De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De voordelen van ashwagandha

Gezond.be

27/08/2023 - 06:19

Ashwagandha is een geneeskrachtig kruid met een lange geschiedenis. Het is een van de belangrijkste kruiden in Ayurveda, een oude studie van natuurlijke genezing die al meer dan 6.000 jaar wordt beoefend in India. Maar waarom is ashwagandha zo goed voor onze gezondheid en wat zijn de risico’s? Apotheker Dirk Christiaen van Metis Supplements geeft duiding. […] Het bericht De voordelen van ashwagandha verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Smeer jij al gember, CBD of ginseng? Adaptogenen in skincare zijn hip: dit zijn de populairste en hun (vermoedelijke) voordelen (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Reishi. Manuka. Ashwagandha. Het exotische trio behoort tot de befaamde adaptogenen: planten en kruiden die voor ons lichaam een helende werking...
  [naar artikel]
 2. Ashwagandha: hip op TikTok, maar hoe geneeskrachtig is het echt? (11/08/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Populair op TikTok, maar werkt ashwagandha, het supplement dat stress zou verlichten, echt? (11/08/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Van ashwagandha tot reishi: deze beauty-ingrediënten zijn aan een opmars bezig (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onze huidverzorging staat op het punt een serieuze wellnessrevisie te krijgen. We hebben de gezondheidsvoordelen van adaptogenen, planten,...
  [naar artikel]
 5. Autisme op de werkvloer kan veel voordelen hebben (14/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Autisme op kantoor: het is een vat vol vooroordelen. Wat als we die vooroordelen nu eens ombuigen tot voordelen? En mensen op het spectrum een kans geven om zichzelf en hun unieke talenten uit te spelen? Veel Vlaamse werkvloeren bewijzen dat het gewoon kan, zonder drastische aanpassingen. We schotelen je drie onmiskenbare voordelen voor.
  [naar artikel]
 6. De voordelen van een online apotheek ten opzichte van een fysieke apotheek! (12/04/2023 - Gezond.be)
  Geschreven met branded content van Farmaline.be. Een online apotheek is een website waar medicijnen en gezondheidsproducten kunnen worden besteld, welke vervolgens bij jou thuis geleverd worden. Het concept van online apotheken wint aan populariteit vanwege de vele voordelen die het biedt ten opzichte van een fysieke apotheek. Ben jij nu benieuwd naar deze voordelen? Lees […] Het bericht De voordelen van een online apotheek ten opzichte van een fysieke apotheek! verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 7. Een job in de zorg: dit zijn de voordelen (30/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is een job in de zorgsector iets voor jou? Ook al is de job zeker niet altijd rozengeur en maneschijn, misschien kunnen deze zeven voordelen je...
  [naar artikel]
 8. 7 belangrijke voordelen aan een job in de zorg (30/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is een job in de zorgsector iets voor jou? Ook al is de job zeker niet altijd rozengeur en maneschijn, misschien kunnen deze zeven voordelen je...
  [naar artikel]
 9. Ontdek 4 voordelen van een job als ingenieur (21/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ingenieur, het is nog steeds een job met veel aanzien en verantwoordelijkheid. Maar er is meer dan dat. Wij zetten 4 andere voordelen van een job...
  [naar artikel]
 10. De Block wil niet raken aan RSZ-voordelen sportclubs (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanochtend zakken minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) af naar de Kamer voor een gedachtewisseling over de fiscale en RSZ-voordelen voor sportclubs. In dat kader gingen Marc Coucke en Pierre François van de Pro League vorige week al hun zegje doen. Zowel CD&V als SP.A heeft een wetsvoorstel ingediend om deze voordelen te herbekijken.
  [naar artikel]
 11. Maaltijdcheques, gsm of bedrijfswagen: kan je onderhandelen over extralegale voordelen? (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze lonen zijn in 2021 niet gestegen, zo bleek uit het Salariskompas. Wel krijgen werknemers steeds meer extralegale voordelen. Dat is weinig verrassend, omdat dit zowel voor werkgever als werknemer interessant kan zijn. Welke extralegale voordelen duiken daarbij het vaakst op? En zijn ze voor iedereen in het bedrijf gelijk? Jobat.be gaat dieper op deze vragen in.
  [naar artikel]
 12. Hoe fiscaal voordelig zijn extralegale voordelen? “Maaltijdcheques zijn maar onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld van belastingen” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor heel wat werknemers bieden extralegale voordelen een extraatje bovenop het loon. Maar is dat altijd wel zo voordelig? Onze geldexpert Michel Maus geeft een overzicht van de belangrijkste extralegale voordelen en legt uit hoe je er fiscaal voordeel uithaalt.
  [naar artikel]
 13. Hoe haal je fiscaal voordeel uit extralegale voordelen? “Als je je fiets minstens deels gebruikt voor woon-werkverkeer, dan is dat voordeel niet belastbaar” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor heel wat werknemers bieden extralegale voordelen een extraatje bovenop het loon. Maar is dat altijd wel zo voordelig? Onze geldexpert Michel Maus geeft een overzicht van de belangrijkste extralegale voordelen en legt uit hoe je er fiscaal voordeel uit haalt.
  [naar artikel]
 14. Welke extralegale voordelen krijg je als ingenieur? (26/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ingenieurs krijgen niet altijd de extralegale voordelen die ze ook echt willen. Dat blijkt uit de jongste Salarisenquête van ie-net...
  [naar artikel]
 15. De voordelen van mensen die belachelijk knap zijn (15/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De voordelen van mensen die belachelijk knap zijn Iedereen houdt van aantrekkelijke mensen. Dat is de reden waarom je in reclames enkel mooie mensen ziet en waarom aantrekkelijke mensen 10 tot 15 procent meer verdienen dan iemand met een gemiddeld voorkomen. Aantrekkelijke mensen hebben volgens Alex Mayassi van Priceonomics zelfs zo veel voordelen dat hij zich afvraagt waarom er in de V.S. geen […] Lees dit artikel: De voordelen van mensen die belachelijk knap zijn
  [naar artikel]
 16. Vijf voordelen van weekendwerk (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Moeten werken in het weekend, het hoeft niet altijd nadelig te zijn. Weekendwerk heeft immers enkele specifieke voordelen die jou misschien wel
  [naar artikel]
 17. Psycholoog Maarten Vansteenkiste: “Koppel geen externe voordelen aan vaccinatie” (15/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is belangrijk om geen externe voordelen te koppelen aan de keuze om gevaccineerd te worden. Dat zegt UGent-psycholoog Maarten Vansteenkiste, die pleit voor een motiverende campagne. "Je laten vaccineren is een daad van solidariteit. Indien je daar externe voordelen tegenover plaatst, zoals een belastingvoordeel of een vaccinatiepaspoort, riskeer je het vrijwillig engagement te ondergraven.”
  [naar artikel]
 18. Meer maaltijdcheques of een bedrijfswagen: kan je onderhandelen over meer extralegale voordelen? (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze lonen zijn in 2021 niet gestegen, dat blijkt uit het Salariskompas. Wel krijgen werknemers steeds meer extralegale voordelen. Dat is weinig verrassend, omdat dit zowel voor werkgever als werknemer interessant kan zijn. Welke extralegale voordelen duiken daarbij het vaakst op? En zijn ze voor iedereen in het bedrijf gelijk? Jobat.be gaat dieper op deze vragen in.
  [naar artikel]
 19. ‘Anti-allergiemiddelen halen voordelen uit lichaamsbeweging’ (27/04/2021 - Express)
  Dat hardlopen onze conditie verbetert, wisten we al. Maar wie antihistaminica tegen hooikoorts slikt voor het sporten, zal hier waarschijnlijk minder de vruchten van plukken, zo blijkt uit onderzoek.  Wetenschappers van de Universiteit Gent en de Universiteit van Kopenhagen hebben ontdekt dat de geneesmiddelen die mensen nemen tegen allergieën ook enkele van de voordelen van […] Lees dit artikel: ‘Anti-allergiemiddelen halen voordelen uit lichaamsbeweging’
  [naar artikel]
 20. Sap voor de gezondheid: de voordelen van een sapkuur (05/01/2023 - Gezond.be)
  Sappen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een geweldige manier om de essentiële vitaminen en mineralen binnen te krijgen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Als een gezond alternatief voor bewerkte en suikerhoudende dranken kan het drinken van sappen een groot aantal voordelen bieden, van een energieboost tot een betere […] Het bericht Sap voor de gezondheid: de voordelen van een sapkuur verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 21. Zeven voordelen van een online fondsenbank (26/09/2018 - De Tijd)
  07:05 België telt vier banken die u online een ruim aanbod in beleggingsfondsen geven. De voordelen van internetbeleggen kan je samenvatten in twee grote blokken: veel keuze en weinig kosten.
  [naar artikel]
 22. Expert over extralegale voordelen: "Bedrijfswagen is leuk, maar je koopt er geen brood mee als je met pensioen bent” (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Extralegale voordelen zijn een cruciaal onderdeel van je loonpakket. Je ziet ze dan ook beter niet over het hoofd bij je loonsonderhandelingen....
  [naar artikel]
 23. De handige voordelen van een tankkaart (08/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De handige voordelen van een tankkaart Geschreven met input van Travelcard Stelt u zich eens voor, geen betaalpas nodig, geen bonnen bewaren en altijd een gunstige benzineprijs. Wel maandelijks een overzicht, achteraf betalen en de mogelijkheid om ook de autowasstraat en tol af te rekenen. Dat is allemaal mogelijk met de tankkaart. En voor de elektrische auto is er de laadkaart […] Lees dit artikel: De handige voordelen van een tankkaart
  [naar artikel]
 24. Twee zinnen zorgen voor onrust: nieuwe regering belooft RSZ-voordelen in het voetbal aan te pakken (01/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als we het regeer­akkoord mogen geloven, zal de politiek definitief snoeien in de (para)fiscale voordelen van profsporters. Vooral het voetbal, dat...
  [naar artikel]
 25. Dit zijn de voordelen van een job in de haven (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je werkzoekend, bekijk dan zeker de jobs in onze havens. De diversiteit is maar één van de voordelen van werken in de haven.
  [naar artikel]
 26. Ontdek de voordelen van een job in de haven (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je werkzoekend, bekijk dan zeker de jobs in onze havens. De diversiteit is maar één van de voordelen van werken in de haven.
  [naar artikel]
 27. Dit zijn de populairste extralegale voordelen in Vlaanderen (23/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de meeste werknemers zijn extralegale voordelen niet meer weg te denken uit het salarispakket, zo blijkt opnieuw uit de cijfers van het...
  [naar artikel]
 28. Telecomoperatoren verlengen commerciële voordelen tot en met 3 mei (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende telecomoperatoren verlengen tot en met 3 mei de commerciële voordelen die ze eerder in het leven riepen vanwege de coronacrisis.
  [naar artikel]
 29. 35 vakantiedagen, echt?! Ontdek de voordelen per sector (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een riant loon of een groot aantal vakantiedagen: iedereen heeft zo zijn favoriete voordeel. Wat die voordelen precies zijn, dat is vaak
  [naar artikel]
 30. Kan je onderhandelen over aanvullende extralegale voordelen? “Niet gangbaar, maar er zijn wél mogelijkheden” (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze lonen zijn in 2021 niet gestegen, dat blijkt uit het Salariskompas. Wel krijgen werknemers steeds meer extralegale voordelen. Dat is weinig verrassend, omdat dit zowel voor werkgever als werknemer interessant kan zijn. Welke extralegale voordelen duiken daarbij het vaakst op? En zijn ze voor iedereen in het bedrijf gelijk? Jobat.be gaat dieper op deze vragen in.
  [naar artikel]
 31. Telecomoperatoren verlengen commerciële voordelen tot 3 mei (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende telecomoperatoren verlengen tot en met 3 mei de commerciële voordelen die ze eerder invoerden omwille van de coronacrisis.
  [naar artikel]
 32. Je loon laten stijgen zonder verhoging van je brutoloon? Deze voordelen leveren honderden euro's per jaar op (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Welke voordelen je hebt naast je loon hangt af van je functie, de afspraken binnen de sector en je werkgever. Wat wel vaststaat, is dat er steeds...
  [naar artikel]
 33. Heeft het echt zoveel voordelen, die donkere modus in de avonduren? (04/11/2019 - De Morgen)
  Ook Apple en Google hebben hun software uitgerust met de dark mode, waarbij het scherm donker kleurt in de avonduren. Dat zou vele voordelen bieden. Drie claims onderzocht.
  [naar artikel]
 34. Extralegale voordelen: het kan ook anders (23/12/2016 - Knack)
  Wie denkt aan extralegale voordelen, denkt automatisch aan klassiekers zoals maaltijdcheques, een hospitalisatieplan en een groepsverzekering. Toch zijn er heel wat andere interessante mogelijkheden. Wij kozen er vijf uit.
  [naar artikel]
 35. 35 vakantiedagen, echt?! Deze sectoren bieden de meeste voordelen (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een riant loon of een groot aantal vakantiedagen: iedereen heeft zo zijn favoriete voordeel. Wat die voordelen precies zijn, dat is vaak
  [naar artikel]
 36. 'Deel sociale voordelen vaker uit op basis van inkomen' (18/11/2020 - De Tijd)
  18:23 Sociale voordelen worden nog te vaak uitgedeeld op basis van het statuut van de begunstigde, vindt Vlaams Parlementslid Tom Ongena. 'Om de werkgelegenheidsgraad op te trekken is het cruciaal dat we di...
  [naar artikel]
 37. Bedrijfsleiders willen extralegale voordelen inruilen voor lagere loonlasten (07/10/2020 - Express)
  Belgische bedrijfsleiders zijn allerminst tevreden over de huidige loonfiscaliteit. Ze willen dat er gesnoeid wordt in de vele extralegale voordelen,... The post Bedrijfsleiders willen extralegale voordelen inruilen voor lagere loonlasten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. De makkelijkste manier om langer te leven: 10 voordelen van wandelen (28/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De makkelijkste manier om langer te leven: 10 voordelen van wandelen 1. Het verlengt je leven De gemakkelijkste manier om langer te leven is meer wandelen! Één minuut wandelen kan je leven met anderhalve tot twee minuten verlengen. Hier zijn tien voordelen van regelmatige wandelingen: Minstens één uur per dag wandelen verhoogt je levensverwachting, blijkt uit een Japanse studie uit 2011. Deze auteurs beweren dat meer wandelen […] Lees dit artikel: De makkelijkste manier om langer te leven: 10 voordelen van wandelen
  [naar artikel]
 39. DISCUSSIE. Belg betaalt jaarlijks 550 euro voor medicatie: té veel voordelen voor farma-industrie? (28/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Elke Belg betaalt, rechtstreeks en onrechtstreeks, per jaar 550 euro aan medicatie. Rechtstreeks aan de apotheker, maar via het riziv ook aan de farma-industrie die er haar onderzoeken mee financiert. Krijgt deze sector té veel voordelen? Of is het net belangrijk dat fiscale voordelen worden gecreëerd voor nieuwe geneesmiddelen?
  [naar artikel]
 40. Ivo Belet (CD&V): "Draagvlak fiscale voordelen profclubs dreigt onhoudbaar te worden" (10/10/2018 - VRT NWS)
  Europees Parlementslid Ivo Belet (CD&V) vindt dat de Pro League in actie moet komen om matchfixen en witwaspraktijken in het voetbal aan te pakken. Zoniet dreigt het politieke draagvlak onhoudbaar te worden voor fiscale voordelen voor de profclubs. Die fiscale voordelen zijn toegekend omdat clubs zich onder meer bezighouden met jeugdopleiding.
  [naar artikel]
 41. Bedrijven benutten niet-financiële voordelen voor werknemers nog altijd onvoldoende (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische werknemers hechten veel belang aan niet-financiële voordelen, zoals flexibiliteit en het optimaliseren van de werk-privébalans, maar...
  [naar artikel]
 42. "Met twee kinderen ten laste en een gemiddeld inkomen betaal je hierdoor bijna 2.000 euro minder": welke fiscale voordelen krijg je als je kinderen hebt? (16/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Een kind kost een huis’, klinkt het cliché. Maar een kind levert ook toelages en fiscale voordelen op. “Alleen blijken veel mensen niet goed op de hoogte te zijn of denken ze onterecht dat ze er geen recht op hebben”, zegt fiscaal expert Michel Maus. Hij licht de voordelen toe, somt op hoeveel ze bedragen en waarschuwt voor dure misverstanden.
  [naar artikel]
 43. 5 voordelen als je geen alcohol drinkt: geen kater (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag de laatste dag van Tournée Minérale. Een leven zonder alcohol heeft wel een aantal voordelen. Misschien toch verder doen?
  [naar artikel]
 44. INTERNATIONAL YOGA DAG De voordelen van yoga + 3 oefeningen voor beginners (21/06/2023 - Gezond.be)
  Vandaag zijn we helemaal zen. Geef jezelf een momentje, haal diep adem en word je bewust van jelichaam en je geest. Yoga- en lifestyle coach Goedele Leyssen legt uit wat de voordelen van yogazijn en tipt drie oefeningen die ideaal zijn voor beginners. ‘In de ochtend kan yoga je opwarmen voor de dag. Je doet […] Het bericht INTERNATIONAL YOGA DAG De voordelen van yoga + 3 oefeningen voor beginners verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 45. Sociale voordelen voetbal: 'De Block negeert gemaakte afspraken' (26/11/2018 - Knack)
  De manier waarop minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) heeft aangekondigd dat ze de sociale voordelen van clubs en spelers wil aanpakken, is niet naar de zin van de spelersvakbond ACV Sporta.
  [naar artikel]
 46. Dit zijn de voordelen die ingenieurs écht willen (26/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ingenieurs krijgen niet altijd de extralegale voordelen die ze ook echt willen. Dat blijkt uit de jongste Salarisenquête van ie-net...
  [naar artikel]
 47. Waarom je maar beter je ziekenfonds vergelijkt: "Voordelen kunnen enorm verschillen” (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een vergelijking van ziekenfondsen loont, want zowel de premies als de voordelen kunnen sterk verschillen. Overstappen naar een ander ziekenfonds...
  [naar artikel]
 48. De voordelen van een reboundrelatie: 'Het kan dienen als "reality check"' (25/10/2019 - Knack)
  Wie gedumpt wordt, of zelf een punt zet achter een relatie, gaat het best enkele maanden door de woestijn. Tenminste: dat is het gangbare advies. Maar uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een zogenaamde 'reboundrelatie' ook voordelen heeft.
  [naar artikel]
 49. De voordelen van de regen: “De planten kunnen nu een buffertje aanleggen voor de zomer” (10/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het zonnige weer laat voorlopig op zich wachten. Terwijl velen snakken naar de zon, kleuren de tuinen mooi groen en zijn de grondwaterstanden hoog. De vele regen heeft dus ook heel wat voordelen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy