De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

België levert 92 miljoen euro extra steun aan Oekraïne

De Tijd

12/05/2023 - 18:19

17:50 Met het oog op het Oekraïense lenteoffensief stuurt de federale regering voor de tweede keer dit jaar een extra steunpakket van 92 miljoen euro naar het land.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. België levert 8 miljoen euro steun aan Oekraïne (25/08/2022 - Express)
  De ministerraad van de federale regering heeft beslist acht miljoen euro bij te dragen aan het NAVO-fonds voor Oekraïne. Concreet zal dat geld worden ingezet voor de aankoop van EHBO-materiaal, winterkledij, nachtkijkers en medicijnen voor de Oekraïense soldaten. In het verleden leverde België al 9 miljoen euro aan humanitaire steun rechtstreeks aan het land in […]
  [naar artikel]
 2. België levert voor 8 miljoen euro materiële steun aan Oekraïens leger (25/08/2022 - De Tijd)
  12:05 België zal via de NAVO voor 8 miljoen euro aan 'niet-dodelijke steun' leveren aan het Oekraïense leger. Dat heeft de federale ministerraad beslist op vraag van minister van Buitenlandse Zaken Hadja La...
  [naar artikel]
 3. België stuurt voor 11 miljoen euro extra militair materiaal naar Oekraïne (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België levert voor 11 miljoen euro extra militair materiaal aan Oekraïne. Dat zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) in een interview aan ‘Le Soir’. Haar woordvoerder bevestigt het nieuws aan Belga. Het dossier is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad.
  [naar artikel]
 4. België levert 8 miljoen euro niet-dodelijke steun aan Oekraïens leger (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België zal via de NAVO voor 8 miljoen euro aan niet-dodelijke steun leveren aan het Oekraïense leger. Dat heeft de federale ministerraad beslist op vraag van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). Ons land zal een bijdrage leveren op vlak van EHBO-materiaal, winterkledij of - als daar de noden al vervuld zijn - ander materiaal zoals nachtkijkers of farmaceutica.
  [naar artikel]
 5. België gaat in totaal 180 miljoen euro militaire steun aan Oekraïne leveren (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) belooft aan Oekraïne 90 miljoen euro aan anti-tankwapens, geschut om vliegtuigen en drones uit de lucht te halen, machinegeweren en munitie. De nieuwe levering komt bovenop het cadeau van 90 miljoen euro dat België in 2022 gaf aan premier Volodymyr Zelensky.
  [naar artikel]
 6. België maakt 2 miljoen extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne: “Situatie met de dag schrijnender” (08/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  België maakt 2 miljoen euro extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) dinsdag aangekondigd tijdens een bezoek aan de Pools-Oekraïense grens. Het totaalbedrag komt zo op 5 miljoen euro.
  [naar artikel]
 7. België doneert zware mitrailleurs aan Oekraïne, goed voor 12 miljoen euro (16/09/2022 - Express)
  In een interview met L’Echo deelde minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) mee dat ons land nog eens voor 12 miljoen euro aan wapens en munitie levert aan Oekraïne. Het gaat hierbij om zware mitrailleurs en munitie, voornamelijk materiaal van FN, de Luikse wapenfabrikant in handen van de Waalse overheid. Daarnaast levert België ook winterkleding, […]
  [naar artikel]
 8. België koopt voor 32,4 miljoen euro munitie voor Oekraïne (09/06/2023 - Knack)
  De federale regering koopt voor 32,4 miljoen euro aan munitie voor het Oekraïense leger. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist, meldt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Het gaat om 105mm-munitie die wordt aangekocht bij de Belgische industrie en ‘zo snel als mogelijk’ zal worden geleverd. De aankoop maakt deel uit van het veertiende militaire steunpakket aan Oekraïne.  In totaal leverde Defensie al voor 306 miljoen euro aan Oekraïne, zowel in de vorm van dodelijke wapens als niet-dodelijke steun, waarvan 41 miljoen euro aan brandstof. Daarnaast heeft het Belgische leger al meer dan 700 Oekraïense militairen opgeleid. Defensie zal binnen een coalitie met onder meer Denemarken en België ook Oekraïense piloten opleiden om met F-16-gevechtsvliegtuigen te kunnen vliegen. The post België koopt voor 32,4 miljoen euro munitie voor Oekraïne appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 9. België hinkt in EU achterop met steun aan Oekraïne (21/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft België Kiev ruim 244 miljoen euro bilaterale steun toegekend. Slechts zes Europese lidstaten scoren, gemeten in procent van het bruto binnenlands product, minder goed, blijkt uit cijfers van het Duitse Kiel Institute for the World Economy waarover De Tijd, L'Echo en De Morgen vandaag berichten.
