De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

5 redenen om met de fiets naar het werk te gaan + de redactie test het uit

Gezond.be

25/05/2023 - 05:35

Fietsen naar het werk is een geweldige manier om actief te blijven. Met de zomer in zicht wordt die dagelijkse fietstocht nog eens dubbel zo leuk! Gazelle geeft vijf redenen waarom je elke dag de fiets richting het werk zou moeten nemen, én de redactie testte het uit. 1. Het is een gratis work-out Fietsen is […] Het bericht 5 redenen om met de fiets naar het werk te gaan + de redactie test het uit verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. We grijpen almaar vaker naar onze fiets om naar het werk te gaan (26/11/2020 - Express)
    De fiets is aan een opmars bezig wanneer we kijken naar de manier waarop we naar het werk pendelen. Tijdens... The post We grijpen almaar vaker naar onze fiets om naar het werk te gaan appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  2. Fiets of auto: hoe ga jij naar je werk? (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)
    De Belg gebruikt steeds meer de fiets om naar het werk te gaan.
    [naar artikel]
  3. Bedrijfsfiets kan helft werknemers overtuigen om vaker met fiets te gaan werken (25/02/2017 - Het Nieuwsblad)
    Als de werkgever een fiets ter beschikking stelt, dan zou dit 48 procent van de werknemers die nu slechts een paar keer per maand of per jaar naar het werk fietsen, overtuigen om vaker met de fiets te gaan werken. De opkomst van de elektrische fiets speelt daarbij een grote rol.
    [naar artikel]
  4. Zes redenen om met de fiets naar het werk te gaan (18/03/2019 - Metro)
    Hoewel veel mensen al het goede voorbeeld geven, kunnen sommigen nog een duwtje in de rug gebruiken om met hun fiets naar het werk te gaan. Zelfs als het weer en de afstand meezitten, zijn werknemers meer geneigd naar hun auto te grijpen dan naar hun fiets. Hier zijn zes redenen om toch die fiets uit de garage te halen. 1. Goedkoper dan de auto Niemand hoeft je te vertellen dat met de auto rijden heel wat geld kost. Zo zijn er de steeds stijgende brandstofprijzen, het onderhoud van je wagen, verzekeringen en nog zo veel meer. Daarnaast geven veel bedrijven een fietsvergoeding aan werknemers die naar het werk fietsen. 2. Goed voor de gezondheid Je moet je heus niet blauw te betalen aan een fitnessabonnement. Door dagelijks je fiets boven te halen, heb je je dagelijkse portie beweging ineens binnen. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het geeft je bovendien meer energie. 3. Geen file Zeg vaarwel tegen uren lang je tijd te verspillen in de file. Het verkeer draait op drukke momenten helemaal in de soep en zeker voor kleine afstanden. Met de fiets heb je daar geen last van en ben je ook sneller op je bestemming. 4. Minder ingeademde uitlaatgassen Autochauffeurs blijken, misschien tegen de verwachtingen in, meer vatbaar voor schadelijke lucht dan fietsers. De positie op de rijbaan is hierbij uiterst belangrijk. Fietsers rijden hoofdzakelijk aan de rand van de weg, terwijl automobilisten zich in het midden begeven, waar de vervuiling net hoger ligt. 5. Geen parkeerproblemen Veel bedrijven beschikken niet over een grote en vooral gratis autoparking, waardoor het wel eens moeilijk kan zijn om vlakbij een parkeerplaats te vinden. Een fiets ben je veel sneller kwijt, mits de kleine investering van een degelijk fietsslot. 6. Minder stress Door geen uren in de file te zitten of naar een parkeerplaats te zoeken heb je automatisch minder met stress te maken. Daarnaast kan fietsen een goede uitlaatklep zijn na een zware werkdag. Lees ook : Fietsen maakt je slimmer Het bericht Zes redenen om met de fiets naar het werk te gaan verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  5. Steeds meer mensen combineren auto en fiets voor woon-werkverkeer (16/01/2019 - VRT NWS)
    1 op de 10 werknemers in de private sector combineert de auto en de fiets om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit de nieuwe mobiliteitsbarometer van HR-bedrijf Acerta. De auto blijft het belangrijkste vervoersmiddel om zich naar het werk te verplaatsen, maar meer en meer mensen combineren het met de fiets. De populairteit van bedrijfswagens stagneert.
    [naar artikel]
  6. 3 op de 10 Belgen wil fiets leasen via het werk (14/01/2021 - Express)
    De fiets wint terrein in het woon-werkverkeer: 28 procent van de Belgische werknemers heeft interesse in het leasen van een fiets via hun werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta en onderzoeksbureau Indiville bij 2000 werkende Belgen.  De Belg denkt steeds meer na hoe hij op een duurzame manier naar het werk kan […] The post 3 op de 10 Belgen wil fiets leasen via het werk appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  7. De Oost-Vlaming combineert de auto meer en meer met de fiets om naar het werk te gaan (10/03/2020 - VRT NWS)
    De auto blijft het meest gebruikte vervoermiddel om van en naar het werk te gaan, al is het gebruik van de auto het voorbije jaar wel verminderd in Oost-Vlaanderen. De auto wordt meer en meer gecombineerd met de fiets. De combinatie van auto en openbaar vervoer is minder in trek. Dat blijkt uit de Mobiliteitsbarometer van HR-dienstverlener Acerta.
    [naar artikel]
  8. 1 op 5 Limburgers rijdt met fiets naar het werk (25/02/2018 - Het Belang van Limburg)
    De fiets is aan een echte tussensprint bezig in het woon-werkverkeer. In 2017 reed voor het eerst bijna een of vijf Limburgers met de fiets naar het werk, een kwart meer dan het jaar tevoren. En het plafond is volgens mobiliteitsexperten nog lang niet bereikt.
    [naar artikel]
  9. “Ik fiets zodat ik niet compleet zot word”: waarom één op vijf Vlamingen met de fiets naar het werk gaat (06/02/2023 - Het Belang van Limburg)
    Fietsvergoedingen, geen files en een leeg hoofd verleiden al één op de vijf Vlamingen om met de fiets naar het werk te gaan. Ze komen vaak vroeger aan dan met de wagen, want de files blijven. “Ik fiets zodat ik niet compleet zot word.”
    [naar artikel]
  10. “Ik fiets zodat ik niet compleet zot word”: waarom één op vijf Vlamingen met de fiets naar het werk gaat (06/02/2023 - Het Nieuwsblad)
    Fietsvergoedingen, geen files en een leeg hoofd verleiden al één op de vijf Vlamingen om met de fiets naar het werk te gaan. Ze komen vaak vroeger aan dan met de wagen, want de files blijven. “Ik fiets zodat ik niet compleet zot word.”
    [naar artikel]
  11. Elektrische fiets boomt: stijging met 250 procent in 3 jaar tijd (24/02/2018 - VRT NWS)
    Het aantal mensen dat een elektrische fiets bezit, is de afgelopen jaren fors gestegen. Dat blijkt uit een bevraging van mobiliteitsorganisatie VAB bij hun leden. Steeds meer mensen gebruiken zo'n elektrische fiets om naar hun werk te gaan.
    [naar artikel]
  12. Met de fiets naar het werk levert je al snel tientallen euro’s per maand op (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
    Wie met de fiets in plaats van met de auto naar het werk rijdt, kan al snel vele tientallen euro’s per maand aan fietsvergoeding opstrijken. Moet je dan elke dag de fiets naar het werk nemen? En krijg je die vergoeding ook als je met een elektrische step rijdt?
    [naar artikel]
  13. Eén op twee neemt fiets naar werk: provincie Antwerpen is koploper (22/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
    De helft van alle woon-werkverplaatsingen in de provincie Antwerpen vond vorig jaar plaats met de fiets, of met de fiets in combinatie met een ander vervoersmiddel. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van hr-dienstenbedrijf Acerta. In geen enkele andere provincie fietsen ze vaker naar het werk.
    [naar artikel]
  14. Tot 400 euro subsidie als u een nieuwe fiets koopt in Antwerpen (30/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
    Wie in Antwerpen werkt en een nieuwe fiets koopt, krijgt een korting tot 400 euro. De voorwaarden zijn dat u minstens vier dagen per week met de fiets naar het werk gaat en dat u tot hiertoe voornamelijk met de auto naar het werk ging.
    [naar artikel]
  15. 4 op de 10 gaan met de fiets naar het werk in de provincie Antwerpen: veel meer dan in de rest van het land (31/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
    Bijna vier op de tien mensen uit de provincie Antwerpen rijdt geregeld met de fiets naar het werk. Daarmee scoort Antwerpen veel hoger dan de rest van het land. “De fietsinfrastructuur in Antwerpen is in de voorbije jaren grondig verbeterd”, verklaart Wies Callens, beleidsmedewerker van de Fietsersbond.
    [naar artikel]
  16. Je ziet amper dat het een elektrische fiets is, maar je voelt het wel: wij gingen een week naar het werk met de Milano van BZEN (11/07/2021 - Het Belang van Limburg)
    Omdat we in juli en augustus niet altijd vakantie hebben. En omdat ook het werk ons nog verwacht. Daarom deze test van het voorlopig vrij onbekende BZEN dat u hoopt te overtuigen met de Milano. Je ziet amper dat het een elektrische fiets is, maar je voelt het wel. Verslag van een week woon-werkverkeer. Trappen zonder zweet.
    [naar artikel]
  17. Vlaming fiets meer, maar wil bredere fietspaden en veiligere fietsenstallingen (26/09/2020 - VRT NWS)
    De Vlaming neemt vaker de fiets, vooral dan om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek FietsDNA. Ondanks de grotere investeringen in fietsinfrastructuur, is de fietsende Vlaming kritisch over de fietspaden: ze moeten vooral breder worden. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets of speed pedelec (een snelle elektrische fiets) en ook de bakfietsen en deelfietsen zitten in de lift.
    [naar artikel]
  18. Vanaf 1 mei betaalt je baas je nieuwe fiets (als je naar het werk fietst): zo scoor jij jaarlijks tot 2.343,6 euro (16/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Maandag 1 mei is een hoogdag voor iedereen die met de fiets naar het werk rijdt. Vanaf dan zijn alle werkgevers verplicht om 0,27 euro per kilometer te betalen aan alle fietsende werknemers. Dat kan je, belastingvrij jaarlijks 2.343,6 euro opbrengen. Zeg maar: je elektrische fiets bijna terugverdienen.
    [naar artikel]
  19. Vanaf 1 mei betaalt je baas je nieuwe fiets (als je naar het werk fietst): zo scoor jij jaarlijks tot 2.343,6 euro (16/04/2023 - Het Belang van Limburg)
    Maandag 1 mei is een hoogdag voor iedereen die met de fiets naar het werk rijdt. Vanaf dan zijn alle werkgevers verplicht om 0,27 euro per kilometer te betalen aan alle fietsende werknemers. Dat kan je, belastingvrij jaarlijks 2.343,6 euro opbrengen. Zeg maar: je elektrische fiets bijna terugverdienen.
    [naar artikel]
  20. Minister Weyts lanceert 7km-club voor wie met de fiets gaat werken (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
    Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil Vlamingen warm maken om met de fiets naar het werk te gaan. Hij lanceert daarom de 7km-club, voor wie op fietsbare afstand van zijn werk woont. De actie gaat gepaard met een brede campagne om potentiële fietsers te verleiden.
    [naar artikel]
  21. Onze redactie test eco beautyproducten: “Tandpasta kauwen, da’s wennen” (23/01/2021 - Het Belang van Limburg)
    Shampoo bars, kauwbare tandpasta en afpelbare lipstick. Van deze beautyproducten belandt hoogstens het kartonnen doosje bij het (recycle)afval. Doen ze hun werk ook? Onze beautyredacteur deed de test.
    [naar artikel]
  22. Antwerpenaar vaker met fiets naar werk (17/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Een op de drie werknemers in de provincie Antwerpen neemt de fiets om naar het werk te rijden. Mensen die in de stad werken, nemen minder snel de wagen dan mensen in de rest van de provincie.
    [naar artikel]
  23. Wonen op fietsafstand van het werk? Word lid van de 7km-club (28/09/2017 - VRT NWS)
    Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil Vlamingen warm maken om met de fiets naar het werk te gaan. Hij lanceert daarom de 7km-club, voor wie op fietsbare afstand van zijn werk woont. De actie gaat gepaard met een brede campagne om potentiële fietsers te verleiden.
    [naar artikel]
  24. Belg fietst vaker naar het werk... bij goed weer en als de infrastructuur het niet laat afweten (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Steeds meer Belgen verkiezen de fiets boven de auto om naar het werk te gaan. De wagen was vorig jaar goed voor 56 procent van de
    [naar artikel]
  25. Vier op de vijf Vlamingen kiest voor (bedrijfs)wagen om naar het werk te gaan (13/01/2017 - Het Belang van Limburg)
    De Belgische werknemers stappen nog altijd massaal in de auto om naar het werk te gaan. Vooral in Wallonië is de auto alomtegenwoordig: 94 procent van de werknemers stapt er ‘s ochtends in de wagen. Van de alternatieven is de fiets het populairst in Vlaanderen en het openbaar vervoer in Brussel. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstverlener SD Worx.
    [naar artikel]
  26. Hoe test je of je kind veilig alleen met de fiets naar school kan in september? (01/08/2021 - Het Belang van Limburg)
    Exact halverwege de vakantie, en die gaan we niet bederven met een ‘terug naar school’ begin september. Maar dit is wel het perfecte moment om de vaardigheden van de kinderen op te krikken als ze met de fiets naar school willen. Of, hoe gerust kunnen we zijn als onze kinderen alleen speels door de straten knallen in volle zomer?
    [naar artikel]
  27. Frank Deboosere ruilt fiets voor stapschoenen: "Het is jammer maar ik heb te veel last van artrose" (14/09/2019 - VRT NWS)
    Frank Deboosere zat 3 uur per dag op de fiets, maar dat is verleden tijd. Om medische redenen moet de VRT-weerman zijn fiets aan de haak hangen. "Ik zit vol artrose en grote fietstoestanden gaan niet meer", zegt hij in "De Weekwatchers" op Radio 2.
    [naar artikel]
  28. Dit bedrijf produceert elektrische auto’s met pedalen: “Fiets of auto? Geen van de twee” (15/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Het dilemma waar iedereen wel eens mee worstelt: ga ik met de auto naar het werk, of neem ik de fiets? Ik neem de fiets, want dat is beter voor het milieu en ik doe aan lichaamsbeweging. Of toch maar met de auto, want dat is sneller en ik kom niet bezweet aan op het werk. Het Duitse Twike denkt een eind te kunnen maken aan al die keuzestress en brengt binnenkort een nieuwe versie uit van zijn voertuigje, de Twike: een combinatie tussen een elektrische auto en een fiets.
    [naar artikel]
  29. Uniek fietsproject moet Genkse jongeren aanzetten om met de fiets naar school te gaan (16/09/2020 - Het Belang van Limburg)
    De stad Genk wil meer jongeren aanzetten om met de fiets naar school te gaan. Daarom start het met het project High Five. Dat werkt met een digitaal systeem waarbij de leerlingen punten kunnen verzamelen wanneer ze met de fiets naar school gaan. Als ze voldoende punten bij elkaar gefietst hebben, krijgen ze een prijs.
    [naar artikel]
  30. Onze techexpert test 8 smartphonehouders voor op je fiets en deelt een 5/5 uit: "Hij kan met gemak een hobbelige weg aan” (24/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Smartphones en fietsen gaan meer en meer samen. We gebruiken apps die de snelheid van onze fiets tonen, of de navigatie. Maar welke smartphonehouder is nu het handigst én het stevigst om je kostbare telefoon op je stuur te bevestigen? Onze techjournalist Kenneth Dée sprong op de fiets en testte het uit.
    [naar artikel]
  31. Bestuurder (57) straft zichzelf voor dronken botsing na cafébezoek: "Voortaan met de fiets naar het werk, 27 kilometer ver" (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Sinds hij vorig jaar dronken tegen een duiker botste, neemt een 57-jarige man uit Hooglede de fiets naar het werk. “Ik besef dat ik verkeerd was”,...
    [naar artikel]
  32. Belg vaker met fiets naar werk, als weer en infrastructuur meezitten (13/09/2017 - De Standaard)
    Om op het werk te geraken kiest de Belg de jongste jaren steeds vaker voor de fiets en de trein.
    [naar artikel]
  33. Bestuurder (57) straft zichzelf voor dronken botsing na cafébezoek: "Voortaan altijd met de fiets naar het werk, 27 kilometer ver" (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Sinds hij vorig jaar dronken tegen een duiker botste, neemt een 57-jarige man uit Hooglede de fiets naar het werk. “Ik besef dat ik verkeerd was”,...
    [naar artikel]
  34. Een op de vier Limburgers fietst naar het werk: openbaar vervoer is grote verliezer (30/01/2019 - Het Belang van Limburg)
    Voor de verplaatsing van en naar het werk kiezen steeds meer mensen voor een combinatie van vervoermiddelen. In Limburg kiest één op acht (12,5%) voor de auto plus de fiets. De populariteit van de fiets zet zich in Limburg ook feller door dan in de rest van Vlaanderen. Vorig jaar koos bijna één op de vier (22,8%) werknemers hier regelmatig voor de fiets, liefst 20,6 procent meer dan in 2017.
    [naar artikel]
  35. Tot een paar duizend euro per jaar: zoveel brengt het op als je je auto inruilt voor een (elektrische) fiets (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo’n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
    [naar artikel]
  36. Een paar duizend euro per jaar: zoveel brengt het op als je je auto inruilt voor een (elektrische) fiets (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo’n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
    [naar artikel]
  37. Oproep | Waarom fietst u naar uw werk? (02/02/2023 - De Standaard)
    Naar ons werk pendelen, dat doen we met de auto? Vergeet het. De fiets wint jaar na jaar terrein in het woon-werkverkeer. Maar wat verklaart het succes? Waarom besluiten mensen om uit hun warme auto, trein of bus op de fiets te kruipen?
    [naar artikel]
  38. Fiets wint steeds meer terrein en openbaar vervoer lijkt uit dal te klimmen (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
    De fiets wint in de provincie Antwerpen steeds meer terrein als favoriete vervoermiddel om naar het werk te gaan. De helft van de werknemers gebruikt de fiets minstens voor een deel in het ­woon-werkverkeer. Het openbaar vervoer lijkt dan weer te zijn hersteld van de coronacrisis.
    [naar artikel]
  39. Ja auto inruilen voor een (elektrische) fiets? "Je bespaart tot wel 4.591 euro per jaar" (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo’n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
    [naar artikel]
  40. Limburger gaat nog altijd met de auto naar het werk (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
    Ruim 85% van de Limburgers gebruikt regelmatig de auto om naar het werk te gaan. Dat is veel meer dan elders in het land. Wel opvallend is dat de auto vaker wordt gecombineerd met de fiets voor het woon-werkverkeer. De bedrijfsfiets is ondertussen zo goed als een standaardoptie in de cafetariaplannen.
    [naar artikel]
  41. Met de (elektrische) fiets naar het werk? Dan heb je mogelijk recht op een fietsvergoeding (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
    In de zomer gelden e-bikes als hét vervoermiddel bij uitstek, zeker wanneer je ook over een degelijke regenjas beschikt. Pendel je met je elektrische fiets naar het werk, maak je bovendien mogelijk ook aanspraak op een interessante fietsvergoeding. We zetten de feiten op een rij.
    [naar artikel]
  42. [VIDEO] - Niet zonder risico om met oortjes naar muziek te luisteren op de fiets (25/09/2016 - De Redactie)
    Luisteren naar muziek, Meer dan één op de zes fietsers doet dat bijna tijdens elke rit, bij voetgangers is dat zelfs één op de vier. Dat is niet zonder risico. Onze redactie doet een test.
    [naar artikel]
  43. Minister Weyts lanceert 7km-club voor wie met de fiets gaat werken (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil Vlamingen warm maken om met de fiets naar het werk te gaan. Hij lanceert daarom de 7km-club,...
    [naar artikel]
  44. Steeds meer mensen fietsen naar het werk (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)
    Steeds meer mensen nemen de fiets om naar het werk te gaan. Dat blijkt ook uit cijfers van hr-dienstverlener Liantis.
    [naar artikel]
  45. Je auto inruilen voor een (elektrische) fiets? “Je bespaart tot wel 4.591 euro per jaar” (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo’n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
    [naar artikel]
  46. Ga jij met de fiets naar het werk? Dan heb je vanaf mei sowieso recht op een vergoeding (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Iedereen die met de fiets naar het werk gaat, heeft vanaf 1 mei recht op een vergoeding. Dat hebben vakbonden en werkgeversorganisaties gisteren beslist op de Nationale Arbeidsraad (NAR). Maar hoeveel bedraagt zo’n fietsvergoeding? En verandert er iets als je al een vergoeding kreeg? Onze journalist zocht het uit.
    [naar artikel]
  47. Minister Weyts lanceert 7km-club voor wie met de fiets gaat werken (28/09/2017 - Metro)
    Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil Vlamingen warm maken om met de fiets naar het werk te gaan. Hij lanceert daarom de 7km-club, voor wie op fietsbare afstand van zijn werk woont. De actie gaat gepaard met een brede campagne om potentiële fietsers te verleiden. Vlaanderen is een fietsland, maar dan vooral tijdens het weekend. Op maandag gaan veel weekendfietsen gewoon weer op stal en kruipen we met z’n allen massaal achter het stuur om naar het werk te gaan. De fiets is vandaag goed voor ongeveer 16 procent van het woon-werkverkeer in Vlaanderen. Minister Weyts wil dat aantal opkrikken. “Vlaanderen moet ook tijdens de werkweek een fietsland worden.” Daarom lanceert de minister de 7km-club, naar analogie met de gemiddelde afstand die iemand aflegt die naar het werk fietst. Om die club uit te breiden, schiet een brede campagne uit de startblokken. Om het goede voorbeeld te geven, fietste minister Weyts donderdagmorgen zelf naar zijn kabinet – goed voor een vlotte zeventien kilometer. Wie overschakelt op de fiets, wordt lid van de 7km-club. De campagne bestaat onder meer uit affiches, een campagnewebsite, een guerrilla-actie met stoepspray, radiospotjes, flyers, Facebookfilmpjes en -advertenties en banners op de achterkant van bussen van De Lijn. Daarnaast werden ook opvallende fietsplaatjes ontworpen. Die worden verdeeld via de website www.7kmclub.be, Bike to Work en Voka en uitgedeeld aan kruispunten in Vlaanderen. bron: Belga
    [naar artikel]
  48. Tot een paar duizend euro per jaar: hoeveel brengt het op als je je auto inruilt voor een (elektri­sche) fiets? (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo’n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
    [naar artikel]
  49. Gilbert test fiets voor Roubaix in Samyn, Van Aert test kasseien in Hel (27/02/2018 - Sporza)
    Zowel Philippe Gilbert als Wout van Aert dromen van Parijs-Roubaix dit jaar. En doen daar alles aan. De man van Quick-Step Floors testte vandaag een fiets uit, Van Aert reed in de echte Hel.
    [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy