De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

7 tips om pigmentvlekken te voorkomen

Gezond.be

24/08/2023 - 05:51

Pigmentvlekken kunnen storend zijn, zeker wanneer ze op zichtbare plaatsen op de huid staan. Als huidtherapeut krijgt Karoline Van de Mergel vaak vragen over hoe je pigmentvlekken voorkomt en hoe je ervoor zorgt dat vlekjes niet donkerder worden. Deze zeven tips helpen je bij het voorkomen en verzorgen van pigmentvlekken. SPF 30 of hoger Gebruik […] Het bericht 7 tips om pigmentvlekken te voorkomen verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Met een vlekkerige huid lijk je al snel enkele jaren ouder”: wat zijn pigmentvlekken en hoe kan je ze voorkomen? (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zit of lig je graag in de zon, vergeet je dan vooral niet in te smeren. Zélfs als de hemel overtrokken is, want blootstelling aan uv-licht kan voor ontsierende pigmentvlekken zorgen. Ook op jongere leeftijd. Welke factoren verhogen het risico? Kunnen pigmentvlekken gevaarlijk zijn? En hoe kan je ze behandelen? Dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer en huidtherapeut Luca Geleedst geven advies. “Beschouw de pigmentvlek als de rimpel van de 21ste eeuw.”
  [naar artikel]
 2. “Pigmentvlekken verdwijnen niet vanzelf en kleuren elk jaar iets donkerder”: zo kan je ze voorkomen of behandelen (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zit of lig je graag in de zon, vergeet je dan vooral niet in te smeren. Zélfs als de hemel overtrokken is, want blootstelling aan uv-licht kan voor ontsierende pigmentvlekken zorgen. Ook op jongere leeftijd. Welke factoren verhogen het risico? Kunnen pigmentvlekken gevaarlijk zijn? En hoe kan je ze behandelen? Dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer en huidtherapeut Luca Geleedst geven advies. “Beschouw de pigmentvlek als de rimpel van de 21ste eeuw.”
  [naar artikel]
 3. “Pigmentvlekken zijn zelden schadelijk, wel verouderend”: Zo kan je ze voorkomen of doen verdwijnen (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer mensen, ook op jongere leeftijd, hebben pigmentvlekken. Deze opvallende verkleuringen van de huid kunnen op verschillende manieren ontstaan. Maar wat veroorzaakt zo’n pigmentvlek nu precies? Zijn ze gevaarlijk? En kan je ze voorkomen of terug doen verdwijnen? “De pigmentvlek is de rimpel van de 21ste eeuw”, zeggen dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer en huidtherapeut Luca Geleedst.
  [naar artikel]
 4. Een vlekkeloze huid? Dit kan je (laten) doen aan pigmentvlekken (24/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Op een Dalmatiër vind je ze geweldig, op je favoriete trui of je gezicht wil je ze liever niet: vlekken. Billie ging na hoe je pigmentvlekken het best kan bestrijden, van cosmetica tot dermatologische behandelingen.
  [naar artikel]
 5. Vijf tips om schoorsteenbrand te voorkomen (28/02/2018 - VRT NWS)
  Het is buiten berenkoud. Alle verwarmingssystemen draaien overuren. Het is opletten geblazen want in periodes dat er meer gestookt wordt, is het risico op schoorsteenbranden groter. Enkele tips om dit te voorkomen.
  [naar artikel]
 6. “De pigmentvlek is de rimpel van de 21ste eeuw” Experten vertellen hoe je ze kan voorkomen en doen verdwijnen. (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer mensen, ook op jongere leeftijd, hebben ze: pigmentvlekken. Deze opvallende verkleuringen van de huid kunnen op verschillende manieren ontstaan. Maar wat veroorzaakt zo’n pigmentvlek nu precies? Zijn ze gevaarlijk? En kan je ze voorkomen of terug doen verdwijnen? Dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer en huidtherapeut Luca Geleedst verduidelijken.
  [naar artikel]
 7. Drie gouden tips om te voorkomen dat uw computer gegijzeld wordt (13/05/2017 - De Redactie)
  Iedereen kan het slachtoffer worden van cybercriminelen die stiekem cryptoware of ransomware op uw computer installeren. Maar het goede nieuws is: als privé-computergebruiker kunt u het meestal voorkomen, met deze tips.
  [naar artikel]
 8. Vijf tips om schoorsteenbrand te voorkomen (25/09/2018 - VRT NWS)
  Omdat het stilaan weer kouder wordt, waarschuwt de brandweer voor schoorsteenbranden. Mensen die hun woning verwarmen met hout, kolen of stookolie worden opgeroepen om hun schoorsteen goed te onderhouden. Het is opletten geblazen want in periodes dat er meer gestookt wordt, is het risico op schoorsteenbranden groter. Enkele tips om dit te voorkomen.
  [naar artikel]
 9. Wie bakt, drinkt niet: tien eenvoudige tips om drama's bij barbecueën te voorkomen (21/04/2018 - VRT NWS)
  De zon is in het land, en dus is de kans groot dat we massaal de barbecue aansteken. Zo'n gezellige barbecue kan door onwetendheid of onachtzaamheid echter helemaal omslaan, met zware brandwonden tot gevolg. Jaarlijks belanden een 200-tal mensen op de spoeddienst. We geven u daarom tien eenvoudige tips mee om drama's te voorkomen:
  [naar artikel]
 10. 5 tips om een goede aannemer uit te kiezen: "Problemen voorkomen is altijd beter dan genezen"  (03/02/2022 - VRT NWS)
  "Pano" bracht gisteren verschillende gevallen in beeld van mensen die zich opgelicht voelen door hun aannemer. Hoe kan je dat voorkomen? We vroegen tips aan Pieter-Jan De Koning, operationeel manager bij de Consumentenombudsdienst. Zij kregen vorig jaar meer dan 1.000 dossiers van bouwers en verbouwers binnen.
  [naar artikel]
 11. Wie bakt, drinkt niet: tien eenvoudige tips om drama's bij barbecueën te voorkomen (31/05/2019 - VRT NWS)
  Dit weekend is de zomer in het land, en dus is de kans groot dat we massaal de barbecue aansteken. Zo'n gezellige barbecue kan door onwetendheid of onachtzaamheid echter helemaal omslaan, met zware brandwonden tot gevolg. Jaarlijks belanden een 200-tal mensen op de spoeddienst. We geven u daarom tien eenvoudige tips mee om drama's te voorkomen:
  [naar artikel]
 12. Steeds meer bandenpech op reis: vier tips om een lekke band te voorkomen  (03/07/2022 - VRT NWS)
  Van alle pechmeldingen die automobilistenvereniging VAB binnenkrijgt van Belgen op reis, gaat bijna een op de drie over bandenpech. Dat is een stuk meer dan tien jaar geleden. "Een samenloop van omstandigheden", verklaart VAB, die meteen met een aantal tips komt om een lekke band te voorkomen.
  [naar artikel]
 13. “De pigmentvlek is de rimpel van de 21ste eeuw”: zo voorkom en doe je ze verdwijnen volgens huidspecialisten (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer mensen, ook op jongere leeftijd, hebben pigmentvlekken. Deze opvallende verkleuringen van de huid kunnen op verschillende manieren ontstaan. Maar wat veroorzaakt zo’n pigmentvlek nu precies? Zijn ze gevaarlijk? En kan je ze voorkomen of terug doen verdwijnen? Dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer en huidtherapeut Luca Geleedst geven advies.
  [naar artikel]
 14. Stinkt jouw vuilnisbak ook zo met dit warme weer? Met deze tips is geurellende verleden tijd (13/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Heb je ook zo’n hekel aan de geurhinder van vuilnis tijdens hete dagen? Wij verzamelden enkele tips en trucs om de storende en indringende geurtjes van afval te voorkomen.
  [naar artikel]
 15. Tips voor lopers om overbelasting te vermijden (18/02/2019 - Knack)
  Het loopseizoen is begonnen. Heel wat lopers kijken uit naar een of meerdere loopevenementen en gaan misschien iets te enthousiast op in de trainingen. Enkele tips om blessures te voorkomen.
  [naar artikel]
 16. “Ik zie kinderen van vier in de wachtzaal zitten met hun tablet”: oogspecialist geeft 4 tips om myopie te voorkomen (30/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tegen 2050 zal meer dan de helft van de wereldbevolking bijziend zijn. Vooral het aantal kinderen dat een bril nodig heeft, groeit spectaculair. “Myopie is een echte pandemie geworden”, bevestigt dr. Guy Sallet. “Nochtans kan je het eenvoudig voorkomen.” Hoe dan? De oogspecialist geeft vier tips.
  [naar artikel]
 17. Warm en koud douchen, en zeven andere tips om een verkoudheid te voorkomen (12/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is weer de periode van het jaar voor vervelende verkoudheden. Met deze tips geef je je immuunsysteem een boost en hou je je volgende verkoudheid misschien toch op afstand.
  [naar artikel]
 18. Elke dag warm en koud douchen, en zeven andere tips om een verkoudheid te voorkomen (12/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het is weer de periode van het jaar voor vervelende verkoudheden. Met deze tips geef je je immuunsysteem een boost en hou je je volgende verkoudheid misschien toch op afstand.
  [naar artikel]
 19. Voedselverspilling voorkomen: dankzij deze tips van Zamarra Kok verspil je nooit meer iets (24/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  We gooien met z’n allen behoorlijk wat kilo’s voedsel weg. 5 tips om voedselverspilling tegen te gaan
  [naar artikel]
 20. Geen overvolle mailbox meer in 2023? Met deze tips hou je de stroom aan berichten onder controle (09/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je last van een overvolle mailbox? Je kunt al die mailtjes weggooien, maar voorkomen is beter dan genezen. We helpen je om de boel op te ruimen en te voorkomen dat je inbox later weer overloopt.
  [naar artikel]
 21. Last van muggen, teken of processierupsen? Zo kan je beten en steken voorkomen, herkennen en genezen (07/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het hoogseizoen voor bijtende en stekende insecten is volop aan de gang. Hoe kan je toch voorkomen dat je wordt aangevallen door muggen, teken, bijen en andere insecten? En wat helpt er nu echt tegen vervelende jeuk en rode bultjes van beten of steken? Experts geven hun beste tips om ze te voorkomen, herkennen en/of te genezen.
  [naar artikel]
 22. Met deze 10 tips wapen je je huis en tuin tegen de vorst (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het kwik daalt fors onder het nulpunt, en vorst kan serieuze problemen veroorzaken. Met deze tien tips kan je vorstschade in en om het huis te voorkomen.
  [naar artikel]
 23. Het is lang donker en de feestdagen komen eraan: met deze 10 tips kan je een inbraak voorkomen (04/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  In de Kempen is er een ware inbraakplaag aan de gang. En ook Limburg ziet de inbraakcijfers stijgen. Het is een jaarlijks fenomeen. Inbrekers profiteren van de donkere wintermaanden om hun slag te slaan. Met deze tien tips van de politie hou je onuitgenodigde bezoekers uit je huis.
  [naar artikel]
 24. 15 gouden tips om inbraak tijdens komende donkere maanden te voorkomen (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De donkere maanden komen er weer aan. En omdat dat traditiegetrouw ook de maanden zijn waarin het aantal woninginbraken de hoogte in schiet, heeft de politie nu een lijst van 15 tips opgesteld om inbrekers buiten te houden.
  [naar artikel]
 25. Autoproblemen na nachtvorst? Enkele tips om te voorkomen én te genezen (19/01/2019 - VRT NWS)
  Vannacht heeft het stevig gevroren en ook de komende nachten daalt het kwik een eind onder het vriespunt. En dat brengt de typische problemen met zich mee voor wie 's ochtends de baan op gaat. We zetten de voornaamste tips van automobilistenvereniging VAB op een rij om "winterpech" te vermijden.
  [naar artikel]
 26. Eerste hulp bij kleine kinderen: met deze tips hou je buggy’s, eetstoeltjes en autozitjes proper (11/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De beste manier om welk kinderstoeltje dan ook schoon te houden, is er geen kind bij in de buurt te laten. Als je dat wat drastisch vindt: eerste hulp bij vlekken én tips om te voorkomen dat het vies wordt.
  [naar artikel]
 27. Vijf tips om te voorkomen dat je mailbox je werkdag bepaalt (05/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Veilig en gezond op skivakantie: enkele tips (24/02/2022 - Knack)
  Het is uitkijken naar de skivakantie nu de meeste coronamaatregelen van de baan zijn. Om ervoor te zorgen dat je alleen maar leuke herinneringen aan je skitrip overhoudt, geeft Rode Kruis-Vlaanderen tips voor wat te doen bij onder meer sneeuwblindheid, vriestenen en ontwrichte ledematen en hoe het te voorkomen.
  [naar artikel]
 29. Dit kun je volgens een astronaut het beste doen tegen een jetlag (20/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wie weleens een verre reis heeft gemaakt, heeft ook vast ooit last gehad van een jetlag. Het wemelt online van de tips om die te voorkomen, maar wat helpt nu écht? Een voormalig astronaut van de NASA geeft zijn tips.
  [naar artikel]
 30. Tom Cruise die een aanslag probeert te voorkomen (en vier andere tv-tips) (07/10/2018 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Touring verwacht massa oproepen en geeft tips om problemen te voorkomen (07/02/2021 - De Standaard)
  Pechverhelpingsdienst Touring verwacht dat de winterprik zorgt voor een massa oproepen de komende dagen, vooral van automobilisten met een platte batterij. Daarom enkele tips.
  [naar artikel]
 32. Wordt 2023 het jaar zonder boetes? 5 tips om kleine snelheidsboetes te voorkomen (28/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn zeer irritant en vaak verrassend duur: boetes voor kleine snelheidsovertredingen omdat je even niet zat op te letten achter het stuur. Met deze vijf tips kom je in theorie boetevrij 2023 door.
  [naar artikel]
 33. Staar je niet blind op de houdbaarheidsdatum, en andere tips om minder voedsel weg te gooien (16/07/2021 - De Morgen)
  Jaarlijks gooien we met z’n allen bijna 241.000 ton voedsel weg, goed voor 88 kilogram per gezin. Dat moet beter, zegt Loick Bekaert van de vzw FoodWIN, die voedselverspilling wil voorkomen. Met deze vier simpele tips kan u verspilling tegengaan én geld besparen.
  [naar artikel]
 34. Politie Hageland geeft tips tegen inbraak/diefstal (13/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Hageland, waartoe de gemeente Geetbets behoort, samen met Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge, geeft een aantal tips om inbraak in je woning en diefstal, onder meer van je auto, te voorkomen.
  [naar artikel]
 35. Zwoel weertje: tips om te voorkomen dat make-up van je gezicht smelt (31/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het kwik flirt vrijdag en zaterdag met de dertig graden. De hoge temperaturen zijn geen goede combinatie met make-up, maar met deze tips van Ines Borgonjon, senior make-up artist bij MAC Cosmetics, blijven je mascara, lippenstift en fond de teint wel een hele dag mooi zitten.
  [naar artikel]
 36. Voedselagentschap geeft tips om op gezonde manier te barbecueën: “Ontdooi niet in de zon” (23/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) komt dinsdag met een reeks tips in verband met voedselbereiding tijdens de hittegolf. Want overal te lande worden dezer dagen de barbecuestellen buiten gehaald om voedsel in open lucht te bereiden. Dat vergt echter bepaalde maatregelen om ziektes te voorkomen.
  [naar artikel]
 37. Voedselagentschap geeft tips om op gezonde manier te barbecueën: “Ontdooi niet in de zon” (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) komt dinsdag met een reeks tips in verband met voedselbereiding tijdens de hittegolf. Want overal te lande worden dezer dagen de barbecuestellen buiten gehaald om voedsel in open lucht te bereiden. Dat vergt echter bepaalde maatregelen om ziektes te voorkomen.
  [naar artikel]
 38. Wat moet je doen om een inbraak te voorkomen? Beveiligingsbedrijf legt het uit (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn opnieuw meer inbraken bij mensen thuis, zelfs een beetje meer dan de periode voor corona. Dat zegt beveiligingsbedrijf G4S bij HLN LIVE. Ze geven ook enkele tips over wat je moet doen om een inbraak te voorkomen. Bekijk hierboven het gesprek.
  [naar artikel]
 39. ZO ZIT DAT. Waarom ook jij je baby op de achterbank kan vergeten en hoe je dat kan voorkomen (23/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Iedereen beweert bij hoog en laag dat het hen nooit zou overkomen: je eigen baby vergeten in de auto op de achterbank. Onderzoek wijst nochtans uit dat het wél iedereen kan overkomen en dat het bijna altijd om een ongeluk gaat. Hier zijn wat tips om te voorkomen dat het jou overkomt.
  [naar artikel]
 40. Zo houd je het fris en goedkoop tegelijk: tips om zuinig om te springen met je airco (14/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Met temperaturen van dertig graden zijn we massaal op zoek naar verkoeling. Maar met stijgende energieprijzen doet zelfs het gebruik van de airconditioning ons zweten. Om te voorkomen dat je achterblijft met een torenhoge factuur, geven wij alvast enkele tips om zuinig om te springen met de airconditioning.
  [naar artikel]
 41. Zo houd je het fris en goedkoop tegelijk: tips om zuinig om te springen met je airco (12/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met temperaturen van dertig graden zijn we massaal op zoek naar verkoeling. Maar met stijgende energieprijzen doet zelfs het gebruik van de airconditioning ons zweten. Om te voorkomen dat je achterblijft met een torenhoge factuur, geven wij alvast enkele tips om zuinig om te springen met de airconditioning.
  [naar artikel]
 42. ‘Meng geen bleekwater met ontkalker in wc’: 5 tips van toxicoloog om vergiftiging in huis te voorkomen (25/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Hoe vind je een goede jeans en wat draag je aan de schoolpoort? Jani Kazaltzis geeft tips (11/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse stylist Jani Kazaltzis kent wat van combineren. Of je nu een korset wil dragen of je aan witte laarsjes zal wagen: waar een wil is, is een stijlvolle weg. Vanuit zijn ervaring heeft hij in zijn boek ‘Wat zou Jani zeggen’ tips verzameld om modeblunders te voorkomen. Wij zetten er hieronder alvast zes op een rij.
  [naar artikel]
 44. Voedselagentschap geeft tips om op gezonde manier te barbecueën: “Ontdooi niet in de zon” (10/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) komt dinsdag met een reeks tips in verband met voedselbereiding tijdens de hittegolf. Want overal te lande worden dezer dagen de barbecuestellen buiten gehaald om voedsel in open lucht te bereiden. Dat vergt echter bepaalde maatregelen om ziektes te voorkomen.
  [naar artikel]
 45. "Je hebt kijken en kijken kijken": 10 tips om ongevallen met motors te vermijden (31/03/2019 - VRT NWS)
  De lente hangt in de lucht en steeds meer motorrijders halen hun stalen ros van stal. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde waarschuwt daarom automobilisten om goed uit te kijken voor motorrijders, al werkt het natuurlijk in twee richtingen. Hieronder 10 tips om ongelukken te voorkomen.
  [naar artikel]
 46. Tien tips om griep te voorkomen of niet verder te verspreiden (08/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Griepcomissaris Marc Van Ranst waarschuwt: “Vanaf vandaag verspreiden we de griep. Over drie weken kan één op de tien Vlamingen besmet zijn.”Geen handen geven en niet kussen, voorkomt dat je ziek wordt of de griep verspreidt. Maar kent u deze tips?
  [naar artikel]
 47. Tien tips om griep te voorkomen of niet verder te verspreiden (08/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Griepcomissaris Marc Van Ranst waarschuwt: “Vanaf vandaag verspreiden we de griep. Over drie weken kan één op de tien Vlamingen besmet zijn.”Geen handen geven en niet kussen, voorkomt dat je ziek wordt of de griep verspreidt. Maar kent u deze tips?
  [naar artikel]
 48. Tien tips om griep te voorkomen of niet verder te verspreiden (08/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Griepcomissaris Marc Van Ranst waarschuwt: “Vanaf vandaag verspreiden we de griep. Over drie weken kan één op de tien Vlamingen besmet zijn.”Geen handen geven en niet kussen, voorkomt dat je ziek wordt of de griep verspreidt. Maar kent u deze tips?
  [naar artikel]
 49. Waterbedrijven krijgen meer meldingen van waterlekken nu het dooit: met deze tips kan je waterschade voorkomen (20/12/2022 - VRT NWS)
  Nu de temperaturen boven het vriespunt klimmen, krijgen waterbedrijven in Vlaanderen meer meldingen over waterlekken en kapotte watermeters. Wat doe je eraan? De koepelorganisatie van de Vlaamse waterbedrijven AquaFlanders geeft enkele tips.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy