De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

GEZOND ONDERNEMEN Dimitri Oosterlynck van GIMBER: ‘een glas GIMBER bevat drie keer minder suiker dan een glas appelsap’

Gezond.be

06/09/2023 - 06:24

Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Dimitri Oosterlynck van GIMBER. 1. Wat is GIMBER? ‘GIMBER is een heerlijk alcoholvrij elixir gemaakt van wilde berggember, kruiden en citrus. Eenorganisch extract van pure vitaliteit en kracht uit de natuur. GIMBER is jouw natuurlijke […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Dimitri Oosterlynck van GIMBER: ‘een glas GIMBER bevat drie keer minder suiker dan een glas appelsap’ verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Een glas fruitsap bevat 27g suiker, evenveel als een glas cola”: experten geven advies om minder suiker te eten (11/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij 5 concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan. “Als je gezond bent, zal je geen lichamelijke effecten ondervinden als je plots veel minder suiker gaat eten.”
  [naar artikel]
 2. Dimitri was die zoete frisdranken beu en ontwikkelde zelf een alternatief. Nu verkoopt hij duizenden flessen per week (01/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie binnenkort meedoet aan de Toernee Minérale hoeft niet te wanhopen dat het een maand vol frisdrank, koffie of water wordt. Als waardig alternatief ontwikkelde Dimitri Oosterlynck Gimber, een nieuw alcoholvrije drank op basis van gember.
  [naar artikel]
 3. Glas fruitsap bevat makkelijk 3 klontjes suiker, maar is het ene merk gezonder dan het andere? Diëtiste proeft 10 soorten: “Wat een rare, muffe geur” (05/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een heerlijk ontbijt hoort een glaasje fruitsap. In reclamespots wordt dat nog steeds in beeld gebracht als hét toonbeeld van een gezonde start van de dag. Maar is dat wel zo? En zorgt dat ene glas appelsiensap echt voor voldoende vitamine C om onze weerstand op peil te houden? Diëtiste Iris Daems beoordeelt 10 soorten uit de supermarkt. “Een glas fruitsap bevat vooral veel suiker, zelfs zoveel als een glas cola.”
  [naar artikel]
 4. Trendy én peperduur: bedenkers van non-alcoholische spirits Nona en Gimber verklaren het succes (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wie ‘Dry January’ aan zich liet voorbijgaan, krijgt in februari met ‘Tournée Générale’ een herkansing die je maar 28 dagen hoeft vol te houden. Alcoholvrije bieren, wijnen en aperitieven waren nog nooit zo populair. De Belgische merken Nona en Gimber scheren hoge toppen, maar 0% alcohol komt met een stevig prijsetiket. Gaat het écht over meer dan water met een smaakje?
  [naar artikel]
 5. GEZOND ONDERNEMEN Luka Bresseel van OKONO: ‘Iedereen heeft er baat bij om minder suiker te consumeren’ (21/06/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Luka Bresseel van OKONO. 1. Wat is OKONO? ‘OKONO is een Belgisch voedingsmerk met een aanbod van producten dat bestaat uit chocolade,granola, keto bars, bakmixen en nog meer. Alle producten […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Luka Bresseel van OKONO: ‘Iedereen heeft er baat bij om minder suiker te consumeren’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 6. “Een appel heeft een ander effect op je lichaam dan een glas appelsap”: experts onderscheiden feiten en fabels over suiker (11/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij een reeks tips waarmee je meteen aan de slag kan.
  [naar artikel]
 7. Familie achter AB Inbev investeert in alcoholvrije gemberdrank (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De familie de Mévius, een van de rijkste families van België en groot aandeelhouder van biergigant AB Inbev, investeert in Gimber. Dat meldt de krant De Tijd. Gimber is een Belgische producent uit Tubeke van een alcoholvrije gemberdrank.
  [naar artikel]
 8. Hoe gezond is appelsap nu écht? Voedingsdeskundige vergelijkt vier merken (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat elk kind lust appelsap, zelfs de moeilijkste drinkers. Maar welk sap koop je het best? Een bio appelsap in brik, een ‘vers’ lijkend uit de...
  [naar artikel]
 9. Feit of fabel: is troebel appelsap gezonder dan helder sap? Diëtiste en voedingsexpert geven advies (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met de start van het schooljaar lijkt een glaasje appelsap ideaal om de dag mee te starten. Maar is dat wel zo gezond? Kies je beter voor troebel of helder appelsap? En is het beter dan fruitsap? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsexpert Iris Groenenberg geven raad. “In een glas zitten ongeveer vijf suikerklontjes.”
  [naar artikel]
 10. GEZOND ONDERNEMEN Jeffrey Balrak van DZJING: ‘Het ondernemen gebeurt uit de buik’ (14/06/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Jeffrey Balrak van DZJING. 1. Wat is DZJING? ‘DZJING is een bedrijf uit Mol, noem het gerust een corona-startup. We produceren biologische mixen van gember, limoen, rietsuiker en specerijen. Een basis […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Jeffrey Balrak van DZJING: ‘Het ondernemen gebeurt uit de buik’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 11. Zo pel je vliegensvlug een gekookt eitje met enkel een glas water (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In één twee drie een eitje pellen? Daarvoor heb je enkel een glas water nodig. Zo maak je komaf met vervelende stukjes die blijven hangen of verbrande vingers. Het enige wat je moet doen is het ei in het glas water stoppen, er een aantal keer flink mee schudden en dan komt de pel vanzelf en in één stuk helemaal los. Als je een groter glas neemt, kun je trouwens meerdere eitjes tegelijk doen. Was alles maar zo gemakkelijk.
  [naar artikel]
 12. GEZOND ONDERNEMEN Alexander Van Laer van Qallo: ‘Ondernemen is een rollercoaster, elke dag opnieuw’ (30/08/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Alexander Van Laer van Qallo. 1. Wat is Qallo? ‘Qallo is een fruitige energizer op basis van plantenextracten en b-vitamines. Geen nood meer aan plakkerige energiedrankjes of nét die tas […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Alexander Van Laer van Qallo: ‘Ondernemen is een rollercoaster, elke dag opnieuw’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 13. Mag je een glas water een volledige nacht laten staan en nog opdrinken? (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Laat jij ook regelmatig een glas water staan op je salontafel of nachtkastje? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat de smaak van het water anders is wanneer je er de dag erna van drinkt. Hoe komt dat? En is het gezond om het glas dan nog leeg te drinken? Bio-ingenieur Nico Boon (UGent) legt het ons uit.
  [naar artikel]
 14. Mogelijk revolutionair: wetenschappers ontdekken glas dat tien keer sterker is en minder vervuilt (27/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  We staan er niet bij stil, maar overal waar we kijken zien we glas rond ons. Dat glas produceren kost best veel energie en het moet soms vervangen worden omdat het barst. Wetenschappers van de University of Pennsylvania hebben nu een glassoort ontwikkeld die sterker én milieuvriendelijker is.
  [naar artikel]
 15. Onze wijnkenner Alain Bloeykens proeft 10 keer cava aan zee: “Een glas van de kermiskoers” (20/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De zomer is het aperitiefseizoen bij uitstek. Maar waar aan zee drink je nu het beste glas cava? Onze wijnspecialist Alain Bloeykens proefde er negen met zicht op zee, en zuchtte vaak diep. Niet altijd om wat er in het glas zat, maar vooral om wat er naast het glas ontbrak. Eén keer haalde hij ook zijn rekenmachine boven.
  [naar artikel]
 16. GEZOND ONDERNEMEN Jochim Goedeweeck van Zenko: ‘Ondernemen is geen sprint maar een marathon’ (22/03/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Jochim Goedeweeck van Zenko. 1. Wat is Zenko? ‘Zenko is een snack bedrijf gespecialiseerd in het transformeren van eeuwenoude superfoods tot gezonde, moderne en plantbased snacks die goed zijn voor […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Jochim Goedeweeck van Zenko: ‘Ondernemen is geen sprint maar een marathon’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 17. GEZOND ONDERNEMEN Stéphanie Brassinne van Odyskin: ‘Er is geen reden waarom natuurlijk producten minder doeltreffend of aangenaam zouden zijn dan traditionele producten’ (07/06/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Stéphanie Brassinne van Odyskin. 1. Wat is Odyskin? ‘Odyskin is een natuurlijk, Cosmos Organic en Vegan gecertificeerd zonnebrandmerk met milieuvriendelijke verpakkingen. We hebben drie jaar geïnvesteerd in research en development […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Stéphanie Brassinne van Odyskin: ‘Er is geen reden waarom natuurlijk producten minder doeltreffend of aangenaam zouden zijn dan traditionele producten’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 18. GEZOND ONDERNEMEN Dominique Bastin van RainPharma: ‘Je faalt niet omdat iets niet van de eerste keer lukt’ (05/04/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Dominique Bastin van RainPharma. 1. Wat is RainPharma? ‘RainPharma is een 100% Belgisch merk. We bedenken, ontwikkelen en produceren al onze producten in België. In onze collectie vind je 100% […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Dominique Bastin van RainPharma: ‘Je faalt niet omdat iets niet van de eerste keer lukt’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 19. GEZOND ONDERNEMEN Inge De Muynck van Wolfin Eyewear: ‘Ondernemen is en blijft een leerproces’ (04/01/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Inge De Muynck van Wolfin Eyewear. 1. Wat is Wolfin Eyewear? ‘Wolfin is meer dan zomaar een Belgisch eyewearmerk. Met de verhalen die we delen hoop ik andere mensen te inspireren of […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Inge De Muynck van Wolfin Eyewear: ‘Ondernemen is en blijft een leerproces’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 20. GEZOND ONDERNEMEN Inge Louf van Oy: ‘Met een gezonde geest in een gezond lichaam bereik je meer’ (25/01/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Inge Louf van Oy. 1. Wat is Oy? ‘Oy staat voor dermatocosmetica met een farmaceutische achtergrond. Als apotheker ontwikkel ik zelf de formules waarbij we alledaagse ongemakken oplossen die de […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Inge Louf van Oy: ‘Met een gezonde geest in een gezond lichaam bereik je meer’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 21. GEZOND ONDERNEMEN Katleen Vrombaut van MEN³: ‘Ondernemen in België is een marathon met vallen en opstaan’ (26/04/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Katleen Vrombaut van MEN³. 1. Wat is MEN³? ‘MEN³ is een skincare- en shavingmerk exclusief voor mannen. Vaak hebben mannen erg weinig opties als het aankomt op huidverzorging, maar ze […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Katleen Vrombaut van MEN³: ‘Ondernemen in België is een marathon met vallen en opstaan’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 22. Dit is waarom een glas water anders smaakt als je het een nachtje laat staan (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Laat jij ook regelmatig een glas water staan op je salontafel of nachtkastje? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat de smaak van het water anders is wanneer je er de dag erna van drinkt. Hoe komt dat? En is het gezond om het glas dan nog leeg te drinken? Bio-ingenieur Nico Boon (UGent) legt het ons uit.
  [naar artikel]
 23. Waarom het glas water dat je vanavond laat staan morgenvroeg anders zal smaken (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Laat jij ook regelmatig een glas water staan op je salontafel of nachtkastje? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat de smaak van het water anders is wanneer je er de dag erna van drinkt. Hoe komt dat? En is het gezond om het glas nog leeg te drinken of vul je liever een nieuw? Bio-ingenieur Nico Boon (UGent) legt het ons uit.
  [naar artikel]
 24. GEZOND ONDERNEMEN Jelle De Smet en Paul Marchal van Morrow: ‘X’ (09/11/2022 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij de komende weken inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Jelle De Smet en Paul Marchal van brillenmerk Morrow. Wat is Morrow? Jelle: ‘Morrow is een innovatief Belgisch bedrijf dat autofocale brillen op de markt brengt. Dat is een […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Jelle De Smet en Paul Marchal van Morrow: ‘X’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 25. GEZOND ONDERNEMEN Joris Jansen van YOKUU: ‘We willen de schoonmaakindustrie op z’n kop zetten’ (30/11/2022 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij de komende weken inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Joris Jansen van het ecologische schoonmaakmerk YOKUU. Wat is YOKUU?  ‘YOKUU is een Belgische start-up met probiotische schoonmaakproducten. We werken met een hergebruiksysteem, want dat is niet alleen beter voor […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Joris Jansen van YOKUU: ‘We willen de schoonmaakindustrie op z’n kop zetten’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 26. GEZOND ONDERNEMEN Isabelle Ulenaers van SELF: ‘Elk mailtje van een tevreden klant is een hoogtepunt’ (23/11/2022 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij de komende weken inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Isabelle Ulenaers van het natuurlijke cosmeticamerk SELF. Wat is SELF? ‘SELF werd ontwikkeld voor vrouwen die de beste huidverzorging ter wereld willen, zonder een druppel kunstmatige chemicaliën. Als vrouw hoef […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Isabelle Ulenaers van SELF: ‘Elk mailtje van een tevreden klant is een hoogtepunt’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 27. GEZOND ONDERNEMEN Marc Herremans van X-OATS: ‘Moeilijkheden overwinnen hoort bij het ondernemen, maar als het je passie is, dan moet je ervoor gaan’ (12/07/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Marc Herremans van X-OATS. 1. Wat is X-OATS? ‘X-OATS is een overnight oats/ontbijt shake vol superfoods. Het is een heel simpel concept: een zakje met haver, fruit, chiazaden, natuurlijke eiwitten, […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Marc Herremans van X-OATS: ‘Moeilijkheden overwinnen hoort bij het ondernemen, maar als het je passie is, dan moet je ervoor gaan’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 28. Vrachtwagen verliest lading glas: E313 richting Hasselt volledig versperd (27/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De E313 richting Hasselt is volledig versperd in Wommelgem omdat een vrachtwagen een lading glas heeft verloren. Het glas ligt verspreid over de drie rijstroken. Brandweer Zone Antwerpen is ter plaatse om het glas op te ruimen en een doorgang te creëren.
  [naar artikel]
 29. E313 richting Hasselt volledig versperd nadat vrachtwagen lading glas verliest (27/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  De E313 richting Hasselt is volledig versperd in Wommelgem omdat een vrachtwagen een lading glas heeft verloren. Het glas ligt verspreid over de drie rijstroken. Brandweer Zone Antwerpen is ter plaatse om het glas op te ruimen en een doorgang te creëren.
  [naar artikel]
 30. Tripel of trappelsap? Abdij van Westmalle heeft het nu allebei (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Door de overvloedige appeloogst, biedt de Abdij van Westmalle zolang de voorraad strekt nu ook eigen appelsap aan in de winkel aan de abdijpoort. In het glas zie je amper het verschil tussen tripel en ‘trappelsap’. Alleen de schuimkraag ontbreekt. Blijkbaar is er ook bij de beroepsappelboeren in de streek van Ranst een late maar riante appeloogst dit jaar. Met de peren is het veel minder.
  [naar artikel]
 31. Pauze voor renovatie tuinwijk om toch dubbel glas te onderzoeken (04/10/2022 - De Standaard)
  Na heisa in een tuinwijk in Watermaal-Bosvoorde over ramen met dubbel glas dat weer enkel glas zou worden, legt de Brusselse huisvestingsmaatschappij BGHM de werken deels voorlopig stil. Een oplossing voor dubbel glas lijkt nabij.
  [naar artikel]
 32. Mythe of feit: is elke dag een glas rode wijn drinken goed voor je gezondheid? (27/06/2023 - Gezond.be)
  Geschreven met branded content van wijnbeurs.be Al eeuwenlang wordt rode wijn geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen. Van het verlagen van het risico op hartziekten tot het bevorderen van een langer leven. Rode wijn heeft de reputatie opgebouwd van een ‘wonderdrankje’ te zijn. Maar klopt dat wel? Is elke dag een glas rode wijn drinken werkelijk goed […] Het bericht Mythe of feit: is elke dag een glas rode wijn drinken goed voor je gezondheid? verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 33. GEZOND ONDERNEMEN Phaedra Lybaert van O’yo: ‘De vele drempels, uitdagingen en gemaakte fouten deden mij groeien als persoon en ondernemer.’ (19/07/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Phaedra Lybaert van O’yo. 1. Wat is O’yo? ‘O’yo is een healthy food bar in Gent waar we plant-based ontbijt, brunch, lunch, koffie en taart serveren. We serveren gezonde voeding […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Phaedra Lybaert van O’yo: ‘De vele drempels, uitdagingen en gemaakte fouten deden mij groeien als persoon en ondernemer.’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 34. Zit er meer suiker in een glas cola of vers fruitsap? (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is vers sinaasappelsap eigenlijk wel gezond? Het wordt al langer betwist, want het suikergehalte in fruitsap zou bijna evenveel zijn als dat in een...
  [naar artikel]
 35. GEZOND ONDERNEMEN Jill Cnudde van BBODY: ‘Je droom verwezenlijken blijft een magisch gevoel’ (07/12/2022 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij de komende weken inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Jill Cnudde van BBODY. Wat is BBODY? ‘BBODY is een Belgisch merk dat zich specialiseert in gezonde, natuurlijke voeding, superfoods en huidverzorging. BBODY helpt mensen bij het behalen van […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Jill Cnudde van BBODY: ‘Je droom verwezenlijken blijft een magisch gevoel’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 36. GEZOND ONDERNEMEN Hadi Kamouh van Clyde For Men: ‘Leef je dromen in plaats van je leven te dromen!’ (08/11/2022 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij de komende weken inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Hadi Kamouh van huidverzorgingsmerk Clyde For Men. Wat is Clyde For Men? ‘Clyde For Men is het eerste Belgische merk met huidverzorgingsproducten voor mannen dat ook nog eens biologisch […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Hadi Kamouh van Clyde For Men: ‘Leef je dromen in plaats van je leven te dromen!’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 37. GEZOND ONDERNEMEN Stijn Donné van Niamh: ‘Een lekkere boterham is de beste manier om je dag gezond te starten’ (01/03/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Stijn Donné van Niamh. 1. Wat is Niamh? ‘Niamh is het merk bij uitstek in bakmixen voor de thuisbakker die houdt van creativiteit. De consument vindt in Niamh steeds een twist. In de speelse […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Stijn Donné van Niamh: ‘Een lekkere boterham is de beste manier om je dag gezond te starten’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 38. Sommelier beoordeelt 9 gemberdranken en geeft een 5/10: “Dit lijkt op een versie van een snoepjesfabrikant” (26/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gember is hot: letterlijk én figuurlijk. De gemberdrank zet iedereen in vuur en vlam en duikt deze zomer opnieuw op elke menukaart in de dichtstbijzijnde cocktailbar op. Sommelier en spirits connaisseur Jurgen Lijcops vergelijkt negen verschillende gemberdranken van bekende merken zoals Gimber en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Jammer van de grote hoeveelheid suiker.”
  [naar artikel]
 39. Spa wordt 100 jaar. Zo komt ‘de Red Bull van de Romeinen’ tot in uw glas (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  100 jaar geleden werd het gedronken om zwanger te geraken. En vandaag is het merk jarig: Spa Monopole, het bedrijf achter het meest gedronken mineraalwater in onze contreien, viert zijn ‘centenaire’. Van 100 meter onder de grond tot in uw glas: dit is de weg die het water aflegt.
  [naar artikel]
 40. GEZOND ONDERNEMEN Xavie Battel van XAVIES’: ‘Ik wil aandacht besteden aan de levensstijl van anderen die zich veel fitter en energieker willen voelen.’ (08/03/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Xavie Battel van XAVIES’. 1. Wat is XAVIES’? ‘XAVIES’ is van oorsprong een granolabakkerij. Maar dat is ondertussen niet meer de essentie van de onderneming. XAVIES’ vertrekt vanuit een missie: […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Xavie Battel van XAVIES’: ‘Ik wil aandacht besteden aan de levensstijl van anderen die zich veel fitter en energieker willen voelen.’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 41. Het gevaar van glas en hockeysticks en onderbreek nooit Ann Tuts: Dit was ‘De slimste mens ter wereld’ (04/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  U mag Ann Tuts een keer onderbreken, zelfs twee of drie keer. Bij een vierde keer wordt het gevaarlijk. Dat hebben we geleerd uit ‘De slimste mens’ vanavond. Net als waar de littekens van Steven Van Gucht, Alexander Heyndrickx en Jan Jaap van der Wal vandaan komen.
  [naar artikel]
 42. AB InBev-familie investeert in gemberdrank (17/11/2020 - De Tijd)
  12:11 De familie de Mévius stapt samen met een Oostenrijkse investeerder in Gimber, een producent van gemberdrankjes uit Tubeke.
  [naar artikel]
 43. Glas van generatie op generatie (09/04/2019 - De Morgen)
  Juwelenmaakster Elisabeth Leenknegt werkt altijd met zilver en glas, haar vader maakt glazen sculpturen en ook wijlen grootvader Michiel was glaskunstenaar. Een verhaal van een driegeslacht met een passie voor glas.
  [naar artikel]
 44. GEZOND ONDERNEMEN Fréderic Bostyn van The Nutty Farmer: ‘We willen de Tony’s Chocolonely van de cashewnoten worden’ (24/05/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Fréderic Bostyn van The Nutty Farmer. 1. Wat is de Nutty Farmer? ‘The Nutty Farmer is een fairtrade cashewstory. We staan voor eerlijk, avontuurlijk en anders snacken!Hoe dan? We kiezen […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Fréderic Bostyn van The Nutty Farmer: ‘We willen de Tony’s Chocolonely van de cashewnoten worden’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 45. Hoogrendementsglas zorgt voor sterke besparing op je energiefactuur: voor wie is het interessant? (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoogrendementsglas isoleert vijf keer beter dan enkel glas en twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Het resultaat: minder stookkosten en een hoger comfort in zomer en winter. Bij een renovatie is het vervangen van je ramen daarom een absolute aanrader, zeker als je weet dat slecht isolerende ramen tot 40% warmteverlies creëren in je woning. Maar hoeveel bespaar je nu effectief? Voor wie is het interessant? En wat kost het? Bouwsite Livios legt uit.
  [naar artikel]
 46. GEZOND ONDERNEMEN Charlotte Van Oekel van Carlita: ‘door te connecteren met gelijkgestemden kreeg Carlita meer naamsbekendsheid’ (28/06/2023 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Charlotte Van Oekel van Carlita. 1. Wat is Carlita? ‘Carlita voorziet je van tools en workshops die je helpen bij het vinden van je eigen self-care ritueel. Onze producten zijn […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Charlotte Van Oekel van Carlita: ‘door te connecteren met gelijkgestemden kreeg Carlita meer naamsbekendsheid’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 47. Appelsap van boomgaard in Zwijndrecht bevat hoge concentraties PFAS: deel van de oogst verloren (27/10/2022 - VRT NWS)
  In Zwijndrecht is er ongerustheid nadat het appelsap van een boomgaard in het centrum hoge concentraties van het schadelijke PFAS bevat. Het al geperste sap is nog drinkbaar, maar buurtbewoners krijgen de raad voorzichtig te zijn. Velt en Vrienden van de Boomgaard, die de plek beheren, hebben vanmorgen symbolisch enkele vaatjes appelsap afgegeven aan het bedrijf 3M om hun ongenoegen te uiten. 3M is verantwoordelijk voor de PFAS-vervuiling in de regio.
  [naar artikel]
 48. Experts over minder suiker eten: ‘Niet de suiker op zich vormt het probleem, vooral de manier waarop je hem binnenkrijgt’ (12/01/2022 - De Morgen)
  Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij een reeks tips waarmee je meteen aan de slag kan.
  [naar artikel]
 49. Sommelier proeft 9 gemberdranken en deelt een 5/10 uit: “Dit heeft niets meer met gember te maken” (26/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gember is hot: letterlijk én figuurlijk. De gemberdrank zet iedereen in vuur en vlam en staat deze zomer opnieuw op elke menukaart in de dichtstbijzijnde cocktailbar. Sommelier en spiritconnaisseur Jurgen Lijcops vergelijkt negen gemberdranken van bekende merken zoals Gimber en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Jammer van de grote hoeveelheid suiker.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy