De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De meestvoorkomende eetstoornis is niét anorexia of boulimie. Diëtist vertelt over deze onderbelichte aandoening

Het Laatste Nieuws

13/04/2023 - 11:13

“Ze functioneren vaak zo goed dat ze zelf niet eens doorhebben dat ze een eetstoornis hebben.” Steeds meer Vlamingen kampen met ‘binge eating disorder’, een aandoening die zorgt voor extreme, ongecontroleerde eetbuien. Daar gaat veel schaamte mee gepaard, en toch tast hun omgeving vaak in het duister. Een diëtiste legt uit waarom het nu meer voorkomt en hoe je het herkent bij jezelf. “Ze spelen er maandelijks heel veel geld aan kwijt.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. ‘Mijn leven vliegt voorbij zonder dat ik echt lééf’: ook jongens kunnen een eetstoornis ontwikkelen (31/05/2019 - De Morgen)
    Niet alleen tienermeisjes worstelen met boulimie of anorexia: een op de vier patiënten die gebukt gaan onder een eetstoornis, is man. Nathan, Bram, Nico en Simon vertellen over hun gevecht tegen de ziekte. ‘Ik keek heel veel kookvideo’s om toch nog een beetje met eten in contact te komen.’
    [naar artikel]
  2. Acht jaar en al anorexia (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
    Zondag vindt in het jeugdcentrum Rondpunt 26 in Genk de vijfde Dag tegen Eetstoornissen plaats, de eerste in Limburg. De keuze voor het jeugdcentrum is niet toevallig. Het probleem bij de jeugd wordt niet alleen steeds groter, maar een eetstoornis komt ook op steeds jongere leeftijd voor. “Er zijn zelfs al achtjarige meisjes met anorexia of boulimie”, zegt Els Verheyen, klinisch psychologe en voorzitter van de vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa (ANBN).
    [naar artikel]
  3. Zoë Kravitz openhartig over eetstoornis: “Mijn vader bracht me in situatie waardoor ik heel wat complexen kreeg” (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Actrice en fotomodel Zoë Kravitz (31) heeft jarenlang tegen de eetstoornis boulimie gevochten. Ze is de dochter van rockster Lenny Kravitz en ‘The...
    [naar artikel]
  4. Gelukkig op Instagram, eetstoornis achter de schermen: Gudrun Hespel leed aan boulimie. “Niemand merkte hoe ziek ik was” (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
    “Ik at mijn eenzaamheid weg. Tot ik zo misselijk was dat het er allemaal uit kwam. Eenzaamheid en verdriet, er letterlijk uitgekotst.” Veel Belgen worstelen sinds de lockdowns met een eetstoornis, met zelfs een verdriedubbeling bij jongeren. Personal trainer Gudrun Hespel (30) begrijpt waarom. Met een post op Instagram vertelt ze haar 46.000 volgers voor het eerst over de boulimie die ze overwon. We spreken met haar over de ziekte die nog sterk in de schaduw en de schaamte leeft. “Ik hing boven de toiletpot en dacht: misschien sterf ik nu. Dan duurt het uren voor iemand me vindt.”
    [naar artikel]
  5. “Het was nooit mijn doel om af te vallen.” Laura (27) vertelt over haar eetstoornis (02/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
    “De doodsteek kwam er toen ik startte met intermittent fasting. Het was de ene aanval op mijn lijf na de andere.” Laura Vermeire (27) begint vier jaar geleden intensief te sporten en extreem gezond te eten. Ze ontwikkelt anorexia nervosa, een ziekte die al het plezier uit haar leven zuigt. Vandaag, op Wereld Eetstoornis Actiedag, vertelt ze hoe het langzaamaan fout ging. Klinisch psycholoog An Vandeputte legt uit hoe anorexia nervosa niet altijd ontstaat vanuit een verlangen om slank te zijn.
    [naar artikel]
  6. Lien (23) getuigt over haar anorexia. Expert geeft tips voor haar omgeving. “Vermijd uitspraken zoals ‘je ziet er goed uit’” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    “Sommige opmerkingen zorgden ervoor dat ik een maaltijd oversloeg.” Tijdens corona verdrievoudigde het aantal jongeren met een zware eetstoornis. Ook Lien* (23) kreeg tijdens de tweede lockdown de diagnose anorexia nervosa. Ze vertelt hoe je best omgaat met een kennis met een eetstoornis: kan je nog samen op restaurant en welke complimentjes geef je beter niet? Psychiater Elske Vrieze vult aan met tips. “De eetstoornis mag niet de baas van de conversatie worden.”
    [naar artikel]
  7. Zangeres Florence getuigt over haar anorexia. Expert geeft tips voor de omgeving. “Vermijd bepaalde opmerkingen” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    “Ik verdien het niet om te eten en ik verdien het niet om me goed te voelen.” Tijdens corona verdrievoudigde het aantal jongeren met een zware eetstoornis. Ook zangeres Florence Welch (35) vertelt openlijk in een interview over haar strijd met anorexia nervosa. Psychiater Elske Vrieze geeft de do’s en don’ts om mensen met anorexia te steunen. Kan je nog samen op restaurant en welke complimentjes geef je beter niet? “De eetstoornis mag niet de baas van de conversatie worden.”
    [naar artikel]
  8. Sportdiëtist van KAA Gent beoordeelt 10 sportdranken: “Om deze suikers te verbranden, moet je al minstens één uur hardlopen” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    In de supermarkt bots je op een groot aanbod aan sportdranken en op loopwedstrijden zoals de 10 miles krijg je onderweg of aan de finish AA drink toegestopt. “Een goede sportdrank bevat suikers en zouten die snel energie kunnen leveren en het vochtgehalte in het lichaam kunnen aanvullen", vertelt sportdiëtist Gino Devriendt (o.a. van KAA Gent). Welke sportdranken zijn dan de juiste keuze? De sportdiëtist beoordeelt er 10 én deelt recepten om er zelf te maken.
    [naar artikel]
  9. Lockdown veroorzaakt ook ernstige vormen van eetstoornissen (28/12/2020 - Het Nieuwsblad)
    Sinds de tweede lockdown kampen nog meer mensen met een eetstoornis. De één ontwikkelt anorexia nervosa, bij de ander steken boulimie en emo-eten de kop op. Er is voor het eerst een aanmeldingsstop bij het centrum voor eetstoornissen en obesitas door de almaar oplopende wachtlijsten, schrijft Het Laatste Nieuws maandag.
    [naar artikel]
  10. Mama uit Hove lanceert steunactie om therapie van dochter te betalen: “Wij leven in een huis waar de eetstoornis regeert” (23/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Ingeborg Loyens (56) uit Hove heeft een steunactie opgestart om de hoge kosten van de behandeling van haar dochter te kunnen betalen. Rosie (19) heeft anorexia nervosa, een aandoening waarbij je een intense angst hebt om te eten. “Haar eetstoornis kreeg de naam Cruella om Rosie te distantiëren van de ziekte”, legt Loyens uit.
    [naar artikel]
  11. “Het was nooit mijn doel om af te vallen.” Laura (27) vertelt over haar eetstoornis (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    “Ik noem mijn eetstoornis mijn evil monkey om me eraan te herinneren dat ik mijn eetstoornis niet ben.” Copywriter Laura Vermeire (27) begint drie jaar geleden intensief te sporten en extreem gezond te eten. Ze ontwikkelt langzaam anorexia nervosa, een ziekte die al het plezier uit haar leven wegslaat. In onze reeks ‘Storm in mijn hoofd’ doet ze haar verhaal en vertelt ze over haar herstelproces. Klinisch psycholoog An Vandeputte legt uit waarom het meer is dan het verlangen om slank te zijn.
    [naar artikel]
  12. Voeding bij kanker: wat doet een oncodiëtist? (19/03/2022 - Knack)
    Kanker is een complexe aandoening die veel van het lichaam vraagt. Voeding speelt een belangrijke rol om in goede conditie te blijven. Een oncodiëtist helpt daarbij.
    [naar artikel]
  13. André Hazes over eetstoornis, drugs, zelfverminking en relatie met Monique: alle schokkende onthullingen uit de nieuwe docu (19/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Onder grote belangstelling ging woensdagavond de vijfdelige docureeks rond André Hazes (28) in première. De schlagerzanger vertelt daarin bloedeerlijk over z’n moeilijke jeugd, z'n verslavingen en z’n onzekerheden. Hij doet enkele schokkende onthullingen: zo had hij de eetstoornis boulimie en deed hij aan zelfverminking. Ook was hij maar liefst 60 uur wakker onder invloed van drugs. Intimi van de artiest - onder wie ex-vriendin Monique Westenberg (44) - nemen geen blad voor de mond. Wij zetten enkele opvallende uitspraken uit de eerste aflevering op een rijtje.
    [naar artikel]
  14. Hoe herken je een eetstoornis? 'Het is een misverstand dat iemand met anorexia per definitie graatmager is' (12/02/2019 - Knack)
    Je dochter staat elke dag op de weegschaal en eet veel te weinig. Logisch dat je je soms zorgen maakt. Hoe herken je een eetstoornis en hoe kun je helpen?
    [naar artikel]
  15. Lockdown zorgt voor ernstige vormen van eetstoornissen: “We zien vrouwen die nog maar 28 kilogram wegen” (28/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Sinds de tweede lockdown kampen nog meer mensen met een eetstoornis. De één ontwikkelt anorexia nervosa, bij de ander steken boulimie en emo-eten de kop op. Er is voor het eerst een aanmeldingsstop bij het centrum voor eetstoornissen en obesitas door de almaar oplopende wachtlijsten. "De ernst van de eetstoornissen die we nu vaststellen, is veel zwaarder dan andere jaren."
    [naar artikel]
  16. WEEK VAN DE DIËTIST 4 diëtisten over hun beroep en hun ideale laatste avondmaal (20/03/2023 - Gezond.be)
    Diëten zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Of je nu wil afvallen of aankomen, vaak is het handig om je hierin te laten begeleiden. Deze week is het dan ook Week van de Diëtist. Wij vroegen aan vier diëtisten wat gezond eten voor hen inhoudt, waarom ze diëtist zijn geworden, en hoe […] Het bericht WEEK VAN DE DIËTIST 4 diëtisten over hun beroep en hun ideale laatste avondmaal verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  17. Gudrun Hespel openhartig over de boulimie die ze overwon: “Ik heb pas hulp gezocht toen ik dacht: ik kan hieraan sterven” (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
    “Ik at mijn eenzaamheid weg. Tot ik zo misselijk was dat het er allemaal uit kwam. Eenzaamheid en verdriet, er letterlijk uitgekotst.” Veel Belgen worstelen sinds de lockdowns met een eetstoornis, met zelfs een verdriedubbeling bij jongeren. Personal trainer Gudrun Hespel (30) begrijpt waarom. Met een post op Instagram en een interview met HLN vertelt ze haar 46.000 volgers voor het eerst over de boulimie die ze overwon. Een ziekte die nog sterk in de schaduw en de schaamte leeft. “Ik hing boven de toiletpot en dacht: misschien sterf ik nu. Dan duurt het uren voor iemand me vindt.”
    [naar artikel]
  18. Hordeloopster Nenah De Coninck getuigt over eetstoornis: “Amai, die staat zwaar? Jep, en lees nu mijn verhaal...” (12/09/2020 - Het Belang van Limburg)
    Nenah De Coninck, die zich in 2015 tot Europees kampioene op de 400 meter horden bij de junioren (U20) kroonde, kampt al meerdere jaren met de eetstoornis Boulimie. Dat heeft ze zelf kenbaar gemaakt op haar sociale media met een uitgebreide getuigenis.
    [naar artikel]
  19. Diëtist geeft 5 tips tegen aderverkalking: “Hopen dat één product je gezond zal maken, zo werkt het niet” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Je aders gezond houden, hoe doe je dat? Diëtist Michael Sels vertelt je wat je moet weten om je bloed vlotjes te laten rondpompen - en je hart, brein en ledematen in topconditie te houden. “Vaak wordt het probleem pas opgemerkt als het te laat is, gelukkig kan je dat voorkomen door enkele basistips voor je voeding toe te passen.” Extra voordeel: zijn advies is goed voor iederéén aan tafel, van jong tot oud.
    [naar artikel]
  20. Spice Girl praat openlijk over haar eetstoornis (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
    Ironisch genoeg deed Mel C (42) een boekje open over haar eetstoornis in een interview met BBC Good Food, de culinaire website van de Britse omroep. De voormalige Spice Girl gaf eerder al toe aan boulimie te hebben geleden, maar ging nu nog eens dieper in op de oorzaak ervan.
    [naar artikel]
  21. ‘Een eetbui verdooft de pijn, daarna volgt de schaamte, en de zelfhaat’: jongeren over hun eetstoornis tijdens coronacrisis (12/11/2021 - De Morgen)
    Laura Vermeire (27), digital storyteller, goot haar gevecht tegen anorexia in een boek én in een Canvas-documentaire waar je hart van bloedt. Maar ze staat niet alleen. De coronacrisis voedde bij veel jonge vrouwen het risico op een eetstoornis. Drie ervaringsdeskundigen over hun strijd.
    [naar artikel]
  22. Ervaringsdeskundigen anorexia starten zelfhulp in Limburg (01/03/2023 - Het Belang van Limburg)
    Kinderen en jongeren met anorexia kunnen in Limburg nergens terecht voor een schoolvervangend traject. Daarom richt maatschappelijk werker Annemie Wysmans, moeder van een meisje met anorexia, samen met collega Ellen Wos, de vzw Casana op. Die moet jaarlijks tientallen Limburgse jongeren met een eetstoornis helpen. De 15-jarige dochter van Annemie Wysmans is herstellende van anorexia. We hebben een gesprek met Kaat, die in de moeilijkste periode van haar leven op lange wachtlijsten terecht kwam, toen ze de hulp juist het meest nodig had.
    [naar artikel]
  23. Pro-anorexia op sociale media: 'Een eetstoornis is geen lifestyle' (20/04/2018 - Knack)
    Tieners en jongvolwassenen met eetstoornissen bedelen steeds vaker op sociale media naar beledigingen als motivatie om gewicht te verliezen. Hoe gevaarlijk is de online pro-anorexia community? 'Val toch gewoon af, trut.'
    [naar artikel]
  24. “Mijn dochter vroeg ‘mama, ga je dood?’ Dat was een boks in mijn buik”: jonge mama Laurence (32) streed tegen een eetstoornis (15/10/2022 - Het Belang van Limburg)
    Onlangs werd nog maar eens duidelijk: de jongeren die oorlog voeren met hun bord zijn steeds jonger én talrijker. Eetstoornissen pieken, wachtlijsten ook. En toch staat daar niet enkel ‘het jonge pubermeisje’ op. Ook volwassenen strijden met eten, achter de gevel van hun huis, job, gezin. Mama Laurence Bauffe (32) liet zich begin dit jaar opnemen voor anorexia en boulimie, terwijl Anaïs (6) en Rémi (3) met papa thuis geduldig kruisjes zetten op een aftelkalender. Voor hen schreef ze nu een boek. “Hoe zij met alles omgingen, daar ben ik hen eeuwig dankbaar voor.”
    [naar artikel]
  25. “Mijn dochter vroeg ‘mama, ga je dood?’ Dat was een boks in mijn buik”: jonge mama Laurence (32) streed tegen een eetstoornis (15/10/2022 - Het Nieuwsblad)
    Onlangs werd nog maar eens duidelijk: de jongeren die oorlog voeren met hun bord zijn steeds jonger én talrijker. Eetstoornissen pieken, wachtlijsten ook. En toch staat daar niet enkel ‘het jonge pubermeisje’ op. Ook volwassenen strijden met eten, achter de gevel van hun huis, job, gezin. Mama Laurence Bauffe (32) liet zich begin dit jaar opnemen voor anorexia en boulimie, terwijl Anaïs (6) en Rémi (3) met papa thuis geduldig kruisjes zetten op een aftelkalender. Voor hen schreef ze nu een boek. “Hoe zij met alles omgingen, daar ben ik hen eeuwig dankbaar voor.”
    [naar artikel]
  26. Cara (21) getuigt in "Pano" over binge eating: "Ik heb geen anorexia, dus in mijn hoofd had ik ook geen eetstoornis" (28/09/2022 - VRT NWS)
    "Een hele dag op water leven, om dan 's avonds chips, koeken en diepvriespizza's binnen te steken." Maandenlang was het eetpatroon van Cara (21) zwaar verstoord en kwam ze kilo's bij. Futloos en vermoeid zocht ze zelf naar hulp en kon ze uiteindelijk worden opgenomen. Cara is een van de jonge mensen die vanavond getuigt in "Pano" over eetstoornissen. "Eerst viel ik uit de lucht: ik heb geen anorexia, dus in mijn hoofd had ik ook geen eetstoornis."
    [naar artikel]
  27. Deze 10 diëten zijn het meest effectief. Diëtist geeft advies: “Intermittent fasting staat er niet bij, maar daar zijn goede redenen voor” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Of je er nu in gelooft of niet: diëten blijven populair. Het Amerikaanse US News & Word Report stelde in samenwerking met diëtisten, wetenschappers, dokters en gezondheidsexperts een top 10 samen van de meest haalbare én effectieve diëten voor 2023. Welke eetpatronen scoren hoog? En hoe haalbaar zijn ze echt? Diëtist Michaël Sels bespreekt de top en deelt advies.
    [naar artikel]
  28. Wie weet wat ARFID is? Meer onderzoek nodig naar ‘nieuwe’ eetstoornis (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Anorexia is een bekende eetstoornis, maar wie weet wat ARFID is? Nederlands hoogleraar Sandra Mulkens wil meer onderzoek. “Vroeger dachten we: dat...
    [naar artikel]
  29. Gezond afvallen door bij elke maaltijd één hap aan te passen? Diëtist over ‘het traagste dieet ter wereld’ (17/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.”
    [naar artikel]
  30. Half miljoen Belgen lijden aan zeldzame ziekte, Viktor is één van hen: “In België kennen we niemand met dezelfde aandoening” (28/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Om de aandacht te vestigen op zeldzame ziekten is het vandaag, 28 februari, Rare Disease Day. In België lijden meer dan 500.000 patiënten aan een zeldzame ziekte. Viktor Vanlook (8) uit Oelegem is één van hen. “We waren opgelucht toen zijn aandoening eindelijk een naam kreeg”, vertelt mama Lien Oudermans. “Ook al was het geen goed nieuws.”
    [naar artikel]
  31. 8 op de 10 Belgen grijpen naar snacks om zich beter te voelen: “Maar dat heeft nadien het omgekeerde effect”, waarschuwt diëtist (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Een stukje chocolade, een zakje chips of een hamburger: we grijpen allemaal wel eens naar een snelle snack om ons beter te voelen. “Maar bij snacks vol vet en suiker volgt onvermijdelijk een mentale dip”, zegt voedingsdeskundige Michaël Sels. De diëtist vertelt wat je best wél kunt eten en geeft een gezond recept.
    [naar artikel]
  32. Meer jongeren met een eetstoornis sinds de coronacrisis (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Sinds de coronacrisis kampen meer jongeren onder de zestien jaar met een eetstoornis. Sterker nog, er is een beperkte groep van zeer jonge tienermeisjes die worstelen met anorexia. Zo ontdekte de Pano-redactie van de VRT.
    [naar artikel]
  33. Meer jongeren met eetstoornis sinds coronacrisis (28/09/2022 - Het Belang van Limburg)
    Sinds de coronacrisis kampen meer jongeren onder de zestien jaar met een eetstoornis. Sterker nog, er is een beperkte groep van zeer jonge tienermeisjes die worstelen met anorexia. Zo ontdekte de Pano-redactie van de VRT.
    [naar artikel]
  34. RECEPT. Lekker én gezond: zo maak je zelf pizza met een bloemkoolbodem (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)
    Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist.
    [naar artikel]
  35. Voor mensen met een eetstoornis zijn de feestdagen een zware beproeving: “Eten is het mes waarmee ze zich een weg door de jungle van het leven banen” (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Vandaag vertelt Yentl Keuppens van VIJF-­realityreeks ‘Pink Ambition’ dat ze al jaren aan anorexia lijdt en op een bepaald moment amper 26 kilo...
    [naar artikel]
  36. Diëtist geeft 5 tips om je aders gezond te houden: “Kies voor veel verschillende kleuren als je groenten op tafel zet” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Je aders gezond houden, hoe doe je dat? Diëtist Michael Sels vertelt je wat je moet weten om je bloed vlotjes te laten rondpompen - en je hart, brein en ledematen in topconditie te houden. “Vaak wordt het probleem pas opgemerkt als het te laat is, gelukkig kan je dat voorkomen door enkele basistips voor je voeding toe te passen.” Extra voordeel: zijn advies is goed voor iederéén aan tafel, van jong tot oud.
    [naar artikel]
  37. 8 op 10 Belgen grijpen wel eens naar snacks om zich beter te voelen: “Maar dat heeft nadien het omgekeerde effect”, waarschuwt diëtist (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Een stukje chocolade, een zakje chips of een hamburger: we grijpen allemaal wel eens naar een snelle snack om ons beter te voelen. “Maar bij snacks vol vet en suiker volgt onvermijdelijk een mentale dip”, zegt voedingsdeskundige Michaël Sels. De diëtist vertelt wat je best wél kunt eten en geeft een gezond recept.
    [naar artikel]
  38. Sinds tweede coronagolf kampen meer mensen met eetstoornissen: "Wachtlijsten van 3 maanden voor psychologische hulp" (28/12/2020 - VRT NWS)
    Sinds de tweede coronalockdown kampen nog meer mensen in Oost-Vlaanderen met een eetstoornis. Het kan gaan om anorexia nervosa, boulimie of emo-eten. Er zijn wachtlijsten van 3 maanden voor wie zich wil laten opnemen voor psychologische hulp. Accute- en ambulante hulp kunnen momenteel wel. Maar voor een echte therapeutische behandeling komen de mensen op een wachtlijst terecht.
    [naar artikel]
  39. Julie (48) kreeg een eetstoornis op latere leeftijd: "Ik dacht dat anorexia iets voor jonge meisjes was" (18/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Eetstoornissen zoals anorexia of boulimia komen meestal voor bij jonge meisjes, maar dat wil niet zeggen dat je er later niet mee te kampen kan
    [naar artikel]
  40. Val je af dankzij een plantaardig dieet? Diëtist licht toe: “Er zijn ook vegan chips, snoepjes en koekjes” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.”
    [naar artikel]
  41. Eén op de tien vrouwen heeft het, maar bijna niemand kent deze aandoening: “Huisartsen lachen het weg” (27/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Zowat één op de tien vrouwen raakt zelfs met de strengste diëten niet van het vet op benen en armen af. Het gevolg van een aandoening, maar die is nog erg onbekend.
    [naar artikel]
  42. Eén op de tien vrouwen heeft het, maar bijna niemand kent deze aandoening: “Huisartsen lachen het weg” (27/06/2023 - Het Nieuwsblad)
    Zowat één op de tien vrouwen raakt zelfs met de strengste diëten niet van het vet op benen en armen af. Het gevolg van een aandoening, maar die is nog erg onbekend.
    [naar artikel]
  43. Eén op de tien vrouwen heeft het, maar bijna niemand kent deze aandoening: “Huisartsen lachen het weg” (27/06/2023 - Het Belang van Limburg)
    Zowat één op de tien vrouwen raakt zelfs met de strengste diëten niet van het vet op benen en armen af. Het gevolg van een aandoening, maar die is nog erg onbekend.
    [naar artikel]
  44. Julie De Donder treedt in de voetsporen van haar vader met eigen tv-programma: “Mijn anorexia heeft me enorm veranderd” (04/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Na een moeilijke strijd overwon ze anorexia, nu wil Julie De Donder (20) andere jongeren met mentale problemen helpen in een zelf bedacht tv-programma. “Een tv-zender toonde al interesse”, vertelt ze enthousiast in ‘Dag Allemaal’. Hoe zou het programma er gaan uitzien? Welke andere ambities koestert Julie? En wat vindt papa Walter De Donder van de showbizz-dromen van zijn dochter? “Een eetstoornis blijft nog altijd een taboe.”
    [naar artikel]
  45. Ignace Bertrand: diëtist in spé en spelverdeler bij Tongeren (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
    Bij Tongeren is spelverdeler Yoann Hertay bijna terug na een handblessure. Zijn back-up, diëtist in spé Ignace Bertrand (20), heeft intussen bewezen dat hij zijn basisplaats zeker verdient.
    [naar artikel]
  46. “Als de diameter van een klein bloedvat nog kleiner wordt, kan je bloed niet meer goed doorstromen”: diëtist geeft 5 eettips om je aders gezond te houden (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Je aders gezond houden, hoe doe je dat? Diëtist Michael Sels vertelt je wat je moet weten om je bloed vlotjes te laten rondpompen - en je hart, brein en ledematen in topconditie te houden. “Vaak wordt het probleem pas opgemerkt als het te laat is, gelukkig kan je dat voorkomen door enkele basistips voor je voeding toe te passen.” Extra voordeel: zijn advies is goed voor iederéén aan tafel, van jong tot oud.
    [naar artikel]
  47. “De beginfase kan je herkennen aan deze signalen”: Expert beantwoordt 19 vragen over eetstoornissen (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Recent zijn er heel wat BV’s en beroemdheden die eerlijk praten over hun eetstoornis. De ex van Sean Dhondt Allison Scott, zangeres Kate Ryan, actrices Hilary Duff en Camila Mendes doen het. Hoewel zij het thema bespreekbaar maken, bestaat er nog steeds veel onduidelijkheid over. Hoe kan je een eetstoornis bij een kind herkennen? Hoe help je een vriendin met anorexia? Hoe onschuldig zijn vreetbuien? Voedingsdeskundige Inneke Meeusen beantwoordt 19 prangende vragen.
    [naar artikel]
  48. Dit is de top 10 van diëten die het meest effectief zijn: diëtist geeft er advies bij. “We weten al 25 jaar hoe we moeten eten, maar we doen het niet” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Of je er nu in gelooft of niet: diëten blijven populair. Het Amerikaanse US News & Word Report stelde in samenwerking met diëtisten, wetenschappers, dokters en gezondheidsexperts een top 10 samen van de meest haalbare én effectieve diëten voor 2023. Welke eetpatronen scoren hoog? En hoe haalbaar zijn ze echt? Diëtist Michaël Sels bespreekt de top en deelt advies.
    [naar artikel]
  49. Nieuw ‘dieet’ belooft levenslang resultaat. Diëtist: “Grote kans dat je minder van die pizza eet” (17/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.”
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy