De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Hoe slimme criminelen de politiecamera’s vaak te slim af zijn

Het Nieuwsblad

24/04/2017 - 03:04

Criminelen gebruiken almaar vaker huurauto’s om politiecamera’s te ontwijken. Minister Jambon werkt aan maatregelen. In afwachting leggen enkele politiezones ­strengere regels op aan bedrijven die auto’s verhuren aan bijvoorbeeld inbrekersbendes.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politiecamera's mogen niet naar zwartrijders speuren (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een proefproject van de politie en de Vlaamse Belastingdienst om met slimme politiecamera's bestuurders te klissen die hun verkeersbelasting niet
  [naar artikel]
 2. Politiecamera's mogen niet naar zwartrijders speuren (11/08/2016 - De Redactie)
  Een proefproject van de politie en de Vlaamse Belastingdienst om met slimme politiecamera's bestuurders te klissen die hun verkeersbelasting niet betaalden, is afgeblazen omdat er geen wettelijke basis is.
  [naar artikel]
 3. Politiecamera’s mogen niet naar zwartrijders speuren (11/08/2016 - De Standaard)
  Een proefproject van de politie en de Vlaamse Belastingdienst om met slimme politiecamera’s bestuurders te klissen die hun verkeersbelasting niet betaalden, is afgeblazen omdat er geen wettelijke basis is. 'Wie zijn verkeersbelasting niet betaalt, begaat een fiscaal misdrijf. En daarover heeft de politie geen bevoegdheid, alleen belastingambtenaren', zegt Kris De Sagher van de Vlaamse Belastingdienst donderdag in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 4. Slimme camera’s mogen toch geen zwartrijders controleren (11/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Politie en de Vlaamse Belastingdienst begraven hun samenwerking om massaal wanbetalers van de jaarlijkse verkeersbelasting te klissen. Dat ging quasi automatisch gebeuren via de vele slimme politiecamera’s boven de weg. Maar nu blijkt de politie hiervoor niet bevoegd.
  [naar artikel]
 5. Politiecamera’s mogen niet naar zwartrijders speuren (11/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  De politie en de Vlaamse Belastingdienst begraven hun samenwerking om massaal overtreders te klissen die hun verkeersbelasting niet betalen. Dat zou voortaan bijna automatisch gebeuren via de slimme politiecamera’s boven de weg, klonk het enthousiast. Maar nu blijkt de politie daarvoor niet bevoegd. De Vlaamse Belastingdienst gooit het over een ­andere boeg. “We controleren voortaan tijdens bijvoorbeeld Wodca-controles.”
  [naar artikel]
 6. Het ideale achterpoortje voor hackers: uw slimme toestellen zijn zo lek als een zeef (26/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Slim deurslot, slimme lamp of slimme robotstofzuiger? Het zijn de ideale achterpoortjes voor hackers. Dat blijkt opnieuw uit een onderzoek van Test...
  [naar artikel]
 7. Het ideale achterpoortje voor hackers: uw slimme toestellen zijn zo lek als een zeef (26/06/2020 - De Morgen)
  Slim deurslot, slimme lamp of slimme robotstofzuiger? Het zijn de ideale achterpoortjes voor hackers. Dat blijkt opnieuw uit een onderzoek van Test Aankoop, dat verbonden toestellen controleerde op cyberveiligheid.
  [naar artikel]
 8. Slimme meter: toch (nog) niet zo slim (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid omschrijft de digitale elektriciteits- en aardgasmeter graag als een slimme meter. Maar is die nieuwste generatie meters wel zo...
  [naar artikel]
 9. Hoe slim is een slimme btw-verlaging? (20/01/2022 - De Tijd)
  22:45 Om de hoge energieprijzen te counteren en de consumptie duurzamer te maken bikkelt de regering-De Croo over een ‘slimme btw-verlaging’, waarbij de accijnzen een echte prijsregelaar worden. Is dat de j...
  [naar artikel]
 10. Slimme camera’s viseren onschuldige burgers (18/05/2018 - Apache)
  Slimme camera’s zijn blijkbaar toch niet zo slim. In Groot-Brittannië faalt automatische gezichtsherkenning faliekant. In meer dan 90% van de gevallen worden onschuldige personen foutief herkend als ‘verdacht’. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse privacywaakhond Big Brother Watch. Een waarschuwing voor ons land, want ook hier zijn er plannen om slimme camera’s uit te rusten
  [naar artikel]
 11. Dit slimme bed moet je hele leven meegaan (28/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Leuven werd maandag een intelligent bed voorgesteld, een slim bed dat een leven lang meegaat, ook bij rugproblemen. De ingenieurs die het slimme bed ontwikkelden, brengen het binnenkort ook echt op de markt.
  [naar artikel]
 12. De grootste fout en de beste snack voor onderweg: de slimme fietstips van ‘Slimste mens’ Geert Meyfroidt (09/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hij is slim, zeer slim, de Slimste Mens ter Wereld. En hij heeft volgend seizoen de ambitie om in de populaire quiz zelfs de allerslimste onder de slimsten te worden. En wat blijkt? Intensivist en professor Geert Meyfroidt (50) is ook een verwoed fietser, met een missie en een boodschap. We zetten daarom graag het nieuwe jaar in met de fietstips van deze slimme man. Het kan ons alleen maar slimmer doen fietsen.
  [naar artikel]
 13. De grootste fout en de beste snack voor onderweg: de slimme fietstips van ‘Slimste mens’ Geert Meyfroidt (09/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hij is slim, zeer slim, de Slimste Mens ter Wereld. En hij heeft volgend seizoen de ambitie om in de populaire quiz zelfs de allerslimste onder de slimsten te worden. En wat blijkt? Intensivist en professor Geert Meyfroidt (50) is ook een verwoed fietser, met een missie en een boodschap. We zetten daarom graag het nieuwe jaar in met de fietstips van deze slimme man. Het kan ons alleen maar slimmer doen fietsen.
  [naar artikel]
 14. Is een slimme thermostaat altijd beter? “Zeker niet voor alle gezinnen” (21/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een slimme thermostaat stemt de verwarming af op jouw gewoontes. Met een slimme thermostaat voorkom je dat de verwarming onnodig aanslaat. Zo kun je mogelijk besparen op je stookkosten, maar het verhoogt vooral het comfort. Maar hoe maak je van jouw thermostaat een slim exemplaar?
  [naar artikel]
 15. 'Slimme camera's, domme zet' (05/04/2019 - De Morgen)
  Op de Nederlandse luchthaven Schiphol experimenteert de militaire politie met slimme camera's. Die moeten afwijkend gedrag van reizigers in kaart brengen. De Koninklijke Marechaussee hoopt zo criminelen op te sporen en terroristische aanslagen te voorkomen.
  [naar artikel]
 16. Verkrachters en pedoseksuelen hervallen minder vaak dan andere criminelen (07/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Seksuele delinquenten belanden minder vaak opnieuw in de gevangenis dan andere criminelen. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Dat meldt VRT NWS in Het Journaal woensdagavond.
  [naar artikel]
 17. Slimme verkeerslichten kunnen voor de gek gehouden worden, ontdekten onderzoekers (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een slimme auto die precies weet waar hij rijdt, een slim stoplicht dat weet waar alle auto's zijn en wie het beste groen licht kan krijgen. In...
  [naar artikel]
 18. Zijn slimme elektronica veilig? "Bijna elke seconde een aanval" (24/11/2017 - VRT NWS)
  Als je het Mikko Hyppönen vraagt, zijn we maar beter beducht voor slimme elektronica. Hij vindt dat we "slimme" toestellen als wasmachines, droogkasten of koffieapparaten die we massaal aan het internet koppelen, moeten beveiligen. Hyppönen strijdt al 25 jaar tegen hackers en is een autoriteit op vlak van internetveiligheid. Hij is ook de grondlegger van de "wet-Hyppönen": alles wat "slim" is, is ook kwetsbaar.   
  [naar artikel]
 19. Slimme sales: deze tien trendy basics moet je scoren op je soldenjacht (16/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ook op koopjesjacht? Pak het slim aan: heel wat stuks worden het komende seizoen verlengd wegens succes. Deze 10 favorieten zijn sterke basics én haal je tijdens de lente sowieso nog vaak uit de kast.
  [naar artikel]
 20. Googles slimme speaker mét scherm moet centrum van slim huis worden (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Google stelt de Home Hub voor, een slimme speaker met een scherm van zeven inch. Het toestel kan via stembesturing allerlei informatie tonen en...
  [naar artikel]
 21. Tienduizenden slimme meters zijn helemaal niet zo slim: “Mijn meter kan simpelweg geen verbinding met het netwerk maken” (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De slimme gas- of elektriciteitsmeter van meer dan 20.000 gezinnen blijkt dan toch niet zo slim te zijn. Hun meter maakt namelijk geen verbinding met het 4G-netwerk. En dus worden de meterstanden en het verbruik niet automatisch geregistreerd. Netbeheerder Fluvius is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing. “Met die meters is niets mis. Het probleem ligt bij de dekking van het 4G-netwerk”, klinkt het bij Fluvius.
  [naar artikel]
 22. "Verkrachters en pedoseksuelen hervallen minder vaak dan andere criminelen" (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Seksuele delinquenten belanden minder vaak opnieuw in de gevangenis dan andere criminelen. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van het Nationaal...
  [naar artikel]
 23. Slimme thermostaat of seksspeeltje met bluetooth? Niet altijd een slim idee (04/01/2019 - De Morgen)
  Onze veiligheidscamera’s, thermostaten en vibrators hebben tegenwoordig één ding gemeen. Ze moeten allemaal ‘smart’ zijn. Dat is een eufemistische term voor ‘verbonden met het internet’. Zonder dat we het goed en wel beseffen geven die toestellen steeds meer gevoelige informatie prijs. Is dat wel zo slim?
  [naar artikel]
 24. Catch 'em all: politie lokt grappend criminelen naar hun bureau met Pokémon (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de politie 'wants to catch 'em all'. Criminelen welteverstaan, geen Pokémon. Maar waarom niet slim inpikken op de Pokémon Go-hype en
  [naar artikel]
 25. Pami en Ricoh slaan de handen in elkaar: uw locker wordt slim (29/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Peltse kantoormeubelfabrikant Pami heeft een belangrijk samenwerkingsakkoord gesloten met de Japanse producent van slimme kantoorapparaten Ricoh. Pami mag daardoor de slimme technologie van Ricoh inpassen in zijn lockers voor kantoren.
  [naar artikel]
 26. Hoe slim zijn slimme camera’s in moordonderzoeken? (25/08/2018 - De Morgen)
  Slimme camera's doen steeds meer dienst in moordonderzoeken, zo meldt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Niet alle juristen zijn overtuigd. "Dit argument wordt gebruikt om een veiligheidsagenda door te duwen." 
  [naar artikel]
 27. Wat maakt een ‘slimme’ bom nu slim en waarom gebruiken Russen nog domme bommen? “Al heel veel van gebruikt” (10/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  50 doden door het gebruik van een domme bom in Tsjernihiv. Een domme bom? Wat is dat nu weer? En bestaan er dan ook slimme bommen? Voormalig kolonel Roger Housen legt het verschil uit. “Het Westen gebruikt enkel nog slimme bommen, omdat de publieke opinie geen collateral damage meer wil.”
  [naar artikel]
 28. Wat maakt een ‘slimme’ bom nu slim en waarom gebruiken de Russen nog domme bommen? “Al heel veel van gebruikt” (10/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  50 doden door het gebruik van een domme bom in Tsjernihiv. Een domme bom? Wat is dat nu weer? En bestaan er dan ook slimme bommen? Voormalig kolonel Roger Housen legt het verschil uit. “Het Westen gebruikt enkel nog slimme bommen, omdat de publieke opinie geen collateral damage meer wil.”
  [naar artikel]
 29. Pas op voor goedkope slimme apparaten: "Ze zijn zo lek als een zeef" (26/08/2021 - VRT NWS)
  Slimme huishoudtoestellen zoals een deurbel, stofzuiger of wasmachine zijn heel makkelijk te hacken. Dat blijkt uit een onderzoek van Europese consumentenorganisaties waaronder Test Aankoop. Er werden maar liefst 54 kwetsbaarheden ontdekt bij de 16 onderzochte producten. De onderzoekers konden makkelijk wachtwoorden onderscheppen en een slim deurslot kon vanop afstand worden geopend.
  [naar artikel]
 30. ‘Illegale criminelen worden vaak nog voor einde proces al uitgewezen’ (19/07/2018 - De Standaard)
  Volgens Sven Mary, de advocaat van de Albanees Safet Rustemi, worden illegale criminelen vaak voor het einde van hun proces het land uitgezet. Hij spreekt daarmee staatssecretaris Theo Francken (N-VA) tegen, die zei dat dat slechts in uitzonderlijke gevallen gebeurt.
  [naar artikel]
 31. ‘Illegale criminelen worden vaak nog voor einde proces al uitgewezen’ (19/07/2018 - De Standaard)
  Volgens Sven Mary, de advocaat van de Albanees Safet Rustemi, worden illegale criminelen vaak voor het einde van hun proces het land uitgezet. Hij spreekt daarmee staatssecretaris Theo Francken (N-VA) tegen, die zei dat dat slechts in uitzonderlijke gevallen gebeurt.
  [naar artikel]
 32. Opnieuw 2 ontploffingen in Deurne en Berchem, recht tegenover politiecamera's (18/11/2022 - VRT NWS)
  In Antwerpen zijn er vannacht opnieuw twee ontploffingen geweest: in de Deken de Winterstraat in Berchem en in de Van Lissumstraat in Deurne. Beide woningen werden eerder al geviseerd waarna er politiecamera's werden geplaatst. Maar dat hield de onbekenden dus niet tegen.
  [naar artikel]
 33. Hoe leid je met slimme data het verkeer in de stad in goede banen? (29/12/2022 - Express)
  Verkeer is van grote invloed op de leefbaarheid van een stad. Het is vaak een probleem om van de ene naar de andere kant van de stad te komen. Maar door slim om te gaan met verkeersdata, kun je die verkeerstromen in betere banen leiden. In 2021 woonde driekwart van de bevolking van de Europese […]
  [naar artikel]
 34. Slimme trucjes om uitstelgedrag aan te pakken (07/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel het vaak als bijzonder frustrerend ervaren wordt, blijven we vaak uitstelgedrag vertonen. En eigenlijk is dat niet zo verwonderlijk. Onderzoekers bij Harvard hebben aangetoond dat uitstelgedrag bijzonder menselijk is en ons brein voorgeprogrammeerd is om taken en opdrachten uit te stellen. Gelukkig bestaan er ook een paar slimme trucs om het 'dat-doe-ik-morgen-wel'-syndroom aan te pakken.
  [naar artikel]
 35. Spionstad • privacyprotest in Google City (21/05/2019 - Apache)
  De stad van de toekomst zal slim zijn, of niet zijn. De smart city is de nieuwe heilige graal voor technologiebedrijven, dus ook voor Google. Blijft in die slimme stad ook onze privacy gewaarborgd? En voor wie wordt die slimme stad dan slimmer? In de Canadese stad Toronto krijgt Sidewalk Labs, een zusterbedrijf van techgigant
  [naar artikel]
 36. Ook de watermeter wordt slim, vrees dat waterfactuur zal stijgen (19/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De meterstand wordt automatisch doorgegeven, een lek direct ontdekt en het waterverbruik zou zelfs kunnen dalen. Na de slimme energiemeters ligt nu ook de slimme watermeter op tafel. Vlaams Parlementslid Rob Beenders (SP.A) vreest dat die de waterfactuur nog meer zal opdrijven, maar Vlaams omgevingsminister Joke Schauvliege (CD&V) spreekt dat tegen.
  [naar artikel]
 37. Ook de watermeter wordt slim, vrees dat waterfactuur zal stijgen (19/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De meterstand wordt automatisch doorgegeven, een lek direct ontdekt en het waterverbruik zou zelfs kunnen dalen. Na de slimme energiemeters ligt nu ook de slimme watermeter op tafel. Vlaams Parlementslid Rob Beenders (SP.A) vreest dat die de waterfactuur nog meer zal opdrijven, maar Vlaams omgevingsminister Joke Schauvliege (CD&V) spreekt dat tegen.
  [naar artikel]
 38. Gedaan met oververhitting in huis: slim raam blokkeert zon op hete dagen (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlandse en Belgische onderzoekers hebben een slim raam ontwikkeld dat automatisch kan schakelen tussen zonnewarmte blokkeren en doorlaten. Het is niet alleen handig tijdens snikhete dagen als vandaag, maar verbetert ook de energie-efficiëntie van de woning. Binnen twee tot drie jaar zou het slimme raam op de markt komen.
  [naar artikel]
 39. Hoe kan je phishers te slim af zijn? Installeer de nieuwe Safeonweb-app (16/11/2021 - VRT NWS)
  Het aantal slachtoffers van phishing is hallucinant: criminelen worden steeds beter en slimmer. Daarom lanceert het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) vandaag een campagne en een Safeonweb-app. Zo heb je altijd actuele informatie op zak. Dat kondigt Miguel De Bruycker, directeur van het CCB, aan bij "De inspecteur" op Radio 2: “Als criminelen zich verenigen en zich beter organiseren, moeten wij dat ook doen. Wees slimmer dan een phisher!"
  [naar artikel]
 40. Slimme meters, en nu nog slimme gebruikers (12/04/2019 - De Morgen)
  Energieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) is helemaal overtuigd: slimme energiemeters zijn de toekomst. Met dank aan de Italianen.
  [naar artikel]
 41. Meldingen van ANPR-camera’s krijgen amper opvolging (07/08/2019 - De Morgen)
  De ANPR-camera’s, of slimme camera’s, die langs onze autosnelwegen en gewestwegen staan, worden amper gebruikt om criminelen te onderscheppen. Dat heeft VTM Nieuws vernomen en wordt door de federale politie bevestigd. De federale politie kampt met een personeelstekort en kan vaak niet uitrukken om verdachte auto’s tegen te houden.
  [naar artikel]
 42. Pintje brengen, toiletpapier halen… deze slimme hond doet het allemaal (27/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Morty is een 4-jarige Australische herder. Hij is super slim en helpt zijn baasje graag waar hij kan.
  [naar artikel]
 43. Automatisch de lichten aan bij zonsondergang en pizza bestellen op een vast tijdstip: zo organiseer je je leven met slimme programma’s (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Je hebt slimme apps op je smartphone, slimme apparaten in je huis en slimme internetdiensten die daarachter zitten. Maar zou je digitale leven niet...
  [naar artikel]
 44. 'Een goed horloge is een slimme belegging' (04/04/2022 - De Tijd)
  19:04 De prijs van het horloge dat ondernemer Bart Versluys vorige week verloor bij een overval, wekt verbazing. Behalve een gegeerd statussymbool is een polshorloge vaak ook een slimme belegging, zeggen ex...
  [naar artikel]
 45. Bijna alle meldingen van ANPR-camera’s worden geklasseerd: “Te weinig personeel bij verkeerspolitie” (07/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De ANPR-camera’s, of slimme camera’s, die langs onze autosnelwegen en gewestwegen staan, worden amper gebruikt om criminelen te onderscheppen. Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd door de federale politie. De federale politie kampt met een personeelstekort en kan vaak niet uitrukken om verdachte auto’s tegen te houden.
  [naar artikel]
 46. 3 x slim doucheplezier (14/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Slimme woonoplossingen winnen supersnel terrein. Maar hoe begin je daaraan in je badkamer? Deze drie nieuwigheden, exclusief bij sanitairspecialist...
  [naar artikel]
 47. Wordt uw slimme telefoon te slim? (22/09/2021 - De Tijd)
  17:12 Apple onderzoekt of de iPhone depressie en cognitieve achteruitgang kan detecteren. Niet iedereen is daar onverdeeld gelukkig mee.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy