De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Van TikTok tot in de keuken: zijn dit de oplossingen om élke dag pasta op het menu te kunnen zetten?

Het Laatste Nieuws

20/03/2023 - 14:32

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Wereld Pasta Dag! Alleen de echte pastafreak maakt deze quiz foutloos (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over...
    [naar artikel]
  2. “Spoel gekookte pasta nooit af met koud water": hoe maak je pasta dan wél goed klaar? (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden.
    [naar artikel]
  3. Ontdek de populairste keuken van het jaar in 5 simpele recepten: “Met deze rijstbowl als basis kan je alle kanten uit” (08/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
    De Koreaanse keuken is dit jaar in opmars en kwam op één te staan als populairste keuken ter wereld. Zelfs de Italiaanse pasta’s moesten er hun troon voor afstaan. TikTok is één van de redenen waarom deze Aziatische recepten steeds populairder worden. Via 5 recepten uit haar boek ‘Proef Korea’ leert Ae Jin Huys je de Koreaanse kneepjes van het vak deze week.
    [naar artikel]
  4. DISCUSSIE. “Doe in godsnaam géén ketchup op je pasta”: wat vind jij de grootste misdaad in de keuken? (23/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
    De Italiaanse keuken is heerlijk, maar staat ook bol van de expliciete en ongeschreven regels. Wat vinden Italianen nu de grootste faux pas? Uit een enquête blijkt dat een pizza beleggen met ananas of pasta carbonara mét room maken niet de grootste misdaad tegen de smakelijkheid is.
    [naar artikel]
  5. Dit zijn de grootste misdaden tegen de regels van de Italiaanse keuken: “Doe in godsnaam géén ketchup op je pasta” (23/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
    De Italiaanse keuken is heerlijk, maar staat ook bol van de expliciete en ongeschreven regels. Wat vinden Italianen nu de grootste faux pas? Uit een enquête blijkt dat een pizza beleggen met ananas of pasta carbonara mét room maken niet de grootste misdaad tegen de smakelijkheid is.
    [naar artikel]
  6. “Amper een halve dag bezig, toen een Michelinchef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant (21/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.”
    [naar artikel]
  7. Takeaway tip: Veerle’s Keuken is er één met veel groenten en liefde voor traditionele gerechten (09/03/2023 - Het Belang van Limburg)
    Ze kookte al regelmatig voor familie en vrienden, maar ondertussen kan iedereen genieten van ‘Veerle’s Keuken’. Haar specialiteiten? De gerechten die ze zelf heel graag lust, eten uit grootmoeders keuken en pasta’s met véél groenten.
    [naar artikel]
  8. Restaurants zetten 'spaghetti all'amatriciana' op menu uit solidariteit voor slachtoffers Italiaanse aardbeving (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Meer dan zevenhonderd restaurants hebben 'spaghetti all'amatriciana' op hun menu gezet. De bekende pasta is vernoemd naar Amatrice, een Italiaans
    [naar artikel]
  9. Pastaliefhebber? Maak ‘m eens anders met deze recepten uit ‘Pasta & Noodles’ (06/02/2021 - Het Belang van Limburg)
    Zot van pasta? Kijk dan eens verder dan de Italiaanse keuken. Het Kookboek ‘Pasta & Noodles’ laat je ook kennismaken met Poolse pierogi, Libanese spaghetti en Chinese noedels.
    [naar artikel]
  10. Italiaanse keuken is niet meer de populairste ter wereld. Deze gerechten stoten pizza en pasta van de troon (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Deel je ook regelmatig foto’s van wat je eet op Instagram? Dan droeg je zonder dat je het wist mee bij aan een onderzoek van The Bucketlist Company, dat zich afvroeg welke internationale keukens het populairst zijn op sociale media. Ze analyseerden alle foodposts op Instagram, TikTok en Reddits om erachter te komen. Van de Italiaanse tot Belgische of Franse: welke duikt op nummer één op in de top 10?
    [naar artikel]
  11. Voor wie nooit kan kiezen: dit makkelijke Italiaanse aperitiefhapje is een kruising tussen pasta en pizza (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Wie op zoek is naar inspiratie in de keuken, is bij TikTok aan het juiste adres. Dit poepsimpele, overheerlijke receptje ging viraal dankzij de populaire app: de hashtag 'pastastick’ is er al 9.5 miljoen keer bekeken. Begrijpelijk, want video’s van de lekkernij doen ons instant watertanden. Het gaat om een combinatie van pizza en pasta, maar dan op een stokje. Ideaal als tussendoortje, aperitiefhapje of tapasgerecht! Wij tonen je hoe je het maakt.
    [naar artikel]
  12. Speculoos is hip: de beste én makkelijkste recepten, gespot op TikTok (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)
    De Belgische speculaas van Lotus – over de landsgrenzen vooral bekend als Biscoff – is momenteel de wereld aan het veroveren. Niet alleen in de gedaante van een koekje of pasta, want creatieve keukenprinsen en -prinsessen zwieren de klassiekers in de lekkerste toetjes. Drie TikTok-recepten ter inspiratie, die uitnodigen om voor een keertje géén calorieën te tellen.
    [naar artikel]
  13. Dit zijn de beste pastagerechten op TikTok (25/03/2021 - Metro)
    Pasta is bij velen niet meer weg te denken uit het wekelijkse menu. Het gerecht is niet alleen makkelijk te bereiden, er bestaan ook nog eens eindeloos veel variaties. Op TikTok delen mensen hun beste pastacreaties met de rest van de wereld. Fetapasta De pasta die de afgelopen tijd viraal ging was toch wel de fetapasta. Volgens het supereenvoudige recept doe je eigenlijk gewoon wat feta, pasta, wat kruiden en cherrytomaatjes in de oven. Dit simpele gerecht schijnt ook nog eens heel lekker te smaken. @morganmjames WAIT for the END RESULT ##foryou ##tiktokpasta ##fetapasta ##learnontiktok ? Satisfied – Billen Ted Boursinpasta Geen fan van feta? Gebruikt dan hetzelfde recept als hierboven, maar vervang de feta voor een andere kaas, zoals Boursin. Je kan overigens elke lekkere kaas kiezen en misschien gaat jouw unieke kaaspasta straks wel viraal op TikTok. @sevda.ela Boursin pasta is the best I am not exaggerating! How many times did I say creamy? bare with me it’s been a long day ##fyp ##boursinpasta ##dinner ? original sound – Sev Pikante wodkapasta Dit pastarecept werd bekend door Gigi Hadid. Het model postte namelijk op haar Instagramstory hoe ze deze bijzondere pastavariatie had gemaakt. Sindsdien is het een favoriet bij veel pastalovers over de hele wereld. @scheckeats enjoy!! #spicyrigatoni #vodkasauce #pennevodka #pastavodka #carbone #pasta #italian ? Playdate – OnePunchMatt Chique garnalenpasta Deze variatie is misschien niet zo makkelijk te bereiden als de fetapasta, maar is zeker het uitproberen waard. Hij wordt daarnaast op een bijzondere manier geserveerd, namelijk in een broodje. Het is perfecte pasta om voor te schotelen als je gasten krijgt. @mxriyum Creamy Cajun Shrimp Pasta #fyp #Wee #pasta ? dear katara – L.Dre Lees ook: Deze oma’s en opa’s zijn een hype op TikTok (video) Het bericht Dit zijn de beste pastagerechten op TikTok verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  14. Van sardientjes met zeekraal tot een smoothie bowl: met deze 5 recepten combineer je de voordelen van de mediterrane keuken én het ketodieet (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Deze week toveren we met de hulp van bestsellerauteur Julie Van den Kerchove de mediterrane keuken op je bord. En dat in een jasje van het ketodieet, met weinig koolhydraten dus. Hier vijf recepten om je vingers bij af te likken. “Deze comfort food-maaltijd kan je gerust elke week op het menu zetten.”
    [naar artikel]
  15. Dit doen Italianen na het eten en het helpt om af te vallen (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Italianen mogen dan wel levensgenieters zijn die veel pasta, kaas en rode wijn op het menu zetten, ze compenseren dat met een dagelijkse gezonde
    [naar artikel]
  16. ‘Locavore’, veel nostalgie en solo dineren: dit zijn de foodtrends voor 2023 (02/01/2023 - Het Belang van Limburg)
    Akkoord, na de feestdagen kun je misschien even niet meer aan eten denken. Maar dat eerste hongertje van 2023 komt er sowieso aan. Hét moment om een dadel op te peuzelen of in de keuken te experimenteren met pasta … die geen pasta is. Wij sprokkelden de culinaire trends voor het komende jaar bij elkaar. Smakelijk!
    [naar artikel]
  17. Welke koolhydraten zet je best op het menu als je wil afvallen? Culinair expert scheidt feiten van fabels: “Ga ze zéker niet schrappen” (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Scrol door je sociale media en je komt ongetwijfeld ergens koolhydraatarme recepten tegen of dieetgoeroes die aardappelen, brood en pasta publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Maar wat zijn koolhydraten eigenlijk en zijn die echt zo slecht voor ons als soms wordt beweerd? En wat doe je tijdens de feestdagen als je wil afvallen: ze schrappen of toch maar op het menu zetten? Culinair auteur Elise Van de Poele scheidt het kaf van het koren. “Ook je immuunsysteem heeft ze nodig.”
    [naar artikel]
  18. Elke dag pasta eten, kan dat? En is dat wel gezond? Met deze simpele tips zet je de ultieme, gezonde én even lekkere pasta op tafel (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.”
    [naar artikel]
  19. GEPROEFD. Eenvoudige, authentieke pasta met een vleugje liefde bij Con Amore (23/06/2022 - Het Belang van Limburg)
    Eenvoudige producten, perfect gekookte pasta en een vleugje passie en liefde: dat zijn de hoofdingrediënten voor een goede Italiaanse pasta. Dat weet ook Chef Alex, die in zijn nieuw restaurant Con Amore in Pelt de gasten wil laten genieten van de simpele en authentieke Italiaanse keuken.
    [naar artikel]
  20. Wereld Pasta Dag: 7 simpele recepten waar je maar één pot voor nodig hebt (25/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Er zijn van die avonden dat je met plezier uren in de keuken staat, maar op weekdagen moet koken vooral eenvoudig snel en ongecompliceerd gaan....
    [naar artikel]
  21. Pasta afgieten zal nooit meer hetzelfde zijn met deze hack (10/10/2017 - Het Belang van Limburg)
    Het afgieten van pasta is nu niet bepaald het moeilijkste trucje in de keuken, maar blijkbaar bestaat er een methode voor die nog makkelijker is. Het enige wat je daarbij moet doen is het vergiet net iets anders gebruiken.
    [naar artikel]
  22. Van TikTok naar je eigen keuken, leer Koreaans koken als beginner: “Kip en aardappelen worden zo nog lekkerder” (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Via TikTok vinden steeds meer mensen hun weg naar de Aziatische supermarkt, een trend die heel wat trendwatchers zien opduiken in het foodielandschap. Eén van de populairste keukens die in de smaak valt is de Koreaanse, maar hoe kook je die gerechten zelf? En kan je de ingrediënten op een makkelijke manier verwerken in de typisch Vlaamse keuken? Chef Ae Jin Huys deelt in enkele simpele tips hoe je eraan begint.
    [naar artikel]
  23. Geproefd: de pasta’s van G&G in Genk, “geïnspireerd door keuken van nonna’s” (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
    Pastabar G&G is al anderhalf decennium een begrip in Genk. Door de lockdown kan chef Gianni zijn pasta’s niet in de typische pannetjes serveren, maar in afhaalversie zijn ze net zo smaakvol en vers.
    [naar artikel]
  24. Waarom zit er vlees in de bolognesesaus en uit welk land komt carbonara nu écht? 10 weetjes over iconische pasta’s (08/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen algauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 weetjes over je favoriete gerecht die je nog niet wist.
    [naar artikel]
  25. Lasagne 2.0: ‘honeycomb’-pasta is het nieuwe virale recept dat je wil proberen (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Er vallen heel wat goede receptjes te rapen op het internet, en dan vooral op sociale medium TikTok. De gekte rond de feta-pasta die de kaas in alle supermarkten deed uitverkopen, is nog maar net voorbij en er is alweer een nieuwe hype op de video-app. ‘Honeycomb’-pasta (letterlijk: honinggraatpasta) vergt net iets meer moeite, maar is wel een fotootje of twee waard.
    [naar artikel]
  26. Een snelle pasta carbonara wordt dubbel zo heerlijk met deze makkelijke twist (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Deze maand delen we elke vrijdag snel en simpel lekkers voor al wie tijd wil winnen in de keuken. Dan is pasta carbonara natuurlijk een must. We...
    [naar artikel]
  27. TikTok-gebruikers zullen producten kunnen verkopen via platform (25/08/2021 - Express)
    Lees dit artikel: TikTok-gebruikers zullen producten kunnen verkopen via platform Socialenetwerksite TikTok zal de mogelijkheid bieden aan zijn gebruikers om op het platform producten te kopen die verkocht worden door de videomakers. Voor de nieuwe dienst verlengt TikTok zijn samenwerking met het platform Shopify, dat tools aanbiedt om online shops op te zetten. In eerste instantie zorgde de samenwerking tussen beide platformen ervoor dat Canadese […] Lees dit artikel: TikTok-gebruikers zullen producten kunnen verkopen via platform
    [naar artikel]
  28. Van tagliatelle tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditionele verse pasta maakt (19/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.”
    [naar artikel]
  29. Groene voornemens: zo verklein je je ecologische voetafdruk in de keuken (06/02/2022 - Knack)
    Verander de wereld, begin bij jezelf. Om het nieuwe jaar groener in te zetten, verzamelen we een arsenaal aan kleine, haalbare acties die een grote impact hebben op het ecologisch gewicht van jouw keuken. En geen zorgen, wat er op je bord ligt, blijft even lekker. Een fijne bonus? Een groene keuken is ook nog eens gezonder: zo tackel je twee goede voornemens in één.
    [naar artikel]
  30. Pasta met tomatensaus komt niét uit Italië en 10 andere weetjes over iconische pastagerechten die je nog niet wist (08/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen al gauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 dingen over je favoriete gerecht die je nog niet wist.
    [naar artikel]
  31. ‘Honeycomb’-pasta is het nieuwe gerecht dat het internet verovert en perfect voor liefhebbers van lasagne (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Er vallen heel wat goede receptjes te rapen op het internet, en dan vooral op sociale medium TikTok. De gekte rond de feta-pasta die de kaas in alle supermarkten deed uitverkopen, is nog maar net voorbij en er is alweer een nieuwe hype op de video-app. ‘Honeycomb’-pasta (letterlijk: honinggraatpasta) vergt net iets meer moeite, maar is wel een fotootje of twee waard.
    [naar artikel]
  32. Til je provençaalse pasta naar een hoger niveau met... mosselen! (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse...
    [naar artikel]
  33. Zoveel soorten pasta, maar wat maak je nu waarmee? (08/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
    De Italiaanse keuken telt heel wat soorten en vormen pasta en ze mogen dan wel allemaal ongeveer dezelfde smaak hebben, toch past de ene vorm beter bij een bepaalde saus dan een andere. Gezondheidswebsite Greatist publiceerde een handig overzicht van wat bij wat hoort.
    [naar artikel]
  34. Zoveel soorten pasta, maar wat maak je nu waarmee? (08/05/2017 - Het Belang van Limburg)
    De Italiaanse keuken telt heel wat soorten en vormen pasta en ze mogen dan wel allemaal ongeveer dezelfde smaak hebben, toch past de ene vorm beter bij een bepaalde saus dan een andere. Gezondheidswebsite Greatist publiceerde een handig overzicht van wat bij wat hoort.
    [naar artikel]
  35. Deze nieuwe pasta trend op TikTok is ideaal voor kaas lovers (20/04/2021 - Metro)
    Trend en TikTok, de twee gaan hand in hand. De stroom aan nieuwigheden bijhouden is onbegonnen werk, want voor je het weet, duikt er weer iets nieuws op. Zeker op kookvlak is het sociale mediaplatform een schatkist vol tips. We hadden het eerder al over de intussen befaamde fetapasta en nu is er weer een nieuw pastagerecht op het schouwtoneel verschenen. Het maal kreeg de toepasselijke naam honey comb pasta en zal heel wat kaas lovers weten te verleiden. Rigatoni met kaas De naam is misschien ietwat verwarrend op het eerste zicht, maar wordt al snel verduidelijkt wanneer je de bereidingswijze van het gerecht van naderbij bekijkt. Voor de maaltijd heb je namelijk rigatoni nodig, een pastasoort in de vorm van een buisje, maar een stuk groter dan macaroni. Die buisjes plaats je vervolgens rechtop in een ovenschaal zodat het geheel eruit komt te zien als een honingraat. Vervolgens werk je de pasta af met een saus naar keuze alvorens het geheel in de oven te schuiven, maar wij vielen als een blok voor de versie waarbij er eerst nog kaas in elk buisje wordt geschoven. Onderstaand filmpje toont je hoe het moet. @bananalovesyoutoo This honeycomb pasta is so good!! ##fyp ##foryou ##foryoupage ##pasta ##cookinghacks ##yum ? original sound – Anna Rothfuss Lees ook: Dit zijn de beste pastagerechten op TikTok Het bericht Deze nieuwe pasta trend op TikTok is ideaal voor kaas lovers verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  36. Ananas op pizza is niet het ergste: dit zijn de zwaarste ‘misdaden’ tegen de regels van de Italiaanse keuken (23/02/2022 - Het Belang van Limburg)
    De Italiaanse keuken is heerlijk, maar staat ook bol van de expliciete en ongeschreven regels. Wat vinden Italianen nu de grootste faux pas? Uit een enquête blijkt dat een pizza beleggen met ananas of pasta carbonara mét room maken niet de grootste misdaad tegen de smakelijkheid is.
    [naar artikel]
  37. Dankzij nieuwe online workshop leer je verse pasta maken van een echte Italiaanse: “En dat op een gezonde manier” (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Verse pasta uit Italië, daar kan niets tegenop. Dat vindt ook Sarah Puozzo (38). Zij leerde gnocchi, garganelli en ravioli maken onder het alziend oog van haar oer-Italiaanse nonna. Die wijsheid geeft ze nu door via de Pasta Academy, een gloednieuw platform waar je online workshops kunt volgen. “Het geheim van de Italiaanse keuken? Het is comfortfood, maar met pure en verse ingrediënten.”
    [naar artikel]
  38. Waarom je meer rode ui op het menu moet zetten (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Geen fan van rode uien in je salade? Canadese onderzoekers hebben nu  een reden gegeven om wat vaker deze groente op het menu te zetten: het
    [naar artikel]
  39. Het grote pasta-ABC: welke pastasoort schuilt achter al die moeilijke namen? (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Wie een menukaart in een Italiaans restaurant openslaat en denkt gewoon ‘pasta’ te komen eten, ziet allemaal namen zoals linguine, tagliatelli, rigatoni of orecchiette opduiken: welke pastasoort krijg je daar dan voor in de plaats? We verzamelen 25 verschillende pastasoorten in één groot pasta-ABC om verwarring te vermijden. Buon appetito!
    [naar artikel]
  40. Pasta of toch maar aardappelen: wat is de gezondste keuze? (30/10/2020 - Het Belang van Limburg)
    “En, wat eten we vanavond?” Nu de restaurants noodgedwongen gesloten zijn, rijst die vraag wellicht weer vaker in eigen keuken. Misschien twijfel je tussen pasta of aardappelen bij de maaltijd. Want wat is de gezondste optie? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft antwoord op vragen en dilemma’s in deze nieuwe reeks.
    [naar artikel]
  41. Brand in de catering van Hogeschool PXL: “Dagmenu vandaag is barbecue” (08/06/2023 - Het Belang van Limburg)
    Donderdagochtend heeft het gebrand in het congres- en cateringgebouw D van Hogeschool PXL in de Elfde-Liniestraat. In de keuken is er aanzienlijke schade, de rest van het gebouw bleef gevrijwaard. “Onze selfservice zal vanmiddag niet kunnen openen, daarom zetten we nu barbecue op het menu.”
    [naar artikel]
  42. Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet (01/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op.
    [naar artikel]
  43. Schattige kat gaat viraal op TikTok met ... zijn kookkunsten (15/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Een nieuwe dag, dat betekent een nieuwe TikTok-video. Vandaag op het menu? Geen handig trucje voor het huishouden, hilarische video van Jacques...
    [naar artikel]
  44. Beelden tonen hoe quad bekend wasbord van Azencross vernielt: vandalen zetten filmpje zelf op TikTok (03/01/2023 - Het Belang van Limburg)
    Op TikTok zijn beelden verschenen van de vernielingen aan het parcours van de Azencross in Loenhout (Wuustwezel) tijdens nieuwjaarsnacht. De video is gemaakt en online gegooid door één van de vandalen zelf. Op de beelden is te horen hoe de jongemannen het uitschreeuwen van plezier.
    [naar artikel]
  45. Ongelooflijke beelden tonen hoe quad bekend wasbord van Azencross vernielt: vandalen zetten filmpje zelf op TikTok (03/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Op TikTok zijn beelden verschenen van de vernielingen aan het parcours van de Azencross in Loenhout (Wuusetwezel) op nieuwjaarsnacht. De video is gemaakt en online gegooid door één van de vandalen zelf. Op de beelden is te horen hoe de jongemannen het uitschreeuwen van plezier.
    [naar artikel]
  46. Filmpje met pasta in wijnglas haalt 16 miljoen views: “Ondertussen al nieuwe filmpjes gemaakt” (20/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Meer dan 16 miljoen. Zoveel views heeft het filmpje met de pasta in het wijnglas van restaurant La Sicilia in Deinze al gehaald op TikTok. We belden even met Alexendre Nejma (25) om te vragen of zijn opmerkelijke promostunt ook extra cliënteel heeft opgeleverd.
    [naar artikel]
  47. Koreaans koken voor beginners: “Even eenvoudig als de Vlaamse keuken én je kan er zelfs kip en patatjes extra lekker mee maken” (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Via TikTok vinden steeds meer mensen hun weg naar de Aziatische supermarkt, een trend die heel wat trendwatchers zien opduiken in het foodielandschap. Eén van de populairste keukens die in de smaak valt is de Koreaanse, maar hoe kook je die gerechten zelf? En kan je de ingrediënten op een makkelijke manier verwerken in de typisch Vlaamse keuken? Chef Ae Jin Huys deelt in enkele simpele tips hoe je eraan begint.
    [naar artikel]
  48. RECEPT. Pasta met gin voor zwoele zomeravonden (27/04/2021 - Metro)
    Met de zomer in aantocht is het nooit te vroeg om na te denken over nieuwe recepten. Wanneer de temperaturen de pan uit swingen, is het namelijk wel zo leuk om een wat lichtere keuken op tafel te toveren. Vorig jaar maakte de wereld dankzij Gigi Hadid massaal kennis met de wodka pasta, ditmaal is de tijd rijp voor een recept op basis van gin. Het lijkt misschien wat raar om sterkedrank in je pastarecept te verwerken, maar niets is minder waar. Ten eerste vinden we het niet bizar om wijn in een saus te doen, dus waarom fronsen we dan de wenkbrauwen bij gin of wodka? Ten tweede is het niet Gigi die het recept ontwikkelde, maar ontstond wodka pasta (waarschijnlijk) in Rome in de jaren 70. Gin erin Een pastasaus op basis van gin mag dan wat recenter zijn, dat betekent niet dat het gerecht minder lekker is. Integendeel. Wodka op zich heeft namelijk weinig smaak en voegt in se weinig toe aan een saus, maar gin daarentegen kan een ware smaakbom zijn. Op het internet circuleren allerlei verschillende variaties, maar allemaal combineren ze gin met tomaten – een goed uitgebalanceerde combinatie. Experimenteren mag, maar onderstaand recept geeft je alvast een leidraad. Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht dat is gedeeld door @chef_quarantaine Lees ook: Deze nieuwe pasta trend op TikTok is ideaal voor kaas lovers Het bericht RECEPT. Pasta met gin voor zwoele zomeravonden verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  49. Fans van de Italiaanse keuken krijgen eigen wijn- en pastapretpark (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
    In de Italiaanse stad Bologna opent op 15 november Eataly World de deuren. Het pretpark dat volledig in het teken staat van de Italiaanse keuken, claimt wereldwijd de grootste in zijn soort te zijn. Je kunt er leren hoe parmigiano en pasta wordt gemaakt, maar natuurlijk vooral heel veel proeven van al dat lekkers.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy