De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Kernwapens voor iedereen” die zich aansluit bij de Russische-Wit-Russische federatie

Express

29/05/2023 - 15:17

Een bijzondere uitspraak van de Wit-Russische president Alexandr Loekajsenko gisteren op de Russische staatstelevisie. Die is op bezoek in Moskou. Eergisteren zou hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht na een bezoek aan Poetin achter gesloten deuren. In het nieuws: “Kernwapens voor iedereen” die zich aansluit bij de Uniestaat van Rusland en Wit-Rusland. […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kernwapens voor iedereen! (01/06/2023 - De Wereld Morgen)
  Tijdens een interview met de Russische staatszender op zondagavond 28 mei stelde de Wit-Russische president Loekasjenko dat er kernwapens in de aanbieding waren voor elk land dat zich wil aansluiten bij de Staatsunie tussen Rusland en Wit-Rusland. The post Kernwapens voor iedereen! appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 2. Loekasjenko biedt “kernwapens aan voor iedereen” die toetreedt tot Russisch-Wit-Russische alliantie (29/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko zei dat als een ander land zou willen toetreden tot een Russisch-Wit-Russische unie, er “kernwapens voor iedereen” zouden kunnen zijn. Rusland en Wit-Rusland maken formeel deel uit van een Uniestaat, een grenzeloze unie en alliantie tussen de twee voormalige Sovjetrepublieken. In het kader van die alliantie, is Rusland begonnen met het plaatsen van kernkoppen op Wit-Russisch grondgebied.
  [naar artikel]
 3. Loekasjenko biedt “kernwapens voor iedereen” aan die toetreedt tot Russisch-Wit-Russische alliantie (29/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko zei dat als een ander land zou willen toetreden tot een Russisch-Wit-Russische unie, er “kernwapens voor iedereen” zouden kunnen zijn. Rusland en Wit-Rusland maken formeel deel uit van een Uniestaat, een grenzeloze unie en alliantie tussen de twee voormalige Sovjetrepublieken. In het kader van die alliantie, is Rusland begonnen met het plaatsen van kernkoppen op Wit-Russisch grondgebied.
  [naar artikel]
 4. Rusland simuleerde lancering kernwapens en oefent op “eventuele vergeldingsaanval” (05/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Russische leger heeft woensdag simulatielanceringen van kernwapens uitgevoerd in de Russische exclave Kaliningrad. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie bevestigd in een mededeling.
  [naar artikel]
 5. Loekasjenko nodigt andere landen uit voor Uniestaat met Rusland: “Er zullen kernwapens zijn voor iedereen” (29/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wil kernwapens aanbieden aan alle landen die bij de “Uniestaat van Rusland en Wit-Rusland” willen horen. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Russische staatszender Russia 1.
  [naar artikel]
 6. Wit-Russische oppositieleidster waarschuwt voor Russische nucleaire wapens “in handen van gekke dictator” (15/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De verbannen Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja waarschuwt voor het gevaar van Russische tactische kernwapens “in de handen van een gekke dictator”, een verwijzing naar de Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko. Die beweerde gisteren dat de eerste lading Russische “raketten en bommen” geleverd was en dat hij niet zou aarzelen om de kernkoppen ook effectief in te zetten.
  [naar artikel]
 7. Loekasjenko doet opmerkelijke uitspraak: “Er zijn genoeg kernwapens voor iedereen” (30/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko laat weer van zich horen. “Er zijn genoeg kernwapens voor iedereen.” Intussen laaien de geruchten rond zijn gezondheidstoestand weer op.
  [naar artikel]
 8. Loekasjenko doet opmerkelijke uitspraak: “Er zijn genoeg kernwapens voor iedereen” (30/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko laat weer van zich horen. “Er zijn genoeg kernwapens voor iedereen.” Intussen laaien de geruchten rond zijn gezondheidstoestand weer op.
  [naar artikel]
 9. Loekasjenko nodigt andere landen uit voor Uniestaat met Rusland: “Er zullen kernwapens zijn voor iedereen” (29/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wil kernwapens aanbieden aan alle landen die bij de “Uniestaat van Rusland en Wit-Rusland” willen horen. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Russische staatszender Russia 1. Het interview werd zondag uitgezonden, maar wanneer het is opgenomen, is niet helemaal duidelijk.
  [naar artikel]
 10. Loekasjenko ontvangt eerste Russische kernwapens in Wit-Rusland: “Ik zou niet aarzelen om ze te gebruiken” (14/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko bevestigt dat zijn land de eerste Russische tactische kernwapens in ontvangst heeft genomen. De president beweert bovendien dat hij niet zou aarzelen om de kernkoppen ook in te zetten “als we geconfronteerd worden met agressie”, al zou hij dat wel eerst met Poetin overleggen.
  [naar artikel]
 11. Russische commandant: “NAVO-blok verslaan, daar hebben we kernwapens voor” (14/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een commandant van Russische troepen in de Oekraïense regio Donetsk heeft gesuggereerd dat kernwapens ingezet moeten worden. Op de Russische staatstelevisie zei Alexander Khodakovski dat Rusland niet de middelen heeft om de oorlog in Oekraïne op een conventionele manier te winnen, maar “het NAVO-blok verslaan, daar hebben we kernwapens voor”. Dat bericht CNN.
  [naar artikel]
 12. Roep om kernwapens en “definitieve oplossing” voor Oekraïne klinkt almaar luider op Russische tv (07/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Avond aan avond krijgt de Russische televisiekijker ingepeperd dat de invasie in Oekraïne een gerechtvaardigde “militaire operatie” is. De laatste weken, nu de Russische opmars stokt, klinkt de roep om een “definitieve oplossing van het Oekraïense probleem” en de inzet van kernwapens nóg luider en dreigender.
  [naar artikel]
 13. Steeds dreigendere taal op Russische tv: roep om kernwapens en “definitieve oplossing” voor Oekraïne klinkt almaar luider (07/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Avond na avond krijgt de Russische televisiekijker ingepeperd dat de invasie in Oekraïne een gerechtvaardigde “militaire operatie” is. De laatste weken, nu de Russische opmars stokt, klinkt de roep om een “definitieve oplossing van het Oekraïense probleem” en de inzet van kernwapens nóg luider en dreigender.
  [naar artikel]
 14. Poetin vraagt leger om Russische kernwapens in gereedheid te brengen (27/02/2022 - Express)
  Vladimir Poetin heeft in een ontmoeting met zijn minister van Defensie en de chef van het Russische leger de opdracht gegeven om zijn “afschrikkingsmiddelen” in een “speciaal dienstregime” te brengen. In de praktijk komt het erop neer dat Rusland kernwapens in verhoogde paraatheid zal brengen. Poetin noemt de “agressieve verklaringen” en “illegale sancties” van westerse […]
  [naar artikel]
 15. Noorse inlichtingendienst waarschuwt voor Russische kernwapens: "Ernstige bedreiging" voor Europa (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een jaarlijks rapport van de Noorse inlichtingendienst waarschuwt dat Russische kernwapens een “ernstige bedreiging” vormen voor Europa en de NAVO. Een belangrijk deel ervan bevindt zich op schepen en onderzeeërs van de Russische Noordelijke Vloot. Die staat in voor de verdediging van het gebied boven de Noordpoolcirkel in de Noordelijke IJszee, onder meer de Barentszzee ten noorden van Noorwegen.
  [naar artikel]
 16. Hoeveel kernwapens heeft Rusland? Blufpoker of is Poetin gevaarlijk genoeg om ze echt in te zetten (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na vijftig jaar nucleaire dooi komen we plots weer onder de dreiging van kernwapens. De Russische president Poetin alludeert op het gebruiken van atoombommen. Gevaarlijke retoriek om het Westen te doen dimmen of zou hij het echt durven? “Ik ben er niet gerust in”, zegt professor internationale politiek Tom Sauer (UAntwerpen). “De NAVO kan nu eigenlijk niet anders dan ook de kernwapens klaar te maken om een Russische aanval te vergelden.”
  [naar artikel]
 17. Wit-Russische militairen krijgen opleiding in Rusland om kernwapens te leren gebruiken (04/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wit-Russische militairen krijgen in Rusland een opleiding over hoe ze kernwapens moeten gebruiken. Dat melden Moskou en Minsk. Iets meer dan een week geleden kondigde de Russische president Vladimir Poetin aan dat Rusland “tactische” kernwapens in Wit-Rusland zou stationeren. Volgens Poetin zijn tien vliegtuigen in het buurland al uitgerust om dergelijke wapens te gebruiken. Daarnaast wordt er tegen 1 juli een speciale opslagplaats gebouwd.
  [naar artikel]
 18. Rusland gaat kernwapens vlak bij Poolse grens opstellen “ondanks het rumoer in Europa en VS” (03/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat zei de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Gryzlov, zondag. Hij voegde eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 19. Moskou zet onderzoeksplatform Bellingcat op zwarte lijst wegens “bedreiging voor de Russische Federatie” (18/07/2022 - Express)
  Het Kremlin heeft op vrijdag het journalistieke onderzoeksplatform Bellingcat op een zwarte lijst gezet, waardoor het niet meer in Rusland mag opereren. In een verklaring van het Russische ministerie van Justitie staat dat het in Amsterdam gevestigde medium een “bedreiging vormt voor de veiligheid van de Russische Federatie”.  Naast Bellingcat is het ook het Letse […]
  [naar artikel]
 20. Dreigen met kernwapens, heeft dat zin? “Zelfs in China vinden ze dit geen goede ingeving van Poetin” (01/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De afschrikkingswapens van de Russische nucleaire legereenheden zijn maandag effectief in verhoogde staat van paraatheid gebracht. Poetin heeft er bijna 6.000, genoeg om de hele wereld te vernietigen. Maar experts achten de kans klein dat de Russische president ook écht kernwapens zal inzetten om het conflict met Oekraïne te beslechten. “Met deze zet werkt hij zich net nog dieper in de problemen. Ook bij bondgenoot China.”
  [naar artikel]
 21. Dreigen met kernwapens: heeft het zin? (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De afschrikkingswapens van de Russische nucleaire legereenheden zijn maandag effectief in verhoogde staat van paraatheid gebracht. Poetin heeft er bijna 6.000, genoeg om de hele wereld te vernietigen. Maar experts achten de kans klein dat de Russische president ook écht kernwapens zal inzetten om het conflict met Oekraïne te beslechten. “Met deze zet werkt hij zich net nog dieper in de problemen. Ook bij bondgenoot China.”
  [naar artikel]
 22. Hij dreigde ooit hoofden af te hakken van iedereen die tegen Poetin is: Adam Delimkhanov krijgt titel ‘Held van de Russische Federatie’ (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De neef van de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov die vorige week te zien was terwijl hij de “bevrijding” van Marioepol uitriep op het brandende puin van de stad, heeft van de Russische president Poetin de titel van ‘Held van de Russische Federatie’ gekregen. Adam Delimkhanov (52) dreigde er ooit mee om de hoofden af te hakken van iedereen die tegen Poetin is.
  [naar artikel]
 23. Loekasjenko: Wit-Rusland zal Russische kernwapens “binnen enkele dagen” ontvangen (13/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko (68) beweert dat zijn land al “binnen enkele dagen” tactische kernwapens van Rusland zal ontvangen. Dat is nog vroeger dan Rusland vorige week meldde. Loekasjenko liet bovendien weten dat Wit-Rusland ook Russische langeafstandsraketten kan huisvesten als dat ooit nodig zou zijn.
  [naar artikel]
 24. Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov roept op tot inzetten van “kleine kernwapens” in Oekraïne (01/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ramzan Kadyrov, de leider van de Russische autonome republiek Tsjetsjenië, heeft zaterdag het Russische leger opgeroepen om “kernwapens met een laag vermogen” in te zetten in Oekraïne, waar de Russen eerder op de dag de strategisch gelegen stad Lyman moesten opgeven.
  [naar artikel]
 25. Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov roept op tot inzetten van “kleine kernwapens” in Oekraïne (02/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ramzan Kadyrov, de leider van de Russische autonome republiek Tsjetsjenië, heeft zaterdag het Russische leger opgeroepen om “kernwapens met een laag vermogen” in te zetten in Oekraïne, waar de Russen eerder op de dag de strategisch gelegen stad Lyman moesten opgeven.
  [naar artikel]
 26. Miljarden euro’s van Antwerpse diamantsector vloeien naar Russische kernwapens: “Choquerend. Leg dit aan banden” (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische staatsbedrijf dat jaarlijks miljarden ontvangt van de Antwerpse diamantsector handelt ook in radioactief materiaal. Het heeft een vergunning om uranium uit de mijnen te halen en werkt samen met een bedrijf dat kernwapens maakt. Er gaan steeds meer geluiden op om het bedrijf op de sanctielijst te plaatsen. “Dit is choquerend.”
  [naar artikel]
 27. Wit-Russische minister van Defensie dreigt met kernwapens tegen het “vijandige” Westen (14/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische minister van Defensie heeft vrijdag gedreigd om strategische kernwapens in te zetten als de vijandige houding van het Westen aanhoudt. Hij volgt daarmee een eerdere uitspraak van president Aleksandr Loekasjenko.
  [naar artikel]
 28. Wit-Russische minister van Defensie dreigt met kernwapens tegen het “vijandige” Westen (14/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische minister van Defensie heeft vrijdag gedreigd om strategische kernwapens in te zetten als de vijandige houding van het Westen aanhoudt. Hij volgt daarmee een eerdere uitspraak van president Aleksandr Loekasjenko.
  [naar artikel]
 29. “Slachter van Syrië” wordt nieuwe Russische opperbevelhebber in Oekraïne (11/04/2022 - Express)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft Aleksandr Dvornikov benoemd tot opperbevelhebber in Oekraïne. Hij was eerder al de eerste Russische bevelhebber in Syrië, waarvoor hij in Rusland zelfs een “Held van de Russische Federatie”-medaille ontving. Dvornikov stond er echter om bekend regelmatig op burgers te laten schieten. Dvornikov is afkomstig van het kleine Russische stadje […]
  [naar artikel]
 30. Miljarden van Antwerpse diamantairs nu ook gelinkt aan Russische kernwapens? (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische staatsbedrijf dat jaarlijks miljarden ontvangt van de Antwerpse diamantsector handelt ook in radioactief materiaal. Het heeft een vergunning om uranium uit de mijnen te halen en werkt samen met een bedrijf dat kernwapens maakt. Er gaan steeds meer geluiden op om het bedrijf op de sanctielijst te plaatsen. “Dit is choquerend.”
  [naar artikel]
 31. “Rusland hervestigt bijna 100.000 Oekraïners” (12/04/2022 - Express)
  95,739 Oekraïners zijn door Rusland gedwongen hervestigd in onder meer Siberië. Dat berichten Britse media. In een Russisch decreet, zo bericht de Britse krant The i, staat dat de Russische Federatie de “verdeling” van burgers aan de “constituerende entiteiten van de Russische Federatie” goedkeurt. Het Kremlin vroeg naar verluidt aan de lokale autoriteiten om “te […]
  [naar artikel]
 32. Russische ex-kolonel noemt Poetins kernwapendreigement “een grap” (17/05/2022 - Express)
  In een opmerkelijk interview op de Russische staattelevisie Rossiya-1 uitte militair analist en voormalig kolonel van het leger Mikhail Khodaryonok kritiek op het oorlogsbeleid van president Vladimir Poetin. Ook de constante dreigementen met kernwapens noemt hij “bijna lachwekkend”. Khodaryonok werd op de staatszender gevraagd naar zijn analyse over de oorlog in Oekraïne. Wie iedereen een […]
  [naar artikel]
 33. LIVE. “Explosies in Kiev en Charkov gemeld” - Wit-Rusland schrapt niet-nucleaire status en maakt weg vrij voor plaatsing Russische kernwapens (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vredesonderhandelingen tussen Kiev en Moskou gaan deze ochtend van start aan de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland. Dit laatste land heeft met een grondwetswijziging de plaatsing van Russische kernwapens mogelijk gemaakt. Gisteren riep de Russische president Poetin zijn militaire leiding al op om nucleaire “afschrikkingsmiddelen” op scherp te zetten. Vanmiddag om 16 uur Belgische tijd staat een zeldzame spoedzitting van de Algemene Vergadering van de VN gepland. Volg alle laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
  [naar artikel]
 34. Russische en Wit-Russische schermers mogen weer aan competities deelnemen, Oekraïense federatie “geschokt” (10/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Internationale Schermfederatie FIE heeft tijdens een buitengewoon congres beslist om Russische en Wit-Russische schermers vanaf april weer aan competities te laten deelnemen. Zo’n 65 procent van de aanwezigen zou voor een terugkeer in competitie gestemd hebben.
  [naar artikel]
 35. Poetin wil Wit-Russische gevechtsvliegtuigen uitrusten met kernwapens (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn toestemming gegeven om Wit-Russische gevechtsvliegtuigen uit te rusten met de mogelijkheid om kernwapens te dragen. Dat heeft het Russische buitenlandministerie bevestigd. Buurlanden Wit-Rusland en Rusland kondigden eerder al aan dat ze een gezamenlijke militaire eenheid zullen oprichten. Met de nieuwe beslissing vergroot Poetin de vrees voor een verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 36. “We kunnen aangesloten regio's verdedigen met kernwapens”, zegt Russisch ex-president Medvedev (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische oud-president Dmitri Medvedev heeft gedreigd met de inzet van “alle wapens, inclusief strategische kernwapens” om geannexeerd grondgebied te verdedigen. De bondgenoot van president Vladimir Poetin maakte dat duidelijk via zijn Telegram-account. Medvedev is vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad. In die rol zinspeelde hij al eerder op de mogelijkheid om nucleaire wapens te gebruiken als Rusland dat nodig acht.
  [naar artikel]
 37. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kremlin: “Kernwapens enkel bij existentiële bedreiging” - “Russische aanval bij Cherkiv afgeslagen” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De (valse) Russische beschuldiging dat Kiev chemische en biologische wapens bezit, suggereert volgens de Amerikaanse president Joe Biden dat de Russische president Vladimir Poetin zelf zou overwegen zulke wapens te gebruiken. “Rusland zou enkel kernwapens gebruiken als het bestaan van de natie bedreigd zou worden”, reageert Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. De Oekraïense inlichtingendiensten hebben naar eigen zeggen een mogelijke moordaanslag op president Zelensky verijdeld. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 38. Russische minister: “Inval kon niet geannuleerd worden, Kremlin had geen keuze” (22/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische inval in Oekraïne kon niet geannuleerd worden, Moskou had namelijk geen andere keuze. Dat heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov dinsdag gezegd in een tv-interview. De “speculaties” uit het Westen over het gebruik van kernwapens door Rusland werken intussen “op ieders zenuwen”, klonk het ook.
  [naar artikel]
 39. Russische minister: “Inval kon niet geannuleerd worden, Kremlin had geen keuze” (22/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische inval in Oekraïne kon niet geannuleerd worden, Moskou had namelijk geen andere keuze. Dat heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov dinsdag gezegd in een tv-interview. De “speculaties” uit het Westen over het gebruik van kernwapens door Rusland werken intussen “op ieders zenuwen”, klonk het ook.
  [naar artikel]
 40. Russische militaire leiders hebben gesproken over het gebruik van kernwapens volgens de VS (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens ‘The New York Times’ hebben hooggeplaatste Russische militaire functionarissen gesproken over scenario’s voor een mogelijke inzet van kernwapens in Oekraïne. De gesprekken hebben aanleiding gegeven tot bezorgdheid dat de Russische dreigementen om kernwapens te gebruiken toch serieuzer moeten worden genomen. Volgens de krant is de regering-Biden hierdoor gealarmeerd.
  [naar artikel]
 41. Russische ex-president Medvedev: “Arrestatie Poetin in buitenland zou gelijkstaan met oorlogsverklaring” (23/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Een arrestatie van Vladimir Poetin in het buitenland krachtens het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof (ICC) zou overeenkomen met een oorlogsverklaring aan Rusland. Dat heeft de Russische ex-president Dmitri Medvedev gezegd in een interview met het staatspersbureau Tass. “Stel je voor dat de situatie zich echt voordoet. Een zittend president van een kernmacht komt bijvoorbeeld naar Duitsland en wordt opgepakt. Wat is dat? Een oorlogsverklaring aan de Russische Federatie”, luidt het.
  [naar artikel]
 42. Poetin: "Tactische kernwapens kunnen begin juli naar Wit-Rusland” (09/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbereidingen om Russische kernwapens op te kunnen stellen in Wit-Rusland worden op 7 en 8 juli afgerond. Direct daarna gaan de wapens die kant op. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd na een overleg met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. De verplaatsing was al aangekondigd en met de voorbereidingen was al begonnen.
  [naar artikel]
 43. Ondanks nucleaire oefening beweert Russische ambassadeur dat Moskou geen kernwapens zal gebruiken: “Absoluut geen sprake van” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Russische ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk Andrey Kelin is Rusland niet van plan om kernwapens te gebruiken in de oorlog met Oekraïne. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’. “Er is daarover geen enkele verklaring afgelegd, noch door de president, noch door andere mensen in verantwoordelijke posities”, aldus Kelin.
  [naar artikel]
 44. Ondanks nucleaire oefening beweert Russische ambassadeur dat Moskou geen kernwapens zal gebruiken: “Absoluut geen sprake van” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Russische ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk Andrey Kelin is Rusland niet van plan om kernwapens te gebruiken in de oorlog met Oekraïne. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’. “Er is daarover geen enkele verklaring afgelegd, noch door de president, noch door andere mensen in verantwoordelijke posities”, aldus Kelin.
  [naar artikel]
 45. Russische expert over tekortkomingen Poetins oorlogvoering: “Smerig gevecht zonder regels in een steegje” (09/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als er opnieuw berichten komen over het Russische leger dat op alle fronten op de sukkel is, komen die meestal van westerse inlichtingendiensten of Kiev zelf. In een opmerkelijk en voor iedereen toegankelijk interview met het PRISP-instituut in Moskou, legt Russisch militair expert Roeslan Poechov de vinger op de vele wonden. Poechov is directeur van het Centrum voor Analyses van Strategieën en Technologie. Hij heeft nauwe banden met de wapenindustrie en het Russische ministerie van Defensie. Daarnaast zetelt Poechov als militair expert in de adviesraad van de Russische Federatie en is hij een onversneden patriot. “Dit is een smerig gevecht zonder regels in een steegje.”
  [naar artikel]
 46. Ongerustheid in Zweden: “Russische vliegtuigen met kernwapens hebben luchtruim geschonden” (31/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er heerst heel wat ongerustheid in Zweden rond berichten over Russische aanvalsvliegtuigen die begin deze maand het Zweedse luchtruim zouden hebben geschonden. Volgens sommige (onbevestigde) berichten zouden twee van de vliegtuigen kernwapens hebben bevat. “Als dit waar is, gaat het om een incident van een heel andere omvang.”
  [naar artikel]
 47. Ongerustheid in Zweden: “Russische vliegtuigen met kernwapens hebben luchtruim geschonden” (31/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Er heerst heel wat ongerustheid in Zweden rond berichten over Russische aanvalsvliegtuigen die begin deze maand het Zweedse luchtruim zouden hebben geschonden. Volgens sommige (onbevestigde) berichten zouden twee van de vliegtuigen kernwapens hebben bevat. “Als dit waar is, gaat het om een incident van een heel andere omvang.”
  [naar artikel]
 48. “Militair object” dat gevonden werd aan Pools-Oekraïense grens was vermoedelijk Russische raket (10/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige maand meldden de Poolse autoriteiten dat er een “militair object” was gevonden in een bos in de buurt van de stad Bydgoszcz, in het noordwesten van het land. Poolse media berichten nu dat het vermoedelijk om een Russische raket ging. De raket bevond zich honderden kilometers van de Poolse grens met Oekraïne, Wit-Rusland en de Russische exclave Kaliningrad en was ontworpen om kernwapens af te leveren, klink het.
  [naar artikel]
 49. Adviseur moedigt Poetin aan om kernwapens te gebruiken: “Onze enige optie” (04/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  “Rusland heeft geen andere optie meer dan het gebruik van tactische kernwapens.” Dat zegt Dmitri Rogozin, een Russische militair adviseur en voormalig vicepremier, in een video die hij postte op de berichtendienst Telegram.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy