De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Thomas De Gendt wint dernyfestival in Wilrijk

Het Laatste Nieuws

06/08/2016 - 08:14

De 29-jarige Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) heeft het dernyfestival van Wilrijk gewonnen. Hij haalde het licht afgescheiden voor Iljo Keisse en


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oscar Gatto wint dernyfestival in Wilrijk (14/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 32-jarige Oscar Gatto (Astana) heeft maandagavond het dernyfestival over 100 kilometer in Wilrijk gewonnen. De Italiaan was net iets sneller dan Belgisch kampioen Oliver Naesen en Iljo Keisse.
  [naar artikel]
 2. Gatto vloert Naesen en Keisse in dernyfestival in Wilrijk (14/08/2017 - Sporza)
  Oscar Gatto heeft 14 Belgen afgetroefd in het dernyfestival in Wilrijk. De Italiaan was de enige buitenlander vanavond en was na 100 kilometer net iets sneller dan Oliver Naesen en Iljo Keisse.
  [naar artikel]
 3. Thomas De Gendt wint rit in Vuelta (08/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Belg Thomas De Gendt heeft de 19de rit in de Ronde van Spanje gewonnen. Het is de vierde ritzege voor Lotto Soudal in deze Vuelta. De Gendt heeft nu al een rit gewonnen in de drie grote rondes.
  [naar artikel]
 4. Thomas De Gendt wint rit in Vuelta (08/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belg Thomas De Gendt heeft de 19de rit in de Ronde van Spanje gewonnen. Het is de vierde ritzege voor Lotto Soudal in deze Vuelta. De Gendt heeft nu al een rit gewonnen in de drie grote rondes. Dadelijk meer.
  [naar artikel]
 5. Greg Van Avermaet wint Dernyfestival in Wetteren (05/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC) heeft maandag het dernyfestival in Wetteren gewonnen. De 31-jarige Oost-Vlaming bleef in eigen gouw in de finale over 43 kilometer Jasper Stuyven en Iljo Keisse voor.
  [naar artikel]
 6. Thomas De Gendt wint Profronde van Lommel (27/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt heeft woensdagavond de Profronde van Lommel gewonnen. Hij eindigde als eerst, voor Marcel Kittel en André Greipel.
  [naar artikel]
 7. Thomas De Gendt wint in Spanje alweer na monsterontsnapping (26/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Op zo’n dag start Thomas met een zwaailicht op zijn hoofd. Elke ploegleider zegt bij de bespreking hetzelfde: vertrekt De Gendt, dan ga je mee!”, vertelt ploegmanager Marc Sergeant. En kijk: 164 kilometer verder bolt hij toch maar weer mooi solo over de finish. Het ziet er allemaal nonchalant uit, maar vergis u niet. De coups van De Gendt zijn bijzonder goed voorbereid.
  [naar artikel]
 8. Wat een beest! Thomas De Gendt wint Girorit in Napels (14/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hij heeft het opnieuw geflikt! Tien jaar na zijn historische zege op de Stelvio is Thomas De Gendt weer ritwinnaar in de Giro. In de straten van Napels was de man uit Semmerzake de snelste van een kopgroep van vier na geweldig werk van ploegmaat Harm Vanhoucke.
  [naar artikel]
 9. Barguil wint Superstrijdlust, De Gendt eindigt op tweede plaats (22/07/2017 - Sporza)
  Thomas De Gendt heeft opnieuw naast de prijs van de Superstrijdlust gegrepen. De Gendt kreeg van de jury twee stemmen, Warren Barguil overtuigde vier juryleden.
  [naar artikel]
 10. Sterke Thomas De Gendt rekent af met Mohoric en wint slotrit in Ronde van Catalonië (28/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) heeft de slotetappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. Op de laatste klim schudde hij Matej Mohoric op indrukwekkende wijze af, genoeg voor de overwinning.
  [naar artikel]
 11. De Gendt veertiende Belg die rit wint in drie grote wielerrondes (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt maakte vandaag het zegegebaar in de negentiende etappe van de Ronde van Spanje. Dankzij zijn eerste overwinning in de Vuelta,
  [naar artikel]
 12. Dries Mertens eert Thomas De Gendt: “Een Belg die wint in Napoli, dat vind ik geweldig” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dries Mertens heeft een hart voor wielrennen. De vedette van voetbalclub Napoli was dan ook vereerd dat Thomas De Gendt afgelopen zaterdag de Ciro-etappe in ‘zijn’ Napels won.
  [naar artikel]
 13. Thomas De Gendt wint tijdrit op na-Tourcriterium Sint-Niklaas (29/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft vrijdag de tijdrit in het voorprpgramma van het natourcriterium van Sint-Niklaas gewonnen. De 29-jarige Oost-Vlaming was over 2,1 kilometer bijna drie seconden sneller dan Preben Van Hecke. De Nederlander Boy van Poppel werd op 4:41 derde.
  [naar artikel]
 14. Thomas De Gendt volgt Lucien Van Impe op en is achtste Belg die bergtrui in grote ronde wint (15/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft het geflikt. Zonder ongelukken is hij de eerste Belgische bergkoning in een grote ronde sinds Lucien Van Impe in de Tour van...
  [naar artikel]
 15. De Gendt: “Iedereen kan bollentrui nog winnen” - Wellens: “Thomas kan ver geraken” (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tim Wellens en Thomas De Gendt hebben er een geslaagd eerste deel van de Tour opzitten. Wellens draagt al dagenlang de bolletjestrui en De Gendt...
  [naar artikel]
 16. Thomas De Gendt wint na-Tourcriterium van Sint-Niklaas na solo (29/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft vrijdag het natourcriterium van Sint-Niklaas gewonnen. De 20-jarige Oost-Vlaming zette op twee ronden van het einde een aanval op en kon zo afgescheiden zegevieren. De Duitser Marcel Kittel eigende zich de tweede plaats toe, net voor de Australiër Michael Matthews.
  [naar artikel]
 17. Giro-peloton herdenkt betreurde Wouter Weylandt, Thomas De Gendt: “Ik denk dat meeste Belgen vandaag willen winnen” (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De twaalfde rit van de Giro trekt donderdag op en over de Passo del Bocco, de beklimming waar Wouter Weylandt in 2011 het leven liet. Daarom hoopt Thomas De Gendt dat er een Belg wint in Genua.
  [naar artikel]
 18. Thomas De Gendt wint dernycriterium van Antwerpen (02/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 30-jarige Thomas De Gendt heeft woensdagavond in de schaduw van het MAS het dernycriterium van Antwerpen gewonnen. Hij haalde het in de finalereeks, over 40 minuten, voor Serge Pauwels en Belgisch kampioen Oliver Naesen. Iljo Keisse werd vierde en hield de Nederlander Mathieu van der Poel achter zich. Dit was meteen ook de eindstand van het uitgeregende dernycriterium.
  [naar artikel]
 19. Sterke Thomas De Gendt rekent af met Mohoric en wint slotrit in Ronde van Catalonië, Yates eindwinnaar (28/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) heeft de slotetappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. Op de laatste klim schudde hij Matej Mohoric op indrukwekkende wijze af, genoeg voor de overwinning. De leidersplaats van Adam Yates kwam niet meer in gevaar.
  [naar artikel]
 20. Driewerf hoera: De Gendt wint weer in Catalonië en mag morgen in leiderstrui starten (21/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na 2013 en 2016 is het dit jaar opnieuw prijs voor Thomas De Gendt in de Ronde van Catalonië. Onze landgenoot wist onderweg naar Camprodon stand te...
  [naar artikel]
 21. De Gendt wint nat dernycriterium in Antwerpen (02/08/2017 - Sporza)
  Thomas De Gendt heeft het dernycriterium van Antwerpen gewonnen. Op de natte wegen rond het MAS haalde hij het voor Serge Pauwels en Oliver Naesen.
  [naar artikel]
 22. ???, Thomas De Gendt is leider af (27/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  ? heeft de derde etappe in de Ronde van Catalonië (WorldTour) gewonnen. Thomas De Gendt moest zoals verwacht zijn leiderstrui afgeven.
  [naar artikel]
 23. De Gendt wint solo in Sint-Niklaas (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft het natourcriterium van Sint-Niklaas gewonnen. De 20-jarige Oost-Vlaming zette op twee ronden van het einde
  [naar artikel]
 24. Na etappe in Giro en Tour wint De Gendt nu ook in Vuelta (09/09/2017 - De Morgen)
  Thomas De Gendt trok andermaal in de aanval en bezorgde Lotto-Soudal al een vierde ritzege in deze Vuelta. 'Ik heb veel pijltjes nodig, maar ik gooi er toch regelmatig een in de roos.'
  [naar artikel]
 25. Na etappe in Giro en Tour wint De Gendt nu ook in Vuelta (13/04/2019 - De Morgen)
  Thomas De Gendt trok andermaal in de aanval en bezorgde Lotto-Soudal al een vierde ritzege in deze Vuelta. 'Ik heb veel pijltjes nodig, maar ik gooi er toch regelmatig een in de roos.'
  [naar artikel]
 26. Thomas De Gendt pakt in Catalonië uit met groots nummer, wint de etappe en wordt de nieuwe leider (21/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt heeft de derde (ingekorte) etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. Onze landgenoot trok nog eens in de aanval en haalde stand in een zenuwslopende finale. Hij pakte niet alleen de etappezege maar wordt ook de nieuwe leider én de bergtrui!
  [naar artikel]
 27. De 8 straffe solo's van ontsnappingskoning Thomas De Gendt (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt smukte gisteren zijn palmares nog wat op met een fraaie ritzege in de Ronde van Romandië. Meespringen in de vroege ontsnapping en...
  [naar artikel]
 28. Thomas De Gendt mist bolletjestrui (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) telde 13 punten in het klassement van de bergtrui voor de start van de achtste etappe, maar dat volstond niet om
  [naar artikel]
 29. Zoals Van Impe: Thomas De Gendt wint bovenop de Mont Ventoux (14/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt heeft in de Ronde van Frankrijk de etappe met aankomst op de Mont Ventoux gewonnen. was de sterkste op de mythische kale berg in de Provence, al lag de aankomstwel 6 kilometer lager dan de top aan Chalet Reynard. Na de ritzege van Van Avermaet in Le Lioran is het de tweede Belgische ritoverwinning in deze Tour. Om het Belgisch feestje compleet te maken werd Serge Pauwels tweede.
  [naar artikel]
 30. Dit was het plan dat Thomas De Gendt voor ogen had... (15/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eeuwige aanvaller Thomas De Gendt besefte vooraf dat het vandaag opnieuw moeilijk zou zijn om een ontsnapping tot een goed einde te brengen. Toch
  [naar artikel]
 31. Thomas De Gendt is leider af in Catalonië, Lopez (Astana) wint en neemt trui over (28/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Ronde van Catalonië heeft Miguel Angel Lopez de bergrit naar La Molina gewonnen. Voor Astana is het de tiende zege van het seizoen. Leider Thomas De Gendt hield lang stand maar moest op de laatste klim van de dag dan toch laten begaan. Lopez is de nieuwe leider.
  [naar artikel]
 32. Thomas De Gendt flikt het weer: onze marathonman kroont zich tot bergkoning Down Under (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is dan toch gelukt. Thomas De Gendt heeft de bergprijs gewonnen in de Tour Down Under. In de slotrit kwam hij nog over Richie Porte, met wie
  [naar artikel]
 33. VIDEO: Kruip in het spoor van Thomas De Gendt tijdens straf nummertje (05/06/2017 - Sporza)
  In de Dauphiné won Thomas De Gendt gisteren de openingsrit na een aanval van bijna 150 kilometer. Herbeleef zijn kunststukje met GoPro-beelden.
  [naar artikel]
 34. Geen ritwinst, wel prijs van de strijdlust voor De Gendt (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft zijn eerste marathonvlucht van het nieuwe seizoen achter de rug. De Gendt reed in de vierde rit van de Tour Down Under in een...
  [naar artikel]
 35. Waarom we instant vrolijk worden van Thomas De Gendt: “De Urbanus in mij lééft” (07/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (32): let him entertain you! Met dappere aanvallen en heroïsche successen. Maar ook door gewoon te zijn wie hij is. Gezellige...
  [naar artikel]
 36. Thomas De Gendt wint tien jaar na ritzege op Stelvio opnieuw in Giro: “Normaal schreeuw ik niet na een overwinning, nu meermaals” (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft tien jaar na zijn zege op de Stelvio opnieuw een rit in de Giro gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal rondde een vroege vlucht succesvol af. Mathieu van der Poel, die de etappe kleurde, moest vrede nemen met de zevende plek.
  [naar artikel]
 37. Thomas De Gendt wint tien jaar na ritzege op Stelvio opnieuw in Giro: “Dacht twee weken geleden niet dat dit mogelijk was” (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft tien jaar na zijn zege op de Stelvio opnieuw een rit in de Giro gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal rondde een vroege vlucht succesvol af. Mathieu van der Poel, die de etappe kleurde, moest vrede nemen met de zevende plek.
  [naar artikel]
 38. Na maand zonder koers wint De Gendt meteen in Dauphiné: "Ik moest er harde etappe van maken" (04/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ritzege, gele trui, leider in het bergklassement: Thomas De Gendt maakte in het Critérium du Dauphiné zijn terugkeer naar de competitie door de
  [naar artikel]
 39. Niet zijn eerste huzarenstukje: de 11 straffe solo's van Thomas De Gendt (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt smukte gisteren zijn palmares nog wat op met een ritzege in de Ronde van Catalonië. Meespringen in de vroege ontsnapping en nadien met een knappe solo de wedstrijd naar zijn hand zetten. Zijn handelsmerk. Voor de elfde keer flikte hij 'een De Gendt'je' op WorldTour-niveau. Een overzicht.
  [naar artikel]
 40. Thomas De Gendt, de Belgische hoop op een ritzege: “Ga me niet kapot rijden voor de bergtrui” (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is nog een beetje te vroeg, maar straks krijgen we ­gegarandeerd weer Thomas De Gendt (32) vol in beeld. Deze Giro is de ­eerste van drie grote...
  [naar artikel]
 41. Thomas De Gendt als kind gepest: “Ze lachten me uit omdat ik mijn benen scheerde” (05/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft een geweldig seizoen achter de rug. ‘De Schorpioen van Semmerzake’ reed een dijk van een Tour de France en pikte in de Vuelta...
  [naar artikel]
 42. Thomas De Gendt behoudt leiderstrui: "Nu nog het geel dragen in de Tour" (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt is ook na de tweede etappe nog steeds leider in het Critérium du Dauphiné. De renner van Lotto Soudal beleefde al bij al een
  [naar artikel]
 43. Greg Van Avermaet zegeviert in Dernyfestival van Wetteren (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC) heeft vandaag het dernyfestival in Wetteren gewonnen. De 31-jarige Oost-Vlaming bleef in zijn eigen
  [naar artikel]
 44. Thomas De Gendt moet met Ronde van Catalonië passen voor zijn lievelingskoers: “Erg verdrietig” (18/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt zal maandag niet van start gaan in de Ronde van Catalonië. Dat heeft de renner van Lotto Dstny zaterdag op sociale media gemeld. De Gendt heeft nog te veel last van de gevolgen van een val in Parijs-Nice.
  [naar artikel]
 45. Jarlinson Pantano wint zware bergrit, De Gendt is bolletjes kwijt (17/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Colombiaan Jarlinson Pantano heeft de vijftiende etappe in de Tour de France gewonnen. Hij was sneller dan Rafal Majka. Thomas De Gendt verloor zijn bolletjestrui aan diezelfde Majka.
  [naar artikel]
 46. Driewerf hoera! De Gendt wint voor een derde keer in Catalonië: "Ik rijd hier graag" (21/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na 2013 en 2016 is het dit jaar opnieuw prijs voor Thomas De Gendt in de Ronde van Catalonië. Onze landgenoot wist onderweg naar Camprodon stand te...
  [naar artikel]
 47. Jarlinson Pantano wint zware bergrit, De Gendt is bolletjes kwijt (17/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Colombiaan Jarlinson Pantano van IAM heeft de vijftiende etappe in de Tour de France gewonnen. Hij was sneller dan de Pool Rafal Majka, die wel de bolletjestrui afnam van onze landgenoot Thomas De Gendt. Serge Pauwels eindigde zesde.
  [naar artikel]
 48. Er zijn nog zekerheden: eerste strijd in het wielrennen, eerste aanval van Thomas De Gendt (19/01/2017 - Sporza)
  In de Tour Down Under heeft Thomas De Gendt zich in de derde etappe in het strijdgewoel gegooid. De Belg van Lotto-Soudal houdt er de bergtrui aan over.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy