De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Poetin gebruikt kernwapens in Wit-Rusland als afleidingsmanoeuvre

Express

26/03/2023 - 15:13

De Russische autocraat Vladimir Poetin gaat “tactische kernwapens” plaatsen in Wit-Rusland. Luidt dat een verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne in? In het nieuws: Poetin kondigde zaterdag aan dat hij kernwapens wil plaatsen in Wit-Rusland. Oog voor een oog: De aankondiging van Poetin volgt op nieuws dat het Verenigd Koninkrijk van plan is Challenger […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 2. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 3. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 4. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland, zegt president Poetin (25/03/2023 - VRT NWS)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden. "Het is eerder retoriek dan een echte dreiging", zegt oud-kolonel Roger Housen.
  [naar artikel]
 5. Wit-Russische militairen krijgen opleiding in Rusland om kernwapens te leren gebruiken (04/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wit-Russische militairen krijgen in Rusland een opleiding over hoe ze kernwapens moeten gebruiken. Dat melden Moskou en Minsk. Iets meer dan een week geleden kondigde de Russische president Vladimir Poetin aan dat Rusland “tactische” kernwapens in Wit-Rusland zou stationeren. Volgens Poetin zijn tien vliegtuigen in het buurland al uitgerust om dergelijke wapens te gebruiken. Daarnaast wordt er tegen 1 juli een speciale opslagplaats gebouwd.
  [naar artikel]
 6. Rusland heeft akkoord met Wit-Rusland voor installatie kernwapens (25/03/2023 - De Tijd)
  18:57 Rusland heeft een overeenkomst gesloten met buurland Wit-Rusland om tactische kernwapens op zijn grondgebied te stationeren, zo citeerde het persbureau Tass president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 7. Waarom verplaatst Poetin zijn kernwapens naar de Krim en Wit-Rusland? Professor Luc De Vos: “Dat wil eigenlijk maar één ding zeggen” (07/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland gaat kernwapens stationeren op de Krim en in Wit-Rusland. Sinds de start van het Russisch-Oekraïense conflict heeft Moskou al herhaaldelijk gedreigd met de inzet van kernwapens. Bereikt de nucleaire dreiging een hoogtepunt? Luc De Vos (75), professor Krijgskunde van de Koninklijke Militaire School, legt uit waarom Poetin dit doet en wat de gevolgen zijn.
  [naar artikel]
 8. Zal Poetin de kernwapens gebruiken die hij in Wit-Rusland plaatst? Hoe groot is het gevaar? Expert legt uit (26/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft aangekondigd dat hij tactische kernwapens zal plaatsen in Wit-Rusland. Wat betekent dit precies? Wordt de nucleaire dreiging nu nog groter? En kunnen die tuigen Brussel bereiken? Defensie-expert Sven Biscop beantwoordt de vier belangrijkste vragen.
  [naar artikel]
 9. Poetin wil Wit-Russische gevechtsvliegtuigen uitrusten met kernwapens (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn toestemming gegeven om Wit-Russische gevechtsvliegtuigen uit te rusten met de mogelijkheid om kernwapens te dragen. Dat heeft het Russische buitenlandministerie bevestigd. Buurlanden Wit-Rusland en Rusland kondigden eerder al aan dat ze een gezamenlijke militaire eenheid zullen oprichten. Met de nieuwe beslissing vergroot Poetin de vrees voor een verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 10. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland, VS zien geen aanwijzing voor daadwerkelijke inzet (26/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Moskou zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd op de staatstelevisie. De Verenigde Staten zien echter geen aanwijzing dat Rusland daadwerkelijk voorbereidingen treft voor het gebruik van kernwapens.
  [naar artikel]
 11. “Poetin wil kernwapens verplaatsen naar de Krim en Wit-Rusland” (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense militaire inlichtingendienst is ervan overtuigd dat Vladimir Poetin kernwapens wil verplaatsen naar de Krim en Wit-Rusland. Al maandenlang probeert het Kremlin Oekraïne en het Westen te intimideren met nucleaire dreigementen.
  [naar artikel]
 12. Rusland heeft eerste tactische kernwapens naar Wit-Rusland overgeheveld (17/06/2023 - VRT NWS)
  Rusland heeft bevestigd dat het tactische kernwapens naar Wit-Rusland heeft verplaatst. "Het is gebeurd, de eerste nucleaire wapens zijn geleverd op het grondgebied van Wit-Rusland", aldus Russisch president Vladimir Poetin gisteren op een economisch forum in Sint-Petersburg. Wit-Rusland grenst aan Oekraïne en is bondgenoot van Rusland in de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 13. Rusland start met verplaatsing kernwapens naar Wit-Rusland, stelt Loekasjenko (25/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland is volgens de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko gestart met de verplaatsing van kernwapens naar Wit-Rusland. De Russische president Vladimir Poetin had die ontplooiing in maart aangekondigd.
  [naar artikel]
 14. Poetin: "Tactische kernwapens kunnen begin juli naar Wit-Rusland” (09/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbereidingen om Russische kernwapens op te kunnen stellen in Wit-Rusland worden op 7 en 8 juli afgerond. Direct daarna gaan de wapens die kant op. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd na een overleg met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. De verplaatsing was al aangekondigd en met de voorbereidingen was al begonnen.
  [naar artikel]
 15. Rusland en VS willen verdrag over beperking op kernwapens verlengen (29/06/2019 - De Tijd)
  16:38 De Russische president Vladimir Poetin wil werk maken van een verlenging van het START-verdrag over de beperking van strategische kernwapens. Volgens Rusland zit de Amerikaanse president Donald Trump ...
  [naar artikel]
 16. Het kleine broertje van Rusland mengt zich nu ook in de oorlog: waarom het geen verrassing is dat ‘de laatste dictator van Europa’ zijn vriend Poetin helpt (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In de crisis met Rusland en Oekraïne is Wit-Rusland de duidelijkste bondgenoot van Vladimir Poetin geworden: het land wil zelfs Russische kernwapens opslaan. Opvallend genoeg vinden de vredesonderhandelingen met Oekraïne er plaats. Maar hoe onafhankelijk van het grote Rusland is het land waar de ‘laatste dictator van Europa’ de plak zwaait én dat opnieuw Russische kernwapens wil opslaan?
  [naar artikel]
 17. Scholz: “Nucleaire dreiging Rusland is afgenomen dankzij internationale druk op president Poetin” (08/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het risico dat Rusland kernwapens inzet in de oorlog in Oekraïne is afgenomen dankzij de internationale druk op president Vladimir Poetin, zegt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een vandaag gepubliceerd interview met de Duitse Funke-mediagroep. "Eén ding is voorlopig veranderd: Rusland is gestopt met het dreigen met kernwapens. Als reactie op het feit dat de internationale gemeenschap een rode lijn heeft getrokken.”
  [naar artikel]
 18. VS na nieuwe dreigementen Poetin: “Rusland breidt nucleair arsenaal uit” (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland is bezig met de uitbreiding en modernisering van zijn nucleair arsenaal. Dat zegt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin vrijdag. De Russische president Vladimir Poetin suggereerde eerder op de dag opnieuw dat hij kernwapens zal inzetten om Rusland te beschermen.
  [naar artikel]
 19. Waarom stationeert Rusland zijn kernwapens nu in Wit-Rusland? (27/03/2023 - Express)
  Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Defensie, spionage of de oorlog in Oekraïne? Defensiejournalist Kasper Goossens stuurt ze wekelijks recht naar jouw mailbox. Interesse? Schrijf je via deze link in! Russisch dictator Vladimir Poetin kondigde zaterdag aan kernwapens te gaan verplaatsen naar Wit-Rusland. Daar wordt tegen juli een nieuwe faciliteit voorbereid, en […]
  [naar artikel]
 20. Hoe reëel is de nucleaire dreiging? "Alles zal afhangen van wat Poetin wil bereiken” (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend liet de Russische president Vladimir Poetin zijn kernwapens schietklaar maken. Zal Poetin de kernwapens gebruiken? En is de Navo hierop voorbereid? We vroegen het aan Defensie-expert Sven Biscop.
  [naar artikel]
 21. Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen (03/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat zei de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Gryzlov, zondag. Hij voegde eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 22. Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat zei zondag de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Grizlov. Hij voegde eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 23. Vredesonderhandelingen in land met Russische kernwapens: is dat neutraal terrein? (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de crisis met Rusland en Oekraïne is Wit-Rusland de duidelijkste bondgenoot van Vladimir Poetin geworden. Zelfs de vredesonderhandelingen met Oekraïne vinden er plaats. Maar hoe onafhankelijk is het land waar de ‘laatste dictator van Europa’ de plak zwaait én dat opnieuw Russische kernwapens wil opslaan nog van het grote Rusland?
  [naar artikel]
 24. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland: gevaarlijke escalatie of nieuw rondje blufpoker? (26/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland, zo verklaarde president Vladimir Poetin zaterdag op de Russische staatstelevisie. Gaat het hier om een gevaarlijke escalatie in de oorlog met Oekraïne of om een rondje blufpoker, bedoeld om het Westen schrik aan te jagen?
  [naar artikel]
 25. Hoeveel kernwapens heeft Rusland? Blufpoker of is Poetin gevaarlijk genoeg om ze echt in te zetten (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na vijftig jaar nucleaire dooi komen we plots weer onder de dreiging van kernwapens. De Russische president Poetin alludeert op het gebruiken van atoombommen. Gevaarlijke retoriek om het Westen te doen dimmen of zou hij het echt durven? “Ik ben er niet gerust in”, zegt professor internationale politiek Tom Sauer (UAntwerpen). “De NAVO kan nu eigenlijk niet anders dan ook de kernwapens klaar te maken om een Russische aanval te vergelden.”
  [naar artikel]
 26. Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen (03/04/2023 - VRT NWS)
  Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat heeft de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Gryzlov, gezegd. Hij voegt eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 27. Live - Poetin: ‘Rusland gaat in juli tactische kernwapens opstellen in Wit-Rusland’ (09/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Defensiespecialist raadt Westen aan "koel" te reageren op Russische kernwapens in Wit-Rusland: "Heftige reactie speelt Poetin in de kaart" (27/03/2023 - VRT NWS)
  De beslissing van Russisch president Vladimir Poetin om tactische kernwapens te stationeren in Wit-Rusland is "legaal, maar niet niet legitiem". Dat zegt defensiespecialist bij het Egmontinstituut Sven Biscops. Hij raadt Oekraïne en haar partners aan om "zo koel mogelijk" te reageren. "Elke heftige reactie speelt Poetin in de kaart", zegt hij op Radio 1. Het risico dat Rusland de wapens effectief zal inzetten, is er volgens Biscops altijd, "maar het blijft een enorm taboe".
  [naar artikel]
 29. Poetin vraagt leger om Russische kernwapens in gereedheid te brengen (27/02/2022 - Express)
  Vladimir Poetin heeft in een ontmoeting met zijn minister van Defensie en de chef van het Russische leger de opdracht gegeven om zijn “afschrikkingsmiddelen” in een “speciaal dienstregime” te brengen. In de praktijk komt het erop neer dat Rusland kernwapens in verhoogde paraatheid zal brengen. Poetin noemt de “agressieve verklaringen” en “illegale sancties” van westerse […]
  [naar artikel]
 30. Rusland dreigt met kernwapens als NAVO lidmaatschap Zweden en Finland toelaat (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland dreigt expliciet met de inzet van kernwapens in de Oostzee, als Finland en Zweden lid van de NAVO worden. Rusland heeft een grens van 1.300 kilometer met Finland. “Natuurlijk zal het dan noodzakelijk zijn om deze grens te versterken”, waarschuwt ex-president en huidig vicevoorzitter van de Russische veiligheidsraad Dmitri Medvedev, die dicht bij president Poetin staat.
  [naar artikel]
 31. Rusland dreigt met kernwapens als NAVO lidmaatschap Zweden en Finland toelaat (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland dreigt expliciet met de inzet van kernwapens in de Oostzee, als Finland en Zweden lid van de NAVO worden. Rusland heeft een grens van 1.300 kilometer met Finland. “Natuurlijk zal het dan noodzakelijk zijn om deze grens te versterken”, waarschuwt ex-president en huidig vicevoorzitter van de Russische veiligheidsraad Dmitri Medvedev, die dicht bij president Poetin staat.
  [naar artikel]
 32. Met wie moet Poetin de ‘dubbele sleutel’ omdraaien? Hoe komen we hier weer uit? Vragen over nucleaire dreiging beantwoord (01/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Afgelopen weekend liet de Russische president Vladimir Poetin zijn kernwapens schietklaar maken. Zal Poetin de kernwapens gebruiken? En is de NAVO hierop voorbereid? We vroegen het aan Defensie-expert Sven Biscop.
  [naar artikel]
 33. Rusland gaat kernwapens vlak bij Poolse grens opstellen “ondanks het rumoer in Europa en VS” (03/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat zei de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Gryzlov, zondag. Hij voegde eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 34. OPCW-samenkomst is “afleidingsmanoeuvre” van Russen (03/04/2018 - Metro)
  De samenkomst morgen van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) over de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter, op vraag van Rusland, is een “afleidingsmanoeuvre” van Moskou. Dat zegt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. De OPCW is belast met het onderzoek naar de stalen van het zenuwgas novitsjok dat voor de aanval op de Skripals is gebruikt. Door de OPCW vervroegd bijeen te roepen, probeert Moskou dat onderzoek te vertragen, zegt Londen vandaag. De OPCW heeft morgen een uitzonderlijke ontmoeting in Den Haag. Bron: Belga   Het bericht OPCW-samenkomst is “afleidingsmanoeuvre” van Russen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. OPCW-samenkomst is “afleidingsmanoeuvre” van Russen (03/04/2018 - Metro)
  De samenkomst morgen van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) over de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter, op vraag van Rusland, is een “afleidingsmanoeuvre” van Moskou. Dat zegt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. De OPCW is belast met het onderzoek naar de stalen van het zenuwgas novitsjok dat voor de aanval op de Skripals is gebruikt. Door de OPCW vervroegd bijeen te roepen, probeert Moskou dat onderzoek te vertragen, zegt Londen vandaag. De OPCW heeft morgen een uitzonderlijke ontmoeting in Den Haag. Bron: Belga   Het bericht OPCW-samenkomst is “afleidingsmanoeuvre” van Russen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Al sinds het begin van de invasie van Oekraïne dreigt Poetin met kernwapens. Maar komt het ook zover? (11/01/2023 - Express)
  Verschillende analisten vrezen dat Rusland vroeg of laat kernwapens inzet, om de oorlog in Oekraïne in zijn voordeel te beslechten. Geopolitiek risicoanalist Isa Yusibov is het daar niet mee eens. Hij gaf zijn redenering mee in een interview met Business AM. De essentie: Drukt Poetin op de rode knop? Yusibov is ervan overtuigd van niet. […]
  [naar artikel]
 37. Reacties op speech Poetin: van “Rusland is in paniek” over “dreigementen kernwapens serieus nemen” tot “rustig blijven” (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Westen reageert verscheiden op de speech van Vladimir Poetin, waarin de Russische president een gedeeltelijke militaire mobilisatie afkondigde en suggereerde dat hij mogelijk kernwapens zou inzetten. De Nederlandse premier Mark Rutte is niet onder de indruk. Bij Poetin heerst “volgens mij paniek”, zei Rutte. De Britse onderminister Gillian Keegan vindt dan weer dat de dreigementen over kernwapens wel degelijk serieus moeten worden genomen. Onze eigen premier Alexander De Croo (Open VLD) zegt dat “we daar vooral rustig op moeten reageren”.
  [naar artikel]
 38. Rusland schort plutoniumakkoord met VS op (03/10/2016 - De Redactie)
  Rusland gaat voorlopig stoppen met de vernietiging van plutonium dat geschikt is voor kernwapens. Poetin schort het akkoord met de VS op uit onvrede met Washington.
  [naar artikel]
 39. “Er mag nooit een nucleaire oorlog uitbreken”: waarom Poetin plots tegen kernwapens is (02/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “We believe that a nuclear war cannot be won and must never be fought.” Dat staat in een statement van het Kremlin naar aanleiding van een herzieningsconferentie over het Non-Proliferatieverdrag, dat het bezit van kernwapens beperkt. Verandert Rusland daarmee het geweer van schouder? Of is er een onderliggende boodschap?
  [naar artikel]
 40. NAVO-baas Stoltenberg: “Ernstige gevolgen als Rusland kernwapens gebruikt” (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als Rusland kernwapens zou inzetten in de huidige agressieoorlog in Oekraïne, zal Moskou te maken krijgen met "ernstige gevolgen". Dat is Rusland al meermaals duidelijk gemaakt, zo heeft de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, in een persconferentie gezegd. Over de Oekraïense aanvraag tot een versneld lidmaatschap bij het bondgenootschap, bleef de NAVO-baas wat op de vlakte.
  [naar artikel]
 41. Voor het eerst in 30 jaar zet Rusland terug nucleair bewapende onderzeeërs in (15/02/2023 - Express)
  Volgens een jaarlijks rapport van de Noorse inlichtingendiensten gebruikt Rusland terug schepen en onderzeeërs in onder andere de Baltische Zee die bewapend zijn met tactische kernwapens.  In het nieuws: Het is de eerste keer sinds de tijden van de Sovjet-Unie dat de Russische Federatie schepen met kernwapens aan boord inzet. Missie onveranderd Toch: In het […]
  [naar artikel]
 42. 'Poetin heeft er geen enkel belang bij om zijn kernwapens ooit in te zetten' (01/03/2018 - Knack)
  De toespraak van Russisch president Vladimir Poetin en diens beweringen over nieuwe Russische nucleaire wapens, doen heel wat stof opwaaien. Knack-redacteur Jeroen Zuallaert relativeert: 'Als Trump en Kim ruziemaken over hoe groot hun rode knop is, dan moet Poetin vooral óók tonen dat Rusland wel machtig is.'
  [naar artikel]
 43. 'Poetin heeft er geen enkel belang bij om zijn kernwapens ooit in te zetten' (01/03/2018 - Knack)
  De toespraak van Russisch president Vladimir Poetin en diens beweringen over nieuwe Russische nucleaire wapens, doen heel wat stof opwaaien. Knack-redacteur Jeroen Zuallaert relativeert: 'Als Trump en Kim ruziemaken over hoe groot hun rode knop is, dan moet Poetin vooral óók tonen dat Rusland wel machtig is.'
  [naar artikel]
 44. NAVO-baas Stoltenberg: “Ernstige gevolgen als Rusland kernwapens gebruikt” (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als Rusland kernwapens zou inzetten in de huidige oorlog in Oekraïne zal Moskou te maken krijgen met “ernstige gevolgen”. Dat is Rusland al meermaals duidelijk gemaakt, zei secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg in een persconferentie. Over de Oekraïense aanvraag tot een versneld lidmaatschap bij het bondgenootschap bleef de NAVO-baas wat op de vlakte.
  [naar artikel]
 45. Kernwapens voor iedereen! (01/06/2023 - De Wereld Morgen)
  Tijdens een interview met de Russische staatszender op zondagavond 28 mei stelde de Wit-Russische president Loekasjenko dat er kernwapens in de aanbieding waren voor elk land dat zich wil aansluiten bij de Staatsunie tussen Rusland en Wit-Rusland. The post Kernwapens voor iedereen! appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 46. Na het spierballengerol: 'Poetin heeft er geen enkel belang bij om zijn kernwapens ooit in te zetten' (01/03/2018 - Knack)
  De toespraak van Russisch president Vladimir Poetin en diens beweringen over nieuwe Russische nucleaire wapens, doen heel wat stof opwaaien. Knack-redacteur Jeroen Zuallaert relativeert: 'Als Trump en Kim ruziemaken over hoe groot hun rode knop is, dan moet Poetin vooral óók tonen dat Rusland wel machtig is.'
  [naar artikel]
 47. Live - NAVO: plan van Poetin om kernwapens te plaatsen in Wit-Rusland is ‘gevaarlijk en onverantwoordelijk’ (27/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Live - NAVO: ‘Ernstige gevolgen’ als Rusland kernwapens gebruikt (30/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Hij praat over kernwapens, hint op zuiveringen van Russisch volk en ontslaat generaals: wat bezielt Poetin? (19/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nu de oorlog in Oekraïne bepaald niet volgens plan verloopt, grijpt Vladimir Poetin in. Hij ontslaat generaals, praat over het gebruik van kernwapens en hint op zuiveringen van de Russische bevolking. Wat is er aan de hand met Poetin? “Hij is een beetje in paniek, lijkt het.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy