Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Gezond duo: asperges en zalm en papillot

25/04/2017 - 10:16
"Het aspergeseizoen viert hoogtij. Vergeet à la flamande en maak eens een papillot van groene en witte asperges mét zalm en courgette. Heerlijk gezond en lekker op de BBQ."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Verrassend: ovengebakken zalm met korstje van feta (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zalm is gemakkelijk te bereiden én past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Bij een frisse salade wordt deze zalm met fetakaas een [naar artikel]


2. Waarom asperges niet alleen lekker, maar ook gezond zijn (tip: ze verhelpen je kater) (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]


3. Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: “Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]


4. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


5. Zalm niet langer zo gezond als gedacht (08/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm. [naar artikel]


6. Zalm uit kwekerijen: niet zo gezond als een vis. ‘Vaak is het een vuile smeerlapperij’ (23/03/2021 - De Morgen)

Volgens dierenrechtenorganisatie Gaia denkt u beter twee keer na voor u zalm uit een Schotse kwekerij koopt. Undercoverbeelden tonen grote problemen op vlak van dierenwelzijn en milieu. Wat is daarvan aan? [naar artikel]


7. Waarom asperges nu zo duur zijn (04/04/2018 - VRT NWS)

Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]


8. Waarom we zo van asperges houden (16/04/2019 - VRT NWS)

De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]


9. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


10. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


11. Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]


12. Waarom diepvriesfrieten gezonder zijn dan eitjes en zalm (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Diepvriesfrieten scoren een A, gerookte zalm maar een D. Cola Light haalt een B en is dus net zo “gezond” als een eitje (ook B). En pintjes tellen ze niet mee. De ‘Nutri-score’ die minister Maggie De Block (Open VLD) met een grote campagne officieel heeft gelanceerd, maakt rare sprongen. Is het dan wel nuttig? “Ja, want het doet u gezondere producten kopen”, zeggen experts. [naar artikel]


13. "Asperges houden nu van alles waar de mensen niet van houden" en andere dingen die je moet weten aan het begin van het aspergeseizoen (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]


14. Voedingsreeks | Zalm gekweekt met soldatenvliegen (24/04/2018 - De Tijd)

01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]


15. Zijn asperges echt goed voor de potentie? (28/05/2019 - De Morgen)

Aan asperges worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Klopt dat wel? [naar artikel]


16. Waarom diepvriesfrieten gezonder zijn dan eitjes en zalm. Toch als we Maggie De Block mogen geloven (03/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Diepvriesfrieten scoren een A, gerookte zalm maar een D. Cola Light haalt een B en is dus net zo “gezond” als een eitje (ook B). En pintjes tellen ze niet mee. De ‘Nutri-score’ die minister Maggie De Block (Open VLD) met een grote campagne officieel heeft gelanceerd, maakt rare sprongen. Is het dan wel nuttig? “Ja, want het doet u gezondere producten kopen”, zeggen experts. [naar artikel]


17. Asperges (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]


18. Daarom zijn er dit jaar al zo vroeg asperges (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]


19. Wat stop je best in de barbecue? Expert legt uit wat het verschil is tussen goede en slechte houtskool (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]


20. Daar is het witte goud weer: bij deze Limburgse boeren koop je asperges recht van het veld (29/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]


21. Zonnige salade van pasta en asperges (25/05/2017 - De Morgen)

Gezond, fris en heerlijk. Deze zomerse pastasalade kan perfect als lunch maar is ook ideaal als sidedish bij de barbecue. [naar artikel]


22. Atlantische zalm krijgt er een soortgenoot bij: er zwemt nu ook bultrugzalm in de Maas (30/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er zwemmen twee soorten zalm in de Maas. Naast de inheemse, opnieuw uitgezette Atlantische zalm zijn er nu ook sporen van een neef: de Amerikaanse bultrugzalm, bekend van documentaires. Modern eDNA-onderzoek heeft de vis gedetecteerd. [naar artikel]


23. Donderdag veggiedag: sushi met asperges (10/05/2017 - De Morgen)

Geen fan van rauwe vis? Hoeft ook niet. Maak je sushi met groene asperges, wortels en avocado. Veggielicious! [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!