Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van ceviche met zeebaars tot shakshuka: ontdek de Midden-Oosterse keuken deze week in 5 zomerse recepten

15/07/2023 - 12:23
"Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Deze week tonen Tom Sas en Lori Dardikman van het Antwerpse restaurant Boker Tov én het gelijknamige kookboek hoe je die keuken in 5 recepten op je bord tovert deze zomer."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van ceviche met zeebaars tot shakshuka: ontdek de Midden-Oosterse keuken deze week in 5 zomerse recepten (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Deze week tonen Tom Sas en Lori Dardikman van het Antwerpse restaurant Boker Tov én het gelijknamige kookboek hoe je die keuken in 5 recepten op je bord tovert deze zomer. [naar artikel]


2. Time to Eat: Ceviche van kabeljauw (13/10/2017 - Metro)

Ben je nog op zoek naar een origineel recept voor dit weekend? Probeer dan deze originele ceviche! Wat heb je nodig? (Voor 4 personen) 2 bananen 800 g verse kabeljauwhaas 6 limoenen 1 bos lente-uitjes 2 teentjes knoflook 1 kleine rode peper 1 boeketje verse koriander 150 ml kokosmelk 3 eetlepels olijfolie 1 granaatappel zout peper […] [naar artikel]


3. Hoe maak je het rauwe visgerecht ceviche even lekker klaar als op restaurant? “Deze soort melk is hét geheime ingrediënt” (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het uit de Peruaanse keuken afkomstige rauwe visgerecht ‘ceviche’ vond de afgelopen jaren de weg naar zowat elke menukaart in ons land, maar hoe maak je dat zelf even lekker klaar als op restaurant? En wat kan daar zeker niet in ontbreken? De Peruaanse Katinka Lansink deelt haar geheime tips, gevolgd door drie recepten van ceviche-koning Martin Morales, Elise Van de Poele en Sandra Bekkari om de keuken in te duiken. [naar artikel]


4. Dit geliefde Oosterse eenpansgerecht met een twist móét je proberen: shakshuka met vis (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Shakshu-wat? Shakshuka is een Israëlische gerecht waarbij je rauwe eieren in een pittig gekruide tomatensaus gaart. En handig: je maakt alles in... [naar artikel]


5. Van shakshuka tot falafelwafels: het koekboek voor de snelle Arabische hap (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)

“Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!” Zo probeert de Marokkaans-Nederlandse chef Mounir Toub de falafelwafel aan de man te brengen. Het is echter niet een liefde voor zoete wafels die mij aanzet tot het kiezen van dit recept. [naar artikel]


6. Van pita tot shakshuka: zo maak je 4 Midden-Oosterse klassiekers zelf. “Noem hummus en tahini gerust de mayonaise van Tel Aviv” (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.” [naar artikel]


7. Jeroen Meus maakt zeebaars met knoflookchips en groentesalsa (19/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Sushi, ceviche, carpaccio van sint-jakobsvruchten ... we hebben allemaal weleens rauwe vis gegeten op restaurant. Probeer het eens zelf, met [naar artikel]


8. Zeebaars en zeepaling voortaan beschermd in de herfst (13/12/2017 - VRT NWS)

De Europese ministers van Visserij hebben beslist dat er voortaan niet meer gevist mag worden op Zeebaars en Zeepaling in de herfst, wanneer de vissen zich voortplanten. Beide vissen zijn sterk in aantal gedaald, daarom neemt Europa extra maatregelen. [naar artikel]


9. Minder zeebaars en paling, maar andere Europese visquota ongewijzigd of zelfs opgetrokken (13/12/2017 - Het Nieuwsblad)

De quota voor het vangen van vissoorten in de Noordzee zijn grotendeels gelijk gebleven en zelfs voor enkele soorten opgetrokken. Dat meldt Vlaams minister voor Visserij Joke Schauvliege (CD&V) nadat afgelopen nacht een Europees akkoord over de visquota is bereikt. Enkel zeebaars en paling mogen minder bevist worden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!