De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De belangrijkste voedingsstoffen voor een gezonde huid

Gezond.be

31/08/2023 - 05:30

Voeding kan een groot verschil maken voor de gezondheid van de huid. Eigenlijk best logisch, aangezien de huid het grootste orgaan is, dat na de lever de belangrijkste route vormt voor de afvoer van afval- en gifstoffen. Allerlei huidproblemen, zoals acné, uitslag, eczeem, een vette of droge huid, vroegtijdige huidveroudering, rosacea en roodheid kunnen wijzen op het feit […] Het bericht De belangrijkste voedingsstoffen voor een gezonde huid verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 8 gezonde voedingsgewoontes voor een gezonde en stralende huid (03/08/2023 - Gezond.be)
  Goede voeding kan voor iedereen verschillend zijn. Het is belangrijk om zowel je darmen, je immuunsysteem en je brein zo gezond mogelijk te houden. Ook je huid wordt beïnvloed door wat je eet. Huidtherapeut Karoline Van de Mergel geeft acht voedingstips voor een gezonde en stralende huid. Met een eigen skincare clinic in Oostende, een […] Het bericht 8 gezonde voedingsgewoontes voor een gezonde en stralende huid verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 2. De hydraterende kracht van hyaluronzuur (20/04/2023 - Gezond.be)
  Een gehydrateerde huid is een gezonde, stralende huid. Wanneer je huid er gezond uitziet, krijg je automatisch een boost van zelfvertrouwen. Hyaluronzuur is een stof met sterke hydraterende eigenschappen, en dus de ideale partner in crime voor een gehydrateerde en stralende huid. Dehydratatie Als de huidbarrière beschadigd is, kan het water in de huid sneller […] Het bericht De hydraterende kracht van hyaluronzuur verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 3. 9 geboden voor een gezonde en stralende huid (12/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ouder dan dertig? Dan heb je wellicht al fijne lijntjes en rimpels op je gezicht. Wist je dat je zelf heel wat kan doen voor een gezonde en...
  [naar artikel]
 4. Highlighten als een pro: zo krijg jij die gezonde glow (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Make-uptrends komen en gaan, maar een gezonde en glanzende huid zal altijd in de mode zijn. Een highlighter is daarbij jouw ideale partner in...
  [naar artikel]
 5. 5 dingen die vrouwen met een prachtige huid elke dag doen (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook jaloers op vrouwen die altijd een stralende, gezonde huid lijken te hebben? De meesten onder hen blijken er dezelfde gewoontes op na te houden....
  [naar artikel]
 6. Hoe verzorg je je gezicht het best? En vanaf wanneer moet je smeren tegen rimpels? Tips die écht werken voor een stralende huid (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de winkel vind je honderden schoonheidsproducten die je een gezonde huid beloven, maar daarom pik je er nog niet dé middeltjes uit die bij je huidtype passen. Er is trouwens meer nodig dan een crème, serum of maskertje. Volgens schoonheidsspecialiste en diëtiste Caroline Thilemans heeft ook je levensstijl heeft een grote impact. Zij bundelde al haar kennis, aangevuld met tips van dermatologe Kim Lapiere, in het nieuwe boek: ‘Mijn huid: alles over de verzorging die je huid doet stralen.’
  [naar artikel]
 7. Glow with the flow (13/04/2019 - De Morgen)
  De heilige graal in de beauty is tegenwoordig een perfect natuurlijke huid. Essentieel is een gezonde glow. Die krijg je eerst en vooral door een gezonde voeding en voldoende water, maar ook deze producten kunnen je een duwtje in de rug geven.
  [naar artikel]
 8. NINA trakteert: win een verwenpakket voor je huid van Biotherm (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een zachte gezonde huid, daar droomt iedereen van. En tijdens de herfst en winter verdient je velletje net iets extra om het goed te beschermen. Wij hebben goed nieuws, want we mogen drie verzorgingspakketten weggeven van Biotherm.
  [naar artikel]
 9. Een fruityoghurtje & 5 andere ontbijten die meer suiker bevatten dan een snoepreep (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een gezond ontbijt betekent meteen ook een gezonde start van de dag. Je krijgt meteen al je voedingsstoffen binnen en je hebt genoeg energie om
  [naar artikel]
 10. Crevits lanceert charter voor gezonde, evenwichtige en duurzame schoolmaaltijden (30/04/2019 - Knack)
  Vlaamse partners uit het onderwijs en de voedingsindustrie hebben dinsdag een charter ondertekend voor gezonde, evenwichtige en duurzame schoolmaaltijden. Het kwam er op vraag van maaltijdleveranciers, die vinden dat scholen zich nog te vaak niet bewust zijn van de belangrijkste criteria bij het samenstellen van gezonde en duurzame maaltijden.
  [naar artikel]
 11. Daarom mag je nooit de velletjes van je verbrande huid plukken (27/08/2019 - Metro)
  Voor september komt aankloppen, worden we nog eens getrakteerd op zomerse temperaturen. Een stralende zon is fijn, maar als je je niet goed beschermd, zit je voor je het weet met een verbrande huid. Na een tijdje begint die rode huid te vervellen en is het heel aanlokkelijk om de stukjes huid zelf van je schouders of rug te plukken. Dat mag je echter in geen geval doen. Vervellen is een natuurlijke reactie van je lichaam. Je stoot de beschadigde huid af en maakt weer plaats voor een nieuwe. Dit proces kan verschillende dagen in beslag nemen, maar je kan er helaas niets aan doen. Je verbrande huid heeft immers tijd nodig om te genezen. Als je de velletjes te vroeg lostrekt, heb je een grotere kans op littekens. Je trekt immers het weefsel van je gezonde huid mee. Wat kan je dan wel doen tegen een zonverbrande huid? Hydrateer je velletje ten eerste grondig. Een crème op basis van aloë vera is erg voedend. Drink daarnaast voldoende water. Zo hydrateer je je huid vanbinnenuit. En vooral, blijf in de schaduw! Je verbrande huid mog niet nog eens blootgesteld worden aan een felle zon. Lees ook : IN BEELD. Dit hotel op de Malediven verrast bezoekers met unieke slaapplek Het bericht Daarom mag je nooit de velletjes van je verbrande huid plukken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Beauty na de 30: 6 tips om je huid stralend te houden (23/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wijsheid komt met de jaren - maar de conditie van onze huid, die neemt af. Wanneer je dertig wordt, begint je huid zichtbaar te verouderen. Je huid...
  [naar artikel]
 13. Dit zijn de (zeldzame) gezonde eetgelegenheden op de pukkelpopweide: “Na drie dagen friet snak ik naar wat vitaminen” (21/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Barstende koppijn, verkrampte spieren, geruïneerde smaakpapillen of een uitgedroogde huid? Hoog tijd voor een gezonde - zeldzame - maaltijd of snack op de vierde dag van Pukkelpop. Bij deze drie adresjes moet je zijn!
  [naar artikel]
 14. Scalpcare is de nieuwe skincare: tips voor een gezonde hoofdhuid (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Van speciale shampoos tot scrubs en allerlei tools voor een hoofdmassage: beautymerken zetten steeds meer in op de verzorging van je hoofdhuid. Want scalpcare zou weleens de nieuwe skincare kunnen worden. Wat heb je écht nodig voor een gezonde huid onder je haardos? En wat doen die middeltjes precies? Twee experts aan het woord.
  [naar artikel]
 15. "Bron van gevarieerde voedingsstoffen”: regioregering Madrid verdedigt contract met pizzaketen voor voedselbedeling aan kwetsbare kinderen (08/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “De pizza is een van de oudste producten uit het Mediterraanse dieet, en is een bron van gevarieerde voedingsstoffen.” Met dat argument heeft de...
  [naar artikel]
 16. Naar een piekfijn gazon in zes stappen: van maaien over bemesten tot onkruidbestrijding (15/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen met een tuin droomt van een prachtige, groene grasmat. Maar die krijg je niet vanzelf. Dankzij een gezonde bodem, de juiste voedingsstoffen en regelmatige maaibeurten hou je je gazon in vorm. Bouwsite Livios deelt ook nog een paar extra verzorgingstrucjes.
  [naar artikel]
 17. Leerlingen Don Bosco Helchteren onderzoeken voedingsstoffen in ons voedsel (25/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de les natuurwetenschappen onderzochten de eerstejaars van Don Bosco Helchteren welke voedingsstoffen in ons voedsel zitten.
  [naar artikel]
 18. Hallo, gezonde huid. Dankzij een virtuele analyse vind je de perfecte verzorgingsroutine op maat (30/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Serum, dagcrème, nachtcrème, oogcrème, gezichtsbalsem, masker... Producten voor gezichtsverzorging zijn er in overvloed. Dat maakt het moeilijk om te weten wat je exact nodig hebt. Enter: virtuele huidanalyses. Je hoeft enkel een selfie te maken en artificiële intelligentie vertelt je wat de precieze noden zijn van jouw huid, en hoe je kan vermijden dat die er verouderd of onzuiver uitziet.
  [naar artikel]
 19. Winterse temperaturen zorgen voor een drogere huid en meer rimpels. Cosmetisch dermatoloog geef tips: “De lucht in huis speelt ook een grote rol” (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De temperaturen nemen een duik en dat merk je misschien wel aan je huid. ’s Winters vecht die niet alleen tegen de buitenkou, ook binnen wordt de lucht een stuk droger. “En dat zorgt voor rimpels, droogtelijntjes, meer puistjes en een huid die sneller stukgaat”, zegt cosmetisch dermatologe Jetske Ultee. Onze beautyredactrice Sophie zet de belangrijkste producten en tips op een rij waarmee je je huid tegen de kou kan beschermen, en hoe je ervoor zorgt dat aandoeningen als eczeem of psoriasis niet verergeren. “Hyaluronzuur houdt heel goed vocht vast.”
  [naar artikel]
 20. Drinken we binnenkort koffie met een beetje broccoli erin? (16/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Australië hebben ze een oplossing gevonden om mensen die te weinig groenten eten meer gezonde voedingsstoffen te laten opnemen. De National Science Agency heeft in samenwerking met the Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) een poeder op basis van broccoli samengesteld dat je zo in je koffie kunt gieten.
  [naar artikel]
 21. Drinken we binnenkort koffie met een beetje broccoli erin? (16/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Australië hebben ze een oplossing gevonden om mensen die te weinig groenten eten meer gezonde voedingsstoffen te laten opnemen. De National Science Agency heeft in samenwerking met the Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) een poeder op basis van broccoli samengesteld dat je zo in je koffie kunt gieten.
  [naar artikel]
 22. Rook van bosbranden in Afrika bemest het Amazonewoud en de oceanen (01/08/2019 - VRT NWS)
  Rook van branden in Afrika is mogelijk de belangrijkste bron voor het Amazonewoud, de tropische Atlantische Oceaan en de zuidelijke oceanen, van fosfor, een belangrijke voedingsstof die werkt als een meststof. Tot nu toe dacht men dat stof uit de Sahara de belangrijkste bron daarvan was, maar een nieuwe studie stelt nu dat voedingsstoffen in aerosollen massaal door de wind worden meegevoerd en afgezet worden in de oceaan en op het land, waar ze de groei stimuleren van plantaardig plankton en planten. Dat leidt tot het vastleggen van atmosferische CO2.
  [naar artikel]
 23. Van gebarsten lippen tot droge benen: tips van 3 experts om je huid lenteklaar te maken. “Vermijd scrubs” (05/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na de winter is onze teint dof en vaal en het is nog even wachten tot de zomerzon ons weer kleur en eventuele sproetjes geeft. Maar geen nood. Drie experts delen wat je nu al kan doen voor een frisser gelaat, gehydrateerde lippen en een gezonde huid die klaar is voor de eerste zonnestralen. Inclusief de producten die het kopen waard zijn. “Deze bodylotion werkt goed op droge hielen en ellebogen.”
  [naar artikel]
 24. Drie gezonde etenswaren die slecht zijn voor je huid (08/03/2019 - Metro)
  Voor je gevoel doe je alles zoals het hoort. Je eet gezond, je gebruikt de beste verzorgingsproducten, reinigt je huid tweemaal per dag… En toch ben je niet gezegend met een vlekkeloos velletje. Integendeel. Verrassing: die zogenaamd gezonde etenswaren zouden wel eens de oorzaak kunnen zijn. 1. Smoothies Geen zorgen: als je thuis je eigen smoothie met verse groenten en fruit in elkaar draait, is er geen probleem. Maar opgelet als je weleens een smoothie in de supermarkt koopt. Ze zien er misschien gezond uit, maar vaak bevatten ze een hoop toegevoegde suikers. Suiker is sowieso niet goed voor je lijf en kan meer bepaald een slechte invloed hebben op je huid. Denk dus twee keer na voor je zo’n duur drankje in je winkelmandje gooit. Een huisgemaakte smoothie is bovendien gezonder en milieuvriendelijker en kost slechts een klein beetje extra moeite. 2. Magere melk De Nurses’ Health Study is een van de omvangrijkste en langst lopende onderzoeken naar de gezondheid van vrouwen. Over een periode van twaalf jaar werden niet minder dan 77.761 verpleegkundigen geanalyseerd. Daaruit bleek dat hoe meer melk de proefpersonen dronken, hoe meer last ze hadden van acne. En volle melk bleek – wonder boven wonder – minder schadelijk voor de huid dan de magere variant. Niet alleen de lactose, maar ook hormonen en bio-actieve moleculen zouden een negatief effect hebben. Wil je niet aan de volle melk, dan kan je ook eens alternatieven als kokos- of amandelmelk proberen. 3. Low fat Low fat mag dan heel mooi klinken – hoe minder vet, hoe beter, toch? – in praktijk betekent het vaak dat een product bulkt van de toegevoegde suikers. Suiker kan onder andere een invloed hebben op de collageenproductie. Daardoor heeft je huid meer moeilijkheden met het herstellen van puistjes en andere onzuiverheden. Kies dus niet voor de vetvrije variant, maar let op de ingrediëntenlijst of ga eens voor gezonde vetten. Lees ook : Deze dagdagelijkse dingen zijn even ongezond als roken Het bericht Drie gezonde etenswaren die slecht zijn voor je huid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Shop lokaal: gezonde beauty bij Knap, Chicaz en Di Natural (20/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De leukste shoppingadresjes dichtbij tippen we hier. Een frisse lentestart voor je lijf? Dezedrie beautyzaakjes verwennen je met natuurlijke producten voor haar en huid.
  [naar artikel]
 26. ZO ZIT DAT. Wat doet de zon met je huid? (21/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De zon en ultraviolette stralen hebben voortdurend invloed op de huid, zelfs in de winter. Maar welke impact heeft dat onze huid, het grootste orgaan van de mens? Het Nieuwsblad legt het uit in bovenstaande explainer.
  [naar artikel]
 27. Een frisse look voor je sollicitatie (11/09/2017 - Metro)
  Heb je een sollicitatiegesprek te pakken? Proficiat! Een eerste indruk maak je met je uitstraling. Let erop dat je er verzorgd uitziet, maar vermijd dikke lagen make-up en opvallende smokey eyes. Een frisse, stralende look is voldoende om je toekomstige collega’s helemaal in te pakken. De eerste en belangrijkste stap in je schoonheidsritueel is je huid grondig reinigen. Een dagcrème werkt namelijk pas echt op een perfect gereinigde huid. De Hydraterende Micellaire Reinigingslotion 2-in-1 van Yves Rocher verwijdert onzuiverheden en hydrateert de huid tot hij straalt. Heb je een gevoelige of gemengde huid? Ga dan voor een aangepast product binnen hun gamma. Breng daarna een dagcrème aan. Met een BB crème heb je geen foundation nodig. Hij beschermt je tegen de zon, verbergt vlekjes en voelt licht aan. Werk af met wat poeder om je warme persoonlijkheid in de verf te zetten en gebruik mascara om een open en geïnteresseerde blik te creëren. Een eerste ontmoeting is voorbij voor je het weet, dus zet je beste beentje voor!
  [naar artikel]
 28. Beschermd bruinen: de zeven geboden voor een gezonde zomerhuid (06/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Genieten van de zon mag, maar met mate. En niet zonder je huid goed te beschermen tegen verbranden, huidkanker én huidveroudering. Zomersproetjes? Graag! Ouderdomsvlekjes? Liever niet.
  [naar artikel]
 29. Au naturel: waarom een detox voor je huid wonderen doet (+ welke producten je beter wel blijft smeren) (01/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lockdown is geen vakantie. Behalve voor ... onze huid. Want nu we minder make-up gebruiken, krijgt die onverwacht vrijaf. Zo’n detox voor je huid,...
  [naar artikel]
 30. ‘Lekt’ jouw huid? “Als je huidbarrière beschadigd is, verliest je huid meer vocht” (07/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een lek in het dak of de badkamer? Vervelend, maar zodra de oorzaak is gevonden, ben je er snel van verlost. Maar wist je dat ook je huid kan lekken? En daar is helaas meer voor nodig dan een telefoontje naar de lokale loodgieter. “Plus, je bent veel gevoeliger voor wind en koude”, waarschuwt skincare-expert Paula Begoun. Ze legt uit hoe je een lekkende huid herkent en wat je eraan kan doen.
  [naar artikel]
 31. Biologisch voedsel niet gezonder dan gewone voeding (09/04/2019 - De Morgen)
  Biologisch voedsel is niet gezonder of veiliger dan gewone voeding. Het bevat niet meer gezonde voedingsstoffen en de consumptie levert geen aantoonbare gezondheidsvoordelen op.
  [naar artikel]
 32. Sandra Bekkari serveert kleurrijke gerechten (14/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vier tot zes weken, zo lang duurt het voor je een gezonde voeding en levensstijl van je huid kan aflezen. In haar nieuwe boek geeft Sandra Bekkari...
  [naar artikel]
 33. Kan de juiste verzorging je huid echt verbeteren? (22/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Al zo lang ik mij kan herinneren, is mijn huid mijn stokpaardje. Hoewel ik als 28-jarige leeftijd al even uit de puberteit ben, heeft mijn huid de...
  [naar artikel]
 34. Massage is de rage voor een gezonde huid. 3 experts tippen de beste tools en technieken: “Wat een mooie glow” (03/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Regelmatig je gezicht masseren als deel van je skincare zou je een jeugdige blos geven. Meer zelfs: het vermindert je rimpels en maakt de huid weer gezond. Klopt dat wel? Twee experten gooien hun argumenten op tafel. “Als je bepaalde ‘trigger points’ níét masseert, kan dat op termijn ook een bron van hoofdpijn zijn.” Onze beautyredactrice leert je de kneepjes van het vak — van zuigen tot schrapen — en tipt de zeven beste massagetools.
  [naar artikel]
 35. Krijg je echt meer voedingsstoffen binnen als je groenten en fruit met de schil opeet? (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding.
  [naar artikel]
 36. Is de zoete aardappel gezonder dan een ‘gewone’ aardappel? (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Denk je een gezonde keuze te maken als je op restaurant zoete aardappelfrietjes bestelt in plaats van gewone frietjes? “Er zit een klein verschil in vezels tussen een zoete en gewone aardappel”, klinkt het bij diëtist Michaël Sels. Wat betekent dit concreet voor de voedingsstoffen? En is die zoete variant dan echt gezonder?
  [naar artikel]
 37. Kan het kwaad als je elke dag hetzelfde eet? (19/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een gezondere levensstijl probeert aan te nemen, valt vaak terug op dezelfde soort voedingsmiddelen. Maar is dat wel slim om elke dag hetzelfde te eten? Sandra Bekkari beantwoordt vier vragen over gevarieerd eten op dag 11 van de ‘Start Gezond’-challenge en legt uit waarom variatie op het menu een goed idee is. “Het is de samenwerking van verschillende gezonde voedingsstoffen die zorgt voor een gezond succes.”
  [naar artikel]
 38. Deze voedingsmiddelen doen donkere kringen onder je ogen verdwijnen (27/08/2018 - Metro)
  Heb je last van donkere kringen onder je ogen en probeerde je al verschillende schoonheidsproducten? Volgens experts zullen de dure ‘wondermiddeltjes’ je look niet verbeteren, wel wat je eet. Deze voedingsmiddelen zorgen voor een stralende huid. Goedkoop én gezond.  “In tegenstelling tot acne zijn donkere kringen nog altijd erg moeilijk te behandelen”, aldus dermatoloog Anton Alexandroff in The Independent. Maar moeilijk, wil niet zeggen onmogelijk volgens de arts. “Het is belangrijk dat je voldoende antioxidanten en ontstekingsremmende middelen binnenkrijgt.” Voedingsmiddelen met vitamine C of K helpen erg goed tegen donkere kringen. Kiwi’s en aardbeien en groenten zoals broccoli en tomaten zijn niet alleen goed voor een gezonde huid, je teint wordt er ook lichter door. Gebrek aan ijzer  Volgens Alexandroff kunnen de kringen ook wijzen op een gebrek aan ijzer, al is er geen bewijs dat het versterken van je ijzerniveau wonderen doet je voor je schoonheidsprobleem. “Wie een tekort heeft aan ijzer, heeft minder energie en dat zorgt dan weer voor donkere kringen. Het is dus sowieso belangrijk om al je vitaminen op pijl te houden.” Geen mirakels  Hoewel het eten van groenten en fruit zeker kunnen helpen, mag je volgens voedingsdeskundige Rhiannon Lambert ook geen mirakels verwachten. “Bepaalde voedingsstoffen houden je huid gezond. Verder is het belangrijk dat je drie uitgebalanceerde maaltijden per dag eet. Begin met deze tips op jonge leeftijd, want hoe ouder je wordt, hoe minder effect je ziet.” Lees ook : 80% van huidveroudering wordt veroorzaakt door externe factoren Het bericht Deze voedingsmiddelen doen donkere kringen onder je ogen verdwijnen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Hoe de Afrikaanse olifant zijn huid laat barsten om af te koelen (03/10/2018 - VRT NWS)
  Olifanten zorgen voor afkoeling door water op hun huid te laten verdampen, en over hun huid loopt een complex netwerk van minuscule scheurtjes. Door water en modder vast te houden, helpen deze kanaaltjes van een micrometer breed de olifanten om hun lichaamstemperatuur te regelen, en hun huid te beschermen tegen parasieten en de intense zonnestralen. Onderzoekers hebben nu aangetoond dat de kanaaltjes echt breuken zijn in de broze buitenste laag van de huid, die bijna niet afschilfert en zeer rijk is aan het harde keratine.  
  [naar artikel]
 40. Fris als een hoentje terug naar school dankzij deze gezonde kippensoep met spiraalpasta (28/08/2017 - De Morgen)
  Het einde van de vakantie komt in zicht, dus je kunt je spruit maar beter klaarstomen voor zijn eerste schooldag. Dat betekent ook: afkicken van de ijsjes en terug aan de gezondere kost, zodat het klein grut vol energie zijn klasgenootjes opnieuw kan vervoegen. Deze kippensoep met spiraalpasta does the trick: boordevol broodnodige voedingsstoffen en ook gewoon lékker.
  [naar artikel]
 41. “Kijk verder dan vleesvervangers”: hoe maak je een gezonde maaltijd zonder vlees of vis zodat je geen voedingstekorten hebt? (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.”
  [naar artikel]
 42. Eten volgens je leeftijd: deze (extra) voedingsstoffen heb je nodig tijdens de verschillende fases in je leven (29/11/2022 - Gezond.be)
  Gezond eten is altijd belangrijk. Maar wist je dat je leeftijd verklapt welke extra voedingsstoffen je nodig hebt? Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe het zit. Sanne Mouha: ‘Elke leeftijdscategorie heeft andere noden wat voeding betreft. Dat betekent echter niet dat je van het ene jaar op het andere je voedingspatroon helemaal moet omgooien. Hoe […] Het bericht Eten volgens je leeftijd: deze (extra) voedingsstoffen heb je nodig tijdens de verschillende fases in je leven verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 43. Puistjes? Een grauwe huid? Dit is de oorzaak volgens Jani's sidekick Angelique (14/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een ruwe huid, puistjes, droge schilfertjes, een grauwe huidskleur ... Klinkt herkenbaar? Dan is de kans groot dat je je huid niet goed genoeg
  [naar artikel]
 44. Reese Witherspoon deelt haar smoothierecept voor een gezonde huid (en dat is het proberen waard) (16/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Groenten en fruit zijn de hoofdingrediënten van een blij lijf en dat heeft Reese Witherspoon helemaal begrepen. De Hollywoodactrice drinkt al jaren...
  [naar artikel]
 45. Is zeewier binnenkort de nieuwe groente op jouw bord?  (24/04/2018 - VRT NWS)
  Zeewier is een powerfood. Het zit vol gezonde voedingsstoffen en het is een duurzame vleesvervanger. Chef-koks, zoals Seppe Nobels, koken nu al met zeewier en voor onze eigen kust loopt al een proefproject om in de toekomst zeewier te telen. Ook Colruytgroup is betrokken en wil graag zeewier in de winkelrekken brengen. In deze tweede aflevering van "Het bord van morgen", een samenwerking tussen VRT NWS en De Tijd kom je te weten waarom we in de toekomst zeewier zullen eten.
  [naar artikel]
 46. Rijst en graan bevatten steeds minder voedingsstoffen (28/08/2018 - Knack)
  Een stijging van het CO2-gehalte door menselijke activiteit leidt ertoe dat basisproducten zoals rijst en graan minder voedingsstoffen bevatten. Dat kan tot gevolg hebben dat 175 miljoen mensen tegen 2050 een tekort aan zink ontwikkelen, en 122 miljoen mensen een tekort aan proteïne.
  [naar artikel]
 47. Kan je jezelf een mooie huid slikken? De zin en onzin van voedingssupplementen voor je huid (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt zo simpel: elke dag een supplement slikken en je krijgt een betere huid. Maar is het wel zo simpel? Billie slikt niet zomaar wat de voedingssupplementindustrie beweert en vroeg het aan een specialist. Spoiler: blijf vooral gezond eten.
  [naar artikel]
 48. De gezonde gewoontes van comedian Soe Nsuki (32): “Voor ik het wist, dronk ik alcohol na elke show. Nu drink ik bijna nooit meer” (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Soe Nsuki (32) is een ‘griet’ die met van alles bezig is: stand-upcomedy, breakdance, deejayen en formats schrijven voor series, zoals ‘De Shaq’ op één. Hoe houdt ze zo’n druk leven vol? Ze onthult ons haar vier belangrijkste gezonde gewoontes. Van veel water drinken tot véél knuffelen. “Mijn brein neigt sneller naar het positieve dan naar het ­negatieve. Ik zie het komische in van klagen over alledaagse problemen.”
  [naar artikel]
 49. Deze voedingsmiddelen helpen tegen acne (14/05/2018 - Metro)
  Ben je ook altijd op zoek naar wondermiddeltjes en -crèmes die je puisten laten verdwijnen als sneeuw voor de zon? Stop dan met zoeken. Het geheim voor een gezonde huid schuilt namelijk in je voeding. Zo zijn er bepaalde voedingsmiddelen die helpen bij acne.  Vitamine A Vitamine A komt vaak voor in crèmes tegen puisten. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij de vorming van huidcellen. Je vindt deze vitamine terug in verschillende groenten en fruit, zoals wortelen, zoete aardappel, tomaten, mango’s en meloenen. Vitamine C Deze vitamine bevat antioxidanten, die de huidskleur egaliseren en tegelijk rimpels en acne verminderen. Vitamine C komt vooral voor in onder andere citrusvruchten, rode vruchten, watermeloenen en kiwi’s. Omega 3-vetzuren Omega 3-vetzuren zijn krachtige ontstekingsremmers. De vetten helpen de huid te beschermen tegen de zon en houden ze jong. Je vindt de vetzuren vooral in vette vis, zoals zalm en lijnzaad, hennepzaad, walnoten en pompoenpitten. Eiwitten Eiwitten zijn belangrijk voor een jong ogende en gezonde huid. Ze bevatten immers aminozuren die de textuur en elasticiteit van je huid verbeteren. Eiwitten komen vooral voor in mager vlees, kaas, noten, tofu, linzen en bonen. Selenium Selenium is een mineraal dat het lichaam beschermt tegen zware metalen. Maar het is dus ook heel goed voor onze huid. Het houdt de huid namelijk glad en helpt ontstekingen te bestrijden. Een van de beste bronnen van selenium, zijn paranoten. Verder vindt je het ook in gevogelte, tarwe en bruine rijst. Donkere chocolade Chocolade heeft een slechte reputatie als het op acne aankomt. De lekkernij zou namelijk verantwoordelijk zijn voor puisten. Maar dat is enkel het geval voor witte en melkchocolade. Dat komt door de zuivel die de chocoladesoorten bevatten. Donkere chocolade is wel bevorderlijk voor je huid. De antioxidanten helpen je acne  net te verminderen. Lees ook : Dankzij dit kussen heb je nooit meer last van acne Het bericht Deze voedingsmiddelen helpen tegen acne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy