De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Met deze sportvoedingsapp eet en drink je onderweg zoals een profwielrenner

Gezond.be

03/09/2023 - 06:28

Fanatieke wielertoeristen hoeven zich geen zorgen meer te maken of ze met hun beste benen zullen rondrijden of niet. Start-up Neapharma lanceert een gratis digitale sportdiëtist die je vertelt welke energierepen en sportdrank je moet eten en drinken, wanneer je dat moet doen en in welke dosering. Zo krijg je tot 40% meer uithouding als […] Het bericht Met deze sportvoedingsapp eet en drink je onderweg zoals een profwielrenner verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook de brouwer wil u van de drank afhelpen (05/04/2019 - De Morgen)
  Drink verstandig, drink nu even niet. De laatste van wie je een boodschap zoals dit zou verwachten, is een brouwer. En toch investeerde Heineken tientallen miljoenen euro in alcoholcampagnes. Het Nederlands biermerk is niet de enige.
  [naar artikel]
 2. Ook de brouwer wil u van de drank afhelpen (06/09/2017 - De Morgen)
  Drink verstandig, drink nu even niet. De laatste van wie je een boodschap zoals dit zou verwachten, is een brouwer. En toch investeerde Heineken tientallen miljoenen euro in alcoholcampagnes. Het Nederlands biermerk is niet de enige.
  [naar artikel]
 3. Ook Italiaanse ex-profwielrenner slachtoffer van vliegtuigcrash in Indonisë (29/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een van de slachtoffers van de vliegramp met een Indonesisch passagiersvliegtuig van Lion Air maandagochtend was de Italiaanse ex-profwielrenner Andrea Manfredi (26). Dat heeft voormalige ploeg Bardiani-CSF gemeld.
  [naar artikel]
 4. ‘Met vier in bed’ keert terug, en er doet zowaar een profwielrenner mee (03/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds 2019 terug bij VTM: ‘Met vier in bed’. Eind juni was de laatste opnameweek, maar op het scherm passeren alle bed and breakfasts pas vanaf vanavond de revue. Eindredacteur Pippa Van Nerum blikt vooruit. “Er doet deze keer een profwielrenner mee.”
  [naar artikel]
 5. Profwielrenners op de trappers voor aandacht longziekte COPD (16/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Om aandacht te trekken op de Wereld COPD dag hebben ex-profwielrenner Marc Wauters en profwielrenner Jan Bakelants in het Ziekenhuis Oost Limburg enkele kilometers op de hometrainer getrapt.
  [naar artikel]
 6. Auto rijdt in op etalage fietsenwinkel van voormalig profwielrenner Sergej Ivanov (21/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Mannenberg in Scherpenheuvel reed gisterennamiddag een auto de etalage binnen van de Q-bikeshop, de fietsenwinkel die ex-profwielrenner
  [naar artikel]
 7. Tom Dumoulin keert terug als profwielrenner (13/05/2021 - Knack)
  Tom Dumoulin (30) keert terug als profwielrenner. Na een bezinningsperiode van een kleine vier maanden heeft de Nederlander besloten door te gaan op het hoogste niveau. Dat meldt de wielerwebsite Wielerflits.
  [naar artikel]
 8. Mark Renshaw stop na zestien seizoenen als profwielrenner (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mark Renshaw gaat zijn laatste maanden in als profwielrenner. De 36-jarige Australiër van Dimension Data kondigde donderdag zijn afscheid aan voor het einde van het seizoen.
  [naar artikel]
 9. Drink je graag gin en hou je van reizen? Dan moet je solliciteren voor deze job (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drink jij graag gin en hou je van reizen? Dan is er goed nieuws: je kan er nu ook voor betaald worden. Mr Foggs, een keten van bars in Victoriaanse...
  [naar artikel]
 10. Profwielrenner Nathan Van Hooydonck (28) in levensgevaar na auto-ongeval (12/09/2023 - De Standaard)
  De 28-jarige profwielrenner Nathan Van Hooydonck is levensgevaarlijk gewond geraakt bij een auto-ongeval in het centrum van Kalmthout. Vermoedelijk werd hij onwel achter het stuur.
  [naar artikel]
 11. Ex-profwielrenner overleden aan zeldzame en ongeneeslijke longziekte (08/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hoe tragisch is het om als gewezen profwielrenner te sterven aan een zeldzame en ongeneeslijke longziekte? Dat je als jonge sportman als geen ander je longen vol weet te zuigen om dan, op het einde van je leven, adem te kort te komen? En toch is de levenslust van Gerard Deborre altijd onaangetast gebleven. ‘Hij heeft nooit geklaagd.’
  [naar artikel]
 12. Sportdiëtist van KAA Gent beoordeelt 10 sportdranken: “Om deze suikers te verbranden, moet je al minstens één uur hardlopen” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de supermarkt bots je op een groot aanbod aan sportdranken en op loopwedstrijden zoals de 10 miles krijg je onderweg of aan de finish AA drink toegestopt. “Een goede sportdrank bevat suikers en zouten die snel energie kunnen leveren en het vochtgehalte in het lichaam kunnen aanvullen", vertelt sportdiëtist Gino Devriendt (o.a. van KAA Gent). Welke sportdranken zijn dan de juiste keuze? De sportdiëtist beoordeelt er 10 én deelt recepten om er zelf te maken.
  [naar artikel]
 13. Schotense nieuwkomer is papa van profwielrenner: “Big Brother is vakantie voor mij” (20/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Patrick Van Staeyen (59), een Schotense ondernemer en papa van profwielrenner Michael Van Staeyen, maakt zijn intrede in het Big Brother-huis. “Ik werk de klok rond, dus in het huis wil ik even tot rust komen.”
  [naar artikel]
 14. Profwielrenner Jimmy Duquennoy (23) sterft thuis: “Hij keek met ogen die om hulp smeekten” (08/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hij was wat vermoeid de jongste weken. Maar een bloedtest gaf niets abnormaals aan. Dus trainde profwielrenner Jimmy Duquennoy (23) uit Doornik gewoon voort. Tot vrijdagavond. Thuis in zijn zetel bezweek hij aan een hartstilstand. Vriendin Sally zag ­alles gebeuren.“Plots verstikte en verstijfde hij helemaal.”
  [naar artikel]
 15. Doe mee aan onze bierenquête en maak kans op een bierdegustatie met 350 Belgische bieren! (18/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drink je graag een pintje? Of houd je meer van wijn of van softdrinks? Wat weet je over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst? Waar en...
  [naar artikel]
 16. Doe mee aan onze bierenquête en maak kans op een bierdegustatie met 350 Belgische bieren! (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drink je graag een pintje? Of houd je meer van wijn of van softdrinks? Wat weet je allemaal over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst?...
  [naar artikel]
 17. Doe mee aan onze bierenquête en maak kans op een bierdegustatie met 350 Belgische bieren (19/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drink je graag een pintje? Of houd je meer van wijn of van softdrinks? Wat weet je over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst? Waar
  [naar artikel]
 18. Werkstraf voor jongeren die ex-profwielrenner in elkaar slaan (23/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de twee jongeren die op 11 juli 2015 ex-profwielrenner Erwin Thijs aanvielen op een jaagpad in Zutendaal, zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel en een werkstraf van 200 uur. Ook moeten ze aan de wielrenner een schadevergoeding betalen van 1.540 euro. De twee veroordeelden waren ook samen met een derde jongere betrokken bij vier andere vechtpartijen en vernielingen. Hij kreeg een werkstraf van 100 uur.
  [naar artikel]
 19. Drink jij witte wijn ook op de verkeerde temperatuur? (04/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Witte wijn drink je ijskoud, soms zelfs met ijsblokjes voor het ultieme verfrissende zomergevoel. En daar gaan we blijkbaar massaal mee in de
  [naar artikel]
 20. Profwielrenner Yves Lampaert opent eigen padelclub: “Ik wil iets terugdoen voor de sport” (12/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Profwielrenner Yves Lampaert (31) start samen met twee vrienden een eigen padelclub in Hulste. De club bij de tennis- en voetbalvelden opent begin juni de deuren. “Ik sla zelf graag een balletje, maar er zijn te weinig terreinen in de buurt.”
  [naar artikel]
 21. Meibosch viert nieuwjaar met Don Pancho (06/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Naar jaarlijkse traditie organiseerde buurtwerking Meibosch ook dit jaar een drink om het nieuwe jaar in te zetten. Ook nu was er weer veel volk op de happy new year-drink.
  [naar artikel]
 22. Nieuwe adviezen Gezondheidsraad: drink niet meer dan tien glazen alcohol per week (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drink niet meer dan tien glazen bier of wijn per week, las dagen zonder alcohol in en drink water bij de wijn of het bier. Dat zijn de...
  [naar artikel]
 23. 5 tips om meer water te drinken (22/02/2019 - Metro)
  Tournée mineral duurt nog een weekje, maar dat wil niet zeggen dat je daarom minder water moet drinken. Hydrateren heeft allerlei voordelen. Het verhoogt je energie en versterkt je immuunsysteem. Idealiter drink je zo’n 1,5 liter water per dag. Vergeet je vaak te drinken? Deze trucjes helpen je consistent te hydrateren. 1. Drink water na een toiletbezoek Aangezien je regelmatig naar het toilet gaat, zal je ook regelmatig drinken! Handig, toch? 2. Houd altijd een flesje water bij In het beste geval schaf je jezelf een drinkbus aan. Die maakt het makkelijker om regelmatiger te drinken en zo zie je ook hoeveel water je al gedronken hebt. Bovendien denk je zo ook aan het milieu, want je koopt geen plastic flessen meer. 3. Download een app die je een herinnering stuurt Met deze apps kun je bijhouden hoeveel je drinkt en sturen ze je ook een reminder om zodat je niet vergeet te drinken. Enkele voorbeelden: Happy glass, waterherinnering, herinnering voor water te drinken. 4. Neem een mok in plaats van een glas Drink uit grotere glazen of een mok. Zo schenk je meer in en zal je meer drinken. 5. Drink op vaste tijden Zo kan je er makkelijker aan wennen. Probeer zeker om het half uur wat te drinken. Drink je niet zo graag water? Je kan het altijd wat lekkerder maken door een schijfje limoen of citroen toe te voegen voor extra smaak.   Het bericht 5 tips om meer water te drinken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Wat drink en eet je best (niet) in de hitte? Diëtiste Sanne Mouha licht toe. “Pasta houdt je vochtbalans op peil” (17/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden gaan, zoeken we graag manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken, zoals de Italianen, om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels.
  [naar artikel]
 25. Nieuwe adviezen Gezondheidsraad: drink niet meer dan tien glazen alcohol per week (11/06/2018 - De Morgen)
  Drink niet meer dan tien glazen bier of wijn per week, las dagen zonder alcohol in en drink water bij een glas wijn of bier. Dat zijn de belangrijkste uit een reeks adviezen die de Hoge Gezondheidsraad bekendmaakt om het gebruik van alcohol terug te dringen.
  [naar artikel]
 26. ‘Ons vakmanschap drink je met verstand’ verdwijnt: drinken we echt minder door zo’n slogan? (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Twee van de beroemdste slogans van ons land verdwijnen binnenkort. De regering wil ‘Ons vakmanschap drink je met verstand’ en ‘Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand’ vervangen door een strengere waarschuwing bij alcoholreclame. Maar heeft zo’n waarschuwing wel zin? Drinken we er minder door? En hoe zit dat in andere landen? Wij doken in rapporten van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en spraken met Tom Evenepoel van het VAD.
  [naar artikel]
 27. Los jij de maandagpuzzel op? Hoeveel whisky drink jij uit deze fles? (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie van jullie aan 'Dry January' meedoet en de eerste maand van het jaar geen alcohol drinkt, zal deze puzzel wel kunnen smaken. Kan je even goed
  [naar artikel]
 28. Dankzij deze broeksriem drink je je pintje handsfree (06/08/2018 - Metro)
  Het leven van een volwassene is niet gemakkelijk. Je wilt bier drinken, maar tegelijkertijd ook de afwas doen, stofzuigen, of aan je conditie werken. Daar heeft de BevBuckle iets op gevonden. Voortaan plaats je je pintje in de gesp van je broeksriem. De BevBuckle is een soort van gesp met stoere tekening die je over je broeksriem plaatst. Die klik je open, en je pintjeshouder is klaar! Nu heb je je handen vrij om te dansen op een festival of om een extra handje te helpen in het huishouden. Voor 29,95 dollar is hij de jouwe! Lees ook: VIDEO. Poolse brouwerij verkoopt vaginabier Het bericht Dankzij deze broeksriem drink je je pintje handsfree verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Thee saai? Niet met een geut gin erin, zo bewijst deze Billie Tea (08/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Royal tea my dear? Drink deze perfect koninklijke cocktail bij een stukje cake en waan je de queen. Very posh en overheerlijk.
  [naar artikel]
 30. MUG crasht onderweg naar interventie in Gent (06/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een MUG is deze voormiddag op het kruispunt van de Voorhavenlaan met de Rotterdamstraat in Gent gecrasht terwijl die onderweg was naar een...
  [naar artikel]
 31. De zakelijke voordelen van een tankkaart (23/09/2022 - Express)
  Geschreven met branded content van Travelcard Bent u vaak beroepsmatig onderweg en heeft u een strakke planning met betrekking tot uwafspraken? Dan komt het niet altijd gelegen als u onderweg moet tanken. Met een tankkaartkunt u zich een hoop tijd besparen aan de pomp. Maar ook op andere momenten heeft uvoordelen van een tankkaart. Zoals […]
  [naar artikel]
 32. Medewerkers Special car treffen genieten van drink (01/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zopas kwamen er zo'n 45 medewerkers opdagen van het Special Car Treffen opdagen voor een hapje en een drankje in taverne Carrera in Eisden dorp. De drink werd aangeboden door de Maaslandse Porscheclub.
  [naar artikel]
 33. Earlybirdrunners houden nieuwjaarsloop en -drink (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 9 januari hielden de Earlybirdrunners hun nieuwjaarsloop met aansluitend de traditionele drink. Onder het motto ‘eerst inspanning, dan ontspanning’ begonnen de Earlybirdrunners om 9 uur aan een stevige loop van zo’n 20km. Daarna was het tijd om de kerststal in te duiken.
  [naar artikel]
 34. Een biertje tijdens of na de fietsrit: wat doet dat met ons lichaam? (04/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bierbrouwer Maes stuurde een wielershirt van Deceuninck – Quick-Step met Don’t drink & Drive op en enkele blikjes alcholvrijbier. Maar, hoe zit dat nu met dat biertje na een fietsrit? En ja, als die terrassen weer open gaan, is het ook onderweg verleidelijk. En kan dat, die verhalen van renners die in hun drinkbus champagne deden om beter te presteren? Hallo, dokter Servaas Bingé, topsportarts en lid van onze Bicycle Board.
  [naar artikel]
 35. Drink jij wijn zoals het hoort? Sommelier deelt vijfstappenplan om optimaal van je wijntje te genieten (10/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kijken, rondwalsen, ruiken, sippen en proeven. Wie optimaal van een glaasje wil genieten, houdt zich best aan dit vijfstappenplan die de gerenommeerde Australische sommelier Caitlyn Rees deelt. Volgens de wijnexperte kan iedereen aan de hand van deze eenvoudige methode tot een betere wijnappreciatie komen.
  [naar artikel]
 36. Profwielrenner Jimmy Duquennoy (23) sterft thuis naast zijn vriendin: “Plots keek hij me aan met ogen die om hulp smeekten” (08/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hij was wat vermoeid de jongste weken. Maar een bloedtest gaf niets abnormaals aan. Dus trainde profwielrenner Jimmy ­Duquennoy (23) uit Doornik ­gewoon verder. Tot vrijdagavond. Thuis in zijn zetel bezweek hij aan een hartstilstand. Vriendin Sally, met wie hij tv zat te kijken, zag ­alles gebeuren. “Plots verstikte en verstijfde hij helemaal.” Het overlijden is helaas het zoveelste op rij. Dokter Tom Teulingkx, verbonden aan de Belgische wielerbond, luidt de alarmbel. “Er begint zich een patroon te vormen”, klink het.
  [naar artikel]
 37. Anna ontvluchtte Oekraïne en opent dit weekend horecazaak Knit & Drink: “Deze pop-up is een reddingsboei voor mij” (13/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Botermarkt in Puurs-Sint-Amands opent zaterdag pop-upbar Knit & Drink. De Oekraïense vluchtelinge Anna Makar wil met de horecazaak de barcultuur uit Kyiv overbrengen naar Puurs. Je zal er ook terecht kunnen voor alles wat met breien te maken heeft. “Dankzij de pop-up kan ik me het komende jaar focussen op iets anders dan de oorlog”, zegt ze.
  [naar artikel]
 38. Energy Drink van het merk ‘Bang’ teruggeroepen omdat er te veel cafeïne in zit (12/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het FAVV haalt verschillende smaken Energy Drink van het merk Bang uit de verkoop en roept ze terug van bij de consumenten wegens een te hoog gehalte aan cafeïne
  [naar artikel]
 39. "Dat ik rook, dat ik drink, mijn focus... Het is altijd ík" (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de storm weer wat gaan liggen is, doorbreekt Radja Nainggolan (29) de stilte. Zoals we hem kennen: rechtuit en ongezouten. "Er is geen reden
  [naar artikel]
 40. De Gendt openhartig over werk en privé in nieuw boek: “Ik voelde me een indringer in mijn eigen huis” (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Solo’. Weinig renners die de kunst van de solitaire aanval beheersen zoals Thomas De Gendt (33). Het is hoe hij meestal wint, maar ook een beetje hoe hij in mekaar steekt en hoe hij leeft. Gisteren presenteerde hij zijn levensverhaal in een boek. Over de mooie en moeilijke momenten in het leven van profwielrenner.
  [naar artikel]
 41. Profwielrenner Timothy Dupont (34) verliest drie naaste familieleden in amper één maand tijd: “Trainen helpt bij het verwerkingsproces” (05/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Profwielrenner Timothy Dupont (34), die sinds 2018 samen met zijn verloofde Cindy Ravets (33) en hun dochtertje Marilyn (5) in Gistel woont, verloor in amper een maand tijd zijn schoonouders én zijn eigen vader. “Trainen helpt me bij het verwerkingsproces.”
  [naar artikel]
 42. Profwielrenner Timothy Dupont (34) verliest drie naaste familieleden in amper één maand tijd: “Trainen helpt bij het verwerkingsproces” (05/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Profwielrenner Timothy Dupont (34), die sinds 2018 samen met zijn verloofde Cindy Ravets (33) en hun dochtertje Marilyn (5) in Gistel woont, verloor in amper een maand tijd zijn schoonouders én zijn eigen vader. “Trainen helpt me bij het verwerkingsproces.”
  [naar artikel]
 43. Nederlands onderzoek: ambachtelijke bieren drink je het best niet elke dag (27/10/2017 - VRT NWS)
  Niets zo populair dezer dagen als bier brouwen. Elk dorp heeft ministens een ambachtelijk biertje in Vlaanderen. Maar wat blijkt nu: dat bier drink je best niet iedere dag. Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen concluderen dat ambachtelijk gebrouwen bier meer giftige schimmelstoffen bevat dan ander bier. 
  [naar artikel]
 44. Colombiaanse profwielrenner Miguel Ángel López “drie uur lang ontvoerd en beroofd” door overvallers (23/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Colombiaanse profwielrenner Miguel Ángel López (29) is afgelopen donderdag ontvoerd en beroofd door drie overvallers die hem drie uur lang hebben vastgehouden in bijzijn van zijn gezin. Gelukkig zijn zowel López en zijn familie ongedeerd. In Colombia zoeken ze intussen met man en macht naar de daders.
  [naar artikel]
 45. Colombiaanse profwielrenner Miguel Ángel López “drie uur lang ontvoerd en beroofd” door overvallers (23/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Colombiaanse profwielrenner Miguel Ángel López (29) is afgelopen donderdag ontvoerd en beroofd door drie overvallers die hem drie uur lang hebben vastgehouden in bijzijn van zijn gezin. Gelukkig zijn zowel López en zijn familie ongedeerd. In Colombia zoeken ze intussen met man en macht naar de daders.
  [naar artikel]
 46. OPROEP. Schooldirecteur is elke dag vier uur onderweg: bent u ook lang onderweg naar het werk? (18/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jos Everts (56) is directeur van de basisschool Don Bosco in Gerdingen (Bree), maar de man is elke dag 4 uur onderweg naar zijn werk.
  [naar artikel]
 47. Drink je met dit wijnglas nu elegant van de fles of niet? (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het staat helemaal niet deftig als je rechtstreeks uit een wijnfles zou drinken. "Aan de teut", zoals de volksmond zegt. Maar daar biedt Guzzle
  [naar artikel]
 48. KOERS KORT. Gewezen Omloop-winnaar sterft na insectenbeet - Greipel mag van Lotto-Soudal niet aan EK deelnemen (31/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Andreas Kappes (52) is niet meer. De voormalige profwielrenner overleed deze nacht na een allergische reactie op een insectenbeet. De Duitser...
  [naar artikel]
 49. Onderweg naar het zuiden een wijndomein meepikken? Hier vind je het Disneyland voor wijnfans (15/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wil je deze zomer onderweg richting zuiden ook snel een wijndomein meepikken? Wij reden ver de Franse snelwegen en selecteerden in de onmiddellijke nabijheid een aantal prima wijnhuizen die een ommetje waard zijn. Voor een visite de cave, een tochtje door de wijngaarden of een snelle proeverij. Deze week kloppen we aan bij de wijnpaus van de Beaujolais: Les vins Georges Duboeuf.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy