Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van TikTok tot in de keuken: zijn dit de oplossingen om élke dag pasta op het menu te kunnen zetten?

20/03/2023 - 14:32
"Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wereld Pasta Dag! Alleen de echte pastafreak maakt deze quiz foutloos (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]


2. “Spoel gekookte pasta nooit af met koud water": hoe maak je pasta dan wél goed klaar? (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]


3. Ontdek de populairste keuken van het jaar in 5 simpele recepten: “Met deze rijstbowl als basis kan je alle kanten uit” (08/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Koreaanse keuken is dit jaar in opmars en kwam op één te staan als populairste keuken ter wereld. Zelfs de Italiaanse pasta’s moesten er hun troon voor afstaan. TikTok is één van de redenen waarom deze Aziatische recepten steeds populairder worden. Via 5 recepten uit haar boek ‘Proef Korea’ leert Ae Jin Huys je de Koreaanse kneepjes van het vak deze week. [naar artikel]


4. DISCUSSIE. “Doe in godsnaam géén ketchup op je pasta”: wat vind jij de grootste misdaad in de keuken? (23/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Italiaanse keuken is heerlijk, maar staat ook bol van de expliciete en ongeschreven regels. Wat vinden Italianen nu de grootste faux pas? Uit een enquête blijkt dat een pizza beleggen met ananas of pasta carbonara mét room maken niet de grootste misdaad tegen de smakelijkheid is. [naar artikel]


5. Dit zijn de grootste misdaden tegen de regels van de Italiaanse keuken: “Doe in godsnaam géén ketchup op je pasta” (23/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Italiaanse keuken is heerlijk, maar staat ook bol van de expliciete en ongeschreven regels. Wat vinden Italianen nu de grootste faux pas? Uit een enquête blijkt dat een pizza beleggen met ananas of pasta carbonara mét room maken niet de grootste misdaad tegen de smakelijkheid is. [naar artikel]


6. “Amper een halve dag bezig, toen een Michelinchef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant (21/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.” [naar artikel]


7. “Amper halve dag bezig, toen Michelinchef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant (25/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi over de vliegende start van hun zaak Pastology. De pastaspecialisten verklappen op deze wereldpastadag hoe je verse pasta maakt én herkent. Ze delen ook een exclusief recept en 5 tips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan smaakt hij naar plastiek.” [naar artikel]


8. Takeaway tip: Veerle’s Keuken is er één met veel groenten en liefde voor traditionele gerechten (09/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Ze kookte al regelmatig voor familie en vrienden, maar ondertussen kan iedereen genieten van ‘Veerle’s Keuken’. Haar specialiteiten? De gerechten die ze zelf heel graag lust, eten uit grootmoeders keuken en pasta’s met véél groenten. [naar artikel]


9. Restaurants zetten 'spaghetti all'amatriciana' op menu uit solidariteit voor slachtoffers Italiaanse aardbeving (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Meer dan zevenhonderd restaurants hebben 'spaghetti all'amatriciana' op hun menu gezet. De bekende pasta is vernoemd naar Amatrice, een Italiaans [naar artikel]


10. Pastaliefhebber? Maak ‘m eens anders met deze recepten uit ‘Pasta & Noodles’ (06/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Zot van pasta? Kijk dan eens verder dan de Italiaanse keuken. Het Kookboek ‘Pasta & Noodles’ laat je ook kennismaken met Poolse pierogi, Libanese spaghetti en Chinese noedels. [naar artikel]


11. Italiaanse keuken is niet meer de populairste ter wereld. Deze gerechten stoten pizza en pasta van de troon (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Deel je ook regelmatig foto’s van wat je eet op Instagram? Dan droeg je zonder dat je het wist mee bij aan een onderzoek van The Bucketlist Company, dat zich afvroeg welke internationale keukens het populairst zijn op sociale media. Ze analyseerden alle foodposts op Instagram, TikTok en Reddits om erachter te komen. Van de Italiaanse tot Belgische of Franse: welke duikt op nummer één op in de top 10? [naar artikel]


12. Voor wie nooit kan kiezen: dit makkelijke Italiaanse aperitiefhapje is een kruising tussen pasta en pizza (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wie op zoek is naar inspiratie in de keuken, is bij TikTok aan het juiste adres. Dit poepsimpele, overheerlijke receptje ging viraal dankzij de populaire app: de hashtag 'pastastick’ is er al 9.5 miljoen keer bekeken. Begrijpelijk, want video’s van de lekkernij doen ons instant watertanden. Het gaat om een combinatie van pizza en pasta, maar dan op een stokje. Ideaal als tussendoortje, aperitiefhapje of tapasgerecht! Wij tonen je hoe je het maakt. [naar artikel]


13. Dit zijn de beste pastagerechten op TikTok (25/03/2021 - Metro)

Pasta is bij velen niet meer weg te denken uit het wekelijkse menu. Het gerecht is niet alleen makkelijk te bereiden, er bestaan ook nog eens eindeloos veel variaties. Op TikTok delen mensen hun beste pastacreaties met de rest van de wereld. Fetapasta De pasta die de afgelopen tijd viraal ging was toch wel de […] Het bericht Dit zijn de beste pastagerechten op TikTok verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


14. Speculoos is hip: de beste én makkelijkste recepten, gespot op TikTok (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)

De Belgische speculaas van Lotus – over de landsgrenzen vooral bekend als Biscoff – is momenteel de wereld aan het veroveren. Niet alleen in de gedaante van een koekje of pasta, want creatieve keukenprinsen en -prinsessen zwieren de klassiekers in de lekkerste toetjes. Drie TikTok-recepten ter inspiratie, die uitnodigen om voor een keertje géén calorieën te tellen. [naar artikel]


15. Dit doen Italianen na het eten en het helpt om af te vallen (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Italianen mogen dan wel levensgenieters zijn die veel pasta, kaas en rode wijn op het menu zetten, ze compenseren dat met een dagelijkse gezonde [naar artikel]


16. Van sardientjes met zeekraal tot een smoothie bowl: met deze 5 recepten combineer je de voordelen van de mediterrane keuken én het ketodieet (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Deze week toveren we met de hulp van bestsellerauteur Julie Van den Kerchove de mediterrane keuken op je bord. En dat in een jasje van het ketodieet, met weinig koolhydraten dus. Hier vijf recepten om je vingers bij af te likken. “Deze comfort food-maaltijd kan je gerust elke week op het menu zetten.” [naar artikel]


17. ‘Locavore’, veel nostalgie en solo dineren: dit zijn de foodtrends voor 2023 (02/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Akkoord, na de feestdagen kun je misschien even niet meer aan eten denken. Maar dat eerste hongertje van 2023 komt er sowieso aan. Hét moment om een dadel op te peuzelen of in de keuken te experimenteren met pasta … die geen pasta is. Wij sprokkelden de culinaire trends voor het komende jaar bij elkaar. Smakelijk! [naar artikel]


18. Welke koolhydraten zet je best op het menu als je wil afvallen? Culinair expert scheidt feiten van fabels: “Ga ze zéker niet schrappen” (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Scrol door je sociale media en je komt ongetwijfeld ergens koolhydraatarme recepten tegen of dieetgoeroes die aardappelen, brood en pasta publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Maar wat zijn koolhydraten eigenlijk en zijn die echt zo slecht voor ons als soms wordt beweerd? En wat doe je tijdens de feestdagen als je wil afvallen: ze schrappen of toch maar op het menu zetten? Culinair auteur Elise Van de Poele scheidt het kaf van het koren. “Ook je immuunsysteem heeft ze nodig.” [naar artikel]


19. GEPROEFD. Eenvoudige, authentieke pasta met een vleugje liefde bij Con Amore (23/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Eenvoudige producten, perfect gekookte pasta en een vleugje passie en liefde: dat zijn de hoofdingrediënten voor een goede Italiaanse pasta. Dat weet ook Chef Alex, die in zijn nieuw restaurant Con Amore in Pelt de gasten wil laten genieten van de simpele en authentieke Italiaanse keuken. [naar artikel]


20. Elke dag pasta eten, kan dat? En is dat wel gezond? Met deze simpele tips zet je de ultieme, gezonde én even lekkere pasta op tafel (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


21. Pasta afgieten zal nooit meer hetzelfde zijn met deze hack (10/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Het afgieten van pasta is nu niet bepaald het moeilijkste trucje in de keuken, maar blijkbaar bestaat er een methode voor die nog makkelijker is. Het enige wat je daarbij moet doen is het vergiet net iets anders gebruiken. [naar artikel]


22. Geproefd: de pasta’s van G&G in Genk, “geïnspireerd door keuken van nonna’s” (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Pastabar G&G is al anderhalf decennium een begrip in Genk. Door de lockdown kan chef Gianni zijn pasta’s niet in de typische pannetjes serveren, maar in afhaalversie zijn ze net zo smaakvol en vers. [naar artikel]


23. Wereld Pasta Dag: 7 simpele recepten waar je maar één pot voor nodig hebt (25/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er zijn van die avonden dat je met plezier uren in de keuken staat, maar op weekdagen moet koken vooral eenvoudig snel en ongecompliceerd gaan.... [naar artikel]


24. Van TikTok naar je eigen keuken, leer Koreaans koken als beginner: “Kip en aardappelen worden zo nog lekkerder” (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Via TikTok vinden steeds meer mensen hun weg naar de Aziatische supermarkt, een trend die heel wat trendwatchers zien opduiken in het foodielandschap. Eén van de populairste keukens die in de smaak valt is de Koreaanse, maar hoe kook je die gerechten zelf? En kan je de ingrediënten op een makkelijke manier verwerken in de typisch Vlaamse keuken? Chef Ae Jin Huys deelt in enkele simpele tips hoe je eraan begint. [naar artikel]


25. Lasagne 2.0: ‘honeycomb’-pasta is het nieuwe virale recept dat je wil proberen (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Er vallen heel wat goede receptjes te rapen op het internet, en dan vooral op sociale medium TikTok. De gekte rond de feta-pasta die de kaas in alle supermarkten deed uitverkopen, is nog maar net voorbij en er is alweer een nieuwe hype op de video-app. ‘Honeycomb’-pasta (letterlijk: honinggraatpasta) vergt net iets meer moeite, maar is wel een fotootje of twee waard. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!