De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Onze chef voetbal vraagt zich af wie dit Antwerp wat doet: “Deze ploeg heeft álles. Metier, vernuft, kracht, gif én een kolkende Bosuil”

Het Laatste Nieuws

07/05/2023 - 23:09

Na twee speeldagen heeft Antwerp de macht gegrepen in de Champions’ play-offs. Of, zoals onze chef voetbal Niels Poissonnier het stelt: “De gevaarlijkste jager is plots de prooi geworden.” En dat dankzij een felbevochten zege tegen Genk, dat tegen z'n gewoonte in zowaar de beheersing verloor op de Bosuil. “Antwerp kreeg Genk waar het wilde: in een vat vol frustratie.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. MADRE MIA MESSI. Onze chef voetbal ziet hoe dit WK voor altijd dat van Messi zal zijn: “Waar blijft dat museum?” (18/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Die derde ster is de zíjne. Lionel Andrés Messi Cuccittini: campeón del mundo. “Na wat de zotste, strafste en mooiste WK-finale ooit moet zijn geweest”, vindt onze chef voetbal Niels Poissonnier vanuit het Lusail Stadium in Qatar. “De finale verdient een Oscar. En Messi: een gouden museum. Álles gewonnen. Álles!”
  [naar artikel]
 2. “Een engel op noppen als hij wil”: onze chef voetbal zag Balikwisha zijn vleugels uitslaan in Athene (30/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kreunen, maar niet barsten. Antwerp FC dook in Athene de loopgraven in, met soldaat Toby en een engel die dé droom werkelijkheid maakte. “Alderweireld is in een ploeg vol jonkies goud waard. In België én in Europa”, stelt onze chef voetbal. En nu? Manchester City of United? Real Madrid of Barcelona? Bayern München of PSG? Laat de sterren maar neerstrijken op de Bosuil.
  [naar artikel]
 3. De haven is in zicht voor R. Antwerp FC: waar het normale door pure passie abnormaal wordt (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Niet álles in het voetbal valt uit te leggen. Niet álles heeft een pasklaar antwoord. R. Antwerp FC & de Bosuil, bijvoorbeeld. The Great Old ging in extremis op en over Club Brugge. Voetbal geënt op stroomstoten. Dit was andermaal geen zondag als een ander, in ’t Stad. Ria, mevrouw Gheysens, nam snel een fotootje. Eentje voor — wie weet — de geschiedenis.
  [naar artikel]
 4. "De Bruyne kan ze niet op z'n eigen hoofd schilderen": onze chef voetbal zegt Onze Vader voor Lukaku, die wéér out is (31/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor de Rode Duivels en Romelu Lukaku, want die viel wéér uit. Wéér zijn het de hamstrings die tegenpruttelen. Uitgerekend hij, één van Onze Drie Onvervangbaren. “Is er een wonderdokter in de zaal?”, zo vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. In afwachting daarvan doet hij alvast een Onze Vader...
  [naar artikel]
 5. Onze chef voetbal heeft een boodschap voor alle Barça-socio’s: “Superclubs als die van jullie vergaan niet” (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Barcelona is wat Milan en Arsenal zijn geweest. En een béétje wat RSC Anderlecht op Belgisch niveau vandáág is”, zo schrijft Stephan Keygnaert na de roemloze aftocht van Xavi en de zijnen, gisteravond in de Champions League. Onze chef voetbal schetst verder hoe dit Barça “geen probleem van deze of gene trainer, maar wel een probleem van kwaliteit is” en wat volgens hem “het begin van het einde was.”
  [naar artikel]
 6. Onze chef voetbal schaart zich achter deze Rode Duivels op weg naar WK: “‘The Last Dance’ van onze Gouden Generatie” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels hebben gedaan wat ze moesten tegen de Esten en kunnen hun tickets naar Qatar al boeken. Die Wereldbeker wordt een andere als voorheen, zo meent onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Qatar 2022 zal te midden van een politiek debat ‘The Last Dance’ worden van de Gouden Generatie. “Als álles meezit volgend jaar, coach en spelers hebben ‘mens sana in corpore sano’, dan willen wij er evengoed nog één keer in geloven.”
  [naar artikel]
 7. ANALYSE GOOTS XL. “Lang geleden dat ik zo’n gelaten en uitgeblust Antwerp op de Bosuil heb gezien” (05/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hij was een van de weinige aanwezigen op de Bosuil donderdagavond. Maar genoten heeft onze voetbalanalist Patrick Goots hoegenaamd niet. Integendeel. Diep teleurgesteld droop hij na affluiten af. En dat blijkt een dag later niet veel verbeterd. “Ik zag tegen Fenerbahçe geen ziel meer in de ploeg, het vertrouwen is helemaal weg. Het is héél lang geleden dat ik op de Bosuil, in de fiere Antwerptruitjes, zo’n gelaten en uitgebluste ploeg op het veld heb zien staan. Antwerp onwaardig. En dat doet pijn.”
  [naar artikel]
 8. Onze chef voetbal over de Antwerpse overval bij klaarlichte dag: “Een jaar lang Valentijn, daar moet Van Bommel eens mee lachen” (12/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Racing Genk-Antwerp, dat was Wouter Vrancken tegen Mark van Bommel. Romantiek tegen pragmatiek ook volgens onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Voetbal kan mooi zijn. En onverbiddelijk. Soms in één en dezelfde match. Antwerp houdt de titelstrijd spannend, maar voor amusement rij je nog altijd beter naar Limburg.”
  [naar artikel]
 9. Onze chef voetbal ziet dat Van Bommel voorlopig de zaken goed op orde heeft: “Maar de laatste horde wordt de moeilijkste” (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee van de drie hordes zijn genomen. Antwerp en Mark van Bommel staan in de play-offs van de Conference League, maar daar wacht de moeilijkste klus: Istanbul Basaksehir FK. “Hoe cool is de Great Old?”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af.
  [naar artikel]
 10. Onze chef voetbal ziet dat Van Bommel voorlopig de zaken goed op orde heeft: “Maar de laatste horde wordt de moeilijkste” (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee van de drie hordes zijn genomen. Antwerp en Mark van Bommel staan in de play-offs van de Conference League, maar daar wacht de moeilijkste klus: Istanbul Basaksehir FK. “Hoe cool is de Great Old?”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af.
  [naar artikel]
 11. Onze chef voetbal schetst het belang van kwalificatie voor Antwerp: “In dit proces staat de club nog in zijn kinderschoenen” (30/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  D-Day voor Antwerp. De ‘Great Old’ kan zich vanavond in Athene plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. “Antwerp moet zien te overleven”, vindt onze chef voetbal. “Voor de verdere groei van de club. Voor de ontwikkeling van hun juweeltjes - Vermeeren, Keita, Coulibaly... Voor de trots van de voorzitter.”
  [naar artikel]
 12. “Aquí está el Brujas!”: onze chef voetbal blikt vooruit op de eerste afspraak met de geschiedenis van Club (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een gelijkspel volstaat vanavond voor Club om een plaats in de 1/8ste finales van de Champions League af te dwingen. Eén punt. “Waar is de tijd, dat Club het lelijke eendje met 0 op 18 was in een groep”, herinnert onze chef voetbal zich. “Een tijd waarin de Spaanse media amper aandacht schonk aan onze landskampioen.” Drie matchballen telt Club. Welke het verzilvert, maakt niet uit.
  [naar artikel]
 13. Onze chef voetbal over Reals bod op Mbappé: “Als PSG 160 miljoen weigert. Heeft provocatie dan nog wel een grens?” (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Real Madrid wil 160 miljoen euro neertellen voor Kylian Mbappé. Onze chef voetbal ziet veel vragen. Kan zelfs PSG, wiens eigenaar geen nederlaag duldt, dát bedrag in post-coronatijden weigeren en kiezen voor een gratis vertrek? En wat met Eden Hazard? Moet hij dan wijken, of ontploft hij net? “Wij Belgen dienen de soap toch ook een béétje ernstig te nemen.”
  [naar artikel]
 14. Onze chef voetbal ziet dat Club plots wat koppijn heeft na alle champagne: “Maar géén migraine, daarvoor blijft deze campagne nog steeds te mooi” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge staat na de vroege kwalificatie weer met de voetjes op de grond in de Champions League. Club moest op Jan Breydel z'n meerdere erkennen in Porto, zag ook onze chef voetbal. “Maar deze 0-4 doet géén afbreuk aan alle lof die blauw-zwart de voorbije weken heeft gekregen voor het tot dan toe gereden parcours. En toch is dit schrikken. Niet zozeer dat Club verloor, wel de manier waarop.”
  [naar artikel]
 15. Onze chef voetbal ziet geen excuses meer voor Antwerp: “You rumble the jungle? Dan moet je ook winnen” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal ziet hoe met het aantrekken van Radja Nainggolan voorzitter Paul Gheysens Antwerp naar de eerste startrij van de F1-race heeft geleid. Antwerp moét beter doen dan onder het vorige business-plan. Het tweede (voorronde)ticket voor de Champions League wordt het minimum.
  [naar artikel]
 16. Onze chef voetbal stelt dat de rationale analyse bij Anderlecht ten spijt, “het op het einde van de rit altijd om punten draait” (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mocht CEO Peter Verbeke zeker weten dat ontslag nemen dé oplossing is, hij doet het direct. “Maar wat zou dat Anderlecht helpen?”, vraagt onze chef voetbal zich af. Een interne rationele analyse dan maar, maar hoe onderbouwd die ook mag zijn, op het einde van de rit draait het om de punten. De rest is niet meer dan context, duiding en achtergrond.
  [naar artikel]
 17. Onze chef voetbal roept op: “De Gouden Generatie vraagt heus niet om meer respect, wél om nog één keer vertrouwen in hen te hebben” (13/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De tijden zijn veranderd, zo stelt onze chef voetbal Stephan Keygnaert vast. Terwijl we vroeger uit ons dak gingen bij een kwalificatie van de Rode Duivels voor een groot toernooi, lijkt het nu de normaalste zaak van de wereld. Maar is het volgend jaar op het WK in Qatar ook eindelijk eens écht prijs? “Eden Hazard en Kevin De Bruyne beseffen zeer goed dat zij met de nationale ploeg nog niets gewonnen hebben. En dat vinden zij óók niet prettig.”
  [naar artikel]
 18. “Aquí está el Brujas!”: onze chef voetbal blikt vooruit naar wat historische avond kan worden voor Club (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een gelijkspel volstaat vanavond voor Club om een plaats in de 1/8ste finales van de Champions League af te dwingen. Eén punt. “Waar is de tijd, dat Club het lelijke eendje met 0 op 18 was in een groep”, herinnert onze chef voetbal zich. “Een tijd waarin de Spaanse media amper aandacht schonk aan onze landskampioen.” Drie matchballen telt Club. Welke het verzilvert, maakt niet uit.
  [naar artikel]
 19. Onze chef voetbal stelt dat de rationele analyse bij Anderlecht ten spijt, “het op het einde van de rit altijd om punten draait” (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mocht CEO Peter Verbeke zeker weten dat ontslag nemen dé oplossing is, hij doet het direct. “Maar wat zou dat Anderlecht helpen?”, vraagt onze chef voetbal zich af. Een interne rationele analyse dan maar, maar hoe onderbouwd die ook mag zijn, op het einde van de rit draait het om de punten. De rest is niet meer dan context, duiding en achtergrond.
  [naar artikel]
 20. Onze chef voetbal ziet hoe het een belangrijke avond wordt, maar niét D-day is voor het Belgisch voetbal: “Topclubs, doe jullie job” (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noem vandaag niet ‘D-day’ voor het Belgische voetbal. Een belangrijke avond is het echter wel. Onze chef voetbal ziet hoe Anderlecht en AA Gent snakken naar een Europees succesje en hoe Antwerp de hel moet ontketenen. “Onze topclubs beseffen dat ze zélf moeten instaan voor de weg naar boven.”
  [naar artikel]
 21. Onze chef voetbal: “Goliath bleek finaal toch té sterk, niet zonder de nodige meeval evenwel” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag op de Bosuil. Of een week later thuis tegen Anderlecht. Dan viert Club Brugge zijn achttiende titel uit zijn geschiedenis. Ja, toch? Onze chef voetbal Niels Poissonnier zag een jaar lang een dapper, aantrekkelijk, leuk en verfrissend Union. Maar één Brugse man is in deze Champions’ play-off onklopbaar: Simon Mignolet. “Laat ons dan ook maar ophouden met stellen dat dit zijn minste seizoen is sinds hij terug is uit Engeland.”
  [naar artikel]
 22. Van “dan maar op een bankje op de Bosuil” tot “vroeger terug van vrijgezellen”: Antwerp-fans doen álles om titelmatch te beleven (28/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Royal Antwerp FC kan mits winst tegen Union zondag na 66 jaar nog eens landskampioen worden, en dat op de Bosuil. Dat maakt de fans waanzinnig en zet de stad al een hele week op stelten. Maar wat als andere verplichtingen of onverwachte omstandigheden roet in het eten gooien? Wij spraken met enkele vurige Antwerp-fans die er alles aan doen om de titelmatch bij te wonen … of er zo dicht mogelijk bij te zijn.
  [naar artikel]
 23. Van “dan maar op een bankje op de Bosuil” tot “vroeger terug van vrijgezellen”: Antwerp-fans doen álles om titelmatch te beleven (27/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Royal Antwerp FC kan mits winst tegen Union zondag na 66 jaar nog eens landskampioen worden, en dat op de Bosuil. Dat maakt de fans waanzinnig en zet de stad al een hele week op stelten. Maar wat als andere verplichtingen of onverwachte omstandigheden roet in het eten gooien? Wij spraken met enkele vurige Antwerp-fans die er alles aan doen om de titelmatch bij te wonen … of er zo dicht mogelijk bij te zijn.
  [naar artikel]
 24. Onze chef voetbal zag jonge Duivels met twee gezichten en hekelt het afscheid van Hazard: “Een ruiker bloemen? Serieus?” (18/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Geen zege voor de Rode Duivels tegen Oostenrijk. Onze chef voetbal Niels Poissonnier zag een jonge ploeg met twee gezichten en vindt dat de Duivels zich moeten optrekken aan hoe ze ná de pauze speelden. Voorts viel het afscheid van Eden Hazard hem op. “Een wereldster als hij verdiende een grandiozer afscheid. Wat is er mis met een gouden horloge?”
  [naar artikel]
 25. Komt het ooit nog goed met Eden Hazard? Ook onze chef voetbal vraagt het zich af (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe moet het verder met de toekomst op topniveau van Eden Hazard? Ook onze chef voetbal Stephan Keygnaert vraagt het zich af. “Het heeft geen enkele zin meer om de realiteit te ontkennen: elke waarnemer zal zich vragen stellen bij deze blessuregolf”, stelt hij.
  [naar artikel]
 26. Onze chef voetbal stelt dat Anderlecht in Mechelen niet nog eens kan verliezen: “Zondag geen excuses meer” (06/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verdienstelijk gestreden, wéér verloren. Tegen West Ham United kan dat gebeuren, zondag op KV Mechelen niet nog eens. Maar wie bij Anderlecht gaat voor die goal(s) zorgen, vraagt onze chef voetbal zich af. Drie speeldagen ver in de Conference League, één goal... een penalty dan nog. “Esposito, Raman, Amuzu, Verschaeren... Hun statistieken hoeven weinig uitleg.”
  [naar artikel]
 27. Fantástico! Onze chef voetbal vraagt zich af waar dit sprookje heengaat: “Is dit de erfenis van tegen Real, PSG en City te voetballen?” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dit wordt met de (speel)dag mooier. Na de zege tegen Leverkusen, dé stunt in Porto. En wat voor één. 0-4! Club zit meer dan ooit op schema om voor het eerst te overwinteren in de Champions League. Geweldig.
  [naar artikel]
 28. Onze chef voetbal over spierballengerol van Antwerp: “Er is niemand meer gebrand om de hegemonie van Club Brugge te doorbreken dan Paul Gheysens” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bizarre wending in het transferdossier van Jurgen Ekkelenkamp. De Nederlandse middenvelder van Hertha Berlijn was woensdagavond helemaal rond met Club Brugge, maar koos na een nachtje slapen in extremis voor Antwerp. “Paul Gheysens wil maar één ding: kampioen worden. Nú. Niet volgend jaar”, aldus onze chef voetbal.
  [naar artikel]
 29. “‘Toby, Toby, Toby, wat doe je nu?” Onze chef voetbal weet dat “Antwerp een blijver is aan de Belgische top” (04/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wat een ongeziene apotheose in de Belgische titelstrijd. “De play-offs zijn een geschenk voor een land als België”, stelt onze chef voetbal. Eentje waarin Antwerp uiteindelijk aan het langste eind trok. “De ‘Great Old’ is een blijver aan de Belgische top. Maar: Antwerpen is níet de nieuwe hoofdstad van ons voetbal.”
  [naar artikel]
 30. Onze chef voetbal ziet hoe Gods droom intact blijft: “Op z’n 35ste speelt Messi eindelijk bevrijd op een WK” (10/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wat. Een. Kwartfinale. Dankzij een laatste kunstje van Louis van Gaal. 0-2 werd plots nog 2-2. Met een penaltythriller tot gevolg. Eén waar Messi als winnaar uitkwam - hij mag (wel) blijven dromen. Onze chef voetbal: “Messi heeft járen met dat knagend gevoel rondgelopen. Met de erfenis van Diego Maradona die uitsluitend op zijn schouders kwam te liggen. Maar het winnen van de Copa América vorig jaar heeft onmiskenbaar voor verlichting gezorgd.”
  [naar artikel]
 31. “Veel erger kan het toch nu niet meer, meneer Vandenhaute?”: onze chef voetbal vraagt zich af hoe groot een crisis kan zijn (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe groot kan een crisis zijn? Na alle heisa van de voorbije weken nu ook pijnlijk en klungelend onderuit tegen Zulte Waregem (2-3). Pauvre Anderlecht. 2023 blijkt één regelrechte nachtmerrie, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Het is dat het Lotto Park leeg was, of een striemend fluitconcert zou hebben weergalmd.” Lees hieronder zijn analyse.
  [naar artikel]
 32. “Veel erger kan het nu toch niet meer, meneer Vandenhaute?”: onze chef voetbal vraagt zich af hoe groot een crisis kan zijn (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe groot kan een crisis zijn? Na alle heisa van de voorbije weken nu ook pijnlijk en klungelend onderuit tegen Zulte Waregem (2-3). Pauvre Anderlecht. 2023 blijkt één regelrechte nachtmerrie, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Het is dat het Lotto Park leeg was, of een striemend fluitconcert zou hebben weergalmd.” Lees hieronder zijn analyse.
  [naar artikel]
 33. Onze chef voetbal over het vertrek van Luciano D’Onofrio bij Antwerp: “Hij stond niet meer aan het roer van zijn schip” (11/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Mannen maken ruzie om vrouwen, geld en macht. D’Onofrio is niet vertrokken op de Bosuil voor een vrouw of voor het geld.” Onze chef voetbal Stephan Keygnaert over het vertrek van de architect van het sportieve succes op de Bosuil.
  [naar artikel]
 34. Onze man op de Bosuil zag hoe labiel Antwerp zich liet afslachten: “Dit was beschamend” (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat was dit, Antwerp? De Great Old mocht niet verliezen tegen Fenerbahçe, maar het werd een afslachting, zo zag ook onze man op de Bosuil Pieter-Jan Calcoen. “Is Antwerp wel zo goed als iedereen denkt?”
  [naar artikel]
 35. Onze chef voetbal maakt zich zorgen over Duivelse defensie: “Zo maak je tegen groot voetballand geen schijn van kans” (09/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Inpakken en wegwezen. Wat de Rode Duivels in Azerbeidzjan op een abominabele grasmat afleverden, was niet om aan te zien. Een schamele 0-1, zeg. Onze chef voetbal Niels Poissonnier stelt in zijn analyse dat u zich vooral níet mag miskijken op die clean sheet. “Deze generatie kan niet blind zijn voor de tekortkomingen die er (nog) zijn.” Al zag hij ook één positief element.
  [naar artikel]
 36. Onze chef voetbal maakt zich klaar voor ‘Sensational Sunday’: “Dit is niet voor hartlijders” (30/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  We gaan een zinderend en nagelbijtend plot tegemoet. ‘Du jamais vu’. Antwerp, Union of Racing Genk. Onze chef voetbal vindt dat ze het alle drie verdienen om tot het einde mee te mogen strijden voor de titel. Maar er kan uiteraard maar één dé beste zijn. Wie past zondag het schoentje?
  [naar artikel]
 37. “Dít gaat Club niet meer uit handen geven”: onze chef voetbal ziet hoe blauw-zwart 44 jaar na Happel weer geschiedenis kan schrijven (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft zondag een afspraak met de geschiedenis. Als het wint van Antwerp (of gewoon even goed doet als Union tegen Anderlecht), mag het voor het derde jaar op rij de landstitel vieren. Iets wat enkel het blauw-zwart van Ernst Happel hen al voordeed, weet onze chef voetbal. “De trilogie kondigt zich aan. De apotheose is in de maak.”
  [naar artikel]
 38. “Waarom toch?”: onze chef voetbal snapt niks van de manier waarop Clement zijn ploeg het ravijn in coachte (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Waaróm wilde Clement persé ‘een Guardiola’tje’ doen – speciaal willen zijn? Net nú? Op een moment dat de ploeg in een dip zit, maak je je spelers toch niet nóg zotter?” Onze chef voetbal zit met een pak vragen, na wat hij “de grootste sof, de ergste desillusie van Club Brugge en bij uitbreiding van het Belgische voetbal in het voorbije decennium” noemt. Zijn relaas van een gitzwarte avond op Jan Breydel, waarbij vooral de coach het moet ontgelden.
  [naar artikel]
 39. ANALYSE. “Het wordt zweten in Athene maar dat kan Antwerp”: onze chef voetbal zag een historische avond op de Bosuil (22/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het werd weer een historisch avondje in de Bosuil. De kwalificatie is nog niet binnen maar Antwerp krijgt een tien op tien voor zijn overgave. Ook al vóór de uitsluiting van Bataille. Het wordt volgende week zwaar in Athene. Zweten en vechten tot de rood-witten erbij neervallen. Dat kunnen ze. Dat bewezen ze op de Bosuil.
  [naar artikel]
 40. Onze chef voetbal ziet Club alwéér aan het langste eind trekken: “Anno 2022 is de hoofdstad van ons voetbal al jarenlang Brugge” (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft zich vandaag voor de derde opeenvolgende keer tot landskampioen gekroond. Een historische titel, al verliep de weg niet altijd even rimpelloos. Dat zag ook onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Maar dit Club Brugge is niet langer afhankelijk van één speler. Zelfs niet van een trainer. Het geraamte en de funderingen zijn zó kloek en sterk geworden.”
  [naar artikel]
 41. Komt het ooit nog goed met Eden Hazard? Ook onze chef voetbal vraagt het zich af: “Zijn medisch cv in Spanje is stilaan niet meer bij te houden” (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe moet het verder met de toekomst op topniveau van Eden Hazard? Ook onze chef voetbal Stephan Keygnaert vraagt het zich af. “Het heeft geen enkele zin meer om de realiteit te ontkennen: elke waarnemer zal zich vragen stellen bij deze blessuregolf”, stelt hij.
  [naar artikel]
 42. Onze chef voetbal na derbyzege van Antwerp: “Voor wie er nog aan twijfelde: The Great Old is for real” (25/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Felbevochten zege voor Antwerp in de derby tegen Beerschot. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert zag op de Bosuil onder meer hoe Mbokani een beroep moest doen op ál zijn maturiteit om zich niet te laten verleiden tot een agressieve reactie. Én vooral: hoe The Great Old naar de leiding klom. “Paul Gheysens en Luciano D’Onofrio willen proberen om in mei kampioen te worden.” Zijn analyse.
  [naar artikel]
 43. Onze chef voetbal zag enerverende topper: “De buschauffeur van AA Gent had een gewond dier vervoerd over E40" (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht en AA Gent waren niet goed genoeg om te winnen, zo zag onze chef voetbal Stephan Keygnaert in het Lotto Park. Hein Vanhaezebrouck werd hélemaal gek - ook bij het optreden van de ref. Vincent Kompany acht het dan weer blijkbaar (tactisch?) onmogelijk om Kouamé en Zirkzee in dezelfde ploeg te droppen. “Is hij echt zo slecht op training?”
  [naar artikel]
 44. “Een échte testcase”: voor onze chef voetbal is match tegen de Mannschaft meer dan een gewone oefenpot (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Eindelijk nog eens een testcase”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier over de oefenmatch van de Rode Duivels van vanavond tegen Duitsland. “Het hernieuwde enthousiasme dat vorige vrijdag in Stockholm het levenslicht zag, vraagt om een vervolg”, klinkt het. “Jonkies als Onana, Lukebakio en Lavia, hoe goed zijn ze op dít niveau tegen een grootmacht als Duitsland?”
  [naar artikel]
 45. Onze chef voetbal zag Janssen weer van kapitaal belang zijn: “Vincent, met de V van ‘veni, vidi, vici’” (22/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Leven werd overleven. Antwerp knokte zich naar de overwinning. Met tien en zonder spits, maar Vincent Janssen had dan al gedaan waar hij zó goed in is. “Zou Van Bommel het bewuste artikel in Het Laatste Nieuws eens fijntjes onder de neus van zijn aanvaller geduwd hebben, in de hoop hem te prikkelen?”, vraagt onze chef voetbal zich af. De 1-0 van Janssen was geweldig. De rest was karaktervol. Op naar Athene. Op naar de Champions League.
  [naar artikel]
 46. Onze chef voetbal ziet hoe Lukaku, ondanks onzekere toekomst, mag dromen van het ultieme: “Al een hele carrière hoopt en wacht hij op dát moment” (11/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn eerste Champions Leaguefinale wenkt. Ook al was z’n bijdrage wederom beperkt, invaller Romelu Lukaku en Inter hebben na een knappe 0-2 een serieuze optie genomen op een ticket naar Istanbul. Wordt dit alsnog zijn jaar, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. “De derde poging, moet de goede worden.” Ook al omdat de komende weken zó cruciaal worden voor ‘Big Rom’.
  [naar artikel]
 47. “Hemeltergend, het gebrek aan scherpte bij Anderlecht”: onze chef voetbal zag hoe alle Belgische clubs sneuvelden (21/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel Anderlecht, Union als AA Gent droomden van een Europese halve finale, maar geen enkele Belgische ploeg kon zich kwalificeren. “Vooral voor Anderlecht is dit pijnlijk”, weet onze chef voetbal Niels Poissonnier.
  [naar artikel]
 48. “Van drie naar nul op een paar uur tijd”: onze chef voetbal ziet de Belgische ploegen aan het kortste eind trekken (20/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel Anderlecht, Union als AA Gent droomden van een Europese halve finale, maar geen enkele Belgische ploeg kon zich kwalificeren. “Vooral voor Anderlecht is dit pijnlijk”, weet onze chef voetbal Niels Poissonnier.
  [naar artikel]
 49. Onze chef voetbal is benieuwd wanneer Tedesco weer naar zijn gsm grijpt: “Comeback Alderweireld zou geen overbodige luxe zijn” (10/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Inpakken en wegwezen. Wat de Rode Duivels in Azerbeidzjan op een abominabele grasmat afleverden, was niet om aan te zien. Een schamele 0-1, zeg. Onze chef voetbal Niels Poissonnier vraagt zich in zijn analyse af wanneer Tedesco naar zijn gsm grijpt en een nieuwe poging onderneemt om Alderweireld helemaal over de streep te trekken. “Toby heeft dit jaar bij Antwerp bewezen hoe belangrijk hij kan zijn, als ervaren rot tussen een hoop jong geweld.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy