Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Defensiespecialist raadt Westen aan "koel" te reageren op Russische kernwapens in Wit-Rusland: "Heftige reactie speelt Poetin in de kaart"

27/03/2023 - 09:46
"De beslissing van Russisch president Vladimir Poetin om tactische kernwapens te stationeren in Wit-Rusland is "legaal, maar niet niet legitiem". Dat zegt defensiespecialist bij het Egmontinstituut Sven Biscops. Hij raadt Oekraïne en haar partners aan om "zo koel mogelijk" te reageren. "Elke heftige reactie speelt Poetin in de kaart", zegt hij op Radio 1. Het risico dat Rusland de wapens effectief zal inzetten, is er volgens Biscops altijd, "maar het blijft een enorm taboe"."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Defensiespecialist raadt Westen aan "koel" te reageren op Russische kernwapens in Wit-Rusland: "Heftige reactie speelt Poetin in de kaart" (27/03/2023 - VRT NWS)

De beslissing van Russisch president Vladimir Poetin om tactische kernwapens te stationeren in Wit-Rusland is "legaal, maar niet niet legitiem". Dat zegt defensiespecialist bij het Egmontinstituut Sven Biscops. Hij raadt Oekraïne en haar partners aan om "zo koel mogelijk" te reageren. "Elke heftige reactie speelt Poetin in de kaart", zegt hij op Radio 1. Het risico dat Rusland de wapens effectief zal inzetten, is er volgens Biscops altijd, "maar het blijft een enorm taboe". [naar artikel]


2. Defensiespecialist over de Russische suprematie in het luchtruim boven Oekraïne: ‘F-16's kunnen nu het verschil maken’ (12/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Defensiespecialist Dick Zandee: ‘Er is iets aan het broeien aan Russische zijde’ (12/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Defensiespecialist Rob de Wijk: ‘In het Hoge Noorden staat een enorme Russische legermacht tegenover eigenlijk niets’ (12/05/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Belgische Coalitie tegen Kernwapens: Regering, ga naar bijeenkomst Verdrag Verbod op Kernwapens (06/11/2023 - De Wereld Morgen)

Van 27 november tot 1 december vindt in New York de tweede bijeenkomst plaats van de lidstaten van het Verdrag inzake het Verbod op Kernwapens. De regering heeft ondanks deelname in 2022 als 'waarnemer' aan de eerste bijeenkomst van de lidstaten van het Verdrag, nog niet bevestigd dat ze terug zal deelnemen. The post Belgische Coalitie tegen Kernwapens: Regering, ga naar bijeenkomst Verdrag Verbod op Kernwapens appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]


6. Defensiespecialist Ko Colijn: "Aanval op Syrië was niet veel meer dan symbolische daad" (15/04/2018 - De Morgen)

Bijna symbolisch, zo typeert defensiespecialist Ko Colijn van Instituut Clingendael de vergeldingsaanval door de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk op doelen in Syrië. "Weliswaar ging het om bijna twee keer zoveel raketten als bij de aanval die president Trump vorig jaar liet uitvoeren, maar het was toch een heel beperkte aanval, met een waarschuwing vooraf aan de Russen dat de raketten eraan zaten te komen." [naar artikel]


7. Defensiespecialist Van der Maelen (SP.A): “Hoorzitting over F-16’s is een schertsvertoning” (24/10/2018 - Het Nieuwsblad)

De hoorzitting die de Kamer woensdagmiddag organiseert over de opvolger van de F-16’s, “komt veel te laat”. Dat zegt sp.a-parlementslid Dirk Van der Maelen. “In een bananenrepubliek toont de regering meer respect voor het parlement dan hier. Een parlement dat serieus genomen wil worden, kan dit niet aanvaarden”, klonk het in ‘De Ochtend’ op Radio 1. [naar artikel]


8. Defensiespecialist waarschuwt: 'Bij nieuwe besparingen worden we een wingewest van de grootmachten' (05/08/2019 - Knack)

Het Belgische leger wil meer geld. Maar waar moet dat - tegen een achtergrond van enorme begrotingstekorten - gevonden worden? 'Laat de regio's meer inspanningen leveren om de kosten van de vergrijzing op te vangen', zegt VUB-professor Alexander Mattelaer. [naar artikel]


9. Oostendse defensiespecialist komt in Britse handen (02/07/2021 - De Tijd)

19:47 Het Oostendse familiebedrijf Clemaco, dat onder meer verantwoordelijk is voor het onderhoud van de Belgisch marineschepen, komt in handen van de Britse defensie- en ruimtevaartspecialist Serco. [naar artikel]


10. Defensiespecialist Roger Housen: ‘Is Rusland wel echt aan het verliezen? Drie misvattingen over de oorlog’ (05/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!