De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Belgische bakstenen in het buitenland blijven blinken

Apache

07/09/2023 - 06:01

Waar zitten al die Belgen met hun buitenlands vastgoed en zet de fiscus het mes in hun portefeuille?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgische baksteen haalt CO2 uit de lucht en is niet duurder dan gewone bakstenen (10/09/2023 - Express)
  De Belgische baksteenproducent Vandersanden presenteert een CO2-neutrale baksteen. Duizend kilo aan stenen halen 60 kilo CO2 uit de lucht. Het is naar eigen zeggen het eerste bedrijf ter wereld dat bakstenen op deze manier maakt. Om bakstenen te maken, is normaal gesproken heel veel energie nodig. De ovens waarin de stenen worden gebakken draaien vaak […]
  [naar artikel]
 2. 200 gesigneerde bakstenen van legendarische discotheek La Rocca te winnen (20/05/2022 - VRT NWS)
  Fans van de voormalige discotheek La Rocca in Lier maken kans op een uniek souvenir: een gesigneerde baksteen van de afgebroken discotheek. Dj's uit binnen- en buitenland zetten hun handtekening op één van de 200 bakstenen die na de afbraak gerecupereerd werden. Ook Stijn D'hont, alias Dj Neon, signeerde enkele bakstenen: "Een leuk initiatief om een stukje van de legende die La Rocca was mee te kunnen nemen naar huis."
  [naar artikel]
 3. “Bakstenen en cement zullen ook volgend jaar duur blijven” (22/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Energie-intensieve bouwmaterialen zoals bakstenen, cement of dakpannen zullen ook volgend jaar duur blijven. Dat zegt de bouwfederatie Embuild.
  [naar artikel]
 4. Bieden de barsten in de bakstenen koopkansen? (09/09/2022 - De Tijd)
  18:14 De renteklim, de hoge bouwkosten en de recessievrees hebben rake klappen uitgedeeld aan de Belgische vastgoedaandelen. Zijn de bakstenen voldoende gecorrigeerd? Of staan ze nog grotere barsten te wach...
  [naar artikel]
 5. Weer meer dan 2,5 miljoen ton bakstenen geproduceerd in België in 2021 (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat de productie van bakstenen in België in 2020 door de economische impact van de coronacrisis onder de 2,5 miljoen ton was gezakt, werd die kaap vorig jaar toch weer gerond. De totale Belgische baksteenproductie kwam uit op 2,56 miljoen ton, zo blijkt uit het jaarverslag van de Belgische Baksteenfederatie.
  [naar artikel]
 6. Blinken: “Houding China steeds agressiever en vijandiger” (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei in een interview dat zondag werd uitgezonden dat China de laatste tijd "agressiever optreedt in het buitenland en zich in toenemende mate vijandig opstelt".
  [naar artikel]
 7. Blinken trekt op 18 juni naar China na eerder uitstel van bezoek (10/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken trekt volgend weekend naar China. Dat hebben Amerikaanse functionarissen die anoniem wilden blijven, vrijdag laten weten. Blinken stelde in februari nog een bezoek aan China uit nadat een vermoedelijke Chinese spionageballon het Amerikaanse luchtruim was binnengedrongen.
  [naar artikel]
 8. Blinken: ‘Het wordt wellicht eerst erger voor het beter wordt’ (04/03/2022 - De Tijd)
  20:55 De Verenigde Staten verscherpt nog sancties en wil de kost van de oorlog voor Rusland blijven verhogen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei dat vrijdagavond in Brussel, w...
  [naar artikel]
 9. Bakstenen plots 20 procent duurder (20/09/2022 - De Tijd)
  17:39 Door de hoge energiekosten schieten de prijzen voor bakstenen en andere energie-intensieve bouwmaterialen opnieuw fors omhoog.
  [naar artikel]
 10. Bakstenen op weg in Genk (25/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op het kruispunt van de Europalaan en de Oosterring heeft een vrachtwagen donderdag rond 10.45 uur een deel van zijn lading bakstenen verloren. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek op te ruimen. Er was weinig verkeershinder. (mm)
  [naar artikel]
 11. Is het interessanter om te investeren in een vastgoedfonds dan in échte bakstenen? Geldexpert Paul D’Hoore geeft advies (17/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Beleggen in vastgoed. Daarbij denken de meeste mensen spontaan aan bakstenen. Maar je kan ook onrechtstreeks in ‘bakstenen’ beleggen, met de aankoop van aandelen van een vastgoedvennootschap. Wat is het meest interessant? Onze geldexpert Paul D’Hoore belicht de voor- en nadelen. “De kans dat de prijs van woonvastgoed blijft stijgen, is reëel. Dat komt door de evolutie van de bevolking.”
  [naar artikel]
 12. Nederlands bedrijf maakt bakstenen van koeienmest en landbouwafval (06/09/2023 - VRT NWS)
  Een Nederlands bedrijf maakt bakstenen van landbouwafval en koeienmest. De uitvinders haalden hun inspiratie uit India, waar huizen worden bepleisterd met koeienmest. Volgens het bedrijf zijn de stenen waterdicht, en zelfs sterker en goedkoper dan traditionele bakstenen. Het bedrijf richt zich in eerste instantie op Afrika.
  [naar artikel]
 13. Het verschrikkelijke moment waarop een wagen bedolven wordt onder een lading bakstenen (11/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In China is een vrachtwagen tjokvol bakstenen gekanteld op een auto die stond aan te schuiven voor een rood licht. Het hallucinante ongeval
  [naar artikel]
 14. Bakstenen plots 20 procent duurder (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Door de hoge energiekosten hebben verschillende producenten van bakstenen de voorbije weken prijsstijgingen van 20 procent aangekondigd, zo bericht De Tijd vandaag op zijn website.
  [naar artikel]
 15. Amerikaanse Buitenlandminister Blinken verdedigt terugtrekking Afghanistan (14/09/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zich gisterenavond verdedigd tegen kritiek dat de snelle terugtrekking uit Afghanistan is uitgelopen op een ramp. Verschillende Republikeinen verwijten Blinken en president Biden dat twintig jaar inspanningen verloren zijn gegaan door de overhaaste terugtrekking.
  [naar artikel]
 16. Chinese fabrieksarbeiders laten zich noodgedwongen uitbetalen in bakstenen (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van een steenbakkerij in het zuidoosten van China stemmen ermee in om zich te laten uitbetalen in bakstenen ter compensatie van hun...
  [naar artikel]
 17. Koppel ontsnapt aan het ergste na blikseminslag: bakstenen vallen net naast hen door glazen koepel (19/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Kerksken is woensdagvoormiddag rond 11 uur de bliksem ingeslagen op de schouw van een woning. Enkele bakstenen vielen door een koepel van de keuken. De bejaarde inwoners raakten als bij wonder niet gewond.
  [naar artikel]
 18. Venezolaanse oppositieleider Guaidó spreekt met Blinken (03/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó heeft dinsdag een gesprek gehad met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken. Dat melden vier ingewijden. Het telefoontje wijst erop dat de Verenigde Staten onder president Joe Biden onverminderd achter de Venezolaanse oppositie blijven staan. Die is sinds de laatste parlementsverkiezingen eind vorig jaar goeddeels buitenspel gezet.
  [naar artikel]
 19. 450 Belgische militairen door coronacrisis verplicht langer op missie in buitenland (22/03/2020 - VRT NWS)
  Belgische militairen die zijn ingezet in het buitenland, moeten door de coronacrisis een maand langer op missie blijven. Dat vernam onze redactie van Defensie. Het gaat in totaal om zo'n 450 militairen. Ze zijn ingezet in Afghanistan, Litouwen, Niger en in de Atlantische oceaan
  [naar artikel]
 20. Vrachtwagen kantelt en verliest zijn lading bakstenen... op de auto ernaast (10/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vier wagens stonden in China voor een rood licht, toen er een vrachtwagen met een lading bakstenen probeerde aan te sluiten in de rij. De chauffeur bedacht zich echter en probeerde om een zilveren Mercedes voorbij te steken langs de rechterkant, maar dat brak hem zuur op. De vrachtwagen kon niet passeren waardoor de volledige lading kantelde en alle bakstenen terechtkwamen op de Mercedes. De auto was helemaal bedolven en kon nergens meer naartoe. Het is niet geweten of er gewonden waren bij het ongeval.
  [naar artikel]
 21. Belgische beursgenoteerde bakstenen zoeken de zon op (14/03/2019 - De Tijd)
  06:46 De uitbater van studentenkoten Xior is de jongste in het langer wordend rijtje Belgische beursgenoteerde vastgoedbedrijven die hun activiteiten uitbreiden naar Spanje en Portugal. ‘Geen slechte keuze’...
  [naar artikel]
 22. VS-minister Antony Blinken aangekomen in Tel Aviv (25/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft dinsdag een tournee in het Midden-Oosten afgetrapt. Hij landde dinsdagochtend op de luchthaven van Tel Aviv. Blinken reist de komende dagen rond in het Midden-Oosten om het vorige week gesloten staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas te bestendigen.
  [naar artikel]
 23. Euronext Brussel: Juni-zon verwarmt bakstenen niet (01/06/2023 - De Tijd)
  14:46 IBA vertolkt een glansrol op de groene eerste beursdag van de maand. De vastgoedaandelen blijven achter op het herstel.
  [naar artikel]
 24. Blinken noemt atoomdeal met Iran op korte termijn "onwaarschijnlijk" (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft gezegd dat het "onwaarschijnlijk" is dat de VS en Iran binnen afzienbare tijd een atoomakkoord sluiten. Daarmee sluit Blinken zich aan bij het bredere sentiment in de westerse wereld dat het akkoord uit 2015 niet op korte termijn zal herleven.
  [naar artikel]
 25. Bakstenen metershoge muur komen los en vallen op auto’s van garage: “Zeven auto’s niet meer verkoopbaar” (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij autogarage Bouckaert langs de Harelbeeksestraat in Kuurne zijn vrijdagmiddag zeven auto’s bedolven geraakt onder een hoop bakstenen. Die bakstenen kwamen ineens los van de metershoge muur van het bedrijf naast de autogarage. “Gelukkig was er niemand aanwezig en raakte niemand gewond”, zegt zaakvoerder Olivier Bouckaert, die met verlof is.
  [naar artikel]
 26. Een baksteen in de maag én tegen de muur?Bakstenen muren zijn terug hip (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlamingen hebben een baksteen in de maag, maar lange tijd hadden we liever geen bakstenen muren in ons interieur. Daar komt nu echt wel verandering in. Zo vormen ze dit najaar één van de grootste interieurtrends.
  [naar artikel]
 27. D'Ieteren stopt vastgoed in aparte poot (26/09/2016 - De Tijd)
  12:31 De Belgische Volkswagen-invoerder wil het beheer van zijn bakstenen 'optimaliseren'.
  [naar artikel]
 28. Taekwondoka breekt 111(!) bakstenen in amper 35 seconden (en nog 5 sportvideo's die u deze week niet mocht missen) (02/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een taekwondoka die in amper 35 seconden 111 bakstenen met zijn hoofd breekt, een onwaarschijnlijk pijnlijke owngoal bij de Portugese dames en
  [naar artikel]
 29. Spoorbrug in Hoelbeek afgesloten omdat er bakstenen afbrokkelen (02/03/2020 - VRT NWS)
  In Bilzen is een deel van de spoorbrug in Hoelbeek aan het afbrokkelen. Er zijn enkele bakstenen naar beneden gekomen. Uit voorzorg heeft burgemeester Sauwens de weg onder de brug nu afgesloten.
  [naar artikel]
 30. Hongaarse toeristen stelen bakstenen in Auschwitz (16/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Twee Hongaarse toeristen zijn bij een mislukte poging om bakstenen te stelen uit het voormalige vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau bij de kraag gevat.
  [naar artikel]
 31. Hongaarse toeristen stelen bakstenen in Auschwitz (16/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Twee Hongaarse toeristen zijn bij een mislukte poging om bakstenen te stelen uit het voormalige vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau bij de kraag gevat.
  [naar artikel]
 32. KIJK. Indiase en Chinese soldaten vechten met stokken en bakstenen (15/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Chinese en Indiase militairen zijn elkaar opnieuw in de haren gevlogen langs de omstreden grens in het Himalayagebergte. Op beelden is een gevecht te zien tussen de troepen met bakstenen en stokken. Het is het eerste gerapporteerde incident in bijna twee jaar.
  [naar artikel]
 33. Blinken dringt bij Lavrov aan op vrijlating Amerikaanse burgers: “Franke en directe conversatie” (29/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Russische ambtsgenoot Sergej Lavrov hebben voor het eerst met elkaar gesproken sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Blinken zei dat hij met Lavrov sprak over de mogelijke vrijlating van twee Amerikaanse burgers die door Moskou worden vastgehouden.
  [naar artikel]
 34. Buitenlandminister Blinken dringt bij Russische collega Lavrov aan op vrijlating Amerikaanse burgers (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Russische ambtsgenoot Sergej Lavrov hebben voor het eerst met elkaar gesproken sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Dat gesprek ging volgens Blinken over de mogelijke vrijlating van twee Amerikaanse burgers die door Moskou worden vastgehouden.
  [naar artikel]
 35. Het vergt weinig kunde, veel geduld, en één vraag is cruciaal: zo maak je die authentieke bakstenen muur weer zichtbaar (29/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Die mooie bakstenen muur die verscholen zit onder een dikke laag pleister kan de perfecte eyecatcher in huis zijn. Wil je de baksteen zichtbaar maken? Check vroeg een expert hoe je dit aanpakt.
  [naar artikel]
 36. Belgische winkels verliezen 5,5 miljard aan buitenland (17/11/2018 - De Tijd)
  01:00 De verkoop in Belgische winkels valt terug terwijl de retail in onze buurlanden wel goed draait. De boosdoener? De Belg shopt steeds meer - online - in het buitenland.
  [naar artikel]
 37. Dit is kunst: bakstenen vanop historisch gebouw naar beneden gooien (19/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Sinds gisteren gooit iemand vanuit het Geeraard de Duivelsteen bakstenen naar beneden. “Geen zorgen. Ik ben het niet echt aan het afbreken.” Het gaat om een kunstproject waarmee Conrad Willems kritiek wil geven op de manier waarop we omgaan met stedelijke ruimte en historische gebouwen.
  [naar artikel]
 38. Lahbib ontmoet Amerikaanse buitenlandminister Blinken in Boekarest (30/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft woensdag een ontmoeting met haar Amerikaanse ambtgenoot Antony Blinken in Boekarest, in de marge van de NAVO-vergadering daar. Dat blijkt uit een aankondiging van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie merkt in die aankondiging ook op dat de agenda van Blinken kan wijzigen.
  [naar artikel]
 39. Lahbib ontmoet Amerikaanse buitenlandminister Blinken in Boekarest (30/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft woensdag een ontmoeting met haar Amerikaanse ambtgenoot Antony Blinken in Boekarest, in de marge van de NAVO-vergadering daar. Dat blijkt uit een aankondiging van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie merkt in die aankondiging ook op dat de agenda van Blinken kan wijzigen.
  [naar artikel]
 40. Blinken en Qin hadden “openhartige” en “constructieve” gesprekken in China (18/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  De gesprekken tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Chinese tegenhanger Qin Gang waren “openhartig, inhoudelijk en constructief”. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag meegedeeld na afloop van de eerste contacten van Blinken in Peking.
  [naar artikel]
 41. Blinken belt met Chinese collega over ballon: “Onverantwoordelijke daad” (03/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, heeft vrijdag met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi gebeld over zijn beslissing om zijn reis naar China uit te stellen na de ontdekking van een vermoedelijke spionageballon in het luchtruim van de Verenigde Staten. Blinken stelde daarbij een “onverantwoordelijke daad” aan de kaak.
  [naar artikel]
 42. KBC snoeit in ‘bakstenen’ netwerk: 54 bemande kantoren minder (30/06/2020 - Express)
  KBC kondigt aan zijn kantorennet in de loop van 2020 en in het eerste kwartaal van 2021 af te bouwen.... The post KBC snoeit in ‘bakstenen’ netwerk: 54 bemande kantoren minder appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Vrouw krijgt vallende bakstenen uit Brugse gevel op haar hoofd (09/09/2022 - VRT NWS)
  In Brugge heeft een vrouw deze morgen enkele bakstenen op haar hoofd gekregen. Ze passeerde net aan een huis langs de Potterierei toen een deel van een gevel naar beneden kwam. De verwondingen van de vrouw zouden meevallen.
  [naar artikel]
 44. MULTILIVE BUITENLAND: De Bruyne en Hazard blinken allebei uit bij hun winnende clubs - Zo dadelijk dé topper in de Serie A: Juventus - Napoli (22/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er valt vandaag weer heel wat te beleven op de Europese voetbalvelden. Om 16u ontvangt Chelsea Southampton in de halve finale van de FA Cup, om...
  [naar artikel]
 45. Kunstwerk van 800 bakstenen voor gebouw van Vandersanden (18/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Spouwen-Bilzen is een kunstwerk rijker. Sinds kort prijkt een tweedelig hoofd gemaakt uit ruim 800 bakstenen aan de ingang van het hoofdkantoor van baksteenfabrikant Vandersanden. De creatie is het werk van de Diepenbeekse kunstenaar Frits Jeuris en past in zijn Think Ahead-reeks. Het kunstwerk is er gekomen ter gelegenheid van het recente afscheid bij Vandersanden van CEO Pirre Wuytack en CFO Guy Wauters, die werden opgevolgd door Rudi Peeters en Tijs Mebis. Het kunstwerk bestaat niet toevallig uit 800 bakstenen. Vandersanden telt ruim 800 medewerkers, elke baksteen stelt een medewerker voor. Het kunstwerk is ongeveer 1,4 meter hoog en bestaat uit twee op zichzelf staande delen. 
  [naar artikel]
 46. Live - VS blijven ‘trouwe bondgenoot’ van Oekraïne, bevestigt Blinken na ophef over gelekte documenten (11/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. Snel en gemakkelijk: drive-in voor bakstenen bij Vandersanden (02/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 13 juni is het zo ver. Dan kunnen de klanten van bakstenenfabrikant Vandersanden voor het eerst gebruikmaken van de BrickDrive, zeg maar een drive-in om snel en gemakkelijk uw bestelde bakstenen af te halen. Een beetje zoals de drive-in van uw favoriete hamburgerrestaurant.
  [naar artikel]
 48. Arbeider levensgevaarlijk gewond nadat hij onder pallet bakstenen terechtkomt (30/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de Stationsstraat is donderdagmorgen een arbeider levensgevaarlijk gewond geraakt nadat een pallet bakstenen loskwam en op de man terechtkwam.
  [naar artikel]
 49. Arbeider levensgevaarlijk gewond nadat hij onder pallet bakstenen terechtkomt (30/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  In de Stationsstraat is donderdagmorgen een arbeider levensgevaarlijk gewond geraakt nadat een pallet bakstenen loskwam en op de man terechtkwam.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy