Samuel Smid maakte een slinger van alle zwerfafval uit zijn straat. Zodat mensen nooit meer blikjes zouden weggooien. 'Er was iets groots nodig.' [naar artikel]
"Ik vind het vaak zo zonde om te zien hoe we overschotjes eten weggooien, omdat we denken dat het te weinig is om er iets mee klaar te maken of omdat we geen zin hebben om twee dagen hetzelfde te eten." Aan het woord is de Belgische Jennifer Schleber, ze is een foodie in hart en nieren en heeft een hekel aan eten weggooien. De beste tips en recepten van haar blog Empty the Fridge zijn nu in een boek gegoten. [naar artikel]
Petra Lockkamper van bakkerij Krisnie in Houthalen-Helchteren moet naar eigen zeggen bijna nooit voedsel weggooien. “En toch verkoop ik dagelijks verse producten.” [naar artikel]
Kinderen die op tv naar een kookprogramma kijken waarin ongezonde voeding wordt klaargemaakt, eten nadien een grotere portie. Dat blijkt uit een experiment aan de KU Leuven. Zien eten doet dus effectief ook eten. [naar artikel]
Een voedselbank in Mechelen gaat ermee stoppen omdat meer en meer mensen eten weigeren of het zelfs gewoon weggooien. Veel mensen, ook mensen die [naar artikel]
Vanaf oktober zullen de studentenrestaurants van de UGent niet langer voor de helft vegetarische maaltijden aanbieden. Dat was dit academiejaar wel nog zo, maar om kosten te besparen, wordt dat aanbod teruggeschroefd naar 25 procent. “De overgrote meerderheid van de studenten kiest niet-vegetarisch, dat eten weggooien creëert een grotere afvalberg én financiële put.” [naar artikel]
Dat we teveel eten weggooien is ook een vrouw uit Lanaken opgevallen. Zij lanceert daarom de Facebookpagina 'Zonder Honger Naar Bed'. Wie teveel eten heeft klaargemaakt, kan het daar gratis aanbieden aan mensen die zich geen eten kunnen permitteren. De pagina is zondag online gegaan en er zijn al 500 leden. [naar artikel]
'We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons bord willen en al de rest weggooien.' Wij volgen het motto van de NorthSeaChefs en eten vandaag wijting, een minder populaire vis met uitstekende smaakkwaliteiten, zacht van structuur en allround in de keuken. [naar artikel]
We ‘vieren’ vandaag de internationale dag tegen voedselverspilling. Minder weggooien is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Het houdbaarheidslabel vertelt veel, maar er zijn ook andere trucjes om te weten of iets nog oké is om te eten. “Bij schimmel op kaas speelt de hardheid een rol.” [naar artikel]
In 2019 kreeg meer dan de helft van de Belgische werknemers maaltijdcheques. Voor 4 op de 10 gebruikers zijn die noodzakelijk voor het voedingsbudget, staat in Het Laatste Nieuws en De Morgen. Opvallend: de maaltijdcheque doét ook eten. Wie er heeft, spendeert 10% meer aan voeding. Bijna één op de twee Belgische werknemers rekent aan […] The post Maaltijdcheques doen meer eten appeared first on Business AM. [naar artikel]
Van bloemenprints tot het coureursbroekje: tegenwoordig zijn er 1.001 hypes. Dus gooi je liefst niet te veel oude spullen weg, vindt Tiany Kiriloff van het modeplatform Belmodo. "Eigenlijk mag je niets meer weggooien, je moet recycleren uit je kast", zegt ze in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Als het van de aanhangers van intuïtief eten afhangt, hangen we diëten aan de wilgen. Dan eten we vanaf nu niet meer volgens vaste tijdstippen, maar volgens ons gevoel. Zo leer je opnieuw luisteren naar wat je lichaam echt nodig heeft en leer je je verzadigingspunt weer kennen. [naar artikel]
Al meer dan 11.000 mensen hebben zich ingeschreven om mee te doen aan de Veggie Challenge. Dat is een uitdaging om een maand lang geen vlees te eten. Het is een initiatief van een Gentse vzw die mensen informeert over ethisch en vegetarisch eten. Ook Wim Ballieu - gekend van zijn gehaktballenrestaurant - doet mee aan de uitdaging. [naar artikel]
Tegen 2050 lopen er naar schatting 9,8 miljard mensen rond op deze aarde. Dat zijn er 2 miljard meer dan vandaag. Omdat al die mensen moeten eten, zal er ook veel meer voedsel nodig zijn. Maar waar gaan we al dat voedsel vandaan halen? Om aan die vraag te voldoen, zullen we het bestaande voedsel beter moeten benutten. En zullen we vooral ook minder voedsel mogen weggooien. U komt er alles over te weten in deze laatste aflevering van "Het bord van morgen". [naar artikel]
Ontbijten doe ik steevast met een Coca-Cola Zero, het stoflaagje op mijn kookpotten doet vermoeden dat ik in de Sahara leef en dineren doe ik... [naar artikel]
In het nieuwe Vier-programma Ja, Chef maken we dinsdagavond kennis met Pajtim Bajrami van restaurant ‘De Stadt van Luijck’. Het restaurant bestaat al zes jaar, maar de papa van Pajtim kwam er nog nooit eten. “Het doet me soms wel pijn als de familie van collega’s komt eten”, zegt hij eerlijk. “Maar mijn vader heeft gezegd dat hij pas zou komen als ik een Michelinster heb.” [naar artikel]
Steeds meer diëtisten stappen stilaan af van de klassieke dieetmentaliteit en kiezen ervoor om ‘intuïtief eten’ te promoten. Maar wat is dat juist? En hoe doe je het? Luister naar je lichaam Bij intuïtief eten ligt de focus op je gevoel. Door te luisteren naar de signalen van je lichaam zou je bewustere en gezondere […] Het bericht Nooit meer diëten door intuïtief te eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wanneer een vlieg op je bord komt zitten, eet je best niet meer verder. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Pennsylvania State University. Op... [naar artikel]
Wanneer een vlieg op je bord komt zitten, eet je best niet meer verder. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Pennsylvania State University. Op... [naar artikel]
De stadsscholen gaan de strijd aan met verspilling. In de inkomhal van al één school staat een koelkast vol restjes van het middagmaal. Ouders en leerkrachten mogen die meenemen naar huis. “Je kan geen eten weggooien terwijl mensen honger hebben”, zegt schepen Elke Decruynaere (Groen). Na de zomervakantie stappen meer scholen in het systeem. [naar artikel]
Het mosselseizoen is op gang gekomen. Maar welke mosselen kiest u? Bevatten jumbo’s echt meer vlees? En moet u de mosselen die nog dicht zijn weggooien? Tilly Sintnicolaas, manager van het Nederlands Mosselbureau dat de Zeeuwse mosselen promoot, geeft uitleg. [naar artikel]
Tien jaar. Zo lang overleefde Kristine Lammens (41) op intraveneuze voeding omdat haar dunne darm niet meer werkte. Heel af en toe at ze een lepel yoghurt, om het slikken en kauwen niet te verleren. Meer kon ze niet verteren. Een uitzonderlijke darmtransplantatie heeft ervoor gezorgd dat ze weer kan eten. “Die eerste hap durfde ik amper te nemen. Maar nu kan ik niet meer stoppen met proeven.” [naar artikel]
Het is heerlijk om af en toe een wrap te eten. Wat groentjes, vlees en saus tussen het pannenkoekje steken en klaar is kees. Maar het is altijd zo’n gedoe om het netjes op te eten. De helft van de keren valt al de vulling eruit. Klinkt dit ook herkenbaar voor jou? Dan biedt deze simpele lifehack een oplossing. Nooit meer klungelen bij het eten van wraps! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.