  [naar artikel]
 10. België hinkt in EU achterop met steun aan Oekraïne (21/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft België Kyiv ruim 244 miljoen euro bilaterale steun toegekend. Slechts zes Europese lidstaten scoren, gemeten in procent van het bruto binnenlands product, minder goed, blijkt uit cijfers van het Duitse Kiel Institute for the World Economy waarover De Tijd, L’Echo en De Morgen dinsdag berichten.
  [naar artikel]
 11. België hinkt in EU achterop met steun aan Oekraïne (21/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft België Kiev ruim 244 miljoen euro bilaterale steun toegekend. Slechts zes Europese lidstaten scoren, gemeten in procent van het bruto binnenlands product, minder goed, blijkt uit cijfers van het Duitse Kiel Institute for the World Economy waarover De Tijd, L’Echo en De Morgen dinsdag berichten.
  [naar artikel]
 12. België geeft voor 93,8 miljoen extra militaire steun aan Oekraïne: "Grootste steunpakket ooit" (27/01/2023 - VRT NWS)
  De federale regering stuurt voor 93,8 miljoen euro aan militaire hulp naar Oekraïne. Dat heeft ze bekendgemaakt op een persconferentie. Volgens premier Alexander De Croo gaat het om het grootste militaire steunpakket ooit aan Oekraïne, bovenop de 146 miljoen die al sinds het begin van de oorlog zijn toegekend. Daarnaast komt er ook een civiel steunpakket van 86 miljoen euro, waaronder 69 miljoen aan humanitaire hulp en 10,6 miljoen voor de heropbouw in het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 13. Amerikanen beloven Oekraïne 51 miljoen euro extra militaire steun in conflict tegen Rusland (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense collega Volodimir Zelensky extra steun toegezegd in het conflict tegen Rusland. Het gaat om 60 miljoen dollar (51 miljoen euro) aan militair materiaal.
  [naar artikel]
 14. Kitir trekt hulp aan Oekraïne op tot 5 miljoen euro: “Hoe sneller we schakelen, hoe meer levens we kunnen redden” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt twee miljoen euro extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Eerder was er al een extra steun van drie miljoen euro aangekondigd. “De situatie wordt met de dag schrijnender. Daarom trek ik onze directe hulp aan de mensen in Oekraïne op tot vijf miljoen euro”, meldt Kitir, die vandaag de oorlogsvluchtelingen aan de Pools-Oekraïense grens bezoekt.
  [naar artikel]
 15. België levert nu ook 200 antitankwapens aan Oekraïne, naast 5.000 machinegeweren, na opnieuw een stevig potje armworstelen binnen Vivaldi tussen liberalen en PS (27/02/2022 - Express)
  Goedemiddag. Op zondag uitzonderlijk een bericht, omwille van de oorlog in Oekraïne. Op 48 uur tijd is België, net als de rest van de EU, spectaculair opgeschoven in haar militaire steun aan Oekraïne, een land in volle oorlog. Vilvadi stuurt 200 antitankwapens, naast 5.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof naar Oekraïne. In een telefoongesprek zaterdag […]
  [naar artikel]
 16. België levert materiële steun aan Oekraïense leger en stuurt 300 militairen naar Roemenië (27/02/2022 - VRT NWS)
  België gaat 2.000 machinegeweren leveren aan het Oekraïense leger en zal 3.800 ton brandstof sturen, om de Oekraïense troepen te bevoorraden. Daarnaast zendt ons land ook 300 militairen naar Roemenië om het NAVO-grondgebied te helpen beschermen. Ook andere landen sturen materiële hulp naar Oekraïne.
  [naar artikel]
 17. België stuurt voor 94 miljoen militair materieel naar Oekraïne (27/01/2023 - De Tijd)
  12:49 België stuurt voor 93,8 miljoen euro nieuwe militaire steun naar Oekraïne. Het militaire steunpakket is het grootste tot nu toe.
  [naar artikel]
 18. België koopt pantservoertuigen voor Oekraïne (16/06/2023 - Knack)
  België zal pantservoertuigen voor troepentransport aankopen en leveren aan Oekraïne. Daarvoor heeft de federale regering vrijdag het licht op groen gezet. Het gaat al om een vijftiende Belgische steunpakket voor Oekraïne in de strijd tegen de Russische bezetter. Het pakket omvat 11 miljoen euro. Daarmee worden onder meer M113-pantservoertuigen aangekocht. De bedoeling is dat de Belgische industrie die aanpast om ze daarna aan Oekraïne te leveren.  Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) sluit verdere steun aan Oekraïne niet uit. ‘Zoals altijd gezegd blijven we in functie van de concrete vraag van Oekraïne naar oplossingen zoeken, in de eigen defensiestocks en/of in samenspraak met de Belgische industrie’, zegt ze. België was een van de eerste landen die militaire steun leverden aan Oekraïne, aldus nog Dedonder, die benadrukt dat het ‘geen wedstrijd tussen partnerlanden is, maar het resultaat van een coherente aanpak om zo goed als mogelijk tegemoet te komen aan de noden op het terrein’. Vorige week besliste de federale regering nog om voor 32 miljoen euro munitie voor Oekraïne aan te kopen. In totaal leverde Defensie al voor ruim 300 miljoen euro steun aan het land, zowel in de vorm van dodelijke wapens als niet-dodelijk materiaal, zoals brandstof. Het Belgische leger zal binnen een coalitie met onder meer Denemarken en Nederland ook Oekraïense piloten opleiden om met F-16-gevechtsvliegtuigen te kunnen vliegen. The post België koopt pantservoertuigen voor Oekraïne appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 19. België plant 12 miljoen extra militaire steun voor Oekraïne (16/09/2022 - De Tijd)
  10:54 Ons land wil een nieuwe lading militaire hulp leveren aan Oekraïne, dat volop bezig is met een tegenoffensief. Het gaat om zware machinegeweren en munitie, vooral van FN-makelij.
  [naar artikel]
 20. 1 jaar Oekraïne: welke steun leverde België nu aan het belegerde land? (24/02/2023 - Express)
  Net als tientallen andere landen wereldwijd, leverde België het afgelopen jaar steun aan Oekraïne. In vergelijking met andere landen, is de Belgische steun ietwat beschamend te noemen: ons land hoort bij de kneusjes van de Europese klas. De steun: België leverde zowel directe als indirecte steun. Het gaat hierbij om zaken als wapens en munitie, […]
  [naar artikel]
 21. Na ontmoeting De Croo-Zelensky: België maakt nieuw steunpakket Oekraïne bekend (12/05/2023 - Express)
  België gaat voor nog eens 92 miljoen euro aan middelen vrijmaken voor Oekraïne. De helft hiervan gaat naar de levering van nieuwe militaire middelen. Dat besliste het kernkabinet vandaag. In het nieuws: Een nieuw steunpakket voor Oekraïne, met de groetjes van Rusland. Sleutel tot succes De helft: 46 miljoen gaat naar militaire steun. Daarnaast: De […]
  [naar artikel]
 22. Nederland zamelt 160 miljoen in voor Oekraïne, België 27 miljoen: vanwaar dat verschil? (11/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse inzamelactie voor Oekraïne heeft tot nu toe 160 miljoen euro opgeleverd. Onze noorderburen doen daarmee een stuk beter dan wij: bij Oekraïne 12-12 staat de teller voorlopig op 27 miljoen euro. Een enorm verschil en toch spreken beide organisaties van een groot succes.
  [naar artikel]
 23. België levert antitankraketten aan Oekraïne (22/04/2022 - De Tijd)
  16:34 Ons land gaat extra wapentuig uit de stocks van Belgische bedrijven leveren aan Oekraïne. Dat heeft de federale regering vrijdag beslist.
  [naar artikel]
 24. De Croo en Lahbib brengen bezoek aan Kiev: ‘Volledige steun van België aan Oekraïne’ (26/11/2022 - Knack)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn zaterdagochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev voor een onaangekondigd bezoek.  Ze kondigen er een bijkomende Belgische steun van zowat 37,4 miljoen euro aan. ‘De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne’, aldus De Croo. De Croo en Lahbib kwamen zaterdagochtend omstreeks  07.45 uur (06.45 uur Belgische tijd)  aan in de Oekraïense hoofdstad, ruim negen maanden nadat Rusland het buurland is binnengevallen. Onderweg naar Kiev benadrukte de premier dat het bezoek op ‘een belangrijk moment’ plaatsvindt. ‘De winter begint en Rusland valt de burgerbevolking aan’, aldus de premier. ‘Dit is een van de moeilijkste momenten van de oorlog’, voegde minister Lahbib toe. ‘Het is een cruciaal moment met de winter in aantocht’, zei ze. ‘België zal nogmaals zijn steun aan Oekraïne aantonen’, aldus nog de minister. De Croo en Lahbib wezen er ook nog op dat België een van de eerste landen was die Oekraïne militaire steun had geboden. De Croo erkende dat er een zeker risico hangt aan zo’n bezoek, maar wees er ook op dat het bezoek goed is voorbereid. ‘De Oekraïense bevolking bevolking leeft elke dag in gevaar’, zei hij. ‘Op dit moment vanuit België naar Oekraïne gaan, is dan ook een belangrijk signaal.’ Financiële en materiële steun België zal Oekraïne ook bijkomende steun leveren. De Croo en Lahbib maken van het bezoek gebruik om bijkomende Belgische steun van zowat 37,4 miljoen euro aan te kondigen. Naast bijkomende militaire steun gaat het ook om winterhulp van B-FAST met onder meer generatoren, eerste-hulppakketten en slaapzakken, om humanitaire steun via Unicef voor toegang tot water, hygiëne en sanitaire voorzieningen en om steun bij het herstel en wederopbouw. Bij dat laatste zal België steun bieden aan de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), voor het herstel van 14 ziekenhuizen en van water- en verwarmingsinfrastructuur. In totaal heeft België al 221,7 miljoen euro aan steun vrijgemaakt voor Oekraïne sinds de start van de oorlog. Het gaat om 145 miljoen euro militaire steun en 76,7 miljoen euro civiele steun. Sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog op 24 februari gingen al heel wat westerse leiders De Croo en Lahbib voor. Vorig weekend was zo de Britse premier Rishi Sunak nog in de Oekraïense hoofdstad. Hij kondigde daar nieuwe Britse militaire steun aan, vooral wat betreft luchtafweer, ter waarde van 50 miljoen pond. De afgelopen tijd is Kiev meermaals het doelwit geweest van Russische raketaanvallen. Daarbij is onder meer de Oekraïense energie-infrastructuur geviseerd The post De Croo en Lahbib brengen bezoek aan Kiev: ‘Volledige steun van België aan Oekraïne’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 25. De Croo en Lahbib brengen bezoek aan Kiev: ‘Volledige steun van België aan Oekraïne’ (26/11/2022 - Knack)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn zaterdagochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev voor een onaangekondigd bezoek.  Ze kondigen er een bijkomende Belgische steun van zowat 37,4 miljoen euro aan. ‘De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne’, aldus De Croo. De Croo en Lahbib kwamen zaterdagochtend omstreeks  07.45 uur (06.45 uur Belgische tijd)  aan in de Oekraïense hoofdstad, ruim negen maanden nadat Rusland het buurland is binnengevallen. Onderweg naar Kiev benadrukte de premier dat het bezoek op ‘een belangrijk moment’ plaatsvindt. ‘De winter begint en Rusland valt de burgerbevolking aan’, aldus de premier. ‘Dit is een van de moeilijkste momenten van de oorlog’, voegde minister Lahbib toe. ‘Het is een cruciaal moment met de winter in aantocht’, zei ze. ‘België zal nogmaals zijn steun aan Oekraïne aantonen’, aldus nog de minister. De Croo en Lahbib wezen er ook nog op dat België een van de eerste landen was die Oekraïne militaire steun had geboden. De Croo erkende dat er een zeker risico hangt aan zo’n bezoek, maar wees er ook op dat het bezoek goed is voorbereid. ‘De Oekraïense bevolking bevolking leeft elke dag in gevaar’, zei hij. ‘Op dit moment vanuit België naar Oekraïne gaan, is dan ook een belangrijk signaal.’ Financiële en materiële steun België zal Oekraïne ook bijkomende steun leveren. De Croo en Lahbib maken van het bezoek gebruik om bijkomende Belgische steun van zowat 37,4 miljoen euro aan te kondigen. Naast bijkomende militaire steun gaat het ook om winterhulp van B-FAST met onder meer generatoren, eerste-hulppakketten en slaapzakken, om humanitaire steun via Unicef voor toegang tot water, hygiëne en sanitaire voorzieningen en om steun bij het herstel en wederopbouw. Bij dat laatste zal België steun bieden aan de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), voor het herstel van 14 ziekenhuizen en van water- en verwarmingsinfrastructuur. In totaal heeft België al 221,7 miljoen euro aan steun vrijgemaakt voor Oekraïne sinds de start van de oorlog. Het gaat om 145 miljoen euro militaire steun en 76,7 miljoen euro civiele steun. Sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog op 24 februari gingen al heel wat westerse leiders De Croo en Lahbib voor. Vorig weekend was zo de Britse premier Rishi Sunak nog in de Oekraïense hoofdstad. Hij kondigde daar nieuwe Britse militaire steun aan, vooral wat betreft luchtafweer, ter waarde van 50 miljoen pond. De afgelopen tijd is Kiev meermaals het doelwit geweest van Russische raketaanvallen. Daarbij is onder meer de Oekraïense energie-infrastructuur geviseerd. The post De Croo en Lahbib brengen bezoek aan Kiev: ‘Volledige steun van België aan Oekraïne’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 26. Europese Unie zet licht op groen voor 500 miljoen euro extra militaire steun aan Oekraïne (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lidstaten van de Europese Unie hebben vrijdag officieel het licht op groen gezet voor nog eens 500 miljoen euro aan wapens en militair materieel voor Oekraïne. Daarmee komt het totale bedrag dat de EU via zijn Europese Vredesfaciliteit in militaire steun aan Oekraïne spendeert op 2,5 miljard euro.
  [naar artikel]
 27. België maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft de minister aangekondigd op Twitter. "We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek", klinkt het.
  [naar artikel]
 28. Amerikanen beloven Oekraïne 60 miljoen dollar extra militaire steun (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski extra steun toegezegd in het conflict van Oekraïne tegen Rusland. De Amerikanen trekken opnieuw miljoenen uit.
  [naar artikel]
 29. Premier De Croo en minister Lahbib ontmoeten president Zelensky tijdens onaangekondigd bezoek aan Kiev (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn vanochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev, voor een onaangekondigd bezoek. Ze kondigen er zowat 37,4 miljoen euro extra Belgische steun aan. “De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 30. België wil extra antitank- en luchtafweer leveren aan Oekraïne (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan de Oekraïense strijdkrachten. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder donderdag gezegd, aan de vooravond van een cruciale vergadering van de contactgroep Oekraïne in het Duitse Ramstein.
  [naar artikel]
 31. België trekt 800 miljoen euro uit voor Oekraïense vluchtelingen (09/04/2022 - De Tijd)
  18:54 Tijdens een internationale conferentie is 10,1 miljard euro verzameld om Oekraïense vluchtelingen te helpen. België trekt 800 miljoen euro uit.
  [naar artikel]
 32. Kernkabinet keurt nieuw steunpakket voor Oekraïne goed (12/05/2023 - Knack)
  Het kernkabinet heeft het licht op groen gezet voor een nieuw pakket aan steunmaatregelen voor Oekraïne, ter waarde van 92 miljoen euro. De helft van dat bedrag gaat naar militaire steun, de andere helft is steun aan de bevolking en dient ook om de Belgische diplomatieke aanwezigheid te consolideren. Premier Alexander De Croo had eerder al aangekondigd dat België een nieuwe inspanning zou doen om Oekraïne te steunen bij de voorbereiding van een tegenoffensief tegen Rusland. In totaal wordt 92 miljoen euro aan nieuwe middelen vrijgemaakt. Daarvan is 46 miljoen euro bestemd voor nieuwe militaire steun, zoals pantservoertuigen, wapens en munitie. Het is de bedoeling dat de eerste leveringen, in samenspraak met het Oekraïense leger, zeer snel plaatsvinden. Van de andere helft gaat 24 miljoen euro naar verdere humanitaire steun, in coördinatie met de Verenigde Naties, voor basisbehoeften zoals onderwijs, gezondheidszorg en voedselzekerheid in de grote steden en oorlogsgebieden. Ook wordt 8 miljoen euro uitgetrokken voor de wederopbouw van Oekraïne via fondsen van de Europese Investeringsbank en de Wereldbank, bovenop de reeds geïnvesteerde bedragen.  Tot slot zijn er investeringen gepland om het Belgische diplomatieke netwerk in Oekraïne te hervormen en te versterken, om de strategische infrastructuur van Oekraïne (waaronder de kerncentrales) te beveiligen en om het Internationaal Strafhof te ondersteunen bij het onderzoek naar de oorlogsmisdaden in Oekraïne. The post Kernkabinet keurt nieuw steunpakket voor Oekraïne goed appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 33. Ons land belooft 800 miljoen euro op conferentie voor Oekraïne: “België laat niemand in de steek” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een internationale conferentie georganiseerd door de Europese Commissie en de Canadese premier Justin Trudeau in de Poolse hoofdstad Warschau, is zaterdag 10,1 miljard euro beloofd voor Oekraïne. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd. België belooft 800 miljoen euro.
  [naar artikel]
 34. LIVE. België belooft tot 6 miljoen steun voor wederopbouw Oekraïne - NAVO werkt aan plan tegen Russische aanval (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat tot zes miljoen euro bijdragen aan een wederopbouwfonds van de Europese Investeringsbank (EIB) voor Oekraïne, dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) gisteren gemeld. Ondertussen bericht het Duitse tabloid ‘Bild’ over het vermeende nieuwe defensieplan van de NAVO dat moet helpen bij het afslaan van een eventuele Russische aanval. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 35. Ruim 10 miljard euro beloofd op conferentie voor Oekraïne, België voorziet 800 miljoen (09/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een internationale conferentie georganiseerd door de Europese Commissie en de Canadese premier Justin Trudeau in de Poolse hoofdstad Warschau, is zaterdag 10,1 miljard euro beloofd voor Oekraïne. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd. België belooft 800 miljoen euro.
  [naar artikel]
 36. Ruim 10 miljard euro beloofd op conferentie voor Oekraïne, België voorziet 800 miljoen (09/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een internationale conferentie georganiseerd door de Europese Commissie en de Canadese premier Justin Trudeau in de Poolse hoofdstad Warschau, is zaterdag 10,1 miljard euro beloofd voor Oekraïne. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd. België belooft 800 miljoen euro.
  [naar artikel]
 37. Ruim 10 miljard euro beloofd op conferentie voor Oekraïne, België voorziet 800 miljoen (09/04/2022 - De Standaard)
  Tijdens een internationale conferentie georganiseerd door de Europese Commissie en de Canadese premier Justin Trudeau in de Poolse hoofdstad Warschau, is zaterdag 10,1 miljard euro beloofd voor Oekraïne. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd. België belooft 800 miljoen euro.
  [naar artikel]
 38. België belooft extra wapens aan Oekraïne (20/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan het Oekraïense leger. Dat zei minister van Defensie ­Ludivine Dedonder (PS) aan de vooravond van een cruciale bijeenkomst van tientallen bondgenoten in het Duitse Ramstein.
  [naar artikel]
 39. LIVE. België belooft tot 6 miljoen steun voor fonds wederopbouw Oekraïne - NAVO werkt aan plan tegen Russische aanval (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat tot zes miljoen euro bijdragen aan een wederopbouwfonds van de Europese Investeringsbank (EIB) voor Oekraïne. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) gisteren gemeld. Ondertussen bericht het Duitse tabloid ‘Bild’ over het vermeende nieuwe defensieplan van de NAVO dat moet helpen bij het afslaan van een eventuele Russische aanval. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 40. LIVE. België belooft tot 6 miljoen steun voor fonds wederopbouw Oekraïne - NAVO werkt aan plan tegen Russische aanval (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat tot zes miljoen euro bijdragen aan een wederopbouwfonds van de Europese Investeringsbank (EIB) voor Oekraïne. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) gisteren gemeld. Ondertussen bericht het Duitse tabloid ‘Bild’ over het vermeende nieuwe defensieplan van de NAVO dat moet helpen bij het afslaan van een eventuele Russische aanval. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 41. België levert opnieuw voor 92 miljoen militair materieel aan Oekraïne (27/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Ons land gaat opnieuw voor 92 miljoen euro militair materieel leveren aan Oekraïne. Dat heeft de federale regering vrijdag beslist. Het gaat onder meer om luchtdoelraketten en machinegeweren.
  [naar artikel]
 42. Ondertekening EU-programma voor 500 miljoen euro steun voor Oekraïne (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft maandag een nieuw pakket van 500 miljoen euro aan begrotingssteun voor Oekraïne ondertekend. De steun maakt deel uit van de toezeggingen die de EU heeft gedaan voor Oekraïne in april en mei.
  [naar artikel]
 43. Premier De Croo en minister Lahbib aangekomen in Kiev voor onaangekondigd bezoek (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn vanochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev, voor een onaangekondigd bezoek. Het is hun eerste bezoek aan Kiev. Ze kondigen er zowat 37,4 miljoen euro extra Belgische steun aan. “De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 44. DISCUSSIE. Moet België extra wapens naar Oekraïne sturen? Waarom wel/niet? (20/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan Oekraïne. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag gezegd aan de vooravond van een cruciale vergadering van de contactgroep Oekraïne in het Duitse Ramstein. De bijeenkomst is bedoeld om verdere hulp aan Kyiv te coördineren nu het Russische leger zijn troepen in de strijd om Bachmoet gooit.
  [naar artikel]
 45. België engageert zich om tot 6 miljoen euro bij te dragen aan EIB-fonds voor Oekraïne (14/07/2023 - Het Nieuwsblad)
  België engageert zich om tot zes miljoen euro bij te dragen aan het fonds van de Europese Investeringsbank (EIB) voor Oekraïne. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) donderdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 46. VS kennen Oekraïne nieuwe militaire steun toe (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De VS hebben Oekraïne voor 400 miljoen dollar (393 miljoen euro) militaire steun toegekend. Dat zegt het Pentagon. Het gaat om materiaal waarmee de Oekraïners Russische wapendepots en bevoorradingsketens van het Russische leger kunnen viseren.
  [naar artikel]
 47. Hoeveel geld geeft België nu aan Oekraïne? (21/04/2022 - Express)
  Was het nu 800 miljoen euro, het bedrag waarmee premier Alexander De Croo (Open Vld) uitpakte, op de grote Donorconferentie voor Oekraïne, opgezet door Justin Trudeau en Ursula von der Leyen? Of is het nu 76,9 miljoen euro, een cijfer waar zijn woordvoerder vandaag mee schermt? Feit is dat België er maar bekaaid vanaf kwam, in een studie van het Kiel […]
  [naar artikel]
 48. België maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat meldt de minister zondag in een persbericht. “Ik maak me grote zorgen over de situatie in Oekraïne”, zegt Kitir. “Elke dag zien we de situatie slechter worden. Meer dan honderdduizend mensen zijn al op de vlucht geslagen en nog meer zullen volgen. De schade is enorm. We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek.”
  [naar artikel]
 49. Canadese premier Trudeau belooft Oekraïense president Zelenski nog eens 450 miljoen euro militaire steun (23/09/2023 - VRT NWS)
  De Canadese premier Justin Trudeau heeft aan Oekraïne beloofd hen over de komende drie jaar voor 450 miljoen euro aan militaire steun te leveren. Zo krijgen de Oekraïners al zeker 50 militaire voertuigen. Daarnaast zullen de Canadezen ook meehelpen met het trainen van piloten en onderhoudsmonteurs voor de F-16's waar Oekraïne binnenkort over zal beschikken.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy