De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Pleidooien van 18 beklaagden in proces Reuzengom afgelopen: hoe pleiten ze en welke straf riskeren ze?

Het Laatste Nieuws

17/03/2023 - 19:08

Tijdens het proces over de dood van Sanda Dia zijn alle advocaten van de achttien beklaagden aan het woord geweest. Wie pleit schuldig en wie pleit onschuldig? En welke straf riskeren de Reuzegommers? Een overzicht van de belangrijkste elementen uit hun pleidooien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. OVERZICHT. Pleidooien van 18 beklaagden in proces Reuzengom afgelopen: hoe pleiten ze en welke straf riskeren ze? (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het proces over de dood van Sanda Dia zijn alle advocaten van de achttien beklaagden aan het woord geweest. Wie pleit schuldig en wie pleit onschuldig? En welke straf riskeren de Reuzegommers? Een overzicht van de belangrijkste elementen uit hun pleidooien.
  [naar artikel]
 2. OVERZICHT. Hoe pleiten alle 18 beklaagden in proces Reuzegom en welke straf riskeren ze? (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het proces over de dood van Sanda Dia zijn alle advocaten van de achttien beklaagden aan het woord geweest. Wie pleit schuldig en wie pleit onschuldig? En welke straf riskeren de Reuzegommers? Een overzicht van de belangrijkste elementen uit hun pleidooien.
  [naar artikel]
 3. Verdediging van wiettelers vindt gevraagde celstraffen overdreven (30/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Hasseltse correctionele rechtbank zijn maandagnamiddag de pleidooien gestart in het proces van de 29-koppige cannabisbende, van wie de twee kopstukken, een man uit Lanaken en een 45-jarige man uit Maaseik, elk 6 jaar cel en 24.000 euro boete riskeren. De 27 andere beklaagden riskeren celstraffen van 10 tot 40 maanden en een boete van 6.000 of 12.000 euro.
  [naar artikel]
 4. Startschot van de zaak-Sanda Dia: welke straf riskeren de 18 Reuzegommers? (23/09/2021 - De Morgen)
  In Hasselt wordt morgen de inleidende zitting voor het proces rond de dood van Sanda Dia gehouden. Centraal staan achttien leden van Reuzegom, de Leuvense studentenclub die de fatale doop organiseerde. Wat is er gebeurd? Wie wordt vervolgd? En welke straf riskeren zij? Dit is het belangrijkste dat u moet weten over de zaak.
  [naar artikel]
 5. Morgen startschot zaak-Sanda Dia: welke straf riskeren de 18 Reuzegommers? (23/09/2021 - De Morgen)
  In Hasselt wordt morgen de inleidende zitting voor het proces rond de dood van Sanda Dia gehouden. Achttien leden van de Leuvense studentenclub Reuzegom staan terecht. Wat is er gebeurd? Wie wordt vervolgd? En welke straf riskeren zij? Dit is het belangrijkste dat u moet weten over de zaak.
  [naar artikel]
 6. Twaalf beklaagden riskeren straf voor schenden coronaregels: “In volle coronatijd feestje met zeven man” (19/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de rechtbank van Veurne werd een themazitting gehouden voor beklaagden die de afgelopen maanden de coronaregels aan hun laars lapten. Twaalf personen moesten zich verantwoorden. De negentienjarige I.O. uit Nieuwpoort riskeert de zwaarste straf nadat hij een verjaardagsfeestje met zeven personen organiseerde.
  [naar artikel]
 7. 18 Reuzegommers staan morgen terecht voor dood Sanda Dia: welke straf riskeren zij? (23/09/2021 - De Morgen)
  In Hasselt wordt morgen wordt de inleidende zitting voor het proces rond de dood van Sanda Dia gehouden. Achttien leden van de Leuvense studentenclub Reuzegom staan terecht. Wat is er gebeurd? Wie wordt vervolgd? En welke straf riskeren zij? Dit is het belangrijkste dat u moet weten over de zaak.
  [naar artikel]
 8. ‘Soms doen 5 minuten na 4 jaar wonderen’ (14/03/2023 - De Standaard)
  Bij de beklaagden lijken de emo­tionele pleidooien van de advocaten van de familie van Sanda Dia er ingehakt te hebben. Walter Damen, die opkomt voor L.L., trof na die pleidooien een huilende cliënt aan. Daarna hebben ze besloten om schuldig te pleiten voor onopzettelijke doding en mensonterende behandeling.
  [naar artikel]
 9. Abdeslam en co weten volgende week welke straf ze krijgen: proces aanslagen hervat maandag (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na een onderbreking van anderhalve maand zal het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 op 4 september hervatten in het Brusselse Haren. De acht beklaagden zullen dan hun strafmaat kennen. Het proces zal naar schatting nog twee weken duren.
  [naar artikel]
 10. Vandaag uitspraak in het kasteelmoordproces: wie zijn de verdachten en wat riskeren ze? (18/04/2018 - VRT NWS)
  Vandaag zullen we – eindelijk – weten wat de rechters beslissen in het proces over de kasteelmoord. Voor de vier beklaagden werd een zware straf geëist. Wie riskeert wat? En hoe ziet het Openbaar Ministerie hun rol in de hele kasteelmoordzaak? We zetten het op een rij. 
  [naar artikel]
 11. Welke straf riskeren de Reuzegommers? Alles wat u moet weten over het proces Sanda Dia dat vandaag start (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  18 twintigers staan vandaag na drie jaar onderzoek terecht in de zaak Sanda Dia, de jongeman (20) die in december 2018 een “doopritueel” niet overleefde. Wat wordt hen ten laste gelegd? Wat riskeren ze? En wie neemt het voor hen op?
  [naar artikel]
 12. Welke straf riskeren de Reuzegommers? Alles wat u moet weten over het proces Sanda Dia dat morgen start (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  18 twintigers staan morgen na drie jaar onderzoek terecht in de zaak Sanda Dia, de jongeman (20) die in december 2018 een “doopritueel” niet overleefde. Wat wordt hen ten laste gelegd? Wat riskeren ze? En wie neemt het voor hen op?
  [naar artikel]
 13. Liveblog - Dag twee proces-Sanda Dia: "Meeste advocaten van beklaagden willen dat zaak terugkeert naar Hasselt" (14/03/2023 - VRT NWS)
  Tijdens de tweede zittingsdag voor het Antwerpse hof van beroep zullen de advocaten van de familie van Sanda Dia pleiten. De 20-jarige student stierf in december 2018 na een doopritueel van studentenclub Reuzegom. Ook advocaten van verschillende Reuzegommers komen vandaag aan het woord. Volg hier live de pleidooien.
  [naar artikel]
 14. Proces ‘fitnessmoord’ van start: mislukte drugsdeal eindigt met dodelijk schot (21/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de rechtbank van Ieper is het proces van de ‘fitnessmoord’ in Dadizele gestart. Op vraag van de advocaat van Sven G. worden alle beklaagden nog eens verhoord tijdens een zitting op 5 oktober. Op 16 november staan de pleidooien gepland.
  [naar artikel]
 15. Proces over cannabisbende stilgelegd door problemen met objectiviteit bijzitter (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Hasseltse correctionele rechtbank zijn vandaag de pleidooien in een groot cannabisproces met 24 beklaagden met een valse start begonnen. De...
  [naar artikel]
 16. Alles wat je moet weten over proces rond aanslagen in Brussel: wie staat er terecht en welke straffen riskeren ze? (11/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag vindt de inleidende zitting van het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 plaats. Zowel die preliminaire zitting als het echte proces, dat pas op 10 oktober van start gaat, zullen in het voormalige NAVO-gebouw in de Brusselse gemeente Evere verlopen. Maar wie staat er precies terecht? En welke straffen riskeren zij? Hieronder een overzicht van alles wat je over het proces moet weten.
  [naar artikel]
 17. Meer dan 8 miljoen euro verdiend, maar vandaag kennen leden van de Armeense tennismaffia hun straf: zelfs spelers riskeren een jaar cel (30/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tennissers die opzettelijk al eens een service in het net slaan, of meer nog, een hele wedstrijd verliezen en daaraan een mooi centje verdienen. En de gokmaffia die daarmee miljoenen euro’s winst maakt. Vier jaar lang konden ze hun gangetje gaan. Met 375 gefixte wedstrijden verdienden ze meer dan 8 miljoen euro. In het proces rond de Armeense tennismaffia kennen de 28 beklaagden vrijdag hun straf.
  [naar artikel]
 18. Pleidooien kasteelmoord afgelopen: André Gyselbrecht vraagt rechter een tweede kans (02/03/2018 - VRT NWS)
  Op het proces over de kasteelmoord zijn vandaag de laatste pleidooien gehouden. Dokter André Gyselbrecht noemde de opdracht voor de moord een "verschrikkelijke beslissing", maar hij hoopt dat de rechtbank hem een tweede kans wil geven. De uitspraak in het proces valt wellicht midden april.
  [naar artikel]
 19. Terreurproces gaat laatste rechte lijn in: pleidooien over straf beginnen (04/09/2023 - De Standaard)
  Na veertig dagen vakantie moet de jury in het assisenproces over de aanslagen van 22/3 oordelen over de straffen van Salah Abdeslam en co. De meesten riskeren levenslang.
  [naar artikel]
 20. Proces tegen Acid gestart, pleidooien uitgesteld: ‘Het zou raar zijn dat ik een hogere straf krijg dan de Reuzegommmers’ (07/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. Proces tegen Acid gestart, pleidooien uitgesteld: ‘Het zou raar zijn dat ik een hogere straf krijg dan de Reuzegommmers’ (07/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. Proces tegen Acid gestart, pleidooien uitgesteld: ‘Het zou raar zijn dat ik een hogere straf krijg dan de Reuzegommmers’ (07/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. ASSISEN LIVE. Welke straf krijgt moordenaar van Sofie Muylle (27)? (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag valt in het Brugse assisenhof het doek over het proces tegen Alexandru Caliniuc (27). De Roemeen bracht in januari 2017 de Roeselaarse schoonheidsspecialiste Sofie Muylle (27) om het leven op het strand van Knokke. Afgelopen vrijdag werd Caliniuc schuldig bevonden aan moord en verkrachting. Deze morgen gaan de pleidooien over de strafmaat van start. De Roemeen riskeert levenslange opsluiting. Volg de laatste procesdag live op deze pagina.
  [naar artikel]
 24. Urenlang betoog beheerst tweede dag van pleidooien in proces aanslag Joods Museum (19/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De tweede dag van pleidooien op het proces over de aanslag van het Joods Museum werd dinsdag beheerst door het lange pleidooi van François Koning, advocaat van een van de burgerlijke partijen. Hij pleitte, met enkele tussenpauzen, van 9 uur tot 16.30 uur. Twee van zijn confraters die de belangen verdedigen van het Israëlische koppel Riva dat bij de aanslag omkwam, kwamen op het einde van de dag nog een uur aan het woord. Koning vatte voor de jury nog eens het hele onderzoek samen, dat volgens de advocaat bol staat van de “overweldigende elementen” die pleiten tegen de twee beschuldigden, Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer.
  [naar artikel]
 25. Proces tegen Acid gestart in Brugge, pleidooien volgen in januari: ‘Het zou raar zijn dat ik een hogere straf krijg dan de Reuzegommers’ (07/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. In welke taal vindt het proces over treinramp Buizingen plaats: Nederlands of Frans? (05/06/2018 - VRT NWS)
  Op de eerste dag van het proces over de treinramp in Buizingen zijn tientallen partijen en slachtoffers opgedaagd. Bij die ramp in 2010 kwamen 19 mensen om. Maar het proces kende meteen een valse start. Want het is nog niet duidelijk in welke taal de pleidooien zullen voortgaan. De advocaat van de treinbestuurder wil het in Brussel in het Frans laten plaatsvinden, maar het parket van Halle-Vilvoorde ziet geen reden om dat te doen. 
  [naar artikel]
 27. Reuzegommers kijken aan tegen 1 tot 5 jaar cel (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het openbaar ministerie wil voor de leden van Reuzegom straffen vorderen die variëren van een geldboete tot gevangenisstraffen tussen de 1 en 5 jaar. Dat blijkt uit een document dat gisteren werd overgemaakt aan alle betrokken partijen in de zaak, waarvan onze redactie stukken kon inkijken. Of de Reuzegommers ook effectief schuldig bevonden worden en welke straf ze precies krijgen, beslissen de rechters pas volgend jaar. Maar het ziet er nu al naar uit dat ze aankijken tegen een veel minder zware straf dan de maximale celstraf van 15 jaar, die de achttien beklaagden in theorie riskeren voor de dood van Sanda Dia.
  [naar artikel]
 28. Drie jonge drugsdealers riskeren meer dan een miljoen te moeten terugbetalen (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Acht beklaagden die terechtstaan voor een grootschalige drugshandel in het zuiden van West-Vlaanderen, zullen op 5 april hun straf kennen. Dan velt...
  [naar artikel]
 29. Liveblog: Vandaag weten we welke straf Abdeslam en Ayari al dan niet krijgen (23/04/2018 - VRT NWS)
  Het proces tegen Salah Abdeslam en Sofien Ayari kent vandaag zijn belangrijke ontknoping: we zullen weten welke straf de twee terreurverdachten al dan niet krijgen. En zo zal het – voorlopige – doek over het proces over de schietpartij in Vorst op 15 maart 2016. Bij een huiszoeking raakten daar toen verschillende agenten gewond.  
  [naar artikel]
 30. Proces over Limburgse cannabisbende stilgelegd door problemen met bijzitter (26/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Hasseltse correctionele rechtbank zijn vrijdag de pleidooien in een groot cannabisproces met 24 beklaagden met een valse start begonnen. De reden daarvoor is dat er mogelijk een probleem is met de objectiviteit van een bijzitter in de rechtbankzetel met drie rechters.
  [naar artikel]
 31. LIVE. Proces Sanda Dia met achttien Reuzegom-leden vandaag van start met inleidingszitting: “Ze riskeren zware straf voor ergste betichting” (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Om 10 uur vandaag wordt de zaak ingeleid met achttien Reuzegom-leden in de Hasseltse correctionele rechtbank, waar de leden van de studentenclub zich moeten verantwoorden voor de fatale doop met Sanda Dia. Het gaat om een agendazitting, waarbij conclusietermijnen en uiteindelijk een pleitdatum zullen worden vastgelegd. Over de inhoud van de zaak zal het dus nog niet gaan. Hier vindt u alles wat u moet weten over het proces. U kan de start ervan vanop de eerste rij volgen op HLN.be. “Voor de zwaarste betichting riskeren ze tien jaar cel, een zware straf”, zegt onze gerechtsjournalist Faroek Özgünes. “De rechtbank zal nu moeten oordelen welke Reuzegommer welk aandeel gehad heeft en wie verantwoordelijk is voor de dood van Sanda Dia.”
  [naar artikel]
 32. Pleidooien gestart op 'proces van de twijfel' ? (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Pleidooien gestart op 'proces van de twijfel' ? Het Assisenproces van de Waalse politicus Bernard Wesphael gaat zijn laatste fase in. Wesphael
  [naar artikel]
 33. Tachtiger overvallen in appartement in Ranst, beklaagden riskeren tot vijf jaar cel (03/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Drie verdachten van een gewelddadige overval op een tachtiger in Ranst riskeren celstraffen tot vijf jaar. Een van de beklaagden moest nog achterstallige huur aan het slachtoffer betalen. “Hij werd plots verrast door drie mensen aan zijn bed.”
  [naar artikel]
 34. Negen jaar na treinramp Buizingen gaan pleidooien voor politierechtbank van start (16/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor de Brusselse politierechtbank gaan maandag de pleidooien van start in het proces over de treinramp in Buizingen. Het parket Halle-Vilvoorde vervolgt Infrabel, de NMBS en de treinbestuurder van één van de betrokken treinen. De verdediging van die laatste heeft al aangekondigd dat ze zal pleiten dat de strafvordering onontvankelijk is omdat het onderzoek niet correct verlopen is. Zo zouden de onderzoeken door de gerechtsexpert niet tegensprekelijk geweest zijn.
  [naar artikel]
 35. Voor 38 miljoen euro gestolen in zes minuten tijd, en bijna iedereen ging vrijuit. Het verhaal van de diamantroof in Zaventem en het onwaarschijnlijke proces (12/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  37.919.167,37 euro. In amper zes minuten tijd. De diamantroof in februari 2013, op het tarmac van Zaventem, was even straf als de Hollywoodkraak in Ocean’s Eleven. Meer zelfs: net als Brad Pitt en George Clooney in de film, ontliepen de verdachten in deze zaak een straf. Liefst 18 van de 19 beklaagden gingen in 2018 vrijuit na een onwaarschijnlijk proces. Dinsdag begint het proces in beroep, een herkansing. Maar de speurders houden hun hart vast. “Opnieuw de vrijspraak, dat zou pas een bittere pil zijn.”
  [naar artikel]
 36. Proces over aanslagen in Zaventem en Maalbeek hervat volgende week met pleidooien over strafmaat (28/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na een onderbreking van anderhalve maand gaat op 4 september in het Brusselse Haren het assisenproces voort over de aanslagen van 22 maart 2016. Het proces, dat naar schatting nog twee weken zal duren, hervat met de pleidooien over de strafmaat.
  [naar artikel]
 37. Onze reporter Nadine Van Der Linden zat met open vizier op de eerste rij in proces-De Pauw: “Dit proces draait rond het woord ‘te’. Een klein woord, dat niettemin alle verschil maakt” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De pleidooien van de advocaten van de vrouwen zitten erop in het proces-Bart De Pauw. Onze reporter Nadine Van der Linden zat een hele dag op de eerste rij en volgde de pleidooien met een open vizier. “Advocaat Christine Mussche putte zich uit in superlatieven over de intelligentie en carrière van De Pauw. Strategische zet, om te tonen welke màcht hij had. Geliefd, gelauwerd. Wat boven de toetsen van zijn gsm gebeurde, was een ander paar mouwen.”
  [naar artikel]
 38. Vijf lessen uit het Arco-proces (06/07/2021 - Knack)
  Advocaten hebben vijf dagen gepleit tijdens het Arco-proces, maar de getuigenissen van de coöperanten maakten het meeste indruk. Welke lessen vallen te trekken uit de pleidooien?
  [naar artikel]
 39. Alles wat je moet weten over assisenproces rond aanslagen in Brussel en Zaventem: wie staat er terecht en welke straffen riskeren ze? (11/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag vindt de inleidende zitting van het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 plaats. Zowel die preliminaire zitting als het echte proces, dat pas op 10 oktober van start gaat, zullen in het voormalige NAVO-gebouw in de Brusselse gemeente Evere verlopen. Maar wie staat er precies terecht? En welke straffen riskeren zij? Hieronder een overzicht van alles wat je over het proces moet weten.
  [naar artikel]
 40. Liveblog proces-Sanda Dia - Laatste Reuzegommers krijgen vandaag het woord (17/03/2023 - VRT NWS)
  Op de vijfde dag van het proces over Sanda Dia, de student die eind 2018 overleed na een doop van studentenclub Reuzegom, komen vandaag opnieuw Reuzegommers en hun advocaten aan het woord. 13 van de 18 beklaagden konden de voorbije dagen hun zegje al doen, de laatste 5 krijgen vandaag die kans. Volg hun pleidooien in deze liveblog.
  [naar artikel]
 41. LIVE. Sanda Dia: Familie van Sanda spreekt op laatste zittingsdag van proces tegen 18 Reuzegommers (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op de laatste zittingsdag van het proces tegen de 18 Reuzegomleden komt de familie van Sanda Dia zelf nog uitgebreid aan het woord. Omdat de pleidooien van de beklaagden meer tijd in beslag namen dan gepland, besloot het hof van beroep om deze maandag een extra zittingsdag in te gelasten. Op het laatst zal iedereen nog een kans krijgen om te repliceren voordat het hof definitief in beraad gaat.
  [naar artikel]
 42. Proces over dood Sanda Dia wordt hervat: dit staat te gebeuren, afwachten wat Reuzegommers zullen verklaren (22/04/2022 - VRT NWS)
  In de rechtbank van Hasselt wordt het proces tegen 18 Reuzegommers vandaag voortgezet. Ze moeten zich verantwoorden voor de dood van Sanda Dia, een student van 20 die in 2018 om het leven kwam na een extreem doopritueel bij de studentenclub. Een hele week lang zullen pleidooien te horen zijn. Wie zal wat zeggen? En wat zullen de beklaagden verklaren na drie jaar stilzwijgen?
  [naar artikel]
 43. Vier beklaagden in Kasteelmoord kennen vandaag hun definitieve straf (06/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Maandag om 14 uur wordt voor het hof van beroep in Gent het arrest in de zaak van de kasteelmoord uitgesproken. De vier beklaagden kennen dan hun definitieve straf.
  [naar artikel]
 44. Pleidooien in proces over treinramp Buizingen na meer dan 9 jaar van start: hoe zat dat ook alweer? (16/09/2019 - VRT NWS)
  In het Brusselse Justitiepaleis zijn ruim 9 jaar na datum de pleidooien van start gegaan in het proces over de treinramp in Buizingen. Die kostte op 15 februari 2010 het leven aan 19 mensen, 310 anderen raakten gewond. Weet u nog waarover het precies gaat? We zetten de feiten voor u nog eens op een rij.
  [naar artikel]
 45. Ook overige beklaagden vragen vrijspraak in Way of Life-proces (13/12/2016 - De Standaard)
  Op het proces over de salafistische beweging Way of Life, de zogezegde ‘opvolger’ van Sharia4Belgium, zijn dinsdag de laatste pleiters aan het woord gekomen. Zij vroegen voor Abdellah E.B. (29), Ahmad C. (27) en Khalid E.A. (27) de vrijspraak. De beklaagden ontkennen dat ze zich in Syrië bij Islamitische Staat wilden aansluiten.
  [naar artikel]
 46. Ook overige beklaagden vragen vrijspraak in Way of Life-proces (13/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op het proces over de salafistische beweging Way of Life, de zogezegde “opvolger” van Sharia4Belgium, zijn dinsdag de laatste pleiters aan het woord gekomen. Zij vroegen voor Abdellah E.B. (29), Ahmad C. (27) en Khalid E.A. (27) de vrijspraak. De beklaagden ontkennen dat ze zich in Syrië bij Islamitische Staat wilden aansluiten.
  [naar artikel]
 47. Laatste dag van pleidooien op proces rond aanslag Joods Museum: advocaten Bendrer aan het woord (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de laatste dag van de pleidooien op het proces over de aanslag op het Joods Museum komen Gilles Vanderbeck en Julien Blot, de advocaten van...
  [naar artikel]
 48. Dt-fout brengt fraude met valse diploma’s aan het licht: beklaagden riskeren celstraf (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het openbaar ministerie heeft maandag celstraffen van tien maanden tot een jaar gevorderd voor vijf beklaagden die vervolgd worden voor...
  [naar artikel]
 49. Reuzegommers riskeren tot vijf jaar cel: “Ze vertellen hún waarheid, niet dé waarheid” (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Je liegt al van bij het begin”, schreeuwt Sanda’s vader naar een Reuzegommer. De tweede dag van het proces over de dood van Sanda Dia werd er één vol onduidelijkheden, frustraties en emoties. De zeven resterende Reuzegommers werden verhoord, en de 18 beklaagden kregen te horen wat ze riskeren: celstraffen van 1,5 tot 5 jaar.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy