De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Snelheid op Hamonterweg in Pelt verlaagd naar 50 km/uur na dodelijk ongeval

Het Belang van Limburg

09/05/2023 - 14:35

De maximumsnelheid op de Hamonterweg in Pelt is sinds kort officieel verlaagd van 70 km/uur naar 50 km/uur. De snelheidsverlaging komt er na het dodelijke ongeval in december 2022, waarbij op een oversteekplaats een 10-jarig meisje het leven liet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nog maar 50 km per uur op weg in Pelt waar 10-jarig meisje verongelukte (11/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Bijna vier maanden na het dodelijk ongeval op de Hamonterweg in Pelt, waarbij de 10-jarige Machteld het leven liet, wordt de snelheidslimiet op de gewestweg verlaagd naar 50 km/u. Het is nog maar de tweede keer dat in Vlaanderen kort na een verkeersongeval via een MIA Quick Scan een onveilige verkeerssituatie wordt aangepakt.
  [naar artikel]
 2. Expertenteam analyseert verkeerssituatie na dodelijk ongeval in Pelt: “Direct voor meer veiligheid zorgen” (22/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) stuurt een team experten naar Pelt voor een analyse van de verkeerssituatie aan de oversteekplaats op de Hamonterweg. Daar gebeurde woensdagavond een dodelijk verkeersongeval. Het expertenteam zal maatregelen aanbevelen voor meer verkeersveiligheid op die plaats.
  [naar artikel]
 3. Kind (10) overleden na aanrijding in Pelt, vader (42) zwaargewond (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Hamonterweg in het Limburgse Neerpelt is woensdagavond een dodelijk ongeval gebeurd. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Een 10-jarig meisje en haar vader werden aangereden door een wagen bij het oversteken van de weg.
  [naar artikel]
 4. Kind (10) overleden na aanrijding in Pelt, vader (42) zwaargewond (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Hamonterweg in het Limburgse Neerpelt is woensdagavond een dodelijk ongeval gebeurd. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Een 10-jarig meisje en haar vader werden aangereden door een wagen bij het oversteken van de weg.
  [naar artikel]
 5. Jonge automobiliste in beroep vrijgesproken voor dodelijk ongeval langs Albertlaan in Vorst, ondanks te hoge snelheid (05/06/2023 - VRT NWS)
  Een jonge vrouw die in februari 2021 betrokken was bij een dodelijk ongeval met een fietsster in Vorst is in beroep vrijgesproken voor onvrijwillige doodslag. De bestuurster reed aan een onaangepaste snelheid het slachtoffer aan op een zebrapad, maar volgens de rechtbank staat het niet met zekerheid vast dat er een oorzakelijk verband is tussen het overlijden van de fietsster en de snelheid van de automobiliste. "Het ongeval was onvermijdbaar, zelfs indien de beklaagde aan 50 km/u zou hebben gereden", klinkt het. Naar aanleiding van het dodelijke ongeval voerde het Brussels Gewest een zone 30 in op de plaats van het ongeval.
  [naar artikel]
 6. Bestuurster lichtgewond na ongeval op rotonde in Pelt (10/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de rotonde van de Hamonterweg op de grens tussen Pelt en Hamont-Achel is een bestuurster vrijdagavond tegen een boom en reclamepaneel gereden. Ze raakte lichtgewond.
  [naar artikel]
 7. Dodelijk ongeval in Pelt: 2 doden en 1 zwaargewonde op Noord-Zuidverbinding (18/06/2021 - VRT NWS)
  In Overpelt is er vanochtend rond 5u30 een dodelijk ongeval gebeurd. Op de N74, dat is de Noord-Zuid verbinding, raakten 4 auto's betrokken bij het ongeval, aan de kruising met de Fabriekstraat richting Eindhoven. Daarbij vielen 2 doden en 1 zwaar gewonde.
  [naar artikel]
 8. Aanpassingswerken aan dodelijk kruispunt in Bree zijn begonnen (29/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Breese kruispunt Sportlaan-Hamonterweg in Bree wordt vandaag heringericht. De aanpassingen komen er na de analyse van het dodelijk ongeval op kerstavond.
  [naar artikel]
 9. Overdreven snelheid hoofdreden dodelijk ongeval met journaliste (23/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het dodelijk ongeval waarbij op 7 november een journaliste van De Standaard omkwam, werd vooral veroorzaakt door de overdreven snelheid van de autobestuurder die haar aanreed. Dat blijkt uit de analyse door de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Dat meldt de Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt. “Het is helaas niet de eerste keer dat zich daar ongevallen voordoen als gevolg van een onaangepaste snelheid. We hebben het Brussels Gewest al verschillende malen om maatregelen gevraagd”, klinkt het.
  [naar artikel]
 10. Gewonde bij ongeval in Pelt (22/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Twee wagens botsten maandag rond 18.15 uur op de Sint-Antoniusweg in Pelt. Bij dat ongeval raakte een man (38) uit Pelt lichtgewond aan het hoofd. Hij moest naar het ziekenhuis voor verzorging.
  [naar artikel]
 11. Onderzoek dodelijk ongeval met 3 Porsches op Duitse snelweg wijst uit: te hoge snelheid ook oorzaak (29/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Uit het onderzoek van de Duitse politie naar het verkeersongeval waarbij zondag vier Nederlanders omkwamen blijkt dat een te hoge snelheid voor de situatie op de weg ook een van de oorzaken was. Direct na het ongeval en na een eerste onderzoek op maandag concludeerde de politie al dat het natte wegdek had meegespeeld bij het ongeluk op de A3 bij Elten. Het onderzoek naar het ongeval is nu afgerond.
  [naar artikel]
 12. Tweede dag op rij dodelijk ongeval in Zwalm: auto knalt met hoge snelheid tegen boom (10/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is voor de tweede dag op rij een dodelijk ongeval gebeurd in Zwalm. Zondagochtend knalde een auto met hoge snelheid tegen een boom in de Noordlaan. De bestuurder overleefde de klap niet.
  [naar artikel]
 13. Tweede dag op rij dodelijk ongeval in Zwalm: auto knalt met hoge snelheid tegen boom (10/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er is voor de tweede dag op rij een dodelijk ongeval gebeurd in Zwalm. Zondagochtend knalde een auto met hoge snelheid tegen een boom in de Noordlaan. De bestuurder overleefde de klap niet.
  [naar artikel]
 14. Dodelijk ongeval in Wervik te wijten aan te hoge snelheid (08/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het ongeval in het West-Vlaamse Wervik, waarbij gisteren een 20-jarige jongeman om het leven kwam, is wellicht te wijten aan overdreven snelheid.
  [naar artikel]
 15. Na dodelijk ongeval in Pelt benadrukt VIAS dragen van fluo: “Probeer ook afstand van auto’s in te schatten” (22/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaams Verkeerscentrum VIAS benadrukt in de nasleep van het dodelijk ongeval in Neerpelt dat een ongeval altijd een samenspel is van omstandigheden en dat zelfs de meest veilige verkeersinfrastructuur nog altijd vraagt om aandacht van de weggebruikers, zowel van voetgangers en bestuurders.
  [naar artikel]
 16. Vanaf 1 september wordt de snelheid op de Brusselse ring verlaagd naar 100 km per uur (05/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De snelheid op de Ring rond Brussel wordt in het kader van het Vlaamse Energie- en Klimaatplan 2021-2030 verlaagd naar 100 kilometer per uur. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) vrijdag meegedeeld op de Vlaamse Regering.
  [naar artikel]
 17. Fietsster lichtgewond na ongeval in Pelt (10/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de Hamonterweg zijn donderdag rond 10 uur een fietsster en een lichte vrachtwagen gebotst. De vrouw (70) uit Lummen raakte lichtgewond, maar moest niet naar het ziekenhuis. 
  [naar artikel]
 18. Dodelijk ongeval in Pelt met auto en trein (31/05/2020 - De Standaard)
  Zaterdagavond is een man om het leven gekomen nadat hij met zijn wagen onder een trein terechtkwam in Pelt. Pas zondagnacht werd de overweg opnieuw vrijgegeven.
  [naar artikel]
 19. Trajectcontrole op Weg naar Helchteren in aantocht: nog geen fietsoversteek op plaats van dodelijk ongeval met fietser (09/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na het dodelijk ongeval met de fietser - dinsdagnamiddag - op het kruispunt van de Weg naar Helchteren (N719) met Meeuweneinde-Bunkerstraat in Meeuwen komen snelheid en voorrangsregels weer onder de aandacht. Op die plaats is er nog geen fietsoversteek. Al zou dit volgens waarnemend burgemeester Hanne Schrooten de veiligheid kunnen verhogen.
  [naar artikel]
 20. Overdreven snelheid aan de basis van dodelijk ongeval journaliste: "Helaas niet de eerste keer op die plek" (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het dodelijke ongeval waarbij op 7 november een journaliste van De Standaard omkwam, werd vooral veroorzaakt door de overdreven snelheid van de...
  [naar artikel]
 21. Meisje van 10 overleden na aanrijding in Pelt (22/12/2022 - VRT NWS)
  In Pelt is een meisje van tien omgekomen bij een verkeersongeval. Haar vader raakte zwaargewond. De twee werden aangereden door een auto toen ze de Hamonterweg overstaken.
  [naar artikel]
 22. Twee gewonden bij botsing Hamonterweg (09/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een ongeval op de kruising van de Hamonterweg (N 76) met de Sportlaan in Bocholt zijn dinsdagmiddag rond 12u30 twee licht gewonden gevallen. De slachtoffers werden voor verzorging met de ambulance naar het ziekenhuis van Overpelt overgebracht.
  [naar artikel]
 23. Twee gewonden bij botsing op Hamonterweg (09/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een ongeval op de kruising van de Hamonterweg (N 76) met de Sportlaan in Bocholt zijn dinsdagmiddag rond 12.30 uur twee lichtgewonden gevallen. De slachtoffers werden voor verzorging met de ambulance naar het ziekenhuis van Overpelt overgebracht. De twee auto’s liepen zware schade op.
  [naar artikel]
 24. Snelheid op A12 tussen Boom en Wilrijk verlaagd naar 70 km/u (21/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de A12 en de N177 tussen Boom en Wilrijk wordt een snelheidsverlaging doorgevoerd. Op de A12 wordt de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per...
  [naar artikel]
 25. Hevige woningbranden in Pelt en Beringen: twee honden gered en drie bewoners uit voorzorg naar ziekenhuis (12/03/2021 - VRT NWS)
  Donderdagavond waren er hevige woningbranden zowel in Pelt als in Koersel. In Pelt brak brand uit in een tweewoonst langs de Hamonterweg en in Koersel brandde het in een woning aan de Sportlaan. De bewoners werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht en twee honden konden gered worden.
  [naar artikel]
 26. Ondanks onaangepaste snelheid: jonge bestuurster in beroep vrijgesproken voor ongeval dat leven kostte aan Iwona (30) (06/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een jonge vrouw die in februari 2021 betrokken was bij een dodelijk ongeval met een fietsster in Vorst is in beroep vrijgesproken voor onvrijwillige doodslag. De bestuurster reed aan een onaangepaste snelheid het slachtoffer aan op een zebrapad, maar volgens de rechtbank staat het niet met zekerheid vast dat er een oorzakelijk verband is tussen het overlijden van de fietsster en de snelheid van de automobiliste.
  [naar artikel]
 27. 76-jarige fietser overlijdt bij tweede dodelijk ongeval in 20 maanden aan Fabrieksstraat (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Maandagnamiddag is een 76-jarige fietser uit Pelt overleden aan zijn verwondingen nadat hij eerder op de middag betrokken was bij een verkeersongeval. De feiten speelden zich af aan de op- en afrit van de Noord-Zuid. Het is al de tweede keer in 20 maanden dat zich hier een dodelijk ongeval voordoet.
  [naar artikel]
 28. Verdachte (33) van dodelijk ongeval vlakbij Efteling waarbij volledig gezin omkwam filmde hoe hij 250 per uur reed (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een 33-jarige Nederlander die ervan verdacht wordt dat hij een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle - vlakbij de Efteling - reed volgens het Openbaar Ministerie 250 kilometer per uur op de snelweg. Hij zou zijn snelheid met zijn mobiele telefoon gefilmd hebben. Bij het ongeval kwam een volledig gezin van vier om het leven.
  [naar artikel]
 29. Auto in de flank gegrepen op Hamonterweg: twee gewonden (05/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Achel werd zaterdagnamiddag een wagen in de flank gegrepen door een voertuig dat uit de Geuskens kwam gereden. Dat gebeurde omstreeks 14.30 uur op de Hamonterweg (N71). Een bestuurder en haar passagier werden lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval zorgde even voor wat verkeershinder.
  [naar artikel]
 30. Dodelijk ongeval Oosteeklo gevolg van onaangepaste snelheid en slechte weer (05/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het ongeval in Oosteeklo, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Assenede, waarbij een autobestuurder in de nacht van zondag op maandag om het leven kwam, was te wijten aan een combinatie van onaangepaste snelheid en het slechte weer. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Evergem.
  [naar artikel]
 31. Beton van nieuwe fietspaden schilfert af: “Zeer uitzonderlijk fenomeen” (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het beton van de recent aangelegde fietspaden langs de Breugelweg in Pelt en de N71 Hamonterweg/Bosstraat in Pelt en Hamont-Achel schilfert af op meerdere plaatsen. De verschillende wegbeheerders zitten samen om te zoeken naar een oorzaak die misschien verband houdt met het harde winterweer.
  [naar artikel]
 32. Dodelijk ongeval in Eernegem gevolg van overdreven snelheid (15/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij het dodelijk verkeersongeval van zaterdagnamiddag in Eernegem zou het slachtoffer te snel gereden hebben. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Bij een inhaalmanoeuvre kwam de 31-jarige motorrijder tegen een wagen terecht.
  [naar artikel]
 33. Jongeman (24) riskeert drie jaar cel na dodelijk ongeval: “Wij beschouwen dit als moord op onze dochter” (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De 24-jarige A. uit Antwerpen riskeert een gevangenisstraf van drie jaar nadat hij in mei 2019 een ongeval veroorzaakte met dodelijk afloop op de E17 in Waasmunster. Hij reed er met een te hoge snelheid al zigzaggend op de E17, waarna hij een voertuig aanreed dat tegen de middenberm werd gekatapulteerd. “Wij hebben voor u als dader geen goede woorden”, vertelde de moeder van het slachtoffer in de rechtbank.
  [naar artikel]
 34. Voetgangster gewond bij ongeval in Pelt (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een jonge vrouw van 18 jaar uit Pelt is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Koning Albertlaan in Overpelt. De zijspiegel raakte het slachtoffer aan de arm. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 35. Snelheid op Antwerpse Ring vanaf 2025 verlaagd tot 80 kilometer per uur (29/03/2019 - De Morgen)
  De snelheid op de Antwerpse Ring zal vanaf 2025 wellicht verlaagd worden tot 80 kilometer per uur. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Momenteel mag je nog - afhankelijk van de plaats en het moment - 100 of 90 kilometer per uur rijden. 
  [naar artikel]
 36. Fietsers gewond bij ongevallen in Pelt (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een fietser (64) uit Pelt raakte zondag om 18 uur gewond bij een ongeval op de Koning Albertlaan in Pelt. Hij werd daar door een lijnbus aangereden en kwam ten val. Het ging om lichte verwondingen. Hij moest naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 37. Drie ongevallen met gewonden in Pelt (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een fietsster (19) uit Pelt raakte woensdag om 16 uur gewond bij een ongeval op de Broeseinderdijk in Pelt. Ze werd aangereden door een auto.
  [naar artikel]
 38. Pony sterft na aanrijding met trein op spoorwegovergang in Pelt (29/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een pony is zondagnacht doodgereden door een trein aan de spoorwegovergang op de Hamonterweg in Pelt. Ondanks de aanrijding konden er maandagochtend wel treinen rijden tussen Hamont en Neerpelt.
  [naar artikel]
 39. Dodelijk ongeval op E40 leidt tot bijkomende verkeersstroom naar Antwerpen, lange file op E17 voor Kennedytunnel (02/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het wordt dinsdagochtend een zware ochtendspits, door een dodelijk ongeval op de E40 van Brussel naar Gent ter hoogte van Ternat. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 40. Dodelijk ongeval met tractor op N60 in Ouwegem (04/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeval met een tractor op de N60 in Ouwegem (Kruisem) is zondagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om de bestuurder van het landbouwvoertuig, dat naar verluidt in de gracht terechtkwam. Het ongeval gebeurde in de rijrichting Gent. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 41. Westerlo: Dodelijk ongeval op E313 (08/10/2017 - VRT NWS)
  Meer dan waarschijnlijk hebben de vele regen en overdreven snelheid een rol gespeeld.
  [naar artikel]
 42. Onderzoek naar dodelijk ongeval met Tesla Model X (28/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Amerikaanse toezichthouder NTSB opent onderzoek naar dodelijk ongeval van vorige vrijdag in Californië. Hamvraag: stond de autopiloot op of niet?
  [naar artikel]
 43. Voorzitter Esperanza Pelt raakt zwaargewond bij ongeval op E40 in West-Vlaanderen (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij een ongeval langs de E40 in Loppem zijn vrijdagmiddag Jan Winters en zijn vrouw Rachel Haegdons uit Pelt gewond geraakt. De 70-jarige voorzitter van Esperanza Pelt werd in kritieke toestand afgevoerd, maar is inmiddels buiten levensgevaar.
  [naar artikel]
 44. Snelheid omlaag, pakkans omhoog: CD&V en Groen willen meer controles na nieuw dodelijk ongeval in Brussel    (01/04/2019 - VRT NWS)
  Zowel CD&V als Groen willen van zowat heel Brussel een zone 30 maken. Dat herhalen staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) en Brussels lijsttrekker Elke Van den Brandt (Groen) na een dodelijk ongeval in Koekelberg gisteren. Beiden benadrukken wel dat een algemene zone 30 geen zin heeft als tegelijk de pakkans niet omhoog gaat.
  [naar artikel]
 45. Deze week in de politierechtbank: Achteruit op de snelweg om dodelijk ongeval te zien (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die op de E17 in Aalbeke (Kortrijk) honderd meter achteruit reed om te kijken naar de afwikkeling van een dodelijk ongeval in de andere...
  [naar artikel]
 46. Drie Georgiërs gewond bij ongeval op Noord-Zuid in Pelt (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij het ongeval woensdagavond op de Noord-Zuidverbinding in Pelt zijn drie Georgiërs gewond geraakt. Ze werden naar het ziekenhuis in Overpelt gebracht; Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de richting van Eindhoven. De auto van de slachtoffers kwam daar op z’n dak terecht. 
  [naar artikel]
 47. Bijkomend onderzoek naar dodelijk ongeval Amy-Love (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een dementerende bejaarde vrouw en haar echtgenoot hebben zich vanochtend voor de Brugse politierechtbank verantwoord voor een dodelijk ongeval
  [naar artikel]
 48. Buschauffeur van dodelijk ongeval op E19 ook in beroep vrijgelaten onder voorwaarden (27/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De 35-jarige Franse buschauffeur die in april een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt op de E19 is vrij onder voorwaarden. Dat besliste de kamer van inbeschuldigingstelling vrijdag. Het gerechtelijk onderzoek naar het ongeval loopt nog volop.
  [naar artikel]
 49. Maximumsnelheid verlaagd van 90 naar 70 op A12 tussen Boom en Wilrijk (21/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de A12 en de N177 tussen Boom en Wilrijk wordt een snelheidsverlaging doorgevoerd. Op de A12 wordt de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy