar geleden werd Rachel Corrie vermoord door de bezetters van Palestina

De Wereld Morgen

16/03/2023 - 14:21

Het is op 16 maart 2023 20 jaar geleden dat de dan 23-jarige Amerikaanse vredesactiviste Rachel Corrie moedwillig werd verpletterd door een gepantserde bulldozer van het Israëlisch bezettingsleger in Gaza. The post 16 maart 2003: 20 jaar geleden werd Rachel Corrie vermoord door de bezetters van Palestina appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Israëlische rechtbank spreekt leger vrij van dood Amerikaanse vredesactiviste (29/03/2019 - De Morgen)
  Het Israëlisch leger treft geen blaam voor de dood van de Amerikaanse activiste Rachel Corrie. Dat zegt althans een recht-bank in Haifa. De Amerikaanse werd in 2003 door een militaire bulldozer verpletterd terwijl ze protesteerde tegen de sloop van Palestijnse huizen.
  [naar artikel]
 2. Een jaar na Corrie, Dudley, Eunice en Franklin: stormen vinden vooralsnog niet de weg naar ons land (22/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het zijn (nog) geen stormachtige herfst- en wintermaanden geweest, terwijl we exact een jaar geleden met Corrie, Dudley, Eunice en Franklin net vier zware jongens achter de kiezen hadden. Het gebrek aan stormen valt ook onze weermannen op. Maar voor een vreugdedans is het nog te vroeg. In maart en april kan de voorjaarsstorm nog stevig uithalen.
  [naar artikel]
 3. 8 februari 1943, 80 jaar geleden werd de 17-jarige Lepa Radić geëxecuteerd door de Duitse bezetters van Joegoslavië (08/02/2023 - De Wereld Morgen)
  Vandaag 8 februari 2023 is het 80 jaar geleden dat de 17-jarige Joegoslavische verzetsstrijdster Lepa Svetozara Radić werd geëxecuteerd door het Duitse bezettingsleger. Haar Duitse folteraars boden aan haar leven te sparen als zij de namen van haar medestrijders zou geven. Zij weigerde... The post 8 februari 1943, 80 jaar geleden werd de 17-jarige Lepa Radić geëxecuteerd door de Duitse bezetters van Joegoslavië appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 4. Precies 30 jaar geleden werd Ingrid (26) gruwelijk vermoord met 62 messteken, gerecht staat nog steeds voor raadsel: “Toch maakte dader één cruciale fout” (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Waarom moest onze dochter dood?” Met die vraag lopen de ouders van Ingrid Caeckaert nog steeds rond. Dag op dag 30 jaar geleden, op 16 maart 1991, werd de 26-jarige vrouw met 62 messteken vermoord in de trappenhal van een appartementsgebouw in Knokke-Heist. “We zijn nog altijd op zoek. En dat is frustrerend”, zegt gewezen onderzoeksrechter Christine Pottiez. De perfecte moord? Bijna...
  [naar artikel]
 5. 20 jaar geleden op 19 maart 2003 begon de illegale invasie van Irak (18/03/2023 - De Wereld Morgen)
  20 jaar geleden begon de illegale Anglo-Amerikaanse invasie van Irak, een gruwelijke bezetting die vergeten noch vergeven mag worden. Iedereen die deelnam aan deze invasie en bezetting moet ter verantwoording worden geroepen voor de miljoenen doden en voor vernietiging van de economische en sociale structuren van dit land, zijn historische verleden, zijn gezondheidszorg, zijn onderwijs... Dit is niet de mainstream pseudo-analyse van 'deze oorlog was een tragische vergissing', dit was een misdaad tegen de mensheid. The post 20 jaar geleden op 19 maart 2003 begon de illegale invasie van Irak appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 6. 20 januari 1973: 70 jaar geleden werd antikoloniaal vrijheidsstrijder Amilcar Cabral vermoord (20/01/2023 - De Wereld Morgen)
  Amilcar Cabral was leider van de bevrijdingsbeweging tegen de Portugese kolonisatoren van Guinee-Bissau en de Kaap-Verdische eilanden. Zelf heeft hij de onafhankelijkheid (acht maand later) niet meer meegemaakt, omdat hij door een omgekochte rivaal werd vermoord. Historici schatten zijn belang even hoog in als Frantz Fanon en Che Guevara. The post 20 januari 1973: 70 jaar geleden werd antikoloniaal vrijheidsstrijder Amilcar Cabral vermoord appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 7. Israël-Palestina al 70 jaar op de tekentafel    (29/11/2017 - VRT NWS)
  70 jaar geleden werd het verdelingsplan op tafel gelegd voor het toenmalige mandaatgebied Palestina. Twee jaar later was het al compleet achterhaald. Het twee-staten-principe blijft, ook vandaag nog, het courante uitgangspunt voor een oplossing van het conflict. Alleen rijst de vraag of dat nog haalbaar en realistisch is.   
  [naar artikel]
 8. 75 jaar geleden splitsten VN Palestina op, het werd een ramp (06/12/2022 - De Wereld Morgen)
  Op 2 november 1917 stuurde een Britse antisemitische politicus een brief naar een leider van de Brits-Joodse gemeenschap met de boodschap dat ze een land, dat niet van zijn eigen land eigendom was, desalniettemin cadeau kregen om er een volk te huisvesten dat er niet leefde. De mensen die er al woonden werden niet om hun mening gevraagd, een ramp die tot vandaag doorgaat. The post 75 jaar geleden splitsten VN Palestina op, het werd een ramp appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 9. Politie zoekt meisje dat 5 jaar geleden verdween: werd ze vermoord door haar vader? (06/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Toen de 15-jarige Eset Oziyeva vijf jaar geleden uit de woning van haar ouders in de omgeving van Charleroi verdween, dacht iedereen dat ze nog maar eens op de vlucht was geslagen voor haar tirannieke vader. Nu zegt haar zusje dat Eset wellicht misbruikt en daarna vermoord werd door hem.
  [naar artikel]
 10. Rugzaktoeriste werd 30 jaar geleden vermoord teruggevonden in bos, nu zijn twee verdachten opgepakt (21/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dertig jaar geleden werd Inga-Maria Hauser vermoord teruggevonden. Het lichaam van de 18-jarige rugzaktoeriste bleek gedumpt op een verlaten plek...
  [naar artikel]
 11. Straaljager, speurhond en satelliet konden Corrie Van der Valk niet vinden (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van meet af aan is er weinig ‘gewoon’ aan de verdwijning van de dan 58-jarige Corrie van der Valk. Of Corrie Kock, zoals ze zichzelf sinds begin...
  [naar artikel]
 12. Het mysterie van Corrie van der Valk: van een riante villa naar een anoniem graf (16/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 7 januari 2001 drinken Corrie van der Valk en haar man Nico samen koffie in de woonkamer. Het zal hun laatste gesprek worden, want nadien vertrekt Corrie. Om nooit meer terug te keren. Pas 17 jaar later wordt haar lichaam teruggevonden in een anoniem graf op het kerkhof van Bois-De-Villers, bij Namen. Als Corrie rondliep met zelfmoordplannen, waarom liet ze dan nog een facelift uitvoeren? En wat deed ze voor haar dood in Parijs?
  [naar artikel]
 13. Het mysterie van Corrie van der Valk: van een riante villa naar een anoniem graf (16/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op 7 januari 2001 drinken Corrie van der Valk en haar man Nico samen koffie in de woonkamer. Het zal hun laatste gesprek worden, want nadien vertrekt Corrie. Om nooit meer terug te keren. Pas 17 jaar later wordt haar lichaam teruggevonden in een anoniem graf op het kerkhof van Bois-De-Villers, bij Namen. Als Corrie rondliep met zelfmoordplannen, waarom liet ze dan nog een facelift uitvoeren? En wat deed ze voor haar dood in Parijs?
  [naar artikel]
 14. De vrouw die Hamas-terroristen verschalkte met thee en koekjes: hoe Rachel Edri (65) een volksheldin werd (19/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zeventien ellenlange uren. Zo lang zat Rachel Edri in haar eigen living recht tegenover vijf Hamas-terroristen. Het had zomaar haar laatste dag kunnen zijn: zóveel mensen zijn vermoord die dag in gelijkaardige omstandigheden. Maar ze leeft nog. Rachel Edri slaagde erin de terroristen in haar huis zoet te houden door met hen te praten en ze vol te proppen met koekjes en thee. Zeventien uur lang. Tot zij werden afgeknald door de Israëlische ordediensten.
  [naar artikel]
 15. Bijna 30 jaar na mysterieuze dood van Ingrid Caeckaert doen ouders laatste oproep: "Wie heeft onze dochter vermoord?" (27/05/2020 - VRT NWS)
  Over iets minder dan tien maanden, op 16 maart 2021 zal het dertig jaar geleden zijn dat Ingrid Caeckaert werd vermoord. Dan verjaart de zaak ook definitief, en zal niemand meer veroordeeld kunnen worden voor de dood van de jonge vrouw, die met 62 messteken om het leven werd gebracht. Haar ouders doen nu een laatste poging om de waarheid te kennen.
  [naar artikel]
 16. Speurders hopen na identificatie Corrie van der Valk nog veel meer zaken op te helderen door nieuwe DNA-databank (17/11/2018 - VRT NWS)
  Justitie hoopt de komende jaren nog veel meer gevallen van vermiste personen op te lossen via DNA-onderzoek. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd aan VRT NWS. Gisteren raakte bekend dat het lichaam van Corrie van der Valk, die 17 jaar geleden verdween, dankzij DNA-onderzoek geïdentificeerd is. De erfgename van de bekende Nederlandse hoteldynastie lag al die tijd anoniem begraven in Bois-de-Villers, een dorp nabij Namen.
  [naar artikel]
 17. 50 jaar nadat ze op gruwelijke wijze vermoord werd: wie was Sharon Tate? (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dag op dag 50 jaar geleden werd de hoogzwangere Sharon Tate samen met enkele huisgenoten op gruwelijke wijze vermoord door aanhangers van...
  [naar artikel]
 18. Rita Roberts werd 31 jaar geleden in Antwerpen vermoord, nu kennen speurders eindelijk haar naam (dankzij campagne en opvallende tattoo) (14/11/2023 - VRT NWS)
  Na 31 jaar heeft de politie een naam kunnen plakken op een jonge vrouw die in 1992 in Antwerpen vermoord is. Het is het resultaat van een internationale campagne die enkele maanden geleden gelanceerd werd. Een opvallende bloementattoo leidde uiteindelijk tot de doorbraak.
  [naar artikel]
 19. Rachel Bilson excuseert zich voor wangedrag op set van ‘The O.C.’: “Ik weet dat we etterbakken konden zijn” (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De jonge cast van ‘The O.C.’, de populaire tienerreeks die tussen 2003 en 2007 werd uitgezonden, gedroeg zich niet altijd voorbeeldig. Actrice Rachel Bilson (39) bood daar dinsdag haar excuses voor aan toen ze oud-acteur en regisseur van de serie Tate Donovan (57) te gast had in haar podcast. Collega Misha Barton (35) liet in een ander interview dan weer weten dat ze gepest werd op de set.
  [naar artikel]
 20. Martin Luther King 50 jaar geleden vermoord (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is woensdag exact vijftig jaar geleden dat activist Martin Luther King Jr. werd vermoord. Hij leidde de burgerrechtenbeweging in de Verenigde...
  [naar artikel]
 21. Historische taboes tackelen met Tuymans (01/10/2018 - De Morgen)
  67 jaar geleden werd een piepjonge Boudewijn de koning der Belgen, 57 jaar geleden werd Lumumba vermoord in Katanga, en exact achttien jaar geleden maakte Luc Tuymans daar de spraakmakende reeks schilderijen Mwana Kitoko over. Sindsdien staan ze in het collectieve geheugen gegrift.
  [naar artikel]
 22. Ze werd 37 jaar geleden vermoord, maar niemand wist wie ze was. Tot nu (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 37 jaar geleden werd het lichaam van een meisje teruggevonden langs de weg in de Amerikaanse staat Ohio. Volgens speurders was ze enkele...
  [naar artikel]
 23. Corrie van Dijk gaf haar naam aan storm Corrie: “Ik hoop dat iedereen ervan kan genieten” (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag raast storm Corrie over ons land. De storm is vernoemd naar de Nederlandse Corrie van Dijk, in 1964 de eerste vrouwelijke meteoroloog bij het KNMI. Dat een storm haar naam draagt, Van Dijk vindt het ‘heel bijzonder’. “Ik houd de weerkaarten nog altijd goed in de gaten.”
  [naar artikel]
 24. Jaar geleden werd Daniël vermoord in asielcentrum Broechem: “Onderzoek loopt nog volop” (24/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Exact een jaar geleden werd op de terreinen van het asielcentrum in Broechem (Ranst) de 9-jarige Palestijnse Daniël vermoord teruggevonden. Het onderzoek naar de dood loopt nog steeds volop, zo meldt het Antwerpse parket op vrijdag.
  [naar artikel]
 25. Herdenkingssteen voor Mark Bos die 30 jaar geleden vermoord werd (10/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  In het park tegenover het Nieuw Administratief Centrum aan de Pastorijstraat in Houthalen is maandagavond Mark Bos, die dertig jaar geleden door geweld om het leven kwam, herdacht en vereeuwigd in een steen.
  [naar artikel]
 26. Amper 1 kans op 50.000 en toch vond Rachel een stamceldonor (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  1 op 50.000. Zo klein was de kans om een levensreddende stamceldonor te vinden voor de Hasseltse Rachel De Doelder. Na (letterlijk) veel bloed, zweet en tranen werd die donor toch gevonden. Zes jaar later blikken Rachel en haar mama Danielle terug op deze moeilijke periode.
  [naar artikel]
 27. Bakkersdochter Ingrid Cackaert (26) werd met 62 messteken vermoord, 30 jaar later gaat de dader vrijuit (16/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het is vandaag exact dertig jaar geleden dat Ingrid Caeckaert (26) werd vermoord aan de kust. Dat betekent dat de zaak verjaart en dat er nooit nog iemand kan veroordeeld worden. Zelfs wanneer de dader zich nu plots zou melden.
  [naar artikel]
 28. "Italiaanse student in Egypte vermoord om zijn doctoraatsonderzoek" (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse doctoraatsonderzoeker Giulio Regeni, wiens verminkte lichaam twee jaar geleden werd teruggevonden in Caïro, werd vermoord omwille van...
  [naar artikel]
 29. Egyptische vrouw werd 2.600 jaar geleden vermoord met een bijl terwijl ze wegvluchtte (05/04/2021 - VRT NWS)
  De Egyptische vrouw Takabuti werd meer dan 2.600jaar geleden waarschijnlijk vermoord met een militaire bijl. Ze werd langs achter aangevallen terwijl ze wegvluchtte van haar aanvaller, die mogelijk een Assyrisch soldaat was. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de University of Manchester en Queen's University Belfast dat gepubliceerd is in een boek.
  [naar artikel]
 30. De koudste aller cold cases: 39 jaar geleden verdween Herman Van Hiel, tot vandaag is er geen spoor van hem (08/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hij kocht een fles whisky voor een cipier die hij ’s avonds zou bezoeken, hij haalde nog geld af en een getuige zag hem zonder jas naar buiten lopen. Maar daar stopt het spoor naar de Gentse aalmoezenier Herman Van Hiel, die 39 jaar geleden verdween. Vermoord omdat hij te dicht bij een misdadiger stond? Vermoord door Freddy Horion? Of vermoord omdat hij te veel wist over het misbruik in de Katholieke Kerk? Het werd allemaal onderzocht. Maar nooit kwam het tot een doorbraak, tot frustratie van zijn familie en de politie. “Wie meer weet, kom het ons vertellen.”
  [naar artikel]
 31. [VIDEO] - Een gruweldag in mei, 25 jaar geleden deed de maffia Italië daveren (23/05/2017 - De Redactie)
  Palermo herdenkt vandaag een van de bloedigste hoofdstukken uit de geschiedenis van de stad. Precies 25 jaar geleden werd onderzoeksrechter Falcone vermoord door de maffia. En het bleef niet bij die moord alleen.
  [naar artikel]
 32. Martin Luther King Jr. 50 jaar geleden vermoord (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het is vandaag exact vijftig jaar geleden dat activist Martin Luther King Jr. werd vermoord. Hij leidde de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten tot aan zijn dood in 1968, en maakte mee een einde aan de legale segregatie van Afro-Amerikanen in het zuiden en andere delen van de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 33. Martin Luther King Jr. 50 jaar geleden vermoord (04/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is vandaag exact vijftig jaar geleden dat activist Martin Luther King Jr. werd vermoord. Hij leidde de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten tot aan zijn dood in 1968, en maakte mee een einde aan de legale segregatie van Afro-Amerikanen in het zuiden en andere delen van de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 34. Steve Vissers (12) werd twintig jaar geleden vermoord: “We leven nog steeds in de waas van toen” (24/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Als men mij vragen zou wanneer ik jou het meeste mis, zeg ik: wanneer ik wakker word, maar ook ’s middags mis ik jou en ’s avonds als ik slapen ga, veel meer dan ik had verwacht mis ik jou tot het ochtend wordt, ik mis je dag en nacht. De tekst op de grafsteen van Steve Vissers kruipt vandaag nog een paar centimeter dieper onder de huid dan anders. De 12-jarige jongen werd exact twintig jaar geleden verkracht en vermoord teruggevonden in de buurt rond het Sportpaleis.
  [naar artikel]
 35. Komen we eindelijk te weten wie Zweedse premier 34 jaar geleden heeft vermoord? (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 34 jaar nadat de Zweedse premier Olof Palme werd vermoord voor een bioscoop in Stockholm, geeft het Openbaar Ministerie in het land om...
  [naar artikel]
 36. Komen we straks te weten wie Zweedse premier 34 jaar geleden heeft vermoord? (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 34 jaar nadat de Zweedse premier Olof Palme werd vermoord voor een bioscoop in Stockholm, geeft het Openbaar Ministerie in het land om...
  [naar artikel]
 37. LIVE. Komen we eindelijk te weten wie Zweedse premier 34 jaar geleden heeft vermoord? (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 34 jaar nadat de Zweedse premier Olof Palme werd vermoord voor een bioscoop in Stockholm, geeft het Openbaar Ministerie in het land om...
  [naar artikel]
 38. Politie verwijdert honderden bezetters in Nantes (09/04/2018 - VRT NWS)
  Bij een politieactie in de buurt van de Franse stad Nantes wordt een terrein ontruimd. Voor dag en dauw kwamen ongeveer 2.500 agenten in actie om enkele honderden bezetters te verwijderen. De bezetters zitten al jaren op het terrein uit protest tegen de bouw van een luchthaven.
  [naar artikel]
 39. Lichaam Nederlandse vermiste van der Valk-telg na 17 jaar gevonden, Corrie nam vanuit Parijs de trein naar omgeving Dinant (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim zeventien jaar nadat Corrie van der Valk (58), telg van de bekende Nederlandse horecafamilie, spoorloos verdween, is het mysterie rond haar...
  [naar artikel]
 40. Jennifer Aniston begrijpt de heisa rond de tepels van Rachel niet (15/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De tepels van Rachel Green uit Friends waren op Twitter even trending toen Jennifer Aniston uitgeroepen werd tot boegbeeld van #FreeTheNipple. In de serie komen de tepels van Rachel vaak door haar bloesje en truitje piepen en daar krijgt de actrice heel veel commentaar op.
  [naar artikel]
 41. Natalia bouwt jubileumfeestje in de Lotto-Arena (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dit jaar is het vijftien jaar geleden dat Natalia wereldberoemd werd in Vlaanderen door haar deelname aan 'Idool 2003'. Reden genoeg voor een...
  [naar artikel]
 42. Dertig jaar geleden werd PS-kopstuk André Cools vermoord (18/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op zondag 18 juli is het precies dertig jaar geleden dat België werd opgeschrikt door de moord op PS-kopstuk en burgemeester van Flémalle André Cools, die in Luik onaantastbaar leek. Hoewel de schutters en organisatoren werden veroordeeld, blijft het motief een mysterie.
  [naar artikel]
 43. Tien jaar geleden werd Aurore (29) vermoord na een nachtje Gentse Feesten: “Ze wordt nog elke dag gemist” (27/07/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vandaag is het precies tien jaar geleden dat Aurore Ruyffelaere (29) na een nachtje op de Gentse Feesten op een eenzame parking werd overvallen en vermoord. De lerares geschiedenis leeft tot op vandaag verder in het Fonds dat haar naam draagt. “We willen jongeren bewust maken van de gevaren van extremisme en racisme.”
  [naar artikel]
 44. LIVE. Storm Corrie: code geel voor het hele land, botsing tussen schepen in Nederland (31/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het KMI heeft code geel afgekondigd voor het hele land en waarschuwt voor stormtij, regen en felle rukwinden. Dat heeft alles te maken met de doortocht van storm Corrie. Het nummer 1722 is geactiveerd om niet-dringende schade door de storm te melden. Volg al het nieuws over storm Corrie hier.
  [naar artikel]
 45. CHECK – Hoe warm was het nu écht tijdens de dodentocht van 2003? (12/08/2022 - VRT NWS)
  Dat de Dodentocht dit jaar wordt ingekort door de hittegolf doet heel wat stof opwaaien. Op sociale media uiten mensen hun ongenoegen door te stellen dat het tijdens de tocht in 2003 veel warmer was, volgens sommigen tot wel 37 graden. Maar dat klopt niet. Op 9 augustus 2003 werd er een maximale temperatuur gemeten van 29,4 graden Celsius in Bornem. Er was in die periode wel een hittegolf.
  [naar artikel]
 46. Harmony Montgomery (5) werd volgens politie al in 2019 vermoord, maar ze werd nooit gevonden (15/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De vijfjarige Harmony Montgomery verdween eind 2019 en sindsdien ontbrak elk spoor. De politie zegt nu genoeg bewijzen te hebben om te concluderen dat het meisje drie jaar geleden al vermoord werd. Haar lichaam werd nog niet gevonden.
  [naar artikel]
 47. Eén jaar geleden werd juf Mieke vermoord: “101 messteken: dat shockeert me nog altijd” (11/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Antwoorden en rust: dat is wat de familie Verlinden wil. Op 10 november was het een jaar geleden dat hun geliefde in haar eigen huis in het Antwerpse Noorderwijk werd vermoord. ‘Juf’ Mieke kreeg niet minder dan 101 messteken. De dader blijft ondanks alle inspanningen van de speurders ongrijpbaar. Ook bij haar zus Lut blijft de onwetendheid knagen. “Ik ga heel erg schrikken als blijkt dat de dader iemand is die we kennen. Dat zou ik verschrikkelijk vinden.”
  [naar artikel]
 48. Gesmokkeld, uitgebuit en uiteindelijk door klant vermoord met 17 messteken: het verhaal van de sekswerker die nu een eigen straat krijgt in Brussel (14/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Brussel vernoemt een straat naar Eunice Osayande. De jonge vrouw ontvluchtte in 2016 Nigeria, ze werd uitgebuit door mensensmokkelaars, en ze kwam hier uiteindelijk in de prostitutie terecht. Drie jaar geleden werd ze vermoord door een klant. Ze was amper 23. “Liefst 42 procent van de vrouwen wordt geconfronteerd met seksueel geweld. De Eunice Osayandestraat is een aanklacht tegen dat dramatische cijfer.”
  [naar artikel]
 49. 70 jaar na de afvaart van de "Exodus" naar Palestina (11/07/2017 - De Redactie)
  Vanochtend wordt in het Zuid-Franse vissershaven Sète herdacht dat daar 70 jaar geleden een schip met meer dan 4.500 Joodse vluchtelingen vertrok naar het Britse mandaatgebied Palestina. De Britten onderschepten het schip, maar na zware internationale druk belandden de meeste van de opvarenden in wat ondertussen Israël was geworden.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy