Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Deze week tonen Tom Sas en Lori Dardikman van het Antwerpse restaurant Boker Tov én het gelijknamige kookboek hoe je die keuken in 5 recepten op je bord tovert deze zomer. [naar artikel]
Ben je nog op zoek naar een origineel recept voor dit weekend? Probeer dan deze originele ceviche! Wat heb je nodig? (Voor 4 personen) 2 bananen 800 g verse kabeljauwhaas 6 limoenen 1 bos lente-uitjes 2 teentjes knoflook 1 kleine rode peper 1 boeketje verse koriander 150 ml kokosmelk 3 eetlepels olijfolie 1 granaatappel zout peper […] [naar artikel]
Het uit de Peruaanse keuken afkomstige rauwe visgerecht ‘ceviche’ vond de afgelopen jaren de weg naar zowat elke menukaart in ons land, maar hoe maak je dat zelf even lekker klaar als op restaurant? En wat kan daar zeker niet in ontbreken? De Peruaanse Katinka Lansink deelt haar geheime tips, gevolgd door drie recepten van ceviche-koning Martin Morales, Elise Van de Poele en Sandra Bekkari om de keuken in te duiken. [naar artikel]
Shakshu-wat? Shakshuka is een Israëlische gerecht waarbij je rauwe eieren in een pittig gekruide tomatensaus gaart. En handig: je maakt alles in... [naar artikel]
“Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!” Zo probeert de Marokkaans-Nederlandse chef Mounir Toub de falafelwafel aan de man te brengen. Het is echter niet een liefde voor zoete wafels die mij aanzet tot het kiezen van dit recept. [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.” [naar artikel]
Sushi, ceviche, carpaccio van sint-jakobsvruchten ... we hebben allemaal weleens rauwe vis gegeten op restaurant. Probeer het eens zelf, met [naar artikel]
De Europese ministers van Visserij hebben beslist dat er voortaan niet meer gevist mag worden op Zeebaars en Zeepaling in de herfst, wanneer de vissen zich voortplanten. Beide vissen zijn sterk in aantal gedaald, daarom neemt Europa extra maatregelen. [naar artikel]
De quota voor het vangen van vissoorten in de Noordzee zijn grotendeels gelijk gebleven en zelfs voor enkele soorten opgetrokken. Dat meldt Vlaams minister voor Visserij Joke Schauvliege (CD&V) nadat afgelopen nacht een Europees akkoord over de visquota is bereikt. Enkel zeebaars en paling mogen minder bevist worden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.