De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten. Er komt een “groentecampagne” om de groenteconsumptie op te krikken, vooral gericht op de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar oud. “Zij vertonen de sterkste onderconsumptie.” [naar artikel]
De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale [naar artikel]
De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen, aldus de VLAM. 'Groenten zijn geen bijgerecht, maar de essentie van een maaltijd.' [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten. Er komt een “groentecampagne” om de groenteconsumptie op te krikken, vooral gericht op de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar oud. “Zij vertonen de sterkste onderconsumptie.” [naar artikel]
300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]
Slechts 5 procent van de Belgische bevolking eet dagelijks de aanbevolen hoeveelheid van 550 gram fruit en groenten. Kinderen en jongeren scoren... [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) lanceert een campagne om millennials aan te sporen meer groenten te eten. Uit cijfers van de Belgische nationale voedselconsumptiepeiling uit 2014-2015 is namelijk gebleken dat slechts 3 procent van de millennials de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten haalt. [naar artikel]
Aan reizigers die uit een oranje zone in het buitenland terugkeren naar België wordt dan toch niet standaard aanbevolen om in zelfquarantaine te gaan en om zich te laten testen op het nieuwe coronavirus. Aanvankelijk werd dat wél sterk aanbevolen, maar Buitenlandse Zaken heeft het nu enkel over "verhoogde waakzaamheid". [naar artikel]
In België consumeert de gemiddelde inwoner dagelijks amper 145 gram groenten. Daarmee blijft de consumptie meer dan de helft onder het aanbevolen gebruik. Dat blijkt uit een studie van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam). Er wordt aan toegevoegd dat slechts 5 procent van de Belgische bevolking de aanbevolen consumptie van 300 gram […] The post Groenteconsumptie wordt meestal zwaar overschat appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Miljoenen gezinnen met een laag inkomen zullen na de brexit niet voldoende financiële middelen hebben om nog de aanbevolen hoeveelheid fruit en... [naar artikel]
Driehonderd gram is de gemiddelde hoeveelheid groenten die je dagelijks zou moeten verorberen. Komt helemaal in orde als je dit gerecht op tafel... [naar artikel]
Een blikje bonen opentrekken omdat je geen verse groenten meer in huis hebt? De portie suiker krijg je er gratis bij. Aan 46% van de groenten uit [naar artikel]
Klungel je soms als je groenten moet snijden? Dan is het straks misschien verleden tijd. De culinaire Britse site SousvideTools.com bundelt professionele technieken en benodigdheden om avocado’s, kool, broccoli en pompoen in een mum van tijd te versnijden zonder je vingers te bezeren. Ook hacks om uien en look te versnipperen komen aan bod. [naar artikel]
Moet je een paar kilootjes kwijt en zoek je nog een gezonde manier om af te vallen? De mythe dat slaatjes en rauwe groenten een evenwichtige maaltijd zijn, lijkt niet te kloppen. Voedingsdeskundige Heather Bauer vertelt aan de website Well + Good waarom een overdaad aan salades nefast is voor je gezondheid. “Sommige mensen kunnen perfect […] Het bericht Kan je eigenlijk te veel salade eten? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Zowat de helft van alle groenten en fruit in Europa gaat verloren in de voedselketen. Want u haalt uw neus op voor appels met een bruin vlekje, en supermarkten blijven overstockeren. [naar artikel]
Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]
De Vlaming zamelde in 2016 iets meer huishoudelijk afval in dan in het jaar voordien. De hoeveelheid restafval bleef nagenoeg gelijk (152 kg), maar... [naar artikel]
Vorig jaar is de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per Vlaming met 19 kilo gedaald. Dat blijkt uit de officiële jaarcijfers van OVAM, waarover... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.