Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

België land van chocolade, maar deze landen exporteren meer chocolade dan wij

14/04/2017 - 14:50
"België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Duitsers maken meer chocolade, maar België blijft eerste ‘chocoland’ van de wereld (20/04/2019 - Het Belang van Limburg)

HASSELTNiet België maar Duitsland produceert het meeste chocolade in de Europese Unie. Ons land komt zelfs maar op de zesde plek, zo blijkt uit cijfers van Euro-Stat. [naar artikel]


2. Vanaf vandaag kan u in België roze chocolade eten (01/03/2018 - VRT NWS)

Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: "Ruby". De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen.  [naar artikel]


3. Landelijke gilde Engsbergen proeft bier en chocolade (21/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Bier en chocolade. Dé producten die België op de wereldkaart plaatsen omwille van hun superieure kwaliteit. Maar bier samen met chocolade of pralines degusteren ? Wie bedenkt nu zoiets? [naar artikel]


4. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


5. Dief gaat aan de haal met 20 ton Milka-chocolade die bestemd was voor België (24/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Een opmerkelijke diefstal in Oostenrijk. Een voorlopig onbekende dader is erin geslaagd een vrachtwagen met twintig ton Milka-chocolade te doen verdwijnen. De chocolade, die bestemd was voor ons land, heeft een marktwaarde van ongeveer 50.000 euro. [naar artikel]


6. Primeur van vierde chocoladesoort in België: ’Ruby’-chocolade gelanceerd (01/03/2018 - Het Nieuwsblad)

Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: ‘Ruby’. De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen. Ruby is een product van de Belgisch-Zwitserse chocoladefabrikant Callebaut. [naar artikel]


7. In deze Belgische winkel gaat elke dag - u leest het goed - 2,35 ton chocolade over de toonbank (26/10/2017 - Het Nieuwsblad)

Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]


8. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]


9. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


10. Antwerpse Zoo wil ecologie en economie verzoenen in Brazilië: “Met chocolade kunnen we de goudkopleeuwaapjes redden” (18/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Eet een stukje gecertificeerde chocolade en red zo de goudkopleeuwaapjes in Brazilië. Al twintig jaar bestuderen onderzoekers van de Antwerpse Zoo de habitat van de dieren in het Atlantisch kustregenwoud in Bahia. Nu gaat het project BioBrasil een stap verder: een kwaliteitslabel voor chocolade moet zowel de cacaoboeren als de dieren vooruithelpen. “Het is nog niet duidelijk of het lukt om die gecertificeerde chocolade te exporteren. Maar het is mijn droom om ze ooit hier in de shop van de Zoo te kunnen verkopen”, zegt onderzoekster Kristel De Vleeschouwer (50). [naar artikel]


11. Vrachtwagen met 20 ton chocolade gestolen op weg naar België (21/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Een vrachtwagen met bijna 20 ton chocolade is op de weg van Oostenrijk naar België verdwenen. Een onbekende dader is erin geslaagd met vervalste papieren aan de begeerde vracht te geraken. Dat heeft de politie van het Oostenrijkse Tirol donderdag laten weten. Van dader en chocolade, goed voor een waarde van zo’n 50.000 euro, ontbreekt elk spoor. [naar artikel]


12. Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade (13/08/2020 - Express)

Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]


13. Chocolade is gezond, maar dan wel de pure chocolade én in combinatie met sport (08/01/2018 - VRT NWS)

Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij.   [naar artikel]


14. Driedubbele chocoladecake met ganache (30/03/2024 - De Standaard)

Wat doe je in hemelsnaam met die overdaad aan paaseieren? In deze taart zit chocolade, chocolade en nog eens chocolade. ‘Good food based on your mood’, dat is de ondertitel van De keuken van Sou, het eerste boek van foodblogger Soumia Aattaoui. Het maken van deze taart vraagt geduld en liefde, maar je bent wel een halve kilo paaseieren lichter. [naar artikel]


15. Jouw vraag over Brussel: Zijn pralines uitgevonden in Brussel? (23/12/2023 - VRT NWS)

België en chocolade, dat is een mariage parfait. Ons land telt 13 chocoladefabrikanten en -winkels per 100.000 inwoners en is na Duitsland de grootste exporteur van chocolade. Chocolade mag dan Belgisch zijn, de praline is wel degelijk een Brusselse uitvinding. [naar artikel]


16. Heerlijk: er bestaat nu ook roze chocolade (05/09/2017 - Metro)

Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die […] [naar artikel]


17. Vrachtwagen met 20 ton chocolade gestolen op weg van Oostenrijk naar België (21/11/2019 - Het Nieuwsblad)

Een vrachtwagen met bijna 20 ton chocolade is op de weg van Oostenrijk naar België verdwenen. Een onbekende dader is erin geslaagd met vervalste papieren aan de begeerde vracht te geraken. Dat heeft de politie van het Oostenrijkse Tirol donderdag laten weten. Van dader en chocolade, goed voor een waarde van zo’n 50.000 euro, ontbreekt elk spoor. [naar artikel]


18. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]


19. Deze chocolade zou je van je menstruatiepijn af moeten helpen (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)

In periodes van pijnlijke menstruatie wordt al eens de toevlucht gezocht tot een warm dekentje en als het even kan ook een lekker stukje chocolade. Dat helpt wel even als troost, maar de pijn wegnemen doet het niet. Tot een Zwitserse chocolatier naar eigen zeggen een oplossing daarvoor bedacht: chocolade die volgens hem ook de pijn bestrijdt. [naar artikel]


20. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


21. De industrie achter de zwarte chocolade: hoe heilzaam is het echt? (09/04/2020 - Knack)

De verkoop van chocolade zit in de lift, in tegenstelling tot de verkoop van ander snoepgoed. Dat is een gevolg van de perceptie dat vooral zwarte chocolade net iets meer is dan gewone snoep. Helaas klopt dat niet. [naar artikel]


22. Het geheim van superieure chocolade: rotten met biergist (13/04/2019 - De Morgen)

Belgische brouwers inspireren wetenschappers om chocolade nog onweerstaanbaarder te maken. Het lijkt wel de dronken fantasie van een belgofiele gourmand. Maar het is een reële doorbraak. 'Belgische chocolade nu nog spectaculairder dankzij een speciaal rottingsproces.' [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!