De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen

Het Laatste Nieuws

02/04/2023 - 23:49

Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat zei zondag de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Grizlov. Hij voegde eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rusland gaat kernwapens vlak bij Poolse grens opstellen “ondanks het rumoer in Europa en VS” (03/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat zei de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Gryzlov, zondag. Hij voegde eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 2. Live - Zelensky bezoekt woensdag Warschau • Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen (03/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Live - Oekraïne spreekt Russische verovering Bachmoet tegen • Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen (03/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Rusland geeft “wurgende” EU de schuld van migrantencrisis aan grens van Polen met Wit-Rusland (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland geeft “wurgende” EU de schuld van migrantencrisis aan grens van Polen met Wit-Rusland Rusland heeft vandaag de Europese Unie de schuld gegeven van de migrantencrisis aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Rusland beschuldigt het statenverband ervan dat het Wit-Rusland probeert te “wurgen” door de grenzen met de voormalige Sovjet-staat te sluiten. De Russen dringen er bij de EU op aan rechtstreeks met Minsk te praten. Zo’n dialoog […] Lees dit artikel: Rusland geeft “wurgende” EU de schuld van migrantencrisis aan grens van Polen met Wit-Rusland
  [naar artikel]
 5. Live - Poetin: ‘Rusland gaat in juli tactische kernwapens opstellen in Wit-Rusland’ (09/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Moskou wil deze zomer kernwapens in Wit-Rusland bij Poolse grens (03/04/2023 - De Tijd)
  06:47 Moskou kondigde zondag aan dat de tactische kernwapens die het wil plaatsen in Wit-Rusland, niet aan de zuidelijke grens van dat land met Oekraïne zullen komen, maar aan de westelijke grens met Navo-l...
  [naar artikel]
 7. Tsjechië stuurt legertroepen naar de grens tussen Polen en Wit-Rusland (08/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tsjechië stuurt legertroepen naar de grens tussen Polen en Wit-Rusland Het conflict tussen Polen en Wit-Rusland is nog lang niet gaan liggen. Tsjechië gaat namelijk in op de Poolse vraag voor militaire hulp aan de grens. Zo’n 150 Tsjechische soldaten zullen daarom hun buurland bijstaan om de migrantenstroom vanuit Wit-Rusland tegen te gaan. Hulp met monitoring Polen wordt nog steeds geconfronteerd met migranten die de […] Lees dit artikel: Tsjechië stuurt legertroepen naar de grens tussen Polen en Wit-Rusland
  [naar artikel]
 8. Ook Polen bouwt op de grens met Wit-Rusland een hek om vluchtelingen en migranten tegen te houden (24/08/2021 - VRT NWS)
  Polen zal aan de grens met Wit-Rusland een hoog hek oprichten. Dat kondigt de Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak aan op Twitter. Het hek komt er als reactie op het stijgende aantal migranten en vluchtelingen dat Wit-Rusland naar Polen stuurt.
  [naar artikel]
 9. Gerommel aan EU-grens met Wit-Rusland over migranten: Polen stuurt 900 militairen (19/08/2021 - De Morgen)
  Polen stuurt 900 militairen naar de grens met Wit-Rusland om te voorkomen dat mensen illegaal de grens oversteken. De laatste weken is het aantal vluchtelingen dat via Wit-Rusland de EU binnentrekt flink gestegen.
  [naar artikel]
 10. Polen bouwt hek aan grens met Wit-Rusland (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Polen bouwt een 2,5 meter hoog hek aan de grens met oostelijk buurland Wit-Rusland. Reden is het grote aantal migranten dat vanuit Wit-Rusland illegaal het land binnenkomt.
  [naar artikel]
 11. Polen plant bouw ‘barrière’ aan grens met Wit-Rusland (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Polen gaat zijn grens met Wit-Rusland fors versterken. Die grens staat onder druk, nu steeds meer vluchtelingen uit crisislanden via Wit-Rusland de Europese Unie proberen binnen te geraken. “Er staat een solide, hoge barrière gepland met een bewakingssysteem en bewegingsmelders”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Kaminski.
  [naar artikel]
 12. Polen plant bouw van ‘barrière’ aan grens met Wit-Rusland (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Polen gaat zijn grens met Wit-Rusland fors versterken. Die grens staat onder druk, nu steeds meer vluchtelingen uit crisislanden via Wit-Rusland de Europese Unie proberen binnen te raken. “Er staat een solide, hoge barrière gepland met een bewakingssysteem en bewegingsmelders”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Kaminski.
  [naar artikel]
 13. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 14. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 15. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 16. Jonge Syriër dood teruggevonden aan grens Wit-Rusland en Polen, spanningen aan grens houden aan (13/11/2021 - VRT NWS)
  Op de grens tussen Wit-Rusland en Polen, is in een bos het lichaam gevonden van een jonge Syriër. Dat heeft de Poolse politie bekendgemaakt. Volgens de Poolse politie hebben ook een honderdtal mensen opnieuw geprobeerd om de grens over te steken richting Polen. Maar ze zijn er niet in geslaagd. Aan de grens zitten enkele duizenden migranten en vluchtelingen vast. De situatie veroorzaakt een politieke ruzie tussen de Europese Unie en Wit-Rusland.
  [naar artikel]
 17. Grens Wit-Rusland en Polen: enkele duizenden migranten en vluchtelingen tussen hamer en aambeeld (10/11/2021 - VRT NWS)
  De enkele duizenden migranten en vluchtelingen die vastzitten aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen, zitten tussen hamer en aambeeld. Er zijn verschillende pogingen geweest om de grens over te steken. Mensen worden opgepakt of teruggestuurd. Intussen laait de politieke ruzie op tussen Polen en de Europese Unie aan de ene kant en Wit-Rusland en Rusland aan de andere kant.
  [naar artikel]
 18. Spanning grens Wit-Rusland en Polen: tientallen migranten breken door grenshek, Wit-Rusland bouwt tentenkamp (14/11/2021 - VRT NWS)
  Zo’n 50 vluchtelingen en migranten hebben de barricade doorgebroken aan de grens met Wit-Rusland en zijn zo in Polen geraakt. Dat heeft de Poolse politie gemeld. Daarbij werden 22 Irakezen aangehouden. Intussen circuleren beelden op het internet waarop te zien is hoe Wit-Russische militairen tentenkampen bouwen voor de migranten aan de andere kant van de grens.
  [naar artikel]
 19. 2 miljoen peren dreigen weg te rotten in stilstaande vrachtwagens aan grens tussen Polen en Wit-Rusland (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Fruitboeren uit Haspengouw voelen nu al de gevolgen van het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Ze kunnen namelijk hun peren niet meer kwijt aan Rusland én aan Wit-Rusland, dat nu ook Westerse voedingsproducten boycot. Daardoor staan honderen vrachtwagens vast aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. 2 miljoen kilo peren dreigen weg te rotten.
  [naar artikel]
 20. Rusland dreigt met kernwapens als NAVO lidmaatschap Zweden en Finland toelaat (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland dreigt expliciet met de inzet van kernwapens in de Oostzee, als Finland en Zweden lid van de NAVO worden. Rusland heeft een grens van 1.300 kilometer met Finland. “Natuurlijk zal het dan noodzakelijk zijn om deze grens te versterken”, waarschuwt ex-president en huidig vicevoorzitter van de Russische veiligheidsraad Dmitri Medvedev, die dicht bij president Poetin staat.
  [naar artikel]
 21. Rusland dreigt met kernwapens als NAVO lidmaatschap Zweden en Finland toelaat (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland dreigt expliciet met de inzet van kernwapens in de Oostzee, als Finland en Zweden lid van de NAVO worden. Rusland heeft een grens van 1.300 kilometer met Finland. “Natuurlijk zal het dan noodzakelijk zijn om deze grens te versterken”, waarschuwt ex-president en huidig vicevoorzitter van de Russische veiligheidsraad Dmitri Medvedev, die dicht bij president Poetin staat.
  [naar artikel]
 22. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland, VS zien geen aanwijzing voor daadwerkelijke inzet (26/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Moskou zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd op de staatstelevisie. De Verenigde Staten zien echter geen aanwijzing dat Rusland daadwerkelijk voorbereidingen treft voor het gebruik van kernwapens.
  [naar artikel]
 23. Oekraïne gaat duizenden militairen inzetten aan grens met Wit-Rusland (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne is van plan om duizenden militairen, grenswachters en politiemensen in te zetten aan zijn grens met Wit-Rusland. Aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen speelt zich momenteel een ernstige migratiecrisis af, waarbij Europa Minsk ervan beschuldigt die georkestreerd te hebben.
  [naar artikel]
 24. Oekraïne gaat duizenden militairen inzetten aan grens met Wit-Rusland (11/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne is van plan om duizenden militairen, grenswachters en politiemensen in te zetten aan zijn grens met Wit-Rusland. Aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen speelt zich momenteel een ernstige migratiecrisis af, waarbij Europa Minsk ervan beschuldigt die georkestreerd te hebben.
  [naar artikel]
 25. Rusland heeft akkoord met Wit-Rusland voor installatie kernwapens (25/03/2023 - De Tijd)
  18:57 Rusland heeft een overeenkomst gesloten met buurland Wit-Rusland om tactische kernwapens op zijn grondgebied te stationeren, zo citeerde het persbureau Tass president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 26. Kilometers lang Pools hek op grens met Wit-Rusland klaar (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Polen heeft de bouw van een hek van 187 kilometer op de grens met Wit-Rusland afgerond. Het hekwerk kostte 366 miljoen euro en moet migranten weren, die door de Wit-Russische autoriteiten richting Polen worden gestuurd.
  [naar artikel]
 27. Polen trekt omheining op aan grens met Wit-Rusland (25/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Polen is dinsdag gestart met de bouw van een nieuwe omheining aan de grens met Wit-Rusland. Polen wil zo verhinderen dat migranten illegaal de grens oversteken. De metalen omheining zal 186 kilometer lang zijn, bijna de helft van de totale lengte van de grens van 418 kilometer. De omheining moet 5,5 meter hoog worden en zal ongeveer 353 miljoen euro kosten. Tegen juni moeten de werkzaamheden afgerond zijn.
  [naar artikel]
 28. Jonge Syriër dood aangetroffen aan grens tussen Polen en Wit-Rusland, honderd migranten wagen opnieuw oversteek (13/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een bos op de grens tussen Wit-Rusland en Polen is het lichaam gevonden van een jonge Syriër. Dat maakte de Poolse politie bekend. Zijn doodsoorzaak is nog niet uitgeklaard. Het aantal dodelijke slachtoffers van de migratiecrisis aan de grens tussen de EU en Wit-Rusland stijgt zo tot elf, volgens schattingen in de media.
  [naar artikel]
 29. Polen wil 'barrière' bouwen aan grens met Wit-Rusland (13/10/2021 - De Tijd)
  16:20 Een grensmuur met bewakingscamera's en bewegingssensoren moet het aantal migranten terugdringen dat Polen bereikt via Wit-Rusland. Almaar meer migranten komen binnen langs de Wit-Russische grens.
  [naar artikel]
 30. “Zeven vluchtelingen sterven van ontbering aan grens met Wit-Rusland” (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland wordt de toestand met de dag chaotischer. Volgens sommige bronnen zouden al zeven vluchtelingen gestorven zijn door ontbering. Polen houdt de grenzen dicht, terwijl Wit-Rusland de druk op de EU én de vluchtelingen opvoert.
  [naar artikel]
 31. Polen houdt 200-tal migranten vanuit Wit-Rusland tegen (27/11/2021 - De Standaard)
  De grensbewaking in Polen heeft vrijdag meer dan 200 pogingen geregistreerd van migranten die uit Wit-Rusland illegaal de grens van Polen wilden oversteken. Die pogingen zijn verhinderd, aldus de autoriteiten zaterdag. Zes buitenlanders, uit Georgië en Rusland, zijn opgepakt.
  [naar artikel]
 32. Migrantencrisis dreigt aan Poolse grens: Wit-Russisch leger escorteert vluchtelingen (08/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Migrantencrisis dreigt aan Poolse grens: Wit-Russisch leger escorteert vluchtelingen Het gaat van kwaad naar erger aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Steeds meer vluchtelingen willen vanuit Wit-Rusland via Polen de Europese Unie betreden, uiteraard dik tegen de zin van Polen. Daarom mobiliseerde het land al meer dan 22.000 militairen om de grens te bewaken. Nu stuurt Wit-Rusland een 1.000-man tellend konvooi van vluchtelingen, […] Lees dit artikel: Migrantencrisis dreigt aan Poolse grens: Wit-Russisch leger escorteert vluchtelingen
  [naar artikel]
 33. Poetin gebruikt kernwapens in Wit-Rusland als afleidingsmanoeuvre (26/03/2023 - Express)
  De Russische autocraat Vladimir Poetin gaat “tactische kernwapens” plaatsen in Wit-Rusland. Luidt dat een verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne in? In het nieuws: Poetin kondigde zaterdag aan dat hij kernwapens wil plaatsen in Wit-Rusland. Oog voor een oog: De aankondiging van Poetin volgt op nieuws dat het Verenigd Koninkrijk van plan is Challenger […]
  [naar artikel]
 34. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland: gevaarlijke escalatie of nieuw rondje blufpoker? (26/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland, zo verklaarde president Vladimir Poetin zaterdag op de Russische staatstelevisie. Gaat het hier om een gevaarlijke escalatie in de oorlog met Oekraïne of om een rondje blufpoker, bedoeld om het Westen schrik aan te jagen?
  [naar artikel]
 35. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland, zegt president Poetin (25/03/2023 - VRT NWS)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden. "Het is eerder retoriek dan een echte dreiging", zegt oud-kolonel Roger Housen.
  [naar artikel]
 36. Polen stuurt extra troepen naar grens Wit-Rusland (09/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Polen zal geen 1.000, maar 2.000 extra soldaten sturen naar zijn grens met Wit-Rusland. Dat meldt het Poolse persagentschap PAP.
  [naar artikel]
 37. Polen houdt referendum over grenshek met Wit-Rusland (14/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Polen zal de bevolking haar mening laten geven over het behoud van een hek op de grens met Wit-Rusland. Dat zegt defensieminister Mariusz Błaszczak maandag.
  [naar artikel]
 38. Spanningen aan grens tussen Polen en Wit-Rusland nemen toe (08/11/2021 - De Tijd)
  13:03 De Poolse regering vreest voor een 'ernstig incident' nu honderden migranten zich ophouden aan de grens met Wit-Rusland.
  [naar artikel]
 39. Robin Ramaekers opgepakt door politie aan grens tussen Polen en Wit-Rusland (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vluchtelingencrisis op de grens tussen Polen en Wit-Rusland wordt almaar erger. Duizenden migranten mogen Polen niet in, maar ze kunnen ook niet terug. De politie in Polen heeft alle wegen naar de grens afgesloten, ook voor hulpverlening en journalisten. Zo getuigt ook VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers die op 3 kilometer van de grens verslag kon doen. Maar net nadat hij zijn statement had opgenomen, werd hij opgepakt door de Poolse politie.
  [naar artikel]
 40. Rusland heeft eerste tactische kernwapens naar Wit-Rusland overgeheveld (17/06/2023 - VRT NWS)
  Rusland heeft bevestigd dat het tactische kernwapens naar Wit-Rusland heeft verplaatst. "Het is gebeurd, de eerste nucleaire wapens zijn geleverd op het grondgebied van Wit-Rusland", aldus Russisch president Vladimir Poetin gisteren op een economisch forum in Sint-Petersburg. Wit-Rusland grenst aan Oekraïne en is bondgenoot van Rusland in de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 41. Polen: "140 kilometer omheining aan grens met Wit-Rusland afgewerkt" (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Polen heeft tot dusver 140 kilometer van zijn grens met Wit-Rusland versterkt met een hoge omheining. Dat meldt de grenswacht zondag. De komende dagen wordt gestart met de installatie van een elektronische barrière, zo heeft de autoriteit verder bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 42. Gespannen zenuwen aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland: wat is er gebeurd en was het een vergissing of een bewuste provocatie? (03/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het incident van dinsdag waarbij twee Wit-Russische gevechtshelikopters de grens met Polen zijn overgevlogen, zet de zenuwen op strak in het grensgebied tussen de trouwe bondgenoot van Rusland en de NAVO-lidstaat. Waarom stijgt de spanning er zo? De antwoorden op vijf prangende vragen.
  [naar artikel]
 43. Polen: “140 kilometer omheining aan grens met Wit-Rusland afgewerkt” (12/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Polen heeft tot dusver 140 kilometer van zijn grens met Wit-Rusland versterkt met een hoge omheining. Dat meldt de grenswacht zondag. De komende dagen wordt gestart met de installatie van een elektronische barrière, zo heeft de autoriteit verder bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 44. Bewapent Wit-Rusland migranten met traangas? Polen zou zich voorbereiden op inval aan grens (14/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Polen verwacht dat er vanuit het Wit-Russische kamp zondag wel eens een grote inval zou kunnen plaatsvinden. Dat schrijft Daily Mail die lokale bronnen citeert. Volgens hen zou Wit-Rusland migranten, die op de grens vastzitten, bewapenen met traangas.
  [naar artikel]
 45. Europese sancties: lange files vrachtwagens aan grens tussen Polen en Wit-Rusland (19/04/2022 - Express)
  De voorbije dagen is rond de grensovergangen tussen Polen en Wit-Rusland een grote verkeersdrukte ontstaan. Duizenden vrachtwagenbestuurders uit Rusland en Wit-Rusland probeerden zo vlug mogelijk de Europese Unie te verlaten en naar hun eigen land terug te keren. Dat was het gevolg van de beslissing van de Europese Unie om Russische en Wit-Russische vrachtwagens niet […]
  [naar artikel]
 46. Wit-Rusland sluit grens met Polen en Litouwen (17/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wit-Rusland heeft de westgrenzen met de buurlanden Polen en Litouwen gesloten en de grenscontroles met Oekraïne opgevoerd. President Aleksandr Loekasjenko (66) zei donderdag zich daartoe genoodzaakt te voelen.
  [naar artikel]
 47. Buurlanden Wit-Rusland versterken grens uit vrees voor Wagner (03/08/2023 - De Tijd)
  18:31 Polen en Litouwen schroeven de beveiliging van hun grens met Wit-Rusland op. Zij vrezen provocaties door het Russische huurlingenleger Wagner.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy