De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Schaarbeek houdt crisisberaad over herhuisvesting mensen na brand in opvangcentrum

Het Nieuwsblad

18/03/2023 - 17:15

Er is nog geen oplossing gevonden voor de vluchtelingen na de brand in het opvangcentrum aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek. Dat bleek zaterdag na afloop van crisisberaad met de burgemeester.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Burgemeester Schaarbeek vraagt Francken om tijdelijk opvangcentrum (08/08/2017 - Knack)
  De omgeving van het Brusselse Noordstation, en met name het Maximiliaanpark en het Gaucheretpark, wordt de laatste weken opnieuw overspoeld met transitmigranten. Burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (DéFi) wijst met de vinger naar het federale niveau en eist dat er een tijdelijk opvangcentrum komt.
  [naar artikel]
 2. Gewapende man houdt drie mensen gegijzeld in opvangcentrum voor veteranen in Californië (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Californische Yountville hebben politieagenten een gebouw omsingeld waar een gewapende man drie mensen gegijzeld houdt. Het opvangcentrum...
  [naar artikel]
 3. Britse premier May houdt crisisberaad over Brexit (24/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May houdt zondag crisisberaad in het landgoed Chequers, zo hebben Britse media overeenstemmend bericht. De bewindsvrouw...
  [naar artikel]
 4. Fedasil mikt op opvangcentrum in leegstaand Hotel Lambermont in Schaarbeek (27/10/2022 - VRT NWS)
  Een leegstaand hotel in Schaarbeek zal worden ingericht tot een nieuw opvangcentrum voor minderjarige asielzoekers. Dat bevestigt Fedasil. Hetzelfde hotel werd eerder deze maand nog gekraakt, maar staat intussen opnieuw leeg.
  [naar artikel]
 5. Brand in opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen in Oudenbrug (01/05/2022 - VRT NWS)
  Zaterdagavond is brand uitgebroken in Oudenburg in een opvangcentrum waar 32 Oekraïense vluchtelingen verbleven. De brand ontstond 's avonds in een zekeringkast. De vluchtelingen kregen elders onderdak, onder meer bij gastgezinnen. Ook burgemeester Dumarey (Open VLD) vangt enkele mensen op.
  [naar artikel]
 6. Serie A houdt woensdag crisisberaad over coronavirus: komen er nieuwe afgelastingen? (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Serie A houdt woensdag crisisberaad over de gevolgen van het coronavirus. Veel voetbalclubs vrezen dat door nog meer wedstrijdannuleringen het competitieschema in de knel komt en het seizoen mogelijk niet kan worden afgemaakt.
  [naar artikel]
 7. Britse premier May houdt crisisberaad (24/03/2019 - Metro)
  De Britse premier Theresa May houdt vandaag crisisberaad in het landgoed Chequers, zo hebben Britse media overeenstemmend bericht. De bewindsvrouw heeft ministers en vooraanstaande Conservatieve parlementsleden, onder andere vooraanstaande Brexiteers zoals ex-minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, na de middag bij zich geroepen. Ook van de partij zijn haar de facto vicepremier David Livington en Milieuminister Michael Gove, beiden zondag in de Britse media genoemd als mogelijke tijdelijke vervangers van May. bron: Belga Het bericht Britse premier May houdt crisisberaad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Lege trein in brand op sporen van Schaarbeek-Vorming (03/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het rangeerstation in Schaarbeek is maandagavond een lege passagierstrein grotendeels vernield door een brand. Dat melden de Brusselse brandweer en Infrabel. Bij de brand vielen geen gewonden maar er wordt wel nog onderzocht of er asbest is vrijgekomen. De juiste oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 9. “Eerste groep uit kraakpand Schaarbeek volgende week naar opvangcentrum Fedasil” (18/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Eind komende week zal een eerste groep asielzoekers kunnen verhuizen van het kraakpand in Schaarbeek naar een opvangcentrum van Fedasil. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) zondag gezegd in het VRT-programma De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 10. Na brand mogen kinderen in Schaarbeek vandaag en morgen niet buiten spelen (20/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De rook die dinsdag veroorzaakt is door een brand in een carrosseriebedrijf aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek, bevatte fijn en potentieel giftig stof. Dat meldt de gemeente Schaarbeek. De gemeente heeft een perimeter ingesteld en raadt de mensen in die zone onder meer aan om kinderen vandaag en morgen niet in de tuinen te laten spelen.
  [naar artikel]
 11. Lege passagierstrein in brand in Schaarbeek (02/09/2019 - VRT NWS)
  In het rangeerstation in Schaarbeek is maandagavond een lege passagierstrein grotendeels vernield door een brand. Dat melden de Brusselse brandweer en Infrabel. Bij de brand vielen geen gewonden maar er wordt wel nog onderzocht of er asbest is vrijgekomen. De juiste oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 12. Tweede zware brand op één dag tijd in Schaarbeek: 20 mensen moeten elders onderdak zoeken (18/04/2022 - VRT NWS)
  Een woning in Schaarbeek heeft zondagavond zware schade opgelopen na een brand. De twintig bewoners werden allemaal geëvacueerd en moeten voorlopig elders onderdak zoeken. Het is de tweede zware brand in Schaarbeek op één dag tijd.
  [naar artikel]
 13. 29 gewonden door brand in opvangcentrum Bosnië (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De brand woedde in een tijdelijk opvangcentrum in de stad Velika Kladusa waar ongeveer vijfhonderd migranten terecht kunnen. De migranten...
  [naar artikel]
 14. Man (60) overleden bij brand in Schaarbeek (16/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 60-jarige man is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een brand in de Maurice Maeterlincklaan in Schaarbeek (Brussel).
  [naar artikel]
 15. 32 gewonden door brand in opvangcentrum Bosnië (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De brand woedde in een tijdelijk opvangcentrum in de stad Velika Kladusa waar ongeveer vijfhonderd migranten terecht kunnen. Een aantal migranten...
  [naar artikel]
 16. Pastapaniek: Italiaanse regering houdt crisisberaad over sterk stijgende pastaprijs (11/05/2023 - VRT NWS)
  De regering in Rome houdt vandaag crisisberaad over een kwestie die elke Italiaan bezighoudt: de sterk stijgende pastaprijs. Vergeleken met vorig jaar betalen de Italianen bijna 20 procent meer voor hun spaghetti, fusilli of tagliatelle. Hoe komt dat, en wat kan de regering doen?
  [naar artikel]
 17. Zestiger omgekomen bij brand in Schaarbeek (16/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een brand in een appartement heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Schaarbeek het leven gekost aan een 60-jarige man. Dat meldt de Brusselse brandweer. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid, het parket heeft een branddeskundige aangesteld.
  [naar artikel]
 18. Dode en zwaargewonden bij brand in opvangcentrum voor migranten nabij Parijs (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een brand in een opvangcentrum in de banlieue van Parijs zijn vandaag een migrant omgekomen en twee anderen zwaargewond geraakt. De politie
  [naar artikel]
 19. Markt ontruimd door brand aan Leuvensesteenweg in Schaarbeek (20/08/2019 - VRT NWS)
  Door een brand in een oude loods is de wekelijkse markt aan het Daillyplein in Schaarbeek ontruimd, minstens twee mensen werden bevangen door de rook en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 20. Brandweer op weg naar brand opgehouden door verkeerd geparkeerde auto’s in Schaarbeek (20/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een ploeg van de Brusselse brandweer is zaterdagavond opgehouden onderweg naar een brand door verkeerd geparkeerde wagens in Schaarbeek. Dat zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Bij de brand raakten twee mensen lichtgewond.
  [naar artikel]
 21. Brandweer op weg naar brand opgehouden door verkeerd geparkeerde auto’s in Schaarbeek (20/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een ploeg van de Brusselse brandweer is zaterdagavond opgehouden onderweg naar een brand door verkeerd geparkeerde wagens in Schaarbeek. Dat zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Bij de brand raakten twee mensen lichtgewond.
  [naar artikel]
 22. Woning in Schaarbeek loopt zware schade op bij brand (18/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Bij een zware brand heeft een woning in Schaarbeek zondagavond zware schade opgelopen. Alle inwoners, zo’n 20 mensen, moeten elders onderdak zoeken. Dat meldt de Brusselse brandweer maandagochtend.
  [naar artikel]
 23. Meer dan dertig migranten gewond bij brand in opvangcentrum in Bosnië (01/06/2019 - VRT NWS)
  Bij een brand in een opvangcentrum voor migranten zijn in Bosnië zeker 32 mensen gewond geraakt. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld. Minstens een van de migranten is er ernstig aan toe maar zijn toestand is wel stabiel. Er zijn geen dodelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 24. Moeder en kinderen kritiek na brand Schaarbeek (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevige brand in een appartement in de Fernand Severinstraat in Schaarbeek heeft een zeer zware tol geëist. "Een zwangere vrouw is van de
  [naar artikel]
 25. Bewoners bevangen door rook bij brand in Schaarbeek (11/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer van Brussel kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag om 3.15 uur een oproep voor een brand in een gebouw aan de Léon Mahillonlaan in Schaarbeek.
  [naar artikel]
 26. Brand in carrosseriebedrijf in Schaarbeek (20/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de Leuvensesteenweg in Schaarbeek heeft dinsdagvoormiddag een brand gewoed in een carrosseriebedrijf. Dat meldt de Brusselse brandweer. Die werd rond 10 uur opgeroepen en heeft de brand intussen onder controle.
  [naar artikel]
 27. Lege passagierstrein in brand in Schaarbeek (02/09/2019 - De Standaard)
  In het rangeerstation in Schaarbeek is maandagavond een lege passagierstrein grotendeels vernield door een brand. Dat melden de Brusselse brandweer en Infrabel. Bij de brand vielen geen gewonden maar er wordt wel nog onderzocht of er asbest is vrijgekomen.
  [naar artikel]
 28. Fedasil sluit in september het opvangcentrum voor asielzoekers in Scherpenheuvel (04/06/2018 - Metro)
  Het opvangcentrum voor vluchtelingen in het Peeterskasteel in Scherpenheuvel zal in september 2018 de deuren sluiten. Het werd in november 2015 door Caritas International geopend in opdracht van Fedasil. Gezinnen met kinderen verhuizen tijdens de maand augustus, de anderen in september. Dat meldt het gemeentebestuur van Scherpenheuvel-Zichem. Sinds de opening werden in het opvangcentrum circa 600 mensen opgevangen en begeleid. Momenteel verblijven er nog 160 personen, onder wie 90 volwassenen en 70 minderjarigen, samen goed voor 27 nationaliteiten. Waar de asielzoekers naartoe zullen gebracht worden is nog niet bekend. Caritas International maakt over alle aanwezigen een dossier voor Fedasil met het oog op hun herhuisvesting. De aankondiging van de komst van het opvangcentrum gaf in eerste instantie aanleiding tot veel ongerustheid bij de inwoners, maar volgens burgemeester Manu Claes (CD&V) is er ondertussen bij de bevolking een groot gevoel van solidariteit gegroeid. Een breed samengestelde stuurgroep volgt tot op vandaag alle aspecten die samenhangen met de opvang. Incidenten waren er nauwelijks. Bron: Belga   Het bericht Fedasil sluit in september het opvangcentrum voor asielzoekers in Scherpenheuvel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Vier lichtgewonden bij woningbrand in Schaarbeek (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Schaarbeek zijn deze namiddag vier mensen lichtgewond geraakt bij een brand in een gezinswoning. Zij hadden rook ingeademd en moesten...
  [naar artikel]
 30. Football Talk. Woensdag crisisberaad in Serie A over coronavirus (02/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Serie A houdt woensdag crisisberaad over de gevolgen van het coronavirus. Veel voetbalclubs vrezen dat door nog meer wedstrijdannuleringen het...
  [naar artikel]
 31. Lege passagierstrein in brand in Schaarbeek (02/09/2019 - Metro)
  In het rangeerstation in Schaarbeek is maandagavond een lege passagierstrein grotendeels vernield door een brand. Dat melden de Brusselse brandweer en Infrabel. Bij de brand vielen geen gewonden maar er wordt wel nog onderzocht of er asbest is vrijgekomen. De juiste oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Het ging volgens Infrabel-woordvoerder Arnaud Reymann om een oude trein, bestaande uit een viertal wagons, die gesloopt ging worden. In die trein ontstond rond 19.30 uur brand. De Brusselse brandweer was snel ter plaatse en had de brand rond 20.30 uur geblust maar de trein raakte wel zwaar beschadigd. De gemeente Schaarbeek laat nu onderzoeken of er bij de brand asbest is vrijgekomen, al gaat dat vooral om een voorzorgsmaatregel, klinkt het. Op het moment van de brand was er geen elektriciteitstoevoer meer naar de getroffen trein en er was ook niemand in de trein aanwezig. De brand veroorzaakte ook geen gevolgen voor het treinverkeer. bron: Belga Het bericht Lege passagierstrein in brand in Schaarbeek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Bejaarde man overleden bij brand in Schaarbeek (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Brusselse gemeente Schaarbeek is vanochtend een bejaarde man om het leven gekomen bij een brand. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt...
  [naar artikel]
 33. Brand in Schaarbeek eist één dode, veertigtal mensen geëvacueerd (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Schaarbeek is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken in een woongebouw aan de Leopold III-laan. Eén persoon is daarbij om het leven gekomen. Vier anderen werden licht bevangen door de rook en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer, aan Belga.
  [naar artikel]
 34. Brand in Schaarbeek eist één dode, vijftigtal mensen geëvacueerd (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Schaarbeek is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken in een woongebouw aan de Leopold III-laan. Eén persoon is daarbij om het leven gekomen. Vier anderen werden licht bevangen door de rook en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer, aan Belga.
  [naar artikel]
 35. Brand uitgebroken in psychiatrisch ziekenhuis in Schaarbeek (22/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer van Brussel is maandagvoormiddag opgeroepen voor een brand in het Ziekenhuiscentrum Jean Titeca, een psychiatrisch ziekenhuis in Schaarbeek. Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw vielen er geen gewonden, en was de brand snel onder controle. De brandhaard was een matras in de kamer van een patiënt.
  [naar artikel]
 36. Man gewond bij brand in Schaarbeek (29/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Schaarbeek is dinsdagavond een man gewond geraakt bij een brand in een flatgebouw. De man raakte bevangen door de rook en is overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de Brusselse brandweer.
  [naar artikel]
 37. Geen gewonden bij brand appartementsgebouw in Schaarbeek (07/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een brand in een appartementsgebouw van drie verdiepingen in Schaarbeek heeft zaterdagochtend veel schade veroorzaakt. Niemand raakte gewond. Dat meldt de brandweer van Brussel.
  [naar artikel]
 38. Britse premier Theresa May nodigt ministers en vooraanstaande parlementsleden uit voor crisisberaad (24/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Theresa May houdt zondag crisisberaad in het landgoed Chequers. Daarvoor heeft ze heel wat andere politici uitgenodigd, uitgerekend op de dag waarop flink gespeculeerd wordt over haar toekomst.
  [naar artikel]
 39. Britse premier Theresa May nodigt ministers en vooraanstaande parlementsleden uit voor crisisberaad (24/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse premier Theresa May houdt zondag crisisberaad in het landgoed Chequers. Daarvoor heeft ze heel wat andere politici uitgenodigd, uitgerekend op de dag waarop flink gespeculeerd wordt over haar toekomst.
  [naar artikel]
 40. Gewapende man houdt mensen gegijzeld in opvangcentrum voor veteranen in Californië (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Californische Yountville hebben politieagenten een gebouw omsingeld waar een gewapende man mensen gegijzeld houdt. In de eerste berichten...
  [naar artikel]
 41. Brand in Schaarbeek eist één dode, veertigtal bewoners geëvacueerd (17/04/2022 - VRT NWS)
  In Schaarbeek in Brussel is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken in een appartementsgebouw aan de Leopold III-laan. Eén persoon is daarbij om het leven gekomen.
  [naar artikel]
 42. Brand uitgebroken in kraakpand met meer dan 900 asielzoekers in Schaarbeek (12/01/2023 - VRT NWS)
  In een kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek is vanmiddag brand uitgebroken. Voorlopig zijn er alleen een paar lichtgewonden, meldt de brandweer van Brussel.
  [naar artikel]
 43. Tachtiger omgekomen bij brand in Schaarbeek (27/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Brusselse gemeente Schaarbeek is zondagnacht een 83-jarige man om het leven gekomen bij een woningbrand. Dat meldt het Brusselse parket. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus het parket.
  [naar artikel]
 44. Zwangere mama sterft na brand Schaarbeek (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevige brand in een appartement in de Fernand Severinstraat in Schaarbeek heeft een zeer zware tol geëist. "De zwangere mama is van de derde
  [naar artikel]
 45. Zwangere moeder en drie kinderen in levensgevaar na brand in Schaarbeek (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zware brand in de Fernand Severinstraat in Schaarbeek heeft een zeer zware tol geëist. De moeder, die zeven maanden zwanger zou zijn, zou
  [naar artikel]
 46. Vrouw in kritieke toestand na brand in kraakpand in Schaarbeek (29/01/2023 - De Standaard)
  De Brusselse brandweer is zondagnamiddag uitgerukt voor een brand in een kraakpand in Schaarbeek. Een vrouw werd bewusteloos uit het gebouw geëvacueerd. Ze is in levensgevaar.
  [naar artikel]
 47. Lege trein brandt uit op Schaarbeek-Vorming (02/09/2019 - De Morgen)
  Op Schaarbeek-Vorming is maandagavond een lege passagierstrein in brand gevlogen. Er vielen geen gewonden, maar de rookpluim van de brand was in de wijde omtrek te zien.
  [naar artikel]
 48. Brand in een kraakpand in Schaarbeek (29/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  In de Brusselse gemeente Schaarbeek heeft vanochtend een hevige brand gewoed in een kraakpand. Daarbij vielen geen gewonden, maar de schade in het gebouw is wel aanzienlijk. Dat meldt de Brusselse brandweer.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